Skip to content

Η πρώτη δημοσκόπηση: παίζει για τρίτη έδρα ο ΔΗΣΥ;

Απρίλιος 12, 2014

 

Η δημοσκόπηση που έκανε το ΡΙΚ ήταν πολύ ενδιαφέρουσα.  Πάνε χάλια οι θεσμοί, πάει χάλια η οικονομία, μόνο θετικό η διαφαινόμενη θετική αντιμετώπιση της κοινής γνώμης προς την πιθανότητα λύσης του Κυπριακού.

Και αυτό από μόνο του, είναι πολύ σημαντικό εύρημα.

Δε θα ασχοληθώ με τα ανωτέρω.

Είπα να παίξω λίγο με τους αριθμούς.

Και έψαξα λίγο τα αποτελέσματα της κομματικής πίστης και έφτιαξα τον πιο κάτω πίνακα.

Η εκλογολογική προσφορά του Στροβολιώτη.

Η εκλογολογική προσφορά του Στροβολιώτη.

 

Όπως βλέπετε, η πέμπτη και η έκτη έδρα θα κριθούν στο νήμα.  Το ΔΗΚΟ φαίνεται να παίρνει μάλλον άνετα την τέταρτη έδρα, αλλά για τις άλλες δυο θα αγωνιστούν το ΑΚΕΛ η ΕΔΕΚ/Οικολόγοι αλλά και ο ΔΗΣΥ.

 

Η προβληματική «Συμμαχία» του Λιλλήκκα φαίνεται να είναι μακριά από την έδρα, άνκαι θα πάρει από ό,τι φαίνεται το ποσοστό με το οποίο θα διεκδικήσει θέση στο Εθνικό Συμβούλιο.

Άρα τα παιγνίδι θα παιχτεί μεταξύ των δυνάμεων που ανέφερα πιο πάνω. Με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα, θα έλεγα πως *δεν* είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσει ο ΔΗΣΥ τους άλλους δυο. Η υπόθεση με το χωραφούδιν της κυρίας Άντρης στη Λεμεσό σίγουρα αφήνει πολύ κόσμο προβληματισμένο, αν όχι απογοητευμένο, άρα δε θα εκπλαγώ αν αυτό στοιχίσει στον ΔΗΣΥ στις επερχόμενες εκλογές.

Κατ’ αναλογία βεβαίως αυτό συσπειρώνει το ΑΚΕΛ, άρα μεγαλώνει το υπόλοιπό του.

 

Αν η έκτη έδρα πάει τελικά στον ΔΗΣΥ αυτό είναι πιθανότερο να γίνει εις βάρος της ΕΔΕΚ/Οικολόγους, οι οποίοι ειλικρινά τι έχουν να προσφέρουν;

 

Το 7,6 απέχει μόνο 1,5% από το 9,1.

Advertisements
17 Σχόλια leave one →
 1. Απρίλιος 12, 2014 23:55

  Η παντοδυναμία των μεγάλων παρατάξεων φαίνεται με γυμνό μάτι. Η πόλωση συμφέρει και στους δύο. Για μένα είναι λυπηρό ότι δε διαφαίνεται κανένας νέος πρωτοπόρος σχηματισμός που να διεκδικεί έστω μια φωνή/έδρα πρώτα στο ευρωκοινοβούλιο και μετέπειτα στην τοπική βουλή. Ένας αλλοιώτικος κεντρώος δημοκρατικός χώρος που θα αποτρέπει αφενός, τους συναγερμικούς από τον κίνδυνο έπαρσης στην εξουσία και αφετέρου, θα αναγκάζει τους ακελικούς σε έμπρακτη αυτοκριτική για την προηγούμενη χαμένη δεκαετία. Η τακτική τους να τοποθετούν στην πρώτη γραμμή νέα και άφθαρτα άτομα, ίσως να εντυπωσιάζει εκ πρώτης όψεως, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια έξυπνη κίνηση για εξουδετέρωση κάθε εξωγενούς κινδύνου αμφισβήτητησης. Μακάρι να αποτελέσουν οι νεότεροι την εξαίρεση και να αποτολμήσουν τη διαφοροποίηση, έστω και μέσω της φιλοξενίας τους στα υφιστάμενα ψηφοδέλτια – μια νέα ρητορική ίσως, ένας πιο φρέσκος συναινετικός πολιτικός λόγος που να απευθύνεται χωρίς ανούσια συνθήματα στο κοινωνικό σύνολο, κάτι που να πείθει για θετική επιρροή και να διαταράζει τα κατεστημένα νερά…(Χρειάζεται και η Κύπρος το ποταμάκι της…:))

  Μου αρέσει!

 2. strovoliotis permalink*
  Απρίλιος 13, 2014 09:36

  Λεμέσια, αυτούς έχουμε, με αυτούς θα παίξουμε προς το παρόν. Δυστυχώς αυτές οι εκλογές και το απαραίτητα ψηλό αναγκαίο ποσοστό, δεν ευνοούν κάτι άλλο.

  Αυτό για την έπαρση ειναι απόλυτα σωστό. Γι’ αυτό ακριβώς κάνω συνεχώς τόση κριτική στο ΑΚΕΛ. Με το να ταμπουρώνεται σε ξύλινες ιδεολογίες και να μένει ουτοπιστικά στο περιθώριο χωρίς να παίζει μπάλα, δεν μπορεί να αποτελέσει εξισορρόπηση και μηχανισμό ελέγχου για την πολύ ισχυρή δεξιά.

  Για το Ποτάμι, εκ πρώτης όψεως φαίνεται ενδιαφέρον, για να δούμε όμως…

  Μου αρέσει!

 3. strovoliotis permalink*
  Απρίλιος 13, 2014 09:38

  Α, και αν έχεις πρόσβαση, ρίξε μια ματιά στο χαμό εδώ: https://www.facebook.com/yiannos.c.ioannou/posts/10152396676538217?comment_id=30740587&offset=0&total_comments=45&notif_t=feed_comment

  Μου αρέσει!

 4. Απρίλιος 13, 2014 11:24

  Οι θεσμοί είναι του αστικού κράτους και η οικονομία είναι η καπιταλιστική…

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Απρίλιος 13, 2014 15:22

   Σωστά. Άρα κάνουμε ότι μπορούμε να τα φτιάξουμε, αφού δεν υπαρχει κάτι άλλο.

   Μου αρέσει!

   • Απρίλιος 13, 2014 19:56

    Που όμως ΔΕΝ «φτιάχνονται» με ΤΙΠΟΤΑ!!!

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
     Απρίλιος 13, 2014 21:33

     Άρα, – προφανώς – αυτοκτονούμε; Όχι ρε φίλε, δε θα σου κάνουμε τη χάρη να δείξουμε τόση δειλία.

     Μου αρέσει!

    • Απρίλιος 13, 2014 22:05

     Και γι’ αυτό αυτοκτονείτε ΕΣΕΙΣ τον κόσμο καταδικάζοντας τον στην φτώχεια, τη μιζέρια και την ανέχεια!

     Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
     Απρίλιος 13, 2014 22:22

     Ππεεεε! Για είσαι νούσιμος αριστερός είπαμεν; Δεν συμφωνούμε πως βρεθήκαμε σε κρίση; Ε, πως το ξεπερνάς; Με πόνο και θυσίες – που ελπίζουμε πως θα δουλέψουν. Δεν άκουσα να βαστά κανείς μαγικό ραβδάκι, και τουλάχιστον το επίσημο ΑΚΕΛ δεν εφτασε να πει τέτοια μεγάλη πελλάρα – έστω και αν οι μηχανισμοί εξόδου που εισηγείται θα φέρουν μόνο πόνο και θυσίες, και όχι αποτέλεσμα!

     Μου αρέσει!

    • Απρίλιος 14, 2014 14:35

     Ποιος είπεν ότι είμαι «νούσιμος αριστερός»; Αριστερός τζιαι νούσιμος εν γίνεται! Η συγκεκριμένη έκφραση εμπεριέχει αντίφαση… Τζιαι ο «νούσιμος» είναι συνήθως ο συντηρητικός κάτι που ΣΟΥ πάει γάντι!
     «Πόνο και θυσίες υποκείμεθα και τώρα! Αλλά ΜΑΣ έχουν ναρκώσει με το σύνθημα “ζήσε γάαρε να σας τον Μαν τριφύλλιν”!!!

     Μου αρέσει!

 5. Ανώνυμος permalink
  Απρίλιος 13, 2014 12:29

  Ο καπιταλισμός βουλιάζει μέσα στη βρωμιά του. Οι σπασμωδικές ενέργειες των Δυτικών την τελευταία 10ετία αποκαλύπτουν τόσο την τραγικότητα της κατάστασης τους όσο και το σάπιο υπόβαθρο στο οποίο ακροβατούν.

  Μου αρέσει!

 6. ΣΦ permalink
  Απρίλιος 13, 2014 18:48

  Η δημοσκόπιση ήταν πριν ή μετά την εξαγγελεία του Πλατύ;

  Μου αρέσει!

  • ΣΦ permalink
   Απρίλιος 13, 2014 18:50

   Μάλλον πριν γιατί δεν αναφέρεται καθόλου. Συνεπώς, ο ΔηΣυ δεν παίρνει την τρίτη έδρα αφού η όποια δύναμη του σχηατισμού του Πλατύ θα προέρχεται εν πολλοίς από τους Συναγερμικούς.

   Μου αρέσει!

 7. Tasos permalink
  Απρίλιος 13, 2014 22:06

  Το κατοχικό Ρικ προσπαθει να μας πεισει οτι μετα το κουρεμα,το βολεμα παλιων υπουργων και βολευτων σε υπουργεια,τις περικοπες σε μισθους και συνταξεις,την ανοδο της δημοσιας διαφθορας,το συναγερμικο ρουσφετι,την συναγερμικη υποστηριξη προς το νεοναζιστικο ΕΛΑΜ που χρηματοδοτει ο Φουλης με τα μπιζνες του,τις διαπλοκες ττομυ και οικογενειας Ανανιαδη,και τη φυγαδευση των χρηματων της οικογενειας του πραξικοπηματια φασιστα Ανανιαδη ο Δησυ οχι μονο δεν χανει εδρες αλλα αυξανει τα ποσοστα του.Μηπως τωρα πια οι λαθρομεταναστες, και η ΤΜΤ ψηφιζουν το κομμα που ανοιξε διαπλατα τις πυλες στον εχθρο?Το κομμα που ιδρυσε ο αρχιμασωνος πρακτορας της δυσης Κληριδης?

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Απρίλιος 13, 2014 22:24

   Ππεεεεεε!!!Απλώς: respect! Το μυαλό σου θα είναι πολύτιμο υλικό ερεύνης για τους επιστήμονες μετά θάνατον -πτου πτου πτου φυσικά!

   Μου αρέσει!

Trackbacks

 1. Ναι, ψηφίζω: Χρήστο και Ρένα. | Στροβολιώτης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: