Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τα πιο συγκλονιστικά 3 λεπτά: Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

13 Απριλίου, 2014

Επισυνάπτω μόνο τα σχόλια του ατόμου που ανέβασε αυτό το βίντεο σε μια ομάδα στο ΦΒ:

 

«This is a very emotional video to watch for all Cypriots. This woman was the last person to leave Varosha on August 28, 1974. Now that there is hope for reunification, and there is talk for re-opening Varosha, we owe it to this lady to get the Cyprus issue right once and for all, and for the safe return of ALL Cypriots (North and South) to their homes, under one nation, one flag, and one re-united country we can ALL proudly call Cyprus !!!»

(https://www.facebook.com/groups/cyprusdream/)

Πιστεύω λέει την αλήθεια.

Αλλά ειλικρινά: ήταν τα 3 πιο συγκλονιστικά λεπτά βίντεο που έχω παρακολουθήσει ποτέ.

 

 

27 Σχόλια leave one →
  1. brain teaser permalink
    13 Απριλίου, 2014 16:05

    Σά να την ακούω να λέει: Αφήστε με παιδιά μου, πού να παω, εδώ είναι οι ρίζες μου, εδώ μεγάλωσα, εδώ είναι οι δικοί μου, εδώ πέρασα τις χαρές και λύπες της ζωής μου, εδώ ανήκω εγώ, αυτό γράφει η ταυτότητά μου. Είμαι η….

    Μου αρέσει!

  2. strovoliotis permalink*
    13 Απριλίου, 2014 16:07

    Εδώ θέλω (τουλάχιστον) να πεθάνω…

    Μου αρέσει!

    • brain teaser permalink
      13 Απριλίου, 2014 16:11

      Στο μυαλό μου γυρίζει συνέχεια η τύχη των τότε αιχμάλωτων παιδιών μας. Διαρκές έγκλημα δίχως τέλος και τιμωρία. Μόνο απο το Θεό, αλλα τί να πείς στους δικούς τους.

      Μου αρέσει!

  3. Ανώνυμος permalink
    13 Απριλίου, 2014 18:19

    ………

    Μου αρέσει!

  4. Νούσιμος Κυπραίος permalink
    13 Απριλίου, 2014 20:29

    Μη μου κακοφανήσετε τους γείτονες και δε μας αφήσουν να περάσουμε τον αγωγό μας από το έδαφος τους. Αν μη τι άλλο σκεφτείτε και τους κόπους του προέδρου μας που θα πανε χαμένοι.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      13 Απριλίου, 2014 20:46

      Νόμιζα πως ακόμη και κρετίνος, θα έδειχνες σεβασμό. Είχα λάθος.

      Μου αρέσει!

      • Νούσιμος Κυπραίος permalink
        13 Απριλίου, 2014 23:51

        Σεβασμό σε ποιόν;

        Μου αρέσει!

        • brain teaser permalink
          14 Απριλίου, 2014 08:18

          Στη θέαση της τελευταίας ελληνίδας κατοίκου της Αμμοχώστου προς την προσφυγιά και το άγνωστο.., η μεγάλη απώλεια, ο ξεριζωμός απο τη ζωή της. Δεν είναι συγκλονιστικό;

          Μου αρέσει!

  5. θαλασσινος permalink
    14 Απριλίου, 2014 00:24

    Φεύγοντας από το Βαρωσι,Βρυσούλες.Βάσεις γαρ.Κάθε πορτοκαλιά και οικογένεια.

    Ένα βράδυ φάνηκαν δυό γριές να κατηφορίζουν απο την Αμμόχωστο.Είχαν αποκοπεί και δυο-τρεις μέρες μετα κατάφεραν να διαφύγουν πεζές.Σκληριζαν καταταλαιπωρημενες διψασμένες ,τρομαγμενες.Παιδί εγώ , ηταν η πρωτη φορά που έβλεπα ηλικιωμένο να κλαίει.

    «Μεν κλαίετε θκιουλα μου»,επαρηγορουσαν τες»Ετο οπου τζιαι νασαι εννα παμεν πίσω».

    40 χρονιά μετα ο ίδιο ποθος κι ακόμα μεγαλυτερος για νόστο ες γην εναλιαν.

    ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΤΟΥ ΑΗ ΓΙΩΡΚΗ ΤΟΥ ΞΟΡΙΝΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

    Μου αρέσει!

  6. Koupepias permalink
    14 Απριλίου, 2014 01:11

    Για το τι εκαναν οι Τούρκοι, δεν θα μιλήσω, είναι πασίγνωστα. Ομως, ας μην ξεχνάμε επίσης πως λίγα χρόνια μετά τον πόλεμο, μας προσφεραν πίσω την Αμμόχωστο και ο αείμνηστος Σπύρος αρχηγος του ΔΗΚΟ και προκάτοχος του Τάσσσου, είπε όχι….Και βέβαια, όχι είπε και ο Τάσσσος. όπως ήταν φυσικό. Ο άνθρωπος από την αφάνεια του 2%, βρέθηκε Πρόεδρος λόγω της εμπάθειας του ΑΚΕΛ προς τον Κληρίδη, τον μόνο ηγέτη που γνώρισε η Κύπρος και δεν πρόκειτο να χάσει την καρέκλα για να παν οι πρόσφυγες στα σπίτια του. Δοξάστε τους.. Σπύρος και Τάσσσος…

    Μου αρέσει!

  7. Ανώνυμος permalink
    14 Απριλίου, 2014 15:49

    Πραγματικά συγκηνητικό! Δείγμα των πόσων έχει περάσει ο Ελληνισμός της Κύπρου τόσα χρόνια.. και ακόμα περνά.. ΟΧΙ κύριοι, επιστροφή στην Αμμόχωστο μόνο ελεύθερη! Χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς να πρέπει να δώσουμε στον εχθρό και άλλα! Φτάνει πλέον να είμαστε υποχείρια των εχθρών μας και των δικών μας προδοτών. Αυτή η γή μας ανήκει και την θέλουμε πίσω ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

    Μου αρέσει!

    • Koupepias permalink
      15 Απριλίου, 2014 08:14

      Anonyme, diladi esy ws megas patriotis, den tha pas ston epitafio ston Exorino? Poioi igetes mas einai oi prodotes? Aftoi pou dixasan to lao se patriotes kai prodotes? Aftoi pou me mixoklamata me kremmydia epeisan ton kosmo na aporripsei lysi kai epistrofi gia na min xasoun tin karekla? Aftoi pou theorisan tin epistrofi tis ammoxostou mpananoflouda, peponoflouda i den xerw ti? NAI, aftoi einai prodotes. Exiga mas to sxedio sou pws tha paroume pisw tin katexomeni gi mas se parakalw…

      Μου αρέσει!

      • θαλασσινος permalink
        15 Απριλίου, 2014 16:51

        Μα δεν χρειάζεται κύριε Κουπέπια να την παρουμε πίσω.Ας μείνει εκεί επαρχία της Τουρκίας.Αρκεί να τη «θέλουμε πίσω ΕΛΕΥΘΕΡΗ».
        Εύκολα πραγματα και κυρίως πατριωτικά, βεβαίως βεβαιως.
        Πού να τρεχουμε τώρα στους Ξορινους και στο άγνωστο.
        Κάλα περάσαμε μέχρι τώρα 40 χρόνια.
        Ως τα 400 έχει ο θεός.
        Φτανει να τη «θέλουμε πίσω ΕΛΕΥΘΕΡΗ».

        Μου αρέσει!

  8. strovoliotis permalink*
    14 Απριλίου, 2014 18:45

    Σημείωση από τον άνθρωπο που ανέβασε το βίντεο:

    Anastasios demetriades

    πρώτα να σας ευχαριστήσω για το οτι με τον τρόπο σας ειδαν και αλλοι αυτο το πονεμένο βίντεο που καταγράφει στο πρόσωπο της γλυκιάς γιαγιούλας την απορία γιατι να φύγει απο το σπίτι της και μέσα σε ενα σεντόνι ολα όσα μπορούσε να μεταφέρει εκεί που θα την έπαιρναν…την μουσική εγώ την έβαλα διότι δυστυχώς δεν είχε ήχο .ειναι βίντεο από αγγλικό συνεργείο και είχαν ημερομηνία λήψης… 

    Μου αρέσει!

  9. Νούσιμος Κυπραίος permalink
    14 Απριλίου, 2014 19:38

    Αυτά να τα θυμάσαι Στροβολιώτη όταν υποστηρίζεις και όταν ψηφίζεις έναν άνθρωπο που υποστήριξε το πραξικόπημα, και που κάθε χρόνο στην επέτειο του πραξικοπήματος καταθέτει δάφνινο στεφάνι στους πραξικοπηματίες. Επίσης να θυμάσαι ότι δεν ήταν μόνο «Τουρκική εισβολή». Ήταν «Πραξικόπημα-Τουρκική εισβολή».
    Πολύ συγκλονιστικό βίντεο όντως. Αλλά κροκοδείλια τα δάκρυα.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      15 Απριλίου, 2014 07:14

      Θυμάμαι πολύ καλά την ιστορία που πέρασε. Ακόμα καλύτερα όμως επιθυμώ να βελτιώσω την ιστορία που θα έρθει.

      Μου αρέσει!

    • Koupepias permalink
      15 Απριλίου, 2014 08:16

      Nousime Kypraie, thimoumaste episis kai poios exelexe tous 2 Proedrous pou ethapsan toses kai toses efkairies…kai poios aperripse to AmerikanoKanadiko sxedio epidi etsi tou eipan oi pateroulides

      Μου αρέσει!

  10. ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΗΚΟΣ permalink
    14 Απριλίου, 2014 21:33

    Ακόμη δεν τον είδαμε και Γιάννη τον εβγάλαμε. Λίγη αυτοσυγκράτηση δεν βλάπτει.Η Αμμόχωστος δεν είναι και η λύση για το Κυπριακό και ΔΕΝ πρέπει να είναι. Τα περί μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης είναι απλά για παραπλάνηση.Είτε θέλουμε συνολική λύση είτε ΟΧΙ. Θέλω την λύση αλλά μιά λύση συμφωνημένη και ολοκληρωμένη. Μεσοβέζικες λύσεις δεν χωρούν και είναι επικύνδυνες.Κρίνω ότι η πολιτική μας ηγεσία και πάλι θα την πατήσει και θα μείνει εκτεθειμένη. Δυστυχώς μιλούμε πολλά και τίποτε δεν κάνουμε.Καλό παράδειγμα οι λεγόμενες επενδύσεις που ακόμα δεν ΕΚΟΥΤΣΙΣΑΜΕΝ ΤΙΠΟΤΕΕΕΕ….
    Νομίζω επήρα μας πρέφα και είναι καιρός όλοι να σοβαρευτούν. Έχω την αίσθηση ότι χάθηκε η λογική ή μάλλον μπερδεύτηκαν οι λέξεις στην ερμηνεία του εθνικού συμφέροντος.Και η νέα Κυβέρνηση εξαγγέλλει εξαγγέλλει αλλά τίποτεεε…μα τίποτε….Ο εύλογος χρόνος κρίνω ότι έχει παρέλθει και απο τα λόγια και οι υποσχέσεις επιβαλλεται να γίνουν πράξεις. Έχω την αίσθηση ότι όλοι μέσα στο τραίνο τρέχουν αλλά λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Όντως δημιούργησαν την ευφορία όπως ακριβώς λογάριαζαν και οι Ουκρανοί νύν διοικούντες αλλά τους ήλθε ουρανοκατέβατη.Άλλα λογάριαζαν και άλλα ήρθαν. Νομίζω τίποτε τελικά δεν θα γίνει παρά το εύφορο κλιμα που δημιουργούν διότι είμαστε για πανυγήρια μόνο….δυστυχώς……Τελικά νομίζω μόνο οι διεθνείς επερχόμενες σύντομα συγκυρίες θα μας σώσουν και μάλιστα θα αποδειχθεί ότι απο διορατηκότητα σχίζουμε.Αποτέλεσμα ο απλός λαός τα προβλέπει τα προαισθάνεται ενώ οι πολιτικοί μας οι πΙο πολλοί έχουν «μεθύσει » απο το » άρωμα» των Βρυξελλών. Για να φανταστείτε έχουν υπηρετήσει αυτόν το λαό και πετύχει τόσα πράγματα που τίποτε άλλο δεν έμεινε. Σα δεν ντρέπονται. Αυτός ο λαός τους έδωσε τα πάντα , αυτοί δεν πέτυχαν τίποτε. Ε να σηκωστούν και να φύγουν Αιι ΣΤΟ διάολο, Αυτός ο λαός κουράστηκε πλέον με τις υποσχέσεις και τις «θυσίες» τους.

    Μου αρέσει!

  11. Sto mellon permalink
    15 Απριλίου, 2014 00:00

    alla dixni to video alla sxoliazete.. panta na periplekete ta kommatika.. kai afto paei se olous. to ti egine prin itan prin . opos ekanan oi tourkoi ekanan kai oi kyprioi.. stamatiste na rixnete to fteksimo stin mia plevra. na ipostirizete ta pistevo sas eki pou prepei kai kairos na ksipnisete kai na afisete tous fanatismous.. toulaxisto se afto to video den iparxi logos kommatikon i na rixnete eythines se atoma.. stamatiste na zite sto parelthon kai proxoriste..

    Μου αρέσει!

  12. 15 Απριλίου, 2014 19:03

    Reblogged this on Christopher Petrides.

    Μου αρέσει!

  13. Απο Πλατεία Βάθης permalink
    28 Απριλίου, 2014 20:06

    Καλημέρα και καλη εβδομαδα Στροβωλιώτη και αξιότιμοι σχολιαστες.
    Η σημερινη μου παρεμβαση ειναι «αποσπασματικη». Επέλεξα να την κανω σε αυτό το αρθρο, το οποιο εχει αρκετους σχολιαστες, υποθετω ενημερωτέους.

    Ριξτε μια ματια σε αυτον τον κυριο, ποιός ειναι, τι πρεσβευει και, κυρίως, τι λεει (πολλα !! ) και πώς τεκμηριώνει : (ενδεικτικα και αμεσα ενδιαφέροντα)

    Greece and Cyprus in 1981…
    WILLIAM MALLINSON* – Ionian University
    GREECE AND CYPRUS IN FOREIGN OFFICE EYES: THEN IS NOWhttp://williammallinson.blogspot.gr/2014/01/greece-and-cyprus-in-1981.html

    ….In the case of official British views of Greece and Greek politicians, there is a remarkable
    consistency of policy and opinion over the years, and the themes which we shall now look at, taken from documents from thirty and more years ago, are likely to be similar in essence now, apart from some different colours….
    http://williammallinson.blogspot.gr/2014/01/greece-and-cyprus-in-1981.html

    Σας προκαλω να διαβασετε περισσοτερα απο τον κυριο αυτο… το βρισκω οφέλιμο για όλους μας.
    Οφελιμοτερo ειναι το «λογκο» του :
    Ideology is for slaves

    Καλη αναγνωση

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      29 Απριλίου, 2014 07:22

      Καλημέρα Πλατεία,

      Πρόκειται περί ενδιαφέρουσας περίπτωσης, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πως επειδή είναι Εγγλέζος είναι και σωστός. Τα στοιχεία που παραθέτει, όπως όλα τα ιστορικά διπλωματικά αρχεία που έρχονται στο φως, είναι ενδιαφέροντα.
      Πλην όμως τα μπλέκει σε μια συνομωσιολογική λογική που αναδεικνύει τις ΗΠΑ,ΗΒ και Ισραήλ ως τους κακούς …δεσπότες.
      Στον επίλογο του αναφέρει πως η λύση του Κυπριακού θα είναι πολιτική και όχι νομική, πιστεύοντας πως ανακάλυψε τον …τροχό! Μα, ποιος είπε πως ήταν ποτέ δυνατόν να καταλήξουμε σε «νομική» λύση; Τα τελευταία 50 χρόνια έχουμε στο νησί μας τον ΟΗΕ. Ε, βρίσκονται εδώ όχι για να επιβάλουν κάποιο νόμο (και ποιον;), αλλά για να περιφρουρήσουν την ειρήνη μέχρι να καταλήξουμε σε *πολιτική* λύση.

      Και ναι, πιστεύω έντονα πως στις παρούσες συγκυρίες η λύση συμφέρει σε όλους – εκτός ίσως από τους Ρώσους, αλλά αυτή είναι η τελευταία ανησυχία που θα μπορούσα να έχω.

      Α, και η εμπλοκή του κυρίου MALLINSON με το κόμμα του Καζάκη δεν πιστεύω πως του προσθέτει ιδιαίτερη αίγλη…

      Μου αρέσει!

  14. Από Πλατεια Βάθης permalink
    30 Απριλίου, 2014 03:33

    Αχχ, ρε Στροβολιώτη… διαλαμβανω οτι εποφθαλμιας θεση «δεσπότη» και ισως -στην αρχη- να είσαι «καλος δεσποτης».
    Ύποπτη μου ειναι η εμμονη σου στην αρνηση… (μην μου αρχισεις τους χαρακτηρισμους).
    Πάρε αυτο :

    Τρίτη, 29 Απριλίου 2014
    Τον Μεγάλο Αδελφό μόνο οι τυφλοί δεν τον βλέπουν σήμερα!
    http://greeknation.blogspot.gr/2014/04/blog-post_8087.html

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      1 Μαΐου, 2014 08:56

      Καλημέρα. Για να είμαι ειλικρινής δεν έπιασα το νόημα του ανωτέρω άρθρου! Εσύ βγάζεις νόημα από αυτό: «Κανένα μπλοκ δυνάμεων στη Γη, καμμιά «Ιερά Συμμαχία» του 21ου αιώνα δεν θα μπορέσει να εμποδίσει μια όντως αφυπνισμένη κοινωνία που θα αποφασίσει να προχωρήσει στην ανασύσταση του πολιτισμού, στην αναδιοργάνωση των δομών της πολιτικής, στην ανασυγκρότηση της παραγωγής και την κατανομή των παγκόσμιων πόρων, σύμφωνα με το κοινό καλό και το δίκαιο.
      Γιατί υπάρχει ακόμη στην συλλογική μνήμη ένα μη ολοκληρωμένο προπαρασκευαστικό έργο στον κόσμο που ξεκίνησε περίπου στην Αναγέννηση, ένα «έργο σε εξέλιξη» που περιμένει να ολοκληρωθεί.»

      Μου αρέσει!

Trackbacks

  1. Μια ολόκληρη Υπερδνειστερία (περίπου), αργότερα. | Στροβολιώτης

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.