Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το σύστημα λειτουργεί. Άριστα.

23 Δεκεμβρίου, 2014

Ο παλιόφιλος Ανεφ Ορίων  επιμένει να ζει στο βόλεμα που του προσφέρει μια ιδεολογία που όλα τα λύνει, όλα τα εξηγεί, στο άψε σβήσε.  Αναδημοσιεύει στο τελευταίο του άρθρο κείμενα της «Δέφτερης Ανάγνωσης», που είναι  η κατ’ εξοχήν θεωρητική ιστοσελίδα για όσους χαίρονται να τα βλέπουν όλα εξηγημένα και ερμηνευμένα σύμφωνα με το ευαγγέλιο (τους). Και φυσικά, εξόχως απλοϊκά!

Διαβάστε αυτό: «Όλα όμως αποκαλύπτουν τη σήψη και τη διαφθορά δύο εγγενή χαρακτηριστικά του αστικού συστήματος της Κύπρου, [και του οικονομικού και πολιτικού], παρά τις κινήσεις για χειραγώγηση της κοινής γνώμης επ’ αυτών μέσα από μονόπλευρες, επιλεκτικές και αποσπασματικές αναφορές, προβολές και παρουσιάσεις στον αστικό Τύπο…»

Η βρώμα και η δυσωδία, οι μίζες και οι κομπίνες η χρεοκοπία και η ανάγκη στήριξης δημοσιονομικών και τραπεζών είναι απλά χαρακτηριστικά του κακού αυτού συστήματος που έχουμε.

Τελεία!

Α, ξέχασα κάτι: αν υπάρχουν τυχόν αποκλίσεις, αν υπάρχει η υποψία πως έστω κάτι δεν είναι έτσι, η εξήγηση είναι σαφής:  τα ΜΜΕ είναι όλα ελεγχόμενα από το κακό κράτος της βαθιάς δεξιάς και σας μεταδίδουν αλλοιωμένες ειδήσεις.

Τέλος!

Δεν χρειάζεται να σκεφτείτε τίποτα άλλο, μην κάνετε τον κόπο, κουτσιά καθαρισμένα!

Εγώ ξεκινώ από αυτό:  Αν ο Χ του ΑΚΕΛ, ο Ψ του ΔΗΣΥ, ο Ζ του ΔΗΚΟ, ο Ρ της ΕΔΕΚ πάνε φυλακή, καλά να πάθουν και αυτό δείχνει πως υπάρχουν κακοί άνθρωποι, κακοί δημόσιοι λειτουργοί, ή λειτουργοί των κοινών, και μάλιστα ανήκουν σε όλα τα κόμματα. Αυτό  όμως δεν δίνει ασυλία σε όλους εμάς τους λοιπούς. Κακή η ισοπέδωση γιατί σίγουρα και στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν κακοί άνθρωποι, κακοί επιχειρηματίες, κακοί τραπεζίτες – και σίγουρα ανήκουν και στη δική μας περίπτωση σε όλους τους κομματικούς χώρους.

Εδώ θα αναφερθώ στην ατυχέστατη αντίδραση του ΑΚΕΛ για την καταδίκη του στελέχους του Βενιζέλου Ζαννέτου για την υπόθεση της Δρομολαξιάς: λέει το κόμμα πως ο άνθρωπος τους είναι αθώος, λέει πως επειδή για εκείνον δεν ζητήθηκε δήμευση περιουσίας, σημαίνει πως δεν έφαγε ο ίδιος, σημαίνει πως είναι καλό πλάσμα. Ανοησίες! Η καταδίκη του Ζαννέτου έγινε για πολύ χειρότερο λόγο κατά την άποψή μου:  εκβίαζε ο Ζαννέττος  για να πετύχει την αποπληρωμή παλιών χρεών που αφορούσαν παράγοντες του σωματείου. Παράγοντες του σωματείου ΑΛΚΗ = μέλη του κόμματος και τα μέλη του κόμματος είναι εκείνα που συντηρούν το κόμμα με τις εισφορές τους αν εννοείτε τι εννοώ – παρά το γεγονός πως δεν μπορώ να τεκμηριώσω. Με την πράξη του δηλαδή ο Ζαννέττος ανέδειξε πως το «κοινό συμφέρον» δεν είναι πάντοτε θεμιτός στόχος, μπορεί να γίνει μέρος ενός βρώμικου παιγνιδιού κομπίνας και μίζας.

Έχουμε λοιπόν όλους αυτούς τους παλιάνθρωπους, οι οποίοι αξιοποιούσαν τα αξιώματα τους για να τρώνε οι ίδιοι ή τα κόμματα τους. Κάποιοι ήδη κρίθηκαν ένοχοι, κάποιοι ελπίζω πως θα έχουν σύντομα την ίδια τύχη.

Πως και επιμένω λοιπόν ότι το σύστημα λειτουργεί ακόμα, και μάλιστα άριστα;

Σας έχει μπει ποτέ αγκάθι, ή ξανίδα στο χέρι την ώρα που κάνετε δουλειές; Αν εξέχει, το βγάζετε με μια τσιμπίδα. Αν όχι, μπορεί να πάει και βαθιά, μένει μέσα στο σώμα, σας πονάει, αλλά τελικά δημιουργείται απόστημα, πύον, το σώμα σας κάνει  πόλεμο σε βάρος του αγκαθιού και τελικά το ξένο σώμα απολακτίζεται προς τα έξω και καθαρίζει η πληγή και κατ’ επέκταση το σώμα σας.

Λοιπόν, η κρίση που ζούμε αυτά τα χρόνια, η χρεοκοπία, ή ουσιαστική εκχώρηση κυριαρχίας για τα οικονομικά θέματα σε τρίτους (κάποιοι λένε πως αυτό είναι καλό),  είναι ακριβώς η απόδειξη πως το σύστημα λειτουργεί άριστα. Γιατί με όλες αυτές τις κομπίνες, τις μίζες ή ακόμα και τις καλόπιστες ή κακόπιστες αστοχίες στον ιδιωτικό τομέα, δεν ήταν δυνατόν να συνεχίζει να δουλεύει σωστά το σύστημα. Δεν ήταν δυνατόν να συνεχίσουν να είναι οι μίζες, οι κομπίνες και οι αστοχίες *μέρος* του συστήματος.

Γι’ αυτό μέσα από την «κρίση» είχαμε την ευκαιρία να τα τερματίσουμε όλα αυτά. Και φαίνεται πως σε κάποιο βαθμό, αξιοποιήσαμε την ευκαιρία.

Οι εμπειρίες των τελευταίων ετών ελπίζω να γεμίσουν τις φυλακές με παντός είδους μαφίες, ελπίζω να δώσουν μαθήματα στους άλλους και ελπίζω πως θα καταφέρουμε να λειτουργήσουμε πλέον πιο τίμια και πιο σωστά.

Χωρίς φυσικά να υπάρχει εγγύηση πως δεν θα την πάθουμε ξανά: η ανθρώπινη μνήμη είναι αδύνατη και η επαφή με το μέλι είναι πειρασμός στον οποίο  κάποιοι δεν δύνανται να αντισταθούν.

Μέχρι τότε ας ελπίσουμε τουλάχιστον πως θα γυρίσουμε φύλλο, πως θα μπορέσει να ζήσει η πλειοψηφία των πολιτών κάτω από ένα καλύτερο καθεστώς γενικά και ειδικά για τον κάθε ένα…

21 Σχόλια leave one →
 1. 23 Δεκεμβρίου, 2014 13:06

  Μου αρέσει!

 2. 23 Δεκεμβρίου, 2014 17:08

  Ίσως και νάχεις δίκιο Στροβολιώτη. Τελικά το μόνο καλό που έκανε ο Χριστόφιας σε αυτήν την χώρα ήταν να τη ρημάξει, να την πτωχεύσει και να την οδηγήσει στα χέρια της τρόικας γιατί διαφορετικά δεν θα βλέπαμε χατίρι εδώ πέρα.
  Απόψε θα πιω ένα ουισκούι στην υγειά του μεγάλου συντρόφου.

  Μου αρέσει!

 3. Απόλλωνας permalink
  24 Δεκεμβρίου, 2014 12:56

  Στροβολιώτη

  Τα όσα αναφέρεις για τη Δέφτερη Ανάγνωση και για το θέμα της χειραγώγησης της κοινής γνώμης από τα ΜΜΕ, αποτελούν απλώς εφαρμογή της κλασσικής μεθόδου που λέει ότι αν δεν μπορείς να απαντήσεις με επιχειρήματα και θέσεις, τότε ειρωνεύεσαι. Το πρόβλημα όμως αυτής της μεθόδου, είναι ότι πιάνει μόνο σε λίγους. Τους υπόλοιπους θα χρειαστεί κάτι παραπάνω για να τους πείσεις.

  Στην ουσία της ανάρτησης σου τώρα, που είναι η διαπίστωση σου ότι το σύστημα λειτουργεί και μάλιστα άριστα. Κρίνοντας μόνο από το τι άκουσα και διάβασα στα μέσα ενημέρωσης, η απόφαση του δικαστηρίου στηρίχτηκε στις βασικές παραδοχές ότι : (α) η κατάθεση Λίλλη είναι αξιόπιστη, (β) ότι δεν εντοπίστηκε κάποιο αντάλλαγμα προς αυτόν και (γ) ότι η μέθοδος μετατροπής κατηγορουμένων σε μάρτυρες, προκειμένου να εξιχνιαστεί και να στοιχειοθετηθεί μια υπόθεση ενώπιον της δικαιοσύνης, είναι θεμιτή και εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες.

  Για την πρώτη παραδοχή. Όλο αυτό τον καιρό είδαν το φως της δημοσιότητας πολλά, τα οποία όπως διαβάζαμε, οι συνήγοροι υπεράσπισης παρουσίασαν με κάθε επιμέλεια στο δικαστήριο. Πως με όλα αυτά το δικαστήριο έκρινε ότι είναι αξιόπιστη αυτή η μαρτυρία; Μήπως λόγω των Φαντούσηδων και των Κοκκινίδων; Είναι βλέπεις και το αίσθημα που μας άφησαν εκείνες οι ρημάδες οι μαγνητοφωνημένες συνομιλίες. Όσο βολικά και να κρύβεται το σύστημα πίσω από την έλλειψη θεσμικού πλαισίου για να γίνουν αυτές αποδεκτές στο δικαστήριο, ο κόσμος δεν τις ξεχνά.

  Για τη δεύτερη. Η μεταφορά της εκδίκασης του Λίλλη στο Επαρχιακό Δικαστήριο αντί στο Κακουργοδικείο, που σημαίνει σημαντική μείωση της ποινής, σε ποια πραγματικότητα δεν αποτελεί αντάλλαγμα; Και ποια η εμπιστοσύνη σε ένα δικαστήριο που δεν το βλέπει αυτό;

  Για την τρίτη. Όντως η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες. Είναι όμως δυνατόν η φιλοσοφία της να είναι η μετατροπή του μεγάλου ψαριού σε μάρτυρα κατηγορίας, για να τσακώσουν τις μαρίδες; Στα σοβαρά, το δικαστήριο θέλει να μας πει ότι στις άλλες χώρες έτσι γίνεται; Και πως εξυπηρετείται η δικαιοσύνη, πως ικανοποιείται το περί δικαίου λαϊκό αίσθημα, χωρίς την ύπαρξη οποιασδήποτε αναλογικότητας στην αντιμετώπιση των ενεχομένων;

  Όσα αναφέρω, όλοι τα ακούσαμε και τα είδαμε και ο καθένας μπορεί να τα αναλύσει. Ακόμα και να μην υιοθετήσει κάποιος πλήρως τις διαπιστώσεις μου, τουλάχιστον ένας βαθύς προβληματισμός για το πώς λειτουργεί το σύστημα, θα του έχει μείνει.

  Το να φτάνει όμως στο σημείο να διαπιστώνει ότι το σύστημα λειτουργεί – και μάλιστα άριστα – μόνο εσύ και ο … Ρίκκος μπορείτε να το κάνετε. Εκτός βέβαια κι αν δεν πιστεύεις αυτά που λες και το κάνεις απλά για τους δικούς σου λόγους, όποιοι και να είναι αυτοί.

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   24 Δεκεμβρίου, 2014 14:49

   Απόλλωνα, είμαι «κρυφός» αναγνώστης της ΔΑ και ειλικρινά σου λέω αυτό το επιχείρημα με τα ΜΜΕ έχει ξεχειλώσει, έχει ξεπεράσει τα όρια της αφέλειας και της γελοιότητας. Φυσικά και έχουν συμφέροντα τα ΜΜΕ, γιατί σκοτώνονται *μεταξύ* τους. Δεν υπάρχει όμως το παραμικρό στοιχείο με το οποίο να τεκμηριώνεται η δική σας θέση, πως δηλαδή συνωμοτούν όλα τα κακά ΜΜΕ να κτυπήσουν την καλή αριστερά.

   Α, και ξέρεις, στοιχειώδης ορθολογισμός επιβάλλει πως *εσείς* πρέπει να αποδείξετε ένα τόσο εξωφρενικό ισχυρισμό.

   Εγώ τι επιχείρημα να δώσω ενώπιον ενός έωλου ισχυρισμού;

   Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   24 Δεκεμβρίου, 2014 15:01

   Για το θέμα Λίλλη, επειδή μπήκα σε ένα παρόμοιο διάλογο στο ΦΒ, θεωρώ ορθό να τον αναπαράγω εδώ, χωρίς να προδώσω με ποιους έγινε:

   Ξεκίνησε με μια ανάρτηση του φίλου Χ:

   Χ: Αυτές τις μέρες, η σκέψη μας είναι στον συν. Βενιζέλο. Πολύ σκληρή δοκιμασία για τον ίδιο και την οικογένεια του. Θυμός και η οργή για την σαπίλα, τη βρωμιά που αναδύεται, το κακοφορμισμένο απόστημα που έσπασε. Σκευωρία καλοστημένη, με γνωστούς σκηνοθέτες.
   Μέσα από τον θυμό και την οργή, να γίνουμε σοφότεροι.
   Ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε. Οι όποιες τυχόν ψευδαισθήσεις, στην άκρη.

   Εγώ, Σ: Δηλαδή αυτά που αναφέρονται στην απόφαση του δικαστηρίου δεν έγιναν;

   Χ: Δηλαδή Γιάννο διάβασες 242 σελίδες απόφαση; Οχί Γιάννο, η κατηγορία εναντίον του Βενιζέλου δεν ευσταθεί, ούτε και στέκει λογικά. Αξιόπιστος ο Λίλης… η συναλλαγή Λίλη με τις αρχές επιβεβαιώθηκε απο τις ηχογραφημένες συνομιλίες.

   Σ: Όχι, διάβασα μόνο τα συμπεράσματα: «Ο Βενιζέλος Ζανέττος κρίθηκε ένοχος ότι εκβίασε και εξανάγκασε τον Νίκο Λίλλη να εξοφλήσει δάνεια παλιών παραγόντων της Αλκής ύψους 650 χιλιάδων ευρώ απειλώντας τον ότι αν δεν το έπραττε θα έθετε προσκόμματα στην υλοποίηση της επένδυσης.» Δηλαδή ο Ζανέττος έτσι ξαφνικά σκέφτηκε πως ήταν καλή ιδέα να ζητήσει από τον Λίλλη να ξοφλήσει χρέη προς τρίτους από τα ….περισσεύματα του Λίλλη; Ρε φίλε, μα τα πιστεύετε τούτα τα πράματα;

   Χ: Κριθηκε ένοχος με βάση την μαρτυρία Λίλη και μόνο. Ρε φίλε3 λεπτά εν το ηχητικό άκουσες το;

   Σ: Εγώ ερωτώ αν «μερίμνησε» να πάρουν λεφτά από τον Λίλλη οι πρώην της ΑΛΚΗΣ (και αν τα πήραν) , αυτή είναι η ουσία. Τι σχέση έχει το ηχητικό;

   Άλλος φίλος, Ψ: Άλλο αν «μερίμνησε» και αλλο το «εκβίασε».

   Σ: «Μερίμνησε» ή «εκβίασε» λίγη διαφορά κάνει: Δεν ήξερε ποιά ήταν η πηγή των …. περισσευμάτων του Λίλλη; Αστε μας ρε κοπέλια!

   Ψ: Άμα, το «μερίμνησε» και το «εκβίασε» έχουν λίγη διαφορά άτε αφήννουμε’σε ρε κοπέλλι.
   Σ: Οχι όταν έχουν να κάνουν με μίζες

   Ψ: Κατηγορείται ο Βενιζέλος για μίζες ;

   Σ: Οχι, ήταν απλώς αφελής που νόμισε πως τα ριάλια ήταν από τα υπερκέρδη του Λίλλη και όχι από τις αποταμιεύσεις των εργαζομένων.

   Χ: Γιάννο ας μεν το κουράσουμε. Τα ηχητικά έχουν απόλυτη σχέση αφού τεκμηριώνουν την συναλλαγή Ρίκου με Λίλη. Ο Βενιζέλος δεν μεριμνησε για τίποτε. Κανενα τεκμήριο πλην την μαρτυρία Λιλη. Λίγη υπομονή και τις επόμενες μέρες θα λεχθούν πολλά. Με τεκμήρια πάντα. Καλες γιορτές.

   Ψ: Μα ποιός είπε για υπερκέρδη του Λίλλη ή έστω και για μίζες, αφού ο άνθρωπος, (Λίλλης) δεν κατηγορείται για τίποτε.

   Σ: Φίλε Χ, αν και όταν …βλέπουμε….
   Προς το παρόν έχουμε ως δεδομένο πως η αξία μιας συγκεκριμένης πράξης «φούσκωσε», κάποιοι πήραν ριάλια για λογαριασμό τους, κάποιοι για να εξοφλήσουν τα χρέη τρίτων – και όλοι ήξεραν πάρα πολύ καλά τι έκαναν.
   Αυτοί οι «τρίτοι» ήταν πρώην στελέχη αθλητικού σωματείου, πιθανότατα αριστεροί, πιθανότατα μέλη του ΑΚΕΛ και είναι επίσης πολύ πιθανό πως αν εισέπραξαν λεφτά που θεωρούσαν χαμένα, να έδωσαν και κάτι τι ως αντάλλαγμα στο κόμμα που …βοήθησε.
   Και να μη ξεχνάμε πως τα λεφτά που χάθηκαν ήταν λεφτά των εργαζομένων. Αν δεν τα βλέπετε αυτά, όντως το κουράζουμε.

   Ψ: Αφού ο Λίλλης δεν κατηγορείται, όλοι αυτοί που λες απο πού πείραν τα λεφτά, τις μίζες όπως λες.

   Σ: Το θέμα μας δεν είναι αν κατηγορείται ο Λίλλης: το θέμα μας είναι αν κάποιοι έκλεψαν λεφτά των εργαζομένων. Νομίζω υπάρχουν όρια στο πόσο πελλός μπορεί να το παίξει κάποιος…

   Ψ: Μα αφού ο εγκέφαλος της όλης υπόθεσης δεν κατηγορείται για τίποτε, μπορεί να υπάρχει υπόθεση, νομικά ;

   Σ: *Και* αυτός που πληρώνει *και* αυτός που πληρώνεται βρίσκονται εν αδίκω. Στην περίπτωση αυτή το δικαστηριο έκρινε πως ήταν πιο σημαντικό να κριθούν εκείνοι που χρηματίστηκαν, έστω και αν ο χρηματιστής προέκυψε μάρτυρας κατηγορίας. Σε κάθε περίπτωση ο Ζανέττος, που σίγουρα δεν είναι βλάκας, ήξερε πως γινόταν κλοπή λεφτών των εργαζομένων – και αυτό κατά την *πολιτική* άποψη μου – αλλά όχι του δικαστηρίου – τον κάνει πιο ένοχο από όλους.

   Ψ: Είναι η δική σου άποψη, και αυτό ήθελαν αυτοί που έκαμαν αυτό το πλαστό έγκλημα Να σου πω και τη δική μου άποψη, ναι φάγανε τα λεφτά του κόσμου, ο Λίλλης και η παρέα του, αλλά πως είναι δυνατό, ο Λίλλης να μη κατηγορείται ; από ποιόν πήρε τα λεφτά, αν τα πήρε ο Βενιζέλος και τέλος γιατί βγήκε στη φόρα μόνο η ΑΛΚΗ, δεν πέρασε από το νού σου ότι μπορεί να έχει και άλλο Σωματείο μπλεγμένο ; αντίο σας δε θα επανέλθω.

   Σ: Δεν εκπλήττομαι . Ο Λίλλης τα πήρε από το ταμείο των εργαζομένων, σε συνεννόηση με όλη την παρέα, τι δεν κατάλαβες;

   Άμα φτάσουμε στο σημείο να θεωρούμε την εξ ορισμού ιδιοτελή στάση ενός κόμματος ως ορθότερη από την απόφαση ενός δικαστηρίου, τότε έχουμε τεράστιο πρόβλημα, η ειλικρινής παραδοχή πως ο άνθρωπος …αμάρτησε για το παιδί (κόμμα) του, θα ήταν πιο έντιμη.

   Φίλος Ζ: Τα φαντάσματα του χτές και οι ιδεοληψίες , ναί , αυτές που κρεμμιόνται απ΄τα χείλη των δεξιών πολιτικών όταν αναφέρουνται στο ΑΚΕΛ , θα σε κυνηγάνε , φαίνεται , για πολύ καιρό ακόμα Γιάννο Ιωάννου …..!

   Σ: Τα φαντάσματα και οι ιδεοληψίες έχουν χρώμα, περιεχόμενο και όνομα: όποτε κατηγορείται κάποιος από το ΑΚΕΛ, είναι συνομωσία των ταξικών εχθρών και των ΜΜΕ, αφού εξ ορισμού όλα τα πλάσματα της αριστεράς είναι τέλεια και τίμια!

   Καλά δε νοιώθετε άσχημα να πιστεύετε στα σοβαρά τέτοια πράγματα;

   Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   24 Δεκεμβρίου, 2014 15:06

   Περί της αρίστου λειτουργίας του συστήματος, χμμμ, είναι γνωστό πως το ιστολόγιο διαθέτει μια ιδιαίτερη αίσθηση χιούμορ ανακατεμένη με προκλητικότητα που ειναι αλήθεια πως δεν γίνεται αποδεκτή από πολλούς 🙂

   Μου αρέσει!

 4. 24 Δεκεμβρίου, 2014 15:41

  Strovolioti,

  Κατ’ αρχάς σ’ ευχαριστώ γι τη διαφήμιση της συγκεκραμένης ανάρτησης και του Blog ΜΟΥ…
  Σε ευθετότερο χρόνο [κι όταν ευκαιρήσω] θα σχολιάσω το κείμενο της παρούσας ανάρτησης ΣΟΥ ή έστω κάποιες από τις τοποθετήσεις ΣΟΥ… Εδώ απλώς να σημειώσω ότι η ο Βενιζέλος Ζαννέτος κρίθηκε ένοχος για εκβιασμό στη βάση της μαρτυρίας του «αξιόπιστου» Λίλλη… Εδώ γελάει και το κάθε παρδαλό κατσίκι…
  Πέραν τούτου και σε σχέση με τη πρόταση που αναδημοσίευσες από τη δική ΜΟΥ ανάρτηση{«Όλα όμως αποκαλύπτουν τη σήψη και τη διαφθορά δύο εγγενή χαρακτηριστικά του αστικού συστήματος της Κύπρου, [και του οικονομικού και πολιτικού], παρά τις κινήσεις για χειραγώγηση της κοινής γνώμης επ’ αυτών μέσα από μονόπλευρες, επιλεκτικές και αποσπασματικές αναφορές, προβολές και παρουσιάσεις στον αστικό Τύπο…»}, το μόνο που θα ‘θελα να πω [γα την ώρα] ότι μετά τη λέξη «διαφθορά» και πριν από τις λέξεις «δύο εγγενή χαρακτηριστικά», θα ‘πρεπε να βάλω εν κόμμα. Κι επίσης θα ‘πρεπε να πρόσθεσε κι ένα «τού» πριν από τη λέξη «πολιτικού»]… Δηλ. η όλη πρόταση πρέπει να διαμορφωθεί ως εξής:
  «Όλα όμως αποκαλύπτουν τη σήψη και τη διαφθορά, δύο εγγενή χαρακτηριστικά του αστικού συστήματος της Κύπρου, [και του οικονομικού και τού πολιτικού], παρά τις κινήσεις για χειραγώγηση της κοινής γνώμης επ’ αυτών μέσα από μονόπλευρες, επιλεκτικές και αποσπασματικές αναφορές, προβολές και παρουσιάσεις στον αστικό Τύπο…»

  Αναφορικά με τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης από τα αστικά ΜΜΕ αυτή ΠΑΝΤΑ υπάρχει και μόνο εθελοτυφλούντες, στρουθοκαμηλίζοντες και αχάπαροι δεν το αντιλαμβάνονται. Και εκφράσεις του τύπου «δεν υπάρχει όμως το παραμικρό στοιχείο με το οποίο να τεκμηριώνεται η δική σας θέση, πως δηλαδή συνωμοτούν όλα τα κακά ΜΜΕ να κτυπήσουν την καλή αριστερά», αποτελούν μια ειρωνική υπεκφυγή αντί για τεκμηριωμένη τοποθέτηση πάνω στο θέμα. Ένα απτό παράδειγμα χειραγώγησης είναι το πρωτοσέλιδο του χτεσινού ανεξάρτητου(;) “Πολίτη” για την απόφαση του Κακουργιοδικείου. Και θα αφιερώσω λίγο χρόνο και μερικές αράδες για να (ΣΟΥ) το αναλύσω…
  Γράφει, λοιπόν, σε τίτλο ο “Πολίτης”: «Ένοχοι [με μεγάλα κόκκινα γράμματα] για Δρομολαξιά οι Κιττής, Βασιλείου, Τσουρής, Ζαννέτος και Γρ. Σουρουλλάς» [με πιο μικρά μαύρα γράμματα]. Παράλληλα δημοσιεύει τις φωτογραφίες των τεσσάρων [πλην του Σουρουλλά]. Για φωτογραφία του Βενιζέλου Ζαννέτου τα σαΐνια της εφημερίδας έχουν επιλέξει μια με background το έμβλημα του ΑΚΕΛ. [Σαφέστατα τα μηνύματα που θέλουν να μεταφέρουν]… Κάτω από τις φωτογραφίες με πηχυαία τώρα γράμματα νέος τίτλος για «Δήμευση περιουσίας μετά τις 5 καταδίκες». Όμως ανατρέχοντας στο κείμενο κάποιος θα εντοπίσει ότι αίτημα για δήμευση περιουσίας θα υποβληθεί ΜΟΝΟ για τους Κιττή, Βασιλείου, Γρ. Σουρουλλάς και την εταιρεία “Polesson Holdings” κι όχι και για τους Ζαννέτο και Τσουρή. Τί όμως λίγο πολύ υποβάλλεται με τον πηχυαίο πρωτοσέλιδο τίτλο της εφημερίδας. Ότι όλοι τα πήρανε και τα βάλανε στην τσέπη ή/και τα φάγανε! Και μετά έρχονται οι όποιοι Strovoliot-ες, να κλαψουρίσουν ότι δεν υπάρχει χειραγώγηση…

  Πάντως, παλιοκουμπάρε Strovolioti, φαίνεται να ΣΕ ενοχλούν πολύ τα γραφόμενα της “Δέφτερης Ανάγνωσης”. Κι αντί τεκμηριωμένα να τα κρίνεις και να τα απορρίψεις, αντίθετα και στην ουσία τα αφορίζεις… Κι αυτό αποτελεί μια πάγια τακτική ΣΟΥ, όταν δεν μπορείς τεκμηριωμένα να αντικρούσεις “αντίπαλες” τοποθετήσεις…

  Μου αρέσει!

  • Ανώνυμος permalink
   24 Δεκεμβρίου, 2014 16:17

   ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΛΟΓΙΣΤΡΙΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΡΕ ΑΠΟ FOCUS?

   ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΟΥΜΑΝΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΛΩΡΗΣ (ΠΧ ΥΠΕΡ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΔΥΣΠΡΑΓΟΥΝΤΩΝ ΚΛΠ) ΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩΠΟΥΛΑΚΙΑ?

   ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΕΝΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΑ ΠΟΣΑ’ ΑΥΤΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΑΤΟΜΟΥ?

   ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ.

   Μου αρέσει!

   • strovoliotis permalink*
    24 Δεκεμβρίου, 2014 17:23

    Ανώνυμε, δε σε πιάνω.

    Μου αρέσει!

    • Ανώνυμος permalink
     24 Δεκεμβρίου, 2014 20:38

     ΠΡΟΣ ΣΤΡΟΒΟΛΙΩΤΗ

     ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΛΙΤΗ ΘΑ ΕΙΔΕΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΤΗΣ FOCUS ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΛΟΓΙΣΤΟΥ ΑΝΤΡΟΥ, ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΚΛΠ. ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.

     ΑΝ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΑΝΕΦ’ΟΡΙΩΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΡΑΜΑΤΑ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΥΠΟΥ ΧΡ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ.

     ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Ο ΧΡ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΙΕΙ Η ΓΗ ΘΑΠΡΕΠΕ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΝΑ ΧΡΕΩΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ Η’ ΤΙΣ ΤΥΠΙΣΣΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΤΡΩΝΕ ΣΤΑ ΧΙΛΤΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ-ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ Η FOCUS.

     ΕΠΙΜΕΝΩ ΟΤΙ ΑΝ Ο ΑΝΕΦ’ ΟΡΙΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΤΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ FOCUS-ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΥΠΡΟΥ-ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΥΠΡ/ΝΙΚΟΛ.

     Ο ΧΡ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΗΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΑΛΛΑ ΖΗΛΕΨΑΝ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΡΥΠΤΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΥΧΩΜΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ.

     Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
     25 Δεκεμβρίου, 2014 18:07

     Γνωρίζω την υπόθεση, ελπίζω πως θα έχουμε σύντομα εξελίξεις, για τα λοιπά, αν επιθυμεί ο Ανεφ ας απαντήσει. Γιατί γράφεις με κεφαλαία;

     Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   24 Δεκεμβρίου, 2014 17:20

   Αγαπητέ Ανεφ, σημειώνεται η διόρθωση.

   Τώρα, για την πολυθρύλητη χειραγώγηση (από ποιους άραγε, και με ποιό τρόπο; Υπάρχει κάποιο γραφείο που δίνει σήμα; Στέλνουν οδηγίες κάθε μέρα; Ειλικρινά, θα ήθελα να ακούσω), γράφεις: «μόνο εθελοτυφλούντες, στρουθοκαμηλίζοντας και αχάπαροι δεν το αντιλαμβάνονται».

   Συγγνώμη, αλλά αυτό ισχύει μάλλον για όσους το* ισχυρίζονται* ως θέσφατο, αποδείξεις παρακαλώ!
   Όταν ο Πολίτης έγραφε για τον Βέργα, θυμάσαι πως τον έβαζε δίπλα και από τον Νικόλα, και τη νύχτα που εξελέγη δήμαρχος; Αυτή τι είναι χειραγώγηση πάλι; Με το συμπάθιο το επιχείρημα είναι γελοίο.
   Δεν είπα ποτέ πως ο Ζαννέττος έβαλε στην πούγκα ριάλια: μερίμνησε να έχουν συμμετοχή στην κλοπή λεφτών των εργαζομένων κάποιοι σύντροφοι από το κόμμα που είχαν να παίρνουν από την ΑΛΚΗ.
   Και δε βγαίνει από το μυαλό μου πως όλοι αυτοί οι σύντροφοι, κάτι θα έδωσαν στο κόμμα για τον κόπο του…

   Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   24 Δεκεμβρίου, 2014 17:22

   Η ΔΑ είναι σαφώς πιο ψηλού επιπέδου από τα σκουπίδια της Γνώμης, αλλά δυστυχώς ο φανατισμός δεν αλλάζει…

   Μου αρέσει!

 5. 24 Δεκεμβρίου, 2014 18:59

  Strovolioti,

  Πάλι αφορίζεις και μάλιστα βρίζοντας ό,τι δεν ΣΟΥ αρέσει, ή ό,τι αδυνατείς ή δεν έχεις πρόθεση να συζητήσεις˙ κι αναφέρομαι κυρίως στην έκφραση για τα «σκουπίδια της Γνώμης». Υπό τέτοιες συνθήκες είναι χαμένος χρόνος να προσπαθήσει κάποιος να κάνει κουβέντα μαζί ΣΟΥ… Να σημειώσω ότι στη “Γνώμη” ενίοτε στέλλω κι ΕΓΩ κείμενα ΜΟΥ, κάποια από τα οποία έχουν ήδη δημοσιευτεί και στο Blog ΜΟΥ. Κι εκεί δεν γράφουμε για να γινόμαστε αρεστοί στον Strovolioti και τον όποιο ομοϊδεάτη ΤΟΥ…
  Κλείνοντας την παρέμβαση ΜΟΥ σ’ αυτήν την ανάρτηση να σημειώσω χάριν της ιστορίας δύο πράματα για τους όποιους «εθελοτυφλούντες, στρουθοκαμηλίζοντες και αχάπαρους»:

  1. Ο “Πολίτης” [όπως και κάθε εφημερίδα] έχει Ιδιοκτήτη, ο οποίος καθορίζει και την γραμμή της εφημερίδας και δίνει γενικές οδηγίες και πώς να παρουσιάζονται τα διάφορα θέματα, ή/και ποιους να υποστηρίζει η εφημερίδα και ποιους να πολεμά… Παραδείγματα υπάρχουν πολλά…

  2. Επειδή μίλησες για «συμμετοχή στην κλοπή λεφτών των εργαζομένων κάποιων σύντροφοι από το κόμμα που είχαν να παίρνουν από την ΑΛΚΗ», να ρωτήσω αν αυτός που σχεδίασε και οργάνωσε την κλοπή κι έπαιζε μάλιστα και τον πρωταγωνιστικό ρόλο [δηλ. ο Λίλλης, ο πολυαγαπημένος του Ρίκκου] γιατί έκοψεν έξω; [ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟ:] Και γιατί δεν θα δημευτεί και η δική του περιουσία; Πέραν τούτου ΔΕΝ είδα το Ταμείο Συντάξεων της ΑΤΗΚ να ζητά, πρώτα και κύρια από τον Λίλλη, την επιστροφή των χρημάτων που καλώς ή κακώς επενδύθηκαν στο έργο στη Δρομολαξιά που ανάλαβε μα αναγείρει η εταιρεία του Λίλλη… Έγινε διασπάθιση των χρημάτων του Ταμείου ή όχι; Κι αν ο Βεν. Ζαννέτος όντως εκβίασε τον Λίλλη να πληρώσει τα χρέη της “Αλκής” [τα οποία επιβάρυναν διάφορους ΑΚΕΛικούς κι όχι μόνο], αυτό δεν ήταν κάτι που είχε “δεσμευτεί” να παρθεί όταν αναλάμβανε Πρόεδρος της “Αλκής”; Κι αν κακώς έπραττε γιατί τότε το Ταμείο Συντάξεων δεν του κινεί αγωγή; [Προσωπικά δεν κατάλαβα να έχει κατηγορηθεί κάποιος και να έχει αποδειχτεί ότι υπήρχαν υπερχρεώσεις˙ εκείνη την εποχή γίνονταν δοσοληψίες με τρελλά λεφτά γι’ αυτό και τα περί δόλου είναι για κατανάλωση από τον λαουτζίκο που διψά για ενόχους]…

  3. Θα έκρινα κάπως διαφορετικά [ίσως και με θετικό πρόσημο] την τοποθέτηση ΣΟΥ ότι “Το [δικαστικό] σύστημα λειτουργεί…”, αν ανάμεσα στους κατηγορούμενους και τους ενόχους ήταν και ο μεγαλοαπατεώνας Λίλλης… Αφού όμως δεν είναι, όλα όσα λέγονται για την ενοχή του Ζαννέτου, του Τσουρή και δεν ξέρω κι ΕΓΩ ποιου άλλου, είναι κουραφέξαλα τζιαι κουβέντες της απάνω Τζιερκατζιής…

  Μου αρέσει!

  • Αναγνωστης permalink
   25 Δεκεμβρίου, 2014 04:15

   Δυσκολο να αντιληφθει καποιος την ανευ οριων ευστοχια στην επιχειρηματολογια ‘ΤΟΥ’ αν δεν εξετασει το συστημα [γραφης] ΤΟΥ (sic) και το βαθος των {ιδεολογικων} και αλλων ταξικων ΤΟΥ κινητρων (big) σε αντιπαραβολη με τις 《οντως》 αστικες επικρατουσες αντιληψεις και τις χωρικες ΤΟΥ ενστασεις (pig). Γνωμη ΤΟΥ η οχι ασχετον. Περιοριζομαι εις μη αναγνωση.

   Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   25 Δεκεμβρίου, 2014 18:03

   Ανεφ, τα κείμενα σου τα διαβάζω με σεβασμό, όσο και αν διαφωνούμε. Γι’ αυτό καταφέρνουμε και κάποτε κάποτε έχουμε διάλογο άλλωστε.
   Με τους τίτλους που προβάλλει η Γνώμη μέσα στο ΦΒ, με συνήθη την συνοδεία πιασάρικων επιθέτων όπως «αποκλειστικό», – που ποτέ δεν είναι φυσικά, δεν μπορώ να δείξω κανένα σεβασμό. Ο τίτλος που παίζει σήμερα είναι αυτός: «ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΖΑΝΝΝΕΤΟ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ».
   Ειλικρινά, ΝΤΡΟΠΗ τους!
   Τα κείμενα σου που υποθέτω δημοσιεύονται στις μέσα σελίδες δεν τα είδα ποτέ να προβάλλονται.
   Λίλλης: μα για αυτόν υπάρχει εκτενής διάλογος που έγινε στο ΦΒ και αναδημοσίευσα ως απάντηση στον Απόλλωνα. Τα λοιπά που γράφεις είναι απλώς για να ανακατέψουν την τράπουλα: ο Ζαννέττος δεν είναι παλαβός: ενεπλάκη σε μια πράξη, γνώριζε πάρα πολύ καλά από πού προέρχονταν τα (έξτρα) λεφτά γνώριζε επίσης που θα κατέληγαν. Έκλεψε για το κόμμα του… αυτό βεβαίως έπρεπε να βάλει και το ΑΚΕΛ στο εδώλιο του κατηγορούμενου αν προχωρούσαν αρκετά οι έρευνες…

   Μου αρέσει!

   • strovoliotis permalink*
    25 Δεκεμβρίου, 2014 18:37

    Αθλιοτήτων συνέχεια:

    Ποιους θα πολεμήσετε ρε γίγαντες; Τους δικαστές;

    Cazus belli για την Αριστερά η φυλάκιση Βενιζέλου Ζαννέτου – Νέα «βρώμικη» επίθεση κατά της Αριστεράς από το κατεστημένο της Δεξιάς. Ποιοι κινούν τα νήματα
    >>> Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στη νέα έκδοση της «ΓΝΩΜΗΣ» που κυκλοφορεί στα περίπτερα

    Ευχές από τη «ΓΝΩΜΗ» για καλές γιορτές στους εργαζόμενους και σε όλο τον Κυπριακό Λαό: Αγώνας – αντίσταση – ταξική και κοινωνική αλληλεγγύη
    Με την ευκαιρία των γιορτών και του νέου χρόνου, η Συντακτική Ομάδα της Γνώμης εύχεται στους εργαζόμενους και σ’ όλο τον Κυπριακό Λαό, Υγεία και Δύναμη για νέους αγώνες ενάντια στα νέα αντικυπριακά και αντιλαϊκά του ιμπεριαλισμού και τη ντόπιας αντίδρασης, κόντρα στους σχεδιασμούς για κλείσιμο του Κυπριακού σε συμφωνία – πακέτο με τα ενεργειακά, ενάντια στις καταστροφικές για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές μάζες, νεοφιλελεύθερες Μνημονιακές πολιτικές της Τρόϊκα και της κυβέρνησης της Δεξιάς.
    Αγώνας – αντίσταση – ταξική και κοινωνική αλληλεγγύη για να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο χωρίς Μνημόνια και την επικυριαρχία των Τροϊκανών, για μια νέα κοινωνία της δικαιοσύνης, της ισότητας και του σοσιαλισμού.

    Μου αρέσει!

 6. Κώστας Ιωάννου permalink
  25 Δεκεμβρίου, 2014 08:28

  Και καλά πειράζει τους που το ΑΚΕΛ κρίνει μια απόφαση του δικαστηρίου. Δεν κόντραρε τον Γεν Εισαγγελέα. Προς τι να υποδυκνύει ο Γεν Εισαγγελέας στο ΑΚΕΛ να μην κρίνει την απόφαση και ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ!!! Είναι απάντηση αυτή από τον ανώτερο άρχοντα του θεσμού της δικαιοσύνης;?? Εμένα με τρομάζει. Και κάτι άλλο; Πως γίνεται αστυνομικός να χάνει τη δουλειά του επειδή χρηματήστηκε από τον Λίλλη και αυτός να είναι αξιόπιστος μάρτυρας!!

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   25 Δεκεμβρίου, 2014 18:12

   Ίσως και να έχει δίκιο ο Γενικός Εισαγγελέας. Σκέφτηκες πως ίσως να γνωρίζει για τυχόν εμβάσματα από όσους ξόφλησαν μέσω Λίλλη και Ζαννέττου στο ΑΚΕΛ για τον …κόπο του;

   Για τον Λίλλη, το κουράσαμε – δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που ένα άτομο που έχει σχέση με ένα έγκλημα γίνεται μάρτυρας κατηγορίας. Το ίδιο θα γίνει και στην Πάφο, συνεπώς, αλλάξτε φύλλο!

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: