Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πενταμερής: το μόνο εργαλείο επικύρωσης της λύσης.

26 Μαΐου, 2015

Με αφορμή τις δηλώσεις Τσαβούσογλου για πενταμερή. Για να προλάβω την μετωπική επίθεση εκείνων που τα ξέρουν πάντα όλα και υπονομεύουν πριν καν να δουν τι υπάρχει. Πρώτη δημοσίευση αυτού του κειμένου τον Σεπτέμβριο του 2013.

Στροβολιώτης

Δε θα ασχοληθώ σε αυτό το σύντομο κείμενο με τις νέες προσπάθειες που ξεκινούν. Ακόμα όμως και από τις δημόσιες δηλώσεις (ένας θεός ξέρει τι γίνεται στα παρασκήνια), φαίνεται πως τα πράγματα θα ξεκινήσουν, και θα κινηθούν γρήγορα.

Και ενώ δεν ενθουσιάζομαι προς το παρόν για τις επιδόσεις του προέδρου, νοιώθω πως ο,τι κάνει το κάνει για να δοθεί μια ευκαιρία – δεν βλέπω ακόμη να παρασύρεται στην φυσική ολιγωρία του απελθόντος ή την ενστικτώδη άρνηση του ακόμα πιο προηγούμενου.

Εννοείται πως οι λυσοφοβικοί δεν χάνουν επίσης καιρό, και ήδη «ανησυχούν», και «φοβούνται» και άνοιξαν αμέσως τους οχετούς της τρομοκράτησης και του εκφοβισμού του κόσμου. Τρέχων στόχος η πιθανή πενταμερής, και η ταύτιση της με την Τουρκία, και πόσο κακή και προδοτική είναι η ιδέα κλπ κλπ.

 Αν, λοιπόν πάμε για λύση, ό,τι και να συμφωνήσουμε, θα βρούμε μπροστά μας το εμπόδιο του συντάγματος. Του «δοτού» συντάγματος όπως επισήμως…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 1.068 επιπλέον λέξεις

One Comment leave one →
  1. 27 Μαΐου, 2015 07:40

    Στροβολιώτη μου, αν επιτευχθεί μια συμφωνία μεταξύ ΕΚ και ΤΚ, δύσκολα μπορώ να φανταστώ να μην μπορεί να υλοποιηθεί επειδή μια εκ των εγγυητριών δυνάμεων διαφωνεί στο ζήτημα των εγγυήσεων που θα μείνει να συζητηθεί στην πενταμερή. Φτάνει φυσικά να τα βρούμε μεταξύ μας ως Κύπριοι.

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.