Skip to content

Μια ολόκληρη Υπερδνειστερία (περίπου), αργότερα.

Αύγουστος 3, 2015

Κάποια ώρα χτες ο μετρητής των επισκέψεων του ιστολογίου άγγιξε το μισό εκατομμύριο.  Έξι χρόνια και πέντε περίπου μήνες μετά, 857 δημοσιεύσεις αργότερα, είναι νομίζω ώρα για μια μικρή αναδρομή.

Ενδεικτικόν

Ενδεικτικόν

Χρειάζεται μια μικρή παύση και λίγος προβληματισμός.  Όχι, δεν αναμένονται δραστικές αλλαγές. Το γράψιμο μου άρεσε από τον καιρό που συνειδητοποίησα στο λύκειο, πως μπορούσα να φτιάξω  τις εκθέσεις των νέων ελληνικών όπως εγώ ήθελα, και όχι όπως αναμενόταν από τους καθηγητές.  Κάπου τότε άρχισε και η συγγραφή των προσωπικών μου ημερολογίων, έχω τόμους ολόκληρους από εφηβικές ανοησίες, συναισθηματικές περιγραφές των πρώτων ερώτων που προκαλούν κοκκίνισμα, όχι για τη λεπτομέρεια, αλλά για την αφέλεια, μετά ήρθαν οι υπαρξιακοί προβληματισμοί. Ίσως ήταν η πρώτη σοβαρή επαφή με την πραγματική ζωή. Ύστερα ήρθαν τα λοιπά προβλήματα ήρθε η ενασχόληση με τα κοινά και κάπου εκεί χάθηκαν τα ημερολόγια. Οι πρώτες δημοσιεύσεις στον Κυπριακό τύπο έγιναν στα μέσα της δεκαετίας του 80. Κυρίως για περιβαλλοντικά θέματα, πρώτα για τον Ακάμα και το κυνήγι, ένα  σημαντικό κομμάτι του παρελθόντος μου, μετά ήταν και τα πατριωτικά κείμενα που δημοσίευα στην «Επίκαιρη» του Λάζαρου Μαύρου, ήταν η εθνικιστική φάση της ζωής μου. Α, έγραφα και για πελλούς, από τότε. Έγραφα στο «Παρασκήνιο»  του Σέρτη για τους επιστημολόγους ( scientologists) που είχαν στρατοπεδεύσει τότε στην Κύπρο.

Όλα αυτά σήμαιναν πως χάθηκε η ιδιωτικότητα και το προσωπικό κομμάτι. Έγραφα για τα κοινά, ζούσα τα προσωπικά, και μόνο περιστασιακά συνέχισα να κρατώ ακόμη ημερολόγια, τότε πια ηλεκτρονικώς, φυσικά.

Και τα μέσα που προσφέρει η τεχνολογία ήταν η εύκολη δυνατότητα που μου δόθηκε για να αρχίσω ξανά ή μάλλον να συνεχίσω το γράψιμο, λίγο πολύ εφ’ όλης της ύλης σε αυτό το ιστολόγιο, για πρώτη φορά τη 14η Μάρτιου 2009 –  Ούτε τη θέλουμε, ούτε μας αξίζει.

Ήμουν τυχερός. Τα χρόνια που ακολούθησαν ήταν πολύ σημαντικά, γεμάτα εμπειρίες εξελίξεις και λόγους να γράφω.

Και έγραψα πολλά. 857 άρθρα κυρίως δικά μου, 15926 σχόλια απέφεραν αυτές οι δημοσιεύσεις, αλλά και πάνω από μισό εκατομμύριο επισκέπτες.

Η πιο «δυνατή» χρονιά ήταν η περσινή που ξεπεράσαμε τις 112000 επισκέψεις, σε αντίθεση με τις 21000 του πρώτου έτους λειτουργίας. Το πιο δημοφιλές άρθρο δεν ήταν δικό μου. Δεν ήταν καν άρθρο.  Ήταν ένα βίντεο που βρήκα στο δίχτυο και αφορούσε τις τελευταίες στιγμής της τελευταίας κατοίκου του Βαρωσιού – Τα πιο συγκλονιστικά 3 λεπτά: Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ.

Μετά, αν είναι δυνατόν, ακολουθεί άρθρο για το κλάδεμα των τριανταφυλλιών! – Η λεπτή τέχνη του κλαδέματος των κλαδεμάτων της τριανταφυλλιάς.

Ο καιρός είναι βασική συνιστώσα του ιστολογίου, άρα έχουμε και εδώ άρθρο πολύ ψηλά Πόσο έβρεξε σήμερα στην Κύπρο; – Live weather in Cyprus, όπως και ο Σώρρας και οι σχετικοί παλαβοί –  Ο σχιζοφρενής απατεώνας Αρτέμιος Σώρρας έχει 6 μήνες ζωή.

Έγραφα για πέρσι όπου είχα μέσο όρο πάνω από 9000 επισκέψεις το μήνα – και έγραφα και πιο συχνά.  Φέτος αραίωσα το γράψιμο, η ευκολία του Facebook και του Twitter έκλεψαν υλικό από το ιστολόγιο και έτσι πέσαμε μόλις στους  5500 επισκέπτες τον μήνα.

Αυτά από πλευράς αριθμών.

Τώρα, κέρδισα κάτι; Πρόσφερα κάτι; Δεν γνωρίζω. Εντάξει, βρέθηκα με κόσμο, έκανα φίλους, σίγουρα έκανα εχθρούς, αλλά αυτά είναι θεμιτές παράπλευρες συνέπειες. Έγραφα και γράφω γιατί μου αρέσει και νομίζω και ελπίζω πως έχω κάτι να πω. Αν δεν αρέσει σε κάποιους, προσφέρεται διάλογος – αλλά και ρήξη. Δεν είμαστε όλοι οι ίδιοι.  Η εμπλοκή μου με τους εθνικιστές στο Κυπριακό οδήγησαν στην στοχοποίηση μου πριν από χρόνια-   Ποιοι κρύβονται πίσω από το Christofias-Watch;  Μετά βρέθηκα στα μαύρα δεφτέρια των ακραίων της αριστεράς που δεν μπορούσαν να δεχτούν πως η κριτική στον Χριστόφια ήταν αντικειμενική, και έβλεπαν ιδεολογικές αφετηρίες και πικκάρισμα για την αριστερά. Και δεν έβλεπαν την ανικανότητα και την αχαπαροσύνη.

Αυτά έγιναν. Τι γίνεται από εδώ και πέρα;

Δέσμευση: θα συνεχίσω να γράφω όσο μπορώ και όσο μπορώ να συγκεντρωθώ. Γνωρίζετε όλοι τι γράφω και τι πιστεύω για το Κυπριακό, εύχομαι πως μέσα στους επόμενους μήνες θα γράψω και το τελευταίο μου άρθρο για το προ της λύσης Κυπριακό.

Τέλος, λίγα ακόμη νούμερα. Έψαχνα να βρω ποια χώρα έχει πληθυσμό κοντά  στον αριθμό των επισκεπτών που είχα εδώ. Και βρήκα τη Δυτική Σαχάρα  με 548 000 και Υπερδνειστερία με κάτι λίγο πάνω από 550 000.

Χα! Συνομωσία λέω! Ένα ιστολόγιο που στο προφίλ του γράφει αυτό:  «….Στροβολιώτης λοιπόν! Εδώ και καιρό, από την μικρή περίοδο που δούλευε σωστά (λέμε τώρα!) η Κυπριακή Δημοκρατία!» ήταν πολύ φυσικό να ταυτιστεί με άλλες χώρες και περιοχές που δεν δουλεύουν και ιδιαίτερα σωστά 🙂

Advertisements
6 Σχόλια leave one →
 1. Αύγουστος 3, 2015 07:47

  Καλή συνέχεια Γιάννο.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Αύγουστος 3, 2015 08:33

  Σύντομα και το ‘μμύριο!

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Αύγουστος 3, 2015 10:17

  Μπραβο!

  Αρέσει σε 1 άτομο

 4. Petros permalink
  Αύγουστος 3, 2015 12:27

  Καλή συνέχεια! Αναμένουμε με ανυπομονησία το τελευταίο άρθρο για το προ της λύσης Κυπριακό!

  Αρέσει σε 1 άτομο

 5. Αύγουστος 3, 2015 22:45

  Strovolioti,

  Επειδή ξεκινήσαμε και πορευτήκαμε περίπου την ίδια εποχή στο blogging [όταν αυτό ήταν στα high, δηλ. πριν αυτό ηττηθεί κατά κράτος από το Facebook] και ζήσαμε μέρες δόξης και τιμής, αλλά και επιθέσεων [όπως ας πούμεν, οι λοιδορίες που δεχτήκαμε και οι δύο από τους ακατονόμαστους διαχειριστές του αισχρού και χυδαίου Christofias Watch, αν και έχουμε τελείως διαφορετικές φιλοσοφίες και κοσμοθεωρίες και παρά τα κολλήματα ΣΟΥ], νοιώθω την ανάγκη να πω ένα γεια, με την ευκαιρία του απολογισμού που κάνεις για την blogger-ική ΣΟΥ πορεία.

  Παράλληλα θέλω να σημειώσω κι ΕΓΩ ότι «έγραφα και γράφω γιατί μου αρέσει και νομίζω και ελπίζω πως έχω κάτι να πω. Αν δεν αρέσει σε κάποιους, προσφέρεται διάλογος – αλλά και ρήξη…» Φυσικά αυτήν την εποχή είμαι με το ‘να πόδι έξω από το blogging, αλλά μέχρι της ολοκλήρωση της εξόδου ΜΟΥ, θα συνεχίσω [αραιά και πού πλέον] να παιδεύομαι με γραψίμια εντός κι εκτός Blog…

  Κλείνοντας (ΣΟΥ) εύχομαι να γίνεις πιο διαλεκτικός και να επιχειρηματολογείς αντί να κάνεις αξιωματικές τοποθετήσεις όπως η ακόλουθη: «Μετά βρέθηκα στα μαύρα δεφτέρια των ακραίων της αριστεράς που δεν μπορούσαν να δεχτούν πως η κριτική στον Χριστόφια ήταν αντικειμενική, και έβλεπαν ιδεολογικές αφετηρίες και πικκάρισμα για την αριστερά. Και δεν έβλεπαν την ανικανότητα και την αχαπαροσύνη»… Δηλ. ρε παλιοκουμπάρε Strovolioti, όποιος δεν αποδέχεται την (λεγόμενη από μέρους ΣΟΥ) «αντικειμενική κριτική» ΣΟΥ για τον Χριστόφια είναι «ακραίος της αριστεράς»; Μεγάλη ιδέα έχεις για τον Εαυτό ΣΟΥ! Δεν ήσουν έτσι κάποτε!

  Αρέσει σε 1 άτομο

  • strovoliotis permalink*
   Αύγουστος 4, 2015 20:20

   Αγαπητέ φίλε, ευχαριστώ για τις ευχές και τα καλά σου λόγια.

   Επί της ουσίας, νομίζω η διαλεκτική χρησιμοποιεί και κριτήρια, και αριθμούς και επιδόσεις. Ποιά ειναι τα δικά σου και πως πέτυχε, ή απέτυχε σε αυτά ο Χριστόφιας. Γιατί με τα δικά μου εργαλεία έβγαλα τα ανωτέρω συμπεράσματα…

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: