Skip to content

Όπου οι διχοτομικοί βρίσκονται εκεί που ανήκουν: κάτω από τον πήχη.

Οκτώβριος 11, 2015

Κοιτάξτε το κείμενο στην πιο κάτω φωτογραφία:

Άθλιοι διχοτομιστές.

Άθλιοι διχοτομιστές.

Ούτε ο Κωνσταντίνος Οδυσσέως έγραψε αυτή την ανάρτηση, ούτε ο Γιώργος Πήττας σχολίασε, ούτε φυσικά εγώ.

Το θέμα χοντραίνει. Ήδη άλλος ένας φίλος έπεσε θύμα της μανίας των διχοτομιστών που συγκεντρώνονται σε ένα γκρουπ του Facebook αφού σχολίασαν απρεπώς προσωπικά του δεδομένα. Όλα αυτά τα πανηγύρια συμβαίνουν στο γκρουπ ΚΥΠΡΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Είναι μια συγκεκριμένη ομάδα ακραίων εθνικιστών που μισούν οτιδήποτε τουρκικό, δεν διστάζουν να υβρίζουν και να καταργούν το σύνταγμα της από το 1960 συνεταιρικής Κυπριακής Δημοκρατίας και κρύβουν τον εξτρεμισμό τους κάτω από τις αήθεις επιθέσεις σε όσους δεν συμφωνούν μαζί τους.

Είναι επίσης και κάλπικοι. «Αλεξάνδρα Χρήστου», «Ανδρέας Αρκαδίου» (που λίγο πολύ απειλεί όσους διαφωνούν μαζί του με τα …καλάσνικοφ που φαίνεται κράτησε από το 1974), και το ψευδώνυμο μεγαλείο: «Μακάριος Ζήνωνος» από την ….Πάνω Παναγιά!

Το ΦΒ ήδη διαχειρίστηκε και διέγραψε το άλλο φοβερό: «Τάσσος Ελευθερίου» και ελπίζω σύντομα να έχουμε και άλλες εξελίξεις.

Η εύκολη και σύντομη απάντηση είναι φυσικά: ποιος τους χέζει!

Εντάξει, όσοι νομίζετε πως είναι θεμιτό να υπάρχει μια σφηκοφωλιά εθνικιστών που παράγει και αναπαράγει μαύρη, και ενίοτε ψεκασμένη προπαγάνδα και μίσος χωρίς αντίλογο μην ασχοληθείτε.

Η αναβάθμιση όμως των απειλών και των παραποιήσεων που κάνουν σε προσωπικό επίπεδο, αλλάζει τη σημασία του θέματος.

Πολύ ανησυχητικό. Είτε είναι ο πανικός τους γιατί βλέπουν να έρχεται η λύση, είτε είναι η προειδοποίηση τους πως θα κάνουν ό,τι μπορούν για να καταστρέψουν πάλι τη χώρα μετά τη λύση, δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητοι.

Χρειάζεται δράσις.

ΥΓ. Διχοτομικοί, ή διχοτομιστές;

Ένας εκ των διαχειριστών του γκρουπ αναφέρει πως η επίδικη ανάρτηση δημιουργήθηκε από τον Nektarios Michalak Pastry. Από τότε έχει διαγραφεί.

Ψες, έκανα κάτι που δεν έχω ξανακάνει: μπλόκαρα κάποια άτομα στο ΦΒ. Αυτό έγινε αφού απέδειξαν πως και την τεχνογνωσία κατέχουν και τη θέληση έχουν για να κάνουν συστηματική παρενόχληση μέσω κάλπικων αναρτήσεων, αλλά και μέσω της δημοσίευσης υβριστικών και κακόπιστων σχολίων. Άλλος ένας μπλοκαρίστηκε αφού επίσης συστηματικά μου έστελνε προσωπικά μηνύματα παραπέμποντας με σε δικές του επίσης υβριστικές αναρτήσεις που αφορούσαν εμένα και άλλα πρόσωπα. Η κακοπιστία του φαινόταν από το γεγονός πως οι αναρτήσεις γίνονταν μόνο μεχρι να τις δούμε και μετά έφευγαν.

Κοιτάξτε αυτό το δείγμα.

Κάποιοι, είναι προδότες.

Κάποιοι, είναι προδότες.

Advertisements
16 Σχόλια leave one →
 1. Οκτώβριος 11, 2015 21:24

  Οι περισσότεροι στo tag είναι της Συμμαχίας και ορισμένοι εξ αυτών όμηροι της συνωμοσιολογίας.Ίσως να θέλει να τους τροφοδοτήσει με <> για την τουρκολα
  γνεία σας. Ίσως όμως να είναι και στημένο για να τους στοχοποιήσει αυτούς και να τους θεωρήσει ο κόσμος συνεργούς στην απάτη.

  Μου αρέσει!

 2. Ανώνυμος permalink
  Οκτώβριος 11, 2015 21:57

  Κάτι τέτοια κάνατε όλοι μαζί εναντίον του Χριστόφια.

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Οκτώβριος 12, 2015 07:08

   Γίνεται κουραστική αυτή η «επιχειρηματολογία». Ο Χριστόφιας δεν ήταν και ο ….καλύτερος πρόεδρος. Πως να το πω πιο ευγενικά;

   Μου αρέσει!

 3. Ανώνυμος permalink
  Οκτώβριος 12, 2015 01:04

  ME AFTA POY GRAFETE KATA KAIROYS YPER TOY AKITZI KAI THS TOYRKIAS EINAI LOGIKO NA SAS KOROIDEVOYN

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Οκτώβριος 12, 2015 07:09

   Μα εγώ έχω περισσότερα κοινά με τον Ακιντζί, παρά με αυτά τα καθάρματα. Το λάθος δεν είμαι με εμένα…

   Μου αρέσει!

 4. Μελαθκιώτης permalink
  Οκτώβριος 12, 2015 17:12

  Φίλε Ανώνυμε εξαρτάται για ποιούς Ελληνοκύπριους εννοείς. Αν εννοείς την πλειονότητα των Συναγερμικών και Ακελικών που θέλουν να δουν μια Κύπρο επανενωμένη τότε έχεις μεγάλο λάθος. Αν εννοείς τους ΕΛΑΜίτες στους οποίους προφανώς και εσύ ανήκεις τότε σίγουρα είσαι σωστός.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 5. strovoliotis permalink*
  Οκτώβριος 12, 2015 20:27

  Της ΡΕΝΑΣ ΧΟΠΛΑΡΟΥ:

  Σύντομες σκέψεις σχετικά με τη χτεσινή υπόθεση διαδικτυακής συκοφαντικής δυσφήμισης και πλαστοπροσωπίας ενάντια στους Γιάννο Ιωάννου, Κωνσταντίνο Οδυσσέως και Γιώργο Πήττα:
  Με ανθρώπους που δεν θα θέλαμε, λόγω της ανάγωγης συμπεριφοράς τους, να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να συζητήσουμε, δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κάνουμε στο διαδίκτυο. Δεν έχουμε να μάθουμε κάτι από αυτούς, ούτε υπάρχει περίπτωση να μάθουν αυτοί κάτι από εμάς. Ναι, υπάρχουν στην κοινωνία. Ας τους απομονώσουμε.
  Δεν ζούμε ευτυχώς σε ανελεύθερο καθεστώς. Ζούμε σε καθεστώς φιλελεύθερης δημοκρατίας και ο καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του και να τις εκφράζει. Ο νόμος, βέβαια, θέτει κάποια όρια προκειμένου και το άτομο να μπορεί να προστατευτεί από προσωπικές επιθέσεις, που βρίσκονται έξω από το πλαίσιο της πολιτισμένης δημοκρατικής αντιπαράθεσης. Πιο απλά: Η άποψή μου είναι delete και block κατευθείαν σε όλα τα ψευδώνυμα τρολ ή σε άτομα που σαφέστατα χρήζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης. Στους τελευταίους μια μήνυση μπορεί να λειτουργούσε και αντίθετα, καθώς θα ένιωθαν ότι επιτέλους κάποιος τους δίνει τη σημασία που απεγνωσμένα ζητάνε, και στη συνέχεια θα ανέβαζαν ολόκληρη οπερέτα αυτοθυματοποίησης.
  Κοντά όμως σε αυτούς τους κύκλους (και κάποτε πίσω από αυτούς) βρίσκονται άτομα και ομάδες με σημαντική πολιτική/οικονομική/μορφωτική επιρροή/εξουσία. Αυτοί είναι πολιτικοί μας αντίπαλοι και δεν υπάρχει κανένας λόγος να τους χαριστούμε. Π.χ. βρίσκω πιο επικίνδυνες τις μισαλλόδοξες απόψεις όταν ακούγονται από υψηλά ιστάμενους όπως ο ευρωβουλευτής Μαυρίδης (τέτοιες απόψεις γεμάτες μίσος, πάντα με το πολιτικό αζημίωτο, οπλίζουν χέρια δολοφόνων) παρά όταν ακούγονται, συνήθως σε άναρθρη και ασύντακτη μορφή, από τα κάτω. Και όταν κάποιος από αυτούς προχωρήσει σε επίθεση που υπάρχει περίπτωση να είναι ποινικά κολάσιμη, τότε βέβαια μια μήνυση δεν βλάπτει. Επιμένω όμως ότι το σημαντικό είναι η αναγνώριση του μισαλλόδοξου λόγου ως τέτοιου και η συλλογική και άμεση καταδίκη του, από όσο υψηλά κι αν ακούγεται (από πολιτικό, θρησκευτικό, ακαδημαϊκό, καλλιτεχνικό ή δημοσιογραφικό «ταγό»).
  Δυστυχώς η δημοκρατική και μετριοπαθής πλειοψηφία στην Κύπρο συνεχίζει να μένει σιωπηλή, να σκύβει το κεφάλι απέναντι σε ακραίες πολιτικές δηλώσεις, στάσεις και συμπεριφορές, αρκεί να περιβάλλονται με κάποιο κύρος. Τέλος, να σημειώσω ότι απέναντι σε τέτοια φαινόμενα όλοι οι πολίτες που βρίσκονται εντός του δημοκρατικού τόξου, ανεξάρτητα από τη πολιτική τοποθέτηση στα δεξιά, στο κέντρο ή τα αριστερά, οφείλουν να έχουν συλλογική καταδικαστική στάση, δίχως ήξεις αφίξεις και μισόλογα.
  Δεν θα φοβηθούμε, θα πείσουμε και θα προσπαθήσουμε να οικοδομήσουμε τη λύση και την ειρήνη.

  Μου αρέσει!

 6. Elena permalink
  Οκτώβριος 12, 2015 22:10

  Ο Nektariow….pastry είναι με βούλα , του Λιλλήκκα! Αυτά τα καθάρματα είχαν την σελίδα ΚΥΠΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και έμπαιναν στην σελίδα όποιου διαφωνούσε, φωτογράφιζαν αποσπάσματα από σχόλια του και μετά γινόταν το έλα να δεις. Υποστήριζαν δε ότι ότι από την στιγμή που δεν έχεις «μονο φιλοι» στον τοίχο σου μπορούσαν να αλωνίζουν στο ΦΒ.Λες και δικαιούται ο κάθε ηλίθιος να κρατά ένα βιβλίο , να φωτοτυπήσει σελίδες και να τις «φυτεύει» σε δικά του βιβλία διότι » δεν έχεις μόνο φίλοι κύριε Συγγραφέα» . Το ΦΒ τους μπλόκαρε , τους έκλεισε την σελίδα. Βρήκαν άλλο τρόπο. Θα διαφωνήσω με την Ρένα. Μηνύστε τους! Να δούμε ποιος «αγγελ….» θα τους υπερασπιστεί! Έτσι θα ξεσκεπάσουμε και τους πάρακάτω, τις ομάδες με δύναμη.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 7. Ανώνυμος permalink
  Οκτώβριος 12, 2015 23:41

  Τα παιδιά τα παιδιά τα φιλαράκια (σας) τα καλά, από τις ολονυκτίες έξω από το προεδρικό μετά το Μαρί, εξαιρουμένων βέβαια τις νύκτες που είχε Αποέλ. Πως τα φέρνει η σφαίρα που γυρίζει καμιά φορά ε;

  Μου αρέσει!

 8. strovoliotis permalink*
  Οκτώβριος 13, 2015 13:20

  Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
  Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

  Ώσπου περνά ο καιρός βλέπουμε ότι , παρόλα τα εμπόδια , οι συνομιλίες για το Κυπριακό προχωρούν . Και αυτό οφείλεται κυρίως στην αποφασιστικότητα του ΠτΔ Νίκου Αναστασιάδη και του Τ/Κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζιή. Οι οποίοι έβαλαν στόχο, και είναι αποφασισμένοι ότι αυτή τη φορά θα φτάσουν μέχρι το τέλος.
  Βλέποντας και διαπιστώνοντας αυτή τη πρόοδο , η μερίδα εκείνη των πολιτών που δεν θέλει λύση, αυτοί που βολεύονται με το «στάτους Κβο» , δηλαδή οι λεγόμενοι «Λυσοφοβικοί», απορριπτικοί, οι «οπαδοί του στάτους κβο», άρχισαν να ανησυχούν.

  Όλοι αυτοί οι αυτόκλητοι «προστάτες» της ΚΔ ξεκίνησαν μια καλά οργανωμένη εκστρατεία για να σταματήσουν τις συνομιλίες , να πλήξουν τον ΠτΔ και να επαναφέρουν το στάτους κβο , στη κατάσταση που τους βολεύει. Και για αυτό , οι «απορριπτικοί» κινούνται σε δυο επίπεδα . Οι πολιτικοί και τα «απορριπτικά» κόμματα, ξεκίνησαν ήδη από εβδομάδες τη προσπάθεια αποδόμησης του Ακιντζιή. Με διαστρεβλώσεις δηλώσεων , με πλαστογραφημένες δηλώσεις, και με πολλή εμπάθεια, προσπαθούν να «αποδείξουν» ότι ο Τ/Κ ηγέτης δεν είναι αυτός που φαίνεται , άλλα είναι κι’αυτός ακόμα ένας «εγκάθετος» της Άγκυρας. Προβάλλουν συνέχεια τις πιο μαξιμαλιστικές Τουρκικές θέσεις και διατείνονται ότι τις δέκτηκε ήδη ο ΠτΔ και ότι θα καταλυθεί η καημένη μας η ΚΔ και ότι οι Ε/Κ θα γίνουν τελικά πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Με όλα αυτά θέλουν να φοβίσουν τον κόσμο ούτως ώστε σε ένα μελλοντικό δημοψήφισμα, να απορριφτεί η λύση.

  Υπάρχει όμως και μια άλλη κατηγορία πολιτών, που δεν θέλουν τη λύση και τη συνεργασία με τους Τ/Κ. Αυτοί δραστηριοποιούνται κυρίως στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο FACEBOOK. Άλλοι έχουν το δικό τους μπλόγκ, και άλλοι απλώς γράφουν σε διάφορες ομάδες και γκρουπ του FB. Πολλοί από αυτούς βλέποντας ότι μέρα με τη μέρα μεγαλώνει η υποστήριξη προς τον ΠτΔ, και η προσδοκία για λύση, ξεσάλωσαν. Έχουν χάσει κάθε έλεγχο και εχουν αφήσει στη πάντα τα προσχήματα. Οποιαδήποτε συζήτηση ξεκινήσει στο FB για τη λύση θα καταλήξει σε ανήκουστες βρισιές , σε απειλές, και απίστευτες παρενοχλήσεις. Οι «αγωνιστές» του πληκτρολογίου κρύβονται πίσω από ψεύτικα προφίλ, δεν φανερώνουν το πραγματικό τους όνομα , δίνουν ψεύτικα στοιχεία, και ξεκινούν εκστρατεία εκφοβισμού προς όποιον δεν χωνεύουν . Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο αυτοί οι δειλοί «μασκοφόροι» . Όπως τους προδότες του αγώνα της ΕΟΚΑ που έβαζαν ένα χαρτοσακούλα στο κεφάλι τους , έτσι και αυτοί. Παίρνουν ψεύτικα ονόματα και ξεκινούν την αποστολή τους για την οποία πληρώθηκαν.

  Ήμουν πρόσφατα θύμα ενός τέτοιου «bulling», όταν αυτοί οι αλήτες, αφού είδαν ότι οι βρισιές και τα αισχρόλογα που μου έσερναν για μέρες δεν έπιαναν τόπο, τόλμησαν να πιάσουν στο ρυπαρό τους στόμα την οικογένεια μου και την πρώην γυναίκα μου. Τόσο χαμερπείς είναι.

  Τελευταία θύματα αυτής της διαδικτυακής προπαγάνδας, ήταν οι Γιάννος Ιωάννου – Στροβολιώτης, Γιώργος Πήττας και Κωνσταντίνος Οδυσσέως. Με ύπουλο και δόλιο τρόπο, κάποιοι ανήθικοι, κάποιοι αλήτες , κάποια σκουλήκια του κερατά , έφτιαξαν ψεύτικα προφίλ για τους τρεις και έβαλαν στο στόμα τους λόγια υπέρ του Ισλαμικού Κράτους ( ISIS). Και διοχέτευσαν την πλαστή συνομιλία στο FB για να τη δει ο κόσμος και να στραφεί εναντίων των τριών.

  Δυστυχώς για τους «πανέξυπνους» αυτούς παλιάνθρωπους η ενέργεια τους γύρισε σε μπούμερανγκ. Η πλαστογραφία τους αποδείχτηκε αμέσως , και έπεσαν αυτοί μέσα στη παγίδα που ετοίμαζαν. Τους πήρε είδηση ο κόσμος και τους «στόλισε» καλά. Ακόμα και οι ομοϊδεάτες αυτών άθλιων διαχώρισαν τη θέση τους και έψεξαν αυτή τους τη πράξη.

  Φίλοι μου περνούμε από χαλεπούς καιρούς. Οι εχθροί της λύσης θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να διακόψουν τις συνομιλίες. Δεν θα αφήσουν πέτρα αγύριστη για να πετύχουν αυτό. Θα κάνουν προβοκάτσιες θα κάνουν διαστρεβλώσεις , θα κάνουν προπαγάνδα την οποία θα ζήλευε ακόμα και ο Γκέμπελς. Εμείς εκεί. Σταθεροί, στον αγώνα μας για πραγματική ενημέρωση του κόσμου.

  Και για να παραφράσω κάπως τον ποιητή:
  «Για μέρες βρισιές και αίσχη ατελείωτα/
  Το φτύμμα τζιε το ρεζιλίκκιν τους/
  Εμείς τζιαμαί/
  Ελιές τζιε τερατσιές πάνω στο ρότσο τους.
  Ο φασισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν.

  Ανδρέας Σουτζιής – Ηλεκτρονικός

  http://andreassoudjis.blogspot.com.cy/2015/10/blog-post_12.html

  Μου αρέσει!

 9. Οκτώβριος 19, 2015 09:58

  Πάει αλλό νας.

  http://www.onlycy.com/articles/kyria-themata/politiki/26807-travixan-to-plan-b-sto-proedriko-gia-mi-lysi

  Κανέναν αρθρούιν;

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Οκτώβριος 20, 2015 07:13

   Ρε φίλε αν νομίζεις πως θα αφήσω την κυβέρνηση στο απυρόβλητο, αν φανεί πως κάνει πίσω στο θέμα της λύσης, τι να σου πω;
   Τόσα χρόνια προφανώς δεν με ξέρεις, ή χειρότερα, κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια…

   Το άρθρο ελπίζω να *μην* είναι σωστό στο βαθμό που αναφέρεται στη στάση των ΗΠΑ. Και αυτό δεν είναι μόνο ευχή: συμφέρει στις ΗΠΑ να λυθεί το Κυπριακό και να αφαιρεθεί η ένταση μεταξύ των «συμμαχικών» τους χωρών. Τώρα, που τα βρήκε αυτά ο Τσαγγάρης δεν ξέρω.
   Πέραν τούτου όλοι γνωρίζουμε πως η πολιτική αστάθεια στην Τουρκία έχει παγώσει τις εξελίξεις , και ναι, έγιναν ατυχείς δηλώσεις και ενέργειες *και* από τον Αναστασιάδη *και* τον Ακιντζί.
   Ο,τι και να γίνει θα φανεί το επόμενο πολύ σύντομο διάστημα. Αν σκεφτείς όμως πως στον Χριστόφια που δεν είχα ψηφίσει, έδωσα δυο χρόνια πίστωση χρόνου, ε, να μη δώσουμε κάτι παραπάνω στον Αναστασιάδη;
   Για τις πρόωρες αυξήσεις των υψηλόβαθμών υπαλλήλων που γράφει πάλι ο Τσαγγάρης πάντως, αν παρακολουθείς τα tweets μου εδώ δεξιά, θα δεις πως έχω ήδη κάνει κριτική.
   Ψες, στο βιβλίο του Κασκάνη, ο πρόεδρος ήταν σαφής. Θα δούμε…

   Με την ευκαιρία, έχεις άποψη για τα πιο κάτω:

   http://www.ft.com/cms/s/0/e2880e94-75a9-11e5-a95a-27d368e1ddf7.html#axzz3p4j3WlUG

   https://uk.news.yahoo.com/cologne-stabbing-victim-elected-mayor-early-results-164949242.html#9DPgsow

   (Νομίζω την ψήφισαν και οι Πράσινοι)

   Μου αρέσει!

Trackbacks

 1. «Ουδεμία παρανομία υφίσταται στην όποια πρόκληση φθορών στα οχήματα των λεγομένων τ/κ» | Στροβολιώτης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: