Skip to content

«Ουδεμία παρανομία υφίσταται στην όποια πρόκληση φθορών στα οχήματα των λεγομένων τ/κ»

Νοέμβριος 21, 2015

Η ανωτέρω φράση ανήκει στην ούτω καλούμενη «Ένωση Δικηγόρων Λεμεσού «Δικαίαρχος». Πίσω από αυτή την ένωση βρίσκεται ένα άτομο, ο δικηγόρος Πανίκος Κλεοβούλου. Τον Πανίκο τον είχα γνωρίσει πριν πολλά χρόνια όταν ήμασταν και οι δυο κοντά ή εντός της ΕΔΕΚ. Μετά αποκλίναμε πολιτικά, χαθήκαμε και άκουσα ξανά το όνομα του μετά από καιρό σε σχέση με επικίνδυνες ακροδεξιές οργανώσεις που προϋπήρξαν του ΕΛΑΜ. Στη συνέχεια όποτε είχα την ευκαιρία να τον ακούσω ή να τον διαβάσω μέσω ΦΒ είχα αντιληφθεί ότι ό άνθρωπος είναι τελειωμένος: συναισθηματικά, ορθολογιστικά, ψυχολογικά, έχει κλείσει. Γιατί δεν είναι δυνατόν άνθρωπος που είναι εντάξει να διανέμει τον βόθρο ιδεών και χαρακτηρισμών που κάνει ο Πανίκος. Να σημειώσω εδώ πως ο ίδιος επικαλείται το «ελληνικό» του DNA (λέμε τώρα!!!), για να τονίσει την ανωτερότητα του, αποδεικνύοντας όμως πόσο θλιβερός και μίζερος τύπος είναι αφού ο δήθεν «λιτός δωρικός» του λόγος είναι ένα συνονθύλευμα ύβρεων, εμετικών ρατσιστικών δηλώσεων και ιδεοληψιών για τη μαμά Ρωσία, τον μεγάλο Πούτιν, τον αρχηγό Γρίβα, τη συμμορία της Χρυσής Αυγής και ένα σωρό εξτρεμιστές και εγκληματίες που θέλει να προβάλλει.

Τωρα, θα μου πείτε γιατί ασχολούμαι με ένα εμφανώς προβληματικό αλλά και σίγουρα εντελώς περιθωριακό και στιγματισμένο άτομο;

Γιατί νομίζω πως σε βάρος του πρέπει να κινηθεί το κράτος, η δικαιοσύνη. Ο άνθρωπος ευθέως καλεί τον κόσμο να βιαιοπραγήσει, υποκινεί σε βία.

Διαβάστε πιο κάτω:

Ο ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ

Κατά τρόπο ευθέως αντί-κείμενο στο Σύνταγμα, στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στη Διεθνή Σύμβαση Προστασίας του Παιδιού και στους κείμενους Νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας, συλλαμβάνονται και σύρονται σε ανακρίσεις και σε αστυνομικά κελιά ανήλικα παιδιά –μαθητές γιατί διαδήλωσαν έμπρακτα την αντίθεσή τους στη συνεχιζόμενη κατοχή της Πατρίδας τους και στη μεθόδευση κατάλυσης της κυριαρχίας της κυπριακής δημοκρατίας κατά τρόπο αντίθετο με το άρθρο 1 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ.

Κατά παράβαση των διεθνώς παραδεδεγμένων νομικών αρχών περί προστασίας της προσωπικότητος και δει ανηλίκων και κατά παράβαση του άρθρου 12 του Συντάγματος, το οποίο κατοχυρώνει το τεκμήριο της αθωότητας, ανήλικα παιδιά παραδίδονται βορά στον Μινώταυρο του εξουσιαστικού κατεστημένου είτε αυτό λέγεται Κόμμα, είτε ΜΜΕ, είτε ΜΚΟ, είτε, δήθεν, ανεξάρτητες αρχές-κακόφημα Επιτροπάτα. Και προς τί όλα αυτά; Για την υποτιθέμενη πρόκληση φθοράς αυτοκινήτων κάποιων λεγομένων τουρκοκυπρίων επιδρομέων και εκμεταλλευτών των κρατικών παροχών της Κυπριακής Δημοκρατίας, της οποίας την εξαφάνιση απεργάζονται.

Κατ΄ αρχάς ουδεμία παρανομία υφίσταται στην όποια πρόκληση φθορών στα οχήματα των λεγομένων τ/κ. Τα οχήματα αυτά φέρουν αριθμούς εγγραφής του παράνομου ψευδοκράτους. Δηλαδή και μόνο η κίνησή τους στις ελεύθερες περιοχές καταλύει το δικαίωμα κυριαρχίας ius imperium της Κ/Δ. Οι ίδιοι λεγόμενοι τ/κ είναι παραβάτες των προνοιών των άρθρων 36 και 47 του Ποινικού Κώδικα. Θα έπρεπε, εάν το Κράτος μας ήταν σοβαρό, με την είσοδό τους στις ελεύθερες περιοχές, τα εν λόγω οχήματα να είχαν κατασχεθεί και οι ιδιοκτήτες τους να είχαν συλληφθεί.

Αντί τούτου, το κράτος οπερέτα της Ζυρίχης, το οποίο οσημέραι καθίσταται αγγλοτουρκικό προτεκτοράτο, συλλαμβάνει τους μαθητές, οι οποίοι, ίσως με ανορθόδοξο τρόπο αλλά πάντως όχι παράνομο, έπραξαν αυτό που αυτό τούτο το Κράτος όφειλε να πράξει. Και ακόμη χειρότερα, δια στόματος του Προέδρου της Δημοκρατίας, αυτό το δοσίλογο Κράτος διακήρυξε την πρόθεσή του να αποζημιώσει τους λεγόμενους τ/κ για τις όποιες φθορές υπέστησαν τα οχήματα τους. Δηλαδή προτίθεται να νομιμοποιήσει την παρανομία αποζημιώνοντάς την. Την ίδια στιγμή νομοθετεί, για να βγάλει στο σφυρί τις περιουσίες χιλιάδων απόρων δανειοληπτών, χωρίς να ιδρώνει το αυτί του. Κατά τρόπο ιδιαίτερα προκλητικό δείχνει εξαιρετική ευαισθησία στον εξευμενισμό των παράνομων καταχραστών των ευεργημάτων της Κ/Δ, τα οποία παράνομα τους διατίθενται από το υστέρημα του Έλληνα Κύπριου φορολογούμενου και ενώ εκατοντάδες νομίμων πολιτών λιμοκτονούν.

Απαιτούμε την άμεση παύση κάθε δίωξης σε βάρος οποιουδήποτε μαθητή και σην παύση κάθε περαιτέρω σπίλωσής τους. Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε έτοιμοι να προσφέρουμε τις νομικές μας υπηρεσίες σε όποιους μαθητές την έχουν ανάγκη.

Ένωση Δικηγόρων Λεμεσού

«Δικαίαρχος»

 

Λοιπόν, ειλικρινά, όσοι έχουν τη δυνατότητα ας ενημερώσουν την εισαγγελία για αυτά τα εξωφρενικά πράγματα! Μιλάμε για εξαιρετικά άρρωστες και επικίνδυνες καταστάσεις!

…………………………………………………………………….

Μια και ασχολούμαστε με εθνικιστές δικηγόρους, να δούμε άλλο ένα  της εθνικιστικής παράταξης, τον επίσης γνωστό από παλιά, Λάρη Βραχίμη. Αυτός είναι πιο προσεκτικός και διατηρεί ακόμη αμυδρά ίχνη χιούμορ. Ανέβασε λοιπόν αυτή τη φωτογραφία:

Το ήθος του Λάρη - αρέσει και σε 80 πλάσματα

Το ήθος του Λάρη – αρέσει και σε 80 πλάσματα

Κάποιος μπορεί να θυμώσει. (Εγώ, έχοντας υποστεί πολύ χειρότερη μεταχείριση με αυτό το «εργαλείο» από επικίνδυνους ομοϊδεάτες του Λάρη και του Πανίκου, απλώς χαμογελώ – δες εδώ).

Η ουσία όμως είναι πως τέτοια αντίδραση δείχνει τη γύμνια των «επιχειρημάτων» των λυσοφοβικών και καθαρών εθνικιστών: δεν μπορούν να μπουν σε διάλογο, δεν έχουν επιχειρήματα. Διαφωνούν με τη λύση, δεν θέλουν να ζήσουν με τουρκοκύπριους, προτιμούν να χάσουν παρά να μοιραστούν και η μόνη διέξοδος που τους μένει είναι να χλευάσουν, να υποτιμήσουν να ρίξουν την μπάλα έξω.

Αυτό σημαίνει μόνο κάτι: πάμε καλά! Μαζί προχωράμε για λύση!

 

———————————————-

Και για να μη μείνει η ανάρτηση γεμάτη βρωμιά και μιζέρια, να βάλουμε και κάτι καλό. Ένα βίντεο που ετοίμασε η Ομάδα Κύπρος. Με τη συνοδεία της εξαιρετικής μουσικής των Monsieur Doumani και τις όμορφες φάτσες μιας ομάδας νεαρών τουρκοκυπρίων.

Δε λέει τίποτα το βίντεο, δεν έχει κανένα συνταρακτικό μήνυμα να περάσει. Το είδαν όμως στις 2 πρώτες μέρες της ζωής του πάνω από 40000 πλάσματα (μέσω ΦΒ και Youtube). Ίσως ακριβώς για αυτό: δεν στέλνει μεγαλειώδη μηνύματα. Περιγράφει μόνο την κανονικότητα στην Κύπρο μας μετά τη λύση.

 

Advertisements
7 Σχόλια leave one →
 1. Νοέμβριος 22, 2015 13:48

  Δεν καταλάβω γιατί λαλείς ότι το βίντεο δεν έχει κάποιο μύνημα ουσιαστικό να περάσει. Εγώ το θεωρώ έργον τέχνης. Στην Κύπρον της αντιγραφής, του show of της κακογουστιάς, του κκόμπλεξ κατωτερότητας τζιαι του κκόμπλεξ της επαρχίας, κάποιος βιντεάστ εκατάφερεν να περάσει πραγματικά μυνήματα τζιαι εκατάφερεν να με συγκινήσει. Καμιά διάλεξη ή πολιτική συζήτηση δεν έχει την δύναμην που έχει η τέχνη. Ο άθρωπος ή η ομάδα που έκαμεν την σκηνοθεσίαν, που εθκιάλεξεν τες φατσούες, που ετράβησεν το βίντεο, που έκαμεν το μοντάζ, εν ένας βέρος Κυπραίος Καλλιτέχνης, τζιαι τα δύο με Κάππα Κεφαλαίον τζιαι αν τον ηξέρες να του πέψεις τα σσυχχαρητήρια μου. Έχει χρόνια να με συγκινήσει Κυπραίος να ξέρεις, τζιαι τούτη η συγκίνηση που δημιουργεί ιδιαίταιρην χαράν.

  Αρέσει σε 1 άτομο

  • strovoliotis permalink*
   Νοέμβριος 22, 2015 14:38

   Ναι, νομίζω ξέρω τον. Θα μεταβιβάσω τα σχετικά. Δεν με έπιασες όμως. Προφανώς και θεωρώ το βίντεο αριστούργημα. Γιατί κατάφερε να δείξει ένα τόσο απλό αλλά τόσο σημαντικό πράγμα: μετά τη λύση θα γίνουμε κανονική χώρα, κανονικά πλάσματα και θα προσπαθούμε να ανταλλάξουμε δυο κανονικά λόγια με ανθρώπους που θέλουμε να κάνουμε δουλειές, να κάνουμε φίλους, να κάνουμε εραστές.

   Μου αρέσει!

 2. Νοέμβριος 22, 2015 13:52

  Για τα ποσκούπηα με τα οποία αρέσκεσαι να ασχολήσει τζιαι να τους διάς χρόνον τζιαι ενέργειαν μπάς τζιαι είναι δικόν σου πρόβλημαν; Δεν καταλάβω τί βρίσκεις το διασκεδαστικόν να το κάμνεις. Κάμνεις όπως έκαμνα κάποτε εγώ που εφωτογράφιζα ποσκούπηα μες την φύσην νομίζοντας ότι έτσι θα ευαισθητοποιήσω τον κόσμον. Τελικά εκατάλαβα ότι τα αγριολούλλουδα έχουν παραπάνω δύναμην να ευαισθητοποιήσουν τον άλλον σε κάτι που είμαι ευαίσθητος εγώ.

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Νοέμβριος 22, 2015 14:39

   Νομίζω τούτοι δεν είναι συνηθισμένα σκουπίθκια. Ειλικρινά πιστεύω πως είναι θέμα εισαγγελίας. Η προτροπή και υποκίνηση σε βία είναι ποινικό αδίκημα.

   Μου αρέσει!

 3. Νοέμβριος 22, 2015 20:41

  Όμορφα και ωραία

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: