Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διάλογοι στο ΦΒ. (1) Με ένα υποστηρικτή της καθαρής διχοτόμησης.

30 Νοεμβρίου, 2015

 

Ξεκίνησε από ένα σχόλιο κάποιου άλλου ατόμου, αυτών με τα περίεργα ονόματα, δεν ξέρω αν είναι αληθινό προφίλ, με θέσεις σαφώς τζιχαντιστικές, γαλάζια τζιχαντιστικές.  Ξεχειλίζουν από «ελληνικότητα» και γράφουν σε …..γκρίκλις.

Διατηρώ την ορθογραφία και τη σύνταξη του διχοτομιστή.

Ο διάλογος εξελίχθηκε έτσι:

Z: TA DIKA MAS TU GITONU MAS…. KIRIE ELEISON MAS APO AVTUS PU NOMIZUN OTI I DIZONIKI DEN INE DIHOTOMISI KE KANUN KE KRITIKI SE OSUS ANTISTEKONTE iste adiavastoi TELOS

Εγώ:  Αν η ΔΔΟ είναι διχοτόμηση, αυτό που θα έχουμε αν δεν την πάρουμε τι θα είναι; Ρε, είστε για δέσιμο!

Διχοτομιστής:  Η ΔΔΟ αλλα…ακομα και το ενιαιο κρατος(επιστημονικη φαντασια) καθιστουν την πλευρα μας αποικια και ομηρο βασικα της Τουρκιας.Καθε…μα…καθε συγκατοικηση με τους Τ/Κ δινει στην Τουρκια λογο στις ζωες μας.Για να το πω ωμα καλυτερα…αφεντικα στο νοτο,παρα…συναιτεροι σε ολο το νησι.

Εγώ:  Σαφής η δήλωση σου: εθνοκάθαρση η διχοτόμηση. Θα κριθείς.

Διχοτομιστής:  Ποια εθνοκαθαραση? Για απολυτο διαχωρισμο μιλαω. Μια επιστροφη στην εποχη πριν το 2003!

Εγώ:  Όταν αναφέρεις αυτό: «Καθε…μα…καθε συγκατοικηση με τους Τ/Κ δινει στην Τουρκια λογο στις ζωες μας» , εγώ τουλάχιστον το ερμηνεύω πως ιδανικά θα προτιμούσες ε/κς σε όλο το νησί *χωρίς* τ/κς.

Ακολούθησαν διάφορα σχόλια μέσα από τα οποία ο διχοτομιστής  έκανε και έντονη και εφ’ όλης της ύλης κριτική σε βάρος του ΑΚΕΛ. Ανέφερε επίσης πως η καθαρή  διχοτόμηση θα τον έκανε να νοιώθει ήσυχος.

Εγώ:  Εγώ *δεν* είμαι του ΑΚΕΛ αλλά νοιώθω πως έχω να κάνω με παραλογισμό: *ποτέ* δε θα έχεις την ησυχία σου και την ασφάλεια σου αν υπάρχει στην οδό Λήδρας μια ασταθής Τουρκία *χωρίς* λύση και συμφωνία. Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις;

Διχοτομιστής:  Εγω προσωπικα ειμαι υπερ της συμφωνημενης διχοτομησης με εδαφικα ανταλλαγματα.Βεβαια αυτο θελει πολιτικους με…αρχ..α και οχι πολιτικαντιδες!!Σαν δευτερη προσωρινη επιλογη επιλεγω την παρουσα κατασταση φερνοντας ταυτοχρονα καποια εμποδια και αποθαρρυνοντας με πλαγιο τροπο τις μετακινησεις εκατεροθεν!!

Εγώ: Το σχέδιο Β, δεν είναι σοβαρό, οπότε το αγνοώ. Η συμφωνημένη διχοτόμηση όμως είναι μια έντιμη επιλογή και σε συγχαίρω που τολμάς να την κάνεις σε αντίθεση με τους δειλούς των λυσοφοβικών κομμάτων.

Είναι όμως μια καλή επιλογή; Τι θα είναι ο βορράς, ανεξάρτητο κράτος, ή επαρχία της Τουρκίας; Αντιλαμβάνεσαι πως και τα δυο εμπεριέχουν ένα σωρό διαφορετικούς το κάθε ένα κινδύνους. Τι θα γίνει με τους Τκς που είναι αυτή τη στιγμή πολίτες της ΚΔ; Αν *δεν* επιλέξουν να πάνε στον βορρά; Αυτή η συζήτηση μπορεί να παει σε πολύ μάκρος…

Διχοτομιστής:  Θα γινω προκλητικος,δεν πρεπει να μας ενδιαφερει τι θα ειναι ο βορρας,με την ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ οτι τα συνορα πια θα ειναι σκληρα και οι επαφες των δυο πλευρων ανυπαρκτες.Αν τα συνορα,δεν ειναι σκληρα η Βορεια κυπρος θα επωφελειτε απο εμας με διαφορους τροπους.Αν τα συνορα ειναι σκληρα ο Βορρας θα ειναι μια μικρη απομωνομενη επαρχια της τουρκιας τιποτα αλλο.Δεν θα μπορει να αναπτυχθει σοβαρα,αφου δεν θα μπορει να ανταγωνιστει τα παραλια της Ατταλιας-Μερσινης με οοολη την τουρκικη ενδοχωρα.Επιπλεον αφου θα εχει λυθει η διπλωματικη εκρεμμοτητα του κυπριακου η τουρκια θα αντιμετωπιζει την βορεια κυπρο τελειος διαφορετικα απο τωρα.Σε καθε περιπτωση δεν πρεπει να μας ενδιαφερει αφου δεν θα εχουμε καμμια επαφη μαζι τους.Οσον αφορα τους Τ/Κ θα αφαιρεσουμε την κυπριακη ιθαγενεια γιατι πλεον με συμφωνια το νησι θα χωριστει εντελος σε εθνοτικη και φυλετικη βαση.Η κυπριακη δημοκρατια θα εξελιχθει σε ενα καθαρο Ε/κ κρατος με προβλεψεις για μαρωνιτες και αρμενιους και θα εχει νεο συνταγμα.Απο την κυπριακη δημοκρατια θα μεινει μονο το ονομα.Καθε συμφωνια των δυο μερων θα γινει αποδεκτη απο την ΕΕ αφου το κυπριακο ειναι διεθνες προβλημα και καθε λυση που συμφωνηθει μεσω του ΟΗΕ και της διεθνους κοινοτητας θα γινει αποδεκτη.Τα περι κοινοτικου κεκτημενου που η πλευρα μας μιλα συνεχως ειναι…ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ!!Το κανουμε με σκοπο να παρουσιασουμε επιχειρηματα που μας βολευευουν στο πλαισιο της ΔΔΟ.Οι τουρκοι ομως ξερουν πολυ καλα οτι κατι τετοιο δεν ισχυει!!Οτι λυση συμφωνησουν ταμερη θα γινει αποδεκτη ως πρωτογενες δικαιο.Βεβαια αυτα που προτεινω θελουν πολιτικους με αρχ…α,που δεν υπαρχουν στα λεγομενα λυσσοφοβικα κομματα.Αν και πιστευουν στην αναγκη διαχωρισμου,….ειναι ….πολιτικαντιδες.Ισως σε μια πιθανη πορεια για ενα δημοψηφισμα,ακουστουν πια ανοιχτα τετοιες αποψεις απο τα κομματα του λεγομενου κεντρου.Σε καθε περιπτωση σε ενα δευτερο αρνητικο αποτελεσμα ενα δευτερο…ΟΧΙ δηλαδη,αυτες οι αποψεις θα γινουν πια μερος του δημοσιο διαλογου σε επισημο επιπεδο!!

Εγώ:  Αγαπητέ , δεν είναι τόσο απλό. Δεν υπάρχουν «σκληρά» σύνορα στην Ευρώπη! Και δεν τίθεται θέμα ανύπαρκτων επαφών! Είναι παραλογισμός αυτό που γράφεις, λαμβανομένου υπόψιν ότι η ίδια, η *δική* σου η πρόταση αφορά *συμφωνημένη διχοτόμηση*. Ε, συμφωνία σε κάτι προϋποθέτει και σβήσιμο του παρελθόντος και προσπάθεια κτισίματος ενός καλύτερου μέλλοντος. Αυτό είναι παντελώς αντιφατικό με τη λογική σου των κλειστών συνόρων και όσο προκλητικός και να είσαι κάνει την επιλογή σου ως μη γενόμενη.

—————————————————–

Ναι, προφανώς και απορρίπτω τη θέση του πιο πάνω σχολιαστή. Είναι αλήθεια όμως πως  πρόκειται για μια θέση πάνω στην οποία μπορεί να επιχειρηματολογήσει κάποιος, δεν είναι παραμύθια και ροζ συννεφάκια που μας πουλούν οι επαγγελματίες πολιτικοί του λυσοφοβικού χώρου. Και, ακριβώς αυτό, κάνει τις θέσεις τους πιο προβληματικές και επαχθείς.

 

 

18 Σχόλια leave one →
  1. 30 Νοεμβρίου, 2015 08:21

    Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός ο κύριος, ωστόσο είναι εξαιρετικά επικίνδυνος ο τρόπος «σκέψης» του, είναι μονόδρομος προς τη συμφορά και προφανώς ανεπίδεκτος στις διδαχές της ιστορίας. Ελπίζω, να μην κατέχει την οποιαδήποτε θέση ευθύνης στην πολιτεία.

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. 30 Νοεμβρίου, 2015 14:10

    Πέραν της ειλικρίνειας του συζητητή σου, δυστυχώς ουδέν. Εν φαίνεται να αντιλαμβάνεται καν τι σημαίνει «συμφωνημένη διχοτόμηση». Τούτον που ονειρεύκεται, δηλαδή «σκληρός διαχωρισμός», μπορεί να γίνει μόνον με την παρούσαν κατάστασην, αν παραβούμεν τες συμφωνίες μας οι οποίες έχουν γίνει τζιαι Ευρωπαϊκός κανονισμός (http://www.mof.gov.cy/mof/Customs/customs.nsf/All/888ABB70546735BA422577B4002732B4/$file/prot10.pdf?OpenElement). Τζιαι εν χρειάζεται να είσαι δικηγόρος για να αντιληφθείς τη ζημιάν του να υπαναχωρείς που συμφωνηθέντα με τα Η.Ε. τζιαι την Ε.Ε.
    Άσε που αποδεδειγμένα, το ισοζύγιον σε πολλά επίπεδα, που τες επαφές μας με τους Τ/Κ μέσω της διάνοιξης των οδοφραγμάτων τζιαι της καθημερινής επαφής εν καθαρά θετικόν για τες τάσεις επιστροφής τους στην ΚΔ. Η εκλογή του Ακκιντζί εν έναν που τα πιο χειροπιαστά στοιχεία για τούτον. Το ισοζύγιον συναλλαγών των ίδιον, ενώ εν πιο λλίοι διούν παραπάνω λεφτά ποδά παρά εμείς ποτζιεί.

    Οι αθρώποι τούτοι, όπως ο σχολιαστής σου, νομίζω εν έχουν επαφήν με την πραγματικότηταν τζιαι ουσιαστικά καταντούν γραφικοί. Οι επικίνδυνοι εν οι άλλοι, που ονειρεύκουνται πόλεμον. Όσον λλίοι τζιαι να είναι.

    Αρέσει σε 1 άτομο

    • strovoliotis permalink*
      30 Νοεμβρίου, 2015 21:04

      Ναι, συμφωνώ. Νόμισα στην αρχή πως το άτομο είχε μια τολμηρή συγκροτημένη άποψη. τα νέα σχόλια του δείχνουν πως δεν…

      Μου αρέσει!

  3. 30 Νοεμβρίου, 2015 18:51

    Αρέσει σε 1 άτομο

  4. strovoliotis permalink*
    30 Νοεμβρίου, 2015 20:48

    Και άλλα σχόλια του διχοτομιστή:

    1. Για να παρουν οι Βαρωσιωτες,με πρωτους τους Λορδους τα ξενοδοχεια τους πισω,και καποιοι χριστοδουλιδιδες να χτισουν δευτερευουσες εξοχικες κατοικιες στη καρπασια ειναι ικανοι για τα….ΠΑΝΤΑ!!Με τη…»λυση» σας θα χαρισουμε βασικα με τον εναν η αλλο τροπο και αυτα που εχουμε!!Εχεις παει στο βορρα.Γιατι και εγω παει.Τουρκια ειναι εκει περα!!Ναι..Ναι…Ναι Τουρκια…Τουρκια και….Τουρκια θα παραμεινει και μετα τη….»λυση» σας.Η τουρκικη σημαια..δεν κατεβαινει….ΠΟΤΕ!!Στον πενταδακτυλο το »ειμαι περηφανος που ειμαι Τουρκος δεν θα σβηστει…ΠΟΤΕ!!Ουτε μετα τη….»λυση»σας.Δεν γνωριζετε την τουρκικη νοοτροπια?Ανοητα και…αφελη…ανθρωπακια.Στο ονομα της καλα ειρηνης και του ελιτισμου θα μας φερετε στην…ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!!

    2.Δεν υπαρχει ιστορικο προηγουμενο κρατους παγκοσμια,το οποιο να εχει την ανεξαρτησια του,την αναγνωριση του απο ολα τα κρατη του κοσμου,την σημαια του,πρεσβειες παντου και επεκτεινομενες,τις ενοπλες δυναμεις του,να ειναι μελος των πιο….prestige οργανισμων παγκοσμια με κορυφαια την ΕΕ,και να εχει κατακτησει παρα τα πισογυρισματα ενα σχετικα υψηλο βιοτικο επιπεδο.Οσο και να ψαξουμε δεν υπαρχει ιστορικο προυγουμενο κρατους,που να εχει επιτυχει ολα τα παραπανω και να ειναι ετοιμο ολα αυτα να τα θεσει σε θανασιμο κινδυνο με μονο αντικρυσμα μια ελπιδα και ενα…οραμα!!Βασικα συζητουμε το τελος της απολυτης ανεξαρτησιας μας!!ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!Σε ολο το Κοσμο και στην ιδια την Ευρωπη(Σκοτια,Καταλωνια,Κοσοβο,Βασκοι) οι λαοι αγωνιζονται για την αυτονομια και την ανεξαρτησια τους.Και εμεις συζηταμε τους ορους της αιχμαλωσιας μας!!Δεν θα μπορουμε να κουνηθουμε χωρις να ΔΙΝΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΣΤΟΥΣ Τ/Κ!!Ντρεπομαι για την ξεφτυλα του κρατους μας!!

    3.Αυτες ειναι οι θεσεις μου.Τις κανω copy-paste απο δημσιευση μου αλλου!!Ειμαι υπερ της συμφωνημενης διχοτομησης. Υπο την αιγηδα των ΗΕ,με διεθνη συνθηκη που θα υπογραφει απο Ε/Κ,Τ/Κ,Ελλαδα,Τουρκια,Βρετανια.Θα υπογραφει και θα κατατεθει στο Συμβουλιο Ασφαλειας για υπογραφη και εγκριση,και μετα στη Γενικη Συνελευση για υπογραφη απο ολα τα κρατη του κοσμου μεσω των μονιμων αντιπροσωπων,στα Ηνωμενα Εθνη στη Νεα Υορκη.Θα προβλεπει εδαφικα ανταλλαγματα εναντι αναγνωρισης της αλλης πλευρας στη βαση του σχεδιου αναν με ευθηγραμμιση.Μια λυση με επακριβως καθορισμενα συνορα σε Αερα,Στερια,Θαλλασσα,ΑΟΖ,Υφαλοκριπιδα ,FIR .Με Σκληρα ταυτοχρονα Συνορα και αμοιβαια απαγορευση εγκαταστασης ατομων Ελληνικης γενικα καταγωγης στο Βορρα,και Τουρκικης στο Νοτο.Εντασσονται και οι πολιτες απο τις μητερες πατριδες σε αυτο.Με ανταλαγγη πλυθησμου εγλωβισμενων Ε/Κ στο βορρα με τους Τ/Κ που ζουν μονιμα στις ελευθερες περιοχες.Θεωρω μια τετοια λυση,και το λεω δυστηχος με πικρα και πονο ψυχης,οτι ειναι…ΜΑΚΡΑΝ η….ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΗ ΛΥΣΗ για τον Κυπριακο Ελληνισμο.Και σιγουρα η…ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΥΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ!!Μια τετοια λυση θα φερει το 70%(57% σημερα) της Κυπρου κατω απο την Κυπριακη Δημοκρατια.Συν περιπου τα 2/3 του εδαφους των Βρετανικων Βασεων που θα ειναι ελευθερα πια για μια χωρις περιορισμους αναπτυξη,συμφωνα με τη περσυνη συμφωνια.Μοιραια θεωρω, οτι σε καποια χρονια και αυτα τα εδαφη των βασεων θα περασουν και τυπικα στην πλευρα μας.Ταυτοχρονα μια τετοια λυση ανοιγει την τουρκια πληρος εμπορικα στη πλευρα μας,αφου θα υπαρχουν αμοιβαιες αναγνωρισεις και φυσικα ΚΑΘΕ ΑΞΙΩΣΗ της στο Νοτο πια αποκυρησεται επισημα και εγγραφος.Μοιραια θα υπαρξει και μεγαλη μειωση στρατευματων απο την τουρκικη πλευρα..Η Μεταμορφωμενη και Καθαρη Ελληνοκυπριακη πια Δημοκρατια με αναθεωρημενο συνταγμα(καταργηση τουρκικης γλωσσας,εκπτωση τουρκοκυπριων απο τη πολιτογραφιση,ρυθμισεις για αρμενιους και μαρωνιτες)θα συνεχισει….ΜΟΝΗ ΤΗΣ τον δρομο της στην Ευρωπαικη Ενωση,και θα ασχοληθει με εσωτερικα ζητηματα.Ζητηματα οικονομικης αναπτυξης,η οποια θα ειναι σημαντικη,γιατι πραγματικη σημασια δεν εχει η….ενοποιηση που καποιοι διακυρυτουν,αλλα η …..σταθερωτητα.Και ζητηματα προστασιας του περιβαλλοντος,(να πρασινησει ξανα ο τοπος μας και να καταπολεμηθει αποτελεσματικα η ερημοποιηση).Ολα αυτα τα περιβαλοντικα ζητηματα ειναι πολυ βασικα για χωρες του εδαφικου μεγεθους της Κυπρου!!

    4. Καθε λύση και καλα επανενωσης που προβλεπει συγκατοικηση με την Τουρκοκυπριακη και Τουρκικη κοινοτητα της Κυπρου ειναι….ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΗ!!Ενεχει ….ΦΟΒΕΡΑ ΡΙΣΚΑ!!Που ειλικρινα το λεω,μετα απο οσα εχει περασει το νησι ολα αυτα τα χρονια δεν αξιζουν να παρθουν.Καθε τετοια λυση φερνει την ιδια την Τουρκια να συμμετεχει,η ας το πω καλυτερα να επεμβαινει με καποιο τροπο στα εσωτερικα της Κυπρου.Υπαρχουν δυναμεις στην αλλη πλευρα που θα δουλευουν σε αυτη την κατευθυνση(UBP,DP καποιοι του CTP).Η ομοσπονδιακη κυβερνηση θα καταστει σχεδον οργανο για τις διεθνεις επιδιωξεις της Τουρκιας.Αν οι δικοι μας συμμετεχοντες σε αυτην την ομοσπονδιακη κυβερνηση αντιδρασουν,….ΘΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΟΥΝ αυτοματος ως μισαλοδοξοι,ως ατομα που δεν προοθουν την ειρηνη, αλλα το μισος για μια μητερα πατριδα και μια ισως εγγυητρια δυναμη.Ναι να μην αμφιβαλει κανεις για αυτο.Και ΝΕΟ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ θα προωθουν απο Τουρκια,δεν τελειωνει ο εποικισμος με τη συμφωνια,ΝΑΙ θα φυγουν καποιοι Τουρκοι οικονομικοι μεταναστες απο την Τουρκια στη βορεια κυπρο(οχι,φυσκικα πολιτογραφιμενοι στην »ΤΔΒΚ’,δεν τεθηκε ΠΟΤΕ τετοιο θεμα) οι οποιοι αυτοι οικονομικοι μεταναστες,η…. καποιοι αλλοι στη θεση τους,….σε…5-6 χρονια πισω στη Κυπρο θα ειναι.Ποσο μαλλον με την ΕΕ και το Ευρω να κυριαρχει πια στη Βορεια Κυπρο και την τουρκια σε χαμηλοτερους του συνηθες ρυθμους αναπτυξης.Και με μια πραγματικη οικονομικη αναπτυξη στη Β Κυπρο πια και οχι αναπτυξη τυπου καζινο.Περα απο αυτα.Μονιμως θα κρεμονται ολα απο μια κλωστη,μονιμως θα προσεχουμε τις ισορροπιες.Θα ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ σε απαιτησεις της τουρκοκυπριακης πλευρας για οικονομικες μεταβιβασεις.Ολοι οι τουρκοκυπροι ειναι βολεμενοι σε δημοσιες υπηρεσιες στην …»ΤΔΒΚ»,βγαζουν το πανεπιστημιο και διοριζονται στο δημοσιο(τα λενε εποικοι αυτα)και εχουν δημιουργησει ενα υδροκεφαλο..»κρατος» που χρηματοδοτηται 500 εκατομμυρια ευρω MINIMOUM απο Τουρκια.Θα τρεμει η ψυχη μας καθε φορα που ΑΠΟΕΛ και τουρκοκυπριακες ομαδες θα παιζουν μαζι.Θα ειμαστε μονιμος στη τσιτα για καθε πιθανη αντιπαραθεση ακομα και ανοητης μορφης.Δεν θα ειμαστε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ!!!ΑΙΧΜΑΛΟΤΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ!!ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΗ ΜΑΣ,ΜΑ ΟΛΗ ΜΑΣ η ενεργητικοτητα θα σπαταλιεται για να κραταμε τις ισσοροπιες τη στιγμη που θα επρεπε να δημιουργουμε.Εφερα καποια μικρα παραδειγματα μπορω να μιλω για 1 ωρα.

    5.Καποιοι δε βλεπετε τιποτα αλλο παρα μονο….οραματα,αδελφωσυνη,ιδεολογια και αγνες προθεσεις.Μπερδευετε καποιοι τις καλες και φιλικες σχεσεις που βιωνετε σε ατομικο επιπεδο με Τ/Κ ους ΤΩΡΑ(σχεσεις που πραγματι ειναι ομαλες).Τις μπερδευετε με….πολιτικη συμβιωση 2 κοινοτητων(μια τελειως διαφορετικη κλιμακα), με ΤΟΣΟ βαρεια ιστορια πισω τους,σε ενα….κοινο κρατος.Και μαλιστα οταν σε ολο αυτο…το…οραμα….καραδωκει και η μητερα πατριδα της μιας πλευρας,σε αποσταση 70 χιλιωμετρων,και με τελειως δικη αυτονομη αντζεντα.Και επιμενω,ασχετα με ολα τα παραπανω,δεν βλεπετε ΟΛΗ την εικονα απο την αλλη πλευρα.Αποσπασματικες ειναι οι επαφες σας με την αλλη πλευρα.Ερωτω ποιος θα σας προστατευσει απο τη συμβιωση με το Κομμα Εθνικης Ενοτητας(UBP) του Ozgurgun, το Δημοκρατικο Κομμα (DP)του Σερνταρ Ντενκτας και απο τους Γκριζους Λυκους του τουρκικου MHP και του Μπαχτσελι?Εχουν κατι γραφειαρες οι Γκριζοι Λυκοι στη Κερυνεια και στη Λευκωσια να τις βλεπεις…να ..ανοιγει η καρδια σου!!Ασε που ανα πασα στιγμη μπορουν να ερχονται και νεοι απο Μερσινα και καλα ως …τουριστες για λιγες μερες!!Ποιος θα σας προστατευσει?Με αυτους θελετε να συμβιωσετε καποιοι σε κοινο κρατος.?

    Μου αρέσει!

  5. Nik permalink
    1 Δεκεμβρίου, 2015 11:04

    Ο άνθρωπος προτάσσει συγκεκριμένα επιχειρήματα και σε απάντηση εισπράττει την στεροτυπική θέση ότι δεν κατανοεί αυτά που προτείνει και ότι θα ακολουθήσει καταστροφή, έτσι αόριστα. Απαντήσεις στα συγκεκριμένα επιχειρήματα του, πχ παραμονή ακραίων ΤΚ εθνικισιτικών κομμάτων, την μόνιμη τουρκοποίηση των κατεχομένων, κλπ δεν απαντά κανείς. Αν αυτός είναι ο λόγος» που έχει να προτάξει η «λυσοφιλική» μεριά τότε δεν πάμε καθόλου καλά διότι φυγομαχώντας δικαιώνει τον «διχοτομιστή».

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      1 Δεκεμβρίου, 2015 13:23

      Εθνικιστικά στοιχεία υπάρχουν και τώρα και στις δυο πλευρές – δεν θα εξαφανιστούν. Τουρκοποίηση εχει συντελεστεί εδώ και σαράντα χρόνια που έχουμε κατοχή. Οποιαδήποτε και να είναι η λύση κάποιος ανάλογος χαρακτήρας θα διατηρηθεί στον βορρά. Έχεις τρόπο να το ξηλώσεις;
      Αυτά που αναφέρεις ακόμα και αν δεχτούμε πως είναι πραγματικές ανησυχίες και είναι αρνητικά δεδομένα, ε, δεν αλλάζουν! Πρέπει να ζήσουμε *και* με τα προβλήματα.

      Μου αρέσει!

      • Nik permalink
        1 Δεκεμβρίου, 2015 19:18

        Ο διχοτομιστής απαντά στις ανησυχίες προτείνοντας την δική του λύση, οριστική, επίσημη, ισχυρή διχοτόμηση, ούτως ώστε να μην έχουμε καμία ανάμειξη ο ένας στα εσωτερικά το άλλου. Πρόταση που απαιτεί υπέρβαση ισχυροτάτων εθνικών ταμπού, συλλογικά και ατομικά οδυνηρότατη. Το αντίβαρο είναι η «επανένωση» που αν κριθεί αντικειμενικά είναι όρος απατηλός, διότι και αυτή εμπεριέχει στοιχεία διχοτόμησης που αρνούμαστε να δούμε, λόγω εθελοτυφλίας και του ταμπού μας για την διχοτόμηση. Το άλλο δε που αναφέρει και είναι σοβαρότατο, είναι η κατανομή της ΑΟΖ ,που στην περίπτωση της ξεκάθαρης διχοτόμησης πολλαπλασιάζει τον εθνικό χώρο του νότου. Και αυτό βέβαια είναι κάτι που ξεχνιέται, βολικά, στην υπόθεση της «επανένωσης». Αυτή η παράβλεψη ίσως να οφείλεται στο ότι αν και νησιώτες είμαστε αθεράπευτα στεριανοί στην κουλτούρα μας. Κέρδη στην θάλασσα δεν μας γοητεύουν όσο οι περιουσίες που πάντα ιεραρχούσαμε και ιεραρχούμε πάνω από το εδαφικό. Αυτά και άλλα είναι σημαντικά και δεν μπορούν να περαστούν με σλόγκαν και χαρακτηρισμούς. Πρέπει να συζητηθούν ανοικτά τώρα, πριν είναι αργά.Δεν είναι ο διάλογος γνώρισμα της ανοικτής κοινωνίας που υποτίθεται ότι θέλουμε; Βέβαια λογαριάζουμε χωρίς τον ελέφαντα στο δωμάτιο. Ας τολμήσει κανείς να προτείνει επίσημα την διχοτόμηση και τότε θα δει πόσο την αντιπαθει η Τουρκία, παρά την απειλή της περί ΔΔΟ ή διχοτόμησης.

        Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          2 Δεκεμβρίου, 2015 07:49

          Αγαπητέ, δεν μπορεί να γίνει κάτι ανάλογο! Επαναλαμβάνω, όσοι Τ/Κ *δεν* αποποιηθούν των διαβατηρίων της ΚΔ, ποιος και πως θα τους τα αφαιρέσει; Η επανένωση μέσω ΔΔΟ δεν μπορεί να συγκριθεί με ΄να ιδανικό ροζ συννεφάκι. Με την υφιστάμενη πραγματικότητα πρέπει να συγκριθεί και είναι 1000% βελτίωση. Τι είναι αυτό με την ΑΟΖ; Αν υπάρξει καθαρή διχοτόμηση, θα διχοτομηθεί και η ΑΟΖ της Κύπρου. Που βλέπεις πολλαπλασιασμό;

          Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      1 Δεκεμβρίου, 2015 13:23

      Δες και αυτό: Ρώσος ΥΠΕΞ, Λαβρώφ για κυπριακό: » Η Ρωσία τηρεί μια συνεπή θέση υπέρ μιας καθολικής, βιώσιμης και δίκαιης διευθέτησης στην Κύπρο, στη βάση των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με αυστηρό σεβασμό των συμφερόντων και των δύο κυπριακών κοινοτήτων.
      Χαιρετίζουμε την επανέναρξη των ενδοκοινοτικών συνομιλιών τον Μάη του τρέχοντος έτους και παρακολουθούμε με προσοχή την πορεία της διαδικασίας των συνομιλιών. Προς το παρόν παραμένουν αρκετά θέματα, επί των οποίων οι πλευρές δεν μπορούν να φτάσουν σε συμφωνία. Είναι φανερό ότι εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Ελπίζουμε ότι οι δυο κοινότητες θα επιδείξουν την ετοιμότητά τους προς συμβιβασμούς, λαμβάνοντας υπόψη τις αμοιβαίες ανησυχίες»

      Μου αρέσει!

  6. Nik permalink
    1 Δεκεμβρίου, 2015 19:25

    Η ανοικτή αμφίσβητηση της συνθήκης Σένγκεν μάλλον καταρρίπτει την θέση ότι δεν υπάρχουν σκληρά σύνορα στην Ενωμένη Ευρώπη. Υπάρχουν και παραϋπάρχουν.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      2 Δεκεμβρίου, 2015 07:42

      Νομίζω είναι εξόχως ηττοπαθές να αναφερόμαστε σε μια σαφή οπισθοδρόμηση στα ευρωπαϊκά θέσμια και να κτίζουμε εκεί πολιτική.

      Μου αρέσει!

  7. Nik permalink
    2 Δεκεμβρίου, 2015 16:16

    Δεν κτίζουμε εκεί την πολιτική μας, αλλά αν δεν λαμβάνουμε το συγκεκριμένο συμβάν, και άλλα, όπως πχ την πρόσφατη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, τότε είμαστε αφελείς και αμελείς με το μέλλον μας. Σε έναν στρατηγικό σχεδιασμό ΟΛΑ χωρούν και όλα υπολογίζονται.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      2 Δεκεμβρίου, 2015 19:07

      Η συμφωνία στην οποία αναφέρεσαι είναι υπέρ μας. Αυτό θέλεις να πεις;

      Μου αρέσει!

  8. stelios papalangi permalink
    5 Δεκεμβρίου, 2015 07:11

    η συμφωνημένη διχοτόμιση έσσιει όντως μιαν απλότητα.
    και σίγουρα εν πιο τίμια, που το λύση «δίκαιη βιώσιμη και λειτουργική, με σωστό περιεχόμενο» τζαι όποιος εκατάλαβεν , εκατάλαβεν.

    Που την άλλη, πρέπει να αντιληφθούμε ότι ακόμα και η διχοτόμηση μπορεί να πάει λάθος… και μάλιστα πολλά λάθος. Πάλε χρειάζεται συνεργασία και εμπιστοσύνη, ιδαλλιώς μπορεί να καταστεί εξίσου επικίνδυνη. Η αντίληψη ότι θα κάμω ένα σκληρό σύνορο τζαι εκαθάρισα είναι μάλλον απλοϊκή. Γιατί συνήθως τα σκληρά σύνορα εν εντάσεις που δηλώνουν.

    Θέλοντας και μη η γεωγραφία μας , μας (καθ)ορίζει άρα ακόμα τζαι διχοτόμιση να επιλέξουμε, πάλε με τους τουρκοκύπριους πρέπει μα μάθουμε να μοιραζούμαστε τούτο το νησι

    Αρέσει σε 1 άτομο

Trackbacks

  1.  Διάλογοι στο ΦΒ. (2) Με ένα αρχαίο Έλληνα. | Στροβολιώτης

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.