Skip to content

Τα horny πατριωτικά κόμματα και η Τούρκικη βίζα.

Μαΐου 4, 2016

Η πρώτη και σημαντική εντύπωση που μένει, είναι πως η προεκλογική περίοδος τους  κάνει να χάσουν στροφές. Δεν είναι δυνατόν να λένε τόσες ανοησίες, να επικαλούνται ηθική ανωτερότητα, πατριωτισμό, αγωνιστικότητα  και άλλες ανοησίες.

Κάποιος θάλεγε πως δεν είναι δυνατόν να βγάζουν τέτοιες δηλώσεις με πλήρη και χτυπητή άγνοια του γεωπολιτικού πλαισίου μέσα στο οποίο λειτουργούμε – και να συνεχίζουν να απολαμβάνουν ασυλίας!

Και όμως, δηλώνουν και ανακοινώνουν με ένα τεράστιο τουπέ,  ως να κρατούν μαστίγιο, ως να ελέγχουν τα πάντα  και είναι έτοιμοι να κάνουν την σεξουαλική ή δεν ξέρω ποια άλλη πράξη.

 

Δεν είναι έκπληξη που ο ΔΗΣΥ έχει την πιο νούσιμη θέση για το θέμα:

«Η Τουρκία πρέπει να αναγνωρίσει τα κυπριακά διαβατήρια, δηλώνει ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Σχολιάζοντας πληροφορίες περί μη υλοποίησης όλων των κριτηρίων για τη συμφωνία με τις θεωρήσεις, ο Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε πως πρέπει να υπάρχει υπομονή μέχρι την αυριανή παρουσίαση της έκθεσης της Κομισιόν. Ωστόσο, τόνισε ότι η Άγκυρα δεν μπορεί να έχει απαίτηση ο Τούρκος υπήκοος να μπορεί με τη συμφωνία να πηγαίνει παντού στην Ευρώπη, αλλά ο Κύπριος να περνά από διαδικασίες  μη αναγνώρισης για να εισέλθει στην Τουρκία.

Πάντως, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ επισήμανε πως πολλές φορές υπήρξε το φαινόμενο στο παρελθόν η Ευρώπη να κρύβεται πίσω από την Κύπρο, στη διαχείριση θεμάτων της Τουρκίας.

Αναφορικά με επικρίσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης για χειρισμούς της κυβέρνησης, ο κύριος Νεοφύτου δήλωσε πως τόσο το κόμμα όσο και η κυβέρνηση θα δώσουν τη μάχη και μέσω του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο Ευρωκοινοβούλιο, το οποίο επίσης θα πρέπει να ψηφίσει για τη συμφωνία για τις θεωρήσεις της Τουρκίας.

Συνέστησε στα κόμματα της αντιπολίτευσης αντί να κάνουν μαθήματα πατριωτισμού στο εσωτερικό, όπως είπε, να προσπαθήσουν να πείσουν για το θέμα τις ομάδες που στηρίζουν στο Ευρωκοινοβούλιο.

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, συμπλήρωσε, είναι το μόνο που έχει ξεκάθαρη θέση για την τουρκική ενταξιακή πορεία χωρίς να συμφωνεί με προδεσμεύσεις.»

 

Φυσικά, πρέπει να σημειωθεί πως οι τελευταίες τρεις παράγραφοι  αξιοποιούνται μεν από τον αρχηγό του ΔΗΣΥ, αλλά στην πραγματικότητα αφορούν μια γενικότερα συντηρητική και ελαφρώς ξενοφοβική θέση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η οποία σε κάποιο μελλοντικό σημείο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ακόμη και αυτή τη λύση του Κυπριακού. Σε αυτό το πλαίσιο, οι σοσιαλιστές ή οι πράσινοι  της Ευρώπης που ευνοούν την πορεία της Τουρκίας προς την Ευρώπη, έχουν νομίζω, γενικά μιλώντας ορθότερες θέσεις.

 

Και το ΑΚΕΛ βρίσκεται σε νούσιμο έδαφος – να έλειπαν μόνο οι απαραίτητες αντικυβερνητικές κοτσάνες:

«Όταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση διεξαγόταν συζήτηση για το προσφυγικό και επιχειρείτο να βρεθεί μια συμφωνία με την Τουρκία, η Κυβέρνηση θριαμβολόγησε με το αποτέλεσμα δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ.

Από τότε, είπε ο Άντρος Κυπριανού, είχαμε προειδοποιήσει διατυπώνοντας ανησυχίες.

Το ΑΚΕΛ πρόσθεσε, είχε πει ότι πετύχαμε να μην χάσουμε σε εκείνη τη φάση αλλά προειδοποιούσαμε ότι οι πιέσεις θα επανέλθουν, θέτοντας μάλιστα ως χρονικό ορόσημο τον προσεχή Ιούνιο.

Ο Ιούνιος, ανέφερε, έρχεται και οι πιέσεις έχουν αρχίσει ενωρίτερα και είναι πολύ πιο έντονες.

Ο κύριος Κυπριανού επισήμανε ότι έχουν τεθεί 72 προϋποθέσεις για να παραχωρηθεί η Βίζα στους Τούρκους υπηκόους, προσθέτοντας ότι μια από αυτές είναι και η αναγνώριση των κυπριακών διαβατηρίων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, που ουσιαστικά σημαίνει αναγνώριση της κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Άντρος Κυπριανού πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να στέλνει αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις και βέβαια να αντέξει όλες τις πιθανές πιέσεις που θα ασκηθούν.

Η ξεκάθαρη θέση του ΑΚΕΛ και η απαίτησή του από την Κυβέρνηση, ανέφερε, είναι να στέλνουμε συνεχώς το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε τίποτε λιγότερο από εκείνο που αποφάσισε η Σύνοδος Κορυφής.

Εάν δεν ικανοποιηθούν οι προϋποθέσεις που η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση έθεσε, κατέληξε, δεν πρέπει να υποχωρήσουμε.»

 

Το ΔΗΚΟ ξεκινά λέγοντας στην Ευρώπη πως εκείνο είναι πιο Ευρώπη από την Ευρώπη:

«Η επικείμενη απόφαση-εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προνομιακή θεώρηση βίζας και την ελεύθερη διακίνηση των Τούρκων υπηκόων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι προκλητική και παντελώς λανθασμένη, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Δηλαδή, είπε, με άλλα λόγια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μας λέει πως ενώ εμείς οι Ελληνοκύπριοι δεν μπορούμε να διακινούμαστε ελεύθερα στην πατρίδα μας λόγω της τουρκικής κατοχής, τα 70 εκατομμύρια των Τούρκων θα μπορούν να μπαίνουν στη χώρα μας ελεύθερα.»

Όχι αγαπητέ Νικόλα. Αυτά είναι ΑΝΟΗΣΙΕΣ. Η ΕΕ μας λέει, διαπραγματευτείτε και βρείτε τα στο Κυπριακό. Όπως πρέπει να γίνει και όπως είμαστε δεσμευμένοι να κάνουμε από τον καιρό που γεννήθηκες. Υπάρχει άλλη, λιγότερο ανόητη άποψη και κυρίως επιλογή;

«Ο κύριος Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι προκύπτουν ερωτήματα και από τη στάση της Κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ στο θέμα, όπως: Ποιά είναι τα 72 κριτήρια που έχει καθορίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με τα οποία έχει συμφωνήσει η Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, γιατί δεν συζητήθηκαν στο Εθνικό Συμβούλιο, αν η ελεύθερη διακίνηση των Ελληνοκυπρίων στην ίδια τους τη χώρα είναι μέσα σε αυτά, όπως και το δικαίωμα περιουσίας και τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.»

Ππεεεε! Το άτομο έχει λασκάρει! Να συζητήσουμε στο Εθνικό Συμβούλιο τα 72 κριτήρια! Μα, ποιος νομίζει ότι είναι;

«Διερωτάται επίσης αν ο Κύπριος Επίτροπος συμφωνεί με τη θέση της Κομισιόν ότι η Τουρκία έχει συμμορφωθεί και αν η Κυβέρνηση συμφωνεί μαζί του. Το ΔΗΚΟ, κατέληξε ο κύριος Παπαδόπουλος, καλεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να εγκαταλείψει τις προεκλογικές σκοπιμότητες και να συγκαλέσει αμέσως το Εθνικό Συμβούλιο για συζήτηση αυτών των επικίνδυνων εξελίξεων.»

Η σωστή απάντηση θα ήταν μια Τουρκική ύβρις….  αλλά θα ερωτήσω μόνο αν έχει καμιά επαφή με την Ευρώπη ο Νικόλας. Και αν έχει, αν ρώτησε κανένα για τη δουλειά που κάνει ο Χρίστος ο Στυλιανίδης.

 

Μπα; Είδε καμιά νέα δημοσκόπηση του 3.59% η ΕΔΕΚ; Είναι ανησυχητικό που απουσιάζει η συνήθης αρλουμπολογία.

«Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ  Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε ότι η θέση της κυβέρνησης αναφορικά με την κατάργηση της θεώρησης βίζας για Τούρκους υπηκόους από τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κινείται προς την ορθή κατεύθυνση.

Εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα ότι θα παραμείνει σταθερή μέχρι τέλους και παρά τις πιέσεις που ότι θα της ασκηθούν.

Ο κύριος Σιζόπουλος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πρέπει με σταθερότητα να απαιτήσει από τα θεσμικά όργανα της Ένωσης αλλά και τις υπόλοιπες χώρες- μέλη να ασκήσουν πιέσεις προς την Τουρκία για να αποσύρει το έγγραφο του Ιουνίου του 2014 που χαρακτηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία εκλιπούσα και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε το 2005 έναντι των Βρυξελλών και αφορούν την Κύπρο.

Σε αντίθετη περίπτωση, είπε, η Λευκωσία θα πρέπει να καταστήσει σαφές ότι είτε μόνη, είτε και με άλλες χώρες θα παρεμποδίσει τη συνέχιση της διαδικασίας αναβάθμισης των σχέσεων Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και της ενταξιακής-της πορείας

 

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ συναγωνίζονται τον Νικόλα στις ανοησίες:

 

«Οι εξελίξεις έχουν προλάβει την Κυβέρνηση Αναστασιάδη δήλωσε ο Πρόεδρος των Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης.

Δυστυχώς, είπε, η Κυβέρνηση Αναστασιάδη παρακολουθεί με δεμένα χέρια τις εξελίξεις για το σχέδιο που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα καταργήσει τη βίζα στους Τούρκους πολίτες.

Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, πρόσθεσε, το μόνο που κάνουν είναι να μην μας καθησυχάζουν.

Κάλεσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να συγκαλέσει αμέσως Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών ή Εθνικό Συμβούλιο, για συντονισμό και ανάληψη δράσης έναντι των τουρκικών και των ευρωπαϊκών σχεδίων που επηρεάζουν την Κύπρο.»

Ναι ρε Γιώργο θα κάτσει το εθνικό συμβούλιο με το Μαρίνο και εσένα να κάνει ευρωπαϊκή πολιτική! Όχι μόνο για εμας, αλλά και για όλα τα εκατομμύρια όλων των Ευρωπαίων! Κάτσε κάτω τη μάππα!

 

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ νομίζει πως το Κυπριακό, με τον τρόπο μάλιστα που το βλέπουν οι εθνικιστές της Κύπρου βρίσκεται μόνιμα στην ατζέντα της Ευρώπης!

Είναι και θέμα IQ, φαίνεται…

«Την ώρα που η Τουρκία επιμένει στις συνομιλίες σε στέρηση δικαιώματος ιδιοκτησίας από τους πρόσφυγες, οδηγώντας έτσι το διάλογο σε στασιμότητα αν όχι σε αδιέξοδο, η Κομισιόν επιχειρεί να καταργήσει τη θεώρηση βίζας για υπηκόους της, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Στέλιος Στυλιανού.

Πρόσθεσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά, κατά την οποία η Κομισιόν υπό την καθοδήγηση είτε της Μεγάλης Βρετανίας είτε της Γερμανίας αυτή τη φορά, προχωρεί σε ικανοποίηση των τουρκικών απαιτήσεων.»

 

Η σπασμένη φούσκα της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ θέλει να λύσει το Κυπριακό, χωρίς να λύσει το Κυπριακό…

«Η κατάργηση βίζας για τους Τούρκους πολίτες περνά μόνο μέσα από την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους.»

Άστε που λέει και πράγματα που μόνο εκείνη καταλαβαίνει:

«Πρόσθεσε πως το γεγονός ότι η απόφαση απαιτεί ειδική πλειοψηφία, αφού αποτελεί συναπόφαση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για την Κυπριακή Κυβέρνηση να υποχωρήσει από τη θέση ότι η Τουρκία οφείλει να εκπληρώσει τις βασικές της υποχρεώσεις προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

 

Εξέφρασε την ελπίδα η Κυβέρνηση, να αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα του θέματος και του γεγονότος ότι τυχόν παραγνώρισή της από την Κομισιόν οδηγεί σε καθιέρωση της τουρκικής θέσης περί εκλιπούσας Κυπριακής Δημοκρατίας και να λάβει έστω και τώρα όλα τα απαραίτητα νομικά και πολιτικά μέτρα προς αποτροπή αυτής της εξέλιξης.»

Πόσες και απόψε;

Ναι, είναι εύκολο να ρίχνεις πέτρες όταν είσαι εκτός του χορού, αλλά αν ισχυριστώ πως στα κριτήρια για υποψηφιότητα στις εκλογές έπρεπε να υπάρχει και IQ test – ξεκινώντας από τους αρχηγούς, θα ήμουν απελπιστικά ελιτιστής, έτσι;

Βουρβουλλάδες γευματίζουν

Βουρβουλλάδες γευματίζουν

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: