Skip to content

Πάει η Κολομβία, μετά, η Κύπρος

Σεπτεμβρίου 24, 2016

Στην Κολομβία φαίνεται πως πήραν επιτέλους τη μεγάλη απόφαση . Δυο  του Οκτώβρη πάνε για δημοψήφισμα και φαίνεται πως τα πράγματα πάνε καλά και θα πάρουν το μεγάλο ΝΑΙ για ειρήνευση μετά από πάνω από μισό αιώνα διαμάχης.

Κυβέρνηση και αντάρτες έκαναν τις αναγκαίες υποχωρήσεις βρήκαν συμβιβασμούς,  έδωσαν περισσότερη έμφαση στο μέλλον, το παρελθόν είναι πλέον  ιστορία που τους ταλαιπώρησε και τους στιγμάτισε.

Τα ρεπορτάζ λένε πως άρχισαν ήδη οι χοροί:

Colombia peace: Farc gives deal ‘unanimous approval’

 

Πρώην πρόεδροι και σκληροπυρηνικοί αντάρτες βρίσκουν τη διευθέτηση είτε «προδοτική», είτε «εξευτελιστική», είτε ακόμη ως «παράδοση στον εχθρό ή, αναλόγως,  στην τρομοκρατία του εχθρού».

Τώρα στο τέλος, φαίνεται πως ο πραγματικός εχθρός για μια καλύτερη μέρα δεν είναι ο μέχρι τώρα απέναντι. Βρίσκεται μέσα στις γραμμές των δυο πλευρών.

Μετά, η σειρά μας.

 

Αφιερωμένο σε εκείνους και εμάς:

Advertisements
3 Σχόλια leave one →
 1. Σεπτεμβρίου 24, 2016 20:13

  Άτε τζιαι στα δικά μας…

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Σεπτεμβρίου 24, 2016 23:21

  «Τώρα στο τέλος, φαίνεται πως ο πραγματικός εχθρός για μια καλύτερη μέρα δεν είναι ο μέχρι τώρα απέναντι.»

  Βάσταξε. Ο απέναντυ δεν είπεν την τελευταίαν του λέξην. Έτσι ενομίσαμεν τζ̆αι το 2009, τζ̆αι το 2010. Μόλις εκοντεύκαμε στο εδαφικόν τζ̆αι στες εγγυήσεις εβρίσκαμεν τον τοίχο. Μακάρι να έπεισεν ο Ακκιντζιή τον Σουλτάνο. Μακάρι να τον επείσαν τα γεωπολιτικά της περιοχής δηλαδή…

  Το ότι πληρώννει το πριγκηπόπουλλον διαφημήσεις στο φέιζπουκ είναι για να περάσει ηγέτης των κομματιδίων του κέντρου στες προεδρικές αν δεν γινεί λύση. Καμίαν άλλη credibility δεν έχει. Άθρωπος που λαλεί ότι έχει 500 000 εποίκους στην Αμμόχωστον, έχασεν. Τα ψέματα καταπίννουντα οι Κυπραίοι άμαν τους βολεύκει, αλλά δεν ξέρω αν τούτον το ψέμαν βολέφκει πολλούς. Το ότι ο Χριστόφκιας Γουότς εμετακόμισεν με τα ίδια ψευδώνυμα τζ̆αι τα ίδια jargon Δυσακέλ τζ̆αι μαλακίες, πουκάτω που τες στήλες του φιλελεύθερου δεν είναι τζ̆αι τίποτε. Οι λεγεώνες ηληθίων του Ουμπέρτο Έκο κάτω που τα αρθρίδια των δημοσιογράφων, στα κυπριακά δεδομένα νομίζω ότι είναι απλά διμοιρίες, όι λεγεώνες. Πέντε αγάμητοι που περνούν τες νύχτες τους στο ίντερνετ.

  Μακάρι να έχει κάτι το πραγματικό στο τραπέζιν τον συνομιλιών, τζ̆αι έσ̆ιε εμπιστοσύνη στον κόσμο. Ο Κυπραίος ακολουθά πάντα την εξουσία, ιδίως την μέλλουσαν εξουσία. Μέχρι τζ̆αι πίσω που τον Χριστόφκια που θέλετε να εκτελέσετε σήμμερα εβουρήσετε ούλλοι σας πριν 8 χρόνια. Πιο σκατόρατσαν που τον Κυπραίο δεν εγνώρισα που τούτης της άποψης, άρα αν θα γινεί όντως λύση, έσ̆ιε ελπίδαν διότι ούλλοι θα γινούν της λύσης πέρκι αρπάξουν τίποτε.

  Θέλει αλλό μερικές εφτομάδες είπεν ο Τσιελεπής για να μάθουμεν αν θα φκεί τίποτε. Αυτός κάτι ξέρει, τζ̆αι έσ̆ε του εμπιστοσύνην ότι δεν θα πει πελλάραν ή θα παραπλανησει υστερόβουλα.

  Δεν θωρώ καμιάν ομοιότηταν με την Κολομβία. Όπου έχει δημοψήφισμαν έχει αντιπαράθεσην έντονη τζ̆αι πάντα διχασμόν, διότι η φύση της διαδικασίας δημιουργεί δύο πόλους. Τούτην την φοράν στην Κύπρον, ο πόλος της εξουσίας πίσω που τον οποίον ο καλός λαός θα βουρήσει είναι με το μέρος σου. Έχεις τσ̆ανς πολλές να είσαι με τους νικητές.

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Σεπτεμβρίου 25, 2016 09:30

   Αν έλειπαν οι αναφορές για τον Χριστόφια θα συμφωνούσα με την ανάλυσή σου. Με τον Τσελεπή, συμφωνώ! Και είναι πολύ καλό εκείνος και ο Μαυρογιάννης να βγαίνουν όσο γίνεται πιο τακτικά στα ΜΜΕ.
   Η μόνη ομοιότητα με την Κολομβία, είναι ο χρόνος που έχουμε το πρόβλημα και η ανάγκη συμβιβασμού. Ποτέ δεν είναι ίδια τα πολιτικά προβλήματα δυο περιοχών.

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: