Skip to content

Οι μίζεροι κάνουν ζημιά, πολλή ζημιά.

Σεπτεμβρίου 29, 2016

Δεν έχω δυστυχώς, κανένα λόγο να ελπίζω πως θα πάμε σε λύση εντός του φυσικού χρονοδιαγράμματος που υπάρχει και τελειώνει τη μέρα που γιορτάζει ξανά ο Άγιος Βαλεντίνος.

Γνωρίζω πως είναι αδύνατον να σταματήσει ξαφνικά η διαδικασία και να πάνε όλοι σπίτι τους σαν να μην συμβαίνει τίποτα, αυτό δεν γίνεται, θα υπάρχουν συνέπειες και κόστος, άρα οι δυο Λεμεσιανοί θα πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να τα βρούμε. Συνεπώς, λογικά, και με όση απαισιοδοξία και να νοιώθω, κάτι θα έχουμε…

Από την άλλη εννοείται πως στη εξίσωση υπάρχουν και παράμετροι που δεν ελέγχουμε εδώ στο νησί: Τουρκία, Αμερική, ΕΕ, Συρία, Κούρδοι…

Άλλη μια παράμετρος είναι η κουλτούρα λύσης, είναι η διαδικασία παρουσίασης και στήριξης του σχεδίου λύσης στις δύο πλευρές. Και για να γίνει αυτό, οι δυο ηγέτες πρέπει να λάβουν υπόψιν τις ιδιαιτερότητες και ευαισθησίες των ανθρώπων τους. Εντός αυτού του πλαισίου, ας πούμε πως δικαιολογούνται κάποιες «σκληρές» εκατέρωθεν δηλώσεις που θέλουν ακριβώς να προσεγγίσουν τους πλέον σκεπτικιστές της κάθε πλευράς. Δηλώσεις ίσως διαδικαστικά απαραίτητες, αλλά πάντως αρνητικές σε σχέση με το όλο κλίμα. Δεν χρειαζόταν ας πούμε να πει ο πρόεδρος μας στο Λονδίνο πως δεν θα θυσιάσουμε τα συμφέροντα μας για «τις φανταστικές ευαισθησίες» των τουρκοκυπρίων (ή κάτι τέτοιο). Το ξέρουμε πρόεδρε πως δεν είσαι παλαβός να δεχτείς ό,τι νάναι, αλλά ποιος ο λόγος να το πεις με αυτό τον τρόπο, να το μεταφράσουν κάποιοι και να πικκαριστούν κάποιοι άλλοι;

Από την άλλη είχαμε και την φαιδρή δήλωση του Ακιντζί για το «ασφαλές λιμάνι της Τουρκίας». Καρντάση, δεν μπορείς να λες τέτοια πράγματα, ειδικά εσύ!

Φυσικά, αντί να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τονίζουμε το φαιδρό τέτοιων δηλώσεων από την άλλη πλευρά, κάποιοι από την πλευρά μας λειτουργούν εντελώς αντίθετα.

Ενάντια στη μιζέρια

Ενάντια στη μιζέρια

Ψες δόθηκε στη Σαλαμίνα άλλη μια μεγαλειώδης παράσταση τόσο αναφορικά με την τέχνη, όσο και τους συμβολισμούς. Η Αντιγόνη στην Ελληνική, σε συνεργασία του ΘΟΚ με δυο ελληνικούς θεατρικούς οργανισμούς.  Όπως και πέρσι που είχα πάει και εγώ (φέτος δεν μπόρεσα), το θέατρο ξεχείλισε και οι εμπειρίες και οι συνέπειες μιας τέτοιας εκδήλωσης ήταν ασύλληπτα θετικές.

Στις 10 το βράδυ όμως που έβαλα ειδήσεις, μετά από ώρες, άκουσα στο Τρίτο του ΡΙΚ όχι για την παράσταση, αλλά για μια γελοία εκδήλωση καμιά 50ρια ατόμων έξω από την Ελληνική πρεσβεία. Διαμαρτύρονταν λέει για την Αντιγόνη στη Σαλαμίνα! Δικαίωμα τους φυσικά, αλλά κάθε δράση έχει συνέπειες. Όποτε τύχει θέμα με την ασφάλεια των τουρκοκυπρίων,  ο Ακιντζί αναφέρεται στο ΕΛΑΜ – και όχι άδικα, αφού αυτό το κόμμα έχει γνωστές απόψεις και δράσεις σε βάρος των τουρκοκυπρίων. Φανταστείτε λοιπόν, πως μέσα σε αυτά τα 50 πλάσματα ήταν το ΕΛΑΜ, το ΔΗΚΟ, η ΕΔΕΚ, η Αλληλεγγύη και οι Οικολόγοι (ο Λιλλήκκας σκέφτεται τις εκλογές του 2018). Α, και μέσα σε αυτά τα 50 πλάσματα ήταν οι ίδιοι οι αρχηγοί του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, Νικόλας και Σιζόπουλος!

Την επόμενη φορά λοιπόν που ο Ακιντζί θα κάνει φαιδρές δηλώσεις για το «ασφαλές λιμάνι»  που θα προστατεύει τους τουρκοκυπρίους που κινδυνεύουν από το ΕΛΑΜ, δεν είναι λογικό να αναφερθεί και σε αυτούς που συμπορεύονται με το ΕΛΑΜ; Και δεν είναι λογικό να κάνει και μια σούμα και να μας πει, ναι μεν το ΕΛΑΜ είναι στο 3%, αλλά όλοι οι άλλοι μαζί κάνουν περίπου 30%, μα τι στο καλό γίνεται, με αυτούς θέλετε να κάνουμε λύση;

I hope you get the point!

Τέλος, το *άθλιο* σε αυτή την περίπτωση ΡΙΚ, άλλαξε την αναφορά στο δελτίο των 11 ψες. Αναφέρθηκε στην παράσταση στη Σαλαμίνα ως εξής: «Εν μέσω αντιδράσεων, δόθηκε απόψε στη Σαλαμίνα,…». Ατε ρε ασσιχτίρ!

Η μιζέρια, η ηττοπάθεια και το βόλεμα, των λεγόμενων πατριωτικών δυνάμεων του ΕΛΑΜ και των υπολοίπων, είναι μεν δικαίωμα τους, αλλά κάνουν ζημιά, πολλή ζημιά.

Πρόεδρε, Μουσταφά, Αβέρωφ, Άντρο, αν πρόκειται να το λύσουμε πατάτε γκάζι, βγείτε έξω μιλήστε μας, δώστε τα σωστά μηνύματα.

Διαφορετικά,  ας παραδεχτούμε ήττα.

Από τους μίζερους, την πιο ντροπιαστική.

Υ.Γ. Ο κόσμος στο θέατρο υπολογίστηκε στις 3-4 χιλιάδες. Οι μίζεροι του ΕΛΑΜ και των άλλων πατριωτικών δυνάμεων  οργάνωσαν και μια καμπάνια στο Avaaz ενάντια στην παρασταση (πρωτοβουλία των ….Οικολόγων!) . Μεχρι πριν λίγο είχαν λιγότερες από 350 υπογραφές.

 

 

 

 

 

Advertisements
One Comment leave one →
  1. Σεπτεμβρίου 29, 2016 13:04

    Απ΄ εν θέλει να πάει στο μύλο πέντε μέρες κοσσιινίζει.

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: