Skip to content

Η φωτεινή πλευρά της ζωής

Ιανουαρίου 17, 2017

Μπορεί σύντομα να κοιτάζουμε το Μοντ Πελεράν 2 και να λέμε πως ήταν άλλη μια φάση στη διαδικασία, όχι ένα ναυάγιο. Η ουσία είναι όμως πως τελικά προχωρήσαμε. Ο κ. Espen Barth Eide έκανε *εξαιρετική* δουλειά φέρνοντας τους Λεμεσιανούς κοντά, κάνοντας προφανώς (και ελπίζω) και τις ανάλογες επαφές με διάφορους τρίτους, και παρουσιάζοντας πολύ σύντομα ένα διαδικαστικό πλαίσιο που μόνο τους κακόπιστους αφήνει παραπονεμένους.

Βεβαίως και δεν τελειώσαμε μόνο με το πλαίσιο, και όπως είπε και ο πρόεδρος, αν δεν πάμε όπως πρέπει να πάμε σε κάθε βήμα της διαδικασίας, δυστυχώς *δεν* θα προχωρήσουμε – έστω και αν όπως επίσης είπε, πως στα πλείστα είμαστε κοντά.

Ούτε έτσι τελειώσαμε όμως. Οι μαμμάδες δυναμίτισαν το Μοντ Πελεράν 2, και έχουν και οι δυο λόγους να *μην* θέλουν να προχωρήσει η διαδικασία. Έχουν και οι δυο εσωτερικά και εξωτερικά προβλήματα: ο σουλτάνος πεισματώνει σε σχέση με την ΕΕ, θέλει ακροδεξιούς συμμάχους για τις συνταγματικές αλλαγές (Και όπως είναι γνωστό οι ακροδεξιοί, και γενικά οι εξτρεμιστές όπου και να είναι *δεν* θέλουν λύση). Από την άλλη ο Τσίπρας καταρρέει, δημοσκοπικά απέχει πάνω από 10% από την ΝΔ, φαίνεται δεν νοιώθει πως μπορεί να αναλάβει τέτοια ευθύνη, έχει και τους προβληματικούς (έως πολύ προβληματικούς), Κοτζιά και Καμμένο, τι να κάνει; Ίσως τράμπα…

Ακόμα και να ξεπεράσουμε όμως *και* τις μαμμάδες, πάλι δεν τελειώνουμε: πρέπει να ξεπεραστούν και όσοι *εντός* προτιμούν να χάσουν παρά να μοιραστούν, όσοι επιλέγουν πολύ συνειδητά τη διχοτόμηση παρά τη λύση.

Η λύση που είναι κοντά αλλά και μακριά. Αυτή τη φορά όμως είναι ορατή, και το μόνο που μένει είναι να ξέρουμε όλοι τι κάνουμε. Να ξέρουμε πως όταν θα έρθει η ώρα, θα έχουμε μεν δυο επιλογές αλλά και δυο σύνολα συνεπειών.

Μόνο έτσι θα έχουμε πλήρη γνώση για να αποφασίσουμε.

Α, και αν κάτι βγήκε από τις τελευταίες εξελίξεις είναι πως Αναστασιάδης και Ακιντζί αν το λύσουν, θα πάρουν σίγουρα και το Νόμπελ. Επέδειξαν αποφασιστικότητα και τόλμη, νομίζω κανείς δεν αμφιβάλλει πλέον για τις δικές τους επιδιώξεις και δεσμεύσεις.

Ας δούμε λοιπόν τη φωτεινή πλευρά της ζωής.

Facebook Dec 03, 2016 6:41pm

Advertisements
2 Σχόλια leave one →
 1. aucerisier permalink
  Ιανουαρίου 19, 2017 02:39

  Εν μας εκανούσαν οι Τούρτζιοι, ήβραμεν τζ̆αι τους καλαμαράες αντρόσια τωρά. Η μόνη λύση να φύει το Ελληνικόν αντρόσ̆ιν είναι να ασκήσει πας τον Μητσοτάκην κάποιος του συναγερμού την ίδιαν επιρροήν που ασκεί ο Άντρος στον Τσίπρα να δεχτεί την πρόσκλησην του Τσίπρα ξηκάθαρα τζ̆αι δημόσια να βάλει ράσ̆ην κάτω τζ̆αι να δηλώσει ότι το κυπριακόν μένει έξω που τους κομματικούς ανταγωνισμούς τζ̆αι ότι χαράσσεται εθνική γραμμή. Έκαμεν το η Γεννηματά μετά την ενημέρωσην που της έκαμεν ο Τσίπρας, δεν το έκαμεν ο γιος του Μητσοτάκη. Είπεν απλά ότι στηρίζει τον Αναστασιάδην. Του Τσίπρα τάσσουν του ότι το Μαρίν του θα είναι το Κυπριακόν. Κάποιος πρέπει να ξηλώσει αυτόν το παιχνίδιν. Η συνιστώσα του Κοτσιά έσ̆ει ακριβώς τόσους βουλευτές που να ρίφκει κυβέρνησην. Είναι επικίνδυνα τα πράματα. Πάλε θα την φάμεν που Καλαμαράες.

  Μου αρέσει!

  • strovoliotis permalink*
   Ιανουαρίου 19, 2017 07:35

   Ναι, επικίνδυνα. Και εχουμε και τον Παυλόπουλο σήμερα, ερχεται να δυναμιτίσει την κατάσταση. Τον Μητσοτάκη δεν τον φοβάμαι. Νομίζω ούτε και τον Τσίπρα. Πιστεύω πως βλέπει τη λύση ως την μόνη δυνατότητα να δείξει μια επιτυχία. Για τον Κοτζιά συμφωνούμε…

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: