Skip to content

«Κρίσιμη και σημαντική»

Φεβρουαρίου 1, 2017

Όλη μου η ζωή κύλησε έτσι, αν την αξιολογήσουμε με το φακό του Κυπριακού. Πάντα κάποια κρίσιμη και σημαντική καμπή, συνάντηση, εκλογή, ψήφισμα, πορεία είχαμε. Έτσι και σήμερα , θα δούμε τι θα βγει από τη συνάντηση που περιγράφει ως ανωτέρω ο κ. Ειντε. Δεν αναμένω πολλά (άνκαι μου μένει η περιέργεια *πως* θα κηρύξουν το τέλος αυτής της παρούσας, συγκεκριμένης διαδικασίας ο ΟΗΕ και οι δύο πλευρές – μου φαίνεται πολύ δύσκολο), μετά τα μπλεξίματα που προκάλεσαν οι μαμάδες πατρίδες.

Οι άτσαλες και εριστικές παρεμβάσεις Κοτζιά, το θέμα των 8 Τούρκων πραξικοπηματιών, το προσεχές δημοψήφισμα σχετικά με τη μετατροπή του πολιτειακού συστήματος στην Τουρκία για το οποίο ο Ερντογάν θέλει τις ψήφους των ακροδεξιών, είναι παράγοντες που έσπρωξαν το Κυπριακό στην αγαπημένη του θέση, εκεί ψηλά στο ράφι, όπου βολεύει τους πάντες. Κυρίως τους αφελέστατους και περιορισμένης νοημοσύνης συμπατριώτες μας που προτιμούν τη μη λύση, τη συνέχιση της κατοχής, την παρουσία μιας ασταθούς και αυξανόμενα προβληματικής Τουρκίας στο μέσο της οδού Λήδρας, αντί μιας *συμφωνημένης* λύσης ΔΔΟ που διώχνει τη χώρα αυτή από το νησί. Πιθανότατα να «λουθούμε» αυτή την επιλογή, έστω και αν στο παρόν στάδιο *δεν* φταίνε οι δικοί μας «κακοί» για αυτό το συμβάν.

Αν υπάρχουν συνθήκες για επαναφορά του κυπριακού στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από εκεί ψηλά στο ράφι, αυτό θα είναι μετά το δημοψήφισμα στην Τουρκία. Και το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί τότε είναι αυτή η απαίτηση της Τουρκίας για τις 4 ελευθερίες που θέλει να απολαμβάνουν οι Τούρκοι πολίτες εντός της επανενωμένης Κυπριακής Δημοκρατίας. Επιμένω πως αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό – κυρίως λόγω της ΕΕ. Δεν είναι δυνατόν να έχει η ΚΔ διαφορετικό καθεστώς σε σχέση με τις λοιπές χώρες. Θεωρώ πως η Τουρκία προβάλλει αυτό το ζήτημα για σκοπούς διαπραγματευτικής πίεσης. Άλλωστε, λογικά, οι συνομιλίες αφορούν την Κύπρο, τις δυο κοινότητες και το μέλλον τους, όχι τα δικαιώματα των Τούρκων πολιτών. Αν ποτέ καταφέρει η Τουρκία να ενταχθεί στην ΕΕ (κάτι που εύχομαι αλλά δεν προβλέπω), καλώς, μέχρι τότε όμως….

Φυσικά, όπως είναι τα πράγματα τώρα, μπορεί να μη μάθουμε ποτέ τις πραγματικές της προθέσεις.

Σε όλη αυτή τη γευστική σαλάτα, προσθέστε και τον (δικό μας) Φεβρουάριο του 2018.

Ναι, και καλά ξεμπερδέματα.

Σε άλλες ειδήσεις, η ψεσινή νύχτα, ίσως και εν όψει και της συνάντησης των Λεμεσιανών με τον Έιντε, ήταν η ψυχρότερη του φετινού χειμώνα στο σταθμό μου. (http://www.weatherlink.com/user/strovolos/index.php…)

Μαθαίνουμε επίσης πως πριν από 50 ακριβώς χρόνια, είχαμε επίδοση υετού στην Επαρχία Κερύνειας με πάνω από 70 χιλιοστά, με αποτέλεσμα να «αναβλύζουν εις την οροσειρά Πενταδακτύλου πηγαί που είχον στερεύσει».

Άλλη σημαντική είδηση από τότε, είναι πως οι αγελάδες που βλέπαμε μικροί στη φάρμα Αθαλάσσης είχαν εισαχθεί αεροπορικώς από το Τέξας, με στόχο τον πολλαπλασιασμό τους μέχρι του αριθμού των 100 000!

Είδες, άμα σκέφτεσαι large!

Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: