Skip to content

Κερδίσαμε λοιπόν….

Φεβρουαρίου 9, 2017

Γιατί όταν ένα πρόσωπο με μακρά πολιτική καριέρα και παρουσία σε υψηλό πολιτειακό αξίωμα, κρίνεται ένοχο για τόσο σοβαρά αδικήματα, σημαίνει μεν πως η διαφθορά και η «μόλυνση» επηρεάζει μέχρι και τα υψηλότατα δώματα της κοινωνίας μας, αλλά σημαίνει επίσης και πως το «σύστημα» έχει άμυνες. Τουλάχιστον το κομμάτι του, με εκπρόσωπο την δικαστή Λένα Δημητριάδου (επίσης Μαρίνα Παπαδοπούλου και Χαράλαμπο Χαραλάμπους).

Γιατί όταν ένας πρόεδρος διορίζει κάποιο ως «άριστο», τον υπερασπίζεται (καθηκόντως) στο δικαστήριο, και παρ’ όλα ταύτα το «σύστημα» κάνει τη δουλειά του, τότε ακόμη και ο ίδιος ο πρόεδρος πρέπει να αισθάνεται καλά.

Γιατί όταν ακούς πως για μια απόφαση χρειάστηκαν 9 ώρες να αναγνωσθεί, έγινε λεπτομερής αναφορά σε όλους τους μάρτυρες και τα ζητήματα για να μην μείνει τίποτα που μπορεί να εφεσιβληθεί ως παράλειψη, από τη μια θυμάσαι τις πολύωρες ομιλίες του Κάστρο, από την άλλη νοιώθεις πως (και πάλι) το «σύστημα» δούλεψε ορθά όχι μόνο στο παρόν στάδιο, αλλά κάνοντας και πρόνοια για το επόμενο – για να μην αφεθεί οποιαδήποτε υπόνοια για στημένη απόφαση.

Γιατί όταν ένα από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία του νησιού κρίνεται ένοχο,  σιγουρεύεσαι μεν, πως το «κρυφό» έγκλημα του λευκού κολάρου υπάρχει αλλά είναι το ίδιο ευάλωτο απέναντι σε ένα σωστό δικαστικό σύστημα, όσο και το υπόλοιπο έγκλημα.

Γιατί όταν σε μια απόφαση δικαστηρίου χαρακτηρίζεται ως «εμπαθής και επιδιώκουσα των εντυπωσιασμό» η πιο δημοφιλής βουλευτίνα της αντιπολίτευσης, ξέρεις πως όταν  λένε (λέμε) κάποιοι το ίδιο, δεν είναι κομματική αντιπολίτευση που κάνουμε, περιγραφή της πραγματικότητας κάνουμε. Τώρα, δεν μπορεί να πουν πως δεν ξέρουν όσοι την ψήφισαν.

Με δυο λόγια: οι δικαστές έκαναν καλή δουλειά. Είναι σημαντικό, αφού  δύσκολα μπορεί να πει κάποιος αυτή την απλή φράση για οποιοδήποτε άλλο θεσμό.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………

Γιατί – τέλος-  σε αυτή την υπόθεση ενεπλάκη και ο γράφων, με ένα απειροελάχιστο τρόπο. Προβληματισμένος, από όλα αυτά που γίνονταν, είχα γράψει ένα άρθρο στις 17 Μαρτίου του 2015. Δεν γνώριζα προσωπικά κανένα εκ των εμπλεκομένων, αλλά κατέληξα να  λάβω επιστολή από το δικηγορικό γραφείο Νεοκλέους. Δεν τους άρεσε μια αναφορά που είχα παραθέσει στο άρθρο, έστω και αν διευκρίνιζα πως δεν την υιοθετούσα).  Σε δεύτερο άρθρο στις 24 Μαρτίου 2015  είχα εξηγήσει την αντίδραση μου .

Θα μου πείτε τι σχέση έχει αυτό; Για την ουσία τίποτα, αλλά επειδή το σημερινό άρθρο  έχει νούμερο 999 στο μπλοκ μου, θεώρησα ορθό να το αναφέρω. Ακόμη και η ερασιτεχνική ενασχόληση με την επικαιρότητα, κάτι μπορεί να προσφέρει.

Advertisements
2 Σχόλια leave one →
 1. strovoliotis permalink*
  Φεβρουαρίου 9, 2017 22:41

  Ένας φίλος επισημαίνει μια ίσως, κωμικωτραγική συγκυρία αναφορικά με τον καταδικασθέντα Παναγιώτη Νεοκλέους. Από το προφίλ του στην εταιρεία: «Panayiotis Neocleous was born in Limassol, Cyprus.
  Panayiotis graduated in law from Bristol University in 1994. He is a barrister of the Inner Temple. In 1995 he was admitted to the Cyprus Bar. In 2000 Panayiotis became a partner in Andreas Neocleous & Co. At the present moment Panayiotis is a head of the shipping department and of litigation team 3. He is the Cyprus representative of Fraudnet, an initiative of the International Chamber of Commerce that aims to become the world’s leading network of law firms specialising in white collar crime.»

  Μου αρέσει!

 2. Stelios papalangi permalink
  Φεβρουαρίου 12, 2017 07:38

  Ε, εντάξει… Για να μην το παρατραβουμε….. ΗΤαν και μια μάχη τζακιών… Τα σχετικά νεοσύστατα λεμεσιανα τζάκια τα έβαλαν με τα παραδοσιακα τζάκια της χώρας και ηττήθηκαν κατα κράτος . Είδες το Κωτσάκη να τα βάλει με κανένα άλλο με τόσο ζήλο;

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: