Skip to content

«Άγιο» σαββατοκύριακο

Ιουλίου 14, 2017

Πάει λοιπόν η μονάδα αποκρατικοποίησης.

Άλλωστε, έχουμε ένα τόσο αποδοτικό και παραγωγικό κράτος που δεν τη χρειαζόμασταν ποτέ. Η δημιουργία του, και κατανάλωση των όποιων κονδυλιών φαγώθηκαν μέχρι τώρα, ήταν ένα προπέτασμα καπνού, μια απαιτούμενη τυπικότητα έναντι των αφελών ξένων δανειστών μας.

Εν τω μεταξύ όμως, απροσδόκητα, ψηφίζουμε (απαραίτητο) υφυπουργείο, που θα ισχύει όμως από την *άλλη* θητεία. Τυχόν σκέψεις πως η τράμπα έγινε για να έχουν όλοι chance να βάλουν τον δικό τους *τότε*, και όχι πως θα γίνει ξαφνικά και από τον Μάρτη του 2018 πιο σημαντική η ναυτιλία, είναι ψευδείς και ανυπόστατες.

Είναι σημαντικό πως μπήκαμε σε μια καινούργια, ιστορική εποχή.

Πρώτη είδηση παντού ο φάκελος για ένα ιστορικό γεγονός – έρευνα που φυσικά, αδειοδοτήθηκε από πολιτικούς, πραγματοποιήθηκε από πολιτικούς και θα αναλυθεί από πολιτικούς. Ο νέος ορισμός της επιστήμης.

Και, ναι, αν κάποιος Αρειανός διερωτάται, ναι λοιπόν, αυτή είναι η πρώτη είδηση, μεγάλης διάρκειας πρώτη είδηση μάλιστα – για την παράδοση του φακέλου. Αν έλεγαν και κάτι για την ουσία πέραν της τελετής…

Αφού δεν έχουμε τις δυνατότητες ( ή μήπως τα κότσια;) να λύσουμε το πρόβλημα, ας αφιερώσουμε άπειρες ώρες στην ανάλυση των λόγων που το δημιούργησαν. Ειδικά αν βολεύουν την πολιτική (ή μήπως προπαγανδιστική;) μας διήγηση. Οι ιστορικοί, να περιοριστούν στις τάξεις τους.

Υπενθυμίζω *ξανά*, πως ο Κυπριακός φάκελος για την Κύπρο, καλύπτει την περίοδο 1967 -74. Πριν δεν υπήρχε φυσικά Κυπριακό πρόβλημα. Μετά, δεν άλλαξε τίποτα.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση επιμένει πως δεν υπάρχει κανείς λόγος ανησυχίας για τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδα/επικράτεια της ΚΔ. Ίσως έτσι εξηγείται και η χαλαρή μας στάση στην δυνατότητα αφαίρεσης ή σημαντικής μείωσης όλων αυτών των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδα/επικράτεια της ΚΔ. Αφού δε μας ανησυχούν, τι να σκοτιζόμαστε τώρα; Και αφού δεν ανησυχούμε με το υφιστάμενο καθεστώς, πως και πάθαμε πανικό με τη δυνατότητα δραστικής του αλλαγής προς το καλύτερο;

Φυσικά υπάρχει πάντα η νομική οδός – λέμε, αλλά δεν κατάλαβα τι εννοούμε, θα τους κινήσουμε αγωγή; Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, όλα τα πολιτικά προβλήματα στον κόσμο, λύνονται μέσω της νομικής οδού. Υπάρχει άλλος τρόπος; Που ακούστηκε κάτι τέτοιο;

Όμως, αν ήταν έτσι, δεν θα έρεπε να είμαστε πιο χαλαροί, λιγότερο μαξιμαλιστικοί; You *know* what I mean.

Φτάνει και σαββατοκύριακο, και δυο τουλάχιστον έντυπα ΜΜΕ, το ένα το μεγαλύτερο και πατριωτικότερο όλων, διανέμουν υλικό που αφορά ένα γεροντάκι μειωμένης νοημοσύνης με τάση στο παραμύθιασμα.

Εκ του αποτελέσματος, προφανώς καλά κάμνουν.

Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: