Skip to content

On sex etc.

Ιουλίου 16, 2017

Έλεγα για τη «νέα στρατηγική μου το πρωί». Δηλαδή, το διάβασμα. Το πρώτο (ηλεκτρονικό) βιβλίο που έπεσε στα χέρια μου μετά από καιρό περιγράφει μια ιστορία του 19ου αιώνα. Με πρωταγωνιστές, μορφωμένους αστούς επιστήμονες (δεν έχει σημασία ποιο βιβλίο είναι) κάπου στη βόρεια Ευρώπη. Πέραν της κυρίας υπόθεσης υπάρχει αναφορά και σε μια ερωτική ιστορία, εντελώς περιθωριακά. Το «ερωτική» εντός κραυγαλέων εισαγωγικών γιατί η σεμνοτυφία του 19ου αιώνα επέτρεπε δημοσίευση πολύ λίγων πραγμάτων, τουλάχιστον σε ένα mainstream βιβλίο. Το μέγιστο που παίρνουμε είναι μια βόλτα των δυο νέων σε μια γερμανική πόλη, και να κρατάνε ο ένας το χέρι της άλλης.

Πάμε καμιά εκατόν πενηνταριά χρόνια μπροστά, στην ζεστή Κυριακή 16 του Ιούλη στην Κύπρο και βλέπεις μια συνεχή ροη από σέλφιες και άλλων στιγμιότυπων παραλίας, από σέξι κοπέλες, ωραίους νεαρούς (εντάξει και κοπελλούθκια για τους λίγο πιο μεγάλους) στα κοινωνικά δίχτυα και ΜΜΕ που πλημμυρίζουν τις οθόνες μας. Κυριότερο χαρακτηριστικό: πλήρης αποβολή του κόμπλεξ σεμνοτυφίας και προβολή και τονισμός του αυτονόητου – όπως τουλάχιστον ορίζεται στις μέρες μας: δεν είναι ταμπού το ωραίο σώμα, δεν είναι κακό να το δείχνεις, δεν είναι αμαρτία η ηδονή, είναι φυσιολογικό να την επιδιώκεις.

Αν ο κόσμος πάει μπροστά, όπως λέμε συνήθως, μέχρι πού θα πάνε αυτά; Γιατί περιθώρια πολλά δεν υπάρχουν. Λίγη «βελτίωση» – πάλι όπως την αντιλαμβανόμαστε σήμερα, μπορεί να γίνει ακόμη. Τουλάχιστον στο δικό μας, δυτικό, «πολιτισμένο» κόσμο.

Και μετά μπαμ!

Μια κυπραία ηθοποιός ανεβάζει φωτογραφίες στα κοινωνικά δίχτυα με γυμνό. Α, δεν είναι όμως συνηθισμένο γυμνό: η κοπέλα θηλάζει το παιδί της! And she wants to make a point. Πως δηλαδή αυτή είναι μια απόλυτα φυσική ενέργεια και δεν τίθεται θέμα «προσβολής» ή «ενόχλησης». Και μετά πάλι μπαμ! Η ανάρτηση κατεβαίνει, εξαφανίζεται, χάνεται! Κάποιο άτομο ενοχλήθηκε και έκανε αναφορά στο ΦΒ, ή το ίδιο το ΦΒ με τους ηθικά ευαίσθητους του αλγόριθμους, είδε βυζί, έκοψε βυζί. Έγιναν πολλές συζητήσεις αλλού, την ιστορία δείτε την στον τοίχο της εδώ.

Να μου πείτε τι με έπιασε με το γυμνό και το σεξ; Εντάξει, καλοκαίρι είναι, δεν μπορείς να κλείσεις τα μάτια και να το αγνοήσεις, αλλά υπάρχει και ένας άλλος λόγος: έχοντας δυο πρώιμους έφηβους στην οικογένεια, με δύο σώματα που σχηματίζουν μέρα με τη μέρα ένα ωραίο άντρα και μια όμορφη γυναίκα, με τις αισθήσεις, τις ορμόνες και την φυσιολογική τους περιέργεια για αυτά τα θέματα να βρίσκονται σε έξαρση, με τα μέσα να μάθουν και να δουν πρακτικά άπειρα, τι κάνεις; Πόσο ελέγχεις, πόσο περιορίζεις, πόσο συμβουλεύεις. Πόσο επεμβαίνεις;

Πως συμφιλιώνονται με το γυμνό; Πως θα μάθουν καλύτερα για το σεξ;

Θα μου πείτε, θα έπρεπε να ήξερες ήδη. Ναι, σωστά, αλλά ως συνήθως, άλλο η θεωρία, άλλο η πράξη.

Υ.Γ. Ο τίτλος είναι συνειδητά προκλητικός. Και μην εκπλαγείτε να κατέβει και αυτός γιατί οι αλγόριθμο του ΦΒ δεν ανέχονται τέτοια πράγματα. Συνεπώς, σε αυτή την περίπτωση ισχύει απόλυτα η προειδοποίηση: διαβάστε το πριν να το κατεβάσουν. Πάντως αν χαθεί, θα το βρείτε και στο μπλοκ )

Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: