Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όπου ο Μάριος Ευρυβιάδης εισηγείται παράνομες ενέργειες για λογαριασμό του Νικόλα.

Αύγουστος 29, 2017

Ο τύπος αυτός είναι λέει, το δώρο της ομάδας του Στέλιου Πλατή (Κίνημα Πολιτών – Μήνυμα Ελπίδας)  προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο για τις επερχόμενες εκλογές:

«Ανέφερε ακόμη ότι ο Μάριος Ευρυβιάδης, ιδρυτικό μέλος του Κινήματος Πολιτών – Μήνυμα Ελπίδας, αναλαμβάνει καθήκοντα συμβούλου για το Κυπριακό.»

Εύχομαι λοιπόν, ο Μάριος Ευρυβιάδης να βοηθήσει λίγο τον Νικόλα. Γιατί ξέρετε, όλοι οι πολιτικοί λένε ψέματα, αλλά δεν γίνεται να κατεβαίνεις στις εκλογές με πρώτο θέμα το Κυπριακό, και  οι θέσεις σου να είναι ψέματα – όχι κατά ένα ποσοστό,  100% ψέματα.

Αναφέρομαι κυρίως στη μορφή της λύσης. Δεν έχει τα παπάρια να αποκηρύξει την ΔΔΟ ο Νικόλας, γιατί ξέρει πως η πλευρά μας είναι δεσμευμένη με αυτή, τα Ηνωμένα Έθνη μόνο αυτή στηρίζουν, αλλά κυρίως γιατί ο ίδιος του ο πατέρας έβαλε την υπογραφή του κάτω από το είδος αυτό της λύσης.

Φυσικά, όπως ο πατέρας του, ούτε και αυτός πιστεύουν σε αυτό το είδος της λύσης, κυρίως γιατί περιλαμβάνει διαμοιρασμό της εξουσίας με τους τουρκοκυπρίους – όλες οι άλλες δικαιολογίες που επικαλούνται είναι καθαρές ανοησίες.  Συνεπώς θα λέει στους αφελείς του ψηφοφόρους, ναι υποστηρίζουμε τη ΔΔΟ, αλλά χωρίς Δ, χωρίς άλλο Δ ακόμα χωρίς Ο.

Και τα αρνιά θα πάνε να τον ψηφίσουν (υπάρχει φυσικά και η υποκατηγορία που δεν είναι αρνιά: εκείνοι που ξέρουν πάρα πολύ καλά πως κοροϊδεύει τον κόσμο με τη ΔΔΟ, αλλά πάλι θα τον ψηφίσουν γιατί είναι σίγουροι πως δεν πρόκειται να αλλάξει το καθεστώς της διχοτόμησης που μας οδήγησε –τελικά- ο Νίκος Αναστασιάδης).

Ο Μάριος Ευρυβιάδης όμως, ασχολείται με ακόμη ένα σημείο της δήθεν «Νέας Στρατηγικής»  που προτείνουν οι δυνάμεις της παραπλάνησης.

«Επειδή το κύριο επιχείρημά μας είναι πως πρέπει να αυξηθεί το κόστος της κατοχής για την Τουρκία ώστε να υπάρξουν αποτελέσματα, μια μόνο «λύση» υπάρχει. Να κλείσουν πάραυτα τα οδοφράγματα και θα δείτε αμέσως πως η κίνηση αυτή θα επιφέρει πρακτικά αποτελέσματα, ακόμη και λύση!»

Ο άνθρωπος εισηγείται να γίνει κάτι το εμφανώς παράνομο – ας τολμήσει η Κυπριακή Δημοκρατία να περιορίσει την διακίνηση των πολιτών της – δείχνοντας το επίπεδο της απελπισίας και της παραπλάνησης που μπορεί να φτάσουν οι δήθεν πατριωτικές δυνάμεις για να πετύχουν το σκοπό τους.

Και δεν φτάνει που μια τέτοια ιδέα είναι απλά παράνομη, είναι και το μίσος και ο ρατσισμός που κρύβεται πίσω από μια τέτοια κίνηση: οι άνθρωποι δεν θέλουν διαπραγμάτευση, δεν θέλουν να κάτσουν σε ένα τραπέζι οι δύο πλευρές και να το λύσουν. Θέλουν να γονατίσουν την άλλη πλευρά για να αναγκαστεί να δεχτεί τις θέσεις της δικής μας πλευράς. Και οι άνθρωποι αυτοί επικαλούνται τέτοιες θέσεις το έτος 2017 και θέλουν να έχουν πιθανότητες εκλογής, αντί να τους πάρουμε στις πέτρες όπως θα έπρεπε.

Θα ήταν καλό αν ρωτούσε κάποιος τον Νικόλα Παπαδόπουλο, αν υιοθετεί αυτή την απίστευτη θέση στα πλαίσια της «Νέας Στρατηγικής» που και ο ίδιος ευαγγελίζεται.

Τέλος, επαναφέρω, αφού έχει σχέση και με πρόσφατη αρθρογραφία, πως στην έκθεση Ου Θαντ για τα γεγονότα της Τηλλυρίας τον Σεπτέμβρη του 1964 λέει πως «η ΚΔ  προσπάθησε να γονατίσει την ΤΚ κοινότητα όχι με στρατιωτικά μέσα αλλά και  με οικονομικά για να επιβάλει τη λύση που ήθελε».

53 χρόνια αργότερα ανεγκέφαλοι εθνικιστές αναζητούν τη ψήφο σας εισηγούμενοι συνταγές που κατέστρεψαν αυτό τον τόπο.

http://www.philenews.com/f-me-apopsi/paremvaseis-ston-f/article/425005/kleiste-ta-odofragata-an-thelete-apotelesmata

 

 

Advertisements
6 Σχόλια leave one →
 1. strovoliotis permalink*
  Αύγουστος 29, 2017 08:09

  Είναι τόσο χαζός (λυπάμαι, αλλά δεν βρίσκω άλλη λέξη) ο Νικόλας, που λεει πως δεν αποδέχεται καν το πλαίσιο Γκουτέρες γιατί λεει περιλαμβάνει τις υποχωρήσεις μας!

  Μου αρέσει!

 2. Οκτώβριος 3, 2017 21:29

  Να κλείσουν, ναι, τα οδοφράγματα της ντροπής!
  PUBLISHED ON 10/09/2017
  Τούρκοι κάνουν “μπίζνες” με την κάλυψη ποιων άραγε;
  Του Μάριου Ευρυβιάδη

  Συλλογική παράκρουση στους κόλπους των “επαναπροσεγγιστών” και των θιασωτών της “όποιας λύσης”, φαίνεται πως προκάλεσε το κείμενό μου “Κλείστε τα οδοφράγματα, αν θέλετε αποτελέσματα” στον “Φιλελεύθερο” (27 Αυγούστου 2017), tanea-diaspora.net πως πρέπει να κλείσουν τα οδοφράγματα, αν θέλουμε να έχουμε αποτελέσματα στο Κυπριακό.

  Κάποιος Στροβιλιώτης, κατόπιν έντονου προφανώς στροβιλίσματος και εγκεφαλικής καταιγίδας, ανακάλυψε την ταχινόπιττα και μου επιτέθηκε από τις στήλες της εφημερίδας. Είμαι λέει σύμβουλος του προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου και προφανώς εξυπηρετώ κάποια μυστική του ατζέντα. Ναι είμαι αμισθί σύμβουλος του κ. Παπαδόπουλου, αλλά έτερον εκάτερον. Αν θέλει με ακούει αν θέλει όχι. Αυτή είναι η δουλειά ενός συμβούλου. Να παρέχει εναλλακτικές προτάσεις πολιτικής χωρίς απολύτως καμιά υποχρέωση. Εγώ ούτε πουλώ ούτε αγοράζω. Απλά συμβουλεύω.

  Πέραν της ταχινόπιττας, ο στροβιλισμένος σχολιαστής ανακάλυψε και τις νομικές πτυχές του κυπριακού προβλήματος. Αυτές που προφανώς εγώ, ειδικά, δεν γνωρίζω. Αυτό που εισηγούμαι, να κλείσουν δηλαδή τα οδοφράγματα είναι, λέει, “παράνομο” διότι αποστερεί από πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας το “δικαίωμα” τους να διακινούνται ελεύθερα σε όλη της την επικράτεια.

  Αλήθεια; Αυτός δηλαδή, ο κ. Στροβιλιώτης, πάει όπου θέλει ως πολίτης της ΚΔ; Πήγε και στη γιορτή του Αγίου Μάμα στου Μόρφου πριν λίγες μέρες, ή οι Αττίλες δεν τον άφησαν; Και δεν δείχνει το διαβατήριο του στους Αττίλες όταν περνά από τα οδοφράγματα; Τι λογής “πράξη” είναι αυτή και σε ποια νομική υπόσταση συνεπάγεται; Πως τα καταφέρνεις, κύριε μου; Πες μας και εμάς. Έχουμε και εμείς δικαιώματα σε αυτό τον τόπο.

  Καταφανώς παράνομα δεν είναι αυτά που εισηγούμαι εγώ. Είναι αυτά που υπερασπίζεται ο κ. Στροβιλιώτης. Ένα είναι το κράτος στην Κύπρο. Η Κυπριακή Δημοκρατία. Από αυτό το κεφαλαιώδες γεγονός προκύπτει κάθε μορφή νομιμότητας στον τόπο και όχι από τις πολιτικές κορώνες του κάθε Στροβιλιώτη. Από τη νομιμότητα αυτή προκύπτουν, παράλληλα, και οι υποχρεώσεις μας ως πολίτες του κράτους- της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και μια από τις πιο σημαντικές αυτές υποχρεώσεις- πέραν του σεβασμού των νόμων και των θεσμών- είναι η πληρωμή των φόρων.

  Για να έχουμε σχολεία, δρόμους, νερό, καθαριότητα, νοσοκομεία, ογκολογικά κέντρα, φωτισμό στους δρόμους, δημόσια υπηρεσία. Για να τα έχουμε όλα αυτά, κύριοι στροβιλιώτες, πρέπει να πληρώνουμε φόρους. Αυτό που μας αναλογεί ως άτομα και ως οργανωμένες κοινωνικές συλλογικότητες πρέπει να αποδίδεται με τη βούλα στους αρμόδιους φορείς. Και να μην κλέβουμε φορολογικά το κράτος. Αυτό συνεπάγεται ισοπολιτεία, ισονομία και ευθυνοδοσία. Όχι να είμαστε, συγκατανευσοφάγοι, αγαπητέ μου κύριε.

  Στο κείμενο μου χρησιμοποίησα ένα ξεκάθαρο και πραγματικό παράδειγμα. Αναφέρθηκα σε Τούρκο που έχει “βγάλει” τρία λεωφορεία και δυο ταξί και τα δουλεύει καθημερινά με τους δυο δίδυμους γιους του, μεταφέροντας τουρίστες από το αεροδρόμιο της Λάρνακας στα κατεχόμενα (ούπς, Στροβιλώτη μου, κάπου πρέπει να “παρανομώ” εδώ). Τα βλέπουμε καθημερινά τα τουρκικά αυτά οχήματα- τα “τουριστίκ”- στους δρόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

  Τώρα έχουμε και λέμε. Ο εν λόγω Τούρκος χρησιμοποιεί καθημερινά τους δρόμους του κυπριακού κράτους για να κάνει μπίζνες. Παραλαμβάνει τουρίστες λόγω των δομών και υπηρεσιών του κράτους. Το κράτος του παρέχει προστασία και υπηρεσίες στους δρόμους για να πηγαινοέρχεται άνετα και χωρίς έγνοιες και να βγάζει μπόλικα λεφτά.

  Και τι προσφέρει αυτός στο κράτος; Τίποτα. Απολύτως τίποτα. Μηδέν φόρους. Πιθανόν ούτε και 50 σεντ για ένα μπουκαλάκι νερό. Θα το κουβαλά μαζί του. Δεν πληρώνει τελωνείο ο άνθρωπος. Και ίσως να μας βγάζει και το μεσαίο δάκτυλο κάθε φορά που γεμίζει ένα από τα λεωφορεία του στη Λάρνακα. Το ίδιο συμβαίνει και με τους υπόλοιπους Τούρκους που πηγαινοέρχονται στις ελεύθερες περιοχές και εκμεταλλεύονται αβέρτα όλες τις υπηρεσίες του κράτους.
  Ποιος είναι που πληρώνει και καλύπτει τον λεωφορειούχο ώστε αυτός να εκμεταλλεύεται άγρια τη “νομιμότητα” που ανακάλυψε ο Στροβιλιώτης; Εμείς, οι νομοταγείς πολίτες. Δεν γνωρίζω αν είναι και ο κ. Στροβιλιώτης ένας από εμάς. Ελπίζω να είναι και να πληρώνει τους φόρους του ως νομοταγής (;) πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας και όχι να την υποσκάπτει λόγω ιδεοληπτικού στραβισμού.

  Όλοι αυτούς τους αργόσχολους που μετέβησαν στην πανάκριβη Ελβετία για να διαφημίσουν τα σχέδια των γενίτσαρων ΠΟΙΟΣ άλλος -εκτός από το FO και τον Στελλάκη – τους χρηματοδοτεί;
  Με τον κ. Στροβιλιώτη σχίζουν τα ιμάτια και μαζί και τα… οπίσθια τους και τα μέλη της ΜΚΟ- μαϊμού, UniteCyprusNow. (Μαϊμού ορίζεται κάθε ΜΚΟ που δεν αυτοχρηματοδοτείται). Αυτούς τους πολιτικά εξωνημένους και χαζοχαρούμενους τους μάθαμε και τους είδαμε να παρευρίσκονται μαζικά στην Ελβετία, να χειροκροτούν τον ιδεολογικό τους πάτρωνα και ατλαντιστή Άιντα σε κάθε ευκαιρία, και να φωνασκούν ανοήτως.

  Τους κυρίους αυτούς, που δεν βάζουν το χεράκι τους στη τσέπη τους να πληρώσουν έστω και πέντε σεντ για αυτά που πιστεύουν, “βαϊλίζει” μαθαίνουμε αβέρτα ο [εικονιζόμενος] χουβαρντάς …Sir Stelios [EasyJet]. Ο τελευταίος έγινε “επιτυχημένος” επιχειρηματίας αφού πρώτα εισέπραξε το πρώτο του εκατομμύριο από τον εκατομμυριούχο μπαμπάκα του, χωρίς να πληρώσει τελωνείο. Αβανταδόρικα, δηλαδή, μας προέκυψε επιχειρηματίας ο Στελλάκης. (Έτσι, όπως θα έλεγε και ο Ωνάσης, γίνεται και η κουτσή Μαρία επιχειρηματίας!). Και τώρα ο Sir Stelios μας παριστάνει και τον πολιτικό ηθικοπλάστη. Και αυτός με το αζημίωτο.

  Ναι, έπρεπε να κλείσουν χθες, τα οδοφράγματα. Και να αρχίσει το ξεστροβίλισμα και να τερματιστεί η περιδίνηση των Δερβίσιδων που προφανώς εμπνέει τον κύριο Στροβιλιώτη. Έτσι ώστε να δουν οι “επαναπροσεγγιστές” της φακής και μαζί τους και ο Τούρκος εκατομμυριούχος λεωφορειούχος (3 λεωφορεία επί 300 χιλ. ευρώ) πόσα αππίδια χωρά ο σάκκος!

  Μάριος Ευρυβιάδης

  Μου αρέσει!

Trackbacks

 1. Όπου ο σύμβουλος του Νικόλα παραληρεί σε βάρος του ΣτροβΙλιώτη αλλά και του Στέλιου Χατζηιωάννου | Στροβολιώτης
 2. ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ-ΣΑΤΙΡΑ 05/10/2017 – News of the Greek Diaspora

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: