Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το ερωτηματολόγιο του ΕΛΑΜ

Ιανουαρίου 29, 2018

Απλά πράγματα: όπως και να απαντήσει ο Νίκος Αναστασιάδης στο ερωτηματολόγιο του ΕΛΑΜ (που δεν είδαμε ακόμη), είναι αδύνατον να οδηγήσει σε στήριξη του. Ένα κόμμα που ουσιαστικά αποκηρύσσει την Κυπριακή Δημοκρατία, από την οποία πήρε άδεια να λειτουργεί, δεν είναι δυνατόν να δώσει απ’ ευθείας στήριξη στον Νίκο Αναστασιάδη – ο οποίος με όλα του τα λάθη και τα κουσούρια, πιστεύω πως γνωρίζει το σύνταγμα του κράτους του οποίου προεδρεύει.

Γιατί αν υπήρχε απ’ ευθείας στήριξη, σημαίνει πως ο ίδιος ο Νίκος Αναστασιάδης διολισθαίνει σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια – ενάντια και στην τάση συγγενών του πολιτικών χώρων στην Ευρώπη.

Και αυτή είναι η βασική αν όχι η μόνη επιδίωξη του ΕΛΑΜ. (Και να μην ακούσω επιχείρημα για το πώς «δεν είναι και τόσο κακό το ΕΛΑΜ»)

Γνωρίζει το ΕΛΑΜ πως είναι αδύνατον να δώσει στήριξη στον Αναστασιάδη, αλλά προχωρεί με το ερωτηματολόγιο για να λάβει περαιτέρω υπόσταση και να τραβήξει το πολιτικό μας σύστημα πιο κοντά στο περιθώριο όπου ανήκει.

Πρακτικά μιλώντας, όσοι εκ των ψηφοφόρων του κάνουν τον κόπο να πάνε στις κάλπες την επόμενη Κυριακή, μάλλον Αναστασιάδη θα ψηφίσουν. Εν πάση περιπτώσει.

Συνεπώς οτιδήποτε θεωρηθεί ως συναλλαγή ΠτΔ με το ΕΛΑΜ θα λειτουργήσει μόνο αρνητικά και θα του στοιχίσει ψήφους μέσα στην ευρεία δεξαμενή όπου ψαρεύει ενόψει της Δεύτερης Κυριακής.

Είναι αυτό πολύ απλό για να *μην* το γνωρίζει ο ΠτΔ.

Συνεπώς αναμένω πως όταν λάβει το ερωτηματολόγιο θα απαντήσει ως εξής:

«Αγαπητέ κύριε Χρίστου,

Έχω λάβει το μήνυμα σας με ημερομηνία 29 Ιανουαρίου.

Σχετικώς επισυνάπτω το προεκλογικό μου πρόγραμμα.
Με εκτίμηση,

Νίκος Αναστασιάδης
Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.»

Αυτό είναι ας πούμε η θεσμική του υποχρέωση.

Οτιδήποτε άλλο θα είναι ήττα του δημοκρατικού μας συστήματος και πολιτική αυτοκτονία για τον ίδιο τον πρόεδρο.

(Γνωρίζω πως κάποιοι φίλοι ίσως και να ελπίζουν να γίνει αυτό. Γιατί σίγουρα θα σπρώξει και άλλους ψηφοφόρους προς την μεριά του Σταύρου Μαλά. Κρίνω πως η πολιτική απαξίωση του ΕΛΑΜ είναι δεσπόζουσα προτεραιότητα σε αυτή τη συγκυρία. Όποιος και να εκλεγεί)

Advertisements
One Comment leave one →
  1. Ιανουαρίου 30, 2018 21:42

    «Αγαπητέ κύριε Χρίστου… με εκτίμηση»; Hello? Αγαπητέ, εκτίμηση, κύριε… έτσι απευθυνόμαστε στους ναζιστές; Ακόμα και ένας ΠτΔ οφείλει, αν οχι να τους πει ασιχτιρ (η χρήση τουρκικής βρισιας ενδεικνυται στην περίπτωση) τουλάχιστον να τους αγνοήσει επιδεικτικά-υβριστικά.
    Αλλά με τον χιτη Γρίβα στις ιδεολογικές του αποσκευές και στις συμπάθειες μεγάλου μέρους των οπαδών του, μπορεί;
    Η πολιτική απαξιωση του ΕΛΑΜ ειναι πράγματι δεσπόζουσα προτεραιότητα. Με λίγη ακόμα πολιτική σκέψη μπορούμε να συμπεράνουμε πως αυτός είναι ακόμα ένας λογος που χρειάζεται η πολιτική απαξίωση της δεξιάς – συναγερμικής και μη. Αυτοί έστρωσαν παχιά την κοπριά που λίπανε το δηλητηριασμένο λουλούδι του κυπριακού ναζισμού. Ψήφο στον Σταύρο Μαλά.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: