Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πέντε γεγονότα λίγο πριν τη δεύτερη Κυριακή

Φεβρουαρίου 2, 2018
  1. Ο χάρτης: αντιλαμβάνομαι τη λογική. Αφού ο Νίκος Αναστασιάδης όπου βρεθεί και όπου σταθεί δηλώνει απόσυρση των δικών μας προτάσεων για τη διακυβέρνηση, ε, ναι, μια μέρα θα ζητούσε την απόσυρση του χάρτη ο Μουσταφά Ακιντζί.  Αν και όταν ξεκινήσει ξανά η διαδικασία, τότε η πλευρά του θα ξεκινήσει από κάτι λιγότερο = καθαρό κέρδος για εκείνους.
  2. Γιατί όμως τώρα και ποιον ευνοεί; Η πλευρά του Νίκου Αναστασιάδη λέει πως είναι προσπάθεια του Μουσταφά Ακιντζί για να στηρίξει Μαλά. Και λέγοντας αυτό, κτίζει επιχειρήματα στο αφήγημα που μας πουλά εδώ και αρκετούς μήνες πως δηλαδή για όλα φταίει 100%  η Τουρκική πλευρά. Πως λειτουργεί αυτό στους ψηφοφόρους;  Εγώ  – με την όποια γνώση έχω του πως λειτουργούμε ως Κυπραίοι ψηφοφόροι – θα υπέθετα πως βάζει ψήφους στο σακούλι του Νίκου Αναστασιάδη. Γιατί άραγε;
  3. Η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν έχει πλέον διαπραγματευτή. Ο Οζντίλ Ναμί αναλαμβάνει Υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας στον βορρά. Σε συνδυασμό με το σημείο 1, δείχνει πόσο μακριά βρισκόμαστε από μια πιθανή επανάληψη της διαπραγματευτικής διαδικασίας.  Δείχνει επίσης πόση ζημιά έγινε λόγω της κατάρρευσης στο Κραν Μοντανά (κάποιοι προειδοποιούσαμε από τότε), δείχνει επίσης πόσο ψευδή ή έστω παραπλανητικά είναι αυτά που μας πουλούσαν όλοι οι υποψήφιοι σχετικά με τις όποιες νέες προσπάθειες λύσης. Είμαστε πλέον σε εποχή κρίσης. Τόσο απλό.
  4. Η εκκλησία υποστηρίζει ανοικτά τον Νίκο Αναστασιάδη.
  5. Ο Σταυρός Μαλάς δεν αποκάλυψε τον Υπουργό του των Οικονομικών. Δημοσιεύτηκε όμως πως θα είναι ο Τάσος Γιασεμίδης, οικονομολόγος, του χώρου της ΕΔΕΚ και συγγραφέας ανιαρών άρθρων για την οικονομία στον Πολίτη. Η μη αποκάλυψη είπε ο ίδιος ο Σταύρος Μαλάς, οφείλεται στο γεγονός πως τους ξέφυγε μια προφανώς περιοριστική λεπτομέρεια στο συμβόλαιο του Γιασεμίδη. Στην καλύτερη περίπτωση ο χειρισμός αυτός δείχνει ερασιτεχνισμό. Επιβεβαιώνει και εδώ τις χαμηλές πτήσεις στις οποίες περιορίστηκε ο Σταύρος Μαλάς.

 

Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: