Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Θέλουν κίνητρα και για συνεπείς δανειολήπτες» λέει η είδηση.

Οκτώβριος 22, 2018

Εξαιρετικά νέα. Μετά από χρόνια ατέρμονων προσπαθειών να δικαιολογήσουν, στηρίξουν και ανταμείψουν τους ασυνεπείς δανειολήπτες, στρατηγικούς και κανονικούς, ήρθε η ώρα και των συνεπών.

Πολύ καλή και δίκαιη πρωτοβουλία.

Εγώ θα πάω ένα βήμα παρακάτω: οφείλουν επίσης να εξεύρουν και τρόπους ενίσχυσης όλων των συνεπών δανειοληπτών που έχουν ήδη εξοφλήσει τα δάνεια τους (οι ασυνεπείς ακόμη τα χρωστούν).

Και αν η ανησυχία αφορά κυρίως την πρώτη κατοικία, εγώ νομίζω πρέπει να εξευρεθούν κίνητρα και για ενίσχυση όσων επέλεξαν να μην είναι ιδιόκτητες οικίας, αλλά ενοικιάζουν.
Στο κάτω κάτω, αυτή η τελευταία ομάδα είναι η πλέον ευάλωτη. Γιατί αν σταματήσει κάποιος να πληρώνει το νοίκι του, ο ιδιοκτήτης θα προσφύγει στο δικαστήριο και θα πάρει ξανά την κατοχή του ακινήτου. Εκείνοι όμως που αγόρασαν με δάνειο, αντί να νοικιάσουν, μπορούν να σταματήσουν να πληρώνουν, και να ευελπιστούν πως θα αναλάβει το χρέος το κράτος (εσύ και εγώ), η Εστία (εσύ και εγώ), ή θα διαγραφεί το χρέος, (και θα χάσουν τα λεφτά τους οι μέτοχοι, οι κάτοχοι ομολόγων, ακόμη και οι καταθέτες).

Όταν η βουλή και γενικά το πολιτικό σύστημα ενθαρρύνει τον λαϊκισμό και την αποποίηση της ευθύνης του κάθε πολίτη, τότε ακόμη και προτάσεις που κουβαλούν θετικό προβληματισμό, χάνονται μέσα στην ισοπέδωση του πολιτικαντισμού.

Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: