Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οι πελλοί με τα νερά.

Φεβρουαρίου 9, 2019

Κάποιοι που με ξέρετε αρκετά από αυτό τον χώρο και ξέρετε και τα ενδιαφέροντά μου, μπορεί να νομίσετε πως το κείμενο αυτό είναι βιογραφικό.

Ε, όχι.

Θα σας περιγράψω δυο πιο ακραίες περιπτώσεις.

Όσοι συχνάζετε στο γραμμικό του καταπληκτικού αυτές τις μέρες (και για πολλές ακόμα, αφού πάμε για επιδόσεις όλων των εποχών στον υετό της χρονιάς),  Πηθκιά, θα ξέρετε πως κάποια σημεία που συνήθως λειτουργούν ως περάσματα, τώρα είναι «καβαλικεμένα» από το νερό. Το πρωί που έτρεχα λοιπόν, διέκρινα ανάμεσα στις γιγαντιαίες μολόχες (που λόγω της κλιματικής αλλαγής, φέτος με έχουν ξεπεράσει σε ύψος, και ξέρετε πως είμαι ψηλό πλάσμα), κάποιο άτομο να διασχίζει τον ποταμό, πατώντας μέσα στο νερό, σε σημείο που σε αρκετές μέρες θα είναι ξανά πέρασμα. Κοιτάζω καλύτερα και ήταν μια κοπέλα. Μου φάνηκε ασιατικής καταγωγής. Είχε ήδη φτάσει στην άκρη του νερού και αμέσως στράφηκε πίσω και κατευθύνθηκε πάλι στην άλλη μεριά. Προφανώς από εκεί που ξεκίνησε. Στα λίγα δευτερόλεπτα που διήρκησε η οπτική μας επαφή πρόσεξα πως στην άλλη πλευρά είχε αφήσει τα παπούτσια και τις κάλτσες της (δηλαδή δεν σκόπευε να περάσει), είχε γυρίσει λίγο πάνω τα παντελόνια της και φαινόταν πως ο μόνος λόγος που το έκανε, ήταν για να νοιώσει την ορμητική ροή, να βρέξει τα πόδια της με ζωντανό νερό!

Η άλλη περίπτωση ήταν σε κάποιο άλλο ποτάμι, μακριά από την πόλη. Κατέβηκα να βγάλω φωτογραφίες χωρίς καν να φανταστώ πως θα βρισκόμουν αντιμέτωπος με τον πιο προχωρημένο φωτογράφο που συνάντησα ποτέ.

Όπως κατέβαινα στο κατήφορο για να φτάσω κοντά στο ποτάμι, μου φάνηκε πως είδα κάποιο πλάσμα μέσα στο νερό.

Μπα, λέω, αποκλείεται, δεν γίνεται τέτοιο πράγμα!

Πιο κοντά φαινόταν πιο καθαρά. Άντρας, μέσα στο νερό, χωρίς φανέλα από πάνω, ξαπλωμένος σχεδόν μέσα στο ποτάμι. Το πρώτο πράμα που μου πέρασε από το νου ήταν πως έβλεπα ένα ζευγάρι να κάνει σεξ. Μάσσιαλλα, λέω, μερακλήδες τα παιθκιά!

Και γύρισα αλλού το βλέμμα και τη κάμερα.

Εκεί κοντά στο νερό όμως, πρόσεξα μια μεγάλη τσάντα με διάφορα εξαρτήματα φωτογραφικής μηχανής, κάποια γνώριμα σε μένα.

Όπα λέω, έχουμε υπόθεση εδώ!

Γυρίζω ξανά προς την κατεύθυνση του αγνώστου και περπατώ κανονικά παράλληλα με το νερό προς το μέρος του.

Ηταν όντως ένας φωτογράφος, με μια μεγάλη κάμερα κλεισμένη σε κάποιου είδους γυαλοκλούβι, και εκείνος ξαπλωμένος σχεδόν μέσα στο νερό, να προσπαθεί να βγάλει φωτογραφία την ορμητική ροή του ποταμού!

  • Α, είσαι πολύ προχωρημένος του λέω!
  • Ε, ναι απαντά, αλλά είναι θολό το νερό!

Respect!

Μετά από όλα αυτά τα εκπληκτικά, εγώ να σας χαρίσω μόνο άλλη μια συμβατική φωτογραφία από αυτόν, -πιθανότατα- τον πιο βρεγμένο χειμώνα που θα γνωρίσετε στη ζωή σας.

Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: