Μετάβαση στο περιεχόμενο

A liberal.

Μαΐου 4, 2019

Οι στίχοι πιο κάτω προέρχονται από το καλύτερο ίσως τραγούδι του συγκροτήματος Supertramp:

“I said, watch what you say or they’ll be calling you a radical

Liberal, oh fanatical, criminal.”

Κλασσικό τραγούδι, μου αρέσει από τότε που βγήκε.

Χρόνια μετά που βγήκε και μετά που είχα αρχίσει να διαμορφώνομαι πολιτικά, απορούσα για αυτούς τους στίχους. Γιατί, βλέπετε, υπάρχει μια σειρά ορισμών, στην οποία περιέχεται ένας θετικός και θεμιτός ορισμός, ανάμεσα από άλλους, συνήθως αρνητικούς ορισμούς.

Και, άντε, να πεις πως το συγκρότημα ήταν αμερικάνικο, και αναφερόταν στην Αμερική, όπου κάποτε ο χαρακτηρισμός «liberal», είναι το ίδιο «κακός» με το «κομμουνιστής».

Αλλά όχι, οι Supertramp  είναι Εγγλέζοι – και μάλιστα, μαθαίνω,  ενεργοί. Προφανώς, πλέον,  στα ΚΑΠΗ.

Χμμ, γιατί τότε; Ίσως άγνοια; Ή απλώς θέμα ομοιοκαταληξίας.

……………………………………………………………..

«Ως μέλη της ισχυρότερης ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο του ΕΛΚ, με ρόλο, κύρος και αξιοπιστία διαμορφώνουμε την πορεία της ενωμένης Ευρώπης όχι μέσα από αντιδράσεις και συντηρητισμούς αλλά μέσα από εποικοδομητική συμβολή στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, παραμένοντας παράλληλα πιστοί στα Ελληνοχριστιανικά μας ιδεώδη αλλά και στις Ευρωπαϊκές μας αξίες»

«Υπογραμμίζοντας πως βλέπει με σεβασμό τη συμμετοχή των Τ/κ σε ψηφοδέλτια για τις ευρωεκλογές, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κάλεσε το ΑΚΕΛ να απαντήσει αν η συμμετοχή των Τ/κ δίνουν το μήνυμα σεβασμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και παραγνώρισης του ψευδοκράτους.»

«Προκαλώ» όπως είπε «το ΑΚΕΛ να πει ξεκάθαρα και στους Ελληνοκύπριους, αλλά και στους Τουρκοκύπριους εάν συμφωνεί με αυτή τη θέση. Και τους προκαλώ να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους διότι ακούγονται και γράφονται διάφορα που δημιουργούν την εντύπωση ότι υπάρχει κυριολεκτική διγλωσσία εκ μέρους του ΑΚΕΛ. Άλλα λένε στους Τουρκοκύπριους – στις προεκλογικές συγκεντρώσεις που διοργανώνουν στα κατεχόμενα – και άλλα στους Ελληνοκύπριους στις ελεύθερες περιοχές».

«Κάλεσε το ΑΚΕΛ να ξεκαθαρίσει αν υπόσχονται στους Τουρκοκύπριους, ότι η εκλογή Τουρκοκυπρίου ευρωβουλευτή αυτό που στην πραγματικότητα θα πετύχει θα είναι την εκπροσώπηση είτε της Τουρκοκυπριακής Κοινότητας – ως κοινότητας – στο Ευρωκοινοβούλιο ή ακόμη και την άρση του εμπάργκο στο ψευδοκράτος. Αυτό όπως είπε δεν μπορεί να ισχύει υπογραμμίζοντας ότι «οι ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία μπορούν να εκπροσωπήσουν. Και πρέπει να είναι ξεκάθαροι όλοι, σε αυτή την πραγματικότητα».

«Να ξεκαθαρίσει, επίσης, το ΑΚΕΛ εάν υπόσχεται στους Τουρκοκύπριους ότι, με την εκλογή Τουρκοκύπριου στην Ευρωβουλή, θα εισάγει την τουρκική ως επίσημη γλώσσα της Ένωσης; Διότι δεν ισχύει ότι κάποιος θα μπορεί να τοποθετείται στην τουρκική εντός του Ευρωκοινοβουλίου. Όχι διότι εμείς δεν το επιθυμούμε. Να υπενθυμίσω στους φίλους Τουρκοκύπριους: Κάτι τέτοιο ζητήθηκε, όχι από το ΑΚΕΛ, αλλά από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη το 2016, αλλά δεν έχει ποτέ εγκριθεί από τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς.»

……………………………………………………………………..

Ξέρεις γιατί τα σκεφτόμουν όλα αυτά αγαπητέ Αβέρωφ;

Γιατί βλέποντας την πλήρη συλλογή υποψηφίων για τις ευρωεκλογές του Μάη, διακρίνω πως έχουμε από όλα:

Radicals, fanaticals, criminals, και (πραγματικά) ό,τι άλλο φανταστείς.

Εκτός από liberals.

Advertisements
2 Σχόλια leave one →
  1. Μαΐου 4, 2019 15:06

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: