Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο λάλλαρος, βλέπετε….

13 Οκτωβρίου, 2019
Αγαπητοί διαδικτυακοί φίλοι.
Αποφεύγω τις πολιτικές αναρτήσεις τα σαββατοκύριακα. Θέλω να σας προστατεύσω από τις εμμονικές και τοξικές μου θέσεις υπέρ της ειρήνης και της συμφιλίωσης. Υπέρ της λογικής.
Αναγκάζομαι όμως να γράψω την παρούσα ανάρτηση γιατί βλέπω ένα εξαιρετικό θεμιτό συναγωνισμό για το ποιος θα γράψει τα πιο σκληρά λόγια για την Τουρκία, για τον πρόεδρο της, για τον βαρβαρισμό και τα παράνομα των πράξεων της. Όλων των πράξεων της.
Ανεξαιρέτως.
Είναι αλήθεια οφείλω να το παραδεχτώ. Έχουμε δίπλα μας ένα κράτος τέρας, ένα πρόεδρο εγκληματία. Το χειρότερο όμως ξέρετε τι είναι; Είναι αυτό που λένε οι μισητοί Εγγλέζοι: they can get away with it.
Με όλα αυτά τα δεδομένα, οι πιθανές επιλογές είναι οι πιο κάτω:
1. Ρυμουλκούμε τη νήσο κάπου κοντά στη Φινλανδία. Βεβαίως κάποιοι θα πουν πως αυτό είναι κακή επιλογή επειδή εκεί πάνω έχουν μια πόλη που ονομάζεται Τούρκου ενώ άκουσα και το φοβερό πως η γλώσσα τους έχει συγγένεια με την τουρκική. Καλύτερα να πάμε στο νότιο ειρηνικό, δίπλα από κανένα νησί με ανθρωποφάγους.
2. Εξαλείφουμε με κάποιο διακριτικό τρόπο οτιδήποτε έχει σχέση με τη Τουρκία από τη νήσο, πλάσματα, μνημεία, ιστορία κλπ, κτίζουμε ένα τεράστιο τείχος μέσα στη θάλασσα (γιατί όχι; Εκείνοι έβαλαν σωλήνες και φέρνουν νερό, σωστά; ). Α, πάνω στο τείχος να βάλουμε και την καταπιεσμένη την ελληνική σημαία, η οποία θα πάρει τη θέση που της αναλογεί μετά από ένα φρικτό διάλειμμα σχεδόν 60 χρόνων. Με τον Κούλλη θα μιλήσουμε αργότερα.
Εκεί που παρακολουθούσα όμως το πρωί το Κ1 να παίζει μάππα μεσ’ τον λάλλαρο και έχοντας απωλέσει το καπελάκι προστασίας και έχοντας όπως γνωρίζετε εκτεθειμένο τον εγκέφαλο, μου ήρθε μια περίεργη σκέψη. Ρε, λες να έχουν τελικά δίκαιο όλοι αυτοί; Στα σοβαρά τώρα.
Ναι, η Τουρκία είναι όπως την περιγράφουν, ο πρόεδρος της το ίδιο. Ποιες είναι άραγε οι επιλογές;
Παρά τον λάλλαρο, η μόνη νούσιμη ανάλυση στην οποία μπορούσα να καταλήξω ηταν αυτή:
Αγαπητοί φίλοι, ακριβώς επειδή η Τουρκία είναι αυτή που λέτε:
1. Κάθε μέρα άνευ λύσης είναι εξόχως επικίνδυνη για εμάς τους μικρούς και αδύνατους. Ο χρόνος λειτουργεί καταλυτικά σε βάρος μας.
2. Και επειδή η Τουρκία είναι αυτή που λέτε επιθυμώ η σχέση μου μαζί της να διέπεται από συμφωνίες, όχι ένα παντελώς ασταθές και ανεξέλεγκτο στάτους κβο.
3. Αυτό δεν εξαλείφει τον κίνδυνο, αλλά τον περιορίζει.
4. Και ξέρουμε όλοι πολύ καλά ποια είναι η μόνη συμφωνία που μπορεί να γίνει από όλους αποδεκτή.
5. Τέλος, αν μπορούσαμε να είχαμε λύση και συμφωνία και δεν το κάναμε και φταίμε εμείς, με δεδομένη την Τουρκία όπως την περιγράφετε, τότε δεν είμαστε απλώς ολιγωρείς, είμαστε εγκληματίες.
Ο λάλλαρος, βλέπετε….
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: