Μετάβαση στο περιεχόμενο

#jesuisAKEL

4 Νοεμβρίου, 2019
Ώστε έφτασες στο σημείο να το πεις και αυτό πρόεδρε;
 
«Επιτέλους ας συναισθανθεί (το ΑΚΕΛ) ότι εκφράζει και τους Ελληνοκύπριους. Τίποτα πέραν αυτού».
 
Εγώ θα σε δικαιολογήσω. Σε πνίγει το δίκιο. Θέλεις και αγωνίζεσαι για λύση ΔΔΟ και το ΑΚΕΛ σε αδικεί γιατί δε σε καταλαβαίνει. ΤΟ ΑΚΕΛ που μόνο αυτό εκφράζεται πλέον ανοικτά υπέρ της προσπάθειας για λύση. Είμαι σίγουρος φυσικά πως και ο Αβέρωφ νοιώθει το ίδιο αλλά κρίνει πως δεν ήρθε ακόμη ο καιρός να μιλήσει.
 
Τυχόν παλινδρομήσεις, ασάφειες, ή αρνητικότητα που χαρακτηρίζει το λόγο σου Πρόεδρε, σε σχέση με την ΔΔΟ ή τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, είναι τακτικές κινήσεις με στόχο την επίτευξη όσο το δυνατόν καλύτερης λύσης για την πλευρά μας – αυτά είναι που δεν καταλαβαίνει το ΑΚΕΛ.
 
(Οφείλω να ομολογήσω πως το θεματάκι του πως είναι δυνατόν να πείσεις τον κόσμο να ψηφίσει αυτή τη λύση μετά από τόση άρνηση που διαχέεις παντοιοτρόπως παραμένει για μένα αναπάντητο. Είμαι σίγουρος όμως πως κάτι έχεις υπόψιν.)
 
Έχοντας πει αυτά όμως, οφείλω να σου κάνω και κάποιες παρατηρήσεις: το υπονοούμενο για το ΑΚΕΛ πως εκφράζει δηλαδή θέσεις που είναι ξένες προς τις δικές μας, έχεις κάθε λόγο να το χρησιμοποιήσεις προς εκείνους που πράγματι λειτουργούν υπέρ των τουρκικών θέσεων. Εκείνων που πράγματι προτιμούν τη διχοτόμηση αντί της ΔΔΟ. Εκείνους που αφελώς θεωρούν το στάτους κβο καλύτερο από την ΔΔΟ.
 
Ναι, αυτό ακριβώς είπε ο Χρυσόστομος ο Β χτες. Ναι, εκείνος που μεσολάβησε για να πάρει κυπριακό διαβατήριο ο κύριος Jho Taek Low(*) από την Μαλαισία. Ναι εκείνον που γυρεύουν για κάτι χαμένα δις παντού. Ναι, εκείνον για τον οποίο μπορεί να δημιουργηθούν στην Κύπρο προβλήματα μεγαλύτερα από εκείνα του 2013.
 
Όλοι αυτοί λοιπόν που υπονομεύουν τις προσπάθειές σου, όλοι αυτοί που λειτουργούν σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, όλοι αυτοί που τίθενται απέναντι από τον ΟΗΕ και την ΕΕ, όλοι αυτοί λοιπόν είναι οι πραγματικοί μας εχθροί. Είναι αυτοί που λειτουργούν συνειδητά ή λόγω IQ, υπέρ της Τουρκίας. Είναι αυτοί που *δεν* εκφράζουν θέσεις υπέρ των συμφερόντων των ελληνοκυπρίων.
 
Θέλεις να επαναφέρεις τη χαμένη σου αξιοπιστία; Βγες και πες τα όλα αυτά. Δώσε στους πολίτες στοιχεία για το ποιοι είναι οι «κακοί» που λειτουργούν σε βάρος της χώρας μας. Γιατί αν δεν το κάνεις , θα σου βγει μπούμερανγκ. Και το κτύπημα δεν θα το δεχτείς μόνο εσύ. Θα πάμε όλοι πακέτο.
 
Και μέχρι τότε οφείλω να τοποθετηθώ: #jesuisAKEL
 
(*) Κλείνει τα 38 σήμερα ο καινούργιος αξιόλογος μας συμπατριώτης. Να ευχηθούμε σε εκείνον χρόνια πολλά. Και σε εμάς καλά ξεμπερδέματα.
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: