Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το μεγαλύτερο πολιτικό ατόπημα του προέδρου Αναστασιάδη.

20 Φεβρουαρίου, 2020

 

“Έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για το θέμα της Αμμοχώστου και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ότι δεν θα πρέπει να αναμένεται από την Κύπρο ευέλικτη πολιτική στα θέματα που αφορούν την Τουρκία, την ενταξιακή της πορεία, τη σχέση της με την ΕΕ, ακόμα και τα κονδύλια τα οποία δίδονται όχι μόνο στην Τουρκία, αλλά και στους Τουρκοκυπρίους”.

Οι ανωτέρω είναι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Κυριάκου Κούσιου.

Η ΚΔ έχει κάθε δικαίωμα να λειτουργήσει όπως περιγράφεται σε σχέση με την Τουρκία – ανεξάρτητα από το γεγονός πως είναι οι επιλογές του προέδρου Αναστασιάδη που μας οδήγησαν εδώ. Είναι άσκηση κυριαρχίας και θεμιτή αναζήτηση συμμαχιών εντός της μεγάλής συμμαχίας που ονομάζεται ΕΕ νοουμένου φυσικά ότι ο στόχος είναι επίσης θεμιτός, και αφορά την ολοκλήρωση της λύσης του Κυπριακού και τερματισμού όλων των προβλημάτων που προκύπτουν από αυτό.

Είναι όμως έτσι;

Γιατί να απειλεί αρχηγός κράτους μέλους πως θα «δυσκολέψει» τα κονδύλια που προορίζονται για πολίτες του ιδίου του κράτους του, δεν νομίζω να έχει ξαναγίνει!

Είναι πολιτική αυτοκτονία, είναι παραβίαση των όρων εντολής του προέδρου είναι ξεκάθαρος ατόφιος ρατσισμός. Γιατί υπονοεί πως μπορεί να  «τιμωρήσει» πολίτες της χώρας του, με μόνο κριτήριο την εθνική τους καταγωγή! (Δεν χρειάζεται καν να αναφέρω εδώ πως τέτοιοι παραλογισμοί είναι το καλύτερο δώρο στους γκρίζους λύκους και όσους προσπαθούν να κάνουν την βόρεια Κύπρο επαρχία της Τουρκίας).

Επαναλαμβάνω, δεν νομίζω να έγινε ξανά κάτι τέτοιο εντός ΕΕ δεν νομίζω να έγινε ποτέ κάτι ανάλογο σε οποιοδήποτε άλλο κανονικό κράτος.

Πολιτικά, επιβεβαιώνει (δυστυχώς) ξανά τις πληροφορίες εκείνες που λένε πως ο ΠτΔ έχει στο μυαλό του το ξεπούλημα της μισής πατρίδας και την αναζήτηση λύσης (αυτοκτονίας) δυο κρατών.

Το ακόμη χειρότερο. Δεν μαθαίνουμε. Γιατί το ξανακάναμε:

“…το συμπέρασμα που φαίνεται να δικαιολογείται, είναι  ότι οι οικονομικοί περιορισμοί που επιβάλλονται στις τουρκικές κοινότητες στην Κύπρο, οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν τόσο σοβαρές ώστε να ισοδυναμούν με πραγματική πολιορκία, δείχνουν ότι η κυβέρνηση της Κύπρου επιδιώκει να επιβάλει μια πιθανή λύση μέσω οικονομικής πίεσης ως υποκατάστατο στρατιωτική δράσης». (Έκθεση ΓΓ του ΟΗΕ, Σεπτέμβριος 1964).

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: