Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πολιτικές τοποθετήσεις και σωματική ακεραιότητα

26 Φεβρουαρίου, 2020

Κάθε μέρα κάτι διαβάζω για τις επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ. Και κάθε μέρα βρίσκω κάτι που με απελπίζει.

Γενική ιδέα: δεν ξέρω τι είναι πιο τρομακτικό: ο φόβος της σίγουρης δεύτερης πενταετίας του Ντόναλντ, ή η ανυπαρξία κάποιου αξιόλογου ορθολογιστή αντίπαλου.

Πιο τρομακτικές είναι κάποιες λεπτομέρειες όμως. Ξεκινά σήμερα το συνέδριο μιας συντηρητικής ένωσης (American Conservative Union). Συζητούν διάφορα για την παράταξη και την ιδεολογία τους, αλλά κάνουν και μια ανεπίσημη ψηφοφορία αναφορικά με ποιον θα επιθυμούσαν να έβλεπαν πρόεδρο της χώρας τους. Τέσσερεις φορές κέρδισε μόνο ένας άνθρωπος. Ο γερουσιαστής Mitt Romney. Φέτος δεν του επέτρεψαν να λάβει μέρος στο συνέδριο.

«Δεν είσαι πλέον συντηρητικός» του είπαν – λες και αυτό είναι έγκλημα ή αμαρτία!

Ο λόγος; Ήταν ο μόνος γερουσιαστής των ρεπουμπλικάνων που ψήφισε υπέρ της καθαίρεσης του προέδρου Ντόναλντ – και για αυτό, η «φυσική του ασφάλεια» θα ετίθετο σε κίνδυνο αν πήγαινε στο συνέδριο!

Κάνοντας μια τεράστια λογική και πολιτική προέκταση, φτάνω εδώ στο γραφείο μου στη Λευκωσία. Δεν είμαι ούτε γερουσιαστής, ούτε οποιοδήποτε αξίωμα έχω, αλλά έχω άποψη για μια σειρά θεμάτων. Στη βάση της τοποθέτησης μου για διαφορά πολιτικά και οικονομικά θέματα, κάποιοι θα με τοποθετούσαν στον ίδιο πολιτικό χώρο με τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Για τον οποίο κάνω αυστηρή και έντονη κριτική μετά τις καταστροφικές επιλογές που έκανε στις συνομιλίες για το κυπριακό. Επιλογές που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την επιβίωση αυτής της χώρας.

Δεν πέρασε όμως ποτέ από το μυαλό μου αυτό: υπάρχει άραγε  θέμα «σωματικής ακεραιότητας» για κάποιο που κάνει κριτική σε αυτή τη χώρα σε αυτό το πολιτικό σύστημα;

Νομίζω πως όχι.

Και ελπίζω πως δεν είμαι αφελής.

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: