Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όπου ο Γοζέπ Μπορέλ, υιοθετεί (εν τέλει) το μόνο αυτονόητο: μόνη λύση, η λύση.

2 Ιουλίου, 2020

 

Όχι, δεν το είπε κατά τη διάρκεια της διήμερης του επίσκεψης στην Κύπρο. Σεβάστηκε την επιλογή αυτών που τον φιλοξενούσαν. Η επιλογή τους ήταν αυτή: μην πεις τίποτα για το κυπριακό. Ξέρουμε πως είναι εκεί, ξέρουμε πως είναι άλυτο, ξέρουμε πως όσο πάει και θα χειροτερεύει η κατάσταση, αλλά άσε το! Επιθυμούμε να αναφέρεις 100 φορές τις φράσεις «έκνομες ενέργειες», «παραβατική συμπεριφορά» και άλλα σχετικά που περιλαμβάνονται στο μενού του σανού που ταΐζουμε τους ντόπιους και το λατρεύουν!

Ε, λέει ο άνθρωπος, σίγουρα υπάρχει πρόβλημα από τη συμπεριφορά της Τουρκίας, όμως  τον καιρό που μπορούσατε να το λύσετε με μια εξαιρετική λύση όπως μου λέει και η Φεντερίκα που ήταν εκεί, γιατί δεν το κάνατε; Ένας βοηθός του μάλιστα, του είχε σφυρίξει και τη δήλωση Κασουλίδη, πως «με αυτό τον Ερντογάν η λογική επιλογή είναι λύση παρά μη λύση», κάτι είπε να αναφέρει, αλλά η δικοί μας τον αποστόμωσαν: άσε αυτά τα παλιομοδίτικα! Εμείς θέλουμε μόνο να χαράξουμε θαλάσσια σύνορα κάνοντας διμερή συμφωνία με την Τουρκία(που δεν μας αναγνωρίζει) δίχως συνολική λύση!

  • Καλά, γίνεται αυτό;
  • Φυσικά και δεν γίνεται, αλλά ποιος νοιάζεται; Δεν έβλαψε ποτέ η επανάληψη μιας καλής ιδέας που λατρεύουν οι ντόπιοι.

Έτσι πέρασε το διήμερο. Πέρασε εκείνος καλά, πήγε και στο «Αιγαίο»,  και οι δικοί μας πέρασαν καλύτερα.

Πηγαίνοντας πίσω όμως και βλέποντας πιο αποστασιοποιημένα τα πράγματα λέει ο Γοζέπ: ρε, μα τι μου είπαν αυτοί; Θέλουν να συνεχίσουμε να λειτουργούμε σαν να μη συμβαίνει τίποτα; Θέλουν να έχουμε μόνιμη πληγή και μόνιμη εστία και αφορμή πιθανών μεγάλων κρίσεων και αυτό είναι η επιλογή τους; Και θέλουν να είναι αυτό και η επιλογή της ΕΕ; Και θέλουν να μας φορτώσουν με τη συνέχιση του προβλήματος και τις μελλοντικές πιθανές κρίσεις;

Δεν πάνε καλά τα πλάσματα!

Κάτι πρέπει να κάνουμε!

Και ψες, μας προέκυψε αυτό: «Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μουσταφά Ακιντζί σήμερα το απόγευμα υπογράμμισα τη σημασία του διαλόγου για την υπέρβαση του διχασμού. Η ΕΕ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για την επίτευξη συνολικής διευθέτησης.

Χρειαζόμαστε βιώσιμες λύσεις.»

Μάλιστα. Τώρα νοιώθουμε όλοι καλύτερα.

Αλλά δε θα γίνει τίποτα. Είναι η επιλογή μας.

One Comment leave one →
  1. Γαστών Νεοκλέους permalink
    2 Ιουλίου, 2020 16:03

    Πάντα εύστοχη η κριτική σου αγαπητέ μου Γιάννο. Αραγε θα λειτουργήσουν πατριωτικά κάποια ώρα οι ηγέτες μας και θα ενώσουν την πατρίδα μας πριν την καταπιεί ολόκληρη και ολοκληρωτικά η Τουρκία; ή θα μείνουν κολλημένοι στον εθνικισμό τους και τα οικονομικά τους συμφέροντα, κι ας πάει και το παλιαμπελο…

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: