Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στο ζωολογικό κήπο

26 Σεπτεμβρίου, 2021

Όσοι βρεθήκατε σε ζωολογικό κήπο, γιατί αγαπάτε τα ζωάκια, ξέρετε πως οι αρχές σε αυτά τα μέρη προσπαθούν να διατηρήσουν τα φυλακισμένα ζωντανά σε καλή κατάσταση, θέλουν να προστατέψουν την υγεία τους. Γι’ αυτό μας απαγορεύουν να τους ρίχνουμε κουφέτες, ψωμάκι, άλλα φαγάκια για να τρώνε μόνο αυτό που προβλέπει η επίσημη τους δίαιτα.

Γι’ αυτό εκεί, βάζεις στην άκρη την αγάπη και ακολουθείς τους κανόνες. *Αυτό* είναι αγάπη.

Το κείμενο αυτό δεν έχει να κάνει με αυτούς που είναι έξω από τα κλουβιά. Έχει να κάνει με εκείνους που είναι μέσα στα κλουβιά.

Και εκείνους που τους ρίχνουν κουφέτες. Για να τους καλάρουν, να τους ξεγελάσουν, να τους κάνουν προσωρινά ευτυχισμένους για να ξεχάσουν την μεγάλη εικόνα. Πως στο κλουβί θα παραμείνουν μέχρι θανάτου.

…..

Αντικειμενικά είμαστε στη χειρότερη κατάσταση του Κυπριακού από τον καιρό της Τουρκικής εισβολής. Δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να πάρουμε οτιδήποτε πίσω εδώ που φτάσαμε, η ΚΔ θα βρίσκεται συνεχώς αντιμέτωπη με προκλήσεις και παρανομίες από την πλευρά της Τουρκίας με αποτέλεσμα και η ίδια η υπόσταση της να εκφυλίζεται.

Ξέρουν οι πάντες τι συνέβη: γνωρίζουν όλοι πως είχαμε στο χέρι την καλύτερη λύση που θα μπορούσαμε να ελπίζουμε, η Κύπρος απελευθερωνόταν, η Τουρκία γινόταν τρίτη χώρα, το ευρωπαϊκό κεκτημένο εφαρμοζόταν σε όλη τη νήσο, αλλά κάναμε πίσω!!! Η κατάσταση αυτή μπορεί και να βολεύει πλέον και τον ίδιο τον σουλτάνο. Πού να εξηγεί τώρα στους δικούς του ακραίους πως η Κύπρος χάθηκε; Προτιμά να την κρατά, να την ελέγχει, να την προκαλεί έχοντας και το όποιο κόστος προκύπτει από τις παρανομίες του. Δεν ανησυχεί ιδιαίτερα. Μη ξεχνάτε πως τώρα πια έχει και εκείνος εκλογές να κερδίσει.

Εν τω μεταξύ η αξιοπιστία της πλευράς μας μας έχει εκμηδενισθεί, μπήκαμε σε περίοδο απομόνωσης, έγιναν όλοι εχθροί μας – ενώ γνωρίζουμε όλοι ποιος φταίει και γιατί φταίει.

Η λύση;

Μη σας συγχύζει η λέξη. ΔΕΝ υπάρχει πλέον λύση, μας τέλειωσε.

Σκοτώθηκε η ΔΔΟ δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να θεωρηθεί προοπτική οποιασδήποτε συμφωνημένης διευθέτησης στον ορίζοντα.

Η αναφορά λοιπόν σε λύση εδώ, αφορά μόνο τη διαχείριση αυτής της τραγωδίας: της συνειδητής επιλογής ΜΗ λύσης.

Γνώριμες οι μέθοδοι. Εκ του αποτελέσματος αν διαβάσετε τις κομματικές ανακοινώσεις, θα δείτε πως τον πρόεδρο και την κυβέρνηση του τον τελευταίο καιρό στηρίζει κυρίως το ΕλΑμ!!!

Τατσιλλίκκια, μασκαραλίκια, ρητορική της δεκαετίας του 80 και του Σπύρου, χάιδεμα των αυτιών των εθνικιστών και των πολιτικά αναλφάβητων ενώ αποτέλεσμα και κέρδη φυσικά ΜΗΔΕΝ!!! Αυτή είναι η πολιτική μας!

Όσο όμως τσιμπούν κάποιοι τις κουφέτες που τους ρίχνουν, η δουλειά γίνεται. Ο καιρός περνά, η εικόνα της υστεροφημίας, γράφει: πρόεδρος με παπάρια (έστω και αν παραδίνει ΜΗΔΕΝ αποτελέσματα σε ένα τραγικό πλαίσιο).

Τι άλλο να ζητήσεις, πίσω από τα κάγκελα;

…..

«Το επαναλάβαμε αυτό. Και επειδή σε αυτό το θέμα είναι υποχρεωμένος να μας ακούσει, μας επιβεβαίωσε ότι θα διορίσει έναν προσωπικό απεσταλμένο στη θέση της Τζέιν Χολ Λουτ που δεν θα έχει περισσότερες εξουσίες από αυτές που είχε η κ. Λουτ».

Τα ανωτέρω περιγράφουν πλήρως την τραγωδία μας. Είναι οι δηλώσεις του δευτεροκλασάτου υπαλλήλου της Poly Peck (όπως τον περιγράφει ένας φίλος εδώ), μετά τη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ.

Λουθείτε τον!

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: