Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Η άλλη άποψη»

25 Νοεμβρίου, 2021

Ακούω ακροατές στο ράδιο να ζητούν με επιμονή, επικαλούμενοι το δικαίωμα της έκφρασης, της ελευθερίας κλπ. κλπ., να κληθούν στα προγράμματα επιστήμονες που εκπροσωπούν την «άλλη άποψη». Οι πλείστοι δημοσιογράφοι είναι ευγενικοί.

Γιατί δεν τους λένε καθαρά πως ΔΕΝ υπάρχει «άλλη άποψη».

1. Ο κορωνοϊός υπάρχει.

2. Η πανδημία υπάρχει.

3. Ο κίνδυνος στα συστήματα υγείας όλου του κόσμου υπάρχει.

4. Τα εμβόλια υπάρχουν και είναι η βασική γραμμή άμυνας.

Για το 1-4 ΔΕΝ υπάρχει άλλη άποψη. Ό,τι και όποιον να επικαλεστεί όποιος στηρίζει κάτι τέτοιο.

Από την άλλη όμως, υπάρχει η ελευθερία στην βούληση και την σκέψη. Δεν μπορείς να ποινικοποιήσεις το πιστεύω κάποιου που λέει πως οι άσπρες γραμμές στον ουρανό υποδηλούν ψέκασμα.

Δεν μπορείς να οδηγήσεις στο δικαστήριο κάποιο που θεωρεί τον Σώρρα, σωτήρα τους έθνους.

Δικαιούται ο κάθε ένας να τα πιστεύει όλα αυτά. Αλλά πρέπει να αναλάβει και τις ευθύνες του. Και όταν οι δράσεις και οι επιλογές του επηρεάζουν τη ζωή και την ευημερία των υπολοίπων πρέπει να γίνουν διευθετήσεις που το ελαχιστοποιούν αυτό. Αν χρειάζονται περιορισμοί, επιπρόσθετοι, ή περισσότεροι έλεγχοι, πρέπει να αφορούν κυρίως αυτούς της «άλλης άποψης».

Γιατί ναι μεν πρέπει να προστατευτούν από οποιοδήποτε είδους επιβολής από τη μια, αλλά από την άλλη, δεν είναι υποχρεωμένοι οι υπόλοιποι να υφίσταται επί μακρόν τις συνέπειες της πανδημίας.

Και ναι, ξέρω πως γίνεται όλο και πιο δύσκολη η διαχείριση του ζητήματος όσο περνά ο καιρός. Αλλά αν γίνεται όλο και πιο δύσκολο δε σημαίνει πως πρέπει να σταματήσει η διαχείριση της κρίσης. Δεν σημαίνει πως όλα τα νέα μέτρα (που είναι διαφορετικά από τα μέτρα που είχαν ληφθεί πριν 6 μήνες και πολύ διαφορετικά από εκείνα που ίσχυαν πριν 12 μήνες), θα είναι αποτελεσματικά. Ίσως να είναι και λανθασμένα. Κάποια είναι δύσκολα. Όσο φτάνουμε σε οριακά σημεία του δείγματος του πληθυσμού, όσο το ίδιο το σύνολό μας γίνεται όλο και πιο πολύπλοκο, είναι φανερό πως κάθε μέτρο θα λειτουργήσει αντιπαραγωγικά σε κάποιους.

Η πανδημία, η κρίση, οι παράμετροι είναι όλα κυλιόμενα. Το ίδιο πρέπει να είναι και η διαχείριση.

Αλλά εδώ δεν μπορεί να ισχύσει η «λογική» του δεν θέλω να κάνω λάθος γι’ αυτό δεν κάνω τίποτα.

Αυτό, θα ήταν καταστροφή.

Τέλος: η αντιπολιτευτική διάθεση που προσθέτει είναι θετική. Η αντιπολιτευτική διάθεση που λειτουργεί πάνω στη λογική της «άλλης άποψης» ή κάποιων απροσδιόριστων μυστηρίων που μας κρύβουν, είναι αισχρή.

Και ο ΝΝ.

One Comment leave one →
 1. 25 Νοεμβρίου, 2021 19:38

  Ο καρδιολόγος (βλ. link) ήταν 41 ετών. Γυμναζοταν και δεν κάπνιζε. Δεν έβαλε το εμβόλιο. Και ο λόγος που δεν έβαλε το εμβόλιο ήταν επειδή δεν υποστήριζε την υποχρεωτικότητα του εμβολιου.

  Συνεπώς, απορώ, ακόμα τι άλλο πρέπει να ακούσει ο κόσμος για να πειστεί.

  Ήμουν η πρώτη που μίλησα για την υποχρεωτικότητα, από την ημέρα που βγήκαν τα εμβόλια και σε κάποιους δεν άρεσε.

  Έρχονται ήδη και άλλες μεταλλάξεις. Διάβαζα προλιγου ότι μπορεί να είναι πιο ισχυρές…

  Συνεπώς, αν δεν υπάρχει η λεγόμενη υποχρεωτικότητα, τόσο πιο χειρότερα θα γίνουν τα πράγματα.

  Μακάρι να βρεθεί κάτι πιο δραστικό και είμαι σίγουρη ή έστω ελπίζω να βρεθεί ας πούμε ένα χάπι που να λύνει όλα τα πρόβληματα, ούτως ώστε να μην νιώθει ο κόσμος αυτή την υποχρεωτικοτητα.

  Προς το παρών όμως, αυτή είναι η κατάσταση και δεν θα πρεπε ο κόσμος να καταπιάνεται τόσο πολύ με την υποχρεωτικότητα ή με το εγώ του, αλλά με την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα, θέλουμε δεν θέλουμε, δυστυχώς, αυτή είναι.

  https://www.protothema.gr/greece/article/1184980/larisa-thrinos-gia-ton-thanato-tou-41hronou-anemvoliastou-kardiologou-/

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: