Μετάβαση στο περιεχόμενο

Για να δούμε λοιπόν ποιοι θα είναι οι μάγκες στη βουλή.

17 Απριλίου, 2013

Αποποιήσεις:

 

  1. Δεν νομίζω πως ο τρόπος με τον οποίο επεβλήθη από την Ευρώπη στην Κύπρο η «θεραπεία» ήταν ο καλύτερος, έστω και αν έγιναν εγκληματικά λάθη και παραλείψεις ιδιαιτέρως από την απελθούσα κυβέρνηση.
  2. Κάτω από τις περιστάσεις το θεωρητικό πλαίσιο του φάρμακου που μας επεβλήθη ήταν συγκριτικά το πιο δίκιο.
  3. Δεν μπορώ να στοιχηματίσω πως θα τα καταφέρουμε.

 

Μπορώ όμως με σιγουριά να πω ότι η άλλη επιλογή κάτω από τις περιστάσεις θα ήταν η χρεοκοπία, και η προσκόλληση του ομφαλού της γης που πάντα ήμασταν, στις ευρισκόμενες νοτιότερα και ανατολικότερα  μας ηπείρους.

 

Κάτω λοιπόν από τις περιστάσεις χρειάζεται πολύ θράσος, θάρρος και τόλμη για να βγει κάποιος και να εισηγηθεί καταψήφιση του μνημονίου.

 

Και φυσικά *κυρίως*, χρειάζεται πλήρης, μετρήσιμη, ρεαλιστική, εναλλακτική πρόταση.

 

Αν δεν υπάρχει αυτή, ελπίζω πως οι μάγκες του ΑΚΕΛ και της ΕΔΕΚ που μιλούσαν εκ του ασφαλούς μέχρι τώρα, να φέρουν τα μίλια τους! Μια επιλογή για τους βουλευτές του ΑΚΕλ είναι να πάνε μονοήμερη εκδρομή στο Κελλάκι.

 

Δεν έχω όρεξη για ευγένειες: αν δεν υπάρχει πλήρης, μετρήσιμη, ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση, καταψήφιση του μνημονίου στη βουλή ισοδυναμεί με οικονομική αυτοκτονία και άρα, εθνική προδοσία.

 

Την πληρώσαμε πολλές φορές με την τζάμπα μαγκιά μας, ελπίζω να μάθαμε κάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=3lc0_NsTA4k

Ακονίζει μαχαίρια η Βουλή για μνημόνιο

Ακονίζουν μαχαίρια βουλευτές ενόψει της επικείμενης συζήτησης για έγκριση ή όχι του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης μετά τη σχετική γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Πέτρου Κληρίδη.

Στη γνωμάτευση του που απέστειλε χθες στον Πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου, ο Γενικός Εισαγγελέας υποδεικνύει ότι τόσο το μνημόνιο όσο και η δανειακή σύμβαση θα πρέπει να εγκριθούν και από το Νομοθετικό Σώμα.

Η εξέλιξη αυτή δεν άρεσε στο Προεδρικό καθώς διαβλέπει τη δημιουργία μετώπου μνημονιακών και αντιμνημονιακών σε μια πολύ ευαίσθητη και κρίσιμη περίοδο για την οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας.

Ενδεικτικές είναι οι σημερινές δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Χρήστου Στυλιανίδη ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «δεν είναι δυνατό η δανειακή σύμβαση της Κύπρου να επικυρώνεται από κοινοβούλια κρατών μελών της Ευρωζώνης και την ίδια ώρα το κυπριακό νομοθετικό σώμα να την απορρίπτει ή να προβαίνει σε τροποποιήσεις».

Επεσήμανε ακόμη ότι «όποιος είναι έτοιμος να καταψηφίσει τη δανειακή σύμβαση θα πρέπει την ίδια ώρα ν’ αντιπροτείνει που θα βρεθούν αυτά τα €10 δισ. Θα πρέπει επίσης να αντιπροτείνει πως θ’ αντιμετωπίσουμε τις επόμενες μέρες θέματα πληρωμής μισθών και συντάξεων και πως θ’ αντιμετωπίσουμε το σάλο που θα προκληθεί παγκοσμίως και κυρίως σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε ένα ενδεχόμενο απόρριψης της δανειακής σύμβασης».

ΔΗΣΥ: Να συζητηθεί στη Βουλή

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Λευτέρης Χριστοφόρου, ανέφερε ότι το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση το οποίο επηρεάζει τον τόπο θα συζητηθεί στη βουλή η οποία είναι η γνήσια έκφραση του λαού.

«Είναι η ώρα», είπε «που όλοι με υπευθυνότητα, σοβαρότητα οφείλουμε να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να αντιμετωπίσουμε την κρίσιμη κατάσταση στην οποία εισήλθε η χώρα μας και να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, να αποφύγουμε τη χρεοκοπία και τα χειρότερα λαμβάνοντας αποφάσεις μακράν από ανέξοδους λαϊκισμούς και κενολόγες ρητορείες».

ΑΚΕΛ: Απαλλαγή από το μνημονιακό ζυγό

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί μετά τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, το πολιτικό αίτημα του ΑΚΕΛ θα συζητηθεί στη Βουλή το μνημόνιο.

«Θα ήταν παραλογισμός ένα τέτοιο σημαντικό ζήτημα», είπε, «να συζητηθεί στα κοινοβούλια άλλων χωρών της ΕΕ και να μην συζητηθεί στο κυπριακό κοινοβούλιο».

Σημείωσε, ότι «μετά και τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα θεωρούμε ότι το κορυφαίο αυτό ζήτημα θα συζητηθεί ενώπιον της Βουλής και θα ληφθεί απόφαση».

Ο κ. Λουκαϊδης απαντώντας σε ερώτηση ανέφερε ότι δεν γνωρίζει κατά πόσο υπάρχει ευχέρεια τροποποιήσεων, σημειώνοντας ότι προκύπτουν πρακτικές δυσκολίες, αφού το μνημόνιο θα περάσει ως έχει από τα κοινοβούλια των άλλων χωρών μελών της ΕΕ.

«Το ΑΚΕΛ» είπε «έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα υπέρ του να εξευρεθούν τρόποι απαλλαγής από το μνημονιακό ζυγό και ο μνημονιακός μονόδρομος δεν δίδει διεξόδους και προοπτική για την κυπριακή οικονομία», προσθέτοντας ότι «εδώ που μας οδήγησαν με τις αποφάσεις του Eurogroup δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, όλες οι λύσεις μπροστά μας είναι επώδυνες».

Σύμφωνα με τον κ. Λουκαΐδη το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο θα βρεθούν εκείνες οι λύσεις που μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα θα δίδουν προοπτικές ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας.

Υποστήριξε, εξάλλου ότι μετά την απόφαση του Eurogroup της 15ης Μαρτίου άλλαξαν δραματικά τα δεδομένα στην Κύπρο, επισημαίνοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση αναγκαστικά προσέφυγε στο μηχανισμό στήριξης αλλά παράλληλα αναζητούσε εναλλακτικές λύσεις.

Η προηγούμενη κυβέρνηση σημείωσε από το Μάϊο του 2011 αναζητούσε λύσεις με δανεισμό από τη Ρωσία και παράλληλα προχώρησε και σε άλλες ενέργειες για τη δημιουργία προϋποθέσεων για στήριξη των τραπεζών από τον απευθείας μηχανισμό σταθερότητας.

Ισχυρίστηκε ότι άλλοι πίεζαν την προηγούμενη κυβέρνηση να απευθυνθεί στο μηχανισμό από το Μάιο του 2011 και αφόριζαν άλλες λύσεις για δανεισμό από τη Ρωσία.

ΔΗΚΟ: Να τεθούν εναλλακτικές προτάσεις

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι είναι σημαντικό να συζητηθεί η δανεική σύμβαση στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια σημαντική απόφαση η οποία θα πρέπει να λάβει το κοινοβούλιο.

Σημείωσε, επίσης ότι λόγω των πιεστικών αναγκών του κράτους θα πρέπει να τεθούν στη βουλή όλες οι εναλλακτικές επιλογές για τις δημοσιονομικές ανάγκες της χώρας, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει τα κόμματα να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους.

Είπε, επίσης ότι εάν δεν υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές τότε αναγκαστικά η Κύπρος θα ακολουθήσει την επιλογή της βοήθειας από τους ευρωπαίους εταίρους.

Επίσης διαφώνησε με την τοποθέτηση Λουκαΐδη, ο οποίος υποστήριξε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση διέσωσε την Κύπρο γιατί δεν προσέφυγε στο μηχανισμό από το Μάιο του 2011.

Αυτή η ενέργεια, σημείωσε, κατέστρεψε τη χώρα, υπογραμμίζοντας ότι εάν η προηγούμενη κυβέρνηση ζητούσε βοήθεια από τότε η Κύπρος τώρα θα βρισκόταν σε πορεία ανάκαμψης.

«Επέλεξαν», τόνισε, «να ζητήσουν βοήθεια από Ρώσους, Αρμένιους και Κινέζους μ’ αποτέλεσμα να καταστραφεί η Κύπρος».

«Η Κύπρος» σημείωσε «ήταν για δύο χρόνια εκτός αγορών, δέχθηκε 21 υποβαθμίσεις, οι τράπεζες συσσώρευσαν δισεκατομμύρια ELA και η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας».

Την ανάγκη κατάθεσης στη Βουλή του μνημονίου και της δανεικής σύμβασης τόνισε ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα, επισημαίνοντας ότι το ζήτημα θα συζητηθεί στα συλλογικά όργανα του κόμματος.

Της Ελευθερίας Παϊζάνου

Πηγή.

31 Σχόλια leave one →
  1. 17 Απριλίου, 2013 17:15

    Reblogged this on Oxtapus *beta.

    Μου αρέσει!

  2. Ανώνυμος permalink
    17 Απριλίου, 2013 17:56

    Χρειάζονται 29 ναι . Ακελ, εδεκ, οικολόγοι, κουλίας και ευρωκό πως θα πουν ναι και να χάσουν την ευκαιρία για καιροσκόπισμό και ψήφους. Δαμέ ευκάλε το δευκαλίωνα πρόεδρο
    το Ακέλ τζαι θα σκεφτεί να συμπεριφερτεί νούσιμα.

    Μου αρέσει!

    • Τίμιος κριτής permalink
      17 Απριλίου, 2013 22:02

      Όταν το ΑΚΕΛ θέλησε να πάρει μέτρα από την αρχή για να αντιμετωπίσει την κρίση, αρχίζοντας από τους έχοντες και κατέχοντες, τις κερδοφόρες εταιρείες, τις μεγάλες ιδιοκτησίες, την εκκλησία κλπ, ο ΔΗΣΥ του είπε ένα κατηγορηματικό ΟΧΙ. Του αξίζει τώρα να πάρει μια από τα ίδια. Όλα εδώ πληρώνονται.

      Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        17 Απριλίου, 2013 22:06

        Το ΑΚΕΛ δεν ασχολήθηκε ποτέ με την κρίση. Ασχολήθηκε με μικροπολιτική και προπαγάνδα.

        Μου αρέσει!

        • Τίμιος κριτής permalink
          17 Απριλίου, 2013 22:49

          Επομένως δίκαιο πάλι θα ήταν να μην ασχοληθεί ούτε τώρα. ΟΧΙ λοιπόν, και τί με νοιάζει εμένα; Να πει.

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          18 Απριλίου, 2013 06:28

          Τίμιε Κριτή (;) προφανώς επιθυμείς την συνέχιση της ανεύθυνης συμπεριφοράς. Δεν είναι έκπληξη αυτό.

          Μου αρέσει!

      • Ανώνυμος permalink
        17 Απριλίου, 2013 22:35

        Τιμιε κριτή μα σε πιο πλανητη ζεις. Επρεπε να φτασουμε στο πατο για να πιασουμε μετρα. Ο χριστοφιας με γνωμονα το απλο ανθρωπο υπερασπιστηκε το πιο μεγάλο και ευνοημένο λόμπι μες τουτο τον τοπο,τους κυβερνητικούς και εθυσίασε τον απλο μεροκαματιάρη. Τα μέτρα που επιασαμε τώρα έπρεπε να τα πιασουμε απο το 2009, να σπάσει η πέτρα το 2010 όπως εκάμναν οι ιδιωτικές εταιρίες.
        Πόσες φορες να κάνει υπευθηνη αντιπολιτευση ο δυση για να παρουν μετρα αλλά τίποτε. Ακόμα θυμούμε τον αγώνα που έδωσε ο παπαδόπουλος και ο φουλης για την παγοποιηση των προσληψεων στο
        δημοσιο.

        Μου αρέσει!

        • Τίμιος κριτής permalink
          17 Απριλίου, 2013 22:54

          Ζητείστε τους ένα συγγνώμη κύριοι. Θα ήταν το πιο νούσιμο που θα μπορούσατε να κάνετε. Αλλιώς δικαιούνται να σας συμπεριφερθούν όπως τους συμπεριφερθήκατε κι’ εσείς. Γαία πυρί μειχθήτω.

          Μου αρέσει!

  3. Ανώνυμος permalink
    17 Απριλίου, 2013 23:14

    Να δεις πον να κωλύσει το τζιέρρατον τους τζι ο εισαγγελέας τωρά.

    Μου αρέσει!

  4. Ανώνυμος permalink
    17 Απριλίου, 2013 23:20

    Η κυβερνώσα βουλή δε μπορεί να κάνει κάτι ρε παιδιά; Θα μας αφήσει να χαθούμε;

    Μου αρέσει!

  5. Ανώνυμος permalink
    17 Απριλίου, 2013 23:25

    Να πιάετε τον Ττομεηνί που τ’ αρρρρ . . . . . άκυρον . . . . . . έν έσιει . . . . . . που τ αφκιά να βάλει τους δικούς του να ψηφίουν ΝΑΙ να σωχούμεν.

    Μου αρέσει!

  6. Εγώ permalink
    18 Απριλίου, 2013 14:34

    Αν είναι μάγκας ο Αναστασιάδης θα στείλει 2-3 βουλευτές του στο εξωτερικό για να αναγκασει Εδεκ / Ακελ να ψηφίσουν το μνημόνιο.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      18 Απριλίου, 2013 20:38

      Χμμμ, να εμπιστευτούμε δηλαδή την υπευθυνότητα του ΑΚΕΛ και της ΕΔΕΚ;

      Μου αρέσει!

  7. nikolas permalink
    18 Απριλίου, 2013 16:05

    Πας λοιπόν μια μέρα στον οδοντίατρο και σου λέει :

    -Στροβολιώτη, το δόντι σου είναι σε κακά χάλια, πρέπει να σου κόψω το κεφάλι.

    Έρχεσαι λοιπόν στην παρέα μας και μας λες ότι σου έκαμε αυτή τη διάγνωση και εμείς σου απαντούμε:

    -Αν δεν έχεις να του προτείνεις άλλη διάγνωση, να δεχτείς τον αποκεφαλισμό, γιατί μέχρι τώρα έτρωγες γλυκά και πρέπει να τιμωρηθείς.

    Λυπούμαι αλλά αυτό μας λες λίγο παραπάνω. Η αναπαραγωγή του There Is No Alternative των νεοφιλελευθέρων σε όλο της το μεγαλείο.

    Χαιρετισμούς, Λεμεσιανός.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      18 Απριλίου, 2013 20:41

      Η ανάγκη για τον γιατρό είχε ξεκινήσει πριν από πολλά χρόνια, τότε, ένας οδοντίατρος θα έκανε πράγματι τη δουλειά. Ο ασθενής όμως ήταν ξεροκέφαλος, ανόητος, ιδεολογικά κολλημένος, και μέχρι να αποφασίσει να ζητήσει θεραπεία το δόντι υποτροπίασε. Και όταν πήγε στο γιατρό η επιβίωση του κεφαλιού βρισκόταν πράγματι στην πλάστιγγα.

      Μου αρέσει!

      • nikolas permalink
        19 Απριλίου, 2013 11:34

        Άρα του κόβουμε το κεφάλι γιατι βρισκόμαστε σε αδιέξοδο. Καλύτερα να πεθάνει παρά να διανοηθούμε να βρούμε άλλες λύσεις. Μη μου πεις ότι ο πρόεδρος προσπάθησε να βρει άλλες λύσεις γιατί θα γελάσω. Ούτε ότι για όλα φταίνε οι προηγούμενοι. Τον είδαμε μόλις παρέλαβε την εξουσία ποιοί ήταν οι χειρισμοί του.

        Αφού τον τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί ήρθε δήθεν λυπημένος να μας πει ότι έκανε ότι καλύτερο μπορούσε.

        Αυτά τα παραμύθια τα ακούμε από την ελλάδα 3 χρόνια τώρα. Συνεπώς εσείς οι θιασιώτες του «δεν υπάρχει εναλλακτική» πρέπει να βρείτε άλλα παραμύθια να μας πουλήσετε γιατί δεν πειθόμαστε πλέον.

        Α και πούσαι. Ετοιμάσου για ένα νέο σχέδιο αναν το οποίο θα σου παρουσιάσει ένα σαββατόβραδο ο αναστασιάδης λέγοντας σου ότι οι τούρκοι απειλούν να πάρουν και το υπόλοιπο νησί αλλά αυτός κατάφερε να το κρατήσει υπό τον όρο ότι θα τους χαρίσουμε το από πάνω κομμάτι.

        Και τότε θα μιλάμε πάλι εδώ για διέξοδα και ότι το πρόβλημα έπρεπε να είχε λυθεί τόσα χρόνια και τώρα το κεφάλι έχει κακοφορμίσει.

        Στην υγειά σας αλλά ευχαριστώ πολύ δεν θα πάρω.

        Επίσης μη με καλέσετε κάποια στιγμή να πάρω τα όπλα, ήδη έχασα ένα συγγενή σε κάτι αεροπλάνα nordatlas πρίν από 39 χρόνια για μ@λ@κίες που έκαναν πάλι οι δεξιοί σε αυτή τη χώρα.

        Μου αρέσει!

  8. 18 Απριλίου, 2013 16:25

    Πέρα από το τι θα αποφασίσουν κυβέρνηση και βουλή για το…προαποφασισμένο μνημόνιο, υπάρχουν κι άλλοι παράλληλη τρόποι να ενισχυθεί η προσπάθεια για να ξεπεραστεί όσο πιο γρήγορα η κρίση, με μέσα, τα οποία δυστυχώς δεν αξιοποιούνται ακόμη όπως θα έπρεπε, για παράδειγμα τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Επιτέλους εθεάθηκε έστω κι ένα δημοσίευμα όπου αναφέρεται αυτό το «ανεξήγητο» φαινόμενο της μη απορροφητικότητας…

    http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=233537&-V=articles

    «Χαμηλότερη του μέσου όρου της ΕΕ, ήταν η απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων από την Κύπρο, σύμφωνα με τη «στρατηγική έκθεση» της Κομισιόν, σχετικά με την εφαρμογή των προγραμμάτων της πολιτικής για τη συνοχή κατα την περίοδο 2007-2013.

    Σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν, η Κύπρος έχει να λαμβάνει από όλα τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ συνολικούς πόρους ύψους 612,4 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2007-2013. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 οι κυπριακές αρχές είχαν απορροφήσει 243,1 εκατ. ευρώ ή 39,7% επί του συνόλου. Την ίδια περίοδο ο μέσος όρος απορρόφησης στην ΕΕ ηταν 42,4% και στην Ελλάδα 49,7%.

    Αναφορικά με τα επιμέρους διαρθωτικά ταμεία, η Κύπρος από το Ευρωπαικό Περιφερειακό Ταμείο και το Ταμείο Συνοχής κάνει να λαμβάνει 492,6 εκατ. ευρώ, ενώ μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 είχε απορροφήσει 197,1 εκατ. ευρώ ή το 40%. Ο μέσος όρος στην ΕΕ ηταν 41,3% και στην Ελλάδα 52,1%.

    Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη για την Κύπρο στην απορροφητικότητα των πόρων του Ευρωπαικού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ), το οποίο χρηματοδοτεί προγράμματα στους τομείς της απασχολησης, την καταπολέμησης και φτωχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, καθώς και στην επαγγελματική κατάρτιση. Από το ΕΚΤ στην Κύπρο αναλογούν 119,7 εκατ. ευρώ, ενώ μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 είχε απορροφήσει 46 εκατ. ευρώ ή το 38,4%, ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ ήταν 46,4% και στην Ελλάδα 40,9%.

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα κράτη μέλη πρέπει να έχουν απορροφήσει το σύνολο των πόρων της περιόδου 2007-2013 το αργότερο μέχρι το τέλος του 2015, διαφορετικά θα τα χάσουν.

    Οπως επισημαίνει η έκθεση της Κομισιόν, ενώ απομένουν 4 χρόνια έως την περάτωση των προγραμμάτων (το 2015), οι επενδύσεις που έγιναν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, του Ταμείου Συνοχής και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου έχουν ήδη οδηγήσει σε προόδους και βελτιώσεις για πολλούς πολίτες.

    Σε επίπεδο ΕΕ τα επιτεύγματα αυτά περιλαμβάνουν:

    -1,9 εκατομμύρια περισσότερα άτομα έχουν πλέον πρόσβαση σε ευρυζωνικές υπηρεσίες,

    -2,6 εκατομμύρια περισσότερα άτομα εξυπηρετούνται από δίκτυα ύδρευσης και 5,7 εκατομμύρια περισσότερα άτομα από έργα επεξεργασίας λυμάτων,

    -2,4 εκατομμύρια άτομα που έλαβαν βοήθεια από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο βρήκαν νέα θέση εργασίας.

    Η καινοτομία και οι μικρές επιχειρήσεις λαμβάνουν τεράστια ώθηση από τις επενδύσεις της πολιτικής για τη συνοχή, ενώ πολύ περισσότερα ακόμη έργα βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας. Μέχρι σήμερα:

    -έγιναν επενδύσεις σε 53.240 έργα Ε&ΤΑ και σε 16.000 έργα επιχειρηματικής έρευνας και

    -υποστηρίχθηκαν 53.160 νεοσύστατες επιχειρήσεις.

    Καθώς προχωρά η αξιοποίηση των κονδυλίων και η υλοποίηση νέων έργων, η έκθεση επισημαίνει:

    -σημαντική αύξηση του αριθμού των ατόμων που υποστηρίζονται στον τομέα της απασχόλησης από περίπου 10 εκατομμύρια άτομα ετησίως πριν από το 2010 σε περίπου 15 εκατομμύρια άτομα ετησίως έκτοτε,
    -σημαντική επιτάχυνση των αποτελεσμάτων από το 2010 και μετά στον τομέα της στήριξης των ΜΜΕ: δημιουργήθηκαν σχεδόν 400.000 θέσεις εργασίας (οι μισές απ’ αυτές το 2010/11), συμπεριλαμβανομένων 15.600 θέσεων εργασίας στον τομέα της έρευνας και 167.000 θέσεων εργασίας στις ΜΜΕ.

    Μέσω των τριών ταμείων —Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και Ταμείο Συνοχής— η πολιτική συνοχής της ΕΕ επενδύει ποσό ύψους 347 δισεκατ. ευρώ την περίοδο 2007-2013 στα 27 κράτη μέλη. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 35 % του συνολικού προϋπολογισμού της ΕΕ για την ίδια περίοδο (975 δισεκατ. ευρώ).

    Η έκθεση υπογραμμίζει επίσης τη σημασία των ριζικών μεταρρυθμίσεων που διαπραγματεύεται σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τις κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ σχετικά με την πολιτική συνοχής για την περίοδο 2014-2020, μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνουν τη μεγαλύτερη στρατηγική συγκέντρωση των πόρων στις βασικές προτεραιότητες και τη μεγαλύτερη επικέντρωση στα αποτελέσματα και την αξιολόγηση.»

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      18 Απριλίου, 2013 20:45

      Τα ευρωπαϊκά κονδύλια είναι ευπρόσδεκτα, αλλά η ουσία βρίσκεται στο κτίσιμο μιας *δικής* μας βιώσιμης οικονομίας…

      Μου αρέσει!

      • 18 Απριλίου, 2013 21:28

        Δε διαφωνώ σε αυτό. Τα κονδύλια φυσικά και δεν μπορούν να θεωρηθούν ως ολοκληρωμένη εναλλακτική λύση για την οργάνωση μιας βιώσιμης οικονομίας. Απλά ήθελα να υπογραμμίσω τους παράλληλους υποστηρικτικούς τρόπους για να πετύχει ο δρόμος της τρόικας που αναγκαζόμαστε να ακολουθήσουμε (αφού λόγω χρόνιας κακοδιαχείρισης, έχουμε φέρει πια τη χώρα με την πλάτη στον τοίχο).

        Πάντως το θέμα της μη απορροφητικότητας είναι μεγάλη αδικία για τον τόπο. Γνωρίζω προσωπικά προγράμματα που εγκρίθηκαν, αλλά λόγω αμέλειας των αρχών, πέρασαν άκαρπες οι προθεσμίες και μετά έχασαν τη χρηματοδότηση…Χωρίς προώθηση τίποτα δε γίνεται σε κυβερνητικό και τοπικό επίπεδο τίποτα δε γίνεται…

        Μου αρέσει!

  9. superman permalink
    18 Απριλίου, 2013 18:16

    Οι συνέπειες πιθανής εξόδου απο το ευρώ . Για τους λαϊκιστές ή τους αδαής που επιμένουν να φύγουμε απο το ευρώ.

    http://folders.skai.gr/main/theme?id=254&locale=el

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      18 Απριλίου, 2013 20:46

      …και τους πολιτικούς-ιδεολογικούς ζηλωτές.

      Μου αρέσει!

      • nikolas permalink
        19 Απριλίου, 2013 11:10

        Νεοφιλελεύθεροι ζηλωτές και υπεύθυνοι νοικοκυραίοι δείτε τι θα παθαίναμε αν βγαίναμε από το ευρώ και τι έπαθαν τελικά αυτοί που δεν ήθελαν να βγουν απο το ευρώ:

        «Φαντάζεστε τι θα είχαμε πάθει αν φεύγαμε από το ευρώ; Όχι θέλω να το φανταστείτε, έστω και για λίγο. Εφιάλτης σκέτος.
        Πρώτο και κύριο, δεν θα είχαμε πετρέλαιο να ζεσταθούμε. Η κατανάλωσή του θα ήταν μειωμένη από πέρυσι μπορεί και 80% ! Άσε που η τιμή του θα είχε εκτοξευτεί στα 1,3 – 1,35 ευρώ το λίτρο.

        Γιατί μήπως θα είχαμε να πληρώσουμε το ρεύμα; Οι διακοπές ηλεκτροδότησης θα πήγαιναν σύννεφο. Μπορεί και 30.000 διακοπές μηνιαίως. Και λίγες λέω!

        Τα αυτοκίνητα, νομίζετε ότι θα είχαμε βενζίνη να τα κυκλοφορούμε όπως πριν; Χιλιάδες ιδιοκτήτες θα αναγκάζονταν να καταθέσουν τις πινακίδες τους στις κατά τόπους ΔΟΥ. Ουρές να δουν τα μάτια σας.

        Επίσης θα έπεφτε γερή πείνα. Αρκετοί θα καταφεύγανε στα συσσίτια. Υπολογίζω ότι μπορεί και 250.000 μερίδες φαγητού να μοιράζονταν καθημερινά σε όλη τη χώρα. Οι άνθρωποι θα άρχιζαν να ψάχνουν στους κάδους των σκουπιδιών για να φάνε. Τα παιδιά θα λιποθυμούσαν στα σχολεία από την πείνα. Φρίκη σας λέω . Ευτυχώς που δε φύγαμε!

        Κόσμος θα πετάγονταν στο δρόμο. Οι άστεγοι θα έφταναν τις 20.000. Μη με πείτε υπερβολικό αλλά θα βλέπαμε ανθρώπους να κατοικούν, όπως παλιά, σε σπηλιές (π.χ στου Φιλοπάππου).

        Όσο για την ανεργία, δεν το συζητάμε. Οι άνεργοι θα έφταναν το 1,5 εκατομμύριο κι η ανεργία των νέων θα σκαρφάλωνε στο 56,6%. Οι νέοι θα μετανάστευαν στο εξωτερικό. Γιατροί μηχανικοί και άλλοι επιστήμονες, που για να σπουδάσουν ο ελληνικός λαός ξόδεψε περιουσίες, θα έφευγαν για να επιβιώσουν στη Γερμανία, τη Βρετανία, τη Σουηδία κ.α.

        Οι άνθρωποι θα βυθίζονταν στην κατάθλιψη και την απελπισία. Οι αυτοκτονίες θα ξεπερνούσαν τις 3.000 την τελευταία τριετία. Πολύ σας φαίνεται; Μιλάμε για μεγάλη απελπισία.

        Τι νομίζετε δηλαδή ότι αν φεύγαμε από το ευρώ θα συνεχίζαμε να παίρνουμε τους ίδιους μισθούς με πριν; Το πολύ 300 με 400 ευρώ (σε δραχμές εννοείται) το μήνα για ολοήμερη δουλειά και απλήρωτοι επί μήνες θα ήταν πολλοί από μας.

        Αφήστε που αν είχαμε φύγει από το ευρώ θα είχαν έρθει όλοι οι αετονύχηδες – που είχαν τα λεφτά τους έξω -και θα αγόραζαν τα πάντα για κομμάτι ψωμί. Θα άρπαζαν λιμάνια, αεροδρόμια, τη ΔΕΗ, την ΑΤΕ, την ΕΥΔΑΠ, ακτές, νησιά, βουνά.

        Τώρα όμως ο εφιάλτης είναι παρελθόν. Τώρα ήρθε η ώρα της ανάπτυξης. Οι μεγάλες επενδύσεις έρχονται. Δε σκοπεύω να σας κουράσω, καθώς υπάρχουν πιο ειδικοί να μιλήσουνε γι’ αυτό. Άλλωστε γι’ αυτό υπάρχει κι η τηλεόραση. Θα αναφέρω μόνο δυο παραδείγματα από την περιοχή που ζω και είναι ορατά τα πρώτα σημάδια τόνωσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

        Για παράδειγμα στο Δήμο Χανίων έχουν κατατεθεί δεκάδες αιτήσεις για νέους οίκους ανοχής στην περιοχή του Ακρωτηρίου. Οι κάτοικοι, ως συνήθως αντιδρούν αλλά αυτές είναι νοοτροπίες του παρελθόντος και η γνωστή εχθρότητα που αντιμετωπίζει πάντοτε το επιχειρείν.

        Άλλο παράδειγμα το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Jessica. Μη σας ξεγελά το όνομα, δεν σχετίζεται με τις προαναφερθείσες επενδύσεις στα Χανιά. Το όνομα σίγουρα δε σχετίζεται. Πρόκειται να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή υπόγειων πάρκινγκ και εμπορικών κέντρων στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο. Ότι ακριβώς μας έλειπε. Δόξα τω Θεώ αυτοκίνητα έχουμε, βενζίνη έχουμε, θα πληρώνουμε, θα παρκάρουμε στα γκαράζ και θα ψωνίζουμε από τα εμπορικά κέντρα, κατά κανόνα Κυριακές που θα είναι πλέον ανοιχτά.

        Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφερθούμε και στα παρεξηγημένα επενδυτικά έργα που εντάχθηκαν στο φαστ τρακ. Αιολικοί σταθμοί, φωτοβολταϊκά πάρκα, χρυσορυχεία, γήπεδα γκολφ κ.λ.π.. Περισσότερο είναι γνωστά με ψευδώνυμα όπως πράσινη ανάπτυξη, βιώσιμη και αειφόρος ανάπτυξη, ήπιες μορφές ενέργειας. Εκεί μας έχει φτάσει η δίωξη της επιχειρηματικότητας. Τι άλλο πρέπει να σκαρφιστεί ένας επιχειρηματίας για να βγάλει κανένα φράγκο;

        Αν είχαμε φύγει από το ευρώ θα τα είχαμε όλα αυτά;

        Αυτή την πορεία πρέπει να συνεχίσουμε.

        Με υπομονή και σκληρή δουλειά. Έτσι θα βγούμε από την κρίση, θα απελευθερωθούν οι υγιείς δυνάμεις του τόπου, θ’ απελευθερωθούν και από τον Κορυδαλλό, ο Λαυρεντιάδης, ο Γαβαλάς, ο Ψωμιάδης (ο Βωβός δε θυμάμαι αν είναι μέσα) κ.α. και όλοι μαζί θα ριχτούμε στη μάχη της ανάπτυξης. Κανένας δεν περισσεύει. Θα συστρατευθούμε όλοι.

        Ενδεικτικό της αλλαγής του κλίματος είναι ότι ακόμη και διαπρύσιοι κήρυκες της εξόδου από την ευρωζώνη δείχνουν να το ξανασκέφτονται. «Καμία θυσία για το ευρώ» λένε τώρα. Αυτό μάλιστα, είναι μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση.

        Δηλαδή αν μας ζητήσουν να κάνουμε θυσίες για το ευρώ, λέω αν, απίθανο μου φαίνεται, τότε να τους πούμε όχι. Ή να το διαπραγματευθούμε βρε αδερφέ. Πολιτισμένοι άνθρωποι είμαστε. Είδατε κι ο Σόιμπλε δεν είναι τόσο κακός. Μέχρι και τον Τσίπρα δέχεται να δει.

        Και για όσους θα αναρωτηθούν αν πιστεύω ότι αρκεί μια αλλαγή νομίσματος για να βγούμε από την κρίση, θέλω να ξεκαθαρίσω τα εξής:

        Εννοείται πως όχι.

        Μετά από σκληρή και μακροχρόνια μελέτη του Κέυνς, των νεοκεϋνσιανών και των μετακεϋνσιανών, του Σουμπέτερ και της δημιουργικής καταστροφής, της θεωρίας της υποκατανάλωσης και των μακρών κυμάτων του Κοντράτιεφ, κατέληξα στο παρακάτω:

        Όπως είχε πει ένας κομμουνιστής καπνεργάτης σε μια απεργιακή συνέλευση γύρω στο 1930: «Οικονομική κρίση είναι ένα μεγάλο παλούκι που έχουν οι καπνέμποροι στον κώλο τους, και θέλουν να το βγάλουν από τον δικό τους κώλο και να το βάλουν στον δικό μας»

        Παρακαλώ όπου καπνέμποροι βάλτε αστική τάξη και με το παλούκι κάντε ότι νομίζετε.»

        Σας φαίνονται μακρινά, ετοιμαστείτε να τα υποδεχτείτε. Το παραπάνω είναι από blog ενός συμπατριώτη μου. Δικιά σας είναι η πατρίδα μπορείτε να την κάνετε ότι θέλετε. Βάζω στοίχημα όμως ότι μετά από τρία χρόνια, η εξαθλίωση θα έχει φτάσει σε απίστευτα επίπεδα και η δικαιολογία σας θα είναι ότι δεν εφαρμόστηκε σωστά το/τα μνημόνια.

        Μου αρέσει!

        • Απο Πλατεια Βαθης permalink
          19 Απριλίου, 2013 17:36

          Αιντε, ρε Νικολα..!!
          Εγω επιχειρουσα να αναδειξω τις (ναρκοθετημενες) βασεις του «συστηματος».
          Εσυ τα ειπες πιο χειροπιαστα… ευγε !!
          Προσυπογραφω, νασαι καλα.

          Μου αρέσει!

  10. Απο Πλατεια Βαθης permalink
    18 Απριλίου, 2013 20:20

    Να’μαι παλι, εγω ο «μαρτυρας εδω μεσα» (χεχε… με παρεξηγησατε κε Στροβολιωτη !!, αλλα ειμαι σιγουρος οτι ηταν τεχνιέντως 😉 ), εγω ο μπουρδο-συνομωσιο-λογος !! (καπου αλλου με παει η γλωσσα μου, αλλα την περιορισα).
    Λοιπον, δεν θα εισελθω στον στιβο των ‘»οικονομ-αριθμων και ποσοστων» της προλαλησασης Λεμεσιας, που ευστοχα σχολιασε σχετικα με υα Ευρωπαϊκα κονδυλια.

    Το αρθρο του ιδιοκτητου του παρόντος «εδω μεσα» δεν καταπίανεται με «κονδυλια», «ποσά» ή «ποσοστα».
    Στοχεύει στην ψυχολογια !! Και σε αυτο το «επιπεδο» αντιλεξω.

    1) Μαγκιά..!! και μαλιστα… ΤΖΑΜΠΑ !!
    κε Στροβολιώτη, νομιζω οτι, οφειλετε πνευματικα δικαιωματα στον Ελληνοφωνα προεδρο του Ελλαδικου ΠΑΣΟΚ Ευαγγελου Τουρκογλου (νυν Βενιζέλου), καθ’ ότι αυτος πρωτος «ανέδειξε» τον ορο. Και δια του λογου το αληθες, παραθέτω ΕΝΑ μονο δειγμα, απο τα πολλα του youtube, φειδόμενος τον χρονο ολων, στο 0:30 λεπτο του βιντεο :

    Ως ελληνας ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ που τετοια «υποκειμενα», απο καθέδρας Βουλης των Ελληνων, αρθρωνουν ενα ΤΕΤΟΙΟ πολιτικο λογο, οσαδηποτε «πτυχια» και «θέσεις» κατεχουν !!
    Το θεωρω «ολισθημα», και σταματω εδω επ’ αυτου.

    2) Μπορώ όμως με σιγουριά να πω ότι η άλλη επιλογή κάτω από τις περιστάσεις θα ήταν η χρεοκοπία, και η προσκόλληση του ομφαλού της γης που πάντα ήμασταν, στις ευρισκόμενες νοτιότερα και ανατολικότερα μας ηπείρους.
    Χρεοκοπια…!! η «φοβερη» λεξη !! …το σκιαχτρο !! ο «ολεθρος»… μαλιστα.
    «Προσκόλληση στους νότιους και ανατολικους…» (Ισραηλ περιλαμβανομένου 😉 υποθετω ).
    Αξιοτιμοι σχολιαστες, Ελλαδα και Κυπρος ειναι ΡΙΖΩΜΕΝΕΣ ΕΔΩ, στην Ανατολικη Μεσογειο και Αιγαίο. Ουτε στην Βορειο θαλασσα, ουτε στον Ατλαντικο, ουτε στον Ευξεινο Πόντο. Σε αυτο το «τριστρατο των ηπειρων» ζησαμε χιλιετίες. Δεν ειμαστε Ασιατες. Δεν ειμαστε Αφρικανοι. Δεν ειμαστε Ευρωπαιοι. Ειμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ.
    Αντιπαρερχομαι της όποιας ιστορικης αναδρομης, και συνεχιζω.

    Κάτω λοιπόν από τις περιστάσεις χρειάζεται πολύ θράσος, θάρρος και τόλμη για να βγει κάποιος και να εισηγηθεί καταψήφιση του μνημονίου.
    …ενω η υπερψηφιση (;;;) δεν απαιτει ΤΙΠΟΤΑ απο αυτα !!

    Και φυσικά *κυρίως*, χρειάζεται πλήρης, μετρήσιμη, ρεαλιστική, εναλλακτική πρόταση.
    Αλλα, γνωριζετε κε Στροβολιώτη, η ΠΛΕΟΝ ΑΝΕΦΙΚΤΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ειναι εκεινη η οποια ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ / ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ.
    …κοινη λογικη

    Τελος : Μιλατε για «εθνικη προδοσια» ;; Εντυπωσιακο !!
    Αρα οι Εθνικοι Ηρωες, αντιμετωπιζουν τους Εθνοπροδότες.
    Τον παρεξηγησαμε, κατ’ εσας επομενως, τον Γιωργακη Παπανδρεου !! ..πολυ λυπαμαι !!
    Συμπερασμα : τα Ψ/Π τερτιπια τα βλέπω copy / paste

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      18 Απριλίου, 2013 20:55

      Φίλε μου, ναι βλέπω μια τάση να μαρτυροποιείσαι.

      Αν εσύ πιστεύεις πως έχουμε τη δυνατότητα να πούμε όχι στη δανειακή σύμβαση και να *μην* χρεοκοπήσουμε, δικαίωμα σου!
      Και εγώ ώρες ώρες νομίζω είμαι ο Τζιμ Μόρισσον!

      Μου αρέσει!

      • Απο Πλατεια Βαθης permalink
        18 Απριλίου, 2013 21:06

        Φαινεται, πρεπει να αναφερω τα αυτονοητα. Ας ειναι :
        Κε Στροβολιωτη, η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ειναι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ, πολλακις ΣΩΤΗΡΙΟ για τον ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟ…

        Οχι προς εμενα τα «σκιαχτρα»…!!

        Μου αρέσει!

  11. Απο Πλατεια Βαθης permalink
    18 Απριλίου, 2013 21:17

    Και παρακαλω κε στροβολιώτη, η λεξη «μαρτυρας», αν δεν κανω λάθος, οριζει τους μουσουλμανους πεσοντες στον πολεμο (ή και αλλού;;).
    Δεν ανηκω σε αυτην την «θεωρηση».
    Ελληνιστι το λεμε «ηρωας» ή απλως «πεσών».
    Ενδεχομενως αποδεχομαι το δευτερο, αν επιμενετε.

    Μου αρέσει!

  12. ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΗΚΟΣ permalink
    20 Απριλίου, 2013 17:30

    Αγαπητοί φίλοι άδικα συζητάτε το θέμα αυτό δηλαδή της ψήφισης ή όχι απο την βουλή του μνημονίου διότι η κεφαλή μας είναι κομμένη μές την βούρκα ούτως ή άλλως χωρίς σχέδιο Β. Ο υπουργός οικονομικών είπε ότι δεν υπάρχει σχέδιο Β δηλαδή ή το ψηφίζετε ή παττίχουμε. Στο μεταξύ συνεχίζεται απρόσκοπτα η εξαγωγή εκατομυρίων , των ημετέρων δηλαδή για αυτό υπάρχει η καθυστέρηση με την τράπεζα Κύπρου για να ανκοινωθεί το τελικό κούρεμα διότι κάποιοι φαίνεται ότι συνεχώς προειδοποιούν και αλλάζουν τα πλάνα. Δηλαδή εάν δεν το ψηφίσει η βουλή το μνημόνιο παττίζουμε αμέσως διότι δεν υπάρχει σχέδιο Β ( ΚΟΎΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥς ΚΟΎΝΑΓΕ ΔΙΌΤΙ ΉΔΗ ΈΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΆ ΤΟΥς ΈΞΩ ΚΑΠΟΙΟΙ) ή εάν το ψηφίσει θα πατίσουμε τον σεπτέμβριο οκτώβριο που θα κλείσει η τράπεζα Κύπρου. Ατε να πάει ακόμα λλίο πάρακατω. Οι παππεσσω εβγάλαν τα ριάλια έξω και αλή του πτωχού του κόσμου. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το τί θα γίνει όμως δεν μπορώ να το διανοηθώ καν. Ο σώσον εαυτόν σωθήτω.

    Μου αρέσει!

  13. Απο Πλατεια Βαθης permalink
    21 Απριλίου, 2013 16:17

    Πλανο υπάρχει μονον ΕΝΑ : της ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ !!

    ALVAREZ & MARSAL: Αποκαλύπτουμε την μυστική έκθεση που στέλνει φυλακή τραπεζίτες και πολιτικούς σε Ελλάδα και Κύπρο.
    ΕΤΣΙ ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ: Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση, με ΟΛΑ τα ονόματα.

    Στοιχεία – κόλαφος για ομόλογα και CDS………………………

    alvarez marsal cyprus

    http://olympia.gr/2013/04/20/alvarez-marsal/

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      23 Απριλίου, 2013 07:38

      Έτσι! Βγαίνουμε τοιουτοτρόπως καθαροί και μακρυά από οποιαδήποτε ευθύνη!

      Μου αρέσει!

      • Απο Πλατεια Βαθης permalink
        23 Απριλίου, 2013 14:38

        Μακρια απο εμενα, η «αποποιηση οποιασδηποτε ευθυνης».
        Ειναι, νομιζω, γενικοτερα και παντα αποδεκτα τα εξης:
        1) Ουδεις αμοιρος ευθυνων
        2) Καθεις, δε, φερει την ευθυνη που του ΑΝΑΛΟΓΕΙ και ο «Ηγέτης» εχει την κορυφαία.
        Μηπως διαφωνητε ΚΑΙ σε αυτο;

        Αλλα και κατι αλλο :
        Η Γκαιμπελικη προπαγανδα περι «ενοχοποιησης, ΚΥΡΙΩΣ αν οχι αποκλειστικα, του κοσμακη»,, εφαρμοστηκε κατα κορων στην Ελλαδα των Μνημονίων.
        Στην αρχη, αγνοώντας την, με προβληματισε.
        Ομως, η ροη των γεγονοτων, η μεθοδευση τους (δολιως και κρυφίως), και η ασυμβατότητα τους με τις «εξαγγελιες στο ποπολο», ξεκαθαρισαν την αποκρουστικη σκοπιμοτητα του εγχειρηματος αυτου.

        Σας εφιστω την προσοχη, κε Στροβολιώτη, οτι η Κυπρος ακολουθει την «Ελλαδικη πορεια», φυσικα με καθυστερηση και υπο διαφορετικους καταναγκασμους, βεβαια. Αυτο σας παρεχει την δυνατοτητα να υποψιαζεστε, αν οχι να ειστε βεβαιοι, για τα επόμενα σταδια της Κυπριακης κρισης.

        Επισης, αυτο θα έπρεπε να σας κανει σκεπτικότερο όταν επιχειρηματολογητε στα σχολια μου.
        καλη εβδομαδα. Οψομεθα.

        Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.