Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μια ασυνήθιστη νύχτα – και άλλες αισιόδοξες σκέψεις.

26 Μαΐου, 2024

Μια ασυνήθιστη νύχτα ακολουθεί.

Σύμφωνα με την επίσημη πρόγνωση θα μας έρθουν ψηλά σύννεφα απόψε, και αργότερα μπορεί να πέσουν μερικές σταγόνες. Μπορεί ακόμη να ακούσετε λίγες απόμακρες «ξηρές» βροντές – πολύ διαφορετικές από τις βαριές και μπάσες βροντές που φέρνουν οι κανονικές καταιγίδες.

Ξηρή, ή ηλεκτρική καταιγίδα τη λένε. Σπάνιο φαινόμενο, που όμως εξηγείται πλήρως από τους κανόνες που διέπουν την αρχιτεκτονική της ατμόσφαιρας.

…..

Είδατε ποτέ κεραυνόπληκτο δέντρο; Στις ψηλές κορυφές του Τροόδους και του Πενταδακτύλου θα βρείτε αρκετά. Αν δεν έχουν ξεράνει ακόμη, είναι πάντα ξεκάθαρη η πληγή από πάνω μέχρι κάτω όπου καταλήγει το ηλεκτρικό κτύπημα που ήρθε από ψηλά.

Ένα κεραυνόπληκτο δέντρο είναι συγκλονιστικό «πτώμα», είναι μεγαλειώδης καταγραφή της δύναμης της φύσης.

…..

Στη φωτογραφία βλέπετε ένα ξερό δέντρο. Δεν χτυπήθηκε από κεραυνό. Μάλλον φυτεύτηκε σε λάθος τόπο – μπορεί να ήταν και λάθος εισήγηση από τον κηπουρό που έκανε τις επιλογές για το γραμμικό του Πηθκιά.

Έχει και ένα πουλί εκεί ψηλά.

Αυτό, δεν πέτασε ακόμη.

…..

Εκεί κάτω από τους ευκαλύπτους είχε υπαίθριο πάρτι. Μάλλον προώθηση κάποιων ποτών είναι. Δεν προσκλήθηκα.

Είχε  και DJ. Τραγούδια ξένα που άκουγα από τον καιρό που μεγάλωνα. Πρέπει να είναι καλά τραγούδια για να τα παίζουν ακόμη, έστω και αισχρά ρεμιξαρισμένα.

…..

Ίδια τραγούδια είχαμε και ψες. Προς το τέλος. Ζήτησα από το Κ2 να συνοδεύσει τον εγχειρισμένο σε χορό τραγουδιών από τα 80ς. Έβαλε τα γέλια. Πως χορεύεις έτσι μου λέει;

Δεν ήταν λόγω της εγχείρησης (θα ήταν πολύ βολικό άλλοθι!) – και έτσι για να ξέρετε, σε αυτό τον τομέα πάω εξαιρετικά! Πάντα έτσι χόρευα.

Και πάντα κάποιες γελούσαν – στην αρχή 😊

…..

Ψες έκλεισε ένας κύκλος. Μπορεί να τελειώνει και καλά ένας κύκλος. Μπορεί να τελειώνει εκεί που αρχίζει η επίσημη κοινή ζωή δυο νέων ανθρώπων. Και όταν γνωρίζεις τον ένα γονιό του ενός νέου ανθρώπου, πολύ πιο πριν εμφανιστεί αυτός ο νέος άνθρωπος, ε, ναι, είναι κλείσιμο, θετικότατο κλείσιμο ενός κύκλου.

Με πολλή ανάγκη αξιολόγησης και προβληματισμού για το τι έγινε, πως έγινε, πόσο έγινε από τότε. Και απόλυτες, ολόψυχες ευχές προς το νέο ζευγάρι να πάνε όλα καλά.

…..

Καταιγίδες λοιπόν απόψε. Ξηρές. Ηλεκτρικές.

«Riders on the storm

Into this house, we’re born

Into this world, we’re thrown»

One Comment leave one →
  1. 27 Μαΐου, 2024 22:57

    Ως παιδι των 80s άκουγα συχνά στο ραδιόφωνο το “sweet dreams” και το “take my breath away” .

    Ειδικά το δεύτερο κομματι έχει ενα πολύ ωραίο χορευτικό ρυθμο κυρίως οταν χορεύεται απο δυο πλασματα που αγαπιούνται.

    Δεν θα γελούσα ποτε με καποιον φίλο μου που γουστάρει να χορεύει, οπως και αν του βγαίνει.

    Γιατι ο χορός ειναι ενέργεια , ειναι θετικότητα, ειναι απελευθέρωση.

    Και ναι, μια χαρά μπορείς να χορεύεις.

    Ευχές και απο μενα προς το νέο ζευγάρι κάθε ευτυχία και καλούς απογόνους.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.