Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο αντικατοχικός αγώνας του κ. Φανιέρου.

23 Ιουλίου, 2010

 

“Ακύρωση Φιλικού – Ο κ. Φανιέρος ακύρωσε φιλικό με τουρκική ομάδα
Στην Αυστρία βρίσκεται η ομάδα της Αραδίππου για φιλικά παιγνίδια. Στο άκουσμα ότι αντίπαλος της ομάδας θα ήταν τουρκική ομάδα, η Εσκισέχισπορ, ο πρόεδρος της κ. Λούκας Φανιέρος σήκωσε το τηλέφωνο, επικοινώνησε με τους υπεύθυνους της ομάδας στην Αυστρία και ζήτησε άμεση ακύρωση του αγώνα, κάτι που έγινε. Έτσι ο προγραμματισμένος για αύριο φιλικός αγώνας δεν θα γίνει.”

 

(Πηγή: Offsite)

 

Και όταν με το καλό  ο κ. Φανιέρος επιστρέψει στην Αραδίππου, και ασχοληθεί ξανά με την κοινωφελή του δράση, θα κορδώνει μέσα στο αντικατοχικό του Hummer τονίζοντας πως έδωσε στους τούρκους το μεγαλύτερο χαστούκι (όπως θάλεγε και ο Φιλελεύθερος), από την εποχή της κατάρρευσης της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

 

Και οι οπαδοί του –αριστερού- Ερμή Αραδίππου, θα εκστασιάζονται στις κερκίδες,  νομίζοντας πως ο αγώνας για αποφυγή της διαβάθμισης θα είναι του χρόνου συνυφασμένος με τον αγώνα απελευθέρωσης του πολύπαθου νησιού μας, ένα αγώνα που σύσσωμη η Αραδίππου βιώνει 24 ώρες το 24ωρο.

 

Γιατί τον πάτσον που εφάαν οι Τούρκοι θα τον θυμούνται και θα υποφέρουν, τουλάχιστο μέχρι το τέλος της ποδοσφαιρικής σεζόν!

 

 

Ασσιχτίρ υποκριτές!

 

 

(Λίγο πιο ευγενικός αλλά περί του ιδίου θέματος ο Κώστας ο Κωνσταντίνου στον σημερινό Πολίτη.

 

 

Αυτός που δεν σεβάστηκε το πένθος μας!

 

*Πολλοί απόρησαν γιατί δεν γράψαμε ούτε λέξη. Σου λέει, τόσες φορές τον έκραξε τον Καρογιάν, τώρα το άφησε ασχολίαστο; Κακώς το αφήσαμε. Είχε όμως πιο σοβαρά θέματα η επικαιρότητα.

*Και είναι αλήθεια πως αυτό το θέμα είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για να ασχοληθούμε λίγο με την υποκρισία των ημερών. Όσο για τον Καρογιάν, ειδικά αυτόν, πιστεύουμε ότι, όσες φορές τον κράξαμε (δεν ήταν τόσες πολλές… συγκριτικά), τα τράβαγε ο οργανισμός του.

*Στην παραλία της Ψαρούς πάντως πήγε την επομένη, όχι ανήμερα της 15ης. Κουτσομπολιά, τον φέρουν να πήγε σε club στις 15, αλλά αποδείξεις δεν είδαμε. ‘Αρα, προς το παρόν, θεωρούμε ότι είναι διαδόσεις.

*Και έτσι που λέτε, αίφνης, ο Καρογιάν έγινε το όνειδος της μικρής αγωνιζόμενης (my ass) πατρίδας μας. Ο πολιτειακός αξιωματούχος, ο οποίος τόλμησε να πάει στη Μύκονο, όπως ο κάθε άλλος πάλαι ποτέ ξεβράκωτος Κυπραίος, ο οποίος βρέθηκε από τα αλώνια στα σαλόνια. Και το έκανε ανήμερα της Επετείου. Ο άθλιος! Μα είναι πράματα τούτα;

*Ενώ οι άλλοι όλοι, όλοι εμείς οι δημοσιογράφοι, όπως και οι πολιτικοί κυρίως, είχαμε πλαντάξει από το πρωί της 15ης στο κλάμα. Μπουκιά δεν βάλαμε στο στόμα μας από το πένθος. Ρέψαμε! Μόνο αυτοί που φτιάχνουν χαρτομάντιλα γιορτάζουν εκείνη τη μέρα στο νησί μας. Όλοι οι άλλοι, πάμε σπίτια μας και κλαίμε.

*Σαφώς θα μπορούσε να περίμενε μέχρι την επομένη ο Καρογιάν. Δεν το συζητάμε αυτό. Αλλά, τόσο σοβαρό ήταν πια αυτό το θέμα; Και εάν, αντί Πέμπτη έπεφτε Σάββατο η επέτειος, όλοι αυτοί οι σούπερ πατριώτες πολιτειακοί αξιωματούχοι (διότι πολιτειακοί αξιωματούχοι δεν είναι μόνο οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας και της Βουλής, είναι και οι βουλευτές και πολλοί άλλοι) δεν θα έβγαιναν έξω;

*Και δεν θα πήγαιναν, άραγε, παραλιακά για weekend για να πάνε θάλασσα την επομένη, όπως έκανε κι αυτός; Η Μύκονος είναι το θέμα; Και αφού ήταν τόσο ευαίσθητοι όλοι αυτοί οι τύποι, βρε παιδί μου, γιατί δεν πήγαν στο Προεδρικό το βράδυ εκείνο, στην τελετή που έκανε ο Πρόεδρος της χώρας για να τιμήσει τους πεσόντες; Πού ήταν; Σπίτι και έβλεπαν κλαίγοντας το «Μακάριος η Μεγάλη Πορεία;», μη χέσω;

*Συγχωρέστε μας το απρεπές του λόγου σήμερα, αγαπητοί αναγνώστες. Αλλά όσο μας προκαλεί αηδία ο αφόρητος λαϊκισμός και η αστείρευτη εκείνη, μόνιμη όσο και αδίστακτη διάθεση πατριδοκαπηλίας του Καρογιάν, άλλο τόσο μας εξοργίζει η ευκολία με την οποία αρπάζουν όλοι τους την ευκαιρία για να παραστήσουν τους βαρυπενθούντες πατριώτες που… θίχτηκαν τάχα από την ασέβεια του άλλου που πήγε στη Μύκονο.

*Αυτό μας τσαντίζει. Αυτός ο χυδαίος λαϊκισμός και η υποκρισία. Ακόμη και εάν στρέφεται ενάντια σε έναν πολιτικό όπως ο Καρογιάν, έναν πολιτικό τον οποίο δεν αγοράζουμε μισή δεκάρα διότι κι αυτός είναι λαϊκιστής και υποκριτής. Και όχι μόνο…

*Έναν πολιτικό, ο οποίος αλλάζει όψεις από το ένα λεπτό στο άλλο, πότε για να πουλήσει πατριωτισμό της συμφοράς στους «σκληρούς» ψηφοφόρους του και πότε για να γλείψει εκεί που έφτυνε και να κρατηθεί στην εξουσία. Φυσικά, από την άλλη αυτό είναι το ΔΗΚΟ. Κι αυτό ήταν πάντοτε το ΔΗΚΟ. Για αυτό και είναι εκεί που είναι ο Καρογιάν. Τυχαίο;

*Έτερον εκάτερον, όμως. Και ξέρετε κάτι; Με εξαίρεση αυτούς που έχασαν δικούς τους ανθρώπους τότε ή βίωσαν άλλες τραυματικές καταστάσεις, γραμμένη την έχουμε όλοι μας την επέτειο του πραξικοπήματος. Αν θα έπρεπε; Δεν θα έπρεπε. Αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Και ας σταματήσουμε να είμαστε τόσο υποκριτές και γελοίοι.

*Αν δεν την είχαμε γραμμένη, ούτε οι ανδριάντες (πλέον…!) για άτομα που μετείχαν στο πραξικόπημα θα περνούσαν ανεπαίσθητα, ούτε οι αμετανόητοι και το κυριότερο, ατιμώρητοι πρωτεργάτες της καταστροφής της χώρας όχι μόνο θα περιφέρονταν ελεύθεροι αλλά, τελευταίως επίσης, θα παρέλαυναν και στις τηλεοράσεις για να ασελγήσουν επί της ιστορικής μνήμης και της νοημοσύνης, ελέω τηλεθέασης.

*Πόσο δε μάλλον αν μιλάμε για τα ίδια ΜΜΕ τα οποία πρωτοστάτησαν στην σταυροφορία για το… έγκλημα καθοσιώσεως τού άλλου που, αντί να πενθήσει το πραξικόπημα (δίνοντας λ.χ. βήμα στο Σταύρο «Σύρο» και στις αθλιότητές του την ώρα που οι άλλοι μνημόνευαν τους ανθρώπους τους;), πήγε στη Μύκονο στις 15 το βράδυ, αντί στις 16 το πρωί, που θα ήταν το… πρέπον. Αυτή η γελοία υποκρισία είναι που μας τσαντίζει λοιπόν. Όποιον κι αν αφορά.

 

Κώστας Κωνσταντίνου

Κωδικός άρθρου: 959543

ΠΟΛΙΤΗΣ – 23/07/2010, Σελίδα: 13

 

 

 

6 Σχόλια leave one →
  1. 23 Ιουλίου, 2010 17:46

    καλά, σοβαρά τώρα έγινε σούσουρο επειδή ο Καρογιάν πήγε διακοπές στη Μύκονο? Δλδ αν είχε πάει για μπάνιο στην πάφο δεν θα τους είχε πειράξει!?

    έχετε κι εσείς σοβαρά θέματα να ασχοληθείτε στην Κύπρο, ρε παιδιά!

    Μου αρέσει!

  2. 23 Ιουλίου, 2010 18:40

    Εγώ άκουσα για κάποιους που στην επέτειο της εισβολής καθόντουσαν σε ταράτσα της παλιάς Λευκωσίας και έπιναν ψιλές ρεμβάζοντας τον Πενταδάκτυλο.

    Μου αρέσει!

  3. 23 Ιουλίου, 2010 18:59

    Σώπα! Τέτοιον ηρωισμό από πλευράς Φαβιέρου, πώς να τον αντέξει η Αραδίππου???

    Μου αρέσει!

  4. 24 Ιουλίου, 2010 00:29

    Καλά να του κάμουν. Τζιειαμαί να πήξει. Ας σταματήσει να τους υπηρετεί τζιαι να τους χρησιμοποιεί.

    Για τον Φανιέρο… Έτσι καταλήγουν τα λαϊκά κινήματα που θέλουν ΠΟΛΛΛΛΆ ριάλια για να παραμένουν σε τροχιά εξουσίας. Άλλοι πουλούν τες γεναίτζιες τους για να φτάσουν κάτι που θέλουν πολλά τζιαι δεν τους φτάννει να αποκτήσουν με τον κόπο τους.

    Μου αρέσει!

  5. 24 Ιουλίου, 2010 14:54

    emena prosopika posws me endiaferei pou epie diakopes o Karogian.
    alla to gegonos oti ginetai enan kapoio panayrin areskei mou, en oulla mes to sxedio. Dhmokratia prepei na simenei diafaneia.
    Epilegeis na eisai sth thesi pou eisai kyrie karogian tziai na pozareis tziai sta kosmika periodika, tziai na kamneis Sarkozy-likkia, prepei na yposteis tziai tes synepeies.

    Grafw sou pou mian pou tes pio diafanes xwres ths eurvphs file strovolioti. Otan persi mia ypourgos epien diakopes me to autokinito douleias ths (pliromeno pou to germaniko kratos) eukalan thn sthn moutth tou shipettou, giati kataxrazetai thn eksousia ths tziai tes lires tou kratous.
    Etsi eni se mia dhmokratia. O dhmos eshei prosvash se plhrofories tziai to dikaioman na kamei theman oti en tou kathetai.

    Kapoios na dwkei tou fanierou ena kypellouin. (Eimai eksw xronia alla to skandalo ths oikogeneias (dalton) athimoumai to kala. )

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      25 Ιουλίου, 2010 12:51

      PB,
      Εμένα δε με νοιάζει ούτε που πάει ο Κάρογιαν για διακοπές, ούτε τα Σαρκοζιλλίκκια του (σπουδαία λέξη!).

      Εκείνο που περισσεύει εδώ είναι η υποκρισία…

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.