Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οι μετανάστες, οι λαϊκιστές βολευτές και ένας ευγενικός υπουργός.

12 Ιανουαρίου, 2011

 

«Ο Υπουργός Εσωτερικών είπε πως «είναι η άποψη μας, πως επιτέλους θα πρέπει

να πάψει αυτή η πρακτική της παράλληλης εξέτασης των ίδιων θεμάτων από

διαφορετικές κοινοβουλευτικές επιτροπές που δεν προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό

στην πραγματική παραγωγή της πολιτικής και που απλώς εξυπηρετεί όσους

πλειοδοτώντας στο λαϊκισμό θέλουν να μετατρέψουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων

άλλη μια αρένα στον προεκλογικό τους αγώνα για τις επερχόμενες Βουλευτικές

Εκλογές».»

 

Μπράβο Νεοκλή!

 

Η πιο πάνω είναι ίσως μια μοναδική δήλωση, αφού χαρακτηρίζεται από δυναμισμό και ειλικρίνεια – συστατικά που σπανίζουν στην Κυβέρνηση Χριστόφια. Κατ’ ακρίβειαν ο κ. Συλικιώτης ήταν πολύ ευγενικός.

 

Λίγα τους είπε!

 

Ο κ. Συλικιώτης και η κ. Σωτηρούλα Χαραλάμπους δοκίμασαν να βάλουν τέλος στην προσπάθεια μεγάλης μερίδας λαϊκιστών και ρατσιστών βολευτών, να κεφαλαιοποιήσουν το ξενοφοβικό κλίμα που καλλιεργείται στην κοινωνία μας.

 

Για την ουσία του θέματος γράφτηκαν πολλά σε άλλους χώρους, εγώ θίγω μόνο την ξετσίπωτη προσπάθεια εκμετάλλευσης. Και για αυτή την προσπάθεια δεν χρειάζεται να πάμε μακριά, τα ονόματα ξεχωρίζουν όπως η μούγια μεσ’ το γάλαν: Ζαχαρίας Κουλίας και Γιώργος Βαρνάβα, που έριξαν τη χολή τους στη συγκεκριμένη επιτροπή της βουλής.  Για το θέμα αυτό βεβαίως, ασχολήθηκαν και άλλοι πρωταθλητές του λαϊκισμού και της ξενοφοβίας όπως ο Λευτέρης Χριστοφόρου και Κυριάκος Χατζηγιάννης. Και αυτοί οι προβληματικοί τύποι, φαίνεται μόλυναν ακόμα και τον Βουλευτή Γιώργο Γεωργίου του ΔΗΣΥ, που είναι συνήθως πιο νούσιμος, και είπε και εκείνος του δικά του.

 

Είναι τραγικό γιατί ζητήματα όπως η ξενοφοβία που θεωρούσαμε μακρινά από μας, μας απασχολούν πλέον επί καθημερινής βάσης. Από τη μια γιατί λόγω των δεδομένων κοινωνικών συνθηκών, επηρεάζουν πράγματι ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων, αλλά και γιατί υπάρχει η συνομοταξία των ξετσίπωτων δημοσίων ανδρών οι οποίοι και επί πτωμάτων θα βάδιζαν για να καταφέρουν επανεκλογή.

 

Ένας αγώνας για την επανεκλογή που θα μας κρατήσει καθηλωμένους για τους επόμενους 4-5 μήνες. Και καλά, να υποθέσω πως ο Κουλίας του ΔΗΚΟ και ο Βαρνάβα της ΕΔΕΚ, δεν θα απασχολήσουν την ηγεσία τους, γιατί οι κακόφωνες κραυγές τους αντανακλούν την ακροδεξιά φιλοσοφία των κομμάτων που εκπροσωπούν.

 

Με προβληματίζει όμως ο ΔΗΣΥ: Λευτεράκης και Χατζηγιάννης, συνειδητά, αλλά και Γεωργίου μπαίνουν σε πολιτική επιχειρηματολογία σε βάρος της κυβέρνησης,  και σε κοινωνικά σχόλια τα οποία εμμέσως ή αμέσως ενισχύουν την ξενοφοβία. 

 

Είναι αυτό η ποιότητα και το επίπεδο του πολιτικού λόγου που επιθυμεί να χαρακτηρίζει το κόμμα του ο Νίκος Αναστασιάδης; Θα χαρεί ο κ. Αναστασιάδης όταν εκλέξει ξανά το κόμμα του βολευτή  τον κ. Χριστοφόρου με «μακαριακά ποσοστά», όπως έγραφε και η Offsite;

 

Και απαντώ: ως κομματάρχης μπορεί ναι. Αν όμως ο Νίκος Αναστασιάδης έχει φιλοδοξίες statesman, φιλοδοξίες ανθρώπου που θα κερδίσει υποστηρικτές πέραν του ΔΗΣΥ, τότε πρέπει να βάλει χαλινάρι στον λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό που χαρακτηρίζει στελέχη του κόμματος του.

 

Κατ’ αναλόγια και το ΑΚΕΛ: αν έκαναν και άλλοι τέτοιες και ακόμα πιο έντονες δηλώσεις για «καυτά θέματα» όπως αυτή του Νεοκλη Συλικιώτη τότε θα μπορούσα να νοιώσω σεβασμό στο πολιτικό μας θίασο.

 

Τότε ίσως να υπήρχε ελπίδα.

 

Γιατί η αδυναμία, ή ατολμία, ο εγκλωβισμός σε παράλογες ιδεολογίες, αλλά και ο λαϊκισμός, εξτρεμισμός και εθνικισμός, μετέτρεψαν τον πολιτικό μας θίασο σε ένα θλιβερό τσίρκο, για το οποίο η πιο σωστή αντιμετώπιση είναι η πλήρης απαξίωση.

 

Υ.Γ. Είναι άξιον απορίας γιατί οι περισσότεροι λαϊκιστές, ρατσιστές, ξενόφοβοι βολευτές προέρχονται από την επαρχία Αμμοχώστου ((Χριστοφόρου, Χατζηγιάννης, Σαμψών, Κουλίας, Βαρνάβα). Ακούς την ανταπόκριση του Ευαγγελίδη το πρωί από το Τρίτο, φρίττεις και διερωτάσαι: τι νερόν πίννουν οι βαρωσιώτες; Δεν υπάρχουν αρκετοί νούσιμοι άνθρωποι στην επαρχία;

 

 

14 Σχόλια leave one →
  1. Othellos permalink
    12 Ιανουαρίου, 2011 19:36

    «Είναι άξιον απορίας γιατί οι περισσότεροι λαϊκιστές, ρατσιστές, ξενόφοβοι βολευτές προέρχονται από την επαρχία Αμμοχώστου ((Χριστοφόρου, Χατζηγιάννης, Σαμψών, Κουλίας, Βαρνάβα). Ακούς την ανταπόκριση του Ευαγγελίδη το πρωί από το Τρίτο, φρίττεις και διερωτάσαι: τι νερόν πίννουν οι βαρωσιώτες; Δεν υπάρχουν αρκετοί νούσιμοι άνθρωποι στην επαρχία;»

    Άξιον απορίας είναι το ότι ενώ κατηγορείς κάποιους για ρατσισμό την ίδια ώρα γράφεις υστερόγραφα με τα οποία επιχειρείς να γενικεύσεις και να ισοπεδώσεις κάποιους άλλους λόγω καταγωγής.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      12 Ιανουαρίου, 2011 23:04

      Αγαπητέ Οθέλλο,

      Ας μοιράσουμε το υστερόγραφο σε δύο.

      «Υ.Γ. Είναι άξιον απορίας γιατί οι περισσότεροι λαϊκιστές, ρατσιστές, ξενόφοβοι βολευτές προέρχονται από την επαρχία Αμμοχώστου ((Χριστοφόρου, Χατζηγιάννης, Σαμψών, Κουλίας, Βαρνάβα). Ακούς την ανταπόκριση του Ευαγγελίδη το πρωί από το Τρίτο, φρίττεις…»

      Αυτό είναι αντικειμενικά ορθό, και πιστεύω συμφωνείς!

      «…και διερωτάσαι: τι νερόν πίννουν οι βαρωσιώτες; Δεν υπάρχουν αρκετοί νούσιμοι άνθρωποι στην επαρχία;»

      Θα βοηθούσε αν το δεύτερο κομμάτι συνοδευόταν από ένα γελάκι 🙂 ;

      Μου αρέσει!

  2. 12 Ιανουαρίου, 2011 20:03

    Strovoliotis,

    Δεν νομίζω να φταίει το νερό για τον λαϊκισμό, τον πολιτικαντισμό, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία των βολευτών που ανάφερες [παρ’ όλο που η Επαρχία Αμμόχωστου έχει μια ιδιαιτερότητα καθώς ένα μέρος της είναι κατεχόμενο κι ένα άλλο ελεύθερο κι αυτό ίσως να δημιουργεί ποικίλες συμπεριφορές] … Να σημειώσω κάποιοι από τους εν λόγω τύπους δεν μένουν καν στην Επαρχία Αμμόχωστου [Σαμψός, Κουλίας], ενώ υπάρχουν και πολλοί άλλοι με την ίδια συμπεριφορά [Μητσόπουλος, Θεμιστοκλέους, Ιωνάς, Αντρέας Κυπριανού – links: http://aneforiwn.blogspot.com/2010/12/932010.html και http://aneforiwn.blogspot.com/2010/05/332010.html%5D… Μήπως φταίει ο ιδεολογικοπολιτικός τους χώρος;

    Πάντως με αυτή ΣΟΥ την ανάρτηση έχω πειστεί ότι ΔΕΝ θα ΣΟΥ κάμουν πρόταση για το ψηφοδέλτιο του “Συναγερμού”!!! 🙂

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      12 Ιανουαρίου, 2011 23:07

      Ανεφ,

      Μπορεί να κάνεις λάθος πάλι!

      Μπορεί αυτή η ανάρτηση να βγήκε γιατί ακριβώς *δεν* μου έκανε πρόταση για αριστίνδην ο Αναστασιάδης 🙂

      Μου αρέσει!

  3. 12 Ιανουαρίου, 2011 20:06

    Το δευερο link είναι: http://aneforiwn.blogspot.com/2010/05/332010.html

    Μου αρέσει!

  4. κυπραιος αντιφασιστας permalink
    12 Ιανουαρίου, 2011 20:39

    το ακελ προσπαθει να εποικισει τα ελυθερα εδαγη με αλλοδαπους.ξυπνατε κυριοι ο κομμουνισμος επεσε.ξυπνατε κυριοι δεν μπορειτε να δολοφονησετε ολο τον λαο οπως κανατε με τον χατζηκωστη επειδη ηταν αντιομοσπονδιακος.και ξερουμε οτι η πουτανα η σκορδελη ειναι κομμουνιστρια

    Μου αρέσει!

  5. Ανώνυμος permalink
    13 Ιανουαρίου, 2011 19:12

    Ξέχασεις φυσικά να αναφέρεις την Επίτροπο Διοικήσεως και όλο το λογιστικό γραφείο της Δημοκρατίας που έχουν τονίσει αυτό που γνωρίζουμε όλοι. Οι «πολιτικοί πρόσφυγες» εκμεταλλεύονται τρύπες του Ταμείου Προνοίας. Επίσης τονίσαν ότι δεν πρέπει να τους δίνεται άσυλο καθώς περάσανε στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσω των κατεχομένων εδαφών (αν θυμάσαι τι είναι εισβολή και κατοχή).

    Όταν η Επίτροπος και οι λογιστές του κράτους έκανα επίσκεψη στην Βουλή για το θέμα η Χαραλάμπους και ο Συλικιώτης δεν παρουσιάστηκαν παρόλο που τους ζητήθηκε. Αγνόησαν τον λογιστικό έλεγχο ωσάν να τους ανοίκουν τα χρήματα του φορολογουμένου. Δηλαδή το μόνο που ξέρουν οι δυό τους είναι να κόβουν επιταγές και να αναμασάνε μια διεστραμμένη αντίληψη της πολυπολιτισμικότητας που είναι η επικρατούσα στον χώρο του ΑΚΕΛ.

    Και φυσικά η υποκρισία σου διαφαίνεται ξεκάθαρα από το Υ.Γ.

    Ατυχέστατη η ανάρτηση σου.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      13 Ιανουαρίου, 2011 21:31

      Ανώνυμε,

      Τόνισα πως σε αυτή την ανάρτηση δεν ασχολούμαι με την ουσία του ζητήματος.

      Εσύ τα μπλέκεις.

      «Τρύπες» σε νομοθεσίες υπάρχουν παντού. Κανένα δεν κρεμάζουμε όμως. Προσπαθούμε να τις κλείνουμε.

      Οι «πολιτικοί πρόσφυγες» που αναφέρεις είναι άλλο πράγμα από τους παράνομους μετανάστες. Και νομίζω εξ ορισμού για να είναι παράνομος κάποιος, μάλλον δεν μπήκε νόμιμα στη δημοκρατία. Παρ’ όλα ταύτα έχει δικαιώματα.

      Η άσχετη αναφορά σου στο Κυπριακό πρόβλημα δείχνει όμως κάτι: άλλο ένα επιχείρημα υπέρ της λύσης: ας κλείσουμε και άλλες τρύπες, διαφωνείς;

      Έχεις δίκιο, η βουλή μπορεί και οφείλει να κάνει λογιστικό έλεγχο. Κάνει όμως συνήθως λαϊκισμό.

      Δεν ανήκω στο ΑΚΕΛ.

      Υπάρχουν σαφώς υποκριτές και ατυχείς ιστολόγοι.

      Ως επίσης και σχολιογράφοι.

      Μου αρέσει!

Trackbacks

  1. Tweets that mention Οι μετανάστες, οι λαϊκιστές βολευτές και ένας ευγενικός υπουργός. « Στροβολιώτης -- Topsy.com
  2. Αντικαταστάθηκε ο υπουργός Εσωτερικών της Τυνησίας μετά τις ταραχές | Διαιτες

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.