Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γιαννάκης Ομήρου: η λάθος επιλογή.

2 Ιουνίου, 2011

 

Αποποιήσεις:

 

1. Κάθε ένας κρίνεται από τις πράξεις του και την συνολική του προσφορά. Άρα όποιον και να επιλέξουν οι βουλευτές μας, θα πρέπει να του δώσουμε την πίστωση χρόνου που χρειάζεται για να αποδείξει πως αξίζει.

 

2. Η κριτική μου αφορά αποκλειστικά την προοπτική λύσης του Κυπριακού. Αξιολογώ αυτό το ζήτημα ως την μέγιστη προτεραιότητα που αντιμετωπίζουμε, και άρα κρίνω βάσει των συνεπειών που θα έχει η εκλογή του πρόεδρου της βουλής στο ζήτημα αυτό.

 

 

Οι ψεσινές εξελίξεις εντείνουν ακόμα περισσότερο την αγωνία (λέμε τώρα), για το άτομο που θα εκλεγεί στη θέση του προέδρου της βουλής.

 

Οι Οικολόγοι αποφάσισαν να διεκδικήσουν την προεδρία με τον μοναδικό τους βουλευτή, Γιώργο Περδίκη, ο Ζαχαρίας ακόμη αγνοείται, και με αυτά τα δεδομένα η προεδρία θα κριθεί από την ψήφο αυτού του βουλευτή(!), και δευτερευόντως από την στάση που θα τηρήσει ο Γιώργος Περδίκης μετά την πρώτη ψηφοφορία, στην οποία αναμένεται να πάρει μόνο τη δική του ψήφο. Η δήλωση της Ιωάννας Παναγιώτου πως στην δεύτερη και τρίτη ψηφοφορία, ο Περδίκης θα πράξει βάσει «εξουσιοδότησης», ίσως να δείχνει ένα συμβιβασμό τάσεων στο αρμόδιο όργανο των οικολόγων, αφού αυτό δίνει τη δυνατότητα στον Γιώργο Περδίκη να κάνει αυτό που νομίζει στη δεύτερη ψηφοφορία, αλλά στην πρώτη θα είναι υποψήφιος, για την τιμή των όπλων.

 

Εδώ θα αναφερθώ περισσότερο στην επιλογή του ΔΗΣΥ, που είναι ο αρχηγός της ΕΔΕΚ κ. Γιαννάκης Ομήρου. Θεωρώ αυτή την επιλογή λανθασμένη. Θεωρώ πως αυτή η επιλογή δεν εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον, τη λύση δηλαδή του Κυπριακού, αλλά δεν εξυπηρετεί ούτε και τα συμφέροντα του ΔΗΣΥ. Και αν μπω στη λογική του ότι όλα γίνονται για τις προσεχείς προεδρικές, ειλικρινά πιστεύω πως ούτε αυτός ο στόχος εξυπηρετείται.

 

Κατ’ αρχάς είναι τραγικό πως ως υποψήφιοι φέρονται οι αρχηγοί τριών μικρών εθνικιστικών κομμάτων, ενώ τα δυο μεγάλα κόμματα άγονται και φέρονται από αυτούς. Αντιλαμβάνομαι την «υποχρέωση» του ΑΚΕΛ να στηρίξει Κάρογιαν, αφού τυπικά βρίσκονται μαζί στην κυβέρνηση, αλλά θα έπρεπε και το ΑΚΕΛ να αντιληφθεί με τι βρώμα έχει να κάνει: ο Φιλελεύθερος γράφει σήμερα πως το ΔΗΚΟ εμύνησεν στον Ζαχαρία πως «ψήφισε Κάρογιαν, και σε 4 μήνες φεύγουμε από την κυβέρνηση».

 

Α, μάλιστα! Δηλαδή ψηφίστε μας μαλάκες ΑΚΕΛικοί, και σε λίγο, μπάι μπάι!  Μετά από αυτή την πληροφόρηση ποιος ΑΚΕΛικός θα έχει το θάρρος να ψηφίσει τον Μάριο Κάρογιαν;

Δεν αναμένω όμως πως το ΑΚΕΛ θα τολμήσει να αλλάξει την απόφαση του, και να κάνει το έντιμο: την κάθοδο με τον δικό του ΓΓ.

 

Ο ΔΗΣΥ μη τολμώντας να παίξει με τους δικούς του κανόνες, μπαίνει σε παρόμοια περιπέτεια. Γνωρίζουμε όλοι πως ειδικά για  τα εθνικιστικά κόμματα, σκοπός της ύπαρξης τους είναι η υπονόμευση της λύσης του Κυπριακού. Άρα τι εξυπηρετεί η εκλογή του κ. Ομήρου; Θα δώσει ψήφους στον κάτω από οποιοσδήποτε συνθήκες pro-solution κ. Αναστασιάδη στις προσεχείς προεδρικές εκλογές; Πολύ αμφιβάλλω αν θα μπορέσει να «τραβήξει» προς τον ΔΗΣΥ όλους τους ΕΔΕΚίτες ο κ. Ομήρου, αν και εφόσον το κόμμα του υποστηρίξει τον κ. Αναστασιάδη. Ειλικρινά πιστεύω πως αν η επιλογή του ΔΗΣΥ στόχο έχει το άνοιγμα σε άλλους χώρους, εν όψει των προεδρικών, η εκλογή Ομήρου μάλλον θα εγκλωβίσει το κόμμα, και δεν θα του δώσει οποιοδήποτε πλεονέκτημα. Γιατί εκλογή Ομήρου θα σημαίνει και αποδέσμευση Κάρογιαν από το ΑΚΕΛ, φυσιολογική σκλήρυνση των θέσεων του, και μετά τι; Είναι πιθανόν ένα ΔΗΚΟ μακριά από την προεδρία της βουλής, λογικά πιο εξτρεμιστικό, να δώσει ψήφο στον κ. Αναστασιάδη – τον άνθρωπο που τους κατέβασε από εκείνη τη θέση;

 

Επαναλαμβάνω πως με φόντο τις προεδρικές, η εκλογή Ομήρου προσφέρει αμφίβολα κέρδη από την ΕΔΕΚ, ενώ θα αποξενώσει και το ΔΗΚΟ.

 

Κέρδος μπορεί να θεωρηθεί η αποδυνάμωση της συμμαχίας ΑΚΕΛ – ΔΗΚΟ.

 

Με ποια προοπτική όμως; Ο κ. Χριστόφιας θα είναι πρόεδρος μέχρι το 2013, αυτό δεν αλλάζει. Αν έχει την ευκαιρία και αν τολμήσει να λύσει το Κυπριακό, τότε το κυπριακό πολιτικό σύστημα κάνει επανεκκίνηση, και αυτό πιστεύω θα χαροποιούσε και τον κ. Αναστασιάδη. Από την άλλη, αν δεν γίνει αυτό, οι δυνατότητες της παρούσας κυβέρνησης να λύσει τα λοιπά προβλήματα, κυρίως της οικονομίας,  είναι από περιορισμένη, ως ανύπαρκτη, άρα, εν όψει των προεδρικών ο κ. Αναστασιάδης θα βρει μπροστά του ένα σώμα ψηφοφόρων έτοιμο και ώριμο για την αλλαγή. Αν δεν βγει ο κ. Ομήρου, και εκλεγεί ο κ. Κάρογιαν, τότε ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ θα συνεχίσουν να φθείρονται μαζί, και ο ΔΗΣΥ δεν θα έχει αποξενωθεί από το ΔΗΚΟ.

 

Ναι, αλλά ο Γιαννάκης;

Εκείνος θα νοιώθει άσχημα πως του έταξε πάλι ο ΔΗΣΥ, και του γέλασε.  Σε κάποιο βαθμό θα νομιμοποιείται να το νοιώθει αυτό, εκτός και αν αποφασίσει ο ΔΗΣΥ *πριν* τη σημερινή συνεδρία να κατέβει υποψήφιος ο ίδιος ο Νίκος Αναστασιάδης. Αν θυμάμαι καλά, η επιλογή Ομήρου ήταν υπό την αίρεση πως είναι εκλέξιμος. Αφοί οι Οικολόγοι θα κατεβάσουν δική τους επιλογή, τότε ο κ. Ομήρου δεν είναι (στα σίγουρα) εκλέξιμος. Σε αυτή την περίπτωση, αν όλοι επιμένουν στις υποψηφιότητες τους, εκλέγεται στη δεύτερη ψηφοφορία ο Μάριος Κάρογιαν.

 

Δεν θεωρώ πως αυτό είναι το χειρότερο σενάριο για τον ΔΗΣΥ. Αντίθετα θεωρώ πως του δίνει πλεονεκτήματα: την ηθική επιβράβευση πως κράτησε μια έντιμη στάση, και δεν μπήκε σε μυστηριώδη παζάρια με ευκαιριακούς συμμάχους, αφήνει γέφυρες ανοικτές, ενώ επιτρέπει και στην συμμαχία ΑΚΕΛ – ΔΗΚΟ να συνεχίσουν να αυτοφθείρονται.

 

Ένας ανοικτόμυαλος, νούσιμος ΔΗΣΥ είναι, κάτω από τις περιστάσεις,  ό,τι πιο προοδευτικό έχει να δείξει σήμερα το Κυπριακό πολιτικό σύστημα. Αν εμβολιαστεί και με εντιμότητα σε σχέση με την εκλογή του προέδρου της βουλής, μου κάνει πιο πολύ.

 

 

18 Σχόλια leave one →
  1. 2 Ιουνίου, 2011 08:31

    Καλημέρα Στροβολιώτη
    Λίγες αυθόρμητες σκέψεις, αν κι έχω ζαλιστεί κάπως με τα σενάρια.
    Για να είμαι ειλικρινής, θεωρώ θετικό, ότι ο ΔΗΣΥ δε χρωστά πουθενά, επειδή απλά δεν κατέχει ΚΑΝΕΝΑ αξίωμα εδώ και μία δεκαετία. Κι αυτό διότι αν προχωρήσει με μια σταθερή πορεία, θα μπορέσει να διεκδικήσει με καθαρά χαρτιά την προεδρία το 2013. Πάντα με γνώμονα τη ΔΔΟ, αυτό είναι πολύ καλό, εφόσον εάν δεν επιτευχθεί λύση μέχρι τότε, (κάτι που όλοι ευχόμαστε να γίνει στο άμεσο μέλλον κι ας είναι και ο κ. Περδίκης πρώτος πρόεδρος της Ενωμένης Κύπρου 🙂 ), τουλάχιστον είναι μεγάλες οι πιθανότητες να έχουμε έναν πρόεδρο επανένωσης και μια ομάδα πολλά υποσχόμενων πολιτικών στην επόμενη θητεία. Το ποιος θα εκλεγεί σήμερα πρόεδρος της βουλής, δεδομένων των υποψηφίων, δε διακρίνω να παίζει και τόσο ρόλο, όσο νομίζουμε. (Πάντως σε άλλες χώρες, δε θεωρείται και τόσο αξιοζήλευτη η θέση του προέδρου της βουλής.) Όσο για το ΑΚΕΛ και τους υπόλοιπους της κυβέρνησης, υπό κανονικές συνθήκες, σε μία υγιή δημοκρατία οφείλει να υπάρχει συχνή εναλλαγή. Άρα ο δρόμος προς την αντιπολίτευση δεν πρέπει να τους τρομάζει, αλλά να το δούν όπως έχει στην πραγματικότητα: πλησιάζει απλά η δική τους σειρά για αποτοξίνωση μακριά από την εξουσία.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      2 Ιουνίου, 2011 13:21

      Ναι να μην χρωστά και να μην του χρωστούν του ΔΗΣΥ…

      Θα ήταν καλό να τελείωνε η εποχή των «ρυθμιστών».

      Φαίνεται όμως πως αργεί ακόμα.

      Μου αρέσει!

  2. Andreas permalink
    2 Ιουνίου, 2011 08:57

    Μα πριν λλιον τους εψήφισες τζι αρκεψες τες γκρίνιες.
    Αις μου τα εμενα τουτα να καμνω χάζι.
    34% είπεν ο μάστρος σου οτι του έδωκες , έπιαντο μύνημα τζι αξιοποιεί το.

    Στροβολιώτηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη
    ΣΕ ΚΑΛΗ ΜΕΡΚΑ!!!!!!!!!!!!

    Μου αρέσει!

  3. disdaimona permalink
    2 Ιουνίου, 2011 10:06

    τις απόψεις μου τις εξέθεσα αναλυτικά στο μπλογκ του νέου ελληνοκύπριου.

    εδώ δυό λόγια πιο σύντομα και λιγότερο υπομονετικά.

    η πολιτική δεν παίζεται μόνο στην βουλή ή μόνο στο προεδρικό.

    παίζεται στην καθημερινότητα μας, στις δουλειές μας, στα σπίτια μας, ακόμα και στις εκκλησίες.

    ο αγώνας που δίνει η υγιής μερίδα του κυπριακού λαού για απεξάρτηση συναισθηματική, νοητική, πολιτική από τη ρητορική του ΄60, εδώ και μια δεκαετία – για να μεινω στους αριθμούς της Λεμέσιας – σήμερα πάει στα σκουπίδια.

    το απορριπτικό μετωπο είχε ως σοβαρότερο πρόβλημα και εμπόδιο την απουσία ενιαίου φορέα για να κτυπήσει την ΔΔΟ.

    σήμερα ο ΔΗΣΥ προσφέρει αυτό το φορέα, εις βάρος της θέλησης ακόμα και των δικών του ψηφοφόρων. δεν θα χρειάζονται πια οι απορριπτικοί να βρίσκονται κρυφά στην αρχιεπισκοπή. θα βρίσκονται φανερά στο γραφείο του Γιαννάκη να οργανώνονται.
    ο Ομηρου στη βουλή είναι παράταση ζωής για το ΕΥΡΩΚΟ, τον Κολοκασίδη, τον Κενεβέζο, τον Χρήστο Κληρίδη, και όλους όσους το εκλογικό σώμα έφτυσε.

    να μην αναφέρω την ντροπή να έχεις για πρόεδρο της βουλής μια αντιΔΔΟ καρικατούρα.

    η πιο σοφή επιλογή για όλους τους επανενωσίτες είναι να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό και να καταγράφουν από σήμερα τα κορδελάκια των ΔΗΣΥκών με το απορριπτικό μέτωπο. το κόμμα είναι σοφό, κατί θα ξέρει και επιλέγει Ομήρου….με ενδιαφέρει πάρα πολύ πως θα στοιχειοθετηθεί αυτή η σοφία από τα κάτω…

    άτε, χώστε τζαι τα τασάκια κοπέλλια γιατί τωρά εν σας πέρνει να τα πετάσσετε.

    ακόμα ένα βήμα του Νίκου πιο πίσω, τζαι θα ξαναρχίσουμε να μιλούμε με όρους
    Μακάριος ή Γρίβας. τέτοια πολιτική «πρόοδος».

    όσον αφορά την οικονομική πολιτική για την οποία λες στροβολιώτη πως το ΑΚΕΛ είναι άχρηστο, ήθελα να ρωτήσω, η διχοτόμηση με ποιό τρόπο αποτελεί βάση για έξοδο της Κύπρου από την κρίση.

    και για ποιό λόγο, παρουσιάζεις τα θέματα λύση με ΔΔΟ και έξοδος από την οικονομική κρίση ως ανεξάρτητα. εγώ έχω την εντύπωση πως εξαρτώνται. και πως η επιλογή της διχοτόμησης και της ενίσχυσης του απορριπτικού μετώπου που την επιβάλλει, αποτελεί και λάθος οικονομική πολιτική πέραν των υπολοίπων.

    Μου αρέσει!

    • Othellos permalink
      2 Ιουνίου, 2011 11:26

      «…να μην αναφέρω την ντροπή να έχεις για πρόεδρο της βουλής μια αντιΔΔΟ καρικατούρα.»

      Υπερβολές! Μπροστά στον Τάσσο Παπαδόπουλο που οι ΑΚΕΛικοί ψήφισαν με τα τέσσερα τους για Πρόεδρο το 2003, ο καημένος ο Ομήρου τι είναι;

      ΟΚ, να μην εκλεγεί ο Ομήρου πρόεδρος της Βουλής. Εξηγείστε μας όμως γιατί ο Κάρογιαν είναι καλύτερη επιλογή από αυτόν; Ή ακόμα και από τον Περδίκη;

      Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        2 Ιουνίου, 2011 13:31

        Οθέλλο, δεν είναι καλύτερη επιλογή ο Κάρογιαν.

        Από τη στιγμή όμως που ο ΔΗΣΥ κρίνει πως δεν μπορεί από μόνος του να εκλέξει τον δικό του πρόεδρο, τότε πρέπει να επιλέξουν. Δυστυχώς όμως δεν έβαλαν μέσα στις επιλογές τους την έντιμη επιμονή στη δική τους υποψηφιότητα.

        Εγώ νομίζω και ηθικά, και πολιτικά θα έπρεπε να επιμένει ο ΔΗΣΥ στη δική του υποψηφιότητα, και όποιος θέλει ας βγει: τα πλεονεκτήματα αυτής της στάσης είναι μεγαλύτερα από τα μυστήρια παζαρέματα με τρίτους…

        Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      2 Ιουνίου, 2011 13:26

      Dis,

      Από τη μέση και κάτω σε χάνω!

      Αναφορικά με τη σχέση λύσης – οικονομίας, νομίζω η απάντηση είναι σαφής: λύση και οικονομική ανάπτυξη πάνε μαζί. Απλώς στο κείμενο αυτό συλλογίζομαι με φόντο μόνο το ζήτημα της λύσης.

      Η σχετική μου κριτική για το ΑΚΕΛ είναι γνωστή: δεν κάνει και δεν μπορεί να κάνει σωστή διαχείριση του συστήματος, αν δεν ξεκαθαρίσει την ιδεολογική του στάση. Δεν γίνεται να έχει και τον σκύλο χορτάτο και το ψωμί σωστό…

      Μου αρέσει!

      • disdaimona permalink
        2 Ιουνίου, 2011 17:23

        Ωραία, χαίρομαι που συμφωνούμε για τη σύνδεση ΔΔΟ τζαι σωστής διαχείρισης της κρίσης.

        Τζαι γνωρίζω ότι τα πολλά λόγια εν φτώσια, τζαι πως λυπάσαι όπως πολλοί για την εκλογή Ομήρου.

        Οθέλλο, όι μαζί μου για τον Τάσσο Παπαδόπουλο. έφκαλα όνομα που τσιριλλώ για τούντην επιλογή του ακελ.

        παρόλ αυτά, είμαστε στο 2011. ας το θυμούμαστεν. τωρά ο Τάσσος Παπαδόπουλλος εν η συνωμοταξία που εσκέπασεν ο Νίκος με την υποστήριξη Ομήρου, με το ίδιο και χειρότερο πρόσωπο.

        έννεν εγώ που κλώνω…τζαι στη συγκεκριμμένη περίπτωση εννε το ακελ που έκλωσεν.

        Μου αρέσει!

  4. Toxotis permalink
    2 Ιουνίου, 2011 10:48

    Φίλε Στροβολιώτη συμφωνώ εν μέρει. Ναι ο Γιαννάκης Ομήρου δεν είναι σοβαρή περίπτωση. Είναι όμως λιγότερο επικίνδυνος από τον Καρογιάν. Άρα η επιλογή προσώπου δεν είναι η χειρότερη. Νομίζω το λάθος στην ανάλυση σου είναι ότι περιορίζεις τα κριτήρια σου στο Κυπριακό. Ναι πράγματι με την ΕΔΕΚ πιθανό συνοδοιπόρο ο ΔΗΣΥ ίσως γίνει λίγο πιο συντηρητικός στο Κυπριακό. Δεν νομίζω όμως ότι θα υπάρξει ριζική αλλαγή αλλά αν υπάρξει κάτι θα είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα. Άλλωστε γνωρίζε καλά ο καθένας στον ΔΗΣΥ και ο Αναστασιάδης πρώτος ότι την¨»σκληρή» ΕΔΕΚ δεν την κερδίζει με τίποτε. Εκτός αν συνεχίσει ο Γκούφης τες πελλάρες. Δεν είναι όμως μόνο το Κυπριακό στον ορίζοντα. Είναι χίλια δυο άλλα που αφορούν την ευρωπαική προοπτική, την ευρωπαική επικείμενη προεδρία, την οικονομία, την ανάπτυξη, κλπ που θεωρώ οτι μία σύγκλιση ΔΗΣΥ ΕΔΕΚ μπορεί να φέρει καλά αποτελέσματα. Ελπίζω τουλάχιστον…

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      2 Ιουνίου, 2011 13:34

      Τοξότη αφού είναι και οι δυο επικίνδυνοι, τότε γιατί;

      Ειλικρινά όσο περνά η ώρα και το κουβεντιάζω δεν βλέπω κανέναν ουσιαστικό όφελος για τον ΔΗΣΥ με αυτή την επιλογή.

      Ναι, έχεις δίκιο, υπάρχουν και άλλα θέματα εκτός του Κυπριακού. Μα, σε αυτά τα θέματα υπό ομαλές πολιτικές συνθήκες η σύγκλιση θα ήταν μεταξύ ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ…

      Μου αρέσει!

  5. Andreas permalink
    2 Ιουνίου, 2011 11:11

    Οφειλω να πληροφορησω οτι εκλειδωσαν ολα τα στοισιηματα.
    Ανοιχτο ως τις 4 το απογευμα ο δυση ελεω μεταλλαξεων που εν ηξερουμε ηνταλος εννα συμπεριφερτει ως την τελευταια στιγμη.
    Παρακαλω συντομευκεται γιατι ο χρονος λιφκει!!!!

    Μου αρέσει!

  6. 2 Ιουνίου, 2011 11:42

    Το παιχνίδι ξεκίνησε πριν τις βουλευτικές εκλογές και τους κανόνες τους έθεσε ο Αναστασιάδης.
    Ξέρει ότι για να κατεβάσει από την εξουσία το ΑΚΕΛ χρειάζεται συνεργασίες και δοσοληψίες.
    Έπεισε τον Ομήρου να θέσει νωρίς νωρίς υποψηφιότητα και μετά το ΕΥΡΟΚΟ να τον στηρίξει για να έρθει αυτός τελευταίος ,έτσι ώστε να μην φανεί ότι αυτός τους καθοδηγεί Στα ενδιάμεσα έκανε και κάποιες προτάσεις φωτοβολίδες, στάχτη στα μάτια.
    Ήξερε από πριν για την προβληματική ψήφο Κοιλία ο οποίος ίσως οδηγηθεί προς ΕΔΕΚ και έτσι έχει το μέτωπο πάνω στο όποιο θα βασιστεί για τι 2013.
    Τώρα η μόνη επιλογή για το ΑΚΕΛ είναι να ψηφίσει Περδίκη και να υποσχεθεί στο ΔΗΚΟ την προεδρία το 2013 ίσως με Μάρκο.
    Τώρα η μπόχα είναι πολύ περισσότερη από ότι προεκλογικά.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      2 Ιουνίου, 2011 13:36

      Ζάκο, τούτον το σενάριο, δεν το είχα σκεφτεί 🙂

      Αν βγει ο κουμπάρος ο Περδίκης, θα έχουμεν τζιαι τα μέσα 🙂

      Μου αρέσει!

  7. 2 Ιουνίου, 2011 13:57

    Διάβασε τα όσα έγραψε ο Κασκάνης σήμερα. Έτσι… για να αντιληφθούμε ότι η ερμηνεία των αποτελεσμάτων στις βουλευτικές ως «θετικών» ήταν ένα περιπαίξιμο. Τι Κάρογιαν,, τι Περδίκης, τι Κουλίας, τι Ομήρου… Πάλε βουρούν τους τα πισών σαν τες τσουρούδες.

    Μάλτα γιοκ.

    Μου αρέσει!

  8. 2 Ιουνίου, 2011 15:34

    Μα τι μας λέτε σιόρ. Αφού πρώτη επιλογή του Δησύ ήταν ο Κάρογιαν. Με την προϋπόθεση ότι θα εδιέλυε την συνεργασία με τον ΑΚΕΛ. Αν την εδιέλυε ήταν άξιος. Τώρα δεν κάμνει.

    Άτε σιόρ. Βρώμα τζιαι δυσωδία παντού. Ο Ομήρου αξίζει όλων. Όχι μόνον του Κουλία.

    Μου αρέσει!

  9. Othellos permalink
    2 Ιουνίου, 2011 21:58

    «Οθέλλο, όι μαζί μου για τον Τάσσο Παπαδόπουλο. έφκαλα όνομα που τσιριλλώ για τούντην επιλογή του ακελ.»

    Δεν ξέρω τι έκανες, δεν με ενδιαφέρει και ούτε το σχολίασα. Η ουσία για μένα είναι ότι από το 2003 και μετά παραμένουμε στάσιμοι εξ αιτίας των τότε επιλογών του ΑΚΕΛ οι οποίες έγιναν με μόνο κριτήριο την καρέκλα. Κι εσύ ακόμα φωνάζεις για τον Όμηρο.

    Μου αρέσει!

Trackbacks

  1. Ο Γιαννάκης και ο Νίκαρος κάνουν αταξίες στην αυλή. « Στροβολιώτης

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.