Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ένας μικρός Γιαννάκης. Και ένας μικρός Αντωνάκης.

16 Ιουνίου, 2011

 

«Τη θέση ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να απουσιάζει από τις εθνικές επάλξεις, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου μετά από συνάντηση που είχε το πρωί με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομος Β’, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Ομήρου είπε ότι θεώρησε καθήκον του να επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου μετά την εκλογή του στην προεδρία της Βουλής προκειμένου να του εκφράσει τη βούλησή του «για μια στενή συνεργασία, με στόχο την προαγωγή των κοινών εθνικών σκοπών που είναι η ελευθερία και η δικαίωση της πατρίδας μας».

 

 

«Μπορεί στο κυπριακό πολίτευμα να υπάρχει και να είναι κατοχυρωμένη η διάκριση, ο χωρισμός, όπως λέμε, εκκλησίας και κράτους, όμως, όταν χειμάζεται ο κυπριακός ελληνισμός, μια Εκκλησία με μια ιστορία δύο χιλιάδων χρόνων, με μια βαριά κληρονομιά ενός Αρχιεπισκόπου Κυπριανού, μιας 9ης Ιουλίου, ενός Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και ενός Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, και άλλων κληρικών που αγωνίστηκαν για τη φυσική και εθνική επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού, και να το ήθελε, που δεν το θέλει, δεν μπορεί να απουσιάζει από τις εθνικές επάλξεις»,

 

Το μήνυμα που στέλλουμε, συνέχισε, είναι ότι «ασφαλώς θέλουμε την Εκκλησία να είναι παρούσα, να είναι γρηγορούσα, να είναι αγρυπνούσα στον εθνικό αγώνα».

 

Πηγή: Πολίτης.

 

Να τις χαρακτηρίσω κενολογίες; Να τις χαρακτηρίσω μαλακίες;

 

Ό,τι και να γράψω ο μικρός Γιαννάκης θα είναι εκεί, και θα σπρώχνει τη χώρα προς τα πίσω. Επιβεβαιώνοντας με τον χειρότερο τρόπο το λάθος της επιλογής. Όχι πως ο άλλος μικρός, ο Μάριος θα ήταν καλύτερος. Η λανθασμένη επιλογή έχει να κάνει με τον ΔΗΣΥ, το κόμμα που τον εξέλεξε και συνεπώς συνδέθηκε μαζί του.

Πως συνάδουν τέτοιες δηλώσεις ενός βαθιά συντηρητικού και οπισθοδρομικού πολιτικού με το ευρωπαϊκό – σύγχρονο προφίλ που θέλει να προβάλει ο ΔΗΣΥ;

 

Λουθείτε τον τώρα κύριε Αναστασιάδη μου.

 

Αλλά και ο μικρός Αντωνάκης; Δεν ισχυρίζομαι πως ξέρω λεπτό με λεπτό το πώς εξελίχθηκαν οι πολιτικές επαφές χτες στην Ελλάδα.  Εκείνο που συγκράτησα όμως ήταν η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου πως δέχεται να μην είναι πρωθυπουργός σε μια κυβέρνηση σωτηρίας. Φυσικά θα μου πείτε ποιος θα ήθελε να είναι πρωθυπουργός κάτω από τέτοιες συνθήκες…

 

Δεν είναι αυτό το θέμα όμως. Σε τέτοιες περιπτώσεις το επάνω χέρι το έχει πάντα ο εκλελεγμένος. Και αν ο εκλελεγμένος δεχτεί να αποχωρήσει, τότε αυτό πρέπει να θεωρηθεί ως μεγάλη και ικανή απόδειξη πως είναι ειλικρινής.

 

Σύμφωνα με το tvxs.gr: «Ο κ. Σαμαράς φέρεται να έθεσε μια σειρά από όρους για να αποδεχτεί την πρόταση Παπανδρέου, όπως να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, μετά την επαναδιαπραγμάτευση να γίνουν εθνικές εκλογές, να εξευρεθεί πρωθυπουργός πρόσωπο κοινής αποδοχής και να καταργηθεί ο νόμος για το μεταναστευτικό.»

 

Ο όρος που αφορά τον νέο πρωθυπουργό είναι φυσικά αυτονόητος. Το μεταναστευτικό όμως τι στο καλό σχέση έχει;

 

Όσον αφορά το μνημόνιο, μα αυτό αποτελεί *μέρος* του προβλήματος. Μέρος ενός προβλήματος που  θα έπρεπε να χειριστεί μια μεγάλη κυβέρνηση σωτηρίας. Δεν βάζεις εκ των προτέρων όρους για ένα πρόβλημα  που ούτε  ελέγχεις, ούτε έχεις ιδέα πως θα το λύσεις (καλύτερα).

 

Κρίμα. Νοιώθω  πως χάθηκε μια ευκαιρία. Και αντί ευκαιρίας θα έχουμε παράταση της πολιτικής αβεβαιότητας, κάτι που είναι εις βάρος όχι μόνο της Ελλάδος αλλά και του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος. Ήδη η ελληνική αποτυχία είχε συνέπειες μέχρι και την Wall Street…

 

Να αναφέρω εδώ και τη διαχρονική ανευθυνότητα και των αριστερών κομμάτων της Ελλάδας: ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα ήταν «δημοκρατική εκτροπή»! Η Αλέκα Παπαρήγα μίλησε για «τερτίπια» της κυβέρνησης!

 

Για να μην εκτραπώ με καμιά τούρκικη ξιτιμασιά, θα πω μόνο: ουδέν σχόλιο!

 

Τι σημαίνει για την Κύπρο αυτό; Σημαίνει πρακτικά πως το πάττισμα έρχεται ακόμα πιο κοντά, και δείχνει ξεκάθαρα πως σε μεγάλα ζητήματα μόνο η συναίνεση των μεγάλων μπορεί να δώσει λύσεις.

 

Η «αλλεργία» που έχει ο κ. Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ σε συνεργασία με τον ΔΗΣΥ (όταν και όπου μπορούσε να επιτευχθεί), πρέπει να αναθεωρηθεί. Γιατί και για το οικονομικό και για το Κυπριακό, θα τεθεί πολύ σύντομα θέμα συναίνεσης των μεγάλων, για αποφυγή της τραγωδίας από τη μια, και για τη μεγάλη υπέρβαση από την άλλη.

 

Το πάθημα της Ελλάδας πρέπει να δείξει τουλάχιστον τον δρόμο προς αποφυγή.

 

  

 

36 Σχόλια leave one →
  1. matilta permalink
    16 Ιουνίου, 2011 08:29

    Εγώ φοούμε σαμαροποίηση του Συναγερμού.

    The writing is on the wall:

    – φουστανέλλα
    – έλλειψη κριτικής των αθλιοτήτων του Αρχιεπισκόπου
    – ούλλα για την εκλογή προέδρου

    Μου αρέσει!

  2. strovoliotis permalink*
    16 Ιουνίου, 2011 09:32

    Μια πιο ενημερωμένη άποψη του Στέλιου Κούλογλου από το TVXS.GR:

    http://goo.gl/jfvnW

    Μου αρέσει!

  3. 16 Ιουνίου, 2011 10:21

    Η εκκλησία της Ελλάδας έχει υπερδιπλάσιο πλούτο από το χρέος της χώρας.

    Αντί να κάμνουν αγιασμούς τζαι να κάμνουν περικοπές που τες φιλανθρωπίες γιατί έσιει κρίση ( κάτι μου θυμίζει τούτον ) ας επουλούσαν καμιάν δεκαρκά τόνους χρυσού, να εσώνετουν η χώρα ή έστω να ανάπνεεν.

    Κυβέρνηση με Καρατζαφέρη τζαι Παπαρήγα μέσα εν γίνεται. Διότι ο Καρατζαφύρερ εψήφισε δαγκωτό το μνημόνιο, πλην του σημείου που προνοούσε φορολόγηση των ΜΜΕ κατά 20%!!! Τόση φιλοπατρία!!!

    Φυσικά εν εκτροπή, να μοιράσεις την πίττα της εξουσίας τζαι τούτον να το ονομάσεις εθνική σωτηρία.

    Εθνική σωτηρία ένι,για να έρτουμεν στα δικά μας, τουλάχιστον να είμαστε προληπτικοί. Π.χ αμα λαλεί η κυβέρνηση για φορολόγηση
    των ακινήτων των εκατομμυριούχων να μεν λαλούμεν ότι τούτον «εν μια λεπτομέρεια».

    Λεπτομέρεια τη λεπτομέρεια, ύστερα γυρευκουμεν λύσεις εκτάκτου ανάγκης.

    Να φορολογηθεί η Εκκλησία και ο πλούτος ΤΩΡΑ!!!

    Γιατί χωρίς ικανότητα των μη εχόντων να παράγουν τζαι να καταναλώνουν, ούτε δάνεια πληρώνεις ούτε
    της κρίσης εξέρχεσαι.

    Τζαι εν πειράζει αν οι πλούσιοι εν θα κάμνουν 3 καλοκαιρινά πάρτυς στες πισίνες τους. Ας κάμουν ένα ως πάτατζει.

    Μου αρέσει!

    • Othellos permalink
      16 Ιουνίου, 2011 12:17

      «Να φορολογηθεί η Εκκλησία και ο πλούτος ΤΩΡΑ!!!

      Ωραία! Και μετά, τι; Πως φτιάχνεις τα πράγματα; Πως διορθώνεις νοοτροπίες, πως φέρνεις ξένες επενδύσεις, πως δημιουργείς νέες θέσεις εργασίας κλπ κλπ;

      Όπως λέει πολύ σωστά και ο Μιχάλης Ταπακούδης πιο κάτω, δεν μπορούμε να ξοδεύουμε περισσότερα από όσα παράγουμε, είτε σαν άτομα είτε σαν χώρα. Οι όποιοι επιπρόσθετοι φόροι απλά αναβάλλουν την εφαρμογή λύσεων για τις οποίες χρειάζεται (ανύπαρκτη) πολιτική βούληση και κατ’ επέκταση την έξοδο από την κρίση.

      Μου αρέσει!

      • matilta permalink
        16 Ιουνίου, 2011 19:38

        Τζαι να μεν ξιχάνουμε την άλλη μεγάλη τρύπα.
        2.5 εκατομμύρια (έτσι λαλούν) την ημέρα στην «άμυνα».

        Τζαι κανένας εν ζητά μείωση…..

        Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        16 Ιουνίου, 2011 21:52

        Ενας άλλος ευφυέστατος ΕΔΕΚίτης ο πρόεδρος της επιτροπής άμυνας κ. Βαρνάβα, είπε πως δεν πρέπει να κόβονται κονδύλια. Να γίνεται καλύτερη διαχείριση λέει.

        Σωστά.

        Να μας πει τον τρόπο.

        Μου αρέσει!

    • matilta permalink
      16 Ιουνίου, 2011 13:10

      Στα ακίνητα η φορολογία στην Κύπρο εν απείρως χαμηλώττερη που τις άλλες χώρες μέλη. Τζαι τούτος εν ένας βασικός λόγος της δημιουργίας της φούσκας στα ακίνητα η οποία εν πλήγμα για την οικονομία γενικά (τζαι ιδιαίτερα άμα σπάζει). Συν εν άδικο γιατί οι έχοντες εν πκιερώνουν.

      Όμως η πρόταση της κυβέρνησης εν επιπόλαιη τζαι ρηχή. Γιατί λαλεί να αυξηθεί η φορολογία σε τζείνους που βάσει της τελευταίας επίσημης εκτίμησης ήταν πάνω που μιαν συγκεκριμένη αξία. Τούτη η εκτίμηση όμως έγίνηκε το 1981!!! Τι σημαίνει. Ότι π.χ. το ξενοδοχείο Άνασα που το 1981 ήταν χωράφι που άξιζε μόνο κάποιες εκατοντάδες λίρες εννά συνεχίσει να μεν πκιερώνει φόρο, ενώ εννα φορολογούνται ακίνητα τα οποία τωρά μπορεί να μεν έχουν συγκριτικά τζαι πολλήν αξία.

      Εκσυγχρονισμός στην προκειμένη περίπτωση σημαίνει να εκτιμηθούν τα ακίνητα πάραυτα τζαι να υιοθετηθεί ένα σύστημα εκτιμήσεων το οποίο γίνετε updated ανά τακτά διαστήματα.

      Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      16 Ιουνίου, 2011 13:28

      Dis,

      Δεν ξέρω γιατί αναφέρεις την εκκλησία της Ελλάδος.

      Κάπου είχα διαβάσει και εγώ για το θέμα που αναφέρεις, αλλά ειλικρινά το βλέπω εξαιρετικά απίθανό να έχει η εκκλησία της Ελλάδος €600 δις πλούτο! Θα ήθελα πρωτογενή πηγή!

      Αλλά και αν είχε, ειλικρινά εισηγείσαι πως θα έπρεπε να πληρώσει το χρέος της χώρας;

      Γιατί να το κάνει;

      Το χρέος είναι στο όνομα της κυβέρνησης της Ελλάδος ως αντιπροσώπου του ελληνικού λαού.

      Και 10 τόνοι χρυσού είναι περίπου 350 εκατομμύρια ευρώ, που δεν θα πολλοβοηθούσαν…

      Συνοπτικά: αν αποφασισθεί φορολόγηση του όποιου πλούτου, φυσικά να φορολογηθεί και η εκκλησία της Ελλάδος (και της Κύπρου, για να έρθουμε και στα δικά μας).

      Αλλά δυστυχώς το πρόβλημα δεν είναι εκεί! Το πρόβλημα της Κύπρου αφορά αποκλειστικά τις δαπάνες. Όσο και αν φορολογήσεις τον πλούτο, θα έρθεις ακριβώς στο ίδιο σημείο σε 2-3 χρόνια αν δεν ανατρέψεις την ανελαστική αύξηση των δαπανών.

      Δες όμως και το ηθικό κομμάτι: φορολόγηση του πλούτου σημαίνει ουσιαστικά *νέα* φορολόγηση αγαθών τα οποία ο «πλούσιος» κατείχε νόμιμα, και έχοντας πληρώσει τις υποχρεώσεις του στο κράτος – υπό κανονικές τουλάχιστον συνθήκες. Αν αυτό γινόταν στα πλαίσια μια λογικής ανακατανομής του εισοδήματος της χώρας προς τις λιγότερο τυχερές τάξεις, σε ομαλές συνθήκες, να το δεχτώ ως θεμιτό μέτρο. Να φορολογήσεις τον πλούτο για να συντηρήσεις όχι τις ίδιες τις απολαβές, αλλά τις συνεχείς *αυξήσεις* στις απολαβές της κατά τεκμήριο πιο ευνοημένης τάξης εργαζομένων, ε τότε κάτι δεν ταιριάζει!

      Το κράτος μας δεν δύναται πλέον να συντηρήσει την δημόσια του υπηρεσία, και δεν νομίζω να υπάρχει και κανένας που να το αμφισβητεί αυτό. Αν ο Χατζηπέτρου αγνοήσει αυτό το δεδομένο, και επιμένει, τότε η κατάληξη είναι απλή: παττίζουμε – και το έχω πει πάρα πολλές φορές εδώ.

      Τελειώνω με την «εκτροπή».

      Δεν πιστεύω πως μιλάς σοβαρά!

      Δηλαδή δεν αντιλαμβάνεσαι τα πλεονεκτήματα μιας κυβέρνησης από τα μεγαλύτερα κόμματα; Πόσο θα ηρεμούσε τις αγορές, πόσο θα έδινε ώθηση στην επίλυση των διαχρονικών προβλημάτων που κρατούν καθηλωμένη την ελληνική οικονομία;

      Και ειλικρινά, αυτή η πιπίλα με το μοίρασμα εξουσίας δεν πάει άλλο: δεν είναι περί εξουσίας, πολύ λιγότερο περί ιδεολογίας το ζήτημα: η Ελλάδα πρακτικά έχει πτωχεύσει – και αυτό θα έχει τραγικές συνέπειες κυρίως για τους μισθωτούς για πολλά χρόνια.

      Μια κυβέρνηση σωτηρίας θα ήταν η μόνη λύση.

      Κάτι που φαίνεται πως έκλεισε πλεον, ενώ φαίνεται επίσης πως η χώρα πάει σε εκλογές. Που όσο και να αλλάξουν τα ποσοστά, το βασικό πρόβλημα της πιστωτικής κρίσης μένει, και δεν υπάρχει οποιαδήποτε άλλη μέθοδος για την επίλυση του. Άρα οι εκλογές απλώς θα σπαταλήσουν δυο μήνες καραπολύτιμου χρόνου!

      Μου αρέσει!

      • 16 Ιουνίου, 2011 19:30

        δεν έχω ιδιαιτερο χρόνο αυτή τη στιγμή για αναλυτική κουβέντα.

        συμφωνώ για το κυβέρνηση σωτηρίας. αλλά κυβέρνηση σωτηρίας πασοκ – Ν.Δ – ΛΑ.ΟΣ
        εσένα φαίνεται σου σωτηρίας ή τελειωτικής υποδούλωσης;

        εξάλλου το ΠΑΣΟΚ εν ζήτημα τώρα πόσο ποσοστό έχει, μάλλον δεν ξεπερνά το 20%. ούτε η Ν.Δ εν είμαστε βέβαιοι για τα ποσοστά της.

        το ΛΑ.ΟΣ εν το συζητώ σε συνάρτηση με καμιά σωτηρία.

        Γιατί όι λοιπόν μια αριστερή κυβέρνηση μαζί με όσους φέφκουν άρον άρον που το πασοκ τζαι τες πελλάρες του Γιωργάκη;

        ποιός μας λέει ότι μια πλειοψηφική κυβέρνηση εννε τούτοι τωρά δηλαδή;

        εμμ…ναι, οι αριστεροί εν τα καταφέρνουν με τα οικονομικά εξίχασα! 🙂

        στροβολιώτη, μεν κάμνεις αυτόματες συνεπαγωγές «μεγάλα κόμματα στην Κύπρο» τζαι μεγάλα Κόμματα στην Ελλάδα. Μιλούμε για ληστές τζεικάτω.

        να φορολογηθεί η εκκλησία παραυτα! να κλείσουν τρύπες, να δωθούν συντάξεις, να δωθούν στην παραγωγή, να δοθούν ανεργιακά στους νέους να μεν φύουν που τη χώρα, γουοτέβερ!

        εννεν δικά τους εν του κόσμου τα λεφτά. εν λαλούν ότι δεν δέχονται φορολογία για να σώσουν το έθνος; ε, ας το σώσουν.

        αλλά με τι ανταλλάγματα θα μου πεις….εν τούτο που καρτερώ να δω τζαι γω που τη σύμπραξη μητροπολιτάδων – Μίκη. με τί ανταλλάγματα του κάμνουν «οικονομικές» γκουχ γκουχ πλάτες…

        λαλεις να εν με τα ίδια ανταλλάγματα που κάμνει ο δικός μας Τόμμυς με κάποια δικά μας κόμματα; λάλω εγώ τωρά…

        τέλος: αν φκει ο Γιαννάκης Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγώ δηλώνω από τώρα πως θα φκω αυτεπαγγέλτως στην παρανομία. 🙂

        θέλουμεν ωωωρες να μιλήσουμεν όμορφα τζαι συγκεκριμμένα για το θέμα της κρίσης. ξέρεις το.

        Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        16 Ιουνίου, 2011 22:04

        Dis, η βασική μας διαφορά είναι πως εγώ γυρεύω λύσεις για τον κόσμο όπως είναι – άσχετο αν μου αρέσει ή όχι. Εσύ γυρεύεις λύσεις για τον κόσμο όπως θα ήθελες να είναι.

        Πιστεύω ειλικρινά πως η δική μου μέθοδος είναι πιο σωστή. Αν και όταν γίνει ο κόσμος όπως θα ήθελες εσύ, τότε να δούμε τι θα κάνουμε με τα τότε προβλήματα. Γιατί όπως έχω γράψει ξανά, δεν πιστεύω πως υπάρχει η ιδανική κατάσταση, και άρα όποιο σύστημα και να έχουμε, θα αντιμετωπίζουμε διάφορα προβλήματα.

        Οι αριστεροί που προσπαθούν να διαχειριστούν το καπιταλιστικό σύστημα τα καταφέρνουν κάποτε και καλύτερα, γιατί έχουν και τις ανάλογες ευαισθησίες που λείπουν από τους παραδοσιακούς δεξιούς. Εκείνοι που δεν το καταφέρνουν είναι οι δικοί μας αριστεροί που προσπαθούν να κυβερνήσουν με ένα κοκτέιλ μολότοφ ιδεολογίας και διαχείρισης – η έκρηξη είναι πιο σίγουρη από σίγουρη.

        Για τον Γιαννάκην: μην γίνεις παράνομη, θα έχεις επιλογή: εμένα!

        Μου αρέσει!

  4. Toxotis permalink
    16 Ιουνίου, 2011 10:41

    Πάμε ένα βηματάκι πιο πέρα. Ο αρχιεπίσκοπος θέλει υποψήφιο Πρόεδρο από το κέντρο. Ο Καρογιάν δεν του κάνει. Ο Μάρκος επίσης. Ο Μάρκος νομίζει ο΄τι παίζει με το ΑΚΕΛ όπως και ο Καρογιάν. Από τις παρυφές του ΔΗΣΥ οι προσωπικότητες είναι φαιδρές. Ουράνιος, Χριστόδουλος κλπ. Παίζει ψηλά ο Μάκης Κεραυνός, αλλά δεν τον παίζει η ΕΔΕΚ και το ΕΥΡΩΚΟ. Γιατί λοιπόν να μην νομίζει ο Γιαννάκης σου ό΄τι μπορεί να γίνει και πρόεδρος.Άλλωστε όπως είπε και η Αντιγόνη «Οι άλλοι εφτά υποψήφιοι εν καλλύττεροι που μένα»; Αν το λεει η Αντιγόνη γιατί να μην μπορεί να το πει και ο Γιαννάκης και ο Κωστάκης και άλλα παιδάκια που παίζουν πας τη ράσιη μας;

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      16 Ιουνίου, 2011 13:31

      Αν όλα αυτά γίνονται γιατί ο Γιαννάκης νομίζει πως μπορεί να γίνει *και* πρόεδρος της δημοκρατίας , ε, τότε ειλικρινά θα βάλω τζιαι εγώ υποψηφιότητα!

      Μου αρέσει!

      • Othellos permalink
        16 Ιουνίου, 2011 13:52

        Από τη στιγμή που έγιναν πρόεδροι ο Παπαδόπουλος και ο Χριστόφιας, τότε γιατί όχι και ο Όμηρος; Σε αυτό τον τόπο όλα είναι πιθανά.

        Μου αρέσει!

  5. 16 Ιουνίου, 2011 11:00

    Εγώ έδωσα άλλη μια ευκαιρία στο συναγερμό τζιαι ως τωρά εν με δικαιώνει. Κάτι επήαν να κάμουν αλλά επειδή οι άλλοι του ΑΚΕΛ εθέλαν Κάρογιαν εκ προοιμίου (ο Δρουσιώτης τα εξηγεί πολλά καλά κατά τη γνώμη μου: http://www.makarios.eu/cgibin/hweb?-A=5044&-V=parties) εν εξορτώσαν να παραμείνουν «υπερβατικοί», παρά εκάμαν ούλλα τζείνα τα μουσκουρούθκια (με ούλλους πλην ΑΚΕΛ, μετά εισήγηση για εκ περιτροπής με ΑΚΕΛ τζιαι μετά στον Γιαννάκη). Μηδέν εις το πηλίκον λόγω κακών χειρισμών αν τζιαι για να είμαστε λλίο δίκαιοι, τι επιλογές είχαν μετά το όχι του ΑΚΕΛ (που πάλε ήταν αργά να πει ναι αν εσκόπευε ποττέ να διανοηθεί έτσι πράμα). Είμαι πολλά εναντίον της αποχής γενικώς ενώ τζιαι ο Νίκαρος εν είσιεν προφανώς διάθεση να φάει ήτταν μετά που ενίκησεν υποτίθεται.
    Πάραυτα, είχα μιαν κρυφήν ελπίδαν ότι ο Γιαννάκης εννά δείξει λλίον πιο προοδευτικό πρόσωπο έτσι για τα προσχήματα αλλά έτον με τον αρχιεπίσκοπο, καλά να μας κάμει τζιαι τζείνος τζιαι ο Ττόμης.
    Σχετικά με τα του οικονομικού τζιαι της κρίσης, η οργανωμένη θρησκεία εν μια γάγγραινα κατ’ εμένα ούτως ή άλλως, οπότε θα βοηθούσεν όντως η μεταβίβαση των πόρων της (που καρπώνονται τζιαι πασιυνίσκουν λλίοι) στο κράτος τζιαι τους ιδιώτες. Αν είσαι πιστός, πιστεύκεις τζιαι υπαιθρίως, εν θέλεις ούτε θκιακόσιες εκκλησιές ανά τετραγωνικόν ούτε χρυσές κορώνες επισκόπων ούτε μπέμπες 730 να τους κουβαλούν στες «υποχρεώσεις» τους (ήθελα να’ξερα τι κάμνουν ούλλη μέρα τουτοι οι καριερίστες παπάες, με τον παπά της γειτονιάς με τα πέντε κοπελλούθκια εν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα)). Αλλά ακόμα τζιαι να δώκει η θρησκεία ούλλα τα assets για το «κοινό καλό», αν δεν αλλάξουμεν κκελλέν ο κόσμος (από απλούς πολίτες ως τον πρόεδρον) τζιαι να καταλάβεί ότι πρέπει να ξοθκιάζει <=όσα παράγει τζιαι όϊ παραπάνω, πάλε στον ίδιον παρονομαστήν εννά είμαστε τζιαι τα ίδια εννά παθαίννουμεν. Ούλλα τα περί φορολόγηση του πλούτου τζιαι των εχόντων/ κατεχόντων είναι απλά ιδεολογήματα κατ' εμένα.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      16 Ιουνίου, 2011 13:36

      Μιχάλη Ταπακούδη,

      Το τραγικό είναι πως κάποιοι πίστεψαν στον Γιαννάκη – όπως και κάποιοι είχαν πιστέψει στον Τάσσο…

      Για τα οικονομικά προφανώς συμφωνούμεν, ειδικότερα με τούτον: «τζιαι να καταλάβεί ότι πρέπει να ξοθκιάζει <=όσα παράγει τζιαι όϊ παραπάνω…»

      Τόσο απλό, αλλά για τους κυβερνώντες είναι πέρα βρέσιει!!!

      Μου αρέσει!

  6. 16 Ιουνίου, 2011 16:14

    Συναντήθηκαν τα δυο κορυφαία κεφάλια του τόπου.
    Ο ένας με 9% είναι αρχιεπίσκοπος και ο άλλος με 9% είναι πρόεδρος της βουλής.
    Είναι και αυτό ένα είδος ευφυΐας.
    Ντρέπομαι όταν τους ακούω να μιλούν.
    Ο πρώτος μάλιστα υποσχέθηκε να παραιτηθεί μετά από 5 χρόνια και σαν Άγιος που είναι δεν μπορεί να λέει ψέματα. (Πόσος καιρός του έμεινε?)

    Μου αρέσει!

  7. 16 Ιουνίου, 2011 23:47

    Στροβολιώτη,
    κάθε φορά που ξεκινώ ένα σχόλιο για την ανάρτησή σου, τελικά γράφω άλλα αντί άλλων. Θίγεις πάρα πολλά θέματα ταυτόχρονα…

    Ως αρχή, πιστεύω, ότι ο καθένας δικαιούται να λέει ό,τι θέλει. Αυτό ισχύει και για την εκκλησία. Γίνονται πολλές ανούσιες δηλώσεις, είτε εκ πεποιθήσεως, είτε μέσα σε εθιμοτυπικά πλαίσια. Δεν αποκαλύπτει ο πρόεδρος της βουλής κάτι το νέο που θα μας εξέπληττε. Οι θέσεις του για το ρόλο της εκκλησίας στο κυπριακό ήταν αρκετά γνωστές εδώ και πολύ καιρό. Τα οπισθοδρομικά στοιχεία του εκάστοτε χώρου είμαστε υποχρεωμένοι να τα λουστούμε όλοι μας ως κοινωνικό σύνολο. Όπως είναι το σύστημα στην Κύπρο όμως, μόνο όσοι καταλαμβάνουν την εκτελεστική εξουσία, αποκτούν πραγματικό έλεγχο στους μηχανισμούς για τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό. Έχω εκφραστεί ουκ ολίγες φορές υπέρ του φιλελεύθερου ΔΗΣΥ. Θα το θεωρούσα πολύ θετικό, αν συμμετείχε μελλοντικά στην κυβέρνηση με οποιονδήποτε σχηματισμό. Όμως, μέσα σε ένα άκρως συντηρητικό περιβάλλον, από τα δεξιά, το κέντρο μέχρι την αριστερά, ποιους να επιλέξει και με ποιους να συνεργαστεί; Η τριμερής και η διμερής της τελευταίας δεκαετίας απέτυχαν παταγωδώς να χαρίσουν επιτέλους μια νότα αισιοδοξίας και μια νέα προοπτική στη χώρα. Ίσως οι νέοι πιθανοί συνδυασμοί αποδώσουν κάτι καλύτερο. Μόνο στην πράξη μπορεί να φανεί, αν αυτό είναι εφικτό.

    Σε γενικές γραμμές, παρόλ’ αυτά, θεωρώ σημαντική την επισήμανσή σου, επειδή σε καμία περίπτωση δε θα ήθελα να προωθούνται για το ανώτατο αξίωμα, πολιτικά πρόσωπα, τα οποία αποδεδειγμένα, κατά τη γνώμη μου, δεν έχουν τίποτα το αξιόλογα προοδευτικό να προσφέρουν. Και δυστυχώς, με εξαίρεση το Βασιλείου και τον Κληρίδη, αυτό ισχύει για όλους τους υπόλοιπους προέδρους που μας έλαχε η μαύρη μας μοίρα…

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      17 Ιουνίου, 2011 07:48

      Λεμέσια καλημέρα. Ναι, ειδικά αυτή η ανάρτηση ανακατώνει πολλά ζητήματα…

      Άλλο όμως να λέει κάποιος ό,τι θέλει, και άλλο να διεκδικεί ρόλο.

      Για τον φιλελεύθερο ΔΗΣΥ νομίζω έχουμε παρόμοια άποψη. Και είσαι επίσης σωστή πως εκσυγχρονισμό κάνεις μόνο όταν βρεθείς στην εξουσία. Για το πώς φτάνεις εκεί ίσως να διαφωνούμε. Εγώ πιστεύω πως ο Νίκος Αναστασιάδης θα μπορούσε να διεκδικήσει την προεδρία με καλές προοπτικές, αφού οι δήθεν μεσαίοι θα δυσκολεύονταν να πάνε αλλού, δεδομένου πως μέχρι στιγμής τουλάχιστον ο Χριστόφιας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πετυχημένος πρόεδρος, και άρα δεν βλέπω πως θα μπορούσε να ξαναβγεί.

      Και αν δεν συνδεόταν ο ΔΗΣΥ με τον Γιαννάκη, θα είχε και ανοικτές πόρτες – χωρίς δεσμεύσεις – και με το ΔΗΚΟ, μια τακτική που πιστεύω θα ήταν πιο παραγωγική εν όψει του 2013.

      Μου αρέσει!

      • matilta permalink
        17 Ιουνίου, 2011 08:15

        Ο Συναγερμός επόνταρε προ καιρού στον Νικόλα Παπαδόπουλο τζαι την φράξια του. Μπορεί ακόμα τζαι να ήταν ενήμερος για τη σχεδιαζόμενη ανταρσία που οργάνωνε η φράξια στις τελευταίες εκλογές, η οποία τελικά εν τους εφκήκεν επειδή το ΔΗΚΟ έπιασε παραπάνω απότι επεριμέναν.

        Μέσα στούτα τα πλαίσια εννι μάλλον τζαι η διαφαινόμενη υποστήριξη της υποψηφιότητας Γιωρκάτζη στη Δημαρχία της Λευκωσίας. Ελπίζουν ότι εννά διασφαλίσουν την υποστήριξη μέρους του ΔΗΚΟ δια μέσου του ετεροθαλούς.

        Τωρά αν το όνομα Γιωρκάτζη εν ότι σσιειρόττερο για την προοπτική της επανένωσης της Κύπρου, στην οποία η “Xώρα” παίζει πρωταρχικό ρόλο (βλέπε πορεία που εχαράξαν Λέλλος / Ακιτζί) WHO CARES.
        Πάντως όι ο Συναγερμός ο οποίος χωρεύκει εκστασιασμένος τσάμικο ανατινάσσοντας με χάρη την φουστανέλλα.

        Μου αρέσει!

      • Othellos permalink
        17 Ιουνίου, 2011 08:35

        «… μέχρι στιγμής τουλάχιστον ο Χριστόφιας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πετυχημένος πρόεδρος, και άρα δεν βλέπω πως θα μπορούσε να ξαναβγεί»

        Δεν θέλαμε και παπά για να μας πει ότι η θητεία του Χριστόφια θα ήταν αποτυχημένη. Ο άνθρωπος είναι σίγουρα φτιαγμένος για κομματάρχης και όχι για πρόεδρος όλων των Κυπρίων. Δεν διαθέτει όραμα και ούτε έχει την ικανότητα να διαχειριστεί επιτυχώς τα εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα του τόπου. Παρ’ όλα αυτά δεν αποκλείεται να επανεκλεγεί και μάλιστα πανυγηρικά. Σε κάθε περίπτωση, ο Κυπριακός Λαός θα πάρει ότι του αξίζει σαν σύνολο.

        Μου αρέσει!

      • 17 Ιουνίου, 2011 11:06

        Καλημέρα Στροβολιώτη.
        Μπρος γκρεμός (ΔΗΚΟ) και πίσω ρέμα (ΕΔΕΚ). Ειλικρινά δε θα ήθελα να ήμουν στη θέση του Αναστασιάδη με τις επιλογές που έχει μπροστά του…Πάντως, κατ’ εμένα, την πιο χρυσή του σελίδα στην Ιστορία την έχει γράψει ήδη όντας στην αντιπολίτευση με τη στάση του το 2004. Αν ο Κυπριακός Λαός, δεν του το αναγνωρίσει, σε κάθε περίπτωση, θα πάρει ό,τι του αξίζει σαν σύνολο, όπως σωστά σημειώνει και ο Τοξότης πιο πάνω.

        Μου αρέσει!

  8. 17 Ιουνίου, 2011 12:26

    *Διόρθωση: ο Οθέλλος το σημείωσε όχι ο Τοξότης!

    (Αυτά παθαίνει κανείς, όταν γράφει με βιασύνη…)

    Μου αρέσει!

  9. 17 Ιουνίου, 2011 20:04

    Ναι ναι. Τζιαι ο Κληρίδης ήταν εθνάρχης τζιαι πρόεδρος όλων των Κυπρίων. Εξηχάσετε.

    Ήταν πρόεδρος όλων των κυπρίων με μιαν Κλαίρην τζιαι έναν Ουράνιον που του εδιόρισεν ο αρχιεπίσκοπος

    Ήταν πρόεδρος όλων όσων εθέλαν ενιαίον αμυντικόν δόγμαν

    Ήταν πρόεδρος όσων εθέλαν πυράυλους s300 (τζιαι είσιεν εν η αλήθκεια πολλούς)

    ήταν πρόεδρος του χρηματηστηρίου

    Φανταστείται να εγίνουνταν τωρά το έγλημαν του Χρηματιστηρίου. Ήταν να παν να τον παίξουν τον Χριστόφκιαν. Τι θα ελάλεν ο Στροβολιώτης.

    Πρόεδρος σας εσάς ήταν. Εμέναν όμως δεν ήταν. Εξάλλου εγώ δεν είμαι Κυπραίος.

    Ναι σιαίρεστε τους πρώην τζιαι μέλλοντες προέδρους σας. Εγω ντρέπομαι να τους χαρώ.

    Σαν τον Χριστόφκιαν δεν θα έβρεται άλλον ήπιον άθρωπον που να κυβερνά με σύναισην. Θα τον κλαίετε όπως κλαίετε τζιαι τον Βασιλείου, όπως κλαίουμεν τον Σιμήτην, όπως εν να κλαίουσιν τζιαι σε 2/3 χρόνια τον Παπανδρέου.

    Τι εζήτησεν ρε του Κεφαλαίου ο Χριστόφκιας για να μπορείσει να περάσει σαν άνθρωπος λιτότηταν στους Κυβερνητικούς χωρίς κοιωνικές αναταραχές; Εμείωσεν τον μισθόν του 10% ο ίδιος τζιαι οι υπουργοί, εζήτησεν που τους πλουτοκράτες (βασικά που τες τράπεζες, τα σούππερμαρκετ τζιαι τες ασφάλειες που φκάλλου τα κέρδη) να μειώσουν για 2 χρόνια τα κέρδη 10% (τα κέρδη ά!), τζιαι να πάει να μειώσει τζιαι τα έξοδα για τους κρατικούς μισθούς 10%. Απλά πράματα. Μετρημένα τζιαι λογικά. Η άπλειστη αστική τάξη δεν θέλει να δώκει μπακκίραν τζιαι θέλει να τα δώσουν ούλλα οι εργαζόμενοι. Φάτε τους όπως τρώτε τωρά Ομήρου.

    Λαλώ σας το, τον Χριστόφκιαν θα τον κλαίτε. Τα μακρά κοντά ήρτασιν. Είχατε χρυσήν ευκαιρίαν να πέψετε έναν κομμουνιστήν να διαπραγματευτεί με τους άλλους του άπλειστους τους κυβερνητικούς (που η δεξιά εδιόρισεν κατά 90%, τζιαι μην μου πείτε ότι εν έχει δεξιάν τζιαι αριστεράν διότι δεν ξέρω ποιός άλλος τους εδιόρισεν), αντί για τούτου δεν του εδώκαν καμιάν ευκαιρίαν. Τζιείνοι θα χάσουν που θα έβρουν τα χρέη μες τα πόθκια τους.

    Όλοι ΑΧΡΗΣΤΟΙ, όλοι ΑΠΛΗΣΤΟΙ, όλοι για πάττησμαν οδηγούν τον τόπον,. Από τον Σαμαράν, μέχρι τον Φούλλην.

    Μακάρι να παττήσουν ούλλοι.

    Μου αρέσει!

  10. 17 Ιουνίου, 2011 20:07

    Δεν ξέρω γιατί το wordpress άλλαξεν τες ταυτότητες.

    Θα εκαταλάβατε φαντάζουμαι ότι ήμουν εγώ. Άλλωστε ποιός θα τολμήσει να υποστηρίξει σήμερα τον Χριστόφκιαν ή τον Παπανδρέου;

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      17 Ιουνίου, 2011 20:19

      Συνήθως εισαι πιο ψύχραιμος…

      Για να αποδείξω τον ακατανόητο σου φανατισμό όμως θα σου πω (τουλάχιστον) για μένα: και τον Βασιλείου τον έκλαψα, και τον Σημίτη.

      Και τον Παπανδρέου ακόμα και σήμερα τον εμπιστεύομαι παραπάνω από τον Αντωνάκη. Και του εύχομαι καλή επιτυχία – η κίνηση με τον Βενιζέλο μπορεί να αποδειχτεί πολύ καλή.

      Ο Χριστόφιας απλώς (και δυστυχώς) δεν τραβά!

      Δεν είναι ιδεολογικό το θέμα, μπορείς να το καταλάβεις τούτον;

      Σήμερα λέει ανακοίνωσε οροφές στους προϋπολογισμούς των υπουργείων!

      Άλλη βλακώδης κίνηση, γιατί φοβάται την ΠΑΣΥΔΥ.

      Αν δηλαδή το υπουργείο (και) περιβάλλοντος χρειάζεται αύξηση προϋπολογισμών και το αμύνης μείωση, γιατί όχι;

      Δεν θα το έλεγε αυτό η κοινή λογική;

      Όχι όμως, θα κόψουμε από παντού γιατί αυτή είναι πιο εύκολη λύση και περισσότερο ιδεολογικά ουδέτερη…

      Ειλικρινά σου λέω, όσο σε ξέρω δεν σου πάει η τυφλή ειδολογική προσήλωση: δουλεύει κάτι ή κάποιος;

      Ετσι να τον κρίνεις.

      Μου αρέσει!

      • Ανώνυμος permalink
        17 Ιουνίου, 2011 20:45

        Εγώ σαν κεντρώος αριστερός κρίνω ότι δουλεύκει καλλύττερα ο Χριστόφκιας τζιαι πιο έντιμα που όποιονδήποτε άλλον θα μπορούσεν να ήταν σήμερα τζιειαμαί. Δεν είναι ιδεολογική προσήλωση. Κοίταξε λλίον συγκριτικά τί γίνεται τζιαι γυρόν. Η Κύπρος εν το μέσον κράτος της Ευρώπης που στέκει καλλύττερα. Να κοιτάζεις τζιείνα τα Eurostats του πολίτη τζιαι να μην ακούεις τον κάθε καραγκιόζην αστόν που την τηλεόρασην που θέλει να κάμει σιόου. Ή ξερω γω να θκιαβάζεις την οικονομικήν (άθλιαν) στήλην του Πολίτη.

        Τα προβλήματα σπάνια λύνονται με ακραίες λύσεις τζιαι ο Χριστόφκιας είναι καλός διαχειριστής των ισοζυγίων. Τι θέλεις δηλαδή; να πάει να κάμει πόλεμον με τους δεξιούς της Πασυδή; Έιναι τζιαι 15% του λαού. Δεν του σσυφφέρει, ούτε τζιείνου, ούτε τζιαι στον τόπον. Γιατί τα δεξιά κόμματα δεν τον βοηθούν να του δώκουν έναν άλλωθι για να πάει να διαπραγματευτεί προτάσσοντας ότι ΟΛΟΙ εσυμβάλαν;

        Μέχρι στιγμής οι εχούμενοι δεν κρίνουν έντιμον ότι πρέπει τζιείνοι να συμβάλουν.

        Εν φανατισμός να κρίνεις τούτην την απλειστείαν; Εν ιδεολογική προσήλωση; Ο κάθε έντιμος δεξιός πάλε έτσι θα έκαμνεν.

        Το να μεν σε ενδιαφέρει η μόδα τζιαι να δηλώνεις αριστερός δεν είναι φανατισμός.

        Είμαι αριστερός τζιαι δεν εν ούτε αντροπή, ούτε τζιαι αμαρτία.

        Ξέρω, έχω το προφίλ να το παίζω νιούτραλ αγανακτίστας. Ε δεν μου κάθεται. Τι να σου κάμω;!

        Τζιαι πέ μου, είπα κάτι για τον Κληρίδην που εν είναι αλήθκεια; Επειδή επεράσαν δηλαδή 10 χρόνια πρέπει να ξηχάσω το κάγριν που ετράβουν όταν τον άκουα που την τηλεόρασην να χορεύκει με τες φουστανέλλες; Οξά επειδή εψήφισεν σαν εμέναν ναι στο σχέδιον Ανάν εγίνην άγιος

        Ο κόσμος υπάρχει τζιαι πέραν που το σχέδιον Ανάν φίλε μου.

        Μου αρέσει!

  11. 17 Ιουνίου, 2011 20:24

    Παπανδρέου στο πλευρό σου. Μόνον εσύ μπορεί να κάμεις κυβέρνησην σωτηρίας. Μόνος σου. Εσέναν έτυχεν, τζιαι τόσον το καλλύττερον γιατί είσαι ο καλλύττερους τους ούλλους τζιειμέσα.

    Μα ρέ Disdaimona εκατάλαβες πόσα διςεκατομύρια χρέος εκάμασιν; Ποιός εν να τα πκιορώσει; Αντί να σταθούν δίπλα του αθρώπου να πα να διαπραγματευτεί έντιμα τους όρους για το σσυφφέρον όλων τζιαι μετά να βάλει ο καθένας την καμπούραν του κάτω να δουλέψει να ξοφλήσουν, παίζει ο καθένας τ΄αππάριν του για να φκούν ούλλοι πουπάνω λάδιν; Πουκάτω εν να πάν ομαδικά αν κάμουν μεγάλην πολιτικήν αστάθειαν.

    Όλοι επιάσαν δανεικά, ακόμα τζιαι τζιείνοι των 700 εβρό που λαλείτε. Ε, άμαν πιάννεις δανεικά έρκεται μια ώρα που πρέπει να τα πκιορώσεις, τζιαι αν έπκιασες πολλά, πρέπει να πκιορώννεις πολλην τζαιρόν. Αν έκαμες τούτον το κάθος, τουλάχιστον βοήθα αυτόν που πασκίζει να σου πετύχει καλούς όρους αποπληρωμής. Όι να μάσιεσαι να τον ησταυρώσεις τζιόλας. Όσον τζιαιρόν ετρώαν ούλλοι (από τον πιο φτωχόν μέσω των κοινωνικών παροχών, των επιχορηγήσεων μαίμού, τζιαι της φοροδιαφυγής, των θέσεων στο δημόσιο, μέχρι τον πιο πλούσιον, μέσω της φοροδιαφυγής, της φοροαπαλλαγής, των επιχορηγήσεων χωρίς επένδυσην, της διαφθοράς) ήταν καλά. Όλα εδώ θα πληρωθούν, όποιος τζιαι να εν στην καρέκλα. Η διαφορά θα είναι στην τιμήν τζιαι στο ποσοστόν του βάρους. Όπως πάσιν θα πληρώσουν ούλλοι την ψηλήν τταρίφαν, από τον πιο φτωχόν μέχρι τον πιο πλούσιον

    Μου αρέσει!

    • matilta permalink
      17 Ιουνίου, 2011 20:48

      χρωστά το ελληνικό κράτος 320 δισεκατομύρια.
      καταθέσεις ελλήνων στην ελβετία 300 δισεκατομύρια.

      σαν να τζαι ενι απλά μαθηματικά?

      Μου αρέσει!

      • Ανώνυμος permalink
        17 Ιουνίου, 2011 21:19

        Όχι. Δεν τερκάζουν οι λοαρκασμοί. Το κράτος επλήρωσεν τα κυρίως σε μισθούς τζιαι επενδύσεις που δεν επιφέρουν. Αυτοί εφκάλαν τα που τους μισθούς των υπαλλήλων του τζιαι που τα εμπόρια. Έταιρον εκάτερον.

        Η μεγάλη ιδέα των Ολυμπιακών αγώνων, ιδέα που εχαριέντησεν τζιαι πλούσιους τζιαι φτωχούς σε πλήρην ισότηταν, εκούστησεν 20 δισεκατομύρια (τζιαι όι 11.2 που είπαν οι κυβερνήσεις). Πόσον εγίνην με τους τόκους που τότες; Το νέον χρέος που εζητήσαν που την ΕΕ για να σωθούν εν 60.

        Το κακόν εν συλλογικόν τζιαι δεν μπορείς να τα ρίφκεις μόνον στους κακούς πλούσιους, έστω τζιαι αν είσαι αριστερός. Όλα πρέπει να αλλάξουν, από τον ταξιτζιήν (που εκάθετουν τζιαι ενοικίαζεν Αλβανόν) , από τον αγρότην που κάθεται στον καφενέν τζιαι πληρώννει Αλβανούς να συνάουν τες ελιές, μέχρι τζιαι τζιείνον που επήρεν τα λευτά του στην Ελβετίαν. Ο ταξικός αγώνας τωρά θα φέρει την καταστροφήν σε όλους. Τζιαι δεν είμαστιν στην εποχήν που ελέαμεν τόσον το καλλύττερον. Θα έρτει η διχτατορία του προλεταριάτου μιαν ώραν γληορήττερα τζιαι να έχουμεν θα ελευθερωθεί η εργατιά. Αν παττήσει το κράτος θα έχουν οι έλληνες προλετάριοι να χάσουν πολλά παραπάνω πέραν που τες αλυσίδες τους. Αν φέρουν δε την δραχμήν (όπως ο ευφάνταστος Αντωνάκης άφηκεν κάποτε να νοήθεί), εφαντάστης πόσες δεκαετίες θα πρέπει να δουλέψει ο κάθε μεσαίος τζιαι ο κάθε φτωχός που χρωστεί σε ευρό για να ξοφλήσει; Κανένας χρεοκοπημένος δεν έζησεν καλλύττερα μετά που επάττησεν τζιαι εκύριξεν πτώχευσην επειδή εξηχάστηκεν το χρέος. Η μόνη επιλογή που έχουν οι έλληνες, πλούσιοι τζιαι φτωσιοιί είναι να κάτσουν τον κώλον τους να δουλέψουν να πληρώσουν τζιείνα που χρωστούν. Η μόνη σωτηρία είναι να τα πληρώσουν με καλούς όρους. Τζιαι αυτήν τη στιγμήν όλοι εκτός που τον Γιωργάκην δουλεύκουν για να κάμνουν τους όρους σιειρόττερους.

        Η κοινωνική Ευρώπη μπορεί να κτιστεί μέσα που την πολιτικήν σταθερότηταν. Αλλιώς θα μείνει μόνον για την Γερμανίαν τζιαι για τες Βόρειες χώρες.

        Τζιαι σαν αριστεροί διεκδικίσουμεν μη χαλώντας, καταστρέφοντας ή σταματώντας 20 μέρες τον χρόνον που την δουλειά. Υπολόγισεν πόσον εν το κόστος των απεργιών κάθε χρόνον στην Αθήνα;

        Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        17 Ιουνίου, 2011 23:44

        Ανώνυμος(;) 21.19.

        Μα έσιεις διχασμένην προσωπικότητα; Πάλε συμφωνώ π-λ-ή-ρ-ω-ς!

        Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      17 Ιουνίου, 2011 23:41

      Aceras 20:24.

      Προσυπογράφω και συμφωνώ πλήρως!

      Η Ευρώπη δείχνει τον δρόμο!

      Μου αρέσει!

  12. Ανώνυμος permalink
    17 Ιουνίου, 2011 20:48

    Άτε. ήταν το τελευταίον. Φεύκω για διακοπές.

    (τον τελευταίον τζιαιρόν έκαμες με να γράψω παραπάνω στο μπλόγκ σου παρά στο δικό μου 🙂 🙂 🙂

    Α!! τζιαι κάτι τελευταίον: Νομίζω ότι λάθος εψήφισες Αναστασιάδην. Θα το μετανώσεις τζιαι σου όπως εμετάνωσα τζιαι γώ (μέχρι σημείου πολιτικής αυτοκτονίας) που εψήφισα τότες τον άλλον τον «φασίσταν».

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      17 Ιουνίου, 2011 23:47

      Εχασα λλίον τον ππούσουλα ανώνυμε. Αν είσαι ο ασέρας ή οποιοσδήποτε, τζιαι έρτεις Κύπρον για διακοπές (γιατί;), ξέρεις που θα με έβρεις!

      (Υ.Γ. Εσύ ό,τι έκαμες, έκαμες – τζιαι έμαθες!

      Εγώ ακόμα *δεν* εψήφισα Αναστασιάδη!)

      Μου αρέσει!

  13. 18 Ιουνίου, 2011 17:28

    Η πορεία του κάθε πολιτικού χώρου και προσώπου οφείλει να κρίνεται στην πράξη, όσο θετικά ή αρνητικά κι αν είναι τα σύμβολά, οι εικόνες, οι διακηρύξεις και οι τοποθετήσεις που τους συνοδεύουν διαχρονικά.

    Όμως, Στροβολιώτη, επανέρχομαι για να προσθέσω κάτι, επειδή ταιριάζει με το θέμα. Μια δήλωση, η οποία μου προκάλεσε θετική έκπληξη, κυρίως επειδή ανήκει στο νέο βουλευτή και θεολόγο Πιτσιλλίδη, ότι ο ΔΗΣΥ ταυτίζεται κατά 97% με τους Ευρωσοσιαλιστές και γενικά, ότι τους θεωρούν πολύ μετριοπαθείς και συνεργάσιμους. Η Ξένια Κωνσταντίνου σε μια παρόμοια δήλωση, υποστήριξε επίσης, ότι το κενό της σοσιαλδημοκρατίας στην Κύπρο καλύπτεται από το Συναγερμό, όμως όταν το ακούς από ένα θεολόγο αποκτά μια διαφορετική αύρα. Όλες αυτές τις ομοιότητες τις έχω διαπιστώσει η ίδια εδώ και πολύ καιρό, σε διάφορα θέματα, έστω κι αν πολλοί που δεν παρακολουθούν τόσο στενά τα της κυπριακής πολιτικής, το θεωρούν απορίας άξιον, πως γίνεται μία Κεντρώα όπως εμένα, να συμφωνεί με τις θέσεις του ΔΗΣΥ. Κι όμως, η κάθε χώρα έχει τις ιδιαιτερότητές της (εδώ βλέπε κυρίως κυπριακό…) και ανάλογα καλούμαστε να κάνουμε, ψύχραιμα και χωρίς να δαιμονοποιούμε τους μη ομοϊδεάτες μας, τις δικές μας επιλογές, με ό,τι θεωρούμε πιο ωφέλιμο για τα μελλούμενα.

    Μου αρέσει!

Trackbacks

  1. 10 του Τσίπρα. | Στροβολιώτης

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.