Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εκλογαί δήμαρχων. Έλαβον:

28 Νοεμβρίου, 2011

 

«Μα είναι δυνατόν να βάλουν τις δημοτικές εκλογές μια βδομάδα πριν τα Χριστούγεννα; Θα μας κόψουν τες δουλειές μας!»

 

Όταν άκουσα αυτό το σχόλιο, διαπίστωσα σχεδόν με τρόμο, σχεδόν με χάζι, πως έχω ελάχιστη ενημέρωση για τις εκλογές που έρχονται. Στην πραγματικότητα φυσικά, και το 2006 έγιναν σε παρόμοια ημερομηνία, αλλά αφού αυτό το συμβάν με αφύπνισε για το θέμα, ας γράψω λίγες σκέψεις.

 

Το βασικό μου κριτήριο για τις προεδρικές είναι η λύση του Κυπριακού. Δε θα ψήφιζα ποτέ λυσοφοβικό υποψήφιο. Στις βουλευτικές εκλογές μπαίνουν και άλλα κριτήρια: ιδεολογία, ικανότητα, βαθμός νουσιμότητας. Βάσει αυτών των κριτηρίων στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές είχα εμπλακεί ενεργά, και είχα ψηφίσει τον τότε υποψήφιο, και τελικά εκλεγέντα βουλευτή, Χρίστο Στυλιανίδη.

Ο Χρίστος είναι βουλευτής του ΔΗΣΥ.

 

Στις τοπικές εκλογές, τα κριτήρια αλλάζουν πάλι: το κυριότερο θετικό στοιχείο, είναι η ικανότητα. Η κομματική προέλευση ειλικρινά μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, και λίγο με ενδιαφέρει σε ποιο πολιτικό θεό θα πιστεύει ο/η δήμαρχος μου.

 

Εδώ και 2-3 αναμετρήσεις, μπήκε πολύ στην κομματική μόδα η κεντρική διευθέτηση των εκλογών. Βρέθουνται τα κόμματα, και μοιράζουν τα δημαρχεία: ένα σου, δυο δικά μου, τρία στον μεγάλο αδελφό. Οι συμμαχίες ήταν προσφάτως ΑΚΕΛ – ΔΗΚΟ – ΕΔΕΚ εναντίον του ΔΗΣΥ και διαφόρων παρακλαδιών του. Στη φετινή περιπέτεια, οι συμμαχίες ήταν για μεγάλη περίοδο ασαφείς, αλλά τελικά το ΔΗΚΟ και το ΑΚΕΛ, πάντα στη βάση αρχών και φυσικά υπέρ του συμφέροντος των τοπικών κοινωνιών, αποφάσισαν να συνεργαστούν στα πλείστα δημαρχεία. Η απόφαση πάρθηκε μόλις πριν 2-3 βδομάδες, και αντιλαμβάνεστε την ανησυχία που είχε καταβάλει πάρα πολλούς υποψηφίους. Αφού ενώ ήξεραν πως είναι καθόλα ικανοί ή και επιτυχημένοι, η πορεία και η εκλογή τους θα εξαρτάτο από ένα κεντρικό παζάρι, που φυσικά αγνοούσε πλήρως τα τοπικά δεδομένα.

 

Αυτό, το απαραίτητο, αλλά ταυτόχρονα βρώμικο στοιχείο των εκλογών, με έκανε να παρακολουθώ τις διαδικασίες από πολύ μακριά.

Στο βαθμό που τις παρακολουθώ όμως έχω και απόψεις. Και είπα να σας τις παραθέσω.

 

Η μεγάλη μάχη θα γίνει στη Λευκωσία. Η υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη, κουβαλά, ένα όνομα σύμβολο, και θρύλο. Κουβαλά ακόμη και μια  θεωρία: εκείνη που λέει πως το ΔΗΚΟ και ο ΔΗΣΥ μπορούν να συνεργαστούν επιτυχώς ακόμα και για την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας. Φυσικά ο κ. Κάρογιαν, ένα άτομο φορτωμένο με αρχές, νοιώθει πως είναι δυνατόν το ΑΚΕΛ, με το καμένο χαρτί, τον Χριστόφια, να μην επιδιώξει εκλογή δικού του στις επόμενες προεδρικές.  Μπορεί συνεπώς να αυτοπυροβοληθεί και να επιλέξει εκείνον, και έτσι κρατά τις αποστάσεις από τον ΔΗΣΥ, και μάλιστα τα χώνει κανονικότατα στον αρχηγό του.

Όπως έγραψα όμως και πιο πάνω, όλα αυτά δεν με ενδιαφέρουν. Δεν με ενδιαφέρει τι έκανε ο βιολογικός παπάς του Κωνσταντίνου πριν 50 χρόνια. Ούτε σημασία έχει πόσο έντονα αρνητικά βλέπω τον θετό του πατέρα, και τι είχε κάνει πριν 7 χρόνια. Με ενδιαφέρει η ικανότητα και η εμπιστοσύνη που μου εμπνέει ένας υποψήφιος. Τον Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη δεν τον είχα δει πουθενά, (είναι γνωστό πως δεν παρακολουθώ τηλεόραση), μέχρι που πρόσφατα  τον είδαμε από κοντά, μετά από πρόσκληση σε φιλικό σπίτι.

Δεν μου άρεσε. Δεν ήταν πειστικός, δεν είχε αυτοπεποίθηση, και αν αυτοί δεν είναι αρκετά σημαντικοί πολιτικοί λόγοι, δεν με έπεισε καν πως είχε όραμα. Ήμουν θετικά προδιατεθειμένος, αφού κουβαλούσε μαζί του την φήμη του επιτυχημένου επιχειρηματία – μάνατζερ, κάτι απολύτως απαραίτητο για το πόστο του δημάρχου. Στον διάλογο με τους παριστάμενους ήταν μάλλον ασαφής και γενικόλογος, κάτι που δείχνει άγνοια για τα του δήμου, άνκαι, σε μια ερώτηση με σαφές ρατσιστικό υπονοούμενο, για τους μετανάστες που μένουν στην παλιά Λευκωσία, απάντησε πάρα πολύ θετικά, και σχεδόν πολιτικά.

Απ’ ότι ακούω, η εντύπωση σε  πολλούς Λευκωσιάτες που κανονικά του αναλογούν, είναι πως ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης είναι λίγος για τη θέση που επιδιώκει.

 Έστω και αν τα νούμερα τον ευνοούν συντριπτικά.

Η Ελένη Μαύρου κουβαλά μαζί της δυο σοβαρότατα μειονεκτήματα: το ΑΚΕΛ/Χριστόφια, που με μια καταστροφική προεδρική θητεία θα έπρεπε να τιμωρηθεί, και να πάρει μήνυμα από τον κόσμο, και ακόμα κάτι: δεν κατάφερε να γίνει η δήμαρχος των έργων.  Για το πρώτο ζήτημα, για να πούμε και του στραβού το δίκιο, η Ελένη δεν έχει προκαλέσει κανένα. Πάντα χαμηλών τόνων, δεν θυμάμαι ποτέ να ξεδίπλωσε την κομματική παντιέρα σε βάρος της κοινής λογικής ή του συμφέροντος της χώρας.

 

Είπαμε εξ άλλου πως αυτό δεν θα έπρεπε να έχει σημασία στις τοπικές εκλογές. Για το άλλο, οι πλείστοι Λευκωσιάτες βλέπουν την Λεμεσό και λένε, που είναι η δική μας «νέα πόλη;»

Και δεν την βλέπουν. Δεν την βλέπουν γιατί η Ελένη με την υπευθυνότητα που την χαρακτηρίζει, σχεδίασε υπέρ του συμφέροντος της πόλης της, και όχι με φόντο την επανεκλογή της. Αυτό μπορεί να την «κάψει» τελικά, αλλά απ’ όσο γνωρίζω έχει δουλέψει σκληρά για πέντε χρόνια, και δικαιούται να γευτεί τους καρπούς των κόπων της την επόμενη πενταετία.

Αν ήμουν Λευκωσιάτης θα ψήφιζα Ελένη Μαύρου.

Στη Λεμεσό το παιγνίδι είναι σικέ. Ο Ανδρέας Χρίσου είναι ένας άκρως πετυχημένος δήμαρχος, και αυτό το παραδέχονται ακόμα και οι αντίπαλοι του. Ο ΔΗΣΥ κατεβάζει τον Ανδρέα Κυπριανού, όχι γιατί ελπίζει πως θα τον εκλέξει, αλλά γιατί πρέπει να κάνει την άσκηση. Ο Ανδρέας Κυπριανού δεν έχει τίποτα να χάσει: είναι βουλευτής, θα κάνει την εκστρατεία, θα ανεβάσει το προφίλ του, και μετά θα συνεχίσει την βουλευτική του θητεία, για να μας λέει συντηρητικές συναγερμικές μαλακιούλες.

Αν ήμουν Λεμεσιανός θα ψήφιζα Ανδρέα Χρίστου.

Στη Λάρνακα, το κομματικό παζαρλίκκι θριαμβεύει: το ΑΚΕΛ θυσιάζει υπέρ της συνεργασίας με το ΔΗΚΟ τον δικό του δήμαρχο, δεν έχει άλλο καλό ΑΚΕΛικό να προτείνει, και στηρίζει τον επί σειρά ετών δεύτερο στο ΔΗΚΟ, Νίκο Κλεάνθους. Ο οποίος Νίκος Κλεάνθους, έχασε την προεδρία στο ΔΗΚΟ έχασε την βουλευτική έδρα, και τώρα είπε να δοκιμάσει να γίνει δήμαρχος. Οφείλω να δηλώσω πως με τον Νίκο Κλεάνθους μας ενώνει συγγενική σχέση.

Αντίπαλος του ο Ανδρέας Λουρουτζιάτης. Τον είχα γνωρίσει επαγγελματικά τον καιρό που ήταν δημοτικός σύμβουλος, και μου φάνηκε πολύ θετικός και ανοικτόμυαλος  άνθρωπος. Πέραν τούτου, καταλογίζω στα θετικά του πως ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία μήνες πριν αποφασίσει να τον στηρίξει ο ΔΗΣΥ, και μη λαμβάνοντας υπόψιν κομματικά παζαρλίκκια.

Αν ήμουν Σκαλιώτης θα ψήφιζα Ανδρέα Λουρουτζιάτη.  

Στην Πάφο αντίπαλοι είναι οι Σάββας Βέργας και Φειδίας Σαρίκας.  Το μόνο που ξέρω για αυτούς είναι πως τσακώνονται πάντα σαν το σκύλο με τη γάτα. Δε θυμάμαι να άκουσα ποτέ επιχειρήματα.

Αν ήμουν Παφίτης, θα μετανάστευα.

 

Όμως, είμαι Στροβολιώτης, και καλό είναι να διαλέξω.

Ο Σάββας Ηλιοφώτου είναι δήμαρχος εδώ και πολύ καιρό. Θα προτιμούσα να έβαζε κάπου ένα τέρμα. Με ενόχλησε ακόμα πάρα πολύ, το γεγονός πως έμεινε να εξαγγείλει την υποψηφιότητα του την τελευταία στιγμή. Και αυτό, μετά που τέλειωσαν τα κομματικά παζαρλίκκια.

Αυτό τον αδικεί.

Νομίζω ήταν ένας πετυχημένος δήμαρχος, διατηρεί τα οικονομικά του δήμου πειθαρχημένα, και τυγχάνει εκτίμησης από πολλούς  Στροβολιώτες, πέραν του κόμματος του.

Δηλαδή θα χάνονταν αυτά τα χαρακτηριστικά αν δεν του καθόταν η κομματική μπίλια;

 

Ο ίδιος αφήνει να νοηθεί πως ίσως και να μην ήταν υποψήφιος αν δεν του το ζητούσε το κόμμα του.

Χμμμμμ….

Ο Λάζαρος Σαββίδης συνταξιοδοτήθηκε προσφάτως από τη θέση του Γενικού Διευθυντή Υπουργείου. Είναι συνταξιούχος – δεν είναι κακό – και προφανώς θέλει να προσφέρει στον δήμο του.

 

Λυπάμαι να αναφέρω όμως πως δεν με έχει πείσει. Ούτε με ενέπνεε ιδιαιτέρως όταν ήταν Γενικός Διευθυντής, πέραν της διαχρονικής του προθυμίας να μιλήσει με ευγένεια στους δημοσιογράφους.

Είναι χαρακτηριστικό επίσης, πως και για εκείνο, η υποστήριξη από τον ΔΗΣΥ ήρθε μετά που έκλεισαν τα κομματικά παζαρλίκκια.

Είμαι ένας όχι και πάρα πολύ ευτυχής Στροβολιώτης, αλλά  στις εκλογές θα ψηφίσω τον Σάββα Ηλιοφώτου.

 

Α, για τους δημοτικούς συμβούλους, όταν μάθω, θα σας πω!

 

 

 

64 Σχόλια leave one →
  1. 28 Νοεμβρίου, 2011 21:52

    Ρε παρέα Strovolioti,

    Κάμε μιαν προσπάθεια να συμμαζέψεις νάκκον τες σκέψεις σου και να ξικολλήσεις τζιαι λλίον που τες έμμονες σου:
    1. Γράφεις: «Η Ελένη Μαύρου κουβαλά μαζί της δυο σοβαρότατα μειονεκτήματα: το ΑΚΕΛ/Χριστόφια, που με μια καταστροφική προεδρική θητεία θα έπρεπε να τιμωρηθεί, και να πάρει μήνυμα από τον κόσμο…», υποβάλλοντας ότι πρέπει να τιμωρηθεί η Ελένη Μαύρου [για την «καταστροφική προεδρική θητεία» του «ΑΚΕΛ/Χριστόφια»]. Παρακάτω αναιρείς τον Εαυτό σου λέγοντας πως «… δεν θυμάμαι ποτέ να ξεδίπλωσε [η Ελένη Μαύρου] την κομματική παντιέρα σε βάρος της κοινής λογικής ή του συμφέροντος της χώρας».

    2. Πιο κάτω λαλείς μας ότι «…ο Ανδρέας Χρίσου είναι ένας άκρως πετυχημένος δήμαρχος, και αυτό το παραδέχονται ακόμα και οι αντίπαλοι του» — Μα καλά ο Αντρέας Χρίστου δεν έχει το πρώτο μειονέκτημα που χαρακτηρίζει [κατά τα λεγόμενα σου] την Ελένη Μαύρου;

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      28 Νοεμβρίου, 2011 22:09

      Ανεφ, ακριβώς επειδή η Ελένη δεν ταυτίστηκε με την τραγική πολιτική του ΑΚΕΛ, αυτό της πιστώνεται.
      Η κομματική προέλευση είναι εκ των πραγμάτων κάτι που λαμβάνει υπόψιν πάρα πολύς κόσμος, και αυτό τον καιρό δεν είναι καλή ιδέα να είσαι «ορθόδοξος» ΑΚΕΛικός. Δεν φταίει η Ελένη για τον Χριστόφια, αλλά θα υποστεί κάποια ζημιά εξ αιτίας του.

      Από την άλλη, το ίδιο ισχύει και για τον Ανδρέα Χρίστου. Εκείνος όμως ευτύχησε να δημιουργήσει μια θετικότερη εικόνα, λόγω των έργων σε φίλους και εχθρούς, άρα έχει πλεονέκτημα.

      Δεν σε ικανοποιεί δηλαδή πως δείχνω την προτίμηση μου σε ΑΚΕΛικούς, ή από το ΑΚΕΛ υποστηριζόμενους δημάρχους; 🙂

      Μου αρέσει!

      • 28 Νοεμβρίου, 2011 22:25

        Ρε κουμπάρε Strovolioti,

        Κάμνεις με τον νουν σου υποθέσεις και σενάρια και δια της μεθόδου της άτοπου απαγωγής προσπαθείς να μας πείσεις για «… την προτίμηση σου σε ΑΚΕΛικούς, ή από το ΑΚΕΛ υποστηριζόμενους δημάρχους»!!! Προσπαθείς να τους διαφοροποιήσεις από το ΑΚΕΛ για να δικαιολογήσεις τες προτιμήσεις σου!!!
        Μα δουλέφκεις μας ρε Strovolioti; Εν νεν το ΑΚΕΛ [με τους ανίκανους και κολλημένους ηγέτες του] που πήρε τις αποφάσεις για να στηρίξει τους συγκεκριμένους για δήμαρχους; Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε ρε παρέα! Δεν [ΣΟΥ] πάει να μάshεσαι να μας παντρέψεις μ’ άδρωπον [αφού εν θέλουμεν!]; Γιατί εν λαλείς καθαρά ότι η Ελένη Μαύρου εν θα (ξανα)εκλεγεί δήμαρχος γιατί σύσσωμη η Δεξιά [οι ψηφοφόροι με δεξιές καταβολές] εν να πάσιν να ψηφίσουν σαν τ’ αρνιά τον Γιωρκάτζιη! Αν πω [με βάση και τα λεγόμενα σου] πως «τούτοι» εν ημπόρουν να μοιράσουν σε δκυο γαάρους τ’ άshερον, εν να έχω άδικο;

        Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          28 Νοεμβρίου, 2011 22:38

          Ρε ανεφ, μα πόση μυωπία έσιεις;
          Ναι, το ΑΚΕΛ βάσει της τραγικής επίδοσης Χριστόφια, και της απόφασης του να τον στηρίζει στα τυφλά είναι πολιτικά «κακό».
          Αν όμως πάρει μια ή 101 θετικές αποφάσεις νομίζεις πως δεν αναγνωρίζεται;
          Νομίζεις πως όλοι σκέφτονται ΑΚΕΛικά;
          Και ακόμα κάτι: πόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις πως δεν με ενδιαφέρουν οι καταβολές του Χριστόφια, της Ελένης, ή του Χρίστου;
          Με ενδιαφέρει η απόδοση και η ικανότητα τους. Ε, ο πρώτος ΑΚΕΛικός απέτυχε παταγωδώς και τραγικά, η δεύτερη ΑΚΕΛική είναι καλή αλλά δεν είχε ευκαιρία να το δείξει επαρκώς μέχρι τώρα, ο τρίτος ΑΚΕΛικός είναι αδιαμφισβήτητα πετυχημένος.
          Που είναι το λάθος εδώ;

          Και αν ήμουν Λευκωσία και ψήφιζα την Ελένη, θα ήμουν δεξιός ή αριστερός;

          Μου αρέσει!

        • 29 Νοεμβρίου, 2011 20:43

          Strovolioti,

          Σε τέτοια ηλικία εν πρεσβυωπία που έχω τζι’ όι μυωπία!

          Μου αρέσει!

  2. 28 Νοεμβρίου, 2011 22:07

    Ας ελπίσουμε ότι θα επικρατήσουν οι καλύτεροι για την…τοπική αυτοδιοίκηση!
    (παρά τις εμφανέστατες κομματικές δοσοληψίες…)

    Μου αρέσει!

  3. Χαμάλης permalink
    28 Νοεμβρίου, 2011 22:32

    «Η Ελένη Μαύρου κουβαλά μαζί της δυο σοβαρότατα μειονεκτήματα: το ΑΚΕΛ/Χριστόφια, που με μια καταστροφική προεδρική θητεία θα έπρεπε να τιμωρηθεί, και να πάρει μήνυμα από τον κόσμο . . . «

    Ναι αλλά, αν τελικά το μήνυμαν που θα πάρει που τον κόσμον εν διαφορετικόν που το μήνυμαν που επιθυμείς εσύ με τα κολλήματα σου ενανντίον του Χριστόφια; Εσύ εν να πάρεις το μήνυμαν; Ότι δηλαδή η καταστροφική προεδρική θητεία εν μεσ’ τον νουν σου μόνον, τζιαί το μήνυμαν που επιθυμείς που τον κόσμον εν όνειρα θερινής νυκτός;

    Άτε πάμεν μαζίν το σουξέ σας εσέναν τζιαί της Λεμέσιας τζιαί αν θέλετε να με παρεξηγήσετε παρακαλώ, κάμετε το ελεύθερα!
    Πάμεν: Κάτω ο Χριστόφιας πον άσσιημος, πάνω ο Αναστασιάδης πον Πούππος.
    Εντάξει;
    Αλλη μιάν; Αλλη μιαν ολάν, πιερώνομεν τίποτε; Κάτω ο Χριστόφιας πον άσσιημος, πάνω ο Αναστασιάδης πον Πούππος.
    Φιλούθκια.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      28 Νοεμβρίου, 2011 22:44

      Φιλούθκια που μακριά Χαμάλη μου.

      Αν ο Αναστασιάδης είναι υποψήφιος, και αν εκλεγεί προέδρος, θα τον κρίνουμε. Προς το παρόν δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, εκτός για εκείνους που βλέπουν πάντα με κομματικά γυαλλάκια…

      Και προς το παρόν ψηφίζουμε δημάρχους, και αν έκανες τον κόπο να διαβάσεις την ανάρτηση, δεν φαίνεται να θεωρώ «πούππον» τον Αναστασιάδη, σε αυτό το ζήτημα…

      Μου αρέσει!

  4. Χαμάλης permalink
    28 Νοεμβρίου, 2011 23:11

    Α στο καλόν τζι’ εγιώ επαρεξήγησα σε!
    Ενόμισα ότι η αγάπη σου εν ο Αναστασιάδης χα χα χα . . . . .
    Ναι ναι! Έννεν ώρα να τον κρίνουμεν γιατί έν εγίνηκεν ακόμα πρόεδρος!
    Τζιαί αν τον κρίνομεν που τα τωρά πάει να πει ότι έχομεν κομματικά γυαλλάκια τραλλαλίλα τριαλλαλό . . . . . . μαζί σου κουμπάρε! Ε ίντα εν να πιερώσουμεν πρόστιμον;

    Μου αρέσει!

  5. 28 Νοεμβρίου, 2011 23:20

    Στροβολιώτη το να ψηφίσουμεν Ακελικούς έννεν αρκετόν.
    Πρέπει να γραφτούμεν στο ΑΚΕΛ τζιαι να περάσουμεν ίντερβιου που την επαγρύπνησην τζιαι τον Κατσουρίδην.
    Μετά θα μεταβιβάσουμεν την επιχείρησην μας στο ΑΚΕΛ τζιαι θα γραφτούμεν στην ΠΕΟ.
    Μετά κάμνουμεν τταττού τον Λένιν στο αριστερόν κωλομέριν, αφήννουμεν μαλλιά μακριά τζιαι φτύνουμεν τρείς φορές στο μνήμαν του Γρίβα τζιαι υπογράφουμεν ένορκον δήλωσην ότι ο Πόλυς εν μασόνος τζιαι για το Μαρί φταίει ο ιμπεριαλισμός τζιαι ειδικά ο Ρήγκαν.

    Μόνον τότε θα πιάσεις θετικά (μετρημένα όμως) σχόλια δαμέσα δα.

    Αρέσει σε 1 άτομο

  6. 28 Νοεμβρίου, 2011 23:30

    Για την ώρα όμως την ψήφον σου την ξιμαρισμένη να την βάλεις τζιαμαί που ξέρεις.

    Τζι’εγώ έτσι θα κάμω.

    Μου αρέσει!

  7. Χαμάλης permalink
    28 Νοεμβρίου, 2011 23:49

    Κάμνεις έναν λάθος ρε νούσιμε εσύ. Ποιός σου είπεν ότι ο Στροβολιώτης γυρεύκει θετικά (μετρημένα όμως) σχόλια δαμέσα δα; Εγώ έν εκατάλαβα ναν τούτον το χούιν του. Το χούιν του εν ο Χριστόφιας πον άσσιημος ενώ ο Αναστασιάδης εν πούππος, τζιαί τούτον θέλει να μεταδώσει με τα σχόλια του. Αν ήταν Λευκωσιάτης λαλεί θα ψήφιζεν Ελένην Μαύρου! Αν ήταν . . . . . ! Ε και; Πάει να πει ότι εν να χάψουμεν την χολήν που σύρνει 3 χρόνια για τον Χριστόφιαν τζιαί την όποιαν πολιτικήν ακολουθεί;
    Όσον για την διατριβήν σου για το ΑΚΕΛ-Κατσουρίδην-Επαγρύπνηση κλπ κλπ θα σε προτρέψω να γυρευτείς αλλού. Είπαν σου τα λάθος, επεριπαίξαν σε για να γελούν πασ’ την ράσιην σου!

    Μου αρέσει!

    • 29 Νοεμβρίου, 2011 07:13

      Έννεν διατριβήν που έκαμα αλλά ένα σχόλιο που να ταιρκάζει με τη σοβαρότηταν την δική σου τζιαι του Άνεφ.
      Ο άθρωπος έσιει τον νουν να κρίνει τζιαι την ελευθερίαν της σκέψης να πει ότι η Μαύρου τζιαι ο Χρίστου εν καλλίττεροι που τούτους του Συναγερμού τζι’εσείς επκιάετε τον που τον λαιμόν.
      Τζιαι που τα πόθεν ως τα πόθεν η κριτική εν χολή τζιαι ασυγχώρητον αμάρτημαν;

      Μου αρέσει!

  8. 28 Νοεμβρίου, 2011 23:55

    Εν καλόν μάθημαν τούτο το ρεζιλλίκκι με τα κομματικά παζάρκα για τζιείνους που θέλουν οριζόντια ψηφοφορία.

    Οι κομματικές συναλλαγές μπορεί να φκάλουν τους χείριστους τζιαι όχι τους άριστους. Έτσι θα γίνεται τζιαι με την οριζόντια. Δίότι οριζόνται θέλει όξυπνους πολίτες στην πλειοψηφία. Όχι πεντέξι δάι-τζιειάι. Την ανάλυσην του Στροβολιώτη θα την κάμει έναν 2 με 3 τοις εκατόν. Οι υπόλοιποι θα ψηφίσουν τι αποφασίστην στα παζάρκα.

    Κάμετε οριζόντιαν να γεννικευτεί το στυλ Δημαρχειακές. Αν τωρά μέσα που τα κόμματα μπορεί να φκεί τζιαι κανένας τίμιος άξιος άθρωπος, μετά θα φκαίννουν μόνον ανέντιμες πουτάνες που ξέρουν να γίνουνται χρήσιμοι ή αναγκαίοι στα παζάρκα.

    Η Οριζόντια είναι για άλλες χώρες. Όι για την Κύπρο. Στην Κύπρο έτα τζιειαμαί.

    Μου αρέσει!

  9. 29 Νοεμβρίου, 2011 00:05

    Α. Τζιαι κάτι για την Ελένη. Μπορεί να μεν εν άθρωπος που τρέχει επικοινωνιακά, αλλά αν μετρήσεις τι έργα εκατάφερεν να ξηκολλήσει που τον πάτον των συρταρκών δεκαπέντε χρονών, θα έβρεις ότι στα 5 χρόνια έκαμεν ακριβώς όσα έργα εκάμαν οι τρεις προηγούμενοι δημάρχοι μαζί, όποιο μέτρο τζιαι να πιάσεις: ύψος κοντιλιών που εχρησιμοποιηθήκαν, τετραγωνικά μέτρα που εκτιστήκαν, αθρώπους που εξυπηρετούνται, τετραγωνικά μέτρα που εσπαστρευτήκαν. Αυτό δεν σημαίνει ότι εν αρκετά. Συγκριτικά μιλούμε. Αλλά τζιαι σε απόλυτην τιμή, άμα ξέρεις ότι κανένας Δήμος δεν έχει δικό του budget τζιαι τα έργα που κάμνει εν ότι αποφασίσει η Κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει, τότε θα δεις τζιαι πιο σχετικά την δυνατότηταν που έχει το όποιο άτομο να κάμει θαύματα.

    Με λευτά που τες Κυβερνητικές υπηρεσίες τζιαι με συνεργάτες του δημοτικούς υπαλλήλους, δεν νομίζω να έχει άτομο που να μπορέσει να γινεί Δήμαρχος όπως τον ονειρεύκεσαι Στροβωλιώτη.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      29 Νοεμβρίου, 2011 07:19

      Δεν ξέρω τι εννοείς για τον «δήμαρχο που ονερεύομαι». Όμως λέω πως η Ελένη ήταν καλή επιλογή για την πρωτεύουσα τότε, και είναι καλύτερη επιλογή τώρα.

      Αυτό βγαίνει και βάσει των δικών της ικανοτήτων, αλλά και βάσει της αδυναμίας του αντιπάλου της να με πείσει πως είναι καλύτερος.

      Μου αρέσει!

  10. matilta permalink
    29 Νοεμβρίου, 2011 00:17

    Για μένα στροβολιώτη έσιει μεγάλη σημασία ποιός εν ο παπάς τζαι η μάμα του Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη.
    Δεν θα είσιε αν επροϋπήρχε λόγος τζαι έργο… που δεν….
    Αφού στην προκειμένη περίπτωση εν η οικογένεια που του ΓΟΡΑΖΕΙ την Δημαρχεία της Λευκωσίας. – οπόταν τα ρυάλλια εν αναγκαστικά σε πρώτο πλάνο – τζαι ως προς τον τρόπο που αποκτηθήκαν τζαι ως προς το πώς χρησιμοπούνται

    ‘Αμαν μου εδώκαν το πολυτελές διαφημιστικό του, ασυνήδητα έκαμα τον ακόλουθο συνειρμό: λαλείς τα ρύάλλια που έπκιανεν ο Γιωρκάτζης το 1963 που τους Αμερικάνους για να κάμει αντικομουνιστική προπαγάνδα τζαι παρακρατικές φασαρίες, να εκάμαν τον γυρό τους που τες μεγάλες αγορές χωραφκιών πόξω που την Λευκωσία τζαι να καταλήξαν να πιερώνουν τον τυπογράφο για να βκάλουν το γιό δήμαρχο? Sorry τζιόλας…

    Σημασία έσιει επίσης τι κάμνουν τζαι την δύναμη που εκπορεύεται που τα ρυάλλια τζαι το όνομα. Aν εκλεγεί εν να χρειάζεται να δουλεύκει με τουρκοκύπριους π.χ. στο δικοινοτικό Master plan του δημαρχείου. Ε δε τους τραμπουκισμούς του αρφού του εναντίων των στους τουρκοκυπρίων μαθητών της Αγγλικής Σχολής…..

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      29 Νοεμβρίου, 2011 07:20

      Ματίλτα, δύσκολο να βρεις αναμάρτητους…

      Μου αρέσει!

      • matilta permalink
        29 Νοεμβρίου, 2011 09:43

        δύσκολο όντως….

        Ξέρεις μήπως αν έσιει την αντίληψη της Πόλης σαν 2 κομμάδκια που υπερβαίνουν καθημερινά τα σύνορα για το καλό του κόσμου(τζαι στην διαδικασία τούτη αννοίουν του τοίχου τρύπες που τις οποίες περνούμε – μεταφορικά τζαι κυριολεκτικά). Η εννά ενισχίσει τον τοίχο τζαι τον διαχωρισμό όπως κάμνει γενικά «η οικογένεια»?

        Η στήριξη (ή όϊ) του κινήματος «occupy the buffer zone» θα ήταν καλό litmus test…

        Μου αρέσει!

  11. Paralamnitis permalink
    29 Νοεμβρίου, 2011 01:11

    Ρε Χαμάλη, μα που ήσουν μιτσής εν σε προσέχαν η μάμμα σου τζιαι ο παπάς σου;Εν σου είπαν π.χ, ότι άμα μπαίνεις μέσα σε ξένα σπίδκια εν πρέπει να τα ξιμαρίζεις;

    Μου αρέσει!

  12. Χαμάλης permalink
    29 Νοεμβρίου, 2011 01:31

    Μα έν τζι’ ήμουν ποττέ μου μιτσής εγιώ κουμπάρε. Εγεννήθηκα μιάλος!

    Μου αρέσει!

  13. 29 Νοεμβρίου, 2011 14:09

    Είθε η Ελένη Μαύρου να γίνει η πρώτη δήμαρχος της επανενωμένης Λευκωσίας. Που θα είναι η πιο «πούππα» (που λαλεί τζι’ο Χαμάλης) πόλη, θάλασσα ξε-θάλασσα.

    Στροβ, ο συμπέθερος ο οικολόγος είπεν μου ότι είσιες πρότασην να κατεβείς τζιαι συ υποψήφιος αλλά…δεν. Pour qua?

    Μα καλάν περιμένεις «εύσημα» που τους «ακραίους»; Που να τα πεις τζιαι με τον Andrea κόμα. Εν μιλά αλλά παρακολουθεί σε, έβαλεν μου σιέριν για τες «φινλανδικές» μου ανησυχίες τες προάλλες στο blog του Νέου. Ούτε οι μάλλες σε σώσουν τζιαμέ.

    Εγώ είμαι «Δαλίτης» πιον (ας όψεται ο «Δευκαλίωνας» που εννά ήμουν Λιμνιώτης τωρά γμτ) αλλά εν έκαμα το home work μου ακόμα. Ο Καλλένος διά το γυρόν του αλλά από ότι παρακολουθώ εν στα μασιέρκα με τους «προοδευτικούς» αντενάρηες. Οϊ καλόν στοιχείον. Τώρα να δούμεν.

    Αρέσει σε 1 άτομο

    • strovoliotis permalink*
      29 Νοεμβρίου, 2011 21:38

      Μιχάλη μου, τι, πως;
      Εγώ υποψήφιος; Αν ήταν καθολική απαίτηση των φίλων και γνωστών μου, σίγουρα θα τα κατάφερνα, καλύτερα από τους πλείστους, αλλά δυστυχώς δεν μου πρότεινε κανείς 🙂
      Έκοψα το γυρίν μου!
      Ποιος εν ο συμπέθερός σου;

      Τι είναι οι «αντενάρηες»;

      Μου αρέσει!

  14. ΤΟΞΟΤΗΣ permalink
    29 Νοεμβρίου, 2011 16:04

    Στροβολιώτη παραίτα! τζιε να φκεις πας το δημαρχείο να λαλείς εν πούππος το χριστο΄φιας κι άσχημος ο Αναστασιάδης, τζιε να φκεις πας την κλιματαρκά να τσιριλλάς ότι το ΑΚΕΛ έχει τζιε νούσιμους αθρώπους θα πεταχτούν οι κκελετζιήες του ΑΚΕΛ να σου πουν ότι έχεις σκοπιμότητες. Και να φανταστείς σήμερα πέθανε και η κόρη του Στάλιν…

    Αρέσει σε 1 άτομο

  15. 29 Νοεμβρίου, 2011 18:13

    Μένω στη Λευκωσία αλλά ψηφίζω αλλού. Άρα το δίλημμα Μαύρου ή Γιωρκάτζης δεν τίθεται για μένα.
    Αν ψήφιζα θα έκρινα τον κάθε ένα από τους υποψηφίους με τον πιο εγωκεντρικό τρόπο που αρμόζει σε ψηφοφόρους, θέτοντας το ερώτημα «what have you done for me lately».

    Και επειδή έχω μια κακή συνήθεια. να χρησιμοποιώ το ποδήλατο στις διακινήσεις μου εντός των πόλεων και επειδή μου έτυχε πριν μερικά χρόνια να με κτυπήσει ένας τύπος κόβοντάς μου τον δρόμο μου για να στρίψει αριστερά στα Σφινάκια, η ασφάλειά των ποδηλατών και των πεζών έχει κάποια σημασία για μένα.

    Μια φορά έτυχε να θέλω ερχόμενος από τη Μακαρίου να κατεβώ από το ποδήλατο για να διασταυρώσω τη Διαγόρου για να πάω στο παράρτημα της Εμπορικής Τράπεζας. Δεν είχε φανάρια για πεζούς που να συνδέουν τη δυτική πλευρά της μακαρίου με την απέναντι πλευρά. Έπρεπε να διασταυρώσω τη Διαγόρου την ώρα που είχαν πράσινο τα αυτοκίνητα που έρχονταν από την πλατεία Σολωμού. Η εναλλακτική θα ήταν να διασταυρώσω τη Μακαρίου προς την πλατεία ΕΛευθερίας, την Διαγόρου προς την πλατεία Σολωμού και ξανά τη Μακαρίου προς το παλιό ΓΣΠ. Κάτι τέτοιο όμως θα μου κόστιζε τουλάχιστον 5 λεπτά.

    Επέλεξα να ρισκάρω τη ζωή μου. Διασταύρωσα τη Διαγόρου την ώρα που είχαν πράσινο τα αυτοκίνητα που έρχονταν από τη Σολωμού. Κορώνα γράμματα. Τσουπ, βλέπω τη Μαύρου να έρχεται περπατητή προς την Εμπορική με παρέα δημοτικούς συμβούλους υπουέτω. Της είπα αμέσως το παράπονό μου πως θα πρέπει να υπάρχουν φανάρια για τους πεζούς που να συνδέουν τη δυτική πλευρά της Μακαρίου με την απέναντι της Διαγόρου.

    «Όχι» μου λέει, «το σωστό είναι να υπάρχουν μονάχα τρία φανάρια, όχι τέσσερα».

    Δεν εντυπωσιάστηκα αλλά απογοητεύτηκα πολύ. Πίστευα πως αν μια δήμαρχος που με είδε να παίζω τη ζωή μου κορώνα γράμματα θα έδειχνε κατανόηση στο παράπονο μου ως ποδηλάτη που δεν συμβάλλει στο συγκοινωνιακό χάος της πόλης της. Και ακόμη πιο πολύ γιατί έτυχε να βρεθούμε μαζί σε μια δυο διαδηλώσεις πιο παλιά. Άσε που τη συμπαθώ λόγω της νενεκιστικής της στάσης το 2004.

    ΜΕ τον Γιωρκάτζη δεν μίλησα ποτέ μου. Θα ένιωθα πολύ άβολα αν μου διδόταν η ευκαιρία και αμφιβάλλω αν έιναι άνθρωπος που καταλαβαίνει από τοπική αυτοδιοίκηση. Για κάτι τέτοιο πρέπει να είσαι φιλόσοφος. Να μπορείς να ταυτίζεσαι με τον δημότη. Ποτέ δεν θα του δόθηκε η ευκαιρία να το πράξει φαντάζομαι μια και ήταν απασχολημένος να πουλά κοκακόλες.

    Όσο για τον Καντούνα, δεν μπορώ να πω τίποτα. Δεν τον έχω ακουστά και δεν ξέρω τίποτα άλλο παρά μόνο πως αντιπροσώπευσε τον ΑΠοστολίδη στην υπόθεση κατά των Οραμς. Κάνει για δήμαρχος; Άγνωστον.

    Άρα, θα έριχνα λευκό.

    Υ.Γ. Στο δήμο της επ. Λεμεσού που ψηφίζω κατεβαίνει υποψήφια η αδελφή μου. Λόγω της ταύτισής της με συντηρητικές ιδεολογίες ούτε αυτή θα ψηφίσω. Θα περάσω όμως ένα όμορφο σαββατοκύριακο με ένα όμορφο βιβλίο.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      29 Νοεμβρίου, 2011 21:42

      Δεν φταίει η Ελένη αν πολλοί από εμάς τους οδηγούς συμπεριφερόμαστε μαλακισμένα, έναντι των λιγότερων από μας που κάνουν ποδήλατο – εγώ το κάνω για άσκηση, για μετακίνηση, άστα να πάνε…

      Ενδιαφέρουσα η αναφορά στην αδερφή σου…

      Για τον Καντούνα τα γνωρίζω και εγώ αυτά. Ίσως όμως, τελικά να είναι αυτός που θα βγάλει την Ελένη…

      Μου αρέσει!

      • 30 Νοεμβρίου, 2011 06:56

        Οι νοοτροπίες των οδηγών είναι άλλο πράμα και δεν ζητώ από την Ελένη να τις αλλάξει. Της Ελένης ζήτησα κάτι απλό. Να με ‘λυπηθεί’. Δεν κατάλαβε όμως. Και τη δουλειά ενός/μίας δημάρχου έτσι την αντιλαμβάνομαι. Να αντιλαμβάνεται και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των δημοτών.

        Αν τσιγκουνεύτηκε τις μερικές δεκάδες ευρώ που θα βοηθούσαν όχι μόνο εμένα αλλά εκατοντάδες άλλους δημότες να διασταυρώνουμε την Ευαγόρου (στο προηγούμενο σχόλιο την έλεγα λανθασμένα Διαγόρου) από το Κάπιταλ σέντερ προς την Εμπορική τράπεζα με ασφάλεια, κάνει οικονομία σε λάθος τομέα.

        Μου αρέσει!

  16. Χαμάλης permalink
    29 Νοεμβρίου, 2011 19:40

    Τοξότης:
    τζιε να φκεις πας την κλιματαρκά να τσιριλλάς ότι το ΑΚΕΛ έχει τζιε νούσιμους αθρώπους θα πεταχτούν οι κκελετζιήες του ΑΚΕΛ να σου πουν . . . . .

    Χα χα χα ! Τζιαί μεσ’ την κκελλέν του Στροβολιώτη έσιει τζιαί νουν, όπως τζιαί μεσ’ την κκελλέν του Τοξότη έσιει τζιαί νουν! Χα χα χα χα χα χα χα! Ρε μα θκιεβάζετε ίνταμ που γράφετε όξα έν εθκιεβάζετε; Τζιαί μετά φταίουν σας οι κκελλετζιήες του ΑΚΕΛ έν ένει;

    Μου αρέσει!

  17. 29 Νοεμβρίου, 2011 19:57

    Εν γίνεται η Λευκωσία να έσιει λυσοφοβικό δήμαρχο. Ας εχουν άλλες πολεις όι η Λευκωσία.

    τουτο θα επρεπε να εν σοβαρό κριτήριο για κάθε επανενωσίτη μαζί με τις ατομικές ικανότητες.

    ελπίζω να μεν εν καμένο το παιχνίδι για την Ελένη. Νομίζω εν ντροπή να εν δήμαρχος ο Γιωρκάτζης, διότι εν πληρεί ούτε τον μεσον όρο του επιθυμητού επιπέδου.

    επηρεάζει η κομματική προέλευση αλλα όι παντα. εγώ για παράδειγμα (σόρυ λαρνακείς σύντροφοι) τον Μωυσέως εν θα τον εψήφιζα ουτε για αστείο. τζαι μπορεί ο κλεάνθους να φκει τζαι καλύττερος, ποιός ξέρει;

    Μου αρέσει!

    • 29 Νοεμβρίου, 2011 21:37

      Ψάχνεις ψύλλους στ’ άσιερα συντρόφισσα…

      Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      29 Νοεμβρίου, 2011 21:48

      Η εντύπωση μου είναι πως ναι μεν οι αριθμοί τον ευνοούν, αλλά ο Γιωρκάτζης δε θα έχει εύκολη δουλειά.

      Γνωρίζω πολλούς Λευκωσιάτες που για πολλούς λόγους δεν θα τον ψηφίσουν (ενώ λοαρκάζονται σε εκείνους που θα έπρεπε να το κάνουν.)

      Μου αρέσει!

    • Othellos permalink
      30 Νοεμβρίου, 2011 04:30

      «Εν γίνεται η Λευκωσία να έσιει λυσοφοβικό δήμαρχο.»

      Γιατί όϊ; Δαμέ εν έσιετε πρόβλημαν να φκάλλετε λυσοφοβικόν πρόεδρον. Ο/η Δήμαρχος σας εμάρανεν;

      Μου αρέσει!

  18. ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
    29 Νοεμβρίου, 2011 21:58

    Μα γιατί παιδεύεστε πιο θα ψηφίσετε .Δώστε τα μηνύματα της εποχής . Δώστε τα χαστούκια εκεί που ο καθένας νομίζει ότι θα πρέπει να πάνε και μήν παιδεύεστε άλλο. Δεν καταλαβαίνουν διαφορετικά φαίνεται οι πολιτικοί στην Κύπρο.Ασχοληθείτε φίλοι με πιο χρήσιμα για την εποχή θέματα όπως πώς θα περάσουμε την δύσκολη ημέρα που ξημερώνει αύριο , ασχοληθείτε πιο παραγωγικά διότι αυτό θα βοηθήσει τον τόπο, δώστε θετικά μηνύματα στους υπολοίπους που ανησυχούν για το αύριο και δικαιολογημένα μάλιστα. Δημιουργήστε όλοι με θετικό πνεύμα την θετική πλευρά της ζωής και μήν το βάζετε κάτω. Θα μου πείτε όταν ο άλλος ξυπνάει το πρωί και δεν έχει δουλειά ποιά θετική ενέργεια μπορεί να έχει??? έστω δεν είναι όμως το τέλος του κόσμου.Η ζωή συνεχίζεται.Είμαστε μικρός τόπος και μπορούμε να ορθοποδίσουμε γρηγορότερα. Άρα βιαστείτε …….

    Μου αρέσει!

  19. Ανώνυμος permalink
    29 Νοεμβρίου, 2011 22:59

    «Αν ήμουν Παφίτης, θα μετανάστευα».

    Γιάννο, έχεις και ωραίο χιούμορ πάντως.

    Μου αρέσει!

  20. Othellos permalink
    30 Νοεμβρίου, 2011 04:56

    «Ας ελπίσουμε ότι θα επικρατήσουν οι καλύτεροι για την…τοπική αυτοδιοίκηση!
    (παρά τις εμφανέστατες κομματικές δοσοληψίες…)»

    Οι δημοτικές εκλογές εκατάντησαν να είναι ακόμα ένος τρόπος βολέματος κομματικών στελεχών ανεξάρτητα από τις γνώσεις και ικανότητες τους. Δεν υπάρχει πραγματικό όραμα και γι’ αυτό παραμένουμε στάσιμοι εδώ και χρόνια. Επίσης δεν είναι καθόλου τυχαίο που πολλοί εδώ μέσα έφτασαν στο σημείο να αποδέχονται τις μετριότητες ως «επιτυχίες». Κρίμα.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      30 Νοεμβρίου, 2011 07:08

      Οθέλλο, αν αναφέρεσαι στις επιλογές μου… ε, δεν ζούμε σε τέλειο κόσμο. Τα άτομα που επιλέγω είτε κατέχουν ήδη τη θέση, είτε τη διεκδικούν είναι καλύτερα σε σχέση με τους άλλους.

      Για την ευρύτερη κριτική που κάνεις, εννοείται, συμφωνώ,

      Μου αρέσει!

  21. 30 Νοεμβρίου, 2011 07:14

    Ρε παιδιά, έκανε κανένας καμιά ανάλογη ανάλυση για την κοινότητα Βασιλικού Μαρίου;

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      30 Νοεμβρίου, 2011 07:27

      Για ανά-λυση δεν γνωρίζω. Για διά-λυση, ξέρεις που να αποταθείς:)

      Μου αρέσει!

      • 30 Νοεμβρίου, 2011 07:31

        Χιχιχι…

        Κάτι μου λέει πως το ΑΚΕΛ δεν θα έχει υποψήφιο εκεί διότι δεν ξέρουν κατά που πέφτει…

        😉

        Μου αρέσει!

        • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
          30 Νοεμβρίου, 2011 19:42

          Αστεία ,αστεία αλλά πολλοί θα εκπλαγούν με την τελική διευθέτηση του όλου θέματος που αφορά το Μαρί και μάλιστα με συγκεκριμένα στοιχεία και δεδομένα και μάλιστα επιστημονικά. Κάποιοι πιθανώς να θεωρούν την τοποθέτηση μου αστεία. ίδομεν.

          Μου αρέσει!

  22. anonymous permalink
    30 Νοεμβρίου, 2011 09:41

    Πραγματικά με ανησυχεί τι επιπτώσεις μπορεί να έxει η τυχών εκλογή του Γιωρκάτζη στις σχέσεις με την άλλη μισή Λευκωσία και στες διαδικασίας ξεπεράσματος του συνόρου.

    Ως υποκρισία & συνήθεια του λάθους βλέπουν το ξεπέρασμα του συνόρου οι του κύκλου του Γιωρκάτζη:

    Νικόλας Καρύδης – Καθημερινή / Offsite:

    «Η χρόνια συνήθεια να μην σκεφτόμαστε κάτι λανθασμένο ως λάθος προσδίδει σε αυτό την επιφανειακή εντύπωση ότι είναι σωστό και έχει μάλιστα την δυνατότητα να ξεσηκώσει μια δυνατή κατακραυγή προς υπεράσπιση της συνήθειας. Η σκέψη αυτή ανήκει στον Thomas Paine και χρονολογείται από το 1776, την χρονιά της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας στην Αμερική. Συνοψίζει δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό όλα όσα είναι προβληματικά σήμερα στην χώρα που ζούμε.

    Ένας τόπος όπου έχουμε συνηθίσει σε λανθασμένες συμπεριφορές και νοοτροπίες, σε λανθασμένες εκτιμήσεις, λανθασμένους χειρισμούς που φυσιολογικά έχουν οδηγήσει σε λανθασμένες επιλογές. Από την άνεση με την οποία σταθμεύουμε στα πεζοδρόμια μέχρι την υποκρισία με την οποία αντιμετωπίζουμε τις επισκέψεις στα κατεχόμενα, έχουμε συνηθίσει. Πάντα βρίσκουμε δικαιολογίες, πάντα κάποια εξυπνάδα θα πούμε για να μην επιτρέψουμε στον εαυτό μας να ‘ρθει φάτσα με το λάθος.

    Πάντα φταίνε οι άλλοι, οι συνθήκες, το τι κληρονομήσαμε. Αυτή η επιπόλαια μοιρολατρική συνήθεια να μην παραδεχόμαστε λάθη μας έχει «μολύνει» την καθημερινότητά μας. Σε τέτοιο σημείο που όχι μόνο δεν θεωρούμε πλέον πρόβλημα τις στρεβλώσεις και παραλογίες που έχουν δημιουργηθεί αλλά με μια άρρωστη κυπριακή λογική σχεδόν τις νομιμοποιούμε. Μας βοηθά να μην αναλαμβάνουμε ευθύνη.

    Γιατί να παραδεχτεί τα λάθη του ο κύριος που παριστάνει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας; Αφού γνωρίζει ότι έχουμε συνηθίσει να ανεχόμαστε. Γιατί είμαστε και εμείς ένοχοι μαζί του, ακόμα και εκείνοι που δεν τον ψήφισαν. Επικρίνουμε αυτόν και το υπόλοιπο τσίρκο των μετριοτήτων που ονομάζουν τους εαυτούς τους πολιτικούς αλλά όταν η ανάγκη προκύψει θα τρέξουμε στα κόμματα για ρουσφέτι. Γιατί έτσι γίνονται τα πράγματα στην Κύπρο. Γιατί έτσι έχουμε συνηθίσει. Αυτοί που τον ψήφισαν, το έκαναν επειδή τον είχαν συνηθίσει ως πρόεδρο της Βουλής, είχαν συνηθίσει τις χαζοχαρούμενες κακόγουστες ατάκες, γιατί έγινε μέρος της κουλτούρας της συνήθειας. Η ανοχή μας του χάρισε φινέτσα και το τουπέ να διεκδικήσει περισσότερα.

    Η συνήθεια του λάθους και η σαπίλα που δημιουργεί έχουν πνίξει την δυνατότητά μας πλέον να διακρίνουμε τι είναι σωστό. Κανένας δεν επιτρέπει στον εαυτό του την ερώτηση: Πέρα από εκείνο που η συνήθεια μου έχει επιβάλει, ποιο είναι το σωστό; Όταν θα βρείτε άδειο πεζοδρόμιο για να καβαλήσετε με το αυτοκίνητό σας ή θα πεθυμήσετε κατεΐφι από τα κατεχόμενα φέρτε στο μυαλό σας τον πρόεδρο Χριστόφια. Είναι η προσωποποίηση του ό,τι είναι λάθος σήμερα στην Κύπρο. Και η ευθύνη δική σας.»

    http://offsite.com.cy/blog/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BB%CE%AC%CE%B8/

    Μου αρέσει!

  23. Χαμάλης permalink
    30 Νοεμβρίου, 2011 11:29

    Άλλος με το παλλούτζιη στον κώλον που το τζιαιρόν που γίνηκεν ο Χριστόφιας πρόεδρος.
    Σφικτείτε ρε να περάσετε.

    Μου αρέσει!

    • 30 Νοεμβρίου, 2011 13:38

      Χαμάλη μου δεν έχει πλάσμα στην Κύπρο που να μην το έχει το παλλούκι εκεί που λες από τότε που έγινε ο Χριστόφιας πρόεδρος.
      Δεν είναι αφύσικο συνεπώς να διαμαρτύρονται ορισμένοι, έστω κι αν υπάρχουν κάποιοι που το απολαμβάνουν….

      Μου αρέσει!

      • Othellos permalink
        30 Νοεμβρίου, 2011 19:34

        «Χαμάλη μου δεν έχει πλάσμα στην Κύπρο που να μην το έχει το παλλούκι εκεί που λες από τότε που έγινε ο Χριστόφιας πρόεδρος.»

        Και για αυτό ακριβώς τον λόγο, αυτές οι εκλογές είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να πάρουν και κάποια μυνήματα οι Άχρηστοι που υποτίθεται ότι μας κυβερνούν αυτή τη στιγμή.

        Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          30 Νοεμβρίου, 2011 21:31

          Αυτό δεν είναι όμως ανάλογο της τυφλής στήριξης που δίνουν κάποιοι στον αντικειμενικά αποτυχημένο πρόεδρο Χριστόφια;

          Μου αρέσει!

  24. Χαμάλης permalink
    30 Νοεμβρίου, 2011 17:05

    Άλλος παλλουκομένος! Ππε ε ε ε ε !
    Τζιαί τούτου εγελάσαν του τζι’ όλις, ότι τάχα εν ούλοι έτσι! Σφίκτου κουμπάρε αλλά καλά να πάθεις! Οι άλλοι εφάαν την που ατύχημαν, εσύ έφαες την που τον νου σσου. Τζιαί μεν ιστενοχωρκέσαι . . . . . εν ούλοι έτσι.

    Μου αρέσει!

  25. Χαμάλης permalink
    30 Νοεμβρίου, 2011 17:09

    Χι χι χι . . . . . . Εν ούλοι έτσι . . . . . . χι χι χι . . . . . . .

    Μου αρέσει!

  26. Othellos permalink
    30 Νοεμβρίου, 2011 22:36

    «Αυτό δεν είναι όμως ανάλογο της τυφλής στήριξης που δίνουν κάποιοι στον αντικειμενικά αποτυχημένο πρόεδρο Χριστόφια;»

    Γιατί να ψηφίσω κάποιον ή κάποιαν που συντάσσεται με έναν αντικειμενικά – και αποδεδειγμένα – Αποτυχημένο πρόεδρο;

    Οι καρέκλες δεν ανήκουν σε κανέναν και τίποτα δεν πρέπει να είναι δεδομένο. Και όποιος δεν κάμνει για μια δουλειά να μάθει επιτέλους να τα μαζεύει και να πηγαίνει στο σπίτι του. Ο Χριστόφιας αποδεδειγμένα δεν κάμνει αλλά αρνείται πεισματικά να φύγει με αποτέλεσμα να επιβαρύνει το σύνολο όπως ήδη εξήγησε και ο Αντιπολιτευόμενος. Ο λόγος για τον οποίο χρειάζεται να σταλεί ένα δυνατό μύνημα είναι διότι δυστυχώς πιάσαμε πάτο! Αν αυτοί που θα ακολουθήσουν αποδειχτούν το ίδιο ανίκανοι τότε να κριθούν ακόμα πιο αυστηρά.

    Μου αρέσει!

    • matilta permalink
      30 Νοεμβρίου, 2011 23:48

      Δεν θα είναι μεγάλο πλήγμα για την Λευκωσία αν η δημαρχεία περάσει στα χέρια της οικογένειας και της κλίκας της?

      Μακάριος Δρουσιώτης /Πολίτης 06/04/2008:

      «Μεταξύ των στελεχών αυτών (του ΔΗΚΟ) υπάρχει δυσπιστία για τη διαδικασία που συμφωνήθηκε στο Κυπριακό, καθώς και για τη συμφωνία για το άνοιγμα της οδού Λήδρας.

      Στελέχη του κόμματος που είναι πιο κοντά στον τέως Πρόεδρο εκδηλώθηκαν ήδη δημόσια κατά της διαχείρισης που κάνει ο Δ. Χριστόφιας. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος κατηγόρησε ευθέως τον Χριστόφια ότι έδωσε «γην και ύδωρ» στους Τούρκους στη Λήδρας και ότι απεμπόλησε τη συμφωνία της 8ης Ιουλίου, ενώ ο αναπληρωτής πρόεδρος Γ. Κολοκασίδης ζήτησε το κλείσιμο όλων των οδοφραγμάτων.»

      Μου αρέσει!

  27. Χαμάλης permalink
    1 Δεκεμβρίου, 2011 11:14

    Στροβ:
    Χαμάλη, τωρά νοιώθεις πως ενίκησες τους ούλλους, έννεν;

    Μα δεν είναι τούτον το θέμαν ρε φίλε! Σε ένα μπλοκ που ξέρεις ότι σε θκιαβάζουν τζιαί αριστεροί, που στα διάφορα «αριστερά» μπλοκ σε διαφημίζουν τρόπον τινά, δεν μπορείς εσύ να γράφεις τόσον υβριστικά. Ο λόγος έσιει τον αντίλογον του τζιαί η ύβρις έσιει την αντιύβρην της. Πως θέλεις να σε σχολιάσει κάποιος όταν εσύ αντί επιχειρημάτων χρησιμοποιάς προτάσεις όπως «ο Χριστόφιας είναι αχάπαρος, καταστροφικός, αποδεδειγμένα αποτυχεμένος κλπ κλπ; Τούτα ούλα είναι αγένεια προς τους συνομιλητές σου. Πως θέλεις να σε σχολιάσει ένας αριστερός του ΑΚΕΛ όταν λαλείς ότι μεσ’ το ΑΚΕΛ έσιει τζιαί νούσιμους αδρώπους; Ε εσσιήστεις! Μα τελικά όποιος βαστά θκυό μπακκίρες ενόμισες ότι εν να ανοίει το στόμαν του τζιαί να μιλά όπως θέλει; Τζιαί μετά φταίει του ο άλλος άμμαν του απαντήσει ανάλογα ή τζιαί πιο αγενώς με ένα σκέττον άσσικτηρ; Φταίει; Εκτός αν ο αρχοντοχωριατισμός μας εμάς τους Κυπραίους δεν μας επιτρέπει να ξεχωρίζομεν πότε μιλούμεν αδρωπινά τζιαί πότε μιλούμεν γαουρίσιμα. Ο πιο εύκολος λόγος φίλε είναι τζιείνος που αποφεύγει τα επιχειρήματα, τζιαί χρησιμοποιά μπηκτές για να πουλήσει πνεύμαν τζιαί ελιτισμόν. Ε όταν σας απαντούν τζι’ άλλοι με τον ίδιον τρόπον μεν διαμαρτύρεστε.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      1 Δεκεμβρίου, 2011 13:16

      Ε, ναι ρε χαμάλη, έσιει τζιαι νούσιμους ανθρώπους μέσα στο ΑΚΕΛ.

      Δεν είναι όλοι όμως!

      Αυτό συμβαίνει φυσικά σε όλα τα κόμματα – σε ποικίλες αναλογίες.

      Τζιαι δεν είναι ύβρης να πεις ότι ο πρόεδρος είναι ανίκανος. Είναι αντικειμενική εκτίμηση. Αν εσύ δεν το αποδέχεσαι, δικαίωμα σου.

      Το να βρίζεις άλλους σχολιογράφους όμως, έχει να κάμει με κουλτούρα. Και αυτή θα έπρεπε να την έχουν και οι αριστεροί και οι δεξιοί.

      Μου αρέσει!

      • 1 Δεκεμβρίου, 2011 21:36

        Τον φίλο Χαμάλη αλλού τον τρώει κι αλλού κνίθεται. Δεν είναι λίγο πράγμα να βλέπεις έναν άνθρωπο που έβγαλες πρόεδρο του κράτους σου να αναιρεί υπό το βάρος της αποτυχίας του την πολιτική του. Και δεν υπάρχει άλλος τρόπος από τη στιγμή που για το ΑΚΕΛ και τους σκληροπυρηνικούς υποστηρικτές του να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα με το να ρίξουν λάσπη για να απαξιώσουν τους επικριτές τους, μελάνι για να θολώσουν τα νερά, χολή για να δηλητηριάσουν το διάλογο.
        Δεν έχει νόημα να μιλάς με ανθρώπους που αντλούν την πληροφόρησή τους από τη Γνώμη ή τη Χαραυγή, γιατί για κείνους πάντα δεν υπάρχει άλλος φταίχτης από τον καπιταλισμό και δεν ξέρω τι άλλες ανοησίες μαθαίνουν.
        Η πολιτική του Χριστόφια σε όλους τους τομείς που μπορώ να σκεφτώ έχει στεφθεί με αποτυχία, το επιστέγασμα της οποίας θα είναι η διχοτόμηση μετά από την ένταξη στον μηχανισμό στήριξης. Κι αυτό δεν είναι παρά μόνο απότοκο της αχαπαροσύνης του, που δεν είναι καμία ύβρις, αλλά μια μονολεκτική περιγραφή των ικανοτήτων του.

        Υ.Γ. Αν ο χαμάλης θεωρεί πως κάτι τέτοιο τον θίγει τον Χριστόφια, θάταν καλά να έλεγχε το στίγμα του, όταν του δίδονταν μηνύματα πως στραβά αρμενίζουμε…

        Μου αρέσει!

  28. Χαμάλης permalink
    1 Δεκεμβρίου, 2011 13:51

    Καλάν ρε τεράστιε, όταν εσύ «εκτιμάς αντικειμενικά» ότι ο Χριστόφιας εν ανίκανος ή αχάπαρος έννεν ύβρις, τζιαί όταν εγώ «εκτιμώ αντικειμενικά» ότι ο Στροβολιώτης εν μαλάκας ή ότι ο Αντιπολιτευόμενος εν μούτσιος εν ύβρις;
    Χα χα χα χα χα θκιάολε μαύρε γαμώ! Τζιαί δεν είναι ύβρης ρε ποιητή! Ύβρις είναι.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      1 Δεκεμβρίου, 2011 14:01

      Φίλε μου, η διαφορά είναι πως εγώ αν μαλακίζομαι το κάνω μόνος μου και δεν το ξέρει κανείς. Οι πράξεις του πρόεδρου της δημοκρατίας είναι ορατές από όλους, και μπορούν να κριθούν από όλους.

      Μου αρέσει!

      • Othellos permalink
        1 Δεκεμβρίου, 2011 15:10

        Quote of the day: «Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.»

        Μου αρέσει!

  29. 1 Δεκεμβρίου, 2011 15:40

    Ρε gamoto, γιατί έχει κόσμο που μόνο στα αγγλικά μπορεί να εκφραστεί τζιαι να φιλοσοφήσει;

    *****************
    Strovolioti,

    Στην παρέμβαση του με ημερ. Δεκεμβρίου 1, 2011 11:14 ο Χαμάλης, θίγει [έστω και με τη αθυροστομία που τον διακρίνει] και ένα σοβαρό θέμα που άπτεται του μηδενιστικού και απαξιωτικού τρόπου που κάμνεις την κριτική σου στο ΑΚΕΛ(!!!), κάτι που ΕΣΥ έκαμες γαργάρα; Δεν νομίζεις ότι ο λόγος σου είναι εριστικός και προκλητικός; Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι στην ουσία βρίζεις μια ολόκληρη παράταξη; Ονομάζεις τες κρίσεις και τοποθετήσεις σου αντικειμενικές, ενώ στην ουσία τούτες είναι έμπλεες ύβρεων, χαρακτηρισμών κι απαξίωσης. Κι από την άλλη θες [τρομάρα σου!] να κάμεις και διάλογο με τους Αριστερούς!

    Τέλος, να σημειώσω ότι έχει και κόσμο που μαλακίζεται δημόσια!!! Μια ματιά στα αστυνομικά δελτία θα σε/σας πείσει!

    Μου αρέσει!

  30. Χαμάλης permalink
    1 Δεκεμβρίου, 2011 20:26

    Εγώ συμφωνώ με το απόφθεγμα που χρησιμοποιεί ο Οθέλλος. Που παρεμπιπτόντως βάλλει το στα Αγγλικά για να μας πουλήσει τί; Αλλά η μεγάλη ηλιθιότητα είναι ότι νομίζει ότι εν οι άλλοι οι ηλίθιοι, έννεν ο εαυτός του! Έτσι ακριβώς όπως σκέφτουνται οι ηλίθιοι, έννεν;

    Στροβολιώτη μεν κάμνεις τον ηλίθιον, μεσ’ την κκελλέν σου έσιεις τζιαί νουν είπαμεν, εξίχασες; Έσιει τόσον τζιαιρόν που με τον λόγον σου μαλακίζεσαι δημόσια τζιαί θωρούμεν σε ούλλοι, τζι’ εν να μας πεις μαλακίζεσαι μόνος σου τζι’ έν σε θωρεί κανένας; Έν τζι’ εν τον μούτσιον που εννοώ δαμέ ρε, μα είσαι τέλεια ντήζελ; Μούτσιον παίζε όσον θέλεις έν έσιει πρόβλημαν, να γενείς τζιαί συνοδοιπόροςς του Αρχιεπισκόπου τζιαί του Ομήρου.

    Τζιαί δεν σε ύβρισα. Εχρησιμοποίησα ένα τσουχτερόν παράδειγμα βασισμένον πάνω στην λογικήν σου για να σου δώσω να καταλάβεις πόσον λάθος έσιεις τζιαί τες προεκτάσεις τούτης της λογικής. Ξαναεξήγα μου γιατί άμαν σου λαλώ μαλακίζεσαι εν ύβρις τζιαί όι αντικειμενική εκτίμηση, διότι δαμέ γουστάρω να είμαι ηλίθιος.

    Μου αρέσει!

Trackbacks

  1. demo2 | Lesvosnews.net

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.