Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προεδρικές 2013 – πρώτη ανάρτηση.

11 Μαρτίου, 2012

 

Ο χώρος αυτός κλείνει αυτές τις μέρες  τρία χρόνια ζωής.

Έχω κάνει σχεδόν πεντακόσιες αναρτήσεις, έχουν γίνει πολλές συζητήσεις που έδωσαν πάνω από οκτώ χιλιάδες σχόλια, ενώ οι επισκέψεις ξεπέρασαν τις 185 χιλιάδες.

 

Άρα και να θέλω δεν μπορώ να κρυφτώ.

Σε ένα χρόνο από σήμερα θα έχουμε ήδη νέο πρόεδρο.  Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα, θα επιθυμούσα να εκλεγεί  πρόεδρος ο Νίκος Αναστασιάδης.

Γιατί αυτό;

  1. Εκπροσωπεί γενικά μια νούσιμη, πρακτική  ιδεολογία η οποία βρίσκεται μεν δεξιά του κέντρου, από την άλλη δηλαδή πλευρά του  πολιτικού φάσματος  όπου (με ευσεβοποθισμό ίσως) τοποθετώ τον εαυτό μου. Με δεδομένη την αδυναμία ύπαρξης ανάλογου υποψηφίου στα αριστερά του κέντρου ο Νίκος Αναστασιάδης παραμένει η μόνη επιλογή.
  2. Ο Νίκος Αναστασιάδης τόλμησε και τοποθετήθηκε το 2004, με τρόπο μάλιστα που εξέφραζε πλήρως τα πλέον νούσιμα και προοδευτικά μυαλά της χώρας μας, είτε ανήκαν στη δεξιά είτε στην αριστερά. Οι συνθήκες και τα σχέδια του 2004, πάππαλλα, αλλά το ένστικτο μου λέει να εμπιστεύομαι ακόμα αυτό τον άνθρωπο.
  3. Η προεδρία Χριστόφια αποδεικνύεται τόσο τραγικά ανεπαρκής, που η κοινή λογική λέει πως ενώ είχε την ευκαιρία, ενώ είχε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες απέτυχε, και έκοψεν το γυρίν, του.

Γιατί φοβάμαι το ενδεχόμενο να είναι πρόεδρος ο Νίκος Αναστασιάδης;

  1. Η παταγώδης αποτυχία του Χριστόφια δεν περιορίζεται μόνο στα οικονομικά – κοινωνικά θέματα. Για αυτά μπορεί να θεωρηθεί πως πίστευε, και συνεπώς είχε και άλλοθι πως ήταν δυνατό να  φτιάξει ένα νέο κόσμο, να αλλάξει το κατεστημένο, να φέρει τον σοσιαλισμό.   Ο Χριστόφιας όμως απέτυχε και στο Κυπριακό, το ζήτημα για το οποίο αποφάσισε να ρίξει τελικά τον Τάσσο, το ζήτημα για το οποίο η παραδοσιακά (αλλά όχι αποκλειστικά) φιλολυσική ιδεολογία του ΑΚΕΛ συναντιόταν και με πέραν του ΑΚΕΛ κόσμο. Αυτό το άριστο πιστοποιητικό αποδείχτηκε γράμμα κενό,  και η προεδρία κατέληξε και πάλι σε  πλήρη αποτυχία. Η ατολμία του, η αδυναμία του να ελιχθεί, η αδυναμία του να μπλοφάρει,  η έγνοια του περισσότερο για τα λυσοφοβικά βαρίδια της κυβέρνησης παρά για το μέλλον της  χώρας του, μας έφεραν σε ένα θλιβερό αδιέξοδο. Ε, πώς να μην έχω έγνοια για τον Αναστασιάδη, σε ένα θέμα για το οποίο η δική του παράταξη έχει επίσης καταγράψει  φρικτές αντιφάσεις και παλινδρομήσεις;  Το στίγμα «Τάσσος κλπ» αποτελεί μεν το  χειρότερο, τραγικότερο και ίσως αξεπέραστα μελανό σημείο της πολιτικής παρουσίας του ΑΚΕΛ, αλλά αθροιστικά η δεξιά έχει  να δείξει πολύ περισσότερες στιγμές αρνητικής συμπεριφοράς.  Το ένστικτό μου λέει ακόμα να εμπιστεύομαι περισσότερο την αριστερά παρά τη δεξιά (με την ευρεία έννοια, δηλαδή Ομπάμα παρά Ρόμνυ, Ολάντ παρά Σαρκοζύ…)
  2. Η ανάδειξη στην προεδρία συνεπάγεται εκ των πραγμάτων συμμαχίες. Ε, δεν μου αρέσει αυτό. Όπως πριν 4 χρόνια τρομοκρατήθηκα με την πιθανότητα να βρεθούν στην κυβέρνηση εξτρεμιστικά κόμματα, κάτι που τελικά δεν αποφύγαμε, το ίδιο πάει να γίνει και τώρα.  Οι σημερινές εφημερίδες μάλιστα προϊδεάζουν για το πιο τρομοκρατικό σενάριο:  συμφωνία ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ από τον πρώτο γύρο. (Η κακή μας τύχη, το κάκιστο μας ριζικό επαναλαμβάνεται:  το 2003 εξελέγη από τον πρώτο γύρο ο Τάσσος. (Φυσικά άλλο ο Τάσσος, άλλο ο Αναστασιάδης, αλλά τέτοιες προεκλογικές συμμαχίες δεν βγαίνουν σε καλό…). Μια τέτοια εξέλιξη ίσως να ικανοποιεί από τώρα τους κομματικούς και, τους αντιΑΚΕΛικούς από ιδεολογία, αλλά εμένα μου δημιουργεί κατάθλιψη. Το ΔΗΚΟ αποτελεί την πιο βρωμισμένη μερίδα της πολιτικής ζωής της Κύπρου. Το να υποχρεωθεί να ψηφίσει κάποιον, και μάλιστα κατά το δυνατόν χωρίς να πάρει ανταλλάγματα είναι ένα πράγμα, το να συμφωνήσει κανείς ( Ο Νίκος!!!) εκ των προτέρων μαζί τους αποτελεί σχεδόν αυτοαναίρεση.

Ιδανικά θα επιθυμούσα μια «καθαρή» λύση: υποψήφιοι Αναστασιάδης και (μάλλον) Χριστόφιας, μαζί με ένα εθνικιστή του «κέντρου». Περνούν στο δεύτερο γύρο οι δυο πρώτοι, και μετά χωρίς αντάλλαγμα, λένε στους άλλους, ψηφίστε μας, και βλέπουμε.

Εντάξει, δεν είναι τυχαίο πως δεν πέτυχε η πολιτική μου καριέρα.  Οι ιδανικές συνθήκες βρίσκονται συνήθως μόνο στη θεωρία.

Υπάρχει τρόπος να αλλάξει το πιο πάνω σενάριο;  Το μόνο ρεαλιστικό σενάριο που μπορώ να φανταστώ αφορά το ΑΚΕΛ:

  1. Πάνω στο κόμμα αυτό πέφτει η ευθύνη της δημιουργίας αξιόπιστης επιλογής στον κεντροαριστερό χώρο. Το παρόν του προφίλ, λίγο κομμουνιστές, λίγο διαχειριστές του καπιταλισμού, λίγο συντηρητικοί, λίγο φιλολυσικοί, λίγο έφηβοι που κοκκινίζουν όταν είναι να μιλήσουν για δύσκολα θέματα, ταιριάζει μόνο σε κομματικά και πολιτικά βολεμένους.  Η αδυναμία μας να παρουσιάσουμε ένα πραγματικά αξιόπιστο κεντροαριστερό χώρο είναι η μεγαλύτερη ανωμαλία της πολιτικής ζωής.
  2. Όταν (αν…) το κάνει αυτό το ΑΚΕΛ,  το επόμενο βήμα θα ήταν η επιλογή ενός ανθρώπου όπως τον Γιώργο Βασιλείου. Ένας άνθρωπος που θα έχει σαφή πιστοποιητικά αναφορικά με το κυπριακό, θα έχει νούσιμες απόψεις για την οικονομία, και θα είναι σε θέση να πείσει τους ψηφοφόρους πως η πενταετία του Χριστόφια ήταν  μια αρνητική παρένθεση, η οποία και με τη συμφωνία του ιδίου του κόμματος, θα πρέπει να μπει στη λήθη.  

  

54 Σχόλια leave one →
  1. matilda permalink
    11 Μαρτίου, 2012 21:32

    Υποψήφιος/α του ΑΚΕΛ?:

    Μαρκίδης – ακούστηκε πριν τζαιρό
    Καμιναρά
    Ατταλίδης
    Ρένα Χόπλαρου
    Καζαμίας
    Ελένη Μελεάγρου
    Περιστιάνης
    Βρετού
    Φλώρος
    ……..
    Γιάννος 🙂

    Μου αρέσει!

  2. Ανώνυμος permalink
    11 Μαρτίου, 2012 21:51

    Strovoliotis,

    Εκατάντησες πολλά προβλέψιμος και δογματικός με τζιείνο το «νούσιμος», που μιαν την άλλη μας σερβίρεις!
    Πάντως εξαναείπα σου το: Η μόνη εφικτή λύση είναι να μετατρέψετε τον “Συναγερμό” σε κεντροαριστερό κόμμα!

    Μου αρέσει!

  3. Anef_Orwin permalink
    11 Μαρτίου, 2012 21:54

    Strovoliotis,

    Εκατάντησες πολλά προβλέψιμος και δογματικός με τζιείνο το «νούσιμος», που μιαν την άλλη μας σερβίρεις!
    Πάντως εξαναείπα σου το: Η μόνη εφικτή λύση είναι να μετατρέψετε τον “Συναγερμό” σε κεντροαριστερό κόμμα!

    Anef_Oriwn

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      12 Μαρτίου, 2012 06:55

      Απάντησα σου ξανά: Συναγερμούς έχουμε σε όλες τες χώρες. Λίγο πολύ έτσι είναι τα κεντροδεξιά κόμματα.

      Το ΑΚΕΛ καταισιέφκεται όμως! Όπως είναι σήμερα, όπως και να το δεις, αποτελεί ανωμαλία!

      Μου αρέσει!

      • 12 Μαρτίου, 2012 08:22

        Ενώ ένα σύγχρονο φιλελεύθερο κόμμα με εθνικιστικές τάσεις τζιαι γριβολαγνεία αποτελεί μιαν ομαλή κατάσταση…

        Μου αρέσει!

  4. 11 Μαρτίου, 2012 22:41

    «Η προεδρία Χριστόφια αποδεικνύεται τόσο τραγικά ανεπαρκής, που η κοινή λογική λέει πως ενώ είχε την ευκαιρία, ενώ είχε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες απέτυχε, και έκοψεν το γυρίν, του.»

    «…η πενταετία του Χριστόφια ήταν μια αρνητική παρένθεση, η οποία και με τη συμφωνία του ιδίου του κόμματος, θα πρέπει να μπει στη λήθη. »

    Καλά πως τεκμηριώνονται τούτα ούλλα; Έτσι, επειδή το λαλείς ας πούμεν;

    Τζιαι οι «καλύτερες δυνατές συνθήκες» ποιες ήταν; Η άριστη κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας;

    Το ότι έμπηκε τρυπάνι παρά τη ρευστή κατάσταση στη περιοχή τζιαι με τες απειλές της τουρκίας εν μέσω συνομιλιών, ήταν μια «ανεπαρκής» πολιτική;

    Το ότι όλη η διεθνής κοινότητα, ειδικά η ΕΕ, βλέπει στο πρόσωπο του Χριστόφια τον «νούσιμο» που γυρεύκεις μίσιημου;

    Τζιαι ο νούσιμος εν ο Αναστασιάδης; Ο θεός να σε ελεήσει!

    Όπως και να έχει, εν είπε η αριστερά τη τελευταία της κουβέντα, ούτε καν τη πρώτη.

    Σε προϊδεάζω όμως πως ακόμα και εσύ, θα δυσκολευτείς να διαλέξεις μεταξύ αυτού που θα προτείνει η αριστερά, τζιαι του πούππου σου.

    Θα είναι και επανενωτικός,και κεντρώος, και θα υπερασπιστεί τη διακυβέρνηση Χριστόφια, και θα περιορίσει τα σχέδια του αρχιεπισκόπου, και θα περάσει στον Β’ γύρο, και θα είναι μια πιο αξιόπιστη λύση από όσους έχουν κυκλοφορήσει ως υποψήφιοι.

    Επίσης της Θεοχάρους δεν την γλιτώνετε, ο θεός να κατεβεί…

    Οπότε, δέτε τι θα κάμετε να περάσετε β’ γύρο… ειδεμή σας βλέπω να ψηφίζετε τον υποψήφιο που θα στηρίξει η αριστερά με δέκα σιέρκα…

    Μου αρέσει!

    • 11 Μαρτίου, 2012 23:00

      @νεος
      «Τζιαι ο νούσιμος εν ο Αναστασιάδης; Ο θεός να σε ελεήσει!»: Εσύ αυτό πως το τεκμηριώνεις;

      «Όπως και να έχει, εν είπε η αριστερά τη τελευταία της κουβέντα, ούτε καν τη πρώτη.»: Ναι τους φακέλλους έχει τους έτοιμους ο Κατσουρίδης για το ΔΗΚΟ!

      Μου αρέσει!

      • 11 Μαρτίου, 2012 23:24

        Σε παραπέμπω εδώ φίλε περι νουσιμάδας
        http://woofisarfkai.blogspot.com/2012/03/blog-post.html

        Εν καταλάβω για τους φακέλλους, εν πάσει περιπτώσει, το ΔΗΚΟ έννεν ένα κόμμα τζιαι το θεωρώ αδύνατο να λειτουργήσει συντεταγμένα ακόμα τζιαι με δικό του υποψήφιο…
        Δες για παράδειγμα το σκηνικό με την εκλογή προέδρου της βουλής…

        Μου αρέσει!

        • 12 Μαρτίου, 2012 09:52

          Με παραπέμπεις σε ενα blog που κάποιος γράφει τις προσωπικές του απόψεις για να μου αποδείξεις ότι ο Αναστασιάδης δεν είναι νούσιμος;
          Μπορούμε να μιλήσουμε με γεγονότα; Π.χ αμφισβήτηση του πορίσματος Πολυβίου απο το προεδρικό και το ακελ;

          Μου αρέσει!

    • 11 Μαρτίου, 2012 23:20

      Εκεί που γράφω Θεοχάρους, γράψε «συναγερμικός ανθυποψήφιος»… παίζει έντονα και ο Μάτσης.

      Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      12 Μαρτίου, 2012 07:07

      Νέε, δεν ζούμε στη διάσταση των Άβαταρ. Ρώτα τον καφετζιή σου, τον μπακάλη σου, τον παρπέρη σου, η δική μου εκτίμηση βγαίνει από παρατήρηση: εκείνων που λένε και γράφουν φίλοι και γνωστοί, και φυσικά εκ των αποτελεσμάτων.

      Η κατάσταση της διεθνούς οικονομίας δεν ήταν η καλύτερη. Ήταν όμως ακόμα χειρότερη η διαχείριση, τουλάχιστον μέχρι τον Κίκη.

      Ο «πούππος» έχει ήδη εκδηλωθεί. Αν ο υποψήφιος της αριστεράς φανερωθεί μέσα στα πλαίσια που βάζω, φυσικά και θα το σκεφτώ ξανά!

      Βλέπεις, – επαναλαμβάνω- ναι μεν έχω μια ευρεία προτίμηση σε νούσιμα κεντροαριστερά μυαλά, βλέπω όμως και τις ικανότητες και την αποτελεσματικότητα. Αυτό που είδαμε στην πενταετία Χριστόφια ήταν κάτι που ελπίζω να μην επαναληφθεί.

      Ειλικρινά, την τελευταία την πικκαρισμένη κουβένταν γιατί την βάλλεις; Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα, καμιά αλλεργία να ψηφίσω ικανό και νούσιμο αριστερό, εσύ θα ψήφιζες ικανό και νούσιμο δεξιό;

      Θα πάω ακόμα ένα βήμα: στην απίθανη περίπτωση που ο εθνικιστής υποψήφιος περάσει στο δεύτερο γύρο, σε βάρος του Αναστασιάδη, θα γονατίσω και θα παρακαλέσω τον Χριστόφια να με πείσει να τον ψηφίσω. Εκείνο που φοβάμαι, είναι πως δεν είναι ικανός να το καταφέρει ούτε αυτό.

      Μου αρέσει!

      • 12 Μαρτίου, 2012 07:44

        Α… να έβρω τη τεκμηρίωση στον μπακάλη, στον καφετζιή τζιαι τον παρπέρη…

        Ε, πε μας το ρε στροβ πως κάμνεις ανάλυση καφενέ να μεν γυρεύκουμε τεκμηρίωση…

        Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          12 Μαρτίου, 2012 07:50

          Ρε φίλε, δεν είναι τούτον που κατάλαβες, τζιαι ξέρεις το. Αλλά καταλαβαίνω: αν δεν θέλεις να απαντήσεις, δικαίωμά σου.

          Μου αρέσει!

    • ΤΟΞΟΤΗΣ permalink
      12 Μαρτίου, 2012 17:19

      Έχεις να μας αναδείξεις κάποιες επιτυχίες της κυβέρνησης Χριστόφια οι οποίες μας διαφεύγουν;

      Μου αρέσει!

      • 12 Μαρτίου, 2012 20:46

        Δηλαδή ρε Τοξότη, σου πέφτει λίγο το ότι η κυβέρνηση μας δεν επέτρεψε να πέσουν στα χέρια του καθεστώτος Άσαντ τα πυρομαχικά του Μοντσεγκορσκ;

        Ή το ότι δεν ασχολείται κανένας με το Κυπριακό και ο Ανάν ασχολείται με τον Άσαντ;

        Ή το ότι έχουμε φροντίσει να απαλλαγούμε από τον Ταλάτ, ο οποίος σύμφωνα με τον διατελέσαντα κυβερνητικό εκπρόσωπο του Τάσου Παπαδόπουλου και βουλευτή του ΑΚΕΛ Νέες Δυνάμεις, Κύπρο Χρυσοστομίδη, είναι χειρότερος κι απ’ ό,τι ήταν ο ίδιος ο Ντενκτάς (ο μακαρίτης);

        Ή το ότι οι Κυπριοι φορολογούμενοι δεν έχουν πλέον δύο αλλά έναν εθνικό αερομεταφορέα να συντηρούν μετά τη πτώχευση της Γιουροσύπριας;

        Ή ότι μπορείς το πρωί να κυκλοφορείς πιο εύκολα στις πόλεις μια και έχει λιγότερο κόσμο που πάει στη δουλειά του;

        Ή ότι έχουν μειωθεί τα εργατικά ατυχήματα μια και έχει παγώσει η κατασκευαστική δραστηριότητα;

        Ή το ότι η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος δεν ακολούθησε την πορεία των ακινήτων;

        Όλα αυτά τα κατορθώματα (ξέρω πως είναι λίγα αλλά μόνο αυτά ήρθαν που ήρθαν έτσι στα γρήγορα στο μυαλό μου) σου πέφτουν λίγα;

        Είμαι σίγουρος πως θα έκανε ακόμη περισσότερα, αν δεν τον υπονόμευαν οι Γαρογιάν και Κακομήρου που ως γνωστόν ποτέ δεν πήγαν να υποδεχτούν στο αεροδρομιο τον πρώτο κύπριο πρόεδρο που ταξιδεύει με τζετ πολυτελείας…

        Μου αρέσει!

  5. 11 Μαρτίου, 2012 22:56

    Απορία: Ποιόν θα προτιμούσες εάν κατέβαινε και γιατί (εκτός απο τον Νίκο δηλαδή);

    Μου αρέσει!

    • 11 Μαρτίου, 2012 23:43

      Μα είσαστε με τα καλά σας, υπολογίζετε στο Νίκο/ ΔΗΣΥ για τη προεδρία; Τζιαι εννά δει καλλύττερες μέρες ο τόπος;
      Η ηγετική πυραμίδα του ΔΗΣΥ εν ξεκάθαρα λαϊκίστικη τζιαι καιροσκοπική φίλε. Νίκος, Αβέρωφ, Τορναρίτης, Κασέττας, Ιωνάς…
      Κύριε ελέησον! Τούτοι να μας κυβερνήσουν;

      Οποιοδήποτε εκτός ΔΗΣΥ και απόρριψης στο Κυπριακό, μια κεντροαριστερή πρόταση με ξεκάθαρα υποστηρικτικές θέσεις ως προς την ΔΔΟ και διάθεση ισομερούς κατεμερισμού της πίττας.

      Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      12 Μαρτίου, 2012 07:16

      Chrys, Αν ερωτάς εμένα, δεν έχω πολλές εισηγήσεις. Ο Κίκης Καζαμίας, ας πούμε, έχει γενικά τα επιθυμητά χαρακτηριστικά.
      Όμως αυτά δεν είναι αρκετά: φοβάμαι ένα πρόεδρο με ένα ΑΚΕΛ με τα χαρακτηριστικά που έχει σήμερα…

      Μου αρέσει!

      • 12 Μαρτίου, 2012 08:13

        Ενώ ένα πρόεδρο με τον ΔΗΣΥ και τα χαρακτηριστικά που εχει σήμερα τον αντέχουμε…

        Μου αρέσει!

      • 12 Μαρτίου, 2012 08:20

        Στροβ, εν εσύ που εν θέλεις να απαντήσεις, τεκμηρίωσε την «ανεπάρκεια» τζιαι παρέτα τους παρπέρηες που εκάτσαν μπροστά που το Σίγμα, τον Αντένα τζιαι το Μέγκα τζιαι παρακολουθούν τη δαιμονοποίηση της διακυβέρνησης σε επεισόδια.

        Πε μας συγκεκριμένα τι θα μπορούσε η κυβέρνηση να κάμει. Αυτό κι αυτό κι αυτό.
        Καθαρίζεις νομίζεις με έναν αφορισμό;

        Μου αρέσει!

  6. Χαμάλης permalink
    11 Μαρτίου, 2012 23:10

    Ο νούσιμος Αναστασιάδης, ήδη έφαεν θκυο τρεις ψιλές που αδρώπους πάνω στους οποίους εξευτελιζόμενος επένδυσεν. Ξεκάθαρα το Γιωρκατζιοπαπαδοπουλλέηκον ο Ομήρου ο Συλλούρης κλπ εδηλώσαν ότι έν θα τον υποστηρίξουν. Πολλά σύντομα θα τες φάει τζιαί που αρκετούς άλλους ιδιαίτερα που τον . . . . Θεοχάρους χα χα χα χα χα . . . . . . αφήστε με ν’ αστειέψω ρε. Τζι’ αν αθθυμούμαι καλά «τούτη» εβρέθηκεν μεσ’ τον ΔΗΣΥ με πρωτοβουλίαν του νούσιμου του Τασάκια ως εξ οφίκιο εμ εμ . . . αριστείνδην να πούμεν. Να μεν σου πω τζιαί τί θα φάει που τον Ττόμην τον οποίον ετοιμάζεται να προσκυνήσει δημοσίως, εξόν τζι’ αν τον επισκεφτεί φορώντας ττέλλενον δι’ ατομικήν του ασφάλειαν τζιαί γλυτώσει το . . . . σχίσμαν.
    Δηλαδή σε λλίον τζιαιρόν εν να του πουν ούλλοι «με γειάν τον νου σσου νούσιμε, αλλά έπαθες την όπως την έπαθες τότε με το επώνυμον. . . . . . Χρυσάνθου». Τράβα για τον Στροβολιώτην που σε θεωρεί νούσιμον, τζιαί μας, άδκιαζε μας την γωνιάν.

    Μου αρέσει!

  7. Χαμάλης permalink
    11 Μαρτίου, 2012 23:24

    Στροβ:
    «Οι συνθήκες και τα σχέδια του 2004, πάππαλλα, αλλά το ένστικτο μου λέει να εμπιστεύομαι ακόμα αυτό τον άνθρωπο.»

    Α α α α α α . . . . . εξ ενστίκτου δηλαδή! Εξ ενστίκτου!

    Ε καλάν τί χρειάζουνται τούτες ούλες οι αναλύσεις (και οι παπαριές που λαλεί τζι’ ο Λαζόπουλος), άμα στο τέλος είναι εξ ενστίκτου που αποφασίζεις ρε κουμπάρε;

    Μου αρέσει!

    • 11 Μαρτίου, 2012 23:29

      Έννεν ένστικτο κουμπάρε, εν καθαρή γνώση. Λαλεί σου, θα τους περιπέξει όπως τον Κληρίδη τζιαι θα τους θκιώξει πριν καταλάβουν τί γίνεται…

      Πάντως εν γεγονός ότι πως ότι τζιαι να κάμει, ο αρχιεπίσκοπος έσιει του την στημένη τη δουλειά.

      Θα του βάλει ανθυποψήφιο που το κόμμα του. Τζιαι άμμαν η πλουτοκρατία δει πως πίννει νερόν η εκλεξιμότητά του, εννά σουστεί για τα καλά.

      Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      12 Μαρτίου, 2012 07:18

      Χαμάλη, ενδιαφέρον που κρίνεις όσα ιδεολογικά δεν σου ταιριάζουν, και αγνοείς πλήρως όσα στου ταιριάζουν.

      Μου αρέσει!

  8. 11 Μαρτίου, 2012 23:27

    @Νέος: «Το ότι όλη η διεθνής κοινότητα, ειδικά η ΕΕ, βλέπει στο πρόσωπο του Χριστόφια τον “νούσιμο”

    Στέλιο ο «εμπαθής» Δρουσιώτης διαφωνεί τσας μαζί σου.Με αρκετήν ανάπτυξην μπορώ να πω:

    http://www.makarios.eu/cgibin/hweb?-A=5584&-V=news

    Όπως θα δείτε τζιαι στον «κκερχανέ» μου (κατά τον Άνεφ) είμαι πολλά σικκιρτισμένος με το Νίκαρον. Αλλά όπως τζιαι ο Στρόβ, θεωρώ τον (ακόμα) πιο καλήν επιλογήν που τον Χριστόφια. Κυρίως λόγω του 2004 αλλά τζιαι της κωλυσιεργείας του «προέδρου λύσης». Τωρά αν το ΑΚΕΛ θκιαλέξει κανέναν άλλον, μπορεί να αλλάξει τζιαι η ισορροπία. Πάντως ελπίζω τζιαι γω ότι οι «κεντρώοι» θα μετατραπούν σε κομπάρσους, κυρίως λόγω του κόσμου τζιαι οϊ χάρη στην «υποτακτικότηταν» Νίκαρου τζιαι Χριστόφια. Διότι αγαπητοί αριστεροί (που θέλετε να γίνουμεν εμείς κεντροαριστεροί), εν είπετε κουβένταν για το ότι ο πρόεδρος «ενεθάρρυνεν» συνεννοήσεις με τον Κκαρογιαν την ίδιαν ώραν που ο ίδιος φτύννει τον αποκλείοντας τον που επιλογήν. Βασικά εν τούτον που με χαλά μαζί σας, θέλετε να κάμνουμεν εμείς αυτοκριτικήν, χωρίς να κάμνετε τη δική σας (πλην εξαιρέσεων όπως ο Στέλιος).

    Μου αρέσει!

    • 11 Μαρτίου, 2012 23:33

      Μιχάλη, διαφωνεί με τον Δρουσιώτη ο Σιουλτς, η Μέρκελ, ο Σαρκοζί τζιαι ο Μπαρόζο, αλλά ποιοι εν τούτοι μπροστά στον Δρουσιώτη να μου πεις που βλέπει ρώσικους δάκτυλους την ώρα που η ίδια η Λαϊκή τζιαι η Κύπρου κρέμμουνται που το στόμα των «θεσμικών επενδυτών» εξ ανατολών…

      Θα επαναλάβω και σε σένα πως το ΔΗΚΟ δεν είναι μονολιθικό.

      Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        12 Μαρτίου, 2012 07:21

        Νέε, δηλαδή υπάρχει και «καλό» ΔΗΚΟ;

        ή γίνεται καλό *μόνο* όταν συνεργάζεται με το ΑΚΕΛ;

        Γιατί εγώ ο μύωψ, μόνο κακό ΔΗΚΟ βλέπω.

        Μου αρέσει!

        • 12 Μαρτίου, 2012 07:55

          Υπάρχει και επανενωτικό ΔΗΚΟ, που δεν υποχωρεί από την ΔΔΟ.

          Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ούτε καν ο ΔΗΣΥ δεν μιλά ξεκάθαρα για ΔΔΟ.

          Αν πραγματικά ψάχνουμε υγιείς δυνάμεις σε ότι αφορά το Κυπριακό, έτσι όπως κατρακύλησε ο ΔΗΣΥ, οι μόνοι σύμμαχοι θα μπορούσαν να είναι στο αντιπαπαδοπουλικό ΔΗΚΟ (ο κάρογιαν αυτοαποκλείστηκε ευτυχώς).

          Το ζητούμενο και αυτή τη στιγμή, και στις επόμενες εκλογές, είναι η διατήρηση της διζωνικής και των συμφωνιών Χριστόφια-Ταλάτ, έτσι ώστε να μην βγει από τη γωνιά ο Έρογλου (όπως το 1993 ο Ντενκτάς)

          Οπότε εν μονόδρομος η στήριξη του υποψηφίου που θα καταλήξει η αριστερά…

          Μου αρέσει!

    • 11 Μαρτίου, 2012 23:34

      Επίσης ο χώρος του ΑΚΕΛ εν ο μόνος που κάμνει αυτοκριτική, ιστορικά αν το δούμεν.

      Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      12 Μαρτίου, 2012 07:19

      Μιχάλη, να πέψουμεν τα κείμενα μας στον Συναγερμό 🙂

      Μου αρέσει!

  9. Χαμάλης permalink
    11 Μαρτίου, 2012 23:42

    Στροβ:
    » . . . . είχε και άλλοθι πως ήταν δυνατό να φτιάξει ένα νέο κόσμο, να αλλάξει το κατεστημένο, να φέρει τον σοσιαλισμό.»

    Πππεεεεε . . . . . ! Ας ας μείνουν γέρημα κουμπάρε . . . . σύρνε αφκά πασ’ τον τοίχον.
    Ως υποψήφιος πρόεδρος ο Γριστόφκιας ουδέποτε εσυμπεριέλαβεν στο πρόγραμμαν του έτσι πράμαν! Εσύ πού το είδες μάνα μου; Είδες το όρομαν; Ώρες ώρες κάμνεις με να θεωρήσω το ότι πιστεύεις ότι ο Αναστασιάδης εν έναν νούσιμον πρόσωπον, εντελώς φυσιολογικόν, τζιαί εκπηγάζει που την δικήν σου εφάμιλλου επιπέδου νουσιμάδαν.

    Εν ολίγοις δηλαδή «Είδε ο γύφτος τη γενιά του κι’ αναγάλλιασ’ η καρδιά του». Χα τζιαί σου με τον Τασάκιαν τωρά.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      12 Μαρτίου, 2012 07:24

      Χαμάλη, εχτύπησες κέντρον: «Ως υποψήφιος πρόεδρος ο Γριστόφκιας ουδέποτε εσυμπεριέλαβεν στο πρόγραμμαν του έτσι πράμαν»

      Αν δεν συμπεριέλαβεν τέτοιον πράμαν, τότε γιατί ΑΚΕΛ και Χριστόφιας συντηρούν την ψευδαίσθηση του κομμουνισμού; Αφού ντε φάκτο είναι διαχειριστές, ας κάνουν και λίγο update την ιδεολογία και το προφίλ τους, να ταιριάζουν στον κόσμο που ζούμε, όχι εκείνο που φανταζόμαστε.

      Τότε, ίσως να καταφέρουν να διαχειρίζονται καλύτερα όσα γίνονται γύρω μας.

      Μου αρέσει!

      • 12 Μαρτίου, 2012 08:09

        Ναι, διότι ο συναγερμός που κάμνει θεόν τον γρίβα (τζιαι τον Κουλία) εν πιο update τζιαι θα διαχειριστεί καλύτερα το Κυπριακό!

        Update είναι επίσης ο Λεφτέρης Χριστοφόρου…ενώ λειτουργεί με τα τελευταία προγράμματα νεοφιλελευθερισμού (που ως γνωστόν σώζουν τη ανθρωπότητα) ο Αβέρωφ!

        Στροβ, πε μας τίποτε για τες τράπεζες ρε κουμπάρε
        Τι επάρκεια α;
        Τι νουσιμάδα;

        Πε μας για τον νόμο του Αβέρωφ για τον Κασίνη…

        Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          12 Μαρτίου, 2012 08:22

          Για τον ΔΗΣΥ κάμνω την κριτικήν μου. Για το ΑΚΕΛ το ίδιον. Αντί να πετάσσεις έξω την μάππαν, απάντα επί της ουσίας: χρειάζεται ή όχι update το ΑΚΕΛ;
          Απ’ ότι θυμούμαι, αρκετές σου θέσεις κινούνται στα πλαίσια της νουσιμάδας με την οποία συμφωνώ και εγώ.
          Θα ήταν καλό να γινόταν το ΑΚΕΛ τέτοιο ώστε να το εγκρίνει και ο όποιος Στροβολιώτης;

          Ο οποίος φυσικά δεν έχει πρόβλημα να συμφωνήσει με μεμονωμένα στελέχη και μεμονωμένες πολιτικές.

          Αλλά ειλικρινά τούτον είναι το βασικόν, και απίστευτα λυπηρόν: όταν κάποιος σκέφτεται αριστερά = καλόν, δεξιά = κακόν, τότε κάποια πράγματα είναι όντως ακαταλαβίστικα.

          Μου αρέσει!

      • 12 Μαρτίου, 2012 08:50

        Στρόβο, φάουλ. Ντε φάκτο κακοδιαχειριστές είναι…

        Μου αρέσει!

  10. 12 Μαρτίου, 2012 08:27

    Ότι είναι για να εξυπηρετά τα γενικότερα συμφέροντα των μαζών, εν καλόν.
    Ότι εξυπηρετά τη πλουτοκρατία τζιαι την άρχουσα τάξη εν κακόν.

    Το ΑΚΕΛ θέλει update, ναι. Αλλά συγκρίνοντάς το με ότι υπάρχει, και σε πολιτικό δυναμικό, και σε διάθεση για πρόοδο, εν μίλια μπροστά.

    Μου αρέσει!

  11. 12 Μαρτίου, 2012 08:48

    Από τον Χριστόφια απαιτώ ένα και μόνο πράγμα: Να κατεβεί υποψήφιος για να λογοδοτήσει για την πολιτική του.

    Αν δεν το πράξει θα είναι (ακόμη μία) πράξη δειλίας.

    Μου αρέσει!

    • Χαμάλης permalink
      12 Μαρτίου, 2012 19:14

      Απατείς; Ε καλάν, γράψε έναν αρχίδιν για τον κύριον να μεν έσιει παράπονον!

      Ο Μακάριος τότες, επισκέφτηκεν την σεισμόπληκτην περιοχήν της Πάφου για να ικανοποιήσει τα αιτήματα του κόσμου. Ένας ήθελεν τζιείνον, άλλος ήθελεν τούτον, τζι’ ένας βαρυλάτης τύπος λαλεί του: Μακαριότατε εγιώ θέλω έναν αρχίδιν γιατί έππεσεν πάνω μου ένα βολίτζιην τζι’ άφησεν με μονάρτσιην. Γυρίζει ο Μακάριος τζιαί λαλεί του γραμματέα:
      -Γράψε τζι’ έναν αρχίδιν για τον κύριον!
      -Μα Μακαριώτατε να γράψω αρχίδιν;
      -Γράψε τούτον που σου λαλώ τζιαί στο τέλος εν ούλλοι αρχίδια πον να πιάουσιν!

      Μου αρέσει!

  12. xwrikos permalink
    12 Μαρτίου, 2012 08:57

    Ο χριστοφιας ειναι πετυχημενος, εχει οδηγησει το κυπριακο σε λυση, αφηκεν την οικονομιαν αλωβητην απο την κριση και εχει διαχειριστει με επιτυχεια τα διαφορα απροοοπτα που του ετυχαν (βλεπε πυρομαχικα). Επισης εχει διορισει ανυρωπους με ηθος σε καιρια ποστα βλεπε ακης παπασαβας, πιττοκοπιτης, βασος κλπ κλπ

    Να μην ξεχνουμεν οτι και το ακελ δεν εδιαφωνησε στιγμην μαζιν του, και γιατι να διαφωνησει αλλωστε αφου οι αποφασεις του ηταν ολες σωστες τζαι δεν μπρορω να καταλαβω γιατι ο νεος αφηνει να νοηθει οτι ο υποψηφιος θα ειναι αλλος απο τον πολυεπιπεδον, μα ειναι δυνατον να εχεις ετσι προεδρον κανονιν και να τον αλλασεις?

    Ευθυμησαμε παλι σε καλο να μας βγει.

    Α ο βαρναβας ο συλλουρης κλπ δεν υποστηριζουν τον αναστασιαδη διοτι διαφωνουν μαζι του στο κυπριακον. Ο ανθρωπος δεν κρυβετε, με την ανακοινωση της υποψηφιοτητας του αρθρογραφησεν για το κυπριακον ξεκαθαριζοντας τις θεσεις του τζαι ειπεν οποιος θελει μπορει να ερτει κοντα τα περι μεταλαξεων του αναστασιαδη ειναι κουβεντες της απανω τζιρκατζης για τες κατσελες του ακελ.

    Μου αρέσει!

  13. Epidietitis permalink
    12 Μαρτίου, 2012 13:24

    Μια απορία: αν είναι πετυχημένος ο Χριστόφιας, γιατί οι αριστεροί γυρεύκουν άλλον υποφήφιον;

    Μου αρέσει!

    • Χαμάλης permalink
      12 Μαρτίου, 2012 19:19

      Προφανώς για να δείτε τζιαί τί πάει να πει αποτυχημένος πρόεδρος που τα αλήθκεια, τζιαί να μετανώσετε ούλοι που κατσιαρίζετε τωρά.

      Μου αρέσει!

  14. Κοκος permalink
    12 Μαρτίου, 2012 14:00

    Οτι και να πουμε η να γραψουμε, χειροτερος απο το Χριστοφια δεν υπαρχει περιπτωση να περασει που τουτον το τοπο. Οποιος και να ειναι ο υποψηφιος του Δησυ ο κοσμος θα προτιμησει αυτον που θα εκανε τη λιγοτερη ζημια στο τελος. Το πουλλιν του Ακελ επετασε και δεν νομιζω να ξαναδουμε κομμουνιστη προεδρο ξανα σε αυτη τη χωρα.

    Μου αρέσει!

  15. αντιστασιακος 1974 permalink
    12 Μαρτίου, 2012 14:54

    ζητειτε μακαριακος επιτελους για να ξανακυβερνησει.να παει σπιτι του ο ηγετης του αντιμακαριακου πραξικοπηματικου ακελ

    Μου αρέσει!

    • Χαμάλης permalink
      12 Μαρτίου, 2012 19:24

      Έλα, έλα σιγά σιγά. Στρίψε το τεμόνιν δεξιά τζι’ έλα αλλό λλίον!
      Έλα . . . . Έλα ρε, έλα μεν φοάσαι!

      Ε ε ε ε η τζι’ εφάτσιηες! Έλα κάτω ρε γάρε να δεις ίνταμ πόκαμες!

      Μου αρέσει!

  16. strovoliotis permalink*
    12 Μαρτίου, 2012 18:50

    40 σχόλια μέχρι στιγμής το ψυχωτικό άτομο – μόνο για το απόγευμα της Δευτέρας.

    Εντάξει, εγώ τα σβήνω και θα τα σβήνω. (Αποκλείεται να βαρεθώ νωρίτερα από τον «Αντρέα». )

    Έχει κανένας άλλος να πει κάτι;

    Μου αρέσει!

  17. Χαμάλης permalink
    12 Μαρτίου, 2012 19:33

    @Στροβ:
    «Θα ήταν καλό να γινόταν το ΑΚΕΛ τέτοιο ώστε να το εγκρίνει και ο όποιος Στροβολιώτης;»

    Βάστα ρε κουμπάρε! Δηλαδή αν δεν μπορεί ο Μωάμεθ να πάει στο βουνόν, εν νά ‘χομεν την απαίτησιν να σηκωστεί το βουνόν να πάει στον Μωάμεθ; Ντάξει, καρτέρα τζι’ εν να πάει!

    Μου αρέσει!

  18. 13 Μαρτίου, 2012 14:48

    Δεν ανήκω και δεν πιστεύω σε κανένα κόμμα και σε κανένα πολιτικό. Προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα όσο πιό αντικειμενικά γίνεται σε θέματα πολιτικής αφού αηδίασα με τον συγκεκριμμένο χώρο εδώ και χρόνια. Δεν βγαίνει τίποτα με το να έρχεστε σε αντιπαράθεση αριστεροί και δεξιοί και δεν θα σας βγάλει πουθενά το να «τσακώνεστε» τηλεοπτικά ή και διαδικτιακά! Και οι μεν και οι δε (κατα την δική μου άποψη) έχουν τα λάθη τους και τα σωστά τους απο τον καιρό που ιδρύθηκαν σαν κόμματα. Αλλά επειδή είναι κολλημένοι με τα κόμματα τους και το τι λέει και το τι κάνει το κόμμα τους, δεν μπορούν να δούν και να σκεφτούν πέρα απο αυτά που τους λένε (οχι όλοι αλλά η πλειοψηφία). Για τον κάθε πολίτη, υπάρχει μια ιδανική λύση στο πρόβλημα της Κύπρου. Για μερικούς είναι η επανένωση, για άλλους αποζημίωση και διχοτόμηση και αυτές οι λύσεις έρχονται με χιλιάδες παραλλαγές… Οπότε δεν μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει κάποιον πολιτικό νούσιμο ή όχι γιατί και ο ίδιος θα πράξει βάση του τι πιστεύει ο ίδιος (το κόμμα του). Αν η πλειοψηφία του πλυθησμού δεί σε αυτόν τον πολιτικό αυτά που θέλει και ψάχνει, ας τον ψηφίσει. Με τα σημερινά δεδομένα, ναί η δεξιά έχει ένα προβάδισμα λόγω της κακοδιαχείρησης πολλών θεμάτων απο την παρούσα αριστερή κυβέρνηση (σκάνδαλα, ρουσφέτια, έκρηξη κ.α) αλλά κατά την άποψη μου, ο κόσμος απλά θα βρεθεί στο δίλλημα του να ψηφίσει το μικρότερο απο τα 2 κακά που θα του παρουσιάσουν τα 2 μεγάλα κόμματα… Και το μικρότερο απο τα 2 κακά (Χριστόφιας – Αναστασιάδης) είναι το δεύτερο… Το κακό είναι οτι έχουμε τους ίδιους πολιτικούς με τα ίδια κεφάλια και μυαλά εδώ και δεκάδες χρόνια και το ρουσφέτι πάει σύννεφο ασχέτως ποιό κόμμα κυβερνά… Οι πραγματικά άξιοι δεν έχουν τις θέσεις που τους αρμόζουν γιατί ο γίος του ξαδελφού του παππού του τάδε έχει μέσο και παίρνει την θέση… Βρε δε μας παρατάνε!!! Μην σπαταλάτε ώρες συζητώντας για τις εκλογές. Όπως ήρθαν και πέρασαν τόσες άλλες, θα περάσουν κι αυτές. Αμφιβάλω αν θα αλλάξουν αισθητά ορισμένα πράγματα που έχουν σημασία όπως η ευημερία του κόσμου, η ανάπτυξη και το καλό του τόπου… Αφού για τον κάθε πολιτικό υπάρχει το εμπόδιο είτε της ιδεολογίας του είτε των συμφερόντων του και το βόλεμα του κάθε ‘δικού του’ και δυστυχώς αυτά προέχουν απέναντι στο καλό του τόπου! Καλό απόγευμα και να στε καλά!

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      13 Μαρτίου, 2012 20:50

      ElGrecoGr, θεμιτή η κριτική σου για τα κόμματα, αλλά στο τέλος κάποιος πρέπει να κάνει τη (παλιο)δουλειά.

      Όταν πεινάς και γύρω σου υπάρχουν μόνο φαστφουντάδικα, ε, θα φας junk food.
      Τουλάχιστο, ας μπορείς να διαλέξεις το λιγότερο βλαβερό…

      … κάτι με το οποίο φαίνεται να συμφωνείς (ως μέθοδο) στη συνέχεια του σχολίου σου…

      Και συνεπώς πάμε πίσω στην αφετηρία: ακόμα και για το μη χείρον, πρέπει να σκεφτείς και να διαλέξεις.

      Μου αρέσει!

  19. 15 Μαρτίου, 2012 12:01

    Καλημέρα.
    Strovoliotis: «… κάτι με το οποίο φαίνεται να συμφωνείς (ως μέθοδο) στη συνέχεια του σχολίου σου…»
    Strovolioti δεν συμφωνώ απλά αυτό γίνεται και δυστυχώς αυτή η κατάσταση υπάρχει, δεν πάει να πεί οτι συμφωνώ κιόλας η οτι είμαι αναγκασμένος να διαλέξω. Απ την άλλη η αποχή είναι απλά μια δήλωση, όχι μια λύση στα προβλήματα. Απο κεί και πέρα αν αυτός που θα διαλέξει το μικρότερο κακό νιώθει καλά με τον εαυτό του, ας το πράξει κιόλας, εγώ δεν μπορώ να διαλέξω κάτι το οποίο δεν με εκφράζει σαν άτομο. Και αυτή την στιγμή κανένας απο τους 2 δεν το κάνει…

    Μου αρέσει!

Trackbacks

  1. Προεδρικές 2013 – δεύτερη ανάρτηση. Αν είναι ο Κίκης, θα έχω δίλημμα. « Στροβολιώτης
  2. Προεδρικές 2013 – τρίτη ανάρτηση: το μεγάλο πλεονέκτημα του Σταύρου Μαλά. « Στροβολιώτης

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.