Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Είναι ηγέτες του διεθνούς παράγοντα που δεν διανοούνται την Κύπρο χωρίς εμένα Πρόεδρο»

21 Μαρτίου, 2012

 

«Έχουμε κουράσει και τα ΗΕ με την προεδρολογία. Εκείνοι ενδιαφέρονται να έχουν ένα πρόεδρο που να είναι ικανός και να ενδιαφέρεται για λύση. Τα ΗΕ εύχονται να θέσω ξανά την υποψηφιότητα μου και να κερδίσω ξανά την προεδρία. Πώς είναι δυνατόν, να θέλουν ένα πρόεδρο ‘’ανίκανο’’;»

 

Εισήγηση: αφού διάφοροι ξένοι ηγέτες, ακόμα και ο ΟΗΕ τον θεωρούν ικανό και αναντικατάστατο, γιατί δεν του προσφέρουν μια θέση κάπου εκεί;

Το κέρδος θα είναι αμοιβαίο! 

75 Σχόλια leave one →
  1. 21 Μαρτίου, 2012 13:46

    Είπε μάλιστα πως δεν είναι κομμουνιστές οι ξένοι ηγέτες που τον παροτρύνουν!

    Παττάλεψεν τζαι ο νεοφιλελευθερισμός….

    Μου αρέσει!

  2. strovoliotis permalink*
    21 Μαρτίου, 2012 14:47

    Πάντως η διαφορά Χριστόφια και Λιλλήκκα – Θεοχάρους, είναι πως τον δεύτερο και την τρίτη θέλουν να δουν στην προεδρία πολλοί – μάλλον ανώνυμοι – Κυπραίοι, ενώ τον Δημήτρη τον ζητά ο ευρύτερος, παγκόσμιος λαός!!!

    Μου αρέσει!

    • 21 Μαρτίου, 2012 15:04

      Φίλε, εγώ τον θέλω υποψήφιο για να λογοδοτήσει στον λαό!

      Αλλά φοβάμαι πως είναι τόσο δειλός που θα προτιμήσει να κατεβεί κάποιος άλλος ακελικός υποψήφιος για να φορτωθεί την αποτυχία του.

      Μου αρέσει!

  3. 21 Μαρτίου, 2012 15:02

    Αν επαληθευτεί αδιέξοδον ή τζιαι «πάγωμαν» των διαπραγματεύσεων, το μόνον που αποδεικνυέται κατ’ εμέναν κε πρόεδρε είναι ότι τα ΗΕ ενδιαφέρουνται παραπάνω που λλόου σου για λύση…

    Μου αρέσει!

  4. Othellos permalink
    21 Μαρτίου, 2012 16:04

    «“Είναι ηγέτες του διεθνούς παράγοντα που δεν διανοούνται την Κύπρο χωρίς εμένα Πρόεδρο”

    Τέτοια ατάκα ΟΛΚΗΣ μπορεί να έχει να ακούσουμε από την εποχή του Σπύρου!

    Μου αρέσει!

  5. Άκης Παπασαββάκης permalink
    21 Μαρτίου, 2012 16:32

    δυστυχώς ακούσαμε και άλλες παρόμοιου κάλλους ατάκες… με τον ίδιο και τον αυτό δράστη, όπως λ.χ » η ελλάδα δεν είναι παρά ένας ξυπετσισμένος κουρκουτάς…» το άλλο »άλλαξε σιόρ ο άνδρωπος…» ή το ανεκδιήγητο » εν να ψηφίσουμεν Όι για να τσιμεττώσουμε το Ναι..» κ.τ.λ.. κ.τ.λ… πλήρης απογοήτευση ο Δημήτρης και δυστυχώς μας περιμένουν και άλλες από το ίδιο άτομο…

    Μου αρέσει!

  6. Ελενα permalink
    21 Μαρτίου, 2012 18:28

    E! Μα…Ρε Στροβολιώτη!!! Τσ!τσ!τσ!
    Ώς πόσον σιόρ, να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των μίντια, η Πραξούλλα!!!Πρωινό δρομολόγιο ,παίζει Πραξούλλα. Μεσημβρινή έκδοση, μέρα μεσημέρι, Έχεις Μέσον….Πραξούλλα. Δελτία ειδήσεων 8:00…Πραξούλλα! Εφημερίδες…Πραξούλλα! Σατσιήν!!
    Εκάμεν ο άνθρωπος ΚΟΤΖΑΜΟΥ Α-Ν-Α-Σ-Χ-Η-Μ-Α-Τ-Ι-Σ-Μ-Ο-Ν, (δεν είναι και λίγο πράγμα να βρει αφορμή το πόδι του ο ΠΙΟ επιτυχημένος υπουργός οικονομικών που είχε αυτή η Κυβέρνηση, και να φύει!) και ο κόσμος να ασχολείται με την Πραξούλλα?;!

    Που ως πριν λλίον καιρόν εν την έξερεν κανένας;
    Που την έκαμεν σταρ ο Κουλίας;
    Που ενόμισεν ο Κασίνης ότι εν να τα φκάλει πέρα μαζί της αλλά εν έξερεν ότι , η Πραξούλλα εξέλαβεν τον διορισμόν ως blanc card για να χειρίζεται τ πράματα όπως ενόμιζεν πιο σωστά;
    Που τραουδά τζιαι καλλύτερα του Χριστόφια;!
    Που εξηπούλησεν τες αρχές των ΕΔΗ για να ψηφίσει τον Χριστόφια, με την ελπίδα για μια …θέση στον Ήλιο;!?
    Δημοσιογραφική διάσκεψη » για το Κυπριακό»( πρόβλημα,πιο κυριολεκτική περιγραφή δεν υπάρχει) ατάκα για πιο μεγάλο «Ε Γ Ω» που της Πραξ τζιαι να δω εγώ πκιος θα ασχοληθεί ξανά μαζίν της!

    Έεεεετσιιιιιι!!!!!
    Με μαεστρία αποτελείωσε το ΑΚΕΛ και τους Ενωμένους Δημοκράτες…η Πραξ εκατάλαβεν το άραγε?!

    Μου αρέσει!

    • 21 Μαρτίου, 2012 18:48

      Έλενα, είδες που ενώ έπαυσε ο Χριστόφιας την πρόεδρο των ΕΔΗ, ο άλλος τους υπουργός, ο Σταύρος Μαλάς έμεινε;
      Άρα λοιπόν έχεις δίκαιο με τους Διασπασμένους Δημοκράτες

      Και που να δεις τώρα που ο Συλικιώτης θα τα βρει με τον Κασίνη, όπως τα βρήκε με τους πάτρονους. ΜΕτά το αρχικόν καρκασιαλίκι για τις βίζες για τις αρτίστες που τους έκανε τους καημένους τους πάτρονους να ξεχυθούν στους δρόμους, βρέθηκε η χρυσή τομή που ικανοποίησε και τις δύο πλευρές.
      Δεν καταργούνται οι βίζες για τις αρτίστες, αλλά θα παραχωρούνται σε γυναίκες που έχουν πιστοποιητικά από σχολές χορού.
      Έτσι λύσαμε το πρόβλημα της σωματεμπορίας και αναβαθμίσαμε από πλευράς χορογραφίας το θέαμα στα καμπαρέ.

      Κάτι ανάλογο θα γίνει με τον Κασίνη τώρα πούχει ο λεβέντης το πόρισμα στα χέρια του…

      Μου αρέσει!

  7. 21 Μαρτίου, 2012 22:41

    :-))))))))))))))
    ε ρε γλέντιαααααααα

    Μου αρέσει!

  8. 22 Μαρτίου, 2012 11:10

    Όπως τους παίκτες της σhυλλάκας, ακόμα δεν εκατάλαβε τι πάσαν έδωκε στους -εκ πατριωτικής γωνίας ορμομενους -εχθρούς του… που το «αρεστός στους ξένους» το είχαν σαν κατηγορητήριο από τις περασμένες προεδρικές.

    Να κάμνουν τζείνοι την προπαγάνδα τους, να ενισχύουν έτσι τζιαι τη δική του προς όσους ακόμα πιστεύκουν ότι πάει για Τσιάμπιονς Λιγκ…

    Ζήτω ο Άδωνις Ιδαλίου!

    Μου αρέσει!

  9. mary permalink
    22 Μαρτίου, 2012 11:39

    !!!
    ….ο που-σου-νευκω-που-παεις πρόεδρος μας συνεχίζει να μας εκπλήττει!!!

    Μου αρέσει!

    • 22 Μαρτίου, 2012 13:08

      Εμένα πάντως δεν με εξέπληξε το γεγονός πως στη διάρκεια της 90λεπτης διάσκεψης τύπου, ανέλωσε μια ώρα διαβάζοντας ένα κείμενο στο οποίο έκανε χώμα τους πάντες πλην του εαυτού του που κυβέρνησαν ή συγκυβέρνησαν στο παρελθόν, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως δεν είχε σκοπό να παρελθοντολογήσει ή να κατηγορήσει συγκεκριμένα άτομα που φωτογράφιζε όπως και το ότι έδωσε και μισή ώρα χρόνο στους δημοσιογράφους να του υποβάλουν ερωτήσεις…

      Μου αρέσει!

  10. 22 Μαρτίου, 2012 17:59

    Διότι η Τ/κ πλευρά και η Τουρκία φανερά ενδιαφέρονται, οπότε το μόνο εμπόδιο είναι ο Χριστόφιας!

    Οκ, ρε παιθκιά, να τον παραμερίσουμεν, αφού επιμένει αδιάλλαχτα υπέρ της ισχυρής ομοσπονδίας…άρα εν θέλει λύση…

    Ίντα διαφορά έσιει άλλωστε που τους διχοτομικούς μες τον «ενδιάμεσο χώρο»,καμιάν, ούτε τούτος, ούτε τζιείνοι εν θέλουν λύση.

    Ενώ ο Αναστασιάδης θέλει,αφού είπεν το, βάλλει τζιαι άλλον διαπραγματευστή άμμα λάχει, φτάννει να το λύσει!

    Παιθκιά, οκ, είπεν του κανένα κομπλιμέντο κανένας ευρωπαίος (εν για ευρωπαίους που εμίλαν νομίζω), έπιασεν το τοις μετρητοίς τζιαι είπεν να το χουμιστεί. Εν τον Σιούλτς που υπονοεί υπολογίζω, ως σπόντα προς τα «σοσιαλδημοκρατικά» μας κόμματα.
    Αν δεν έπειθε ο Χριστόφιας στον ΟΗΕ τζιαι στην ΕΕ, εν θα φαινόυνταν τα σημάθκια; Εν θυμούμαστε την εποχή Τάσσου.

    Εσείς τι λαλείτε; Ο Αναστασιάδης πείθει στην ευρώπη τζιαι στον ΟΗΕ;

    Τζιαι στο κάτω-κάτω, αν όντως έκαμε την αναφορά για ευρωπαίον, έννεν τζιαι τόσο ξένος έννεν;

    Ειπε πολλά πράματα ο πρόεδρος, πάρα πολλά, εν άδικο που σχολιάζεται μόνο το συγκεκριμένο. Τουλάχιστον έσιει ξεκάθαρες θέσεις υπέρ της μορφής λύσης. Σε τούντη θολούρα σε σχέση με τις θέσεις ΟΛΩΝ για το Κυπριακό, εμεις είμαστε ευχαριστημένοι.

    Εγώ σημειώνω ότι κανένας δεν απάντησε στον Χριστόφια επί της ουσίας.

    Μου αρέσει!

    • 22 Μαρτίου, 2012 18:13

      Το τελευταίο ήταν απάντηση προς τον φίλο τον Μιχάλη.

      Μου αρέσει!

    • 22 Μαρτίου, 2012 18:15

      Νέος: «Εγώ σημειώνω ότι κανένας δεν απάντησε στον Χριστόφια επί της ουσίας.» – Μα ίνταμ που λαλείς ρε παρέα, εν τζιαιρός τωρά να ασχολούμαστε με την ουσία;

      Μου αρέσει!

    • 22 Μαρτίου, 2012 19:04

      Ο πρόεδρος κατά τη γνώμη μου θέλει λύση, τζιαι θέλει «καλή λύση» (αν τζιαι έτσι πράμαν εν υπάρχει). Απλά οι προτεραιότητες του εν άλλες.
      Η πρώτη περίπτωση που εφάνηκεν τούτον ήταν επί Ταλάτ, όταν τα ΗΕ τζιαι οι ΤΚ ελέαν του να επισπεύσουν τη διαδικασία (με σημαντικές ήδη συγκλίσεις) αλλά τζείνος ελάλεν ότι «έννεν όπως τον Ταλάτ, έσιει τζιαι άλλες δουλειές» τζιια ότι » άμα θέλει η Τουρκία ξαναφκάλλει τον». Η δεύτερη περίπτωση που εφανήκαν οι προτεραιότητες έναντι της λύσης ήταν στο 2ο μισόν του 2011 τζιαι ως τωρά το ’12. Μπορεί όντως οι ΤΚ/ Τουρκία να κάμνουν τα δικά τους αλλά η ρητορική τζιαι η συμπεριφορά του προέδρου ανάμεσα στα θκιό «πρασινόδεντρα» κατ’ εμέναν έδειχνεν «καρτέρα ως πάρατζιει». Η κουφέττα της «τουρκικής αδιαλλαξίας» παραμένει πρώτης κατανάλωσης δακάτω αλλά εγώ εμπούχτισα την προσωπικά. Άθρωπος που όντως αντιλαμβάνεται πέραν της λεκτικής διατύπωσης πόσον εναντίον μας λειτουργεί ο χρόνος εν λειτουργεί έτσι κατ’ εμέναν. Επίσης, στη θέσην του εν θα έβαλλα ξανά υποψήφιος. Αν δεν λυθεί το κυπριακόν εννοώ.
      Αγαπητέ Άνευ, ως άθεος, τζιαι ως άθρωπος που εγεννήθηκεν 19/7/74, θεωρώ ότι μια εν η ουσία:

      Μου αρέσει!

      • 22 Μαρτίου, 2012 19:16

        Μιχάλη, ως άνθρωπος που γεννήθηκε το 1965 στη Λεμεσό, ψήφισε ναι το 2004, βλέπει το Κυπριακό άλυτο 38 χρόνια μετά την εισβολή και την πολιτική ηγεσία να ερίζει περί όνου σκιάς, το μόνο που μπορώ να πω είναι:

        Ας τα κλαιν οι πρόσφυγες

        Μου αρέσει!

        • 22 Μαρτίου, 2012 20:39

          Ακόμα λλίον έθθα έσιει πρόσφυγες να τα κλάψουν…

          Μου αρέσει!

        • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
          22 Μαρτίου, 2012 21:56

          Έτσι που τα καταφέραμε όλα αυτά τα χρόνια και να τα προγραμματίζαμε δεν θα μας έρχονταν έτσι. Αυτά για προβληματισμό και για να δούμε τί γίνεται σε αυτό τον τόπο. Ότι αφορά τους πρόσφυγες έχουν όλα διαγραφεί. Μάλιστα εδώ και χρόνια δεν άκουσα απο κανένα πολιτικό να λέει τη λέξη εισβολή και κατοχή. Μιλάνε για επανατοποθέτηση του κυπριακού κάποιοι αλλά δεν τολμούν να μιλήσουν για εισβολή, για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων .Τελικά όλα μπήκαν στη βιομηχανοποίηση και τη μαζική παραγωγή , στο χρήμα το οποίο θα μας οδηγήσει στον αφανισμό. όλα τα θυσιάσαμε στο βωμό του χρήματος πήραμε κατηφόρα χωρίς να έχει τέλος και δυστυχώς κανένας δεν συγκινείται.Κανένας μα κανένας δεν έχει αντιληφθεί ακόμη την δυνή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουμε περιπέσει . Ζούμε στον κόσμο μας . Ο φούρνος όμως εν ύστερα που φέρνει την πυρά και αλοίμονο.

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          22 Μαρτίου, 2012 22:04

          Μα, δεν είσαι εσύ που μας έλεγες για ένα λαμπρό οικονομικό μέλλον;

          Όσο δε αφορά την εισβολή θα διαφωνήσω: όλοι μιλούν για αυτή, αλλά *μόνο* για αυτή. Ε, μόνο κρετίνοι μπορούν να δεχτούν αυτή την ερμηνεία ως τη μόνη παράμετρο του Κυπριακού.

          * Αυτό* είναι το πρόβλημα μας.

          Μου αρέσει!

        • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
          23 Μαρτίου, 2012 16:29

          Πολύ σωστά τα λές αγαπητέ Γιάννο. Εγώ μίλησα γι. Η Τουρκία α ένα λαμπρό οικονομικό μέλλον. Δεν ανάφερα όμως για ποιούς??? Αυτός ο τόπος με τα τεράστια αποθέματα που ανακαλύφθηκαν θα είναι πάπλουτος. Για ποιούς όμως??? Φαίνεται ότι εάν δεν ενεργήσουμε άμεσα και αστραπιαία αυτός όλος ο πλούτος μπορεί κάλλιστα να τύχει εκμετάλευσης απο άλλους οι οποίοι εκμεταλεύονται άμεσα τις ευκαιρίες . Και εννοώ τις διάφορες πολυεθνικές που θα κατακλείσουν τον τόπο μας και εάν βάλουν χέρι στις τράπεζες και γενικά στον πνεύμονα της οικονομίας τότε σίγουρα θα επιρεάσουν και άλλες καταστάσεις με αποτέλεσμα να έχουν τον πλήρη οικονομικό έλεγχο και θα διαφεντεύουν άλλοι για μας και θα αποφασίζουν για μας.Αυτό εννούσα αγαπητέ και φαίνεται με τα μυαλά που κουλλιαντιρίζουμε δύσκολα θα πάνε τα πράγματα υπέρ μας.
          Αναφορικά με την εισβολή εγώ μιλώ και εννοώ τα όλα αγαπητέ Γιάννο. Το πρόβλημα όμως ποιό είναι?? Η Τουρκία ήρθε ΔΗΘΕΝ για να προστατέψει τους Τουρκοκύπριους. Εάν ερχόταν μόνο για αυτό με τα σημερινά δεδομένα θα έπρεπε να αποχωρήσει.Δεν το έπραξε όμως διότι πίσω βλέπει άλλα πράγματα, Μήν ανησυχείτε όμως πλησιάζει η ώρα της αλήθειας.Ως εδώ προς το παρόν.

          Μου αρέσει!

      • ματιλτα permalink
        23 Μαρτίου, 2012 08:20

        Αγαπημένο τραούδι του παπά μου Μιχάλη. Που ο λόγος σου μου τον θυμίζει πολλά. Με μιαν διαφορά – εν ήταν αισιόδοξος όπως εσένα.

        ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΘΑΝΑΣΙΑ.
        Επέθανε με τον καϋμό της Λύσης.

        Φανατικός Κληριδικός ήταν στο νοσοκομείο τες εκλογές του 1993 τζαι έφυεν με ένα θυμό για τες πατριωτικές κορώνες του γέρου πριν τες προεδρικές. Τζαι με μιαν κάποια λύτρωση για τζείνο τζαι για μας που έκαμεν την υπέρβαση τζαι λλίες ημέρες πριν πεθάνει εψήφισεν Βασιλείου.

        Μου αρέσει!

    • 22 Μαρτίου, 2012 19:12

      Νέε, δυστυχώς ο Χριστόφιας δεν συμπεριφέρεται ως ο ηγέτης που θα φέρει τη λύση ή τουλάχιστον που είναι αποφασισμένος να φέρει τη λύση.
      Αυτό το έχει αποδείξει ο βίος και η πολιτεία του, δηλαδή η αποστροφή του προς τη συνεργασία με τον ΔΗΣΥ για ιδεολογικούς λόγους, η υποστήριξη που παρείχε στον Παπαδόπουλο το 2002, το Όχι του 2004 δήθεν για χάριν του Ναι, η αναβλητικότητα που επέδειξε μετά την εκλογή του στην προεδρεία να ξεκινήσει συνομιλίες με τον Ταλάτ, η απόρριψη χρονοδιαγραμμάτω νστις συνομιλίες, η αγωνία του μη χάσει τη στήριξη του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ σε βαθμό προβαίνοντας σε υποχωρήσεις προς τους δύο εταίρους του ώστε να τους κρατήσει στην κυβέρνηση και άλλα.

      Δεν έχει σχέση αν θέλει κάποιος ισχυρή ή ανίσχυρη ομοσπονδία μια και αυτό δεν είναι η ουσία του προβλήματος το κατά πόσον δηλαδή αποχωρεί ο τουρκικός στρατός, αίρεται η διαίρεση της Κύπρου, επανενώνεται και επανέρχονται πρόσφυγες στα σπίτια τους κλπ. Είτε ισχυρή είτε ανίσχυρη, το ερώτημα για το κατά πόσον υπάρχουν υπέρ ή κατά είναι φιλοσοφικό και όχι πρακτικό.

      Και είμαι πολύ βέβαιος πως δεν έχει πείσει τον ΟΗΕ γιατί ακριβώς τα σημάδια φαίνονται. Εάν διακοπούν οι συνομιλίες, οι οποίες δεν έχουν οδηγήσει σε κανένα αποτέλεσμα μέχρι τώρα, θα πει πως ο διεθνείς παράγοντας δεν ενδιαφέρεται να συντηρήσει τη διαδικασία και ξέρει πως αν επιχειρήσει να πιέσει προς λύση δεν θα καταφέρει τίποτα. Κι αυτό γιατί καμιά πλέον πλευρά δεν την θέλει. Η ΕΚ διότι δεν έχει ηγέτη που τον χαρακτηρίζει η αποφασιστικότητα και συνέπεια (αν είχε δεν θα έλεγε Όχι το 2004 και δεν θα επέλεγε τον Ποαπαδόπολου το 2002) και η ΤΚ αισθάνεται σαν μια ποσοσφαιρική ομάδα που προηγείται στο 80′ με 5-0.

      Καταλήγοντας σημειώνω πως οι τακτικισμοί του Χριστόφια στο Κυπριακό την τελευταία τετραετία δεν είχαν καμιά σχέση με την ουσία.

      Μου αρέσει!

      • 22 Μαρτίου, 2012 20:11

        Ρώτα τζιαι τους Τ/Κ αν νιώθουν πως προηγούνται με 5-0…

        Η μεγάλη πλάκα είναι που ο συναγερμός έχει κάνει μια ισχυρή συμμαχία στη βουλή με δήκο, εδεκ, οικολόγους τζιαι κυβερνά μαζί τους μέσω νομοσχεδίων, τζιαι κατηγορείται το ακέλ για συμπόρευση μαζί τους…

        με το κουλία, τον νικολάκη, τον περδίκη, τον ομήρου….

        έλεος παιθκιά, φκάρτε τα γυαλιά

        Μου αρέσει!

        • 22 Μαρτίου, 2012 20:35

          Νέε, ναι ρώτα τους. Ρώτα τους μάλιστα και πόσο εμπιστεύονται τον Χριστόφια και κάθε άλλον αρχηγό κόμματος ξεχωριστά. Αυτό ίσως να ξεδιαλύνει τις ψευδαισθήσεις ορισμένων.
          Όσο για το ΑΚΕΛ και τον Χριστόφια, άνεμους έσπειραν, θύελλες θα θερίσουν.

          Μου αρέσει!

      • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
        23 Μαρτίου, 2012 16:41

        Αντιπολιτευόμενε ονόμασε μου σε παρακαλώ ένα ηγέτηπου τα κατάφερε μέχρι σήμερα στο θέμα του κυπριακού.Κανένας μα κανένας.
        Κατονόμασε μου ένα ηγέτη που δεν κατηγορήθηκε απο κανένα για τις ενέργειες του κατα την διάρκεια της Προεδρίας. Εγώ προσωπικά δεν κατηγορώ κανένα.Αναμφισβήτητα λάθη έγιναν και θα γίνουν. Ο τρόπος όμως με τον οποίο γενικά πολιτεύονται τα κόμματα στον τόπο μας απο την γέννηση της Δημοκρατίας είναι ανορθόδοξος με αποτέλεσμα να φθάσουμε εδώ που φθάσαμε. Άρα το βασικό σημείο που τίθεται είναι ΠΟΤΕ ΘΑ αλλάξουν τακτική. Όλοι είμαστε θεατές της καθημερινής αθλιότητας της σπίλωσης ονομάτων και χαρακτήρων υπο την σκέπη της οποιασδήποτε ασυλίας και δυστυχώς ο κόσμος , ο κύπριος πολίτης παραμένει απλώς θεατής της πανδαισίας.Δεν είναι τυχαία η όλίσθηση των θεσμών και αξιών που παρατηρούνται στην πατρίδα μας .Είμαστε όλοι ένοχοι και συνένοχοι αυτής δυστυχώς της τραγωδίας και μάλιστα σε περιόδους μή χαλεπούς , σε περιόδους που πιθανό να κρίνουν την μελλοντική ύπαρξη μας σε αυτό τον τόπο.

        Μου αρέσει!

        • 23 Μαρτίου, 2012 17:56

          Αποφασιστικέ, θα σου δώσω δύο παραδειγματα:
          1. Βασιλείου 1988-1993. Κατάφερε να στριμώξει την Τουρκία και να αναγνωρίσει λόγω των διεθνών πιέσεων πως έπρεπε να κινηθεί στο Κυπριακό. Άσχετα αν ο Κληρίδης τα έκανε θάλασσα στην επόμενη πενταετία με τον απεγκλωβισμό από τις ιδέες Γκάλι.

          2. Κληρίδης 1998-2003. Κατάφερε να εξαναγκάσει την Τουρκία που θεωρούσε πως το κυπριακό είχε λυθεί το 1974 να αποδεχτεί τη λύση της ΔΔΟ όπως προβλεπόταν με το Σχέδιο Ανάν. Άσχετα αν τα έκανε θάλασσα ο Τάσος στην δική του θητεία.

          Και δεν θα σου κατονομάσω κανένα μια ακι όλοι κατηγορήθηκαν. Ωστόσο κανένας δεν αντέδρασε όπως ο Χριστόφιας. Ούτε καν ο Τάσος.

          Σε ένα πράγμα συμφωνώ μαζί σου. Είμαστε όλοι ένοχοι και συνένοχοι για την κατάσταση.

          Μου αρέσει!

        • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
          25 Μαρτίου, 2012 20:41

          Όταν λέω ονόμασε μου ένα ηγέτη που τα κατ’αφερε μέχρι σήμερα εννοείται ότι που να έφερε και το ζητούμενο αποτέλεσμα. όπως και εσύ καταγράφης πιο πάνω κανένας απολύτως δεν έφερε το τελικό και ποθητό αποτέλεσμα .Κατα συνέπεια απέτυχαν.Τελεία και παύλα. Το ξέρης μα θα εγίνετο αυτό εάν….. Το εάν δεν ισχύει και για μένα ως κύπριο πολίτη με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Ο λαός έχει βαρεθεί το θα ,θα, κ.λ.π. Θα έπρεπε οι σημερινοί ηγέτες να συνέλθουν όλοι και να στρωθούν στη δουλειά πως δηλαδή θα επιλύσουν τα προβλήματα του κόσμου ,την ανεργεία κ.λ.π.και όχι να αλληλοκατηγορούνται.Δυστυχώς ζούν στον κόσμο τον δικό τους όλοι.Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα.Ο κόσμος δεν έχει δουλειές ,έχει οικογένειες και μικρά παιδάκια που δυστυχούν και δεν ξέρουν τί θα τους φέρει η επόμενη μέρα. Δυστυχώς υπάρχουν και οι άλλοι που ενώ ετάχθησαν να υπηρετ’ησουν το λαό , μου φαίνεται ότι ζητούν απο τον λαό να τους υπηρετήσει δηλαδή να τους προσφέρει την πολυπόθητη καράκλα.Έλεος ,Έλεος πλεόν. Διερωτάτε κανείς πώς αυτοί οι ηγέτες βρίσκουν το κουράγιο και την δυναμη να αλληλοκατηγορούνται να μιλούν για εκλογές ξέροντας ότι υπάρχουν πολύ πιο σοβαρότερα θέματα που χρήζουν της επιβίωσης αυτού του λαού.

          Μου αρέσει!

        • 26 Μαρτίου, 2012 06:53

          Αποφασιστικέ, θα κάτσω να σκεφτώ κάποιον που το έλυσε και θα σε ενημερώσω

          Μου αρέσει!

        • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
          26 Μαρτίου, 2012 15:33

          Ευτυχώς που το κατάλαβες . Δεν υπάρχει κανένας .Κατα συνέπεια επιβάλλεται να μιλούμε με συγκεκριμένα δεδομένα και γεγονότα και όχι με υποτιθέμενα σενάρια ειδικά για το συγκεκριμένο θέμα.Νάσαι καλά.

          Μου αρέσει!

  11. strovoliotis permalink*
    22 Μαρτίου, 2012 20:39

    Κοπέλια, ούτε το απεγνωσμένο ύφος του Νέου, ή το κιστημένο του Ανεφ έχουν θέση: μη νοιώθετε να απειλείται η ιδεολογική σας ταυτότητα. Η ιδεολογία σας (όπως και όλες οι άλλες) κρίνονται εκ του αποτελέσματος.
    Και γνωρίζω πως ακόμα και εκ των αποτελεσμάτων, θα κρατήσετε την ιδεολογία σας.
    No Problem!
    Aν αυτό ισχύει μια για τις ιδεολογίες, ισχύει 100 για τα άτομα, τα οποία σε όλες τις περιπτώσεις, και παρά τις εκάστοτε παπαριές για προγράμματα κλπ, αξιολογούνται βάσει ικανοτήτων. Ε, το πρόβλημα είναι πως ο Χριστόφιας απέτυχε στα πάντα. Δεν μπορείς να οδηγήσεις ένα μαθητή που μένει πάντα απροβίβαστος, σε διδακτορικές σπουδές.
    Το πρόβλημα δεν είναι η ιδεολογία, είναι το άτομο και οι (μη) επιδόσεις του.
    Το εύκολο, και βολικό επιχείρημα περί ιδεολογίας πως απαντάται στην περίπτωση του Κίκη, που κατάφερε να γίνει συνολικά αποδεκτός;
    Πως εξηγείτε την υποστήριξη του υπογράφοντος στην Ελένη Μαύρου ή τον Ανδρέα Χρίστου; Πως εξηγείτε την απουσία οποιασδήποτε κριτικής για τον Νεοκλή και την Σωτηρούλα σε αυτό το χώρο; (εντάξει, για την τελευταία θα ήθελα να γράψω πολλά, *όχι* όμως για τις ικανότητες της.)
    Να σας πω ακόμα πως εκτιμώ και καταλαβαίνω και τον Στέφανο, ο οποίος σήμερα προσπάθησε να «εξηγήσει» την φοβερή ατάκα του προέδρου που – μόνο αυτή- αποτέλεσε το αντικείμενο της παρούσας ανάρτησης. Ο Στέφανος λοιπόν, που νομίζω πως έχει αυτή την περίοδο το χειρότερο επάγγελμα του κόσμου, είπε πως η σχετική ατάκα, πρέπει να εξηγηθεί στα πλαίσια της λογικής πως μέχρι το 2008 ήμασταν στριμωγμένοι (γιατί το ΑΚΕΛ είχε κάνει την μαλακία να εκλέξει τον Τάσσο), και πως ο Χριστόφιας έπεισε τους ξένους πως θέλει τη λύση.
    Ναι, αποδεκτό, αλλά δεν ήταν αυτό που εννοούσε ο πρόεδρος.
    Επαναλαμβάνω λοιπόν, πως σε αυτή την ανάρτηση *δεν* καταπιάστηκα με την ουσία. Αν επιθυμείτε μια κριτική επί του συνόλου τη ομιλίας του προέδρου, σα συνιστώ τη Λεμέσια
    http://goo.gl/9mnSa .

    Μου αρέσει!

    • 22 Μαρτίου, 2012 20:56

      Στρόβο, τον Συλικιώτη είναι καλά να μην τον κατατάσσεις στην ίδια κατηγορία με τη Μαύρου και τον Κίκη…

      Μην ξεχνάς, έχει αναβαθμίσει χορογραφικά το θέαμα στα καμπαρέ…

      Μου αρέσει!

      • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
        22 Μαρτίου, 2012 22:12

        Εδώ που φτάσαμε σε αυτό τον τόπο φαίνεται ότι έχουν ισοπεδοθεί όλα. Για ποιές κατηγορίες να μιλήσουμε??? Για την κατηγορία των πολιτικών που εδώ και 37 χρόνια δεν κατάφεραν να καταλήξουν οι ίδιοι κάπου και αλληλοφαγώνονται μεταξύ τους ??? Για την κατηγορία των ποιλιτών που με την ανοχή των όλα αυτά τα χρόνια συνέτειναν σε όλη αυτή την πόλωση??? Κατα συνέπεια θα πρέπει όλοι να κάνουν την αυτοκριτική τους λαός και ηγεσία διαφορετικά δεν έχουμε σωτηρία. Στα γήπεδα γίνονται κάθε βδομάδα αγώνες για τις ομάδες με τραυματισμούς και καμπόσα ευτράπελα. Για τον τόπο μας τί έχουμε κάνει??? Χάσαμε τον μισό και κινδυνεύουμε να χάσουμε τον άλλο μισό διότι θα γίνει η μεγάλη εξαγορά και στις τράπεζες και στα ακίνητα.Αυτή είναι η πραγματικότητα.

        Μου αρέσει!

    • 22 Μαρτίου, 2012 22:43

      Μα εν άπου πει τζιαι γράψει;
      Αποφάσησεν η δεξιά τζιαι οι παπαγάλοι της α β γ, έτσι ένι;

      Εν σας τα είπαν καλά.
      Η μόνη ανεπάρκεια δαμαί, εν η αδυναμία σας να φκάλετε τα γυαλιά τα μαύρα.

      Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        22 Μαρτίου, 2012 22:48

        Νέε, δηλαδή υπάρχουν ακόμα πολλοί ΑΚΕΛικοί που θεωρούν τον Χριστόφια ικανό;

        Στο χώρο μου, όχι πάντως. (Εννοείται φυσικά, πως δε θα με πιστέψεις.) Για τα λοιπά, έχεις να προτείνεις κάτι, ή κάνεις πως δεν τα είδες;

        Μου αρέσει!

        • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
          23 Μαρτίου, 2012 16:52

          Και ποιός είναι ο χώρος σου αγαπητέ Γιάννο??? Σήμερα όλοι ψάχνονται , όλα έχουν καταρρηφθεί και αμφισβητηθεί και στην πράξη . Με αυτή την έννοια το λέω για να μήν επικαλούμαστε έτσι σθεναρά μάλιστα τους» δήθεν χώρους μας «. Ο χώρος μας αγαπητέ είναι οι πανανθρώπινες αξίες που μόνο αυτές θα μας κρατήσουν άκαπτους .Θα μου πείς μα ποιές είναι αυτές . Είναι οι αξίες που μας διδάσκει ο ελληνικός πολιτισμός.

          Μου αρέσει!

  12. Έλενα permalink
    22 Μαρτίου, 2012 22:11

    Φίλοι με ή Άνευ ορίων.
    Δυστυχώς άλλοι είναι που φορούν τις παρωπίδες. Πώς να το κάνουμε ρε παιθκιά…δεν γίνεται να συγκαλείς δημοσιογραφική διάσκεψη για το Κυπριακό και να σου «φεύκουν» κουβέντες για τις απίστευτες διοικητικές σου ικανότητες! Ούτε ο Μακάριος δεν τόλμησε να επιστρατεύσει τον ξένο παράγοντα για να πείσει τους συμπολίτες του για την ικανότητά του να κυβερνήσει! Και αν το έκαμνε, θα είχε κάποια επιτυχία διότι άλλο το 1974 και άλλο η εποχή του Internet, tweeter, facebook κλπ. ΕΛΕΟΣ πλέον!
    Και μιας και μας τα πρήξατε με τον Αναστασιάδη , πέστε μας πώς θα χαρακτηρίζατε έναν ηγέτη, έναν πρόεδρο που ενώ ενημερώνει τους δημοσιογράφους για το κατεξοχήν πολιτικό πρόβλημα της χώρας του αδυνατεί να κρύψει την …πίκκα του, για το ότι όλοι διαφωνούν μαζί του! Που αγωνίζεται να μεν εκσφενδονίσει κανέναν τασσάκι πάνω σε κανέναν δεξιό δημοσιογράφο! Που προσπαθεί να δικαιολογήσει έναν θεσμό τόσο προοδευτικό όσο και οι συνάξεις των φυλάρχων της δυτικής Αφρικής
    πρίν να δώκουν πάνω τους οι Ευρωπαίοι!( Είσαι αριστερός κύριε; Είσαι επαναστάτης; ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ!)
    Πώς θα χαρακτηρίζατε έναν Πρόεδρο ο οποίος ανέσυρεν τους S-300 , κουβέντα που έγινεν πριν από 15( ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ) σχεδόν χρόνια για να αποδείξει ότι σήμερα το κόμμα της Δεξιάς ,εν που φταίει! Πού εν ο Σπύρος τζιαι το 1997, τζιαι πού εν το 2012! Και πώς κάμνει γαργάρα τα πέτρινα χρόνια που ο ίδιος μάς επέβαλε τον Τάσσο; Που θεμελίωσε με την ανοχή του στις Χρυσαυγές του Τάσσου, τον ρατσισμό ; Που επέτρεψε την Φρίκη της Περιρρέουσας;Πού ήταν το ΚΟΜΜΑ όταν δημόσια λοιδορούνταν άτομα όπως την Ελένη Μαύρου , ότι τάχατες «τα πήρεν» από τη ΓΙΟΥΝΟΠΣ για να ψηφίσει ΝΑΙ;Έπαθεν και το ΚΟΜΜΑ φαρυγγίτιδα; Μήπως γιατί κατά βάθος ασπάζεται αυτήν την μονολιθική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά;; Αυτό δείχνει η αντίδρασή του τόσο στην περίπτωση με το Μαρί όσο και πρόσφατα στην ποτιτσινωμένη απάντηση του προς τον Πρύτανη.
    Πώς διάγραψε από την μνήμη του την μα…κία με το «ψηφίζω ΟΧΙ για να τσιμεντώσω το ΝΑΙ»! Πώς στο καλό , πετάχτηκε που τους πυραύλους στο Σχέδιο Αννάν; Κυβερνούσε έναν φάντασμα όλα αυτά τα χρόνια;
    Πώς μπορεί να ψεύδεται με τόση άνεση ξεχνώντας την συστηματική διάβρωση του Ταλάτ, την οξεία κρίση που πάθαινε κάθε φορά που άκουε την λέξη χρονοδιογράμματα;Τόσα χρόνια στις κομματικές ομάδες μαθαίναμε ότι ο χρόνος λειτουργρί εναντίον μας. ΠΩΣ τα κατάργησε όλα αυτά και το κόμμα δεν είπε κιχ;Πού χάθηκε η ΕΔΟΝ να χυθεί στους δρόμους διεκδικώντας το κοινό μέλλον;
    Γιατί λοιπόν, φίλοι, συνεχίζετε να προσκυνάτε έναν ΑΝΙΚΑΝΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΣΚΟ;; Αυτός ο άνθρωπος έχει εξευτελίσει κάθε τι που πρεσβεύει η Αριστερά! Τι διαφορά έχει η διεφθαρμένη διακυβέρνηση του Κληρίδη ( με τον Χριστόδουλο στο ΥΠΕΣ ) και τι διαφορά αυτή του Χριστόφια που εδιέλυσεν τα πάντα! (Παπασάββας, Μολέσκης κλπ)…. Και το χειρότερο είναι ότι έβγαινε και τους στήριζε δημόσια όλους αυτούς τους άσχετους!
    Και πριν μας πιάσετε από τα μούτρα , να σας πώ ότι θέλουμε λύση και μάλιστα θα είμαστε τυχεροί να είναι λύση τύπου Αννάν. Με αυτόν τον Πρόεδρο όμως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ τέτοιο ενδεχόμενο. Τελεία!
    ( Άκουσε εκεί ο «οδυνηρός συμβιβασμός της δικοινοτικής»….Ξέρει άραγε ότι ο Μακάριος ήταν υπέρ της Ένωσης και γι αυτό χαρακτήρισε οδυνηρή τη λύση ομοσπονδίας;)

    Μου αρέσει!

    • 23 Μαρτίου, 2012 05:40

      Βγάζω το καπέλο και υποκλίνομαι.

      Τους έκαναν δούρειους ίππους του απορριπτισμού κι αυτοί τα βάζουν με όσους τους επικρίνουν γι αυτό. Τους έδεσαν στο άρμα του ΔΗΚΟ και δεν τους αρκούν οι αλυσίδες.

      Όσο θυμάμαι, τους τουρκοκύπριους φίλους μου που έμεναν (και μένουν ακόμη) στον Γερόλακκο και τη Μόρφου το 2004 και έκαναν διευθετήσεις να μετακομίσουν με τις οικογένειές τους σε άλλο σπίτι στο Κιόνελι ή την Κερύνεια, κι αυτό παρόλο που δεν ήξεραν τι δουλειά θα έκαναν εκεί, και ήταν παρόλα ταύτα διατεθειμένοι να ψηφίσουν Ναι, μια και πίστευαν πως στο τέλος θα το έλεγαν και οι Ελληνοκύπριοι, αφού είχαν εμπιστοσύνη στο ΑΚΕΛ και τον Χριστόφια και για τούτο διαδήλωναν κατά του Ντενκτάς, τότε οργίζομαι…

      Που να φανταστούν πως 8 χρόνια μετά οι ταπέλλες στην είσοδο του χωριού τους θα έγραφαν ακόμα Αλάικοϊ και Γκιουζελγιούρτ στα τούρκικα κι αυτό γιατί λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα θα εκστόμιζε ένας άχρηστος, τιποτένιος, αισχρός και ελεεινός τυχοδιώκτης αυτή τη μαλακία;

      http://www.proodeftiki-athinas.gr/kipriako/9-diavaste-akomi/25-omilia-tou-genikou-gramatea-tis-ke-akel-stin-ektakti-pagkipria-sindiaskepsi-tou-akel-gia-to-dimopsifisma-epi-tou-sxediou-anan.html

      Να τον προσκυνάτε ρε ανδρείκελα, αυτόν να δοξάζετε και αυτόν να ψηφίζετε.

      Σας αξίζει μονάχα αυτός που σας πουλά για την καρέκλα.

      Μου αρέσει!

    • 25 Μαρτίου, 2012 16:35

      Ο Χριστοδούλου έφυγεν απο την Κυβέρνηση Κληρίδη, οξά αναβαθμίστηκε;

      Μου αρέσει!

  13. 23 Μαρτίου, 2012 00:03

    Για μια ακόμη φορά… «χρυσόστομος» ο Κασκάνης (Πολίτης, 22/03/2012, σελ.6).

    Αφού πρώτα παραθέτει σημεία στα οποία βρίσκει δίκαια τα παράπονα του Προέδρου (π.χ. προηγούμενες δεσμεύσεις και προτάσεις της πλευράς μας που τώρα βρίσκονται υπό αμφισβήτηση), καταλήγει:

    «…Εάν έχει κάτι να κάνει σήμερα και εάν επιθυμεί να παραμείνει στο πολιτικό προσκήνιο ή στην Ιστορία, είναι να κάνει μια πλήρη ρήξη με την επικρατούσα διαχείριση του θέματος. Αυτό, όμως, προϋποθέτει και μιαν δημόσια αυτοκριτική. Είναι η μόνη περίπτωση να γίνει πειστικός και η μόνη περίπτωση να πεισθούν κάποιοι ότι είναι ειλικρινής σε αυτό το ξέσπασμα οργής και ότι δεν είναι ένας χειρισμός που έχει να κάνει με τη δική του δυσχερή θέση. Γιατί, το πιό πιθανό, είναι πως η ίδια κατάσταση θα επαναληφθεί και στο μέλλον, με άλλους όμως πρωταγωνιστές…»

    ***

    Θα δούμε τόση αυτοκριτική όση είδαμε στο παρελθόν, π.χ. μετά τους δείκτες Γκουεγιάρ και το πατατράκ του 1985… όταν έφταιξε η «σύγκλιση με το ΔΗΣΥ και όσοι παρέσυραν το κόμμα σε αυτήν».

    Υπομονή τζιαι θα ακούσουμε -πέραν των υψηλόβαθμων που ήδη το έπραξαν -τζιαι τους «απλούς» (στρατευμένους) ΑΚΕΛικούς να κάμνουν όπως τη μοτόρα που παλάρει για το τρισκατάρατο Άννανανανα Άννανανανα Άννανανανααααααααα…

    Μου αρέσει!

  14. 23 Μαρτίου, 2012 17:00

    Δηλαδη ο Νικος εν να το λυσει; Με ποιους; Με τους 300 της δεξιας πτερυγας των ΕΔΗ τζαι τους άλλους 300 που εμειναν μες το ΔΗΣΥ;

    μα γιατι μας περιπαιζεται; επειδη εν σας αρεσκει ο συναγερμός οπως εκαταντησεν εν να φκαλλεται τες ενοχές σας πανω στους αριστερους; καμετε αλλο κόμμα! εν υποχρεωμενη η αριστερα να υπηρετει το γεγονός πως εισαστε μειοψηφία;

    εν υποχρεωμενη η αριστερα να συγκαλυπτει τη δική σας ανασφαλεια ότι το κομμα σας εγινε εναν αντρο φασιστων; καμετε αλλο κόμμα κοπελια!! χρωστουμεν σας κατι; χρωστουμεν σας να εσιετε στεγη επαναπροσεγγισης; καμετε καλα με τον στυλιανιδη τζαι τη ξένια!

    300 και 300 και 2 = 662 με τους σχολιαστες 666

    Μου αρέσει!

    • 23 Μαρτίου, 2012 18:16

      Να σου πω κάτι Δυσδαιμόνα μου; Τον Νίκο Αναστασιάδη τον αντιπαθούσα όπως κι εσύ μέχρι το 2004. Για διάφορους λόγους. Το 2004 του έβγαλα το καπέλο για τη συνέπειά του την πιο κρίσιμη ώρα της Κύπρου. Μπορούσε κι αυτός να πάθει φαρυγγίτιδα αν τον καθοδηγούσε το κομματικό κόστος, το οποίο όμως δεν τον απέτρεψε από το να τηρήσει μια γενναία και αξιοπρεπή στάση στο δημοψήφισμα.

      Και επειδή υπήρξα και μέλος των ΕΔΗ, θέλω να σου πω πως αν δεν είχαν ψηφίσει Ναι εκείνοι οι λίγοι που άκουσαν τον Αναστασιάδη, τον Παπαπέτρου, τον Βασιλείου, τον Μαρκίδη, τον Χατζηδημητρίου, την Καίτη Κληρίδου και τον πατέρα της, του Χρήστου Στυλιανίδη, όπως και άλλα αφανή μέλμη της κοινωνίας των πολιτών, για να επιτευχθεί έστω ένα 24% για το Ναι, αμφιβάλλω αν θα υπήρχε καθόλου ενδιαφέρον από τον ΟΗΕ σήμερα.
      Λοιπόν ο Νίκος απέδειξε πως θέλει τη λύση.

      Και επειδή το ΑΚΕΛ δεν θέλει να αποδείξει κάτι τέτοιο, που είναι δικαίωμά του, δεν σημαίνει πως εγώ δεν έχω δικαίωμα να το κρίνω για την πορεία που ακολουθεί.

      Μου αρέσει!

      • 23 Μαρτίου, 2012 19:52

        Επειδη όπως όλοι γνωριζουμε το διαδικτυο δεν ειναι ενας αθωος τοπος, δεν θα ήθελα να σου πω τι εκαμα εγώ το 2004 και με ποιους!

        Συμβαινει όμως φίλε μου από το 2004 και το 2008 ως σήμερα να εχουν συμβει και καποια αλλα πραματα περαν που την εκλογή του Χριστοφια στην προεδρία.

        Θα γνωρίζεις πως μεσα στους ΕΔΗ ήταν και αρκετοι αριστεροι.
        Θα ήταν πολύ οφέλημο να τους ρωτήσεις την σημερινή τους γνωμη για τον Νίκο και για το ΔΗΣΥ συσσωμο.

        Θα ηταν οφελημο να τους ρωτήσεις αν θα ξαναψηφίσουν Νικο ή ΔΗΣΥ. Θα σου πουν γιατί δεν θα ξαναψηφίσουν και τους ακριβεις λόγους!
        Εδω εχουμε μαρτυρία του ίδιουυ του πρωην κυβερνητικού εκπροσωπου του Κληρίδη κ. Μιχαλη Παπαπετρου για την άποψη του για το σημερινό
        ΔΗΣΥ!!

        Αρα δεν είμαστε ουτε στους ΕΔΗ του 2004, ουτε στους ΕΔΗ του 2008 ουτε στους ΕΔΗ του 2012!

        Η σταση σας απέναντι στο θέμα ΚΥΠΡΟΣ – μερος του οποίου είναι και το κυπριακό δεν χρείζει εμπιστοσύνης πλεον από προοδευτικούς εξωακελικούς!!

        Υποψιν, πως οι προοδευτικοί εξωακελικοί είναι πολυ περισσοτεροι αριθμιτικά από τη δεξια πτερυγα των ΕΔΗ και τους επανενωσίτες που εμειναν μεσα στο ΔΗΣΥ,

        Αυτα νομίζω.

        Μου αρέσει!

        • 23 Μαρτίου, 2012 21:26

          Σου έγραψα πως «ΥΠΗΡΞΑ» μέλος των ΕΔΗ, όχι πως είμαι. Έφυγα το καλοκαίρι του 2007 όταν αποφάσισαν να στηρίξουν τον Χριστόφια στις προεδρικές εκλογές, τόσο γα την απόφαση όσο και για τον τρόπο που την πήραν.

          Το γεγονός πως πήραν απόφαση να δώσουν λευκή επιταγή στον Χριστόφια για το Κυπριακό, στηρίζοντάς τον ακόμη κι όταν συγκυβερνούσε με το ΔΗΚΟ επιβεβαίωσε την ορθότητα της απόφασής μου.

          Εν πάση περιπτώσει, επειδή κι εμένα ενοχλούν οι εθνικιστικές κορώνες στον ΔΗΣΥ, εξίσου όπως αυτές κατά της οικονομίας της αγοράς στο ΑΚΕΛ ή οι απορριπτικές στο ΔΗΚΟ, νομίζω πως καταλαβαίνω πως νιώθεις.

          Περισσότερο όμως με ενοχλεί η ασυνέπεια λόγων και έργων του ΑΚΕΛ στο Κυπριακό, ενώ αντίθετα, εκτιμώ τη συνέπεια επί του θέματος που επέδειξε ο Αναστασιάδης.

          Τα υπόλοιπα για τη στάση «μας» στο θέμα Κύπρος δεν μπορώ να σχολιάσω μια και δεν αντιλαμβάνομαι ποιους εννοείς.

          Υ.Γ. Ο Πισσαρίδης πήρε το Νόμπελ μάλλον επειδή καταλάβει κάτι. Αν η Σωτηρούλα και το αφεντικό της αποφάσιζαν να υλοποιήσουν έστω κι ένα 10% του τι προτείνει ο πρώτος να ξέρεις πως η διαφορά θα ήταν αισθητή στην αγροά εργασίας. Φυσικά, η έγνοια του ΑΚΕΛ να προωθήσει την ευημερία των εργαζομένων πάση θυσία, εξηγεί την αύξηση του αριθμού των ανέργων ως αποτέλεσμα της θυσίας θέσεων εργασίας, αλλά αυτό είναι ψιλά γράμματα μια και ούτως ή άλλως ευθύνεται ο νεοφιλελευθερισμός…

          Μου αρέσει!

    • Ελενα permalink
      24 Μαρτίου, 2012 16:07

      Dis, δεν απαντας στο θέμα ότι ο Χριστοφιας «ξεφυγε».Το να διερωτάσαι αν θα το λυσει ο Αναστασιάδης δεν σημαίνει ότι έχει δίκαιο ο καημενος ο Δημήτρης. Ετερον εκάτερον. Την στιγμή που τον επεριμέναν όλοι να πει ΝΑΙ αυτός είπεν ΟΧΙ. Το τι τσιμεντωμα έππεσε αυτου του ΝΑΙ δεν περιγράφεται! Πηγαινε ένα περίπατο στα κατεχόμενα με κάποιον που ΄ηξερε πριν το 2004 τις περιοχες και θα σου το επιβεβαιώσει…Τωρά δηλαδη, προσπαθείτε να μας πείσετε και εσυ και ο Ανευ και ο νέος ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ε Ν Α ΙΚΑΝΟ και αξιο στελεχος από το ΑΚΕΛ για να διεκδικήσει την Προεδρία; Γι αυτό ξεκίνησε η αντιπολίτευση στον Αναστασιάδη; Εαν υπάρχει τόσο σοβαρό προβλημα στο κόμμα σας τότε μήπως πρέπει να σκεφτείται την επανίδρυση; Νέο καταστατικό, ώστε να συμπεριλαμβάνει και την ευρύτερη αριστερα;( Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι «ελειφτήκετε » τα στελέχη!!!) Ή πάλι πρέπει επιτέλους να γίνει τζείνη η γέριμη η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ και να πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και κάθε άσχετος στο Κελλάκι του;

      Μου αρέσει!

  15. 23 Μαρτίου, 2012 19:55

    Μολις εδιαβασα και την ανακοινωση του ΔΗΚΟ με βουλα Πισσαριδη για το όριο αφυπηρετησης. Όσο πιο πανω λεει, τοσο λιγοτερη ανεργία!!! βουλα Πισσαρίδη!!!

    ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΚΥΠΡΟΣ!!!

    Όχι μονο οι 7000 αποελιστες που εσφαχτήκαν για 300 εισιτηρια της μαππας!
    Και η απουσία της προοδευτικής δεξιάς από τον καθρέφτη ΓΙΑ ΤΟΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ!!!

    Μου αρέσει!

  16. Othellos permalink
    24 Μαρτίου, 2012 06:21

    Όσοι κόπτονται για το αν ο Αναστασιάδης θα «λύσει το Κυπριακόν» σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος θα πρέπει επίσης να θυμηθούν αν είχαν το ίδιο δίλημα το 2003 όταν εψήφιζαν Τάσσον. Διαφορετικά να μας παραιτήσουν! Στο κάτω κάτω ο Αναστασιάδης την κρίσιμη ώρα μίλησε με πράξεις χωρίς να λογαριάσει το όποιο πολιτικό κόστος και ούτε κρύφτηκε όπως έκαναν άλλοι.

    Μου αρέσει!

    • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
      25 Μαρτίου, 2012 23:05

      Ναί αλλά η θέση ήταν ορθή με βάση τα σημερινά δεδομένα??? Τελικά τα πετρέλαια θα τα έπαιρναν οι Άγγλοι. Αυτή είναι η διορατικότητα??? Απλά ερωτώ. Σε άλλη περίπτωση που θα παρουσιαστεί εννοώ μελλοντική και πιθανό ως πρόεδρος, αν δράση με τον ίδιο τρόπο και την ίδια σκέψη πού πάμε??? Απλά ερωτώ.

      Μου αρέσει!

  17. Χαμάλης permalink
    25 Μαρτίου, 2012 12:32

    Κάποιοι επιμένουν ότι για την τραγωδία στο Μαρί φταίει ο πρόεδρος Χριστόφιας τζιαί επικαλούνται το πόρισμα Πολυβίου χωρίς να το έχουν διαβάσει.
    Ας διαβάσουν τώρα να μάθουν τί έκανε ο κύριος Πόλυς Πολυβίου, και να δούν μόνοι τους ποιός πραγματικά φταίει για όλους τους θανάτους, ονομαστικά με βάσιν τες καταθέσεις των αυτόπτων μαρτύρων.

    Πόρισμα Πολυβίου σελίδες 234-235 (copy-paste).

    Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Δούλα, Επικελευστή του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος την Κυριακή 10/07/2011 ανέλαβε καθήκον η ώρα 0900 ως Αξιωματικός Υπηρεσίας, μέχρι η ώρα 0900 της 11/07/2011, γύρω στις 0400 το πρωί πληροφορήθηκε για τη φωτιά στα κοντέινερ και μαζί με άλλους στρατιωτικούς και στρατιώτες, κατευθύνθηκε προς το σημείο της φωτιάς.

    Σχετικά με τους πυροσβέστες, αναφέρει τα ακόλουθα:

    “… Σε εκείνο το σημείο όταν φτάσαμε στην πύλη, εγώ είδα ότι 2 οχήματα της πυροσβεστικής μεγάλα, το ένα πίσω από το άλλο βρισκόντουσαν ακριβώς έξω από την κεντρική πύλη της βάσης. Στο πρώτο όχημα της πυροσβεστικής από ότι είδα υπήρχαν 4 πυροσβέστες, αλλά στο άλλο δεν είδα. Εγώ δεν θυμάμαι αν κάποιος πυροσβέστης κατέβη από τα πυροσβεστικά οχήματα, αλλά άκουσα που ρωτάγανε, τι έχουν μέσα τα κοντέινερ που παίρνουν φωτιά. Από ότι κατάλαβα οι πυροσβέστες ήταν διστακτικοί, γιατί ρωτάγανε συνέχεια τι υπήρχαν μέσα στα κοντέινερ, αφού η εντύπωση που μου δώσανε ήταν ότι δεν γνώριζαν τα υλικά που υπήρχαν μέσα στα κοντέινερ.»

    Πόρισμα Πολυβίου σελίδα 237 (copy-paste).

    «Ο Ανδρέας Ιωαννίδης, Διοικητής Διοίκησης Ναυτικού, έδωσε οδηγίες στον κ. Ιωάννη Τσιανή να πάει στη Βάση και να δώσει εντολές για να πάει το πυροσβεστικό όχημα στο χώρο της πυρκαγιάς, γιατί άρχισε να επεκτείνεται γύρω από τα εμπορευματοκιβώτια.
    Ο Μιχάλης Ηρακλέους, Κελευστής, ΕΠΥ, μπήκε στο καινούργιο πυροσβεστικό όχημα της ΝΒΕΦ, μαζί με τους Χρίστο και Μιλτιάδη Χριστοφόρου, Ναύτες και κατευθύνθηκαν προς την πυρκαγιά.

    Ο Μιχάλης Ηρακλέους, ο Χρίστος Χριστοφόρου και ο Μιλτιάδης Χριστοφόρου έγιναν κάρβουνα εξαιτίας εκείνης της διαταγής από τον διοικητή τους τον Ανδρέα Ιωαννίδη. Αλλά για τον κ. Πόλυν έφταιγε ο Χριστόφιας.

    Πόρισμα Πολυβίου σελίδες 237-238 (copy-paste).

    Ο κ. Εύρος Αργύρη, Ναύτης, ο οποίος ήταν Θαλαμοφύλακας στη Ναυτική Βάση, μεταξύ 0400-0600, αφού αναφέρει ότι, υπήρχε μεγάλη κινητοποίηση για την πυρκαγιά που βρισκόταν σε εξέλιξη, αναφέρει χαρακτηριστικά:

    «… Σε κάποια στιγμή, ήρθε κάτω στο θάλαμο ο Μιλτιάδης Χριστοφόρου και μας είπε ότι, πήρε οδηγία, χωρίς να μας πει από ποιόν, για να πάμε να βοηθήσουμε στο σβήσιμο της φωτιάς. Αυτό έγινε η ώρα 0520 και στο θάλαμο ήμασταν εγώ, ο Φιλιππίδης Κυριάκος και ο Γεωργίου Κωνσταντίνος. Μαζί με τους Γεωργίου και Φιλιππίδη, πήγαμε στο χώρο που βρισκόταν το πυροσβεστικό του στρατού, το οποίο ήταν σε απόσταση 100 μέτρων περίπου από τα εμπορευματοκιβώτια.
    Ο Κλεάνθους μας είπε να πάρουμε τη δεύτερη μάνικα του πυροσβεστικού και να βοηθήσουμε στην κατάσβεση της φωτιάς, πράγμα το οποίο εκάναμε.
    Συγκεκριμένα, τα αδέρφια Χριστοφόρου και Χαραλάμπους κρατούσαν τη μια μάνικα και εγώ με τους άλλους δυο την άλλη. Οι Ηρακλέους και Κλεάνθους μας έδιναν οδηγίες για το που να στέλναμε το νερό, ενώ βρίσκονταν στο πυροσβεστικό όχημα και ρύθμιζαν την πίεση του νερού. Η προσπάθεια μας ήταν η κατάσβεση της φωτιάς που ήταν στα εμπορευματοκιβώτια, αφού εκείνη τη στιγμή εκρούζαν σχεδόν όλα μαζί. Κατά η ώρα 0530-0535 και ενώ προσπαθούσαμε να κατασβέσουμε τη φωτιά πάνω στα εμπορευματοκιβώτια, μας τέλειωσε το νερό και ο Αντώνης Χαραλάμπους μας είπε ότι, έπρεπε να πάρουμε σίκλες από το θάλαμο και να πάρουμε νερό από τη θάλασσα για να βοηθήσουμε. Τότε εγώ μαζί με τους Φιλιππίδη και Γεωργίου, φύγαμε από τη σκηνή και πήγαμε περπατητοί προς τους θαλάμους για να πάρουμε τις σίκλες.»

    Οι Χρίστος Χριστοφόρου, Μιλτιάδης Χριστοφόρου, Αντώνης Χαραλάμπους, Κλεάνθης Κλεάνθους και Μιχάλης Ηρακλέους, εκτελώντας διαταγές του διοικητή τους κρατούσαν τις μάνικες και προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά όταν έγινε η έκρηξη. Σκοτώθηκαν και οι πέντε. Οι διοικητές όμως Ανδρέας Ιωαννίδης και Λάμπρος Λάμπρου που σκοτώθηκαν επίσης, τί έκαναν ακριβώς εκεί πέρα; Και για ποιον αυθόρμητο ηρωισμό μιλά ο κ. Πόλυς ειδικά για τους δύο αυτούς διοικητές;
    Ευτυχώς εγλυτώσαν οι τρεις μιτσιοί (Εύρος Αργύρη, Φιλιππίδης Κυριάκος, Γεωργίου Κωνσταντίνος), που επήαν να φέρουν νερόν που την θάλασσαν με τες σίκλες!

    Πόρισμα Πολυβίου σελίδες 238-239 (copy-paste).

    Ο κ. Κυριάκος Δημητρίου, Επικελευστής, ο οποίος υπηρετεί στη Διοίκηση Ναυτικού, ήταν υπηρεσία τη νύχτα 10 προς 11/07/2011 και αφού αναφέρει ότι, πληροφορήθηκε για την ύπαρξη φωτιάς, γύρω στις 0530 με το πυροσβεστικό όχημα του στρατού, μετέβηκε στην Πύλη του Στρατοπέδου, όπου είδε ένα πυροσβεστικό όχημα της ΕΜΑΚ.

    Ακολούθως αναφέρει χαρακτηριστικά:

    «… ρώτησα αυτόν της ΕΜΑΚ αν χρειάζονταν και το δεύτερο πυροσβεστικό μας και μου είπε να το πάρω στην Πύλη και αυτό διότι μάλλον θα χρειαστούν βοήθεια για να τους γεμίζουμε την μεγάλη Πυροσβεστική τους και να ρίχνουν το νερό με το κανόνι. …
    … Στο Πυροσβεστικό της ΕΜΑΚ είδα ότι ο οδηγός ήταν ο πρώτος μου ξάδερφος Πυροσβέστης Σπύρος Τταντής. Ενώ συνομιλούσαμε με πλησίασε έξω από το όχημα της πυροσβεστικής ο πυροσβέστης της ΕΜΑΚ Βασίλης Κρόκος, που μου ήταν πολύ γνωστός και οικογενειακός φίλος. Ενημέρωσα τον Κρόκο για το τι μας είπε ο πρώτος της ΕΜΑΚ και με δική μου πρωτοβουλία, κατευθυνθήκαμε στο πυροσβεστικό σημείο της Ναυτικής Βάσης που απείχε περίπου 150 μέτρα από το πυροσβεστικό όχημα για να δει αν οι λήψεις ταιριάζουν με την πυροσβεστική τους. Παράλληλα, σύμφωνα με οδηγίες μου, οι Ναύτες που ήταν μαζί μου, πήγαν στο πυροσβεστικό σημείο για να ετοιμάσουν το σημείο για να μπορεί να γεμίζει με νερό η πυροσβεστική. Ενώ κατευθυνόμουν με τον Κρόκο πεζοί προς το πυροσβεστικό σημείο, ο Σπύρος Τταντής, ο οποίος ήταν μέσα στο πυροσβεστικό όχημα φώναξε του Κρόκου, λέγοντας του ότι, πρέπει να πάνε πάνω τζαι φωνάζουν οι μαστόροι. Στραφήκαμε με τον Κρόκο στην πυροσβεστική της ΕΜΑΚ, όπου μιλώντας με τον Τταντή μου είπε: “Εν να πάμε πάνω ρε κουμπάρε αλλά τούτα τα πράματα εν τζαι σβήνουν με το νερό αφού ρε ανήψιη την πυρίτιδα βάλουν την μες το νερό τζαι κάμνει έκρηξη”. …
    … θυμάμαι ότι, μόλις τελειώσαμε τη συνομιλία μας με τον Τταντή, αυτός οδηγώντας το πυροσβεστικό της ΕΜΑΚ με τον Κρόκο και ακόμα ένα πρόσωπο στα πίσω καθίσματα, κατευθύνθηκαν προς τα κοντέινερς, χωρίς να θυμάμαι από πού πήγαν. …”

    O Σπύρος Τταντής, ο Βασίλης Κρόκος και το τρίτο πρόσωπο που λέει η πιο πάνω μαρτυρία (ήταν ο Αδάμος Αδάμου), υπάκουσαν στις φωνές-διαταγές που έδιναν οι μαστόροι και έγιναν κάρβουνα δίπλα από τα εμπορευματικιβώτια προσπαθώντας να σβήσουν τη φωτιά. Το ίδιον έπαθαν και οι άλλοι τρείς πυροσβέστες ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο Γιώργος Γιακουμή και ο Παναγιώτης Θεοφίλου.
    Ποιοί ήταν αυτοί οι «μαστόροι» που φώναζαν; Ήταν οι δύο διοικητές Ανδρέας Ιωαννίδης και Λάμπρος Λάμπρου διότι οι «μαστόροι» της ΕΜΑΚ δεν είχαν έρθει ακόμα, αλλά και όταν ήρθαν δεν πρόλαβαν να πάνε κοντά (το λέει το πόρισμα πάρα κάτω). Οι δύο «μαστόροι» λοιπόν υποχρέωσαν και τους πυροσβέστες να πάνε κοντά στα εμπορευματοκιβώτια κατά παράβασιν κάθε κανόνος προφύλαξης σε τέτοιες καταστάσεις. Ο μόνος που φέρειτην ευθύνη βέβαια είναι ένας. Είναι ο ανώτερος εκ των δύο δηλαδή ο Ανδρέας Ιωαννίδης διότι ο Λάμπρος Λάμπρου ήταν υποχρεωμένος να ακολουθήσει τις διαταγές του ανωτέρου του έστω και αν διαφωνούσε. Ο Ανδρέας Ιωαννίδης λοιπόν τους έστειλε στον θάνατο.
    Αλλά κατά τον κ. Πόλυν έφταιγε ο Χριστόφιας.

    Πόρισμα Πολυβίου σελ. 142 (copy-paste).

    Στο ίδιο Σημείωμα αναφέρεται ότι, κατασκευάζεται εις τη ΝΒΕΦ, ειδικός στεγασμένος χώρος για μεταφορά και μόνιμη εγκατάσταση όλου του φορτίου που εκφορτώθηκε από το πλοίο.

    Προτού μεταφερτούν τα εμπορευματοκιβώτια στο Μαρί η Εθνική Φρουρά (Γιώργος Γεωργιάδης) για να πάρει την άδειαν που το τελωνείον να παραλάβει τα εμπορευματοκιβώτια, επληροφορούσεν επίσημα τον Ερωτόκριτο Ερωτοκρίτου (Τμήμα Τελωνείων) ότι κατασκευαζόταν ήδη στέγαστρο για μόνιμη εγκατάσταση όλων των εμπορευματοκιβωτίων. Τελικά στέγαστρο δεν εκάμασιν ποτέ οι στρατιωτικοί αλλά αφήσαν τα εμπορευματοκιβώτια εκτεθειμένα μεσ΄τον ήλιον, τζιαί τα ρυάλια εφάαν τα. Αλλά κατά τον κύριον Πόλυν πάλε έφταιγε ο Χριστόφιας. Τζιαί η επίσημη πληροφόρηση εμίλαν για μόνιμην εγκατάστασιν. Αλλά κατά τον κύριον Πόλυν τα εμπορευματοκιβώτια ετοποθετηθήκαν στην ναυτικήν βάσιν προσωρινά τζιαί φταίει ο Χριστόφιας που τα άφηκεν τζιαμέ πολλύν τζιαιρόν μεσ’ τον ήλιον!

    Πόρισμα Πολυβίου σελ. 147 (copy-paste).

    Ο τρόπος που στοιβάχτηκαν τα 98 εμπορευματοκιβώτια,
    σχεδιάσθηκε από τον τότε Επιτελάρχη του ΓΕΕΦ κ. Σοφιανίδη . . . . . . .

    Ορίστε ποιός επήρεν την λανθασμένην απόφασιν να τοποθετηθούν τα εμπορευματοκιβώτια το έναν πάνω τ’ άλλου, τζιαί να μετατραπούν από ακίνδυνη πυρίτιδα που ήταν, σε μίνι ατομικήν πόμπαν. Αλλά κατά τον κύριον Πόλυν την απόφασιν για τον τρόπον τοποθέτησης των εμπορευματοκιβωτίων επήρεν την ο Χριστόφιας.

    Εν φανερόν ότι ο κύριος Πόλυς ούτε που εγύρισεν τζιαί καθόλου πίσω να ξαναθκιεβάσει τες καταθέσεις των αυτόπτων μαρτύρων. Απλώς οι γνωστοί πολέμιοι του προέδρου Χριστόφια εδώσαν του μιαν πολιτικήν διακήρυξιν ούλλον μίσος, τζιαί τζιείνος εθκιέβασεν την που την τηλεόρασιν για σιόου. Τες δε 643 σελίδες του πορίσματος με τες καταθέσεις των μαρτύρων εκατάγραψεν τες το προσωπικόν που είσιεν στην διάθεσιν του για να τον βοηθήσει.

    Μου αρέσει!

    • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
      25 Μαρτίου, 2012 23:02

      Τα όσα καταγράφονται πιο πάνω είναι απο το πόρισμα Πολυβίου όντως.

      Μου αρέσει!

  18. Χαμάλης permalink
    25 Μαρτίου, 2012 13:00

    Τωρά βέβαια πιθανόν θα διερωτάσαι αγαπητέ πλην όμως πονηρέ Στροβολιώτη, για δύο πράματα. Πρώτον πώς τα κατάφερα να στείλω ποστ που τη στιγμήν που με έσιεις κομμένον, τζιαί δεύτερον γιατί είμαι έξω που το θέμαν.

    Απάντηση για το πρώτον: Έτο εκατάφερα τα! Γιατί; Δεν υπάρχει γιατί! Φαίνεται έφυεν σου σαν πόρτον.

    Απάντηση για το δεύτερον: Το θέμαν σου εν ο Γριστόφκιας. Τζιαί επειδή επιχειρηματολογείτε (υποτίθεται) με τρόπον πρόστυχον τζιαί υποβολιμιαίον από προσωπικούς σας κομματικούς φανατισμούς, αδιαφορώντας σκόπιμα για την αλήθκειαν τζιαί την ουσίαν, άρα μέθοδος Πολυβίου τζιαί αποτέλεσμαν Πολυβκιές, είμαι μια χαρά μέσα στο θέμαν τζιαί καθόλου εκτός.

    Τα πιο πάνω σχόλια σας το λοιπόν πονηροί Στροβολιώτες και σία είναι ΠΟΛΥΒΚΙΕΣ. Τζιαί καλώ τους αριστερούς να το καθιερώσουν κάπως έτσι: «με το συμπάθκιον φίλε αλλά τούτα που λαλείς . . . εν Πολυβκιές». Τούτη εν η τιμωρία τούν’ τ’ αδρώπου τζι’ ας πάει νά ‘βρει το δίκαιον του όπου θέλει. Επρόσβαλεν έναν ολόκληρον λαόν τζιαί ο λαός οφείλει να του το ανταποδώσει.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      25 Μαρτίου, 2012 13:33

      Ούφφου ρε Χαμάλη, πόσες φορές σου είπα να μεν λαλείς Πολυβκιές; Δεν έχω κόψει *κανέναν*.

      Ακόμα και ο «Αντρέας» που δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτος, μπορεί να γράψει το σχόλιον του. Θα το αφαιρέσω μόλις το πάρω είδησην.

      Μου αρέσει!

  19. 25 Μαρτίου, 2012 15:57

    Ώστε έτσι Strovolioti: «το … ύφος … του Ανεφ [εν] κιστημένο»!!! Τζιαι γιατί παρακαλώ; Επειδή ο Anef_ εντοπίζει κι αναδεικνύει τον ξεπεσμό σου; Δηλ. να έχεις καταντήσει ν’ ασχολείσαι με ατάκες κι όχι με την ουσία των τοποθετήσεων του Πρόεδρου και αν είναι [και διαφωνείς] να τις απορρίψεις με επιχειρήματα; Μα επιτέλους που πήγε ο ορθολογισμός κι αστικός φιλελευθερισμός σου ή και η φιλελεύθερη κρίση σου; Όλα προφανώς έχουν υποταχτεί στον στόχο της εκλογής του Νίκαρου στην Προεδρία της Δημοκρατίας ασχέτως των πολλαπλών και ποικίλων μεταλλάξεων του. Υποθέτω ότι θα περιήλθε στην αντίληψη σου η συνέντευξη του στη σημερινή “Αλήθεια”, όπου χαρακτηρίζει τις «συγκλίσεις» που επετεύχθησαν μεταξύ Χριστόφια και Ταλάτ ως «ένα θλιβερό κατάντημα»!!! [Ακόμη μια προσπάθεια του να χαϊδέψει τ’ αφτιά των αντι-ομοσπονδιακών]…

    Όμως αν έχω εγώ «ύφος κιστημένο» τι να πούμε για τον ομοϊδεάτη και συνοδοιπόρο σου Αντιπολιτευόμενο; Ότι δεν είναι μόνο κιστημένος, αλλά και εμπαθής και πίκρης; Θαυμναστε τον:
    «Που να φανταστούν πως 8 χρόνια μετά οι ταπέλλες στην είσοδο του χωριού τους θα έγραφαν ακόμα Αλάικοϊ και Γκιουζελγιούρτ στα τούρκικα κι αυτό γιατί λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα θα εκστόμιζε ένας άχρηστος, τιποτένιος, αισχρός και ελεεινός τυχοδιώκτης αυτή τη μαλακία;
    Να τον προσκυνάτε ρε ανδρείκελα, αυτόν να δοξάζετε και αυτόν να ψηφίζετε.
    Σας αξίζει μονάχα αυτός που σας πουλά για την καρέκλα.»

    Να ΣΑΣ ζήσει!!!

    Αλλά και η άλλη η Έλενα δεν πάει πίσω. Νομίζει ότι ανακάλυψε την ταshινόπιτταν τζιαι «τούτη» τζι’ εν να μας δώσει παρατζιελιές! Επιχειρήματα έχεις κορού να στηρίξεις αυτά που λαλείς, yoksa μόνο να αφορίζεις ξέρεις; Σάμπου τζι’ εξυπνήσαν τζι’ οι καπόττοι τζιαι γαμούν μόνοι τους!

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      25 Μαρτίου, 2012 18:12

      Ε, ρε φίλε, ναι κάποια σχόλια σου έχουν τόσην ένταση που περιγράφονται καλύτερα ως κίστημα…

      Ξεπεσμό μου; Ποιό ξεπεσμό μου; Νοιώθω πως κάθε μέρα που περνά δικαιώνει ακόμη περισσότερο τις θέσεις και τα επιχειρήματα μου 🙂

      Ναι, ασχολούμαι *και* με ατάκες. Όμως εγώ φταίω που ασχολούμαι, ή εκείνοι (εκείνος) που τις προσφέρει;

      Ναι, δε χρειάζεται να επαναλάβω πως με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα ψηφίζω τον Νίκο. Έστω και αν η συνέντευξη στην οποία αναφέρεσαι περιέχει μια ολόκληρη σειρά (και όχι μόνο αυτό που αναφέρεις εσύ καθηκόντως αφού αφορά τον Χριστόφια), στοιχείων που δεν ακούγονται καλά στα αυτιά κάποιου που βάζει τη λύση πάνω από Χριστόφιες και Αναστασιάδηδες.

      Οι χαρακτηρισμοί που γράφει ο Αντιπολιτευόμενος στο απόσπασμα είναι όντως υπερβολικοί. Ίσως η πίκρα του για αυτά που έγραψε πριν τους χαρακτηρισμούς να είναι τόσο μεγάλη που να μην τον αφήνουν να γράψει ψύχραιμα.

      Μου αρέσει!

      • 25 Μαρτίου, 2012 19:50

        Strovoliotis,

        Διερωτούμαι ποιοι είναι τελικά οι «κιστημένοι»! Θα επανέλθω πιο αργά απόψε με σχετική ανάρτηση στο Blog μου. Τώρα αν ΕΣΥ πείθεσαι από τον Αναστασιάδη μετά τις τόσες μεταμορφώσεις και μεταλλάξεις του, εμ τι να [ΣΟΥ] πω. Και ΔΕΝ θεωρώ ότι πρέπει αν ΣΕ πείθει ο Πρόεδρος Χριστόφιας…

        Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          25 Μαρτίου, 2012 20:00

          Έχουν και οι δυο πράξεις για να αξιολογηθούν. Ο ένας πριν και μετά την προεδρία του. Ο άλλος είναι μόνο στο πριν μέχρι στιγμής.

          Δεν έχει σημασία αν με πείθει ο Χριστόφιας. Σημασία έχει αν, και τι παρέδωσε.

          Το τονίζω τούτον για να μεν πάει χαμένη η ανάρτηση σου. Πέραν των θέσεων, των μεταμορφώσεων και των μεταλλάξεων (φοβερός ο επικοινωνιολόγος του ΑΚΕΛ!), μετρούν και οι ικανότητες και οι πράξεις ως αποτέλεσμα αυτών των ικανοτήτων.

          Μου αρέσει!

      • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
        25 Μαρτίου, 2012 22:26

        Πέστε μου σας παρακαλώ γιατί τσακώνεστε αν τα κατάφερε καλύτερα ο ένας πρόεδρος απο τον άλλο. Εμένα με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα αγαπητοί φίλοι .Το λυπηρό αποτέλεσμα είναι ότι ο χρόνος περνά ,αλλάζει ο ένας πρόεδρος μετά τον άλλο χωρίς αποτέλεσμα και ακόμη κάποιοι επιμένουν ότι ο ένας είναι καλύτερος απο τον άλλο. Μα πέστε μου σας παρακαλώ τίεγινε όλα αυτά τα χρόνια??? Προγραμματισμός κανένας απολύτως. Πλήρης κυριαρχία και έλεγχος των κομματικών γραμμών οι οποίες ήσαν υπεράνω κάθε στόχου και αρχής και σε τελευταία ανάλυση εσυντηρείτο μία κατάσταση για να φαίνεται ότι γίνεται κάποια διαχείρηση. Αυτή είναι η πραγματικότητα και απέχουμε πολύ ακόμη απο τον ορθό προγραμματισμό και την διεκδίκηση των εθνικών συμφερόντων.Των καμματικών ΝΑΙ .Των εθνικών ΟΧΙ. Γιατί κύριοι όλοι φταίμε διότι αφήσαμε μία κατάσταση να αυτοσυντηρήται και να βαίνουμε απο το κακό στο χειρότερο και να είμαστε απλοί θεατές. Απλό παράδειγμα η σημερινή επικρατούσα κατάσταση όπου προτεραιότητα για όλους είναι οι εκλογές και τίποτε αλλο παρά το γεγονός ότι συνανθρώποι μας υποφέρουν ανεργοι , και χωρίς βασικά αγαθά. Σας προκαλώ δέστε τις δηλώσεις όλων αυτό το σαββατοκυρίακο.Σας το λέω δεν τους καίγεται καρφί.

        Μου αρέσει!

    • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
      25 Μαρτίου, 2012 22:59

      Διερωτούμαι πραγματικά εάν σε αυτό τον τόπο υπάρχει ορθολογισμός κι αστικός φιλελευθερισμός ή και η φιλελεύθερη κρίση όπως καταγράφεται πιο πάνω. Τίποτε δεν έμεινε. Μόνο κοκορομαχίες έχουμε καθημερινά και δηλώσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο. Πολλοί είναι οι πολιτικοί που δεν χαπαρίζουν τί είναι οι δηλώσεις με πολιτικό περιεχόμενο και λόγο.

      Μου αρέσει!

  20. Χαμάλης permalink
    25 Μαρτίου, 2012 16:47

    Ελυσσιάσαν που είδαν τον πρόεδρον να πείθει. Εγιώ εσταμάτησα να θκιεβάζω τα σχόλια του αντιπολιτευόμενου, του οθέλλου, της έλενας, του πανανιστάνου τζιαί το χωρικού. Αφού ξέρω ότι που τον τζιαιρόν που φκήκεν πρόεδρος ο Γριστόφκιας εμπήκεν τους έναν παλλούτζιην ποπίσω τζι’ εστούππωσεν τους τον. Αναγκαστικά σιέζουν που το στόμαν. Δικαιούνται να σιέσουν, να σιέσουν ώσπου να σσιηστούν!

    Δεκτή η κίτρινη Στροβολιώτη. Τιμωρούμαι με μιαν αγωνιστικήν τζιαί θκυό μέρες σε αργίαν!

    Μου αρέσει!

    • Ανώνυμος permalink
      25 Μαρτίου, 2012 18:32

      «Ελυσσιάσαν που είδαν τον πρόεδρον να πείθει.»

      Χαχαχαχαχα!!! Έφυρες μας πάλε!!!

      Μου αρέσει!

      • Χαμάλης permalink
        25 Μαρτίου, 2012 18:51

        Τζιαί συ παλλουκομένος;

        Μου αρέσει!

        • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
          25 Μαρτίου, 2012 22:33

          Χαμάλη έγιναν λάθη .Πρέπι να το παραδεκτείς. Έτσι οπως τοποθετήσαι δείχνει ότι όλα βαίνουν ομαλά και τίποτε δεν συμβαίνει. Βγές έξω να ακούσης τον κόσμο να αφουγκραστής τον παλμό του ανθρώπου που υποφέρει. Ο σκοπός που καταγράφω τα πιο πάνω είναι ότι πολλά μπορούν να γίνουν αλλά δυστυχώς κάποιοι συμπεριφαίρονται όπως τους μεθυσμένους απο την νομή της εξουσίας. Πρέπει και επιβάλλεται η αυτοκριτική ιδιαίτερα στην εποχή που ζούμε ώστε να μπορέσουμε πάνω στα λάθη μας να κτίσουμε.Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται απο κανένα. Φαίνεται όλοι να θεωρούν τους εαυτούς τους αλάνθαστους.Για να μήν παρεξηγο’ύμε εγώ δεν διεκδικώ το αλάθητο.έχω κανει αρκετά λάθη. Λάθη δεν κάνει αυτός που δεν κάνει τίποτε και είναι απλός θεατ’ης

          Μου αρέσει!

  21. Παραλιμνίτης permalink
    25 Μαρτίου, 2012 16:50

    Ε τζιαι που είσαι ρε πολλύ τζιαι λαλίστατε άνεφ ορίων, που σου κακοφάνηκε, γιατί είπε ο Αναστασιάδης, ότι οι συγκλίσεις Χριστόφια-Ταλάτ εν ένα θλιβερό κατάντημα.Αφού ο πρώτος που σιωπηλά είπε έτσι πράμα, εν ο ίδιος ο μάστρος σου, αφού αρνήθηκε να τις υπογράψει ενώπιον των Η.Ε! Ακριβώς για τον ίδιο λόγο, που τωρά κατηγοράς τον Αναστασιάδη.Για να χαιδέψει τα αφτιά των απορριπτικών!Τωρά έρκεσαι τζιαι πουλάς μας τις συγκλίσεις Χριστόφια-Ταλάτ τζιαι περιμένεις που τους άλλους να τις υποστηρίξουν;Μα περιπαίζεις μας ρε;Όντως εξυπνήσαν οι (μισθωτοί) καπόττοι τζιαι γαμούν μόνοι τους!

    Μου αρέσει!

    • 25 Μαρτίου, 2012 19:51

      Παραλιμνίτικον,

      Οι συγκλίσεις είναι εκεί κατατεθειμένες και είτε τις αποδέχεσαι είτε τις απορρίπτεις. Οι «άλλοι» στους οποίους αναφέρεσαι [όπως ας πούμεν ο Αναστασιάδης και προφανώς κι ΕΣΥ] δεν τις «υποστηρίζουν» πλέον γιατί εν μουγιασμένοι επειδή εν τες υπόγραψε ο Χριστόφιας!!! Υποκλίνομαι στο μεγαλείο της πολιτικής σας σκέψης!

      Μου αρέσει!

      • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
        25 Μαρτίου, 2012 22:44

        Θα επιβιώσουμε και με αυτές και χωρίς αυτές. Καμία διαφορά δεν κάνουν και τουλάχιστο με μόνο αυτές δεν λύεται το κυπριακό.άρα βάρτε του ρίγανη και μήν τσακώνεστε άδικα για θέματα άνευ σημασίας τα οποία κάποιοι αναδεικνύουν απλά για να δείχνουν κινητικότητα ή όχι ανάλογα με την περίπτωση του κάθενός.

        Μου αρέσει!

  22. Othellos permalink
    25 Μαρτίου, 2012 18:30

    Ας μας πει κάποιος ΕΝΑ μόνο λόγο γιατί θα ήταν καλό για τον τόπο να επανεκλεγεί ο Χριστόφιας το 2013; Ειδικά από τη στιγμή που δοκιμάστηκε και απέτυχε παταγωδώς;

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      25 Μαρτίου, 2012 19:53

      Οθέλλο:

      Μου αρέσει!

    • 25 Μαρτίου, 2012 20:10

      Λοιπόν παιδιά, εμένα μου θυμίζει αυτήν την κατάσταση, την οποία ο πρόεδρός μας αρνείται να αντιληφθεί:

      Μου αρέσει!

    • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
      25 Μαρτίου, 2012 22:49

      Δηλαδή με αυτό το σκεπτικό η προεδρία της δημοκρατίας είναι για να τους δοκιμάζουμε ούλλους κουτσούς στραβούς ανεξαρτήτως φτάνει να μήν είναι ο προηγούμενος??? Δηλαδή οποιοδήποτε άλλο εκτός απο αυτόν που δοκιμάστηκε??? Για αυτό πάμε απο το κακό στο χειρότερο. Διότι φαίνεται στην κύπρο οι προέδροι βγαίνουν ανάλογα με το ποιός έχει σειρά .Και εις ανώτερα.

      Μου αρέσει!

  23. Ελενα permalink
    26 Μαρτίου, 2012 17:28

    Ανευ, λοιπούμαι αλλά δεν συνεννοούμαστεν. Το να κολακεύετε κάποιον επειδή είναι τέκνο του ΑΚΕΛ δεν σημαίνει ότι του κάμνετε και καλό. Ο πιο αυστηρός κριτής του Προέδρου έπρεπε να είσαστε εσείς που βρίσκετστε πιο κοντά του. Όχι να προσπάθούμε να βρούμε εμείς , μισή καλή πράξη για να του πούμε μπράβο….όπως τα μωρά στο σχολείο…..Εαν δεν θεωρείς επιχειρήματα τις λαθάρες του Χριστόφια που ανέφερα τότε λυπούμε αλλά έχουμε ΑΠΟΛΥΤΩΣ διαφορετική αντίληψη του τι εστί αριστερά!
    Και είναι και το άλλο…ποιο από όλα αυτά ΔΕΝ ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα; Μάλλον , εσύ είσαι αυτός που πρέπει να μας εξηγήσει με επιχειρήματα την αποτυχία στο Κυπριακό,την καταβαράθρωση της οικονομίας, την αύξηση της Ανεργίας …δηλαδή θέλεις αριθμούς για να πειστείς;Πού ζεις!
    Τόσο κακό δηλαδή, είναι να ασκούμε κριτική; Σε κάθε προηγμένη χώρα υπάρχει ολόκληρο επιτελείο από επικοινωνιολόγους που αναλύουν και επεξεργάζονται τις αντιδράσεις εκατέρωθεν για κάθε κίνηση του ηγέτη της χώρας. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εσάς σας κακοφαίνεται!Εν αλάθητος ο Δημήτρης ,ρε κουμπάρε;!

    Χαμάλη μου….
    Ένας έξυπνος Πρόεδρος μετά την κουβέντα στο Μαρί, θα έφκαινε συντετριμμένος, να καθησυχάσει τον κόσμο, να συσκεφθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς, να συζητήσει το θέμα, να παραδεχτεί ότι εκράτησεν τα κιβώτια , να ζητήσει συγγνώμη, να κάμει την γη πηγή να διευκολύνει την οικονομία κλπ. ΤΟΤΕ δεν θα είχε τόση απήχηση το οποιοδήποτε πορισμα του οποιουδήποτε Πολυβίου…Ε, ο δικός μας έκαμεν εντελώς το ανάποδο. Κάτσε τωρά να πείσεις τον κόσμο ότι φταιν οι άλλοι…που επεθάναν τζιόλας.Αν με ρωτάς ο μακαρίτης ο Ιωαννίδης έπρεπε να εκκενώσει την βάση ,πάραυτα. Εν το έκαμεν.
    Διαφορετική θα ήταν η εκτίμηση και του κόσμου ,όμως αν ο Πρόεδρος δεν εκρατούσεν τόσο πεισματικά τα καταραμένα τα κιβώτια στην Κύπρο.Αν ,αν,αν…….
    Ένας έξυπνος πρόεδρος θα άρπαζε ό,τι ευκαιρία του δίνεται μέσα από την κριτική που του ασκείται και θα προέβαλλε το όραμά του για μια ΚΥΠΡΟ όπως μας την εμαθαίναν στα ακτίβ του κόμματος και στις κατασκηνώσεις της ΕΔΟΝ.Όχι να βρίσκεται σε Πανεπιστήμιο και να «τα παίρνει» γιατί είπεν ο Πρύτανης αυτά που είπε….Κάμε ρε παιδί μου, εναν ελιγμό και απάντα έξυπνα! «Συμμερίζομαι το όραμα για πρόοδο και θα κάμω ότι μπρορώ….» Τόσα χρόνια είναι στην πολιτική, τα ευλοημένα!
    Αλλά ΚΑΜΕ ΚΑΤΙ! Δώκε πάνω στα επι μέρους προβλήματα του κόσμου τζιαι ξαλάφρωσέ τον! Μεν χάσκεις σαν το μωρό που εν το παίζουν!
    ΘΑ ΕΓΡΑΦΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ χωρίς λαϊκισμούς και ατάκες……πες μου εσύ και ο Άνευ εαν έχω δίκαιο ή άδικο.
    Τα περί στουππώματος τα αντιπαρέρχομαι, δεν με αφορούν .

    Λοιπον, έτσι για να τελειώνουμεν. Ο λόγος που είναι τόσο φανερή η ανεπάρκειά του είναι ακριβώς επειδή υπάρχουν και στελέχη της κυβέρνησης που κάνουν σωστή δουλεια. Όλοι ξέρουμε ότι ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι γέννημα -θρέμμα ΑΚΕΛ. Κανένας όμως δεν σκέφτηκε ποτέ να πει «Άτε ρε Στέφανε! Παραιτήθου τζι εν καμνεις, γιέ μου για τούντην δουλειάν!»
    Ο Κίκης! Ανάλαβε σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή για τον τόπο και έβγαλε την Κύπρο ασπροπρόσωπη σε πολλές περιπτώσεις…μακάρι να μεν έφευκεν αλλά ας όψεται ο πόνος του ποθκιού(!). Και το κυριότερο, δεν σκέφτηκε ποτέ κανένας να τους βρίσει, διότι ουδέποτε προκάλεσαν με την συμπεριφορά τους.Κριτική και συζήτηση για τις «δηλώσεις του Κυβ. Εκπροσώπου» πολλές. Βρισιές , προπυλακισμοί και υπόδειξη χαμηλού επιπέδου δουλειάς, κανένας.( Να μεν είμαι απόλυτη, κάποιος «στραβός» μπορεί τζιαι να το έκαμεν δεν το εσυγκράτησα…)

    Συγγνώμη παιθκιά αλλά εγώ απαιτώ κάτι καλύτερο για το μέλλον των παιδιών μου από μια κενή περιεχομένου ταπέλλα «Αριστερός».Και ώσπου να τον βρείται οι επιλογές είναι δύο: Ή Νίκος ή Λευκό….

    Μου αρέσει!

Trackbacks

  1. top100 | Lesvosnews.net
  2. ΣΤΑ 1ΟΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ BLOGS ΤΟ NEA SMYRNI LIVE! | Nea Smyrni live

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.