Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο «προκλητικός» Ερντογάν.

20 Απριλίου, 2012

 

«Προκλητικός και πάλι ο Ερντογάν», έγραφε η είδηση στο Cyprusnews. Η παραπομπή οδηγούσε στην ιστοσελίδα του ΑΣΤΡΑ, όπου ο τίτλος ήταν διαφορετικός: «Για «εξάμηνο διάλειμμα» κατά την Κυπριακή Προεδρία έκανε λόγο ο Ερντογάν.»

 

Υπάρχει δηλαδή ποιοτική διαφορά στον τρόπο παρουσίασης, αφού λείπει η … «πρόκληση». Στον αγώνα της «πρόκλησης» πρωταθλητής κρίνεται η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» αφού πρακτικά κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του κάποιος από απέναντι, η περιγραφή αναφέρεται σε … πρόκληση!

 

Αντιλαμβάνομαι πως όταν είναι λίγος ο νους σου, όταν έχεις ατζέντα να εξάψεις τα πνεύματα αντί να ενημερώσεις τον κόσμο, η σχολή της πρόκλησης είναι η πιο εύκολη.

 

Ρίχνεις μια «πρόκληση» και καθάρισες και με τον αρχισυντάκτη σου, και με τους ανυποψίαστους αναγνώστες.

 

Και το έγκλημα συνεχίζεται.

 

Συνεχίζεται γιατί είναι άλλο θέμα η διεκδίκηση των συμφερόντων και δικαιωμάτων μας και άλλο η αδυναμία να δούμε τις πραγματικότητες. Και μια πραγματικότητα που το σύνολο σχεδόν των ΕΚ επιλέγει να ξεχνά είναι πως η Τουρκία *δεν* αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία. Δεν την αναγνωρίζει γιατί υποστηρίζει πως μετά τα γεγονότα του 63-64, η ελληνοκυπριακή πλευρά οικειοποιήθηκε την Δημοκρατία, και η τουρκοκυπριακή πλευρά έμεινε έξω (Οφείλω να αναφέρω πως δεν γνωρίζω πότε έγινε η επίσημη άρση της αναγνώρισης της ΚΔ από την Τουρκία). Αυτό δεν είναι προπαγάνδα, είναι γεγονός που δεν χωρά αμφισβήτηση. Τώρα, εκείνο που συζητείται είναι το κατά πόσον έφυγαν οι Τκ ή τους διώξαμε. Αυτό όμως είναι πολιτική. Στην πράξη οι Τκ *δεν* λαμβάνουν μέρος στην Κυπριακή Δημοκρατία για 50 σχεδόν χρόνια, και σίγουρα πριν από το 1974 όταν καταγράφηκε για τους περισσότερους από εμάς η επίσημη έναρξη του Κυπριακού προβλήματος.

 

Δεν με ευχαριστεί το γεγονός πως η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία. Το ζήτημα γίνεται πιο σοβαρό αν αναλογιστεί κανείς πως οι συνεχείς δηλώσεις των τούρκων πως θα κάνουν «διάλειμμα» στις επαφές με την ΕΕ την περίοδο που θα ασκούμε την προεδρία, δείχνουν μια ανάλογη προσπάθεια δημιουργίας περισσότερης έντασης και απαξίωσης του θεσμού. Αυτά είναι πολιτικές επιλογές της Τουρκίας, με τις οποίες όχι μόνο δεν υποχρεούμαστε να δεχτούμε, αλλά έχουμε κάθε δικαίωμα να την κατηγορούμε για αντιπαραγωγική συμπεριφορά.

 

Η «πρόκληση» όμως που ξεκινά από την αφελέστατη λογική πως η Τουρκία *δεν* δικαιούται να μας αμφισβητεί, είναι πολύ πιο αντιπαραγωγική. Γιατί αγνοεί πλήρως την βάση της θεώρησης του κυπριακού από την άλλη πλευρά.

 

Και ώσπου συντηρούμε τη λογική πως εμείς είμαστε 100% αλάνθαστοι και ευρισκόμαστε εν δικαίω, και πως οι άλλοι φταίνε για όλα, τότε ούτε λύση θα δούμε, ούτε άσπρη μέρα θα έρθει σε αυτό τον τόπο.

 

Και δεν ξέρω πλέον γιατί συνεχίζω να τα γράφω τούτα.

 

15 Σχόλια leave one →
  1. 20 Απριλίου, 2012 09:33

    Αφού τα γράφεις που τα γράφεις, join the (optimist) club:

    http://antzieloshiasmenimagissareal.blogspot.com/2012/04/blog-post_19.html

    Άτε να φκάλουμεν τζιαι κονκάρδες…

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      20 Απριλίου, 2012 14:41

      Ρε Μιχάλη, ειλικρινά με άρθρα σαν τζιείνον που αναδημοσιεύει η Μάγισσα, ή το δικό μου ή τα σχόλια σου, λύνεται; Ε, είμαι σε μια φάση που δεν το πιστέφκω πλέον.

      Μου αρέσει!

      • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΗΚΟΣ permalink
        22 Απριλίου, 2012 18:51

        Σύντομα πολύ σύντομα πολλά πράγματα δεν θα πιστεύετε αλλά θα είναι πραγματικότητα.

        Μου αρέσει!

  2. 20 Απριλίου, 2012 14:19

    Προκλητικός ο Στροβολιώτης…

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      20 Απριλίου, 2012 14:44

      Παύλο ναι, κάποτε γράφω με στόχο να προκαλέσω.

      Αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει αντικείμενον. Οι εθνικιστές δεν ασχολούνται, δεν απαντούν, αφού βλέπουν πως ντε φάκτο γίνεται το δικόν τους…

      Από την άλλη οι φίλοι μας των διαφόρων αποχρώσεων της αριστεράς βρίσκονται σε βαθιά εσωστρέφεια προσπαθώντας να βρουν την ορθογραφία και το συντακτικό της ημέρας Χριστόφιας + 1…

      Μου αρέσει!

  3. αντιστασιακος 1974 permalink
    20 Απριλίου, 2012 14:31

    ο κυριος ιωαννου ειναι απο αυτους που πηραν εκατομμυρια για να περασουν το ιμπεριαλιστικο σχεδιο αναν.οπως τα πηρε και το κομμα σου ταπακουδη.και ακομα τα παιρνετε για να εξυπηρετειτε τα δυτικα συμφεροντα.ιδου πουλησατε την κυπρο στους εβραιους παλε.ο κυριος ιωανου παραδεχθηκε οτι εχει παρε δωσε και με τον στρατο κατοχης αφου ο ιδιος μας ειπε οτι τους συναντησε στο βουφαβεντο σε φιλικο….κλιμα!μας λεει οτι τρωει σε ταβερνες χρηματοδοτωντας το ψευδοκρατος. οπως και ο πανικος νεοκλεους αυτονομος κομμουνιστης και τουρκοπροσκυνημενος!φαινεται οτι ο κυριος ιωαννου δεν θα διστασει να φορεσει και φεσι μαζι με τηνε φημεριδα πολιτης αφου οποτε ανοιγει το στομα του ο φασιστοτυρρανος ερντογαν ο πολιτης γραφει για χερι …..φιλιας απο την τουρκια!

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      20 Απριλίου, 2012 14:46

      Ολέ! Νάσαι καλά φίλε μου! Παει τζιαι ο πονόδοντος (ή μάλλον θα επανέλθει δριμύτερος από το πολλύν γέλιον!).

      Μου αρέσει!

    • 20 Απριλίου, 2012 17:21

      Εκατηγόρησα τον(;) για «trolling» αλλά ήμουν λάθος τζιαι απολογούμαι. Ο άθρωπος εν καταφανέστατα οπαδός σου μαϊ φρεντ Στροβ…

      Μου αρέσει!

    • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΗΚΟΣ permalink
      22 Απριλίου, 2012 18:56

      Αν κρίνουμε απο την ελληνική κοινωνία είναι πολλοί που τα πήραν. Τί πέτυχαν τελικά??? Μία ζωή και στην ιστορία ολόκληρη θα είναι γραμμένοι ως αυτοί που υποθήκευσαν τις τύχες του ελληνικού λαού. Αυτοί στους οποίους επένδυε ο ελληνικόες λάος τελικά και με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται όλα να καταρρέουν. ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΤΕΛΙΚΑ???

      Μου αρέσει!

  4. ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΗΚΟΣ permalink
    22 Απριλίου, 2012 18:47

    Διερωτούμαι πραγματικά όταν πολλοί μιλούν για πραγματικότητες ειδικά στο κυπριακό μεταξύ των οποίων και ο αγαπητοός ΣΤΡΟΒΟΛΙΩΤΗΣ. Εγώ απλά θα παραπέμψω όλους αυτούς που μιλούν για πραγματικότητες σε οποιοδήποτε ελλληνικ’ο λεξικό και να δόυν την ερμηνεία της λέξης πραγματικότητα, Τότε νομίζω θα μπορέσουν να δούν και τα πραγματικά γεγονότα και δεδομένα στο κυπριακό. Το ότι έγινανα λάθην δεν το αμφισβητώ. Σε καμία όμως περίπτωση δεν απεμπολούμε.Να συμβιώσουμε ΝΑΙ . Να πουληθούμε όμως κύριοι ΠΟΤΕ.Δυστυχώς κάποιοι στον ελληνικό και κυπριακό χώρο τα πούλησαν ΌΛΑ ( τουλάχιστο αυτό δείχνουν τα δεδομένα) αλλά πρέπιει κάποιοι να γνωρίζουν ότι απο τη στάχτυ θα αναγεννηθούμε. όταν λέω στάχτυ το εννοώ . Είναι δυστυχώς το ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ στο οποίο έχουμε φτάσει. Και φυσικά τα λέω όλα αυτ’ά όχι για να τα ρίξω σε οποιοδήποτε διότι οι καθαροί υπαίτιοι εμείς είμαστε. Ο ΛΑΟΣ . Που επέτρεψε όλα αυτά , τα αδιανόητα μέν αλλά τα πραγματικά. Οι ξενοι και εχθροί του έθνους καλά κάνουν τη δουλειά τους .Μπράβο τους διότι αυτοί είναι αδιάφθοροι ενώ οι δικοί μας φαίνεται να πούλησαν τα πάντα όχι όμως για τριάντα αργύρια αλλά λόγω του εκμοντερνισμού για πολύ περισσότερα,Ντροπή.. Τις τράπεζες τις πουλήσαμε και τώρα ζητούμε τη στήριξη του κράτους. ΑΗ στο διάβολο σιχαμεροί και ανοίκανοι που εν ονόματι του χρήματος θέσατε την πατρίδα σας σε αυτοί την δύσκολη κατάσταση. Δεν σας έφταναν αυτά βγάλατε και όλες τις καταθέσεις στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες για να κερδίσετε περισσότερα. ΝΤΡΟΠΗ , ΝΤΡΟΠΗ. Δεν αρθήκατε κύριοι στο ύψος των περιστάσεων που η ίδια η πολιτεία σας ενεπιστέφθη και τα διαλύσατε όλα.Διαλύσατε κάθε πιθανότητα επιβίωσης και σύντομης ανόρθωσης αυτού τπου τόπου . Δυστυχώς όμως τα εντεταλμένα όργανα ενώ θα έπρεπε να δράσουν άμεσα και να σας θέσουν πρό των ευθυνών σας εδώ και αρκετούς μήνες δυστυχώς αδρανούν . Έχουν προσαρμοστεί σε αυτ’ό το γενικό κλίμα αδράνειας που επικρατε’ί. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑς ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ.έρχεται όμως η πυρά του φούρνπου και για εσάς.

    Μου αρέσει!

    • Χαμάλης permalink
      22 Απριλίου, 2012 19:59

      Α ρε φίλε! Τζιαί να φανταστείς ότι τον τζιαιρόν που ήταν να αντικατασταθεί ο Ανδρέας Παπανδρέου, ανάμεσα στον Σημίτην τον Αρσένην τζιαί τον Τσαχατζόπουλο, εμείς οι Κυπραίοι στην πλειοψηφίαν μας επροτιμούσαμεν τον Τσοχατζόπουλο. Ορίστε τα!

      Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        22 Απριλίου, 2012 21:09

        Χαμάλη, ενώ παραδέχομαι πως ήμουν τζιαι εγώ στο 90% που είχεν ενθουσιαστεί με το δόγμαν τζιαι τους πυραύλους (στην αρχήν) τον Σημίτη τον προτιμούσα αφού από τον καιρό που σπούδαζα ένας σοφός καλαμαράς μου είχε πει να θυμάμαι εκείνο το όνομα…

        Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      22 Απριλίου, 2012 21:06

      Αποφασιστικέ μου, πέραν από γενικότητες και κατάρες, έχουμε και λίγες προτάσεις;

      Μου αρέσει!

      • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΗΚΟΣ permalink
        22 Απριλίου, 2012 22:27

        Αγαπητέ Γιάννο τα πιο πάνω δεν είναι γενικότητες αλλά πραγματικότητες. Φαίνεται μπέρδεψες την πραγματικότητα απο την γενικότητα.Το τί καταγράφεται πιο πάνω μας αφορά όλους , την συμπεριφορά μας τις ενέργειες και πράξεις μας ενός εκάστου διότι απο αυτά αρχίζουν ΌΛΑ. Αυτό είναι το μήνυμα.Ο ίδιος ο άνθρωπος να συνέλθει και να συλλογιστεί πού είμασταν και πού φτάσαμε. Να κάνουμε την αυτοκριτική μας . Και εάν νομίζουμε ότι εμάς δεν μας αγγίζουν όλα αυτά τότε κάποιοι πλάνην οικτρά πλανόνται. Η κρίση είναι έξω απο το σπίτι ενός εκάστου εξ υμών και σε αρκετούς ήδη μπήκε απο την μιά πόρτα και βγήκε απο την άλλη σαρόνοντας τα πάντα.
        Τώρα πρέπει να πούμε ότι τόσο ο ιδιωτικός όσο και ο δημόσιος τομέας χρειάζεται πλήρη αναδιοργάνωση , πλήρη αλλαγή νοοτροπίας και ένα νέο ξεκίνημα.

        Μου αρέσει!

    • 24 Απριλίου, 2012 06:50

      Θυμωμένη ανάρτηση. Δικαίως. Η προπαγάνδα τόσων χρόνων έκαμε καλά τη δουλειά της. Θέλω να κάμω δημοσκόπηση σε άτομα κάτω των 40 και να ρωτήσω μερικές πολλά ενδιαφέρουσες ερωτήσεις… Αλήθεια, είμαι περίεργος…

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.