Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποιανού είναι Υπουργός Οικονομικών ο Βάσος Σιαρλή;

23 Μαΐου, 2012

Και ενώ προσπαθούσα να βρω λίγο χρόνο να γράψω πάλι για την οικονομία, πάλι για την ανεπαρκή μας κυβέρνηση, ήρθε η νέα ανάρτηση του Μιχάλη Περσιάνη, στην οποία αναδημοσιεύει ένα σημειωματάκι που παρεισέφρησε μέσα στο επίσημο βιογραφικό ενός εκ των προτεινόμενων  για το ΔΣ της Λαϊκής.

Αντιγράφω:

Όλοι οι άνθρωποι του Άντρου!

Μα είναι δυνατόν να τα έκαμαν πάλι θάλασσα;

Αλλά κυρίως είναι δυνατόν να τίθεται θέμα κομματικής έγκρισης για τα άτομα που θα στελεχώσουν το ΔΣ μιας υπό κρατικοποίηση έστω, αλλά πάντως μιας σημαντική επιχείρησης, η οποία φυσικά, στόχο θα έχει την ορθή επιχειρηματική δράση, και όχι την κομματική ανταπόδοση;

Η μήπως, έτσι έπρεπε να ήταν;

Και είναι δυνατόν να βρίσκεται κάποιος εκ των προτεινόντων, δηλαδή είτε ο Υπουργός κ. Σιαρλή είτε ο Κεντρικός Τραπεζίτης κ. Δημητριάδης, να βάζουν μέσα στα κριτήρια και την κομματική έγκριση;

(Η χρήση της Αγγλικής στο σημείωμα πάντως, παραπέμπει στον για πολλά χρόνια καθηγητή στο Λέστερ, νέο διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.)

Άσε που όπως φαίνεται η αναφορά στον «Άντρο» φαίνεται να έγινε από τον ίδιο τον προτεινόμενο!

Εξαιρετικά κακή αρχή σε αυτή τη δουλειά.

……………………………………………………………………………..

Τελοσπάντων, ας πάμε στο θέμα μας.

Σε αυτό το ιστολόγιο έχει τεθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό,-  αυτή εδώ η ανάρτηση γράφτηκε πριν από 6 μήνες-, το επιχείρημα πως ναι μεν οι τράπεζες μας έχουν πρόβλημα, το οποίο όμως αναδεικνύεται σε μέγιστο  πρόβλημα για το  ίδιο  το κράτος, μόνο όταν τεθεί θέμα στήριξης τους, κάτι που θα φανερώσει τη δυσκολία ή την αδυναμία του κράτους να κάνει κάτι τέτοιο. Και εδώ που τα λέμε, είναι φοβερό που λίγοι πρόσεξαν αυτή τη λεπτομέρεια: ανακοινώνει το κράτος μια τεράστια πιθανή οικονομική υποχρέωση ύψους 1.8 δις, χωρίς να μπορεί να εξηγήσει από πού θα βρεθούν αυτά τα λεφτά.

Οι βουλευτές έμειναν ικανοποιημένοι;

Το κράτος μας λοιπόν στην καλύτερη περίπτωση θα δυσκολευτεί, ή θα αποτύχει να φέρει εις πέρας μια υποχρέωση που επέλεξε να αναλάβει.  Κατά την άποψη μου αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της οικονομίας μας  και όχι το – όντως πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει κυρίως η Λαϊκή.

Αυτό το ζήτημα αναφέρεται πλέον σχεδόν από όλους τους οικονομικούς αναλυτές, και φυσικά τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης. Δεν ξέρω αν διαβάζουν  αυτό το ιστολόγιο, αλλά κάλιο οργά παρά ποτέ.

Και αυτό, τη στιγμή που ο πρόεδρος και στελέχη του κόμματος του επιμένουν με εμφανή κακεντρέχεια και άκοπη απλοϊκότητα, πως «εμείς είμαστε σωστοί», «τα προβλήματα τα δημιούργησε ο κακός Ορφανίδης που δεν έλεγξε καλά τους άσχετους τραπεζίτες». (Και να το έλεγαν αυτό, θα είχαν έλεος, μένουν μόνο στον Ορφανίδη.)

Ο Βάσος Σιαρλή όμως αναφέρθηκε πολλές φορές στο βασικό μας πρόβλημα, στο ζήτημα της αξιοπιστίας της οικονομίας της Κύπρου.

Στην πιο κάτω συνέντευξη που αναδημοσιεύει η Stockwatch, ο κ. Σιαρλή λέει και άλλα ενδιαφέροντα.

Για τον πιθανό νέο διακρατικό δανεισμό, που  πολλοί χαιρετίζουν ως επιτυχία, και ως απεξάρτηση από τι «κακές» αγορές:

« Με το γνωστό διπλωματικό του στυλ, ο κ. Σιαρλή απέφυγε να αποκαλύψει αν οι χώρες που βρίσκεται σε επαφή το υπουργείο Οικονομικών για διμερή δανεισμό είναι η Κίνα, η Ρωσία ή Ινδία.

Πρόσθεσε πάντως ότι η συγκεκριμένη επιλογή δεν είναι και η πιο συμφέρουσα λόγω επιτοκίου.

«Η συγκεκριμένη προσέγγιση δεν είναι επιθυμητή διότι κατά πάσα πιθανότητα το επιτόκιο θα είναι ψηλό και όταν μια χώρα είναι στην ευρωζώνη το πιο σωστό είναι να παραμένει εντός της ευρωζώνης και του Μηχανισμού που σου προσφέρει για να σε βοηθήσει να ανταποκριθείς στις ανάγκες σου».

Η πιο κάτω παραδοχή κονταροχτυπιέται με την μη – οικονομική επιχειρηματολογία Χριστόφια:

«Διευκρίνισε ότι για τις χώρες που έχουν δυνατή και σταθερή οικονομία ο δανεισμός γίνεται χωρίς κανένα όρο.»

Τις «κακές» αγορές όχι μόνο τις θέλουμε, αλλά θα επιδιώξουμε να τις ξαναβάλουμε στο παιγνίδι:

«Διευκρίνισε ότι υπάρχουν τρεις τρόποι για να πεισθούν οι Ευρωπαίοι και να ανοίξουν οι αγορές χρηματοδότησης προς την Κύπρο.

Πρώτον, η τήρηση της δέσμευσης που έχει υπογράψει η Κύπρος σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ, για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό από το 2014 και μετά.

Δεύτερο η λήψη μέτρων εξυγίανσης ώστε να καλυφθεί η απόκλιση των €150 εκ. – €200 εκ. από το στόχο του δημοσιονομικού ελλείμματος της τάξης του 2,5% το 2012.

Τρίτον, η επίλυση διαρθρωτικών προβλημάτων τα οποία αδυνατίζουν διαχρονικά την οικονομία όπως είναι το μέτρο που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη διάλογος με τις συντεχνίες και εργοδοτικές οργανώσεις για αναδιάρθρωση της ΑΤΑ.»

Ωπα, και που πήγαν  οι τράπεζες;;;

Η έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ θα είναι μια νίκη σε βάρος των «μνημονιακών», και ένα μάθημα στις «κακές» αγορές  λένε διάφοροι:

«Σε περίπτωση που η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ θα είναι οδυνηρότατο πλήγμα για την Κύπρο, την οποία θα παρασύρει με πολλές άλλες χώρες της ΕΕ σε πολύ δύσκολες καταστάσεις.»

Ο νεοφιλελεύθερος ιδιοκτήτης αυτού του ιστολογίου προσυπογράφει και στηρίζει τον υπουργό οικονομικών κ Σιαρλή, της κυβέρνησης του κομμουνιστή μας προέδρου κ. Χριστόφια.

74 Σχόλια leave one →
  1. 23 Μαΐου, 2012 18:15

    ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

    Σε σχέση με τα βιογραφικά σημειώματα που δόθηκαν σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης για διορισμό μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Λαϊκής Τράπεζας, ο Υπουργός Οικονομικών κος Βάσος Σιαρλή επιθυμεί να δηλώσει τα ακόλουθα:

    Ζήτησα από διάφορους μη κομματικούς παράγοντες, εισηγήσεις για τους διορισμούς στο Διοικητικό Συμβούλιο της Λαϊκής Τράπεζας. Μου δόθηκαν διάφορα βιογραφικά σημειώματα προτού προχωρήσω σε διαβούλευση με το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

    Δηλώνω κατηγορηματικά ότι για το διορισμό του κου Μάριου Χατζηγιαννάκη δεν ενημέρωσα εκ των προτέρων κανένα Αρχηγό κόμματος και ούτε εισηγήσεις δέχθηκα από κανένα αρχηγό κοινοβουλευτικού κόμματος ή κομματικούς παράγοντες. Ειδικότερα, επειδή στο σημείωμα που μου στάληκε με το βιογραφικό του κου Χατζηγιαννάκη και δόθηκε ακολούθως στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής γίνεται αναφορά στο όνομα «΄Αντρος» κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε τυχόν συσχετισμούς που αφορούν το Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, δηλώνω απερίφραστα ότι εγώ ουδέποτε μίλησα με τον κο. Κυπριανού για το θέμα του διορισμού των μελών στο Δ.Σ. της Λαϊκής Τράπεζας». Επίσης, δηλώνω ότι, ουδέποτε έλαβα υπόψη μου την αναφορά στο όνομα «Άντρος».
    23 Μαΐου 2012.

    Μου αρέσει!

  2. ΛΟΙΖΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ permalink
    23 Μαΐου, 2012 18:18

    Άτε τωρά…πρέπει να γυρεύκουμεν άλλον Άντρο που διορίζει. ΠΙστεύω ότι θα είναι ο Άντρος Κουλουμπρής που εν προπονητής στην ΠΑΕΕΚ

    Μου αρέσει!

  3. ΛΟΙΖΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ permalink
    23 Μαΐου, 2012 18:19

    Έχω τζι ένα καλαδερδό Άντρο αλλά εν στην Αυστραλία. Λαλείς;

    Μου αρέσει!

  4. ΤΟΧΟΤΗΣ permalink
    23 Μαΐου, 2012 18:22

    Τώρα ξέρεις ποιο είναι το μεγάλο πρόβλημα; Ο Άντρος, θέλει να παίξει για την προεδρία της ΔΗμοκρατίας. Με δύο σημειώματα ρουσφετιών που έχει βγάλει στη δημοσιότητα έχει καεί. Και δεν είναι κοντά και ο Νίκος. (Δεν έχω μιλήσει για τον Κατσουρίδη) να του απλώσει λίγο γιαούρτι

    Μου αρέσει!

  5. aucerisier permalink
    23 Μαΐου, 2012 18:30

    Άτε. Έπεισες μας. Τωρά πρέπει να υιοθετίσουν οι αριστεροί τες προτάσεις των δεξιών φιλελευθέρων για να σωθούν που την καταστροφήν μες την οποίαν οι ίδιοι δεξιοί φιλελεύθεροι εκουντήσαν τον τόπον.

    Παίζεις μας τζιαι τον οικονομολόγον. Εδώ στην Ελλάδαν όι μιαν Άτα, όι τους δημοσιους, την εργατουπαλληληκήν τάξην εγαμήσαν με μειώσεις των μισθών 15, 30, 50 % τζιαι τίποτε δεν εσάστην, τζιαι εσύ θα σάσεις την οικονομίαν πον ποσπασμένη που την χρεοκοπίαν των τραπεζών με το να κόψεις την ΆΤΑ τζιαι να αλλάξεις τον Χριστόφκιαν.

    Η κκελλέ σας εν μες την βούρκαν, τζιαι αν ήμουν κακός ήταν να σας θωρώ τζιαι να σιαίρουμαι, αλλά λυπούμαι τζιαι γώ μαζίν σας ρε γαμώ το.

    Μου αρέσει!

    • 23 Μαΐου, 2012 18:48

      Κουμπάρε, χώνεψέ το: άλλο καπιταλισμός κι άλλο διαφθορά. Η τελευταία είναι άλλωστε αρετή του Andros and his People…

      Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      23 Μαΐου, 2012 20:44

      Φίλε, η κρίση που περνούμε είναι φυσιολογικό χαρακτηριστικό του καπιταλισμού, αλλά έγινε χειρότερη λόγω ανικανότητας και κακής διαχείρισης.

      Είναι την ίδια ώρα και ξεχωριστή, αφού έχει να κάνει και με συστημικούς λόγους, όπως η προφανώς λανθασμένη αρχιτεκτονική του Ευρώ.

      Στο στήσιμο του ευρώ συνέβαλε και η δεξιά και η αριστερή Ευρώπη, άρα η ανάγκη σου να χωρίσεις τον κόσμο βάσει ιδεολογίας παρά ικανότητας, μάλλον εν στέκει.

      Στην Ελλάδα μπορεί να μεν εσάστην τίποτα μέχρι τώρα, και μπορεί ακόμα να γίνει χειρότερα – δεν υπάρχει εγγυημένη συνταγή. Μπορείς να μου πεις κανέναν άλλον σίγουρον τρόπον με τον οποίον θα εσάζετουν;

      Την ΑΤΑ είναι ο υπουργός της κυβέρνησης Χριστόφια που αναγνωρίζει πως έχει λάθος και θέλει να την αλλάξει. Αν έχεις διαφωνία, αποτάθου σε εκείνον!

      Ο Χριστόφιας θα φύγει όχι μόνο γιατί είναι ανεπαρκής, αλλά και γιατί η θητεία του ξεκαθάρισε και ένα άλλο θέμα: όταν παίζεις στο γήπεδο του καπιταλισμού, δεν παίζεις με κανόνες άλλου συστήματος.

      Αν μείνει ένα καλό, ίσως να είναι η ανάγκη του ΑΚΕΛ να επανιδρυθεί σαν ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

      Τα κείμενα μου τα υπογράφω ως Στροβολιώτης, και όχι με το δίπλωμα της επιστήμης που είχα πάρει, λίγο πολύ τον ίδιο καιρό που το έπαιρνες και συ στο δικό σου κλάδο.

      Μου αρέσει!

      • 24 Μαΐου, 2012 23:59

        Μπορεις να μας ονομασεις ενα κανονα αλλου συστηματος πληζ με το οποιο επαιξεν ο Χριστοφιας; Μπορει να εχουμεν παγκοσμια πρωτη σε κατι πρωτοφανες τζαι να μεν το ξερουμε…

        ή μηπως εννοεις πλαγίως να καταργηθεί το δικαιωμα των αριστερων να υποβαλλουν υποψηφιοτητα για Προέδροι;

        Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          25 Μαΐου, 2012 06:27

          Όχι, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους αριστερούς. Έχω πρόβλημα με τους ανίκανους και τους υποκριτές.

          Μου αρέσει!

  6. 23 Μαΐου, 2012 18:46

    Δηλαδή οι κομματοκράτωρες αποφάσισαν πίσω από τις πλάτες των πολιτών πως θα χειριστούν ένα πρόβλημα που προκάλεσε η ύπαρξη, δράση και ανοχή τους. Με άλλα λόγια, τα μικρόβια που προκάλεσαν την σημερινή σήψη, θέλουν νάχουν λόγο και στη θεραπεία.
    Κάθε φορολογούμενος θα επωμιστεί από 2 χιλιάδες και ευρώ ώστε να εξασφαλίσει κάθε κομματική παράταξη πως η όποια έρευνα ή ενέργεια της τράπεζας δεν θα επηρεάσει τα δικά της συμφέροντα, έχοντας διορίσει τα δικά της κομματόσκυλα στο ΔΣ της Λαικής με δικαίωμα βέτο!

    Σημειώνω πως κάποιοι του Συναγερμού έλεγαν χτες πως δεν θα δέχονταν ακελικούς να διοριστούν στο ΔΣ της Λαικής, έστω κι αν διορίζονταν και δικοί τους.

    Μου αρέσει!

    • 23 Μαΐου, 2012 20:29

      Τούτη η λαϊκιστική φρασεολογία περί κομματόσκυλλων, όλοι τρώσιν, κλπ, είναι λαϊκισμός της μπακκίρας. Είτε θεληματικά είτε όι, αντίς να βάλλετε επιχειρήματα με το να ξερνάτε τα ποθυμένα σας πας τους πολιτικούς δεν κάμνετε τίποτε άλλον παρά τζιείνον που κάμνουν οι χρυσαυγίτες, τζιαι γράψετε το όπου θέλετε, αν έρτει κρίση, τούτον το κλίμαν που δημιουργείτε θα σας τους φέρει τζιαι τζιεικάτω 10%. Ήδη η πρώτη φάση εσυντελέστην πέρσυ τον Ιούλην.

      Οι άγιοι ιδιώτες που εχειρηστήκαν κεφάλαια ίσα με πολλά εθνικά εισοδήματα του τόπου με τους νόμους της οικονομίας (ΣΑΣ λαλεί τζιαι ο Άνεφ), στο τέλος επαίξαν τα κουμάριν πάνω στο χειρότερον προϊόν τζιαι εχάσαν τα. Too big to fail, εβάλαν τον νούρον μες τα σσιέλλια τζιαι πήαν στους πολιτικούς να βάλουν την καμπούραν τους πουκάτω να τους σώσουν. Τι θέλεις που έναν αριστερόν πολιτικόν κόμμαν; Να κάτσει την υπογραφήν του σε αντίθεσην μάλιστα με το λαϊκόν αίσθημαν των μελών του, να φκάλει 1.8 δίσ που το κράτος τζιαι να μεν έχει κανέναν έλεγχον;

      Εσύ ποιός είσαι ρε κουμπάρε που θα πεις τον άλλον κομματόσκυλλον; Αν είσουν καρτζίν του τζιαι εθώρες τον μες τα μμάθκια ήσιαν να του μιλάς έτσι;

      Να φύουμεν τους πολιτικούς τζιαι να βάλουμεν τους μπλόγκερ να κυβερνούν…

      Έτην σίψην που λάλες προχτές κουμπάρε Στροβολιώτη. Έτην πουκάτω που τες αναρτήσεις σου. Στην Ελλάδαν ονομάζουνται Μηχαλολιάκοι, Καμμενοι Τσίμεροι και σία λίμιτετδ, σφύρα τζιαι θα τους έχεις τζιαι τζιεικάτω. Προς το παρόν είμαστιν εις τα μπλόγκς.

      Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        23 Μαΐου, 2012 20:51

        «Τι θέλεις που έναν αριστερόν πολιτικόν κόμμαν; Να κάτσει την υπογραφήν του σε αντίθεσην μάλιστα με το λαϊκόν αίσθημαν των μελών του, να φκάλει 1.8 δίσ που το κράτος τζιαι να μεν έχει κανέναν έλεγχον;»

        Ναι.

        Η ορθή διαχείριση μιας επιχείρησης δεν θα έπρεπε να έχει σχέση με το κόμμα. Το όποιο κόμμα. Για μένα θα ήταν αρκετό να γίνουν οι διορισμοί βάσει ικανοτήτων, και με επισήμανση του γεγονότος πως οι μέτοχοι που πρέπει να εξυπηρετήσουν οι σύμβουλοι είναι το σύνολο του λαού.

        Ενόμιζα πως σε τούτα τα ελάχιστα εμπορούσαμεν να συμφωνήσουμεν.

        Μου αρέσει!

        • 23 Μαΐου, 2012 21:05

          Στροβολιώτη, τι περιμένεις από έναν απολογητή του Andros and his People;

          Μου αρέσει!

        • 24 Μαΐου, 2012 01:15

          Ξέρεις καμιάν δυτικήν χώραν όπου η πολιτική εξουσία δεν εξασκείται που τα κόμματα τζιαι δή που το κυβερνών; Τζιαι να ήταν ο Άντρος του Ακέλ που είχεν γνώμην για έναν πολιτικόν διορισμόν, γιατί ό Άντρος δηλαδή να μεν μπορεί να κρίνει για έναν άτομον που η πολιτική εξουσία θα προτείνει για να εξυπηρετήσει το κοινόν συφφέρον τζιαι του νέου μετόχου κράτος τζιαι όχι μόνον τζιείνον των μετόχων ιδιωτών; Ποιόν εν να ρωτήσουν; Τον μπλόγκερ αντιπολιτευόμενον; Άλλον ένας πολιτικός διορισμός τζιαι άλλον ο διορισμός θυρωρού στην πολεοδομίαν που πρέπει να περάσει με εξετάσεις.

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          24 Μαΐου, 2012 07:03

          Συνεχίζω να διαφωνώ. Τα μέλη των ΔΣ δεν βρίσκονται εκεί για να εκπροσωπούν τα κόμματα τους. Βρίσκονται εκεί για να πάρουν τις σωστές αποφάσεις βάσει των γνώσεων και των ικανοτήτων τους.

          Τώρα, αν η αναφορά στον Άντρο είχε να κάμει με τις γνώσεις και τις ικανότητες του ανθρώπου (που φαίνεται τις έχει….), είναι άλλο ζήτημα…

          Μου αρέσει!

      • 23 Μαΐου, 2012 20:59

        Κατ΄ αρχήν θέλω να σου πως το σχόλιό σου, ως συνήθως, χαρακτηρίζει η γκαιμπελική χυδαιότητα του χαμάλη που την επιβεβαιώνει και υπογραμμίζει η ατυχής σου αναφορά σε «λαϊκιστική φρασεολογία» και η εμετική σου προσπάθεια να με ταυτίσει με τους χρυσαυγίτες, απλώς και μόνο επειδή τόλμησα να ασκήσω κριτική στο αγαπημένο σου κόμμα το ΑΚΕΛ που τυγχάνει να είναι ένα από τα πιο διεφθαρμένα στην Κύπρο…
        Αντιλαμβάνομαι φυσικά πως επειδή δεν έχεις τίποτα να προτείνεις εκτός από σάιενς φίξιον ηκονομιξ και την συνήθη άρνηση του ΣΥΡΙΖΑΚΚΕΛ την οποία υπερασπίζεσαι ως πιστό κομματόσκυλο μέχρις εσχάτων ενοχλείσαι. Λοιπόν πολύ ευχαρίστως να σου το πω κατάμματα και κατάφατσα.

        Μου αρέσει!

        • 24 Μαΐου, 2012 01:22

          Κομματόσκυλλον!!! Άτε ρε ούστ. Μόνον εσύ μπορεί να έχεις απόψεις για τα κόμματα, τζιαι μάλιστα με δικαίωμαν να βρίζεις τους πάντες τζιαι τα πάντα πίσω που το κκίπορ σου. Εν είπα ότι είσαι χρυσαυγίτης. Είπα ότι χρησιμοποιείς την φρασεολογίαν τους τζιαι τες μεθόδος τους για να πολιτευτείς. Βρισιά, μηδενισμός, υποτίμηση… Εν αλήθκεια ότι εν είσαι εθνικιστής. Τούτον αναγνωρίζω σου το. Αλλά πιο ιδεολογικά ψατζιεμένον εν είδα για υπέρμαχον του καπιταλισμού.

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          24 Μαΐου, 2012 07:09

          @aceras Ναι, δεν είπες πως είναι Χρυσαυγίτης. Αλλά έκρινες στη βάση της λογικής πως αριστερός = καλός/σωστός, δεξιός = κακός/λανθασμένος.

          Η βασική άμυνα της αριστεράς όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα δηλαδή.

          Αυτή η άμυνα που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον και το καλοκαίρι μετά το Μαρί, και η οποία όχι μόνο δεν κατάφερε να διασώσει τον Χριστόφια, αλλά έπληξε και καίρια την αξιοπρέπεια του χώρου αυτού…

          Μου αρέσει!

        • 24 Μαΐου, 2012 07:35

          Είναι ακριβώς τούτο που λες Στρόβο. Ήταν κακοί π.χ. ο Μακάριος και ο Σπύρος που δεν διόριζαν αριστερούς με βάση κομματικά κριτήρια αλλά καλός ο Andros and his People που επιβάλλει κομματικούς στη Λαϊκή και στέλλει και email για κομματικούς διορισμούς και προαγωγές στο δημόσιο…

          Μου αρέσει!

      • 24 Μαΐου, 2012 05:59

        Δεν έχω καμιά αντίρρηση αν ένα κυβερνόν κόμμα κυβερνά και στα πλαίσια αυτά ασκεί την εξουσία (και δεν την εξασκεί γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως ‘η κυβέρνηση προπονεί και εκγυμνάζει την εξουσία’). Αλλά αξιοκρατικά και όχι μέσω κομματικών εντεταλμένων. Και εχω δικαίωμα να το αναμένω και να το απαιτώ και ως πολίτης, και ως φορολογούμενος και ως μπλογκερ και να εμμένω σε αυτό. Αν θέλει να κάνει πολιτικους διορισμούς κάποιος, ας τους κάνει στο κόμμα του, ας τους κάνει στο υπουργικό συμβούλιο άμα βγει πρόεδρος. Φαίνεται πως το πρόβλημα σου είναι αυτό, πως με τις τρεις πιο πάνω ιδιότητες δεν ταυτίζομαι με αυτό που σου επιβάλλει ο κομματικός σου πατριωτισμός του στιλ my party, right or wrong.
        Και κάτι άλλο: Εάν είναι ο Άνδρος του ΑΚΕΛ, όπως ισχυρίζεσαι, πράγματι ο Andros and his People, κάτι που ο υπουργός επιχείρησε χτες να διαψεύσει, ναι έχω ένα πρόσθετο λόγο να ασκώ κριτική μια και το κόμμα που συνεχώς έχεις ανάγκη να υπερασπίζεσαι με κάθε μέσο, συμπεριλαμβανομένης και της προσωπικής επίθεσης, είναι το λιγότερο αξιοκρατικό στην Κύπρο. Κοίτα άλλωστε, τα έργα του Demetris and his People και θα καταλάβεις. Αν και πάλι δεν νομίζω…

        Α, και κάτι άλλο: όταν προκαλούμαι θα απαντώ. Φυσικά δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί μια γενική αναφορά σε κομματόσκυλα σε ενόχλησε τόσο πολύ που αρχίζεις να υπερασπίζεσαι το ΑΚΕΛ και να αμφισβητείς το δικαίωμά μου να εκφράζω την άποψή μου εκτός φυσικά, κι αν θεωρείς πως θίγεσαι…

        Και κάτι τελευταίο πριν το ξεχάσω… Δεν ήταν ο Χατζηγιαννάκης, εκείνος που ήθελε να θέσει τέρμα στην ομηρεία των μετόχων της Δήμητρας, μεσολαβώντας ως στέλεχος της Εγνατίας επενδυτικής το 2004, αν θυμάμαι σωστά, για την υποβολή μιας δημόσιας πρότασης από μια εταιρεία με έδρα τα Τσάνελ Άιλαντς σε μια τιμή μερικά σεντ ανώτερη της χρηματιστηριακής αξίας της μετοχής αλλά κατά πολύ κατώτερη από την εσωτερική της αξίας; Αν θυμάμαι καλά, η τιμή της δημόσιας προσφοράς ήταν γύρω στα 25 σεντ, της χρηματιστηριακής αξίας 19 σεντ ενώ η εσωτερική αξία ήταν ένα δεκασέλινο…

        Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          24 Μαΐου, 2012 07:16

          Πάντως ο Περσιάνης αναφέρει πως το βιογραφικό του Χατζηγιαννάκη δείχνει ενδιαφέρον.

          Ενδιαφέρουσα η ιστορία με τη Δήμητρα…

          Μου αρέσει!

        • 24 Μαΐου, 2012 09:17

          Δήλωση Γενικού Γραμματέα ΚΕ ΑΚΕΛ, Α. Κυπριανού

          Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με το διορισμό του κ. Χ΄Γιαννάκη στο Δ.Σ. της Λαϊκής Τράπεζας, θα ήθελα να αναφέρω τα ακόλουθα:

          1. Το σχετικό σημείωμα απεστάλη στον Υπουργό Οικονομικών, από οικονομικό παράγοντα του τόπου.

          2. Δεν γνωρίζω τον κ. Χ΄Γιαννάκη και ούτε πρότεινα τον ίδιο ή οποιοδήποτε άλλο στον Υπουργό Οικονομικών. Οι όποιες τοποθετήσεις του ΑΚΕΛ σε ότι αφορά τα πρόσωπα που θα αναλάμβαναν, έγιναν από τους εκπροσώπους μας στην Επιτροπή Οικονομικών.

          3. Το όνομα του κ. Χ΄Γιαννάκη έγινε αποδεχτό από όλα τα πολιτικά κόμματα μόλις κατατέθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών. Αν τα υπόλοιπα κόμματα θεωρούν ότι θα πρέπει να υποβάλει την παραίτηση του, το ΑΚΕΛ δεν έχει κανένα απολύτως λόγο να διαφωνεί.

          Άντρος Κυπριανού
          Γενικός Γραμματέας ΚΕ ΑΚΕΛ

          (Ποιος είναι άραγε τελικά ο Andros and his People που μπορεί να διορίζει τραπεζίτες);

          Μου αρέσει!

    • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΗΚΟΣ permalink
      25 Μαΐου, 2012 16:51

      Συνέλθετε όλοι αγαπητοί φίλοι διότι με τις όλες εξελίξεις φαίνεται να λύθηκε το πάζλ και ο κάθε κατεργαραίος πρέπει να κάτσι στη θέση του. Τελικά όλοι βολεύονταν απο όλους τους χώρους. Μήν τσακώνεστε ποιός είναι ποιού. ήταν οι ιδιώτες στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών, υποτίθεται άνθρωποι επαγγελματίες επιχειρηματίες , αδιάφθοροι κ.λ.π. και πολεμούσαν για την εξυπηρέτηση υποτίθεται των συμφερόντων των μετόχων. Στο μεταξύ μεχρι πρόσφατα κατηγορούσαν τους κυβερνητικούς στο λαό ότι πάει σχόλασε , διαλύθηκε η οικονομία του τόπου λόγω των κυβερνητικών που παίρνουν παχουλλούς μισθούς κ.λ.π. Θα μου πείτε γιατί τα λές όλ α αυτά. Τα λέω αγαπητοί φίλοι διότι πλέον δεν πιστεύω κανένα αν λάβουμε υπόψη και το τί συνέβηκε στην Ελλάδα. Γιατί δηλαδή να τσακώνομαι εγώ ή εσείς εάν διορίστηκε μέλος του Δ.Σ. της λαικής απο το ΑΚΕΛ ή απο το ΔΗΚΟ ή απο την ΕΔΕΚ κ.λ.π. Ο λαός και όλοι μας θα πρέπει να προβληματιστούμε πώς αλλάζουμε πλέον τομές και πώς διασφαλίζουμε την θωράκιση του κράτους μας διότι φαίνεται ότι κάποιοι επιτήδιοι ενήργησαν για ίδιο όφελος με αποτέλεσμα η πατρίδα να τεθεί σε πλήρη κίνδυνο. Ψέματα??? ΄΄οταν ακούμε κουβέντες του είδους δεν είναι η ώρα για να δούμε ποι’ός φταίει τί σημαίνει αυτό???? Θέλουν να τα καλύψουν όλα φ’ιλοι διότι οι ένοχοι φαίνεται ότι εάν αποκαλυφθούν θα κρατούν γραμμή μήκους απο την Λευκωσία μέχρι τη Λεμεσό. Αυτή είναι η πραγματικότητα πιστεύω και σε σχέση με το τί αποκαλύπτεται με τις υποθέσεις στην Ελλάδα πιστεύω προσωπικά ότι δεν είναι τυχαία. Θα ακούσουμε και άλλα πολλά. Αυτοί που τα πήραν απο τους ξένους έχω την αίσθηση ότι αυτοί οι ξένοι θα τους αποκαλύψουν όλους με το δικό τους τρόπο. Οι πύργοι που κτίστηκαν και τα μεγάλα πολυτελή γραφεία και ο πλούτος που παρουσίασε η Κύπρος γενικά τα τελευταία δέκα χρόνια δεν είναι μέσα στα πλάισια τα φυσιολογικά. όλοι τα έβλεπαν όλοι τα γνώριζαν , όλοι τα αφουγράζονταν αλλά όλοι τα άφηναν διότι βολεύονταν όλοι. Κάποιοι όμως στο εξωτερικό φαίνεται να αισθάνονταν όχι βολικά κατα την δική μου κρίση και με βάση την εξέλιξη των πραγμάτων μέχρι σήμερα , δεν βολεύονταν και μάζευαν τα στοιχεία. Φαίνεται ότι θα βγούν πολλά πράγματα στη φόρα τουλάχιστο αυτό διαισθάνομαι. Θα δούμε. Εδώ θα μοιάζει η κυπριακή παροιμία. Εγώ σε έκτισα φούρνε μου τζιαί εγώ έν να σε χλάσω. Μακάρι να μήν συμβεί.

      Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        25 Μαΐου, 2012 21:43

        Η οικονομία του τόπου δεν διαλύθηκε επειδή κάποιοι παίρνουν παχουλούς μισθούς. Διαλύθηκε επειδή ο εργοδότης αυτών με τους παχουλούς μισθούς δεν έχει πλέον αρκετά εισοδήματα για να συνεχίσει να τους πληρώνει.

        Μου αρέσει!

        • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΗΚΟΣ permalink
          25 Μαΐου, 2012 23:28

          Εδώ είναι ακριβώς που διαφωνούμε αγαπητέ Στροβολιώτη και επεξηγούμε . Ή κυπριακή οικομομία περιήλθε σε αυτή την δυνή κατάσταση λόγω των τραπεζών που το κράτος (κακώς λέω εγώ ) αποφάσισε να τις στηρίξει. Εφόσον έχουμε ελέυθερη οικονομία σημαίνει ότι αυτοί που δεν μπορούν ,βγαίνουν έξω απο το παιχνίδι. Κατα συνέπεια και με βάση την λογική ότι είμαστε στην ευρώπη , στην ενιαία αγορά τότε οποια τράπεζα και εάν εξυπηρετεί την επικράτεια της Κυπριακής δημοκρατίας δεν πάιζει και μεγάλο ρόλο φτάνει να υπάρχει η εξυπηρέτηση.Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν συμφέρει στα λογιστικά γραφεία στα δικηγορικά γραφεία κ.λ.π. δι’ότι φαίνεται ότι όλοι αυτοί στην οικονομική δοσοληψία αποτελούν αναπόσπαστα συγκοινωνούντα δοχεία. Ο εργοδότης αυτών με τους παχουλλούς μισθούς δεν διαλύθηκε έχει μέλλον , έχει πετρέλαια , έχει φυσικό αέριο κ.λ.π.και για αυτό κάποιοι φαίνεται να τα έβαλαν στο μάτι.Φαίνεται λέω και θα τολμίσω να το πώ ότι οι δοσοληψίες όλων αυτών ήταν αμιβαίες με αποτέλεσμα να μήν μπορεί να λεχθεί το μεγάλο ΟΧΙ. Σταματώ ως εδώ και θα τα ξαναπούμε. Την ανάγκη για χρηματοδότηση την έχει τώρα ο ιδιωτικός τομέας και όχι το κράτος που κακώς αποφάσισε να τις στηρίξει διότι η στήριξη θα τραβήξει όλη την οικονομία στο χείλος του γκρεμού με απρόβλεπτες συνέπειες

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          26 Μαΐου, 2012 07:44

          Αποφασιστικέ, είσαι εντελώς εκτός: ακόμα και να μην είχαν το παραμικρό πρόβλημα οι τράπεζες, το κράτος θα μπορούσε μεν θεωρητικά να δανείζεται με ανταγωνιστικά επιτόκια, αλλά μέχρις ενός σημείου: η αδυναμία του να αποπληρώσει αυτά τα δάνεια, θα θα ανεβάζαν πάλι τα επιτόκια στα ίδια απαγορευτικά επίπεδα.

          Μου αρέσει!

        • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΗΚΟΣ permalink
          26 Μαΐου, 2012 12:42

          Στροβολιώτη σου διαφεύγουν οι νέες προοπτικές με τα αέρια και τα πετρέλαια οποτε σε πέντε χρόνια περίπου θα μπορούσε το κράτος να ανταπεξέλθει. Τώρα όμως με τις τράπεζες το πρόβλημα είναι άμεσο και βύθυσαν τελείως την οικονομία. Για να γίνω όμως αντιληπτός δεν θα διαφωνήσω ότι το κράτος θέλει νοικοκύρεμα. Χρειάζεται το νοικοκλυρεμα αλλά θα μπορούσε να αντέξει πάρα πέρα. Βλέπεις αγαπητέ στροβολιώτη εκεί που πέρυσι ολοι σαν μία χοροδία με προτεργάτες την ΟΕΒ και τους υπολοίπους βροντοφώναζαν ότι το κράτος βυθίζεται τελικά το κράτος το βυθίζει ο ίδιος ο ιδιωτικός τομέας. Τελικά τα κοπέλια τα ήξεραν συμπεριλαμβανομένων και των κομμάτων και φώναζαν για πάρτυ τους και όχι για να σώσουν δήθεν το κράτος. Αποτέλεσμα οι ξένοι τώρα καραδοκούν και μήν ανησυχείτε εάν δεν συνέλθουν όλοι τελικά θα βγούν και πύργοι στον τελλάλοι και οι ξένοι θα τα αγοράζουν μούχτη. Την εποχή των παχιών αγελάδων έσφαζαν τους ξένους με την εγγραφή εταιρειών κ.λ.π………… μα τώρα ήρθε η σειρά άλλων φαίνεται. Θα δούμε. Οι εξελίξεις πάντως θα είναι πολύ ραγδαίες και θα βγούν φαίνεται πολλά πράγματα στη φόρα. Το καλοκαίρι πάντως θα είναι πολύ θερμό απο κάθε άποψη και ΌΛΑ τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά .Το τελευταίο να το θυμάστε.

          Μου αρέσει!

  7. strovoliotis permalink*
    23 Μαΐου, 2012 20:52

    Euro zone to prepare for Greek exit scenario: sources

    http://www.reuters.com/article/2012/05/23/us-eurozone-greece-idUSBRE84M0P420120523

    Μου αρέσει!

    • Doppler permalink
      24 Μαΐου, 2012 00:20

      War-Gaming Greek Euro Exit Shows Hazards in 46-Hour Weekend
      “This is the first time since the beginning of the last century that it’s not about the left or right winning, it’s about pro-bailout or anti-bailout,” said Aristotle Kallis, professor of modern and contemporary history at Lancaster University in the U.K.

      http://www.bloomberg.com/news/2012-05-22/war-gaming-greek-euro-exit-highlights-hazards-in-46-hour-weekend.html

      Μου αρέσει!

    • 24 Μαΐου, 2012 06:59

      Στρόβο, επίσημα διαψεύδουν πως ετοιμάζεται κάτι τέτοιο. Κάτι που προσωπικά αμφιβάλλω. Αφούν δεν έχουν πλάνο πως να διαχειριστούν την κρίση παρά μόνο εθνικές ατζέντες, είμαι βέβαιος πως ο κάθε ένας, πλην της Κύπρου φυσικά, ετοιμάζεται για παν ενδεχόμενο. Άντε πες σε έναν Έλληνα να μην ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ ή Χρυσή Αυγή ή Ελεύθερους και Καμένους Έλληνες όταν αλληλεγγύη των Ευρωπαίων εξαντλήθηκε στα δανεικά και στους δημοσιονομικούς στόχους.

      Στη θέση του Χριστόφια θα προσέτρεχα έστω και τώρα στο EFSF ώστε να εξασφαλίσω τους πιο ευνοϊκούς όρους δεδομένου ότι η δημοσιονομική προσαρμογή που θα απαιτηθεί για την Κύπρο είναι επί του παρόντος εφικτή, όπως και να εξασφαλιστώ από το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και ΕΕ μια και σε μια τέτοια περίπτωση ίσως το μόνο πράγμα που θα μας απέμενε θα ήταν και η επαναφορά της λίρας και επίσης έξοδος από την ΕΕ, με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται…

      Μου αρέσει!

      • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΗΚΟΣ permalink
        25 Μαΐου, 2012 17:00

        Μα δεν καταλαβαίνεται τί γίνεται. Το ευρώ θα παύσει να υφίσταται όπως ακριβώς και η Ελλάδα θα πάει στην δραχμή και αλοίμονο μας . Αυτές οι δήθεν διαβουλεύσεις και στήριξη προς την Ελλάδα ή και σε οποιαδήποτε ευρωπαική χώρα είναι παραμύθια. Η ευρώπη απέτυχε παταγωδώς στην στήριξη ενός νομίσματος του ευρωπαικού. Τώρα άρχισε η αντίθετη πορεία για τη στροφή στα εθνικά νομίσματα. Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή ο καθένας κρύβεται πίσω απο το δάκτυλο του και χρονοτρυβεί δήθεν εν ονόματι στήριξης στο Α ή στο Β και να προλάβουν να δημιουργήσουν εκείνες τις υποδομές και συνθήκες οι οποίες θα είναι οι πλέον συμφέρουσες για την κάθε χώρα ξεχωριστά ώστε να κάνει την ηρωική έξοδο. Αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι στην Ευρώπη γίνεται ένας πόλεμος χαρακωμάτων .

        Μου αρέσει!

  8. Ανώνυμος permalink
    23 Μαΐου, 2012 21:00

    Ούλλοι κάμνουν ρουσφέττιν, Αλλά τούτοι θέλουν διαφάνειαν!

    Μου αρέσει!

  9. Παραλιμνίτης permalink
    23 Μαΐου, 2012 22:10

    «Τι θέλεις που έναν αριστερόν πολιτικόν κόμμαν; Να κάτσει την υπογραφήν του σε αντίθεσην μάλιστα με το λαϊκόν αίσθημαν των μελών του, να φκάλει 1.8 δίσ που το κράτος τζιαι να μεν έχει κανέναν έλεγχον;»
    Χα Χα Χα! Πε αλλόνα ρε! Τζιαι αγαπητέ Αντέρα Κανονιοφόρουμ (με τον κώλο κανόνι), τούτα τα 1.8 δις, δεν είναι ιδιοκτησία του ΑΚΕΛ, για να έχει το δικαίωμα να ελέγχει από μόνο του τη Λαική Τράπεζα, είτε με διορισμό των ανθρώπων του Άντρου, είτε με όποιονδήποτε άλλο τρόπο.Τούτα τα λεφτά ανήκουν στον ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ. Και το ΑΚΕΛ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ.
    Στροβολιώτη τζιαι Αντιπολιτευόμενε, ίντα χάνετε την ώρα σας να συζητάτε με άτομα σαν τον Αντέρα;Εν εκαταλάβετε ακόμα, ότι ο τύπος είτε δεν χαμπαρίζει είτε ζει στον Άρη;

    Μου αρέσει!

    • Doppler permalink
      23 Μαΐου, 2012 22:17

      Παντως Κυπρο σιγουρα δεν ζει. Πρεπει να του εξωτερικου. Ειναι ηλιου φαεινοτερο οτι δεν εχει τη παραμικρη ιδεα τι περνουμε και τι γινεται εδω.

      Μου αρέσει!

      • aucerisier permalink
        24 Μαΐου, 2012 01:05

        Ακριβώς. Έφυα που την Κύπρον τον τζιαιρόν που αριστερός ούτε δάσκαλος έν εγίνετουν (εκτός που αν έμπορεν να παίξει την πουτάναν στην έκθεσην ιδεών). Ούλλες οι θέσεις ήταν κρατημένες τζιείνους που είχαν ιδέες σαν τζιαι σάς.

        Να τες σιαίρεστε. Τζιαι τες θέσεις, τζιαι την κοινωνίαν που εστήσατε εσείς ή οι πατεράδες σας αν ήσαστιν μιτσιοί. Τζιαι μεν έσιετε έννοιαν. Αν έμπην τζιαι κανένας αριστερός, το βασίλειον εν θα το χάσετε. Η βάση εν πρόκειται να αλλάξει. Εν πιασμένη που την ρίζαν.

        Αν μεν αντέχετε «τι τραβάτε», να πάτε στην Πορτογαλλίαν, στην Ιρλανδίαν ή στην Ισπανίαν που κυβενιέται που ομοιδεάτες σας να περνάτε την κρίσην καλλύττερα. Να πάτε στην Ελλάδαν που έν έσιει Ακελικούς αφούς έν αντέχετε την Κυπριακήν αριστεράν στην εξουσίαν. Τωρά πον να φκει ο Σαμαράς εν να μπορείτε να εφαρμόσετε τζιαι τες ιδέες σας, όπως τες εφάρμοζεν ο Μέγας Καραμανλής ο Β τζιαι έφερεν στην Ελλάδαν την πρόοδον τζιαι την γερήν οικονομίαν.

        Εμείς εφύαμεν όταν δεν είχαμεν κανέναν μέλλον τζιεικάτω. Φύετε τζιαι σεις αν θεωρείτε τόσον άθλιον αυτόν που σας έτυχεν. Τωρά αννοίξαν τζιαι τα σύνορα.

        Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          24 Μαΐου, 2012 07:00

          Χμμμ, ο κίνδυνος για την Ελλάδα δεν είναι τόσο μεγάλος αν βγει ο Σαμαράς (+Βενιζέλος, γιατί δεν γίνεται αλλιώς!).

          Ο Κίνδυνος για όλους είναι να βγει ο Αλέξης 🙂

          Μου αρέσει!

        • 24 Μαΐου, 2012 07:13

          Νομίζω πως δεν τα λές σωστά κουμπάρε… Την εποχή που λες πως έφυγες ήταν και η εποχή που έφευγαν από την Κύπρο και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι άνθρωποι που δεν ήταν καθόλου αριστεροί και δεν πίστευαν πως στην Κύπρο μπορείς να ζήσεις πετύχεις αν δεν γλείψεις. Έχει και μη αριστερούς που δεν αντέχουν την παπαδοκρατία, την αναξιοκρατία και τον παραλογισμό των ανθρώπων που για δεκαετίες έγλειφε και το ΑΚΕΛ…

          Μου αρέσει!

        • 24 Μαΐου, 2012 07:18

          Αχ, και κάτι τελευταίο: Αφού έφυγες από την καπιταλιστική κόλαση της Κύπρου μήπως πήγες να ζήσεις σε κανέναν κομμουνιστικό παράδεισο ώστε να είσαι σε θέση να προσφέρεις και ανάλογες ταξιδιωτικές οδηγίες;

          Μου αρέσει!

        • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΗΚΟΣ permalink
          26 Μαΐου, 2012 12:45

          Στροβολιώτη όποιος και να βγή ο ελληνικός λαός είναι ήδη χαμένος και η επιστροφή στη δραχμή πάλι είναι δεδομενη. Κατα συνέπεια όσο ποιό γρήγορα πιάσουν δουλειά για το νοικοκύρεμα τόσο το καλύτερο.

          Μου αρέσει!

  10. 23 Μαΐου, 2012 23:44

    Reblogged this on ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ.

    Μου αρέσει!

  11. Χέστε τους permalink
    24 Μαΐου, 2012 01:59

    http://www.misterfun.gr/eikones/spor-eikones

    Μου αρέσει!

  12. 24 Μαΐου, 2012 14:38

    Μου αρέσει!

  13. 25 Μαΐου, 2012 00:07

    Καμμιαν αναρτηση για τα κομματοσκυλα Γλαυκο, Χασικο, Κοσιη με τον Ακη εν να εχουμεν ή να καρτερουμεν περκι εν ηφκει ο Τσιπρας τζαι φκει ο φασιστας ο Σαμαρας τζαι χωσει τα;

    ή εννε λεφτα λαου οι μίζες!!! εν λεφτα λαου τα 1.8 που εφαεν η Λαική τζαι φωναζετε πως επρεπε να τα φαει τζιολας τζαι να σκασουμεν!!! ποσην ξεσιπιωσιαν πκιον!

    στροβ, κοπυ του Τζημερου…φασιστοκαπιταλας…τελεια!

    η χρυση αυγη καμνει παρτυ! ουνα φατσα ουνα ρατσα τζαι αντιπολιτευομενε τζαι εγω λαλω σου το καταφατσα αμα γουσταρεις τζαι λαιφ!!!

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      25 Μαΐου, 2012 06:36

      Προτιμώ να ασχολούμαι με τα κομματόσκυλα που μας ταλαιπωρούν έμμεσα ή άμεσα τα τελευταία δέκα χρόνια και έχουν απείρως μεγαλύτερη επιρροή στη ζωή μου και το μέλλον των κοπελλουθκιών μου. Τα άλλα, είναι πλέον ιστορία – ή φυσικά άλλοθι, για όσους/ες αρνούνται να δουν τα χάλια μας.

      Πάντως, ούτε ο πρόεδρος ούτε το ΑΚΕΛ θα ήθελαν να βγει ο Τσίπρας αγαπητή Δις. Και ενώ χαίρομαι για αυτή την υπεύθυνη τους στάση, δεν μπορώ παρά να επισημάνω και την απύθμενη υποκρισία…

      Μου αρέσει!

      • Othellos permalink
        25 Μαΐου, 2012 14:43

        «Πάντως, ούτε ο πρόεδρος ούτε το ΑΚΕΛ θα ήθελαν να βγει ο Τσίπρας αγαπητή Δις.»

        Α, όσο γι’ αυτό να μην είσαι και τόσο σίγουρος. Ναι, τυχόν επικράτηση του Τσίπρα στις εκλογές του Ιουνίου μπορεί να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα και στην Ελλάδα και στην Κύπρο αλλά μην πιστώνεις τον Χριστόφια και τους ανθρώπους του με την απαραίτητη διορατικότητα και αντίληψη για το θέμα αυτό.

        Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          25 Μαΐου, 2012 21:39

          Αν πω ότι τους πιστώνω με αρκετή δειλία για να μην μπορούν να κάνουν τέτοιο πράγμα θα είμαι αρκετά κακεντρεχής; 🙂

          Μου αρέσει!

      • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΗΚΟΣ permalink
        26 Μαΐου, 2012 12:49

        Καλά δηλαδή οι άλλοι τί πέτυχαν όλα αυτά τα χρόνια για να είμαστε και δίκαιοι δηλαδή. Το μόνο που πέτυχαν όλα αυτά τα χρόνια είναι να φέρουν την Ελλάδα και ολόκληρο γενικά τον Ελληνισμό στο κάκιστο σημείο που είναι σήμερα . τότε διερωτούμαι τί χειρότερο μπορεί να συμβεί με οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση στροβολιώτη και σε βλέπω να ανυσυχής. Ο βρεμένος δεν φοβάται την βροχή τελεία. Ότι χειρότερο μπορούσε να συμβεί συνέβηκε. Τις συνέπειες θα τις πληρώσει η νέα γενειά για τα επομενα 40 χρόνια.

        Μου αρέσει!

  14. 25 Μαΐου, 2012 00:24

    http://www.iefimerida.gr/news/52135/%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CE%AD%CF%84%CF%85%CF%87%CE%B5

    τζαι τα ΕΡΓΑ των εκλεκτων σου Σαμαρα τζαι Βενιζέλου και ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ευρωπης!!

    όι ασχετοι που εισαστεν τζαι επικινδυνοι, αλλα ξετσιπωτοι τζαι υπανθρωποι. Τιποτε αλλο!

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      25 Μαΐου, 2012 06:43

      Κάποιοι όμως είναι απλώς αχάπαροι.

      Γιατί αυτά που περιγράφονται – αν είναι αληθινά – δείχνουν την παντελή αποτυχία του ελληνικού κράτους – οι περισσότερες χώρες της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης καλά πάνε σε αυτή την κρίση. Στο χάος όπου βρίσκεται το Ελληνικό κράτος δε θα διαφωνήσουμε. Για την επόμενη μέρα διαφωνούμε. Εγώ εισηγούμαι να δούμε τι μπορεί να γίνει για να το γιατρέψουμε. Εσύ εισηγείσαι να το διαλύσουμε και να κτίσουμε κάτι για το οποίο δεν έχεις την παραμικρή ιδέα.

      Κανείς από τους δυο μας δεν μπορεί να εγγυηθεί πως θα πετύχει η συνταγή του, αλλά η δική σου έχει το μειονέκτημα πως δεν υπάρχει τίποτα με το οποίο να συγκρίνουμε.

      Μου αρέσει!

      • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΗΚΟΣ permalink
        26 Μαΐου, 2012 12:56

        Ένα είναι δεδομένο Στροβολιώτη. Αυτοί που διαχειρίστηκαν όλες αυτές τις καταστάσεις στην Ελλάδα δεν μπορούν πιστευω να συνεχίσουν να τις διαχειρίζονται .ΑΠΕΤΥΧΑΝ. Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να γυρίσει σελίδα και να συνεχίσει. Βλέπετε ότι γίνεται στην Ελλάδα το αντιγράφουμε και για αυτό θα πάμε κατα διαόλου. Συνέβηκαν όλα αυτά στις τράπεζες μας και τα διοικητικά συμβούλια είναι εκεί. Μα είναι δυνατό???? Αποτέλεσμα???? Κανένας επενδυτής ξένος δεν ενδιαφέρθηκε να επενδύσει είναι φυσικό. Είναι δυνατό να εμπιστεφτούν αυτές τις διοικήσεις που τα διέλυσαν όλα???? Θα το δείτε . Οι ξένοι θα καραδοκούν και θα αφήσουν το τραπεζικό σύστημα να μηδενισθεί σχεδόν και τότε θα επέμβουν για να τα πάρουν μούχτη.Το ίδιο και με τους πολιτικούς στην Ελλάδα.

        Μου αρέσει!

      • 27 Μαΐου, 2012 00:44

        το ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ δεν έχει παραδειγμα αναφοράς. Για τούτον είναι ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ. Θέλει μόνον να σχεδιαστεί σωστά. Το αρρωστημένο ΠΑΛΙΟ μπορεί να επιδέχεται θεραπείας, το κόστος της θεραπείας θα το πληρώσουν τζείνοι που δεν εφταίξαν για την αρρώστειαν, αλλά ξέρεις καλά ότι μετά που κάποιον αριθμό αρωστειών τζιαι θεραπειών επέρχεται ο θάνατος. Τούτον εν αναπόφευκτον. Αν ήρθεν η ώρα του θανάτου του παλιού και της γέννησης του Καινούργιου, εν είμαι σίγουρος,

        Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      25 Μαΐου, 2012 07:28

      Ανεφ, σου άφησα και σχόλιο, που υποθέτω θα εμφανιστεί μετά από την έγκριση σου, αφού δεν πρόκειται για κάτι «εμετικό».

      Είναι παράξενο πάντως που χαρακτηρίζεις τόσο έντονα ένα κείμενο μου, το οποίο έχει τον εξής επίλογο:

      «Ο νεοφιλελεύθερος ιδιοκτήτης αυτού του ιστολογίου προσυπογράφει και στηρίζει τον υπουργό οικονομικών κ Σιαρλή, της κυβέρνησης του κομμουνιστή μας προέδρου κ. Χριστόφια.»

      Δηλαδή θα χαιρόσουν αν ο υπουργός συμπεριφερόταν τόσο αχάπαρα όσο ο ίδιος ο πρόεδρος; Στην οποία περίπτωση θα δεχόταν και εκείνος την κριτική μου;

      Όπως δεχόταν κριτική από μένα και ο Σταυράκης, και όπως αντιθέτως είχα μόνο καλά λόγια για τον Καζαμία;

      Μήπως τελικά η οργή σου εσένα και κάποιων άλλων οφείλεται στο γεγονός πως τα μόνα πράγματα που κρίνονται ως ορθά από την ευρύτερη κοινωνία είναι εκείνα που εκφεύγουν της ξύλινης ιδεολογίας που υποτίθεται έχει το ΑΚΕΛ (αλλά ευτυχώς δεν εφαρμόζει πάντα);

      Και πως ο πρόεδρος έχει πραγματικό πρόβλημα να πει ή να κάνει κάτι σωστά;

      Και πως δεν είσαι σε θέση να αντιληφθείς πως η κριτική έχει να κάνει με την ανικανότητα και όχι την ιδεολογία;

      Μου αρέσει!

      • Doppler permalink
        25 Μαΐου, 2012 09:55

        Τελικα δεν εγκριθηκε το σχολιο σου και δεν θα εμφανιστει. Λογοκρισια, φιμωση, υποκρισια και κατα τα αλλα ειναι εναντια στο φασισμο. Και δεν τους κανει που σκιζουν τα ιματια τους στα δικα τους μπλογκ ερχονται και εδω να αφρισουν. Φυσικα τα σχολια που δεν τους αρεσουν δεν τα εγκρινουν αλλα τα παραληρηματα τους τα ποσταρουν εδω οι συνηθεις κοκκινοσκροφιτσες.

        Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          25 Μαΐου, 2012 21:36

          Και όμως, οφείλω να σημειώσω πως το σχόλιο μου είχε εμφανιστεί στο ιστολόγιο του Ανεφ πριν καν αφήσεις το σχόλιο σου εδώ.

          Μου αρέσει!

        • Doppler permalink
          26 Μαΐου, 2012 10:52

          Φιλε πριν γραψω το ποστ που πηρε ενα λεπτο με το ρολοι δεν ηταν εγκριμενα τα σχολια. Τωρα αν στις 3 ωρες ετυχε ετσι συμπτωση να τα εγκρινει ταυτοχρονα καθως εστελλα το ποστ μου τοτε ενταξει αλλα δεν πιστευω στις συμπτωσεις.

          Μου αρέσει!

  15. 25 Μαΐου, 2012 15:13

    Doppler,

    Επλανήθης πλάνην οικτράν και τεράστια! Απλώς δεν είμαι συνεχώς πάνω από το computer!

    Μου αρέσει!

    • Doppler permalink
      25 Μαΐου, 2012 17:09

      Μα ποιον εννα περιπαιξεις; Ηρθες εδιαβασες εδω και εβουρησες οπως την πανικοβλητη κοτα να εγκρινεις σχολια μετα απο 3 ωρες! Τωρα εννα σας μαθουμε ενομισες; Μην αγχωνεσαι, ολα τα αριστερα μπλογκ κανουν λογοκρισια.

      Μου αρέσει!

  16. ανωνυμος permalink
    25 Μαΐου, 2012 21:03

    Φίλε Στροβ, σε εκτιμούσα και σε εκτιμώ.Κάτι όμως δεν πάει καλά.Το μένος σου για τον Χριστόφια και το ΑΚΕΛ θα σε οδηγήσουν σε λάθος δρόμους.Χωρίς να το θέλεις, θα κλείνεις τα μάτια σε κάθε τι αντιδραστικό που πλασάρεται στο μπλοκ σου. Ακόμα και οι φασίστες θα σου φαίνονται αγγελάκια αν είναι να κτυπήσουν τους αριστερούς.Ξέρω, δεν υπάρχει Κυπριακό για να σκεφτείς νούσιμα. Αλλά δεν δικαιολογείσαι ρε γαμώτο

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      25 Μαΐου, 2012 21:47

      Το μένος μου για τον Χριστόφια είναι σχεδόν το ίδιο με εκείνο που ένιωθα για τον Τάσσο: ο ένας διχοτόμησε τη χώρα, ο άλλος τα διέλυσε όλα.

      Για μένα, αντιδραστικά είναι αυτά που σημείωσα πως με ενοχλούν.

      Μου αρέσει!

      • Othellos permalink
        25 Μαΐου, 2012 23:44

        Σωστά! Να υπενθυμίσω μόνο ότι χωρίς τον Χριστόφια ο Τάσσος δεν θα είχε εκλεγεί ποτέ πρόεδρος.

        Μου αρέσει!

      • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΗΚΟΣ permalink
        26 Μαΐου, 2012 13:01

        Η χώρα διαλύεται λόγω του ότι είμαστε πλεονέκτες όλα τα θέλουμε δικά μας , δεν υπάρχει αξιοκρατία σε κανένα τομέα , στον ιδιωτικό τομέα με τους ξένους το ένα χέρι νύβει το άλλο , δεν υπάρχουν ηθικές αξίες σήμερα , χάθηκαν στο πέρασμα του χρόνου και ο ατομικισμός κυριαρχεί. Ερωτώ πιοός ενδιαφέρεται σήμερα για αυτό τον τόπο??? Ναί το λέω ψυχρά και ωμα. Ο καθένας ενδιαφέρεται πως θα κερδίσει περισσότερα για πάρτυ του .Για αυτό ας μήν τα ρίχνουμε στους άλλους. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΆΞΟΥΜΕ ΝΟΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΑΧΥΣΤΑ.

        Μου αρέσει!

  17. Doppler permalink
    25 Μαΐου, 2012 21:47

    Αρκεψαν οι ανωνυμοι.

    Μου αρέσει!

  18. 26 Μαΐου, 2012 01:52

    Ξαναθκιάβας την προηγούμενην σου ανάρτησην τζιαι έβρε άλλον τρόπον να σου περάσει. Απόλαυσην με το να φκάλλεις ποθυμένα πας τον Χριστόφκιαν δεν μπορει να έβρεις. Κανένας Χριστόφκιας, κανένας Τάσσος δεν μπορει α σου δώκει απόλαυσην. Απόλαυσην μόνον το σώμαν σου μπορεί α σου δώκει, που το κακομεταχειρίζεσαι, το υποτιμάς (όσον υποτιμάς τον Χριστόφκιαν τζιαι βάλε) θεωρώντας το ήδη γέρον.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      26 Μαΐου, 2012 07:50

      Πάντως σε πρόσφατη συνάντηση με τους συμμαθητές μου, ήμουν από τους λίγους … παρουσιάσιμους ακόμα 🙂

      Κοίταξε, από τη στιγμή που ασχολούμαι, ναι και ο Τάσσος μου προκαλούσε άγχος, και ο Χριστόφιας. Και ό,τι χαλασμένο έχω, οφείλεται στο άγχος (όχι μόνο το πολιτικό).

      Γιατί βλέπεις, αυτούς δεν μπορώ να τους αγνοήσω, δε μπορώ να επιλέξω.

      Για να καταλάβεις, θα σου δώσω ένα σχετικό παράδειγμα: αν ήταν να ακούω συνεχώς τη μουσική της Γιουροβίζιον, θα αυτοκτονούσα! Ευτυχώς σε αυτό το ζήτημα μπορώ να επιλέξω.

      Μου αρέσει!

      • 26 Μαΐου, 2012 13:17

        Άης τους άλλους τζιαι τες συγκρίσεις. Τον εαυτόν σου να δεις. Αν εν ούλλοι οι άλλοι εν ζωντανοί νεκροί πρέπει εσύ δυλαδή να πεθάνεις; Θκιάβασε αν έβρεις στα ελληνικά τον henri laborit τζιαι κατάλαβε τί σημαίνει inhibition de l’action τζιαι έφκα που τούτην την κατάστασην ότι τζιαι να είναι η βάση του αγχους. Τί έχεις να φοηθείς; Τον θάνατον; Ε και; πρέπει να πεθάνεις δηλαδή πριν την ώραν σου για να μεν τον φοάσαι όπως εκάμαν οι άλλοι; Αυτόν είναι το γήρας, όι οι ριτίδες, η κκέλα, το τζιοιλιούδιν (άσε που το τζιοιλιούδιν μπορεί να καταληθεί με το ποδήλατον). Αν κοιτάξεις γυρόν σου θα έβρεις ορδές από γέρους εικοσάρηδες, τριαντάρηδες, σαραντάρηδες. Αθρώπους που δεν μπορούν να αισθανθούν. Το χρήμαν δεν είναι μέσον αίσθησης. Είναι μέσον χειραγώγησης του άγχους, δηλαδή της έλλειψης απόλαύσης. Επιμένω. Το μόνον εργαλείον αίσθησης είναι το σώμαν. Ο εγγέφαλος είναι απλά το τηλεχειρηστήριον των αισθήσεων. Τζιαι ο φόβος, δηλαδή το άγχος, σσύφφωνα με τες πρωτεραιότητες του έρκεται πρώτα. Αν ο Χριστόφκιας εν ο καθρέφτης που σου δείχνει το άγχος σου, δεν είναι με το να σπάσεις τον καθρέφτην που θα σου περάσει. Ο εγγέφαλος σου θα έβρη άλλον. Έτο έφυεν ο Τάσσος (που εκατάντησεν τζιαι δικός μου καθρέφτης έναν φεγγάριν) ήβρες τον Χριστόφκιαν. Τι θα γινείς δηλαδή του χρόνου πον να φύει ο Χριστόφκιας. Για αυτόν σου λαλώ έβρε άλλον τρόπον να σου περάσει.

        Μου αρέσει!

  19. 26 Μαΐου, 2012 14:12

    Κάθε φορά που ακούω τους ΑΚΕΛικούς να υπερασπίζονται τον Χριστόφια ή τον Άνδρο, παρά τις οφθαλμοφανείς αδυναμίες και ακαταλληλότητά τους να κατέχουν τα αξιώματα στα οποία έχουν αναρριχηθεί (βλέπε την εμμονή του πρώτου κατά χρονοδιαγραμμάτων στις διαπραγματεύσεις ή να κάνει αν όχι τουλάχιστον ό,τι χρειαζόταν για να νοικοκυρευτεί η οικονομία αλλά τουλάχιστον να μη κάνει πράγματα που θα επιδείνωναν την κατάσταση ή ακόμα και τις εμμονές του που οδήγησαν στην έκρηξη στο Μαρί και σε ό,τι αφορά τον δεύτερο, την υπόθεση με τα ίμεηλ για ρουσφέτια πριν ενάμισι χρόνο ή τον Andros and his People), ή τους οπαδούς του Τάσου που να τον ανεβάζουν στο πάνθεο των ηρώων ωσαν και δεν συνέβαλε με τη δράση και πολιτική του από τη δεκαετία του 50 και μετά στο να διευρυνθεί το χάσμα με τους ΤΚ και να παγιωθεί η διαίρεση και κατοχή της Κύπρου μέχρι την οριστική διχοτόμηση, με τρομάζει η ηθική κατάπτωση της κοινωνίας.

    Αυτό το είδος της προσωπολατρίας και της εξύμνησης των κομμάτων και πολιτικών δυνάμεων που εκπροσωπούν είναι καταστροφικό γιατί τρέφεται από την ανυπαρξία αξιών στην κυπριακή κοινωνία. Όταν μεγάλες κοινωνικές ομάδες, ό,τι καταναλώνουν ό,τι τους σερβίρει στο πιάτο ο εκάστοτε κομματικός ηγέτης τους κάθε φορά, χωρίς να προσπαθούν καν να το κρίνουν κατά πόσον τουλάχιστον εξυπηρετει τα ατομικά τους έστω συμφέροντα αν όχι το ευρύτερο κοινωνικό, και τα μέλη τους είναι πρόθυμα να τραμπουκίσουν για χάρη του κομματικού τους πατριωτισμού, αυτό δείχνει πως η Κύπρος θα έχει αργά ή γρήγορα ανάλογη μοίρα με αυτήν της Ελλάδας.

    Διότι και τα ρουσφέτια, και η αναξιοκρατία, και η αναβλητικότητα, και η ατολμία, και η κωλυσιεργία, και η διαφθορά δεν είναι αρετές πολιτικών, δεν φανερώνουν τα ηγετικά προσόντα ενός πολιτικού αλλά το πόσο σάπιο είναι το σύστημα στο οποίο στηρλιζονται. Δεν ενοχλεί έναν ΑΚΕΛικό το γεγονός ότι ο Άνδρος έστελλε ίμεηλ για ρουσφέτια, απλώς και μόνο επειδή δεν πρόλαβαν να γίνουν. Πόσο εύκολα πείθονται για τέτοιου είδους έωλα επιχιερήματα!!! Και μάλιστα επιχειρηματολογούν πως αφού ήταν οι ίδιοι θύματα ρουσφετιού της δεξιάς στο παρελθόν δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό από το να κάνουν κι αυτοί που τώρα είναι στην εξουσία. Και δεν ενοχλούνται όταν ο Χριστόφιας προβαίνει σε αναξιοκρατικούς διορισμούς όπως στην περίπτωση του φίλου του, του ταπεινότατου και ολιγαρκή Άκη. Και περιμένον από αυτούς μια δίκαιη κοινωνία.

    Σ… στα μούτρα μας…

    Η Κύπρος χρειάζεται και αξίζει κάτι καλύτερο από αυτούς τους ανθρώπους που είναι πολύ πιο κάτω από το μέτριο σε όποια κλίμακα αξιών κι αν μετρηθούν.

    Μου αρέσει!

    • 27 Μαΐου, 2012 00:57

      Σε τρομάζει η ηθική κατάπτωση της κοινωνίας και δεν σε τρομάζει ο εαυτός σου? Δεν εν «ηθική κατάπτωση » να επιμένεις στο «Andros and his People»,μετά που όλα έχουν γίνει πεντακάθαρα? Πέ μας να δούμεν?

      Μου αρέσει!

  20. mariosthr permalink
    26 Μαΐου, 2012 20:17

    Αντιπολιτευόμενε, έτσι μέσα μέσα που παρακολουθώ αυτό το μπλοκ, ένα πράγμα που διαπίστωσα είναι ότι οι αριστεροί εδώ, μάλλον την ιδεολογία τους τείνουν να υπερασπίζονται και πολύ λιγότερο τον Χριστόφια. Δηλαδή, σε αντίθεση με αυτά που τους καταλογίζεις, είναι πολύ συχνά κριτικοί στον Χριστόφια. Τελικά νομίζω καταρρέει ένας μύθος, που έλεγε ότι » οι δεξιοί είναι πιο φιλελεύθερα μυαλά, πιο κριτικοί προς το κόμμα τους…» κλπ. κλπ. Εσύ (δυστυχώς για σένα ) είσαι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα δεξιού, που πήγε κάπου να αυτονομήσει τη σκέψη του με το Κυπριακό, αλλά μόλις αυτό έπαψε να είναι πρωτεύων, επέστρεψε στις ρίζες του τις ιδεολογικές. Που αντιλαμβάνεται τους αριστερούς σαν τους μισταρκούς, γιατί προφανώς έτσι του έμαθαν. Αλλά και γιατί προφανώς οι αριστεροί αδίκησαν τους εαυτούς τους εδώ και 50 χρόνια. Πριν εσύ μάθεις τι σημαίνει κριτική στον Χριστόφια και στο ΑΚΕΛ, πολλοί αριστεροί έκαναν για χρόνια κριτική στο ΑΚΕΛ και κάνουν και σήμερα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα χάσουμε το μυαλό μας! Εμμονές πολλές ο Χριστόφιας, ε και; Ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος είναι. Τον κρίνει η κοινωνία εξάλλου. Εμμονές και για το Μαρί, το δέχομαι.Στο ζήτημα το να κρατηθούν τα πυρομαχικά, στην αναβλητικότητα κλπ. Την παραμόρφωση των πυρομαχικών, την αμέλεια και την ανικανότητα να αντιμετωπιστεί αυτή η παραμόρφωση, οι μικρές εκρήξεις που προηγήθηκαν της μεγάλης, η εκκένωση που δεν έγινε ποτέ, όλα αυτά τα εντάσσεις μέσα στα πλαίσια των ευθυνών του Χριστόφια; Ο στρατός; O ,,,ένδοξος κυπριακός στρατός,μήπως έχει ευθύνη; Δεν περιμένω απάντηση. Κουβέντα να γίνεται…

    Μου αρέσει!

    • 27 Μαΐου, 2012 00:22

      Μάριε, γενικά η κριτική μου δεν γίνεται στους αριστερούς, διότι δεν θεωρώ τους σημερινούς ΑΚΕΛικούς αριστερούς. Είναι απλώς οπαδοί ενός κατεστημένου, το οποίο δεν θέλουν να δουν να αλλάζει μια και τρέφονται από αυτό και εξ ου και το συντηρούν. Κάποιοι από αυτούς είναι στρατευμένοι ιδεολογικοί σταυροφόροι που μάχονται για τη διάδοση της ιδεολογίας τους, άλλοι είναι μισαλλόδοξοι τραμπούκοι που επιτίθενται γραπτώς, φραστικώς ή και βίαια σε όποιον εκφράζει κριτική στο κόμμα, τους ηγέτες του ή την πολιτική τους, άλλοι πάλι είναι απλοί θιασώτες, άλλοι εντάσσονται σε αυτό για βιοποριστικούς, οπορτουνιστικούς και τυχοδιωκτικούς λόγους και πάει λέγοντας. Αν το ΑΚΕΛ ήταν κόμμα αριστερό, δεν θα γινόταν ποτέ δεκανίκι του Μακάριου, του Σπύρου ή του Τάσου. Δεν θα ψήφιζε Όχι στο δημοψήφισμα. Δεν θα άφηνε την ανεργία να εκτοξευτεί στο 10%. Δεν θα συμβιβαζόταν με την εκκλησία. Δεν θα επέτρεπε να προκληθεί στην κοινωνία ξενοφοβικό μένος. Δεν θα έκανε ανοίγματα ακόμη και στο ΕΥΡΩΚΟ. Δεν θα άφηνε τον Χριστόφια να το ποδηγετήσει.

      Ειδικά για τον τελευταίο πάντως, η κριτική μου δεν εξαντλείται εδώ μόνο στο Μαρί. Και ούτε θεωρώ πως έχει την αποκλειστική ευθύνη για την τραγωδία εκεί, έχει όμως το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης το οποίο αρνήθηκε να αναλάβει και το ΑΚΕΛ ως κόμμα του τον στήριξε συλλογικά. Όσο για την ΕΦ, δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι κάποια από τα στελέχη της έχουν ευθύνες, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, δεν είναι αυτή που μας κυβερνά για να της ασκήσω κριτική για τον τρόπο διακυβέρνησή της. Είναι κι αυτή ένα θεσμοθετημένο μέρος του Κυπριακού Προβλήματος και κακά τα ψέμματα, 4 χρόνια στην εξουσία, ο Χριστόφιας δεν έκανε τίποτα να αλλάξει σε αυτήν, παρά το γεγονός ότι έστω και μετά την έκρηξη είπε πως εντόπισε σε αυτήν αδυναμίες, έστω κι αν πριν την εκλογή του είπε πως θα μείωνε τη θητεία. Πολλές φορές, ο άνθρωπος αυτός πέρασε κάτω από τον πήχη που ο ίδιος έθεσε, απαρατήρητος για ορισμένους που καθηκόντως κάνουν τα στραβά μάτια. Και επειδή, ακόμη ο Χριστόφιας τυγχάνει να είναι εξουσία τώρα, έστω κι αν δεν έχει το θάρρος να υπερασπιστεί την πολιτική του στις επόμενες εκλογές (θυμάσαι τον Ιούλιο που είχε πει πως δεν παραιτείται μια και: «από τον λαό εκλέγηκα και μόνο στον λαό λογοδοτώ»;) και τα έχει κάνει σε πολλούς τομείς θάλασσα, νιώθω πως αξίζει την κριτική που του κάνω, την οποία θα έκανα και σε έναν δεξιό πρόεδρο, αν υπέπιπτε σε αυτού του είδους ατοπήματα. Η δραστηριότητά μου στα μπλόγκ άρχισε απλώς το 2008…

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.