Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύντομη ματιά στην κτηματαγορά της Λεμεσού.

10 Απριλίου, 2014

 

  1. Δεν βλέπω να υπάρχει κάτι μεμπτό στην αγορά ενός κτήματος στο 60% της εκτιμώμενης του αξίας. Κάτω από τις παρούσες οικονομικές συνθήκες,  που πολύ λίγες κτηματικές πράξεις καταγράφονται, μια τέτοια πράξη είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Οφείλω πάντως να παραδεχτώ ότι ειδήμων για τα κτηματικά *δεν* είμαι και δεν γνωρίζω τη σχετική περιοχή.
  2. Επίσης δεν βλέπω να υπάρχει κάτι μεμπτό στο γεγονός πως μέρος του ποσού θα πληρωθεί με «άτοκες» δόσεις. Το αν υπάρχει τόκος ή όχι σε μια πράξη που αποπληρώνεται σε βάθος χρόνου, αφορά τους δυο συμβαλλόμενους. Θεωρώ δεδομένο πως το συνολικό τίμημα για την πράξη *λαμβάνει* υπόψιν τον τρόπο αποπληρωμής, άρα δεν τίθεται θέμα τόκων.
  3. Δεν βλέπω τίποτα μεμπτό στο να κάνει μια πώληση ακινήτου ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γης – ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα – σε μια εύπορη κυρία με  δεδομένο το αξιόχρεο.  Που ήταν να πουλήσει ο αρχιεπίσκοπος  δηλαδή; Στον άνεργο ή την πωλήτρια του Ζορπά;

Σε κάθε περίπτωση, το μεμπτό ή το άμεπτο αυτής της πράξης δεν είναι δυνατόν να αλλάξει κάποια πολιτικά και οικονομικά δεδομένα: ο πρόεδρος Αναστασιάδης παρέλαβε μια χώρα σε τραγική κατάσταση πριν ένα χρόνο, έκανε λάθη,  παρέβλεψε να κάνει πράξεις, αναγκάστηκε να «πατήσει» δεσμεύσεις του, αλλά η πλειοψηφία του κόσμου γνωρίζει και δέχεται πως έχουμε τώρα έναν ικανό ηγέτη που ξέρει τι γίνεται, και φαίνεται πως γενικά προχωρούμε προς την ορθή κατεύθυνση – χωρίς να μπορούμε ακόμη να είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα.

Έχοντας πει αυτά όμως, οφείλω να παρατηρήσω πως από την πληροφόρηση που έχω, υπάρχουν και μεμπτά στην αγορά του κτήματος από την κυρία Άντρη Αναστασιάδη:

  1. Το ακίνητο λέει, βρίσκεται δίπλα από το σπίτι του πρόεδρου. Είναι νομίζω φυσιολογικό το ερώτημα που αφορά την απόκτηση του *ιδίου* του κτήματος πάνω στο οποίο βρίσκεται το σπίτι του πρόεδρου. Ήταν και εκείνο πράξη με την εκκλησία; Και με ποιους όρους;
  2. Η κυρία Αναστασιάδη πλήρωσε λέει την προκαταβολή των €40000 με 80 χαρτονομίσματα των €500. Ε, χμμ, γνωρίζουμε κυρία Αναστασιάδη για κάποιους κανόνες δεοντολογίας αναφορικά με την κυκλοφορία μετρητών, και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος;  Μια τέτοια *ντε φάκτο* πολιτικά ευαίσθητη πράξη έπρεπε να πληρωνόταν με έμβασμα, με επιταγή, με ανιχνεύσιμο τελοσπάντων τρόπο, για να μείνει καλυμμένος *και* ο αγοραστής *και* ο πωλητής.
  3. Τέλος, υπάρχει και η ευλοημένη η «ηθική». Η σύζυγος του καισ…  εεεε, του προέδρου δεν είναι θεμιτό να κάνει μεγάλες πράξεις με ένα άλλο μεγάλο παίχτη του πολιτικού συστήματος. Η πράξη πιθανότατα να είναι καλόπιστη και να έγινε  πράγματι «με όρους της αγοράς». Έχει όμως σαφώς μια χροιά θολούρας…

Υπάρχει και μια άλλη πτυχή: κάτι παίζει με τον τρόπο που έγινε αυτή η αποκάλυψη. Οι λεπτομέρειες είναι …πολύ λεπτομέρειες,  για να προέκυψαν από μια γενική πληροφόρηση, άρα κάποιο άτομο ενημέρωσε ενδελεχώς και *επί τούτου* τον δημοσιογράφο του Φιλελευθέρου με στόχο όχι μόνο την πληροφόρηση. (Το επίμαχο αρχικό δημοσίευμα εδώ.)  Από την άλλη πέφτουν υπονοούμενα και από τον ίδιο τον πρόεδρο για εμπλεκόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα που μου διαφεύγουν.  Ήδη το αντίπαλο εκδοτικό συγκρότημα της Καθημερινής αναφέρεται σε πρόωρο διαζύγιο Αρχιεπισκοπής – Φιλελευθέρου με αφορμή την υπόθεση αυτή. Σημειώνεται πως πρόσφατα τα δυο μέρη είχαν συμφωνήσει σε συνεργασία του καναλιού Μέγα (με έλεγχο από την εκκλησία) με το συγκρότημα Φιλελευθέρου.

 

Η υπόθεση προκαλεί αντιδράσεις από παντού, άλλες καλόπιστες άλλες κακόπιστες και προκλητικές. Ξεχωρίζω την αντίδραση της φίλης μου της Ειρήνης Χαραλαμπίδου, βουλευτού του ΑΚΕΛ, η οποία μέσα στον ακατανόητο φανατισμό της καταφέρνει να κάνει λαϊκίστικες και αθέμιτες τοποθετήσεις, ακόμα και σε ένα θέμα για το οποίο θα μπορούσε να έχει δίκιο:

Ειρήνη Χαραλαμπίδου:

«Kύριε πρόεδρε , όταν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και η σύζυγος του προχωρούν σε προνομοιακή συναλλαγή με τον Αρχιεπίσκοπο τότε δεν είναι ιδιωτική υπόθεση αλλά αφορά τον κάθε πολίτη. Το υπονοούμενο στην ανακοίνωση σας περί επιχειρηματικών διαφορών κάποιων με τον Αρχιεπισκοπο είναι κατώτερο του αξιώματος σας και προσβάλλει και τον επιχειρηματία Αρχιεπίσκοπο. Ο μόνος τρόπος για να εξιλεωθείτε είναι όπως εισηγηθείτε ΑΤΟΚΕΣ δόσεις για κάθε δανειολήπτη που χρωστά το σπίτι του και κινδυνεύει να ξεσπιτωθεί και όπως παροτρύνετε τον Αρχιεπισκοπο να προσφέρει παρόμοιου τύπου συμφωνίες σε όποιον έχει χάσει το σπίτι του, με αυτή που υπέγραψε με την Α κυρία της Κύπρου. Ο Αρχιεπίσκοπος θα μπορούσε να το χαρίσει στη σύζυγος σας , να της δώσει τη γη σε πολύ χαμηλότερη τιμή και με άτοκες δόσεις. Η σύζυγος σας όμως είναι η σύζυγος του προέδρου της Δημοκρατίας και θα έπρεπε να γνωρίζει ότι όταν ο λαός της ,πεινά και ξεσπιτώνεται η ίδια δεν του επιδεικνύει το παντεσπάνι – φιλέτο συμφωνία στην προκειμένη περίπτωση.»

 

34 Σχόλια leave one →
  1. 10 Απριλίου, 2014 08:58

    Στροβολιώτη καλημέρα. Αν και δεν βλέπω τίποτα το παράνομο στην όλη υπόθεση -εκ πρώτης όψεως δηλαδή- δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό να διερωτηθώ γιατί η σύζυγος του προέδρου τυγχάνει μιας τόσο ευνοϊκής μεταχείρισης από την εκκλησία.
    Επειδή τυγχάνω να είμαι εδώ και λίγα χρόνια κάτοχος ορισμένων χωραφιών στην περιοχή έχω υπόψιν μου τι γίνεται στο παζάρι. Εκεί η παρουσία ρώσων και προσφάτως και κινέζων αγοραστών είναι αισθητή και οι τιμές δεν έχουν κατρακυλήσει τόσο όσο αλλού. Συνεπώς από αυτό φαίνεται μια κάπως ευνοϊκή μεταχείριση της κας Αναστασιάδη.
    Ωστόσο, έστω κι αν δεν υπήρχε η οποιαδήποτε ευνοϊκή μεταχείριση, για την αποφυγή των όποιον παρεξηγήσεων, θα ήταν καλά τόσο ο καίσαρας όσο και η γυναίκα του να αποφεύγουν τέτοιου είδους επενδύσεις κατά τη διάρκεια της καισαρικής τους θητείας.
    Παρόλα ταύτα, επειδή υπάρχει η πιθανότητα της κρυφής συνδιαλλαγής μεταξύ προεδρικού ζεύγους και εκκλησίας, η εισαγγελία θάπρεπε νάχε ήδη εμπλακεί. Και αν ήμουν εγώ ο καίσαρας θα καλούσα τη βουλή ή την εισαγγελία να διορίσουν ερευνητική επιτροπή. Απλώς και μόνο για να μην υπάρχουν σκιές.

    Μου αρέσει!

  2. 10 Απριλίου, 2014 10:10

    Emena moy menei i dorea tou Loutsiou gia anastilosi tou Apostolou Andrea. Εγω μετα την κατάσχεση της λιμουζινας του Γεν Εισαγγελεα προχωρω με garnishee order ΟΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΧΟυΜΕ ΤΟ ΦΠΑ ημικαρατικων πριν το πληρωσουν……ζ’ωτω η αναρχική σκέψη και πραξεις. vISIT MY FB page Furious Curious cancer survivor. I have 49 likes and 10000 views om my blog by the same name…….

    Μου αρέσει!

  3. Κώστας Ιωάννου permalink
    10 Απριλίου, 2014 13:05

    Μας ταίζεις κόνναρα για παντεσπάνι, στροβολιότη. Δεν βλέπεις γιατί ο Τραπεζίσκοπος έδωσε χωρίς προσφορές και να ρωτήσει άλλο μέλος του ιερατίου, το φίλέτο, ως πασχαλινό δώρο στην κα Άντρη, σε τιμή ούτε καν χονδρική. Δεν βλέπεις τίποτε το μεπτό να χαρίζεται μέρος της εκκλησιαστικής περιουσίας, σε άτομο λόγω της θέσης που κατέχει στο κράτος. Έγω φυσικά, όπως και όσοι δεν εθελοτυφλούν, βλέπουμε την πράξη, ως μια συνέχεια στο πάρε-δώσε μεταξύ αρχιεπισκοπήγς και προεδρικού. Το δούνε και λαβείν, ξεκίνησε με την στήριξη, ώσπου σώννει, στον κομιστή του κουρέματος και των ξεπουλημάτων. Συνεχίστηκέ και θεμελιώθηκε, με το τάμα των 3 εκατομμυρίων που έκαμε ο συμπέθερος του παρπέρη, για να συγχωρήσει ο θεός την ψυχή του, για το σήκωμα των 20 εκατομμυρίών στις ημέρες του περσινού βατερλώ. Υπάρχει και η απόκτηση των εκατοντάδων στρεμματων γης, μετά την συμφωνία της κυβέρνησης με τους Βρεττανούς μαζί με την αλλαγή στάσης και της στήριξης του Ευρωκαθημένου προς τον Νίκαρο για το κυπριακό και την ΔΔΟ (αυτός που το 2004 έστελλε στον αγύριστο όσους ψήφισαν ΝΑΙ). Υπάρχουν και άλλα πολλά αλισβερίσhια μεταξύ παρπέρη τζιαι χρυσόΠαπά.
    Λαϊκισμός θα ήταν, αγαπητέ Στροβολιότη, να πει κάποιος πως πλήρωσε τις 500χιλ η οικογένεια του προέδρου και που ήβρε τα λεφτά ή γιατί δεν κουρέυτηκε. Η πράξη όμως η ίδια είναι και απόδειξη της διαπλοκής επιχειρηματιών-κράτους-τραπεζίτων, την οποία οι νυν κυβερνώντες ανήγαγαν σε επιστήμη.

    Μου αρέσει!

  4. strovoliotis permalink*
    10 Απριλίου, 2014 13:54

    Ενδιαφέρον σχόλιο από ΦΒ: «Συμφωνω με ολα οσα εχεις γραψει. Ομως η στιγμη που επελεξε η Α κυρια ν αγορασει το προσκειμενο προς την οικια της χωραφι, ηταν το λιγωτερο ατυχη. Προκαλει τον λαο που αποδειγμενα υποφερει. Παντως για μενα το πιο χρησιμο της υποθεσης, ειναι η επιβεβαιωση της ποταποτητας των αποκαλυψαντων. Η περιοχη των Μεσοβουνιων ανηκει στην Κτηματικη Λτδ, εταιρεια της Αρχιεπισκοπης και ειναι οντως πρακτικη τους να πουλουν οικοπεδα με τον πιο πανω τροπο. Δλδ, προκαταβολη, υπογραφη συμβολαιων και εξοφληση με χ-αριθμο ατοκων δοσεων.»

    Μου αρέσει!

  5. strovoliotis permalink*
    10 Απριλίου, 2014 13:54

    Ενώ άλλος φίλος, παρέχει πληροφορίες για τις τιμές στην περιοχή: http://www.tospitimou.gr/main/property_details.jsp?propertyId=1562276

    Μου αρέσει!

  6. strovoliotis permalink*
    10 Απριλίου, 2014 17:08

    Την επίσημη εκτίμηση του Τμήματος Κτηματολογίου για το «φιλέτο» το οποίο αγόρασε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή επισυνάπτει σε νέα γραπτή της δήλωση η πρώτη κυρία Άντρη Αναστασιάδη.

    «Όπως αναφέρεται στην έκθεση εκτίμησης, στον υπολογισμό της αξίας του οικοπέδου χρησιμοποιήθηκε η Συγκριτική Μέθοδος Εκτίμησης η οποία στηρίζεται σε ανάλογες πωλήσεις 15 άλλων οικοπέδων στην ίδια περιοχή, κατά την περίοδο από τον Οκτώβριο μέχρι το Δεκέμβριο του 2013. Η αναλογούσα τιμή πώλησης ανά τετραγωνικό μέτρο ανήρχετο κατά μέσον όρο σε 285 ευρώ. Ως εκ τούτου η τιμή αγοράς του οικοπέδου συνάδει πλήρως με τις ανάλογες πωλήσεις των τελευταίων μηνών», αναφέρει στη δήλωση της η Άντρη Αναστασιάδη.

    Προσθέτει ότι αν υπολογιστεί η έκταση γης των δύο οικοπέδων που αγόρασε, συνολικού εμβαδού 1739τ.μ., η υπολογιζόμενη αξία από το Κτηματολόγιο δεν υπερβαίνει τις 495.615 ευρώ.

    «Κατά τη διαπραγμάτευση που έγινε από εμένα προσωπικά, συμφωνήθηκε η τελική τιμή των 500.000 ευρώ, ενσωματωμένων και των τόκων για το υπόλοιπο του ποσού που θα εξοφληθεί με μηνιαίες δόσεις. Να σημειωθεί ότι με βάση τις εκτιμήσεις του Κτηματολογίου Λ/σου η αξία του εν λόγω ακινήτου κυμαίνεται μεταξύ 470.000 και 522.000 ευρώ», αναφέρει παραπέμποντας στην έκθεση του Κτηματολογίου.

    «Ως εκ τούτου από τους πίνακες που επισυνάπτονται θέλω να ελπίζω πως τα όποια πολιτικού περιεχομένου σχόλια οφείλονται σε άγνοια γεγονότων και όχι σε πρόθεση πολιτικής εκμετάλλευσης», καταλήγει.

    – See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/116909#sthash.zcyDaEi5.dpuf

    Μου αρέσει!

    • 10 Απριλίου, 2014 18:44

      Φίλε, δεν νομίζω πως θα διαφωνούσες μαζί μου στο ότι ανεξαρτήτως των εξηγήσεων δεν ενδείκνυται για τις/συζύγους και ηγέτες ενός κράτους να εκμεταλλεύονται κελεπούρια;

      Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        10 Απριλίου, 2014 20:13

        Νομίζω – ή νόμιζα όταν έγραφα το κείμενο -, πως αυτό είναι σαφές.

        Μου αρέσει!

  7. 10 Απριλίου, 2014 19:55

    Εκατάντησες κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όταν μιλά η ψυχή, ο ορθολογισμός βκάλλει σκασμό. Που τη μιά λαλείς μας ότι η εκκλησία μας έχει ανάγκην τζιαι που την άλλην δέχεσαι ότι εν κοινή πραχτική να πιάννει 40 000 € προκαταβολή τζιαι τα υπόλοιπα εις βάθος χρόνου τζιαι άτοκα.

    Άτε σιόρ.

    Φαντάζουμε τι θα έγραφες αν εγίνετουν κάτι τέθκοιον με τον προηγούμενον, τζιαι μάλιστα όχι με τον αρχιεπίσκοπον.

    Σε μακάκον να πεις ότι αρχιεπίσκοπος μιας χώρας επούλησεν οικόπεδον στην γεναίκαν του νυν προέδρου της ίδιας χώρας θα έβρει κάτι που δεν κολλά στην λογικήν των αθρώπων.

    Φανατική η Χαραλαμπίδου Α!!

    Πον να ρτω Κύπρον θα σου φέρω έναν καθρέφτην ελβετικόν.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      10 Απριλίου, 2014 20:25

      Ρε φίλε ναι, και η Ειρήνη και εσύ γίνεστε φανατικοί απολογητές, όχι του κόμματος, αλλά εκείνου του άθλιου που μας έφερε εδώ που μας έφερε.

      Εγώ νομίζω πως στο κείμενο μου κάνω την πρέπουσα κριτική για μια πράξη που δεν ταιρκάζει!

      Εσύ το μόνο που σκέφτηκες είναι τον …προηγούμενο! Και να σου πω και κάτι: ακόμα και το ίδιο πράγμα να έκανε ο προηγούμενος, η κριτική θα ήταν απείρως μεγαλύτερη. και ξερεις γιατί; Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των κυπραίων δεν είχαν την όρεξη να δώσουν σε ένα αχάπαρο ούτε την παραμικρή πίστωση.

      Τώρα, στο πραγματικό παζάρι που βρίσκομαι 12 ώρες κάθε μέρα, όλοι είτε αντιλαμβάνονται και συμφωνούν, είτε υποφέρουν και εμπιστεύονται. Ακόμα και οι αριστεροί. Οι μόνοι που δεν καταλαβαίνουν τίποτα είναι οι εθνικιστές, οι οποίοι κάνουν ακόμη αριστερότερη από τους αριστερούς κριτική γιατί αλλού τους τρώει…

      Ακόμη κάτι για την Ειρήνη: είμαστε φίλοι και προσωπικά και διαδικτυακά, και την στήριξα με νύχια και με δόντια όταν δεχόταν κριτική για την τότε δημοσιογραφική της δουλειά. Έχει καταντήσει όμως μια λαϊκίστρια που όλη μέρα ψάχνει να βρει τρόπο να κατηγορήσει την κυβερνηση.

      Σύγκρινε την μόνο με τις σημερινές δηλώσεις του Άντρου για το Κυπριακό μετά που είδε τον πρόεδρο.

      Μου αρέσει!

  8. ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΗΚΟΣ permalink
    10 Απριλίου, 2014 20:11

    Είναι όντως η χρονική περίοδος διάπραξης τέτοιων αγοραπολησιών απο τα συγκεκριμένα συμβαλλόμενα στη συμφωνία μέρη επιοικώς απαράδεκτη προκλητική και οπωσδήποτε εκτός των πλαισίων του αναστήματος του κύρους και της φήμης τους στην κυπριακή κοινωνία. Δεν αμφισβητείται σε καμία περίπτωση η νομιμότητα.

    Μου αρέσει!

  9. Ανώνυμος permalink
    10 Απριλίου, 2014 21:18

    Εμείς το φιλλετούιν μας κι’ εσύ φάε σκατά λαέ.

    Μου αρέσει!

  10. ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΗΚΟΣ permalink
    10 Απριλίου, 2014 21:20

    Αναφορικά με τις δηλώσεις του Προέδρου για το συγκεκριμένο θέμα θεωρώ ότι οι σύμβουλοι του δεν τον έχουν συμβουλέψει σωστά διότι το περιεχόμενο των δηλώσεων του Προέδρου τον αφήνουν εκτεθειμένο. Συγκεκριμένα η αναφορά του Προέδρου ότι ουδέποτε συμμετείχε σε διοικητικά συμβούλια ημικρατικών οργανισμών ή/ και οργανισμών δημοσίου δικαίου ήταν αχρείαστη και εκτός αντικειμένου και η μόνη ερμηνεία που μπορεί να δοθεί είναι ότι ο ίδιος γνωρίζει ή /και γνώριζε για τις μέχρι σήμερα δοσοληψίες και αφήνει αιχμές ή καλύτερα αποτελεί η δήλωση κατηγορία για όλα τα μέχρι σήμερα διοικητικά συμβούλια τέτοιων οργανισμών . Τίθεται όμως το ερώτημα πώς ο σημερινός Πρόεδρος ενώ γνω΄ριζε όλα αυτά τα πράγματα δεν τα κατάγγελλε ως εκ της θέσεως που κατείχε είτε ως βουλευτής είτε ως Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού. Είναι πολύ μεγάλο το κεφάλαιο αυτό και ο Πρόεδρος στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει την νομιμότητα κατοχής του ποσού εξαγοράς του τεμαχίου υπέπεσε σε ΜΕΓΑ ΣΦΑΛΜΑ. Διότι ως αξιωματούχος ως δημόσιο πρόσωπο όφειλε να τα καταγγείλει πρίν απο αρκετά χρόνια.
    Απο την άλλη πλευρά δεν υπήρχε λόγος να δικαιολογηθεί διότι η κατοχή δημόσίων αξιωμάτων απο μέρους του προσέδιδε πολλαπλάσια αξία και κέρδη στο δικηγορικό του γραφείο ( offshore εταιρείες κ.λπ. ) .Για να είμαι δίκαιος όμως αυτό αφορά και άλλους πολιτικούς.Δεν αρκεί μόνο να είσαι καλός στην δουλειά σου και καλός επιστήμονας αλλά χρειάζεται να έχης και τις ανάλογες διασυνδέσεις.Αυτό και πάλι δεν είναι αιχμεί προς τον Πρόεδρο διότι αναμφισβήτητα είναι ένας καταξιωμένος νομικός.

    Μου αρέσει!

  11. Ανώνυμος permalink
    11 Απριλίου, 2014 00:56

    Τώρα εξηγούνται τα χειροφιλήματα και οι υποκλίσεις του Στρακόττου;

    Μου αρέσει!

  12. 11 Απριλίου, 2014 11:43

    Αρεσκει μου που εισαστεν τζαι προοδευτικοί, τζαι κριτικοί προς την εκκλησια, θελετε διαχωρισμο του κρατους απο την εκκλησια, θελετε φορολογηση της εκκλησιας ( κατι που εν θα της επετρεπε να πουλα φιλεττα ατοκα φυσικα!!! ) κ.λ.π κ.λ.π

    Τωρα ξαφνικα η εκκλησια εγινεν απλα ο ενας συμβαλομενος μιας αγοραπωλησιας.

    Τί μας λεει τουτον; Πως εχεις καταντησει ενα κομματοσκυλο! Ως και τες παραδοσιακες σου αρχες τις πουλας για να δικαιολογησεις τον Νικο.

    Εν φανατικοι οι αλλοι! Ασερα φερε μιαν ντουζινα καθρεφτες γιατι πκιον ο Στροβολιωτης εν δωματιο αντικαθρεφτισμου που χρειαζεται, ούτε το ειδωλο του εν μπορει να διακρινει…

    Μου αρέσει!

  13. strovoliotis permalink*
    11 Απριλίου, 2014 13:43

    Δις,
    Ναι, είμαι προοδευτικός.
    Ναι, είμαι (πολύ) κριτικός προς την εκκλησία.
    Ναι, είμαι σαφώς υπέρ του διαχωρισμού κρατους – εκκλησίας.
    Ναι, είμαι υπέρ της φορολόγησης όλων των δραστηριοτήτων της εκκλησίας, όπως δηλαδή γίνεται με όλους τους άλλους.
    Όσοι γνωρίζουν από παζάρι, ξέρουν πολύ καλά πως το ανωτέρω δεν έχει καμιά σχέση με το τυχόν άτοκο μιας πράξης.
    Ναι, η εκκλησία είναι σαφώς ένας συμβαλλόμενος μιας πράξης, τι δεν κατάλαβες δηλαδή;
    Στα κόμματα δεν αρέσει η κριτική από μέλη τους. Άρα είτε δεν είμαι μέλος, είτε δεν κάνω κριτική. Εσύ τι λες;
    Ναι, πιστεύω πως αν ένας άσχετος μας διάβαζε, θα έβλεπε ορθολογισμό στα κείμενά μου και ατεκμηρίωτο φανατισμό στα δικά σου (σας).
    Νόμιζα πως με είχες αποφιλέψει με όλους τους διαδικτυακούς τρόπους, καλωσορίζω το σχόλιο σου.

    Μου αρέσει!

  14. 11 Απριλίου, 2014 16:41

    Μην σσυχχίζεις τον φανατισμό με την άρνησην να με πιάννεις στο my ttappin

    Δεν γεννηθήκαμεν χθές φίλε. Ή είσαι ανεξάρτητος ελεύθερος πολίτης τζιαι θα θκιαβάζουμεν αυτά που γράφεις ως ίσον προς ίσον, ή έπιασες εργολαβίαν την προπαγάνδαν για τον Νίκο, σε σημείον που να δικαιολογείς ακόμα τζιαι τες απαταιονιές του Ττόμη, οπόταν παραίτα μας που το πόστον του «φιλελεύθερου».

    Σαν να έπαθες τζιαι σύ σαν τον άλλον, τζιείνον τον νέον του Κκαρογιαν που το έπαιζεν νέος αδέσμευτος τζιαι ωραίος ώςπου τζιαι μας έφκην στέλεχος του Δήκο, υποψήφιος, κλπ, οπόταν ότι μούρη αδέσμευτού ακομμάτισου μας επούλησεν που το ίντερνετ ήταν μια μούφα, έναν ψέμαν, μια απαταιονία όπως τες άλλες όλες που κυκλοφορούν στον κόσμο.

    Τα γραφτά σου δεν είναι όπως πριν. Μυρίζουν κομματικοποιημένον στρατευμένον άτομον στην μηχανήν ενός σαπιμένου δεξιού κόμματος που προσπαθεί να καλύψει τα αυτονόητα.

    Εγώ πάντως αντιδρώ έντονα όταν θεωρώ ότι κάποιος με δουλέφκει. Έντονη αντίδραση δεν είναι φανατισμός, τζιαι αν τον ονομάζεις εσύ φανατισμόν, ε τότε ναι είμαι φανατικός εναντίον του να με περιπαίζει ο άλλος.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      12 Απριλίου, 2014 20:34

      Έλα ρε φίλε! Μεν υπερβάλλεις! «Μυρίζουν κομματικοποιημένον στρατευμένον άτομον στην μηχανήν ενός σαπιμένου δεξιού κόμματος»

      Ενώ οι σωστοί ελεύθεροι και ανεξάρτητοι πολίτες θα έπρεπε να στρατευτούν μόνο με το μη σαπημένον αριστερόν κόμμα!

      Μου αρέσει!

  15. 11 Απριλίου, 2014 22:30

    Strovoliotis,

    Πάψε να αυτοανακηρύσσεις τον Εαυτό ΣΟΥ σε «προοδευτικό», ή/και «κριτικό προς την εκκλησία» και τα λοιπά… Άσε τους άλλους να το κρίνουν αυτό. Εγώ πάντως εξακολουθώ να παρατηρώ ότι συνεχίζεις να κατατρύχεσαι από μονοκόμματες εμμονές και τα μεσσιανικά στερεότυπα ΣΟΥ, κάτι που βγαίνει αβίαστα από τον πικκαρισμένο κι αντιδιαλεκτικό λόγο ΣΟΥ. Εκφράσεις ΣΟΥ του τύπου «εκείνου του άθλιου που μας έφερε εδώ που μας έφερε»</b. και «να δώσουν σε ένα αχάπαρο ούτε την παραμικρή πίστωση», δεν αποτελούν παραδείγματα κριτικής διαλεκτικής σκέψης αλλά αναδεικνύουν διαχρονικά κολλήματα και μια τάση για αναζήτηση μεσσιών που θα ΜΑΣ σώσουν – στην παρούσα συγκυρία ο Αναστασιάδης. Εξ ου και η πολύ χαλαρή και εξ απαλών ονύχων κριτική ΣΟΥ προς αυτό παρά τις ματσαράγκες του. Και δεν αναφέρομαι ειδικά και μόνο στην αγορά του εκκλησιαστικού ψωρο-οικόπεδου [κατά τον Αρχιεπίσκοπο] από την κυρία Άντρη.
    Και για να ΣΕ προλάβω, τα πιο πάνω ΔΕΝ τα λέω λόγω των σαφών αιχμών ΣΟΥ κατά του Δημ. Χριστόφια, αλλά λόγω της αδυναμίας ΣΟΥ [και θα επαναλάβω για πολλοστή φορά αυτή η αδυναμίας είναι αποτέλεσμα των ξεκάθαρων ταξικών ΣΟΥ προσεγγίσεων] να δεις ότι πέραν των όποιων επί μέρους λαθών και αδυναμιών του οποιοδήποτε [συμπεριλαμβανομένων και του νυν αλλά και του τέως Προέδρου], πολλά απ’ αυτά τα προβλήματα έχουν ως αιτία τους μηχανισμούς και του “κανόνες” λειτουργίας της ελεύθερης [και στην ουσία και πράξη] και άναρχης αγοράς. Κι αυτοί οι μηχανισμοί και “κανόνες”, δημιουργούν μιαν εγγενή αδυναμία στην ίδια την αγορά [και γενικά στο οικονομικό και πολιτικό σύστημα που εξυπηρετεί αυτή η αγορά] να εξασκήσει έλεγχο για αποφυγή κρίσεων και προβλημάτων… Άραγε γιατί ο Αναστασιάδης αναγκάστηκε, ή υποχρεώθηκε να αθετήσει πολλές από τις δεσμεύσεις που [πέραν το ότι είναι ψεύτης και παραπόττης]; Κι μην ΜΟΥ επαναλάβεις το ηλίθιο «παρέλαβε από τον αχάπαρο προκάτοχο του καμένη γη»!!! [Φτάνει πια πρόοδος στο κυπριακό, εφουλάραμεν]…

    Τέλος τζιαι μιαν κουβέντα για την τοποθέτηση ΣΟΥ: «Στα κόμματα δεν αρέσει η κριτική από μέλη τους. Άρα είτε δεν είμαι μέλος, είτε δεν κάνω κριτική»… Εδώ προφανώς εννοείς τις ηγεσίες των κομμάτων… Εγώ πάντως να ΣΕ πληροφορήσω [γιατί εδώ συλλαμβάνεσαι να αχαπαρίζεις] ότι στο τελευταίο [το Προγραμματικό] Συνέδριο του ΑΚΕΛ έγινε αρκετή κριτική…

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      12 Απριλίου, 2014 20:42

      Ρε Ανεφ, μα γιατί νευριάζεις: ακόμα και στη ψεσινή δημοσκόπηση η πλειοψηφία του κόσμου συμφωνεί: ήταν αχάπαρος. Τέλος. Πετάξετε τον και κοιτάξτε μπροστά – ο Αντρος προσπαθεί πάντως και ειναι προς τιμήν του.

      Για το οικόπεδο και τη δεδομένα προβληματική πράξη τι άλλο πρέπει να κάνω δηλαδή; Να ζητήσω να τον κρεμάσουν ανάποδα; Από τη στιγμή που η πολιτική του φαίνεται να δουλεύει, η ορθολογιστική μη κομματικοποιημένη στάση ειναι να τον στηρίζω, με δεδομένη την κριτική.

      Δεν έκανες και εσύ ακριβώς το ίδιο τότες 😉

      Και ναι, νομίζω ειμαι πιο προοδευτικός από εσένα που λίγο πολύ ταυτίζεσαι με ένα κόμμα που λεει όχι σε οποιαδήποτε αλλαγή!

      Μου αρέσει!

      • 13 Απριλίου, 2014 09:36

        1. «Πετάξετε τον και κοιτάξτε μπροστά…» — Κατά πώς θέλεις ΕΣΥ; NEVER OF DRINKS!
        2. «…ο Αντρος προσπαθεί πάντως και ειναι προς τιμήν του»… – και πριν πετεινός λαλήσει [λεξιλόγιο των ημερών] θα τού τα πεις κι αυτουνού!
        3. «Και ναι, νομίζω ειμαι πιο προοδευτικός από εσένα που λίγο πολύ ταυτίζεσαι με ένα κόμμα που λεει όχι σε οποιαδήποτε αλλαγή!» — Και πιστοποιητικά HACCAP για την προοδευτικότητα ΣΟΥ βλέπω να δίνει στον Εαυτό ΣΟΥ! Θα σε ρωτούσα για ποια «αλλαγή» μιλάς, αλλά βαριέμαι! Δεν θα αποδείξω ότι δεν είμ’ ελέφαντας! Απλώς να επισημάνω ότι μόλις πιο πάνω εμμέσως πλην σαφώς έπλεξες το εγκώμιο του Άντρου Κυπριανού. Και πριν πετεινός λαλήσει αυτοαναιρέθηκες!
        4. «Από τη στιγμή που η πολιτική του φαίνεται να δουλεύει, η ορθολογιστική μη κομματικοποιημένη στάση ειναι να τον στηρίζω, με δεδομένη την κριτική…» — διυλίζοντας τον κώνωπα και καταπίνοντας τον κάμηλο!!!

        Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          13 Απριλίου, 2014 09:43

          Ναι ο Αντρος προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από τον Χριστόφια, και ναι ο Αντρος μιλά με εποικοδομητικό λόγο για το Κυπριακό. Ειναι όμως αρκετά συντηρητικός για να μην μπορεί να ξεκολλήσει από το περιθώριο των οικονομικών – κοινωνικών θέσεων του ΑΚΕΛ. Δύσκολο να καταλάβεις πολύπλοκα πραγματα, ε; Το μόνο άσπρο ή μαύρο ειναι πολύ πιο εύκολη τακτική!
          Το ΑΚΕΛ καταψήφισε όλα τα νομοσχέδια για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας υπηρεσίας, τι άλλο θέλεις για να κατατάξεις ένα κόμμα στην κατηγορία των συντηρητικών. Αλλά αφού βαριέσαι, ας μείνω και εγώ ως εδώ.

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          13 Απριλίου, 2014 15:21

          Αυτά μπαίνουν στην αρνητική πλευρά της ζυγαριάς.

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          14 Απριλίου, 2014 07:14

          Αντρος: «Το ΑΚΕΛ υποστηρίζει το από δεκαετιών αίτημα των Λαρνακέων για διατήρηση του χαρακτήρα του λιμανιού». Σαν να και τίποτα δεν άλλαξε μέσα σε αυτές τις δεκαετίες! See what I mean?

          Μου αρέσει!

  16. Ανώνυμος permalink
    12 Απριλίου, 2014 00:13

    «εκείνου του άθλιου που μας έφερε εδώ που μας έφερε»

    Μεν συγχίζεσαι, μεν αγχώνεσαι.

    Μου αρέσει!

  17. strovoliotis permalink*
    13 Απριλίου, 2014 15:19

    THINGS must have been desperate on the news front for Phil to have a banner headline on Wednesday’s front page that said ‘A fillet for the president.’ Was there such a dearth of news on the previous day, even regarding the Cyprob, that the paper led with a story on what the prez had for lunch?

    There was no chance this would be a funny lead story because the paper is renowned for its complete lack of a sense of humour – even the supposedly humorous cartoon on its front page is usually dead serious – but the headline made me want to read the story. I wanted to know whether the fillet for the prez was pork, beef or fish.
    Reading the sub-heading it became clear that the story was not about what Nik had eaten but about a ‘fillet’ of land that his wife Andri had bought from the Archbishopric. In colloquial Greek, ‘filleto’ – which has the same meaning as the English equivalent – is sometimes used to refer to a piece of premium land.
    The report informed us that the plot of land, adjacent to the house of the prez in Limassol, was bought for €500,000. It also revealed all the payment details – there was a €40,000 down-payment, the second payment of €160,000 would be made at the end of this month and the remaining 300 grand would settled through 75 ‘interest-free,’ monthly installments of four grand.
    The story had no by-line, even though you would have thought that the hack who came up with the super-scoop would have wanted his or her name on this fillet journalism. Then again the story was not the product of a big investigation, but the result of someone handing over a private sales contract to the paper.

    THE PAPER tried to sex up this non-story by presenting it as a dubious transaction, implying that the Archbishop had done a big favour to the first lady, selling her the filleto, supposedly, below its market value.
    This was after all, “the aristocratic area of Mesovounia of Yermasoyia municipality,” which the paper reported “is considered one of the most expensive in Cyprus.” It was “littered with super-luxury homes and even from the pictures of Google earth one could see palaces worth millions, with swimming pools and gardens.”
    The paper also reported: “According to respected land appraisers, asked by Philelefteros, even today, with real estate market in crisis the value of the specific plot is in the region of €870,000.” The paper did not name any of these respected land appraisers, but Mrs Andri issued a statement saying that the Land Surveys Department had valued the plot at between 477 and 522 thousand euro.
    If the writer was not so keen to make a scandal out of the transaction and put his or her common sense to work he or she would have deduced that in Kyproulla of 2014 plots of land do not sell for close to 900 grand, not even in the aristocratic area of Limassol.
    And another thing, the crafty, commercially-minded, penny-pinching, Paphite Archbishop of the cash-strapped Church would not sell a plot for 370 grand less than its market value to Jesus Christ let alone to the first lady. And Chrys is shrewd enough to know that the value of a plot is the price a buyer is willing to pay for it and not that put on it by unnamed land appraisers still living in the bubble times.

    WHAT IS weird is that Phil ran such a story. No company has financially benefited from Church largesse over the decades as much as Phil. It is currently a business partner/associate of Church-owned Mega TV, so why did it run a story implying Chrys had acted corruptly, when its case was so weak? I am unable to explain the paper’s ingratitude.
    The source of the leak may offer a partial explanation. Our mole at the presidential palace informed us that Nik’s security staff established that that sales contract had been leaked by the Bank of Cyprus at which bank confidentiality is not what it used to be.
    The prime suspect would have been Chairman Christis Hassapis, who has been known to leak stories about the BoC to Phil, but this story had nothing to do with the bank, NPLs, board meetings or Hourican. It was an attempt to show Nik and Chrys in a negative light.
    If it had been Christis he would not have called Prez Nik to apologise and promised that a full investigation would be carried out at the BoC to find the culprit. It should not be a very difficult investigation because only a handful of bank employees had access to the sales contract. Christis did not tell Nik what he would do to the culprit when he is found.

    http://cyprus-mail.com/2014/04/13/tales-from-the-coffeeshop-knives-are-out-over-creation-of-a-bad-bank/

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.