Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ψήφο σε ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ.

9 Μαΐου, 2016

Οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν χτες δείχνουν βουλή με επτά κόμματα. Και αυτό, παρά την αύξηση του εκλογικού μέτρου.

Ας δούμε την ουσία:  το εκλογικό μέτρο δεν είναι κάτι θέσφατο, είναι διαφορετικό από χώρα σε χώρα και δεν υπάρχει καμιά ηθική, ή ιδεολογική ανωτερότητα στην απλή αναλογική σε σχέση με κάτι άλλο.  Άρα, ουδέν μεμπτό στην αλλαγή των κανόνων, αφού οι κανόνες αφορούν όλους.

Από την άλλη, στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, υπάρχουν όμως συνέπειες. Αν οι ψηφοφόροι επιλέξουν να βάλουν στη βουλή επτά κόμματα, καλό θα είναι να αναμένουν και τα χειρότερα. Ο λαϊκισμός, η πατριδοκαπηλία, η άκοπη παροχή υποσχέσεων για τα πάντα, είναι χαρακτηριστικό όλων των μικρών κομμάτων. Η αναγκαία υπευθυνότητα στη νέα βουλή δεν μου φαίνεται εξασφαλισμένη σε ένα περιβάλλον όπου κάθε ένα από τα μικρά κόμματα θα επιδιώκει να έχει μέγιστο ρυθμιστικό ρόλο για να σφραγίσει την επιβίωση του!

Έχω αρθρογραφήσει πολλές φορές για το θέμα αυτό και για όσους έχουν όρεξη, ας ακολουθήσουν τους πιο κάτω συνδέσμους:

Μόνο ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ: εμπρός με την πόλωση λοιπόν! (20/2/2011 – από τον καιρό που βγήκε αυτό, να μου επιτρέψετε να αμφισβητήσω τη σοφία της τότε δικής μου δήλωσης μου για το ΠΑΣΟΚ).

Η (αντί) διαφήμιση για ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ: ψηφίστε τους! (21/5/2014)

Εκείνο, το επιθυμητό 5% (23/10/2015)

 

Αν βαριέστε να τα διαβάσετε όλα αυτά, απλώς ψηφίστε ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ! Με όλα τους τα μεμπτά, με όλες τους τις αμαρτίες και αστοχίες προσφέρουν μια καλύτερη ένδειξη υπεύθυνης στάσης από τους υπόλοιπους.

 

 

 

2 Σχόλια leave one →
  1. 10 Μαΐου, 2016 10:28

    Μα ποιός πιάννει στα σοβαρά δημοσκοπήσεις που τηλεφωνούν σε 9000 πλάσματα τζιαι τους απαντούν οι 800 για να στήσουν δείγμαν; Μετά που 300 γκέλες που εκάμαν ακόμα ακούετε τους; Όλα γορασμένα σε τούτον τον τόπον, όλα μισοδότζιν, όλα ψεύτικα, όλα υποκρισία, όλα έναν σικέ παιχνίδιν, όλα μια οθωμανικής παράδοσης πονηρκά τζιαι δολοπλοκία. Εψές αρώτησεν ο πολιτικός τον δημοσκότιστήν του Μέγα σε πόσα άτομα ετηλεφωνήσαν τζιαι έπαιξεν ότι δεν έξερε. Τί ψεύτες!! Πόσον θεωρούν τους ακροατές τους ηλήθιους; Βλάκες.

    Μεν αγωνιάς Στροβολιώτη τζιαι δεν νομίζω τα παραπούλια του δράσις κες να φκάλουν αυτά που λαλούν σε ποσοστά.

    Τζιαι τούτη ούλλη η απαξίωση των πάντων στην οποίαν επιδοθήκατε ούλλοι σας τα τελευτάια χρόνια (από βλακείαν- συγνώμην, αυτή είναι η γνώμη μου) τζιαι για την οποίαν σας εβαρέθηκα ούλλους που μιλάτε πολιτικά, ήρτεν σας μπούμεραγκ. Ας εγλέπατε. Τζιαι ακόμα η πυρά του φούρνου ούλλη δεν σας εκατεβηκεν. Έσιετε ακόμα να πληρώσετε αμαρτίες. Δεν ξέρω πως έναν απαξιωμένον πολιτικόν σύστημαν (για να παίζεται τους έξυπνους, για να φκάλετε τον Αναστασιάδην, ή για να αποκομίζει ο Δησύ εύκολα κομματικά ποσοστά) θα μπορέσει να εφαρμόσει λύσην αν τύχει τζιαι γινεί κάτι.

    Όλα ακάμετε τα μαύρα φίλε, τζιαι όλοι το ίδιον είσαστιν, για να παραφράσω τζιαι τους φασίστες, τους απολίτικους (στους) ή τους λαϊκιστές.

    Αυτός ο τόπος δεν θα δει άσπρην μεραν πριν από πολλά χρόνια. Τα 700 ευρώ για τους ανειδίκευτους τζιαι τα 900 για τους απόφοιτους πανεπιστημίου τα τα πληρώσετε επίσης πολλά ακριβά, ειδικά τα 900 για τους τυχερούς από απόφοιτους πανεπιστημίου.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      11 Μαΐου, 2016 10:27

      Αγαπητέ φίλε, θεμιτή η κριτική αλλά ο πολύς ελιτισμός βλάφτει! Έχουμε πολλά στραβά τζιαι ανάποδα, αλλά κουβέντες όπως τούτην, μάλλον κακοπιστία και εμπάθεια προδίδουν: «Όλα γορασμένα σε τούτον τον τόπον, όλα μισοδότζιν, όλα ψεύτικα, όλα υποκρισία, όλα έναν σικέ παιχνίδιν, όλα μια οθωμανικής παράδοσης πονηρκά τζιαι δολοπλοκία.»
      Επίσης, θαύματα δεν γίνονται. Η οικονομική κατάρρευση ήταν αποτέλεσμα σειράς γεγονότων που πάνε πίσω δεκαετίες και κακής διαχείρισης της τότε κυβέρνησης. Κατ’ αναλογία η καλή τωρινή διαχείριση θα χρειαστεί χρόνο να αποδώσει.
      Αναφορικά δε με την απαξίωση του συστήματος και την ακατανόητη αναφορά σε «κομματικά ποσοστά του ΔΗΣΥ» έχω να αναφέρω αυτό: το πολιτικό σύστημα έχει ρόλο να παίξει όταν δίνει αποτελέσματα. Όπως και να το δεις η παρούσα κυβέρνηση δείχνει αποτελέσματα (για να μην πω επιτυχίες), αυτή την ίδια περίοδο έχουμε επίσης και σωρεία αποκαλύψεων, και εμπλοκή της δικαιοσύνης σε σκάνδαλα, μίζες και ένα σωρό στραβά και ανάποδα. Αν κάποιοι δεν το βλέπουν αυτό, ή το μηδενίζουν, το πρόβλημα είναι δικό τους, όχι στο σύστημα. Και αν αυτό δίνει ποσοστά στον ΔΗΣΥ, καλά κάνει.
      Για το ίδιο λόγο, αν το σύστημα δώσει λύση στο Κυπριακό και αυτό δώσει ποσοστά σε ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, πολύ καλά θα κάνει. Δεν βλέπω τίποτα μεμπτό σε αυτό.

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.