Μετάβαση στο περιεχόμενο

Christofias Watch: Το υπεύθυνο μπλοκ.

15 Ιανουαρίου, 2010

 

Η μεταβατική περίοδος από τη μια οικιακή βοηθό στην άλλη, είναι δύσκολη. Οι υποχρεώσεις και οι δουλειές γίνηκαν ξαφνικά βουνό, και προσπαθούμε με την κυρία, να αντεπεξέλθουμε, έχοντας στο σπίτι και δυο αεικίνητες μηχανές 5 και 6 χρόνων, οι οποίες ναι μεν δήλωσαν πως θα βοηθήσουν την κατάσταση, αλλά την επόμενη στιγμή, ππέεεεεεεεεε!

 

Μερίμνησα να οδηγήσω τα κοπελλούθκια στην απεχθή για εκείνα, αλλά υποχρεωτική νυχτερινή ξεκούραση και  ασχολούμουν με την ανακαίνιση της κουζίνας, μετά το οικογενειακό δείπνο. Η κυρία είχε κερδίσει μια έξοδο με τις φίλες της και έτσι μου έπεσε όλη η δουλεία – ως συνήθως δηλαδή :).

 

Σκεφτόμουν φυσικά τα τεκταινόμενα. Και έχοντας ήδη κάνει μια σύντομη περιήγηση σε διάφορα καταπληκτικά μπλοκ, και νοιώθοντας πραγματικά φοιτσιασμένος, μου ήρθε η φοβερή έμπνευση: το  Christofias Watch συμπεριφέρθηκε πολιτισμένα, και με σεβασμό, κάτω από τις περιστάσεις, για το  φόνο του Άντη.

 

Τις πρώτες ώρες οργίασαν οι  ανώνυμοι και επώνυμοι ανώνυμοι στην ανάρτηση που «έτρεχε», αλλά μετά μετατράπηκαν λίγο πολύ σε ειδησεογραφικό μπλοκ, αναδημοσιεύοντας τη Σημερινή. Δεν έλειψε βεβαίως η υποχρεωτική αναπαραγωγή από τον Εμπροσθοφύλακα του γνωστού σεναρίου που κάνει περίπου τον Ντάουνερ ύποπτο για τη δολοφονία, , αλλά κατά τα λοιπά, κράτησαν χαμηλό προφίλ, απενεργοποίησαν τα σχόλια, και στέρησαν τη δυνατότατα στους λογής λογής αχρείους και αμπάλατους να βγάλουν τα απωθημένα τους.

 

Επανήλθαν στην ενεργό δράση με μια μάλλον αδιάφορη συνέντευξη του Χρίστου Κληρίδη.

 

Τώρα, τι σημαίνει αυτό; Μια πρώτη εξήγηση είναι πως τα κοπέλια κατάλαβαν πως οι απίστευτες μαλακιές που γράφτηκαν αλλού, θα τους γελοιοποιούσαν ακόμη και στους δικούς τους αναγνώστες, με το όχι ιδιαίτερα αυξημένο πολιτικό IQ.

 

Αν συνέβη αυτό, μπράβο τους! Αυτό δείχνει πως ακόμα και εκεί υπάρχουν κάποια απελπισμένα απομεινάρια ορθολογισμού.

 

Και το γράφω αυτό με πάσα ειλικρίνεια, και χωρίς να ξεχνώ τις βρωμιές και τις αισχρότητες που έγραψαν για μένα.

 

Μπορεί να σημαίνει και κάτι άλλο όμως: μπορεί να θρηνούσαν ένα άνθρωπο με τον οποίο σχετίζονταν!

 

Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση πως ο Άντης προσυπόγραφε το ήθος και τους τρόπους του μπλοκ, αλλά είναι πιθανό κάποιοι από τους συντελεστές της γελοίας «Επιτροπής Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Κύπρο» να έχουν σχέση με το συγκρότημα Δίας. Και σε αυτή την περίπτωση ίσως να γνώριζαν τον μακαρίτη, και ίσως να ήξεραν πως σε καμιά περίπτωση δεν υπήρχαν πολιτικά κίνητρα πίσω από το φονικό.

 

Ουδέν μεμπτό επ’ αυτής της πιθανής σχέσης! Και ας μη θεωρηθεί αυτό προσπάθεια να μολοήσω την ταυτότητα των συντελεστών του συγκεκριμένου μπλοκ, δεν με νοιάζει ποιοι κρύβονται πίσω από το  Christofias Watch.

 

Κρίνονται στη βάση εκείνων που γράφουν.

 

Όταν όμως ισχυρίζονται πως είναι το νούμερο 1 κυπριακό μπλοκ (που δεν είναι), τότε είναι λογικό να ασχολείται και κάποιος μοναχικός μπλόκερ μαζί τους!

 

Να επαναλάβω, και να ξεκαθαρίσω:

 

Πράγματι, θεωρώ πως σε σχέση με άλλα μπλοκ της ίδιας ιδεολογίας (διαβάστε δείγματα πιο κάτω), το Christofias Watch συμπεριφέρθηκε (σχετικά) ώριμα, και με σεβασμό σε σχέση με τη δολοφονία του Άντη.

 

Η γενικότερη γνώμη μου για λλόου τους βεβαίως ΔΕΝ αλλάζει, και είμαι σίγουρος πως τα αισθήματα είναι αμοιβαία.

 

————————————————————————————————–

 

Μπορεί η ηλιθιότητα να σκοτώσει;

 

Βεβαίως μπορεί, να λες!

 

Οπλιστείτε με θάρρος και υπομονή και περιηγηθείτε:

 

 

 

1. «Η δολοφονία του Διευθυντή του συγκροτήματος πιστεύω ότι εντάσσεται σε ένα οργανωμένο σχέδιο τρομοκράτησης του Κυπριακού Ελληνισμού. Η σύληση του τάφου του Τάσσου Παπαδόπουλου, οι περίεργοι ανθελληνικοί βανδαλισμοί στην Λεμεσό, στον τάφο του Σπύρου Κυπριανού και τώρα αίμα. Οι δολοφόνοι ξέρανε ότι σκοτώνοντας τον γιο «σκοτώνουν» και τον πατέρα. Έτσι νομίζουν ίσως, γιατί δεν ξέρουν τον Κωστή…

Ποιοί λοιπόν; Θα το πω. Άγγλοι ή Τούρκοι ή και οι δυο μαζί. Οι «βασιλικοί κίναιδοι», τα διεθνή τσιμπούρια των λαών, έχουν αγκιστρωθεί στην Κύπρο και οι Τούρκοι θα έφευγαν πιο εύκολα από αυτούς. Οι κοκκινόκωλοι ποτέ δεν ξέχασαν ότι τους πολεμήσαμε στην Κύπρο. Το αφασιακό αθηναϊκό κράτος ξέχασε την ΕΟΚΑ. Οι Άγγλοι όχι. Κανείς δεν ήταν πιο δραστήριος από αυτούς υπέρ του σχεδίου Ανάν. Όλο το λαδωμένο σκυλολόϊ, όλοι οι αργυρώνητοι κοπρίτες πηγαινοερχόντουσαν. Για τους Άγγλους είμαστε ιστορικός χώρος επιρροής κι ασυδοσίας. …»»»

 Ελληνική Αντίσταση.

 

2. «Μήπως με αυτόν τον τρόπο η αστυνομία δείχνει τον δρόμο της φυγής από την Κύπρο όλων όσων αντιστέκονται στην επιβολή των ανθελληνικών σχεδίων ; Το τελικό ερώτημα είναι εάν η αστυνομία δεν μπορεί να μας προστατέψει, που πρέπει να καταφύγουν οι πολίτες ;

Τα τελευταία σκοτεινά χτυπήματα κατά της ασφάλειας και της Δημοκρατίας, μας κάνουν να ανησυχούμε. Αν η αστυνομία συνεχίζει να αδιαφορεί και αντί να προστατεύει τον λαό μετατρέπεται σε νεκροτόμο του, τότε ζητούμε ΑΜΕΣΑ την αυτόβουλη λαϊκή προστασία της ΕΝΟΠΛΟΥ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗΣ

 Ελλάς.

 3. “Το Σεπτέμβριο 2009 μάλιστα δόθηκαν στην δημοσιότητα και απόρρητα έγγραφα που αποδείκνυαν ότι ο ΟΗΕ «φακέλωνε» προσωπικότητες του δημόσιου βίου της Κύπρου και ειδικά όσους είχαν εναντιωθεί στο σχέδιο Ανάν. Μεταξύ αυτών σε ένα έγγραφο που είχε ως παραλήπτη τον ίδιο τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ, «στοχοποιούνται» ο Άντης Χατζηκωστής και ο πατέρας του Κωστής Χατζηκωστής λόγω της στάσης των ΜΜΕ που ήταν στην ιδιοκτησία τους, κατά του σχεδίου Ανάν τα οποία χαρακτηρίζονται ως «αντιαμερικανικά», «αντιβρετανικά» και «υπερπατριωτικά».”

 ΕΛΑΜ.

 4. “Το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του δολοφονηθέντος Άντη Χατζηκωστή και εύχεται προς αυτούς κουράγιο και δύναμη! Το Κίνημά μας, όπως και σύμπας ο Ελληνισμός, στέκεται στο πλευρό τους και συμπάσχει μαζί τους.
Τα στοιχεία δεν οδηγούν σε άλλα κίνητρα εξόν από πολιτικά. Οι εχθροί του Ελληνισμού επιδιώκουν τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας σε όσους αντιστέκονται στα καταχθόνια σχέδια των εγγλεζοτούρκων για πλήρη εκπόρθηση της Κύπρου!”

Εναντίον Όλων.

 5. “Είναι σίγουρο πια ότι ο στόχος τους είναι να κλείσουν τα στόματα όλων όσων αντιστέκονται στην λύση που προσπαθούν να επιβάλουν. Ο Χάνει μας το είπε, εμείς θα σας το ξαναφέρνουμε μέχρι να το δεχθείτε…

Και να σκεφθείτε ότι μόλις πριν λίγες μέρες ο Άντρος Κυπριανού κατηγορούσε κάποιες εφημερίδες στην Κύπρο ότι τάχα με τη γραφή τους προωθούν την …φυσική εξόντωση του Προέδρου! 

Άλλον, όμως στόχευαν οι σφαίρες…

Αιωνία του η Μνήμη του παιδιού.»

 Ελληνική Αντίσταση.

 6. “Μήπως τον Άντη Χατζηκωστή τον απήγαγαν εξωγήινοι;

Διαβάστε τι έγραφε η εφημερίδα του την ημέρα της δολοφονίας για να καταλάβετε ότι σίγουρα ήταν διαπλανητική η συνωμοσία όπως θα δηλώσει σε λίγο το τρολλ.

Επίσης δείτε τι γράφει για τους περιβόητους ρουμάνους απαγωγείς πτωμάτων που ζητούν λύτρα και – σύμφωνα με το ΑΚΕΛ – είναι αυτοί που βεβήλωσαν τον τάφο του Τάσσου.”

 

Hellenic Revenge.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 Σχόλια leave one →
  1. ματιλτα permalink
    15 Ιανουαρίου, 2010 08:19

    Εγώ πάλε λαλώ ότι το νέο καθεστώς με τα σχόλια επέβαλε τους το ο Χρίστος ο Κληρίδης. Ως όρο για να δημοσιεύσουν την συνέντευξή του.

    Μου αρέσει!

  2. 15 Ιανουαρίου, 2010 10:16

    Όχι, δεν θέλουμε τέτοια posts! Είμαστε ενάντια στην ομόνοια (την κανονική, όχι την ομάδα που βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα). Θέλουμε βρισιές, αυθαίρετες τοποθετήσεις και περισσότερο λάδι στη φωτιά.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      18 Ιανουαρίου, 2010 21:40

      @chrys,

      Μεν αννοίεις φάλιες:)

      Πάντως δεν πρέπει να ανησυχείς, τα κοπέλλια επέστρεψαν στην ρουτίνα!

      @ματιλτα,

      see above!

      Μου αρέσει!

  3. 18 Ιανουαρίου, 2010 11:12

    😆

    Το ξέρω πως δεν είναι για γέλια, γελάω επειδή, όσο διάβαζα τα παραθέματα από τα «σοβαρά έντυπα και ιστολόγια», σκεφτόμουν πως μόνο ότι τον σκότωσαν οι εξωγήινοι δεν έχουν πει.
    Μέχρι που έφτασα στο τελευταίο παράθεμα και διαψεύστηκα!

    Εννοείται πως πρόκειται για διεθνή συνωμοσία εναντίον της Κύπρου. Τόσα χρόνια άλλωστε, μήπως συμβαίνει και τίποτα άλλο;

    Απλά θυμίζω πως συνήθως τα χειρότερα πυρά είναι τα φίλια και πως στον τόπο σας από προβοκάτσιες άλλο τίποτα.

    Καλά ξεμπερδέματα.

    Μου αρέσει!

  4. 19 Ιανουαρίου, 2010 22:06

    Ενώ εσύ με το αυτοαποκαλούμενο τεράστιο δείκτη νοημοσύνης έχεις στοιχεία για την δολοφονία;
    Ή μήπως έχει παραδεκτεί κανένας ένοχος και έχει καταδικαστεί από το δικαστήριο και αποκλείεις το πολιτικό έγκλημα;

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      20 Ιανουαρίου, 2010 07:00

      Ενωτικέ13,

      Δεν έχω στοιχεία για το φονικό, ούτε έγραψα κάτι τέτοιο. Σχολιάζω τι ακούω και τι διαβάζω.

      Ομως, όσον αφορά τον πολιτικό δείκτη νοημοσύνης, ναι κρίνω πως έχω πολύ υψηλότερα νουμερα από το Christofias Watch και παρόμοιους χώρους.

      Επί τη ευκαιρία: το ψευδώνυμο σου και το μπλογκ σου αναφέρονται έντονα σε «ένωση». Θα μπορούσες να μας αναφέρεις τι θέλεις να ενωθεί με τι;

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.