Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ναι Μάρκο, επικοινωνιακά παιχνίδια παίζει η Τουρκία…

29 Ιουνίου, 2010


Πάλι η πρώτη είδηση υπό μορφή αυτοϊκανοποίησης: τους εκθέσαμε πάλι τους τουρκαλλάδες. Μπορεί να διαλαλούν παντού πως θέλουν λύση μέχρι το τέλος του χρόνου – ακόμη και ο αναμορφωμένος Ερογλου συντονίστηκε με την ρητορική τους,  αλλά δεν μασούμε!

Ο Υπουργός μας των εξωτερικών δήλωσε και τους εξέθεσε: επικοινωνιακά παιγνίδια παίζουν οι Τούρκοι λέει. (Ναι Μάρκο; Όπως το 2003-4;)

Αλλά εγώ λέω πως έχουμε δίκιο: οι Τούρκοι κάνουν επικοινωνιακά παιγνίδια.

Εμείς τι κάνουμε; Μα, πέφτουμε αμέσως και τελείως στην επικοινωνιακή τους παγίδα! Piece of cake για τον Νταβούτογλου και την παρέα του.

Γιατί όταν διαλαλούν οι Τούρκοι πως θέλουν λύση μέχρι το τέλος του χρόνου (που ακόμα και να το θέλουν μάλλον δεν προφταίνουμε), γίνονται αρεστοί σε όλα τα ώτα των ακουόντων.

Αντίθετα εμείς, πεισματώνουμε, λένε μια φορά οι Τούρκοι πως θέλουν σύντομη λύση, δέκα εμείς λέμε για επικοινωνιακά κόλπα ενώ τονίζουμε και την απέχθεια μας στα φρικτά χρονοδιαγράμματα.

Κάνουμε δηλαδή ότι χρειάζεται για να γίνουμε ακόμα πιο ενοχλητικοί, και  στενοχωρούμε τους φίλους μας – όσους έχουν απομείνει!

Γιατί, τι πιο φυσικό να θεωρήσουν οι ξένοι και πιθανώς άσχετοι ως θετική δήλωση την έκφραση επιθυμίας για σύντομη λύση, και αρνητική συμπεριφορά την εναντίωση σε αυτή την πορεία;

Ώρες ώρες δεν διερωτώμαι γιατί πολλοί Κυπραίοι μπήκαν στην πολιτική – όλοι ξέρουμε γιατί – αλλά διερωτώμαι πως έβγαλαν το σχολείο τέτοια λαμπρά μυαλά…

2 Σχόλια leave one →
  1. Τοξότης permalink
    29 Ιουνίου, 2010 23:24

    Καμία φορά το ξεχνούμε, αλλά ο Μάρκος…είναι γιος του Σπύρου. Του μάστρου στο παραποττιλλίκι της ψευτοπολιτικής…

    Μου αρέσει!

  2. Αποφασιστικός permalink
    2 Ιουλίου, 2010 23:44

    Θεωρώ κάποιες δηλώσεις ατυχείς και θα πρεπει να είμαστε πιο προσεκτικοί.Φαίνεται ότι κάποιοι με τα χρονοδιαγράμματα έχουν αλεργεία.Διερωτάτε όμως κανείς κατα πόσο χρειάζεται να είσαι πολιτικός για να δηλώσης και να εκφράσης την θετική βούληση και την θετική ενέργεια σε μια καλώς νοούμενη επερχόμενη λύση που προτίστως εμείς θα έπρεπε να χαιρετίζουμε και να καλούμε τους υπολοίπους συμμάχους μας να συμβάλουν με τον τρόπο τους στην επίλυση του προβλήματος μας .Δυστυχώς κάθε φορά που κάποιοι μιλούν στο εξωτερικό για χρονοδιαγράμματα κάποιοι στο εσωτερικό βγάζουν αμέσως τσούννες και διερωτάται κανείς εάν αυτή είναι η σωστή αντιμετώπιση. Ασφαλώς και δεν είναι η ορθή προσέγγιση απο μέρους μας και θα έπρεπε πάντα να χαιρετίζουμε τέτοιες δηλώσεις και στο τέλος να λέμε ότι όλα εξαρτώνται απο την καλή θέληση των τούρκων.Δυστυχώς και οι ξένοι μας έχουν βαρεθεί διότι δεν είμαστε σταθεροί στις θέσεις μας , δεν έχουμε εθνική και μακροχρόνια πολιτική στο Κυπριακό και το κυριώτερο το εσωτερικό μας μέτωπο πάσχει αγαπητοί και ενώ είναι σε όλους γνωστό κανείς δεν πράττει τίποτε παρα μόνο αφήνονται όλα στο χρόνο με προωπτική θλιβερών συνεπειών για τον κυπριακό ελληνισμό.Ας το καταλάβουυμε επιτέλους διότι ωδεύουμε σε όλους σχεδόν τους τομείς στην αυτοκαταστροφή .Ας ξυπνήσουμε επιτέλους για να αντιληφθούμε τι μας περιμένει. ή

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.