Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κουβέντες του φούρνου.

28 Μαρτίου, 2012

 

Η εργάσιμη μέρα ήταν δεκαπεντάωρη.  Η επιστροφή  ήταν σε δύσκολη ώρα και είπα να μην πάρω τηλέφωνο μπας και διακόψω την διαδικασία κοιμίσματος των μωρών.

Στο φούρνο ήταν ερημιά.

Μια κυρία έψαχνε επιλεκτικά για μονά αλμυρά και γιαούρτια. Τύλιγε με προσοχή κάθε αλμυρό που διάλεγε σε ξεχωριστό σακούλι. Μη με ρωτήσετε πως και γιατί το πρόσεξα. Φαινόταν πως είχε πολύ χρόνο, φαινόταν και πως ήταν μοναχή, και μοναξιασμένη.  Στα κλάσματα του δευτερολέπτου που συναντήθηκε η ματιά μας, είδα θλίψη.

Μια κυρία που περιέγραψα ως «κυρία» με κεκτημένη ταχύτητα σεβασμού λόγω μεγαλύτερης ηλικίας, η οποία όμως πιθανότατα να ήταν συνομήλικη μου. Αλλά εγώ δεν  κρατούσα καθρέφτη για να δω πως με έβλεπε εκείνη, και εν πάση περιπτώσει εκείνη φαινόταν μόνη.

Μοναξιασμένη και μόνη.

Εγώ κουβαλούσα την αλαζονεία του συζύγου, του πατέρα, του οικογενειάρχη.

Και ξαφνικά με κτύπησε η κούραση.

Κυρίως όμως με κτύπησε εκείνο το κομμάτι της πραγματικότητας που προσπαθώ συνήθως να απωθώ. Και καταφέρνω να απωθώ όχι τόσο γιατί το αποφασίζω, αλλά γιατί δε μου μένει χρόνος να ασχοληθώ. Τώρα όμως ο χρόνος μεγάλωσε. Μεγάλωσε και η μέρα, και μαζί της ήρθε και η τελευταία ίσως μυρωδιά του χειμώνα, μαζί με την μελαγχολία που φέρνει πάντα ο πρώιμος καλοκαιρινός λίβας του Απρίλη.

Στα δέκα λεπτά που χρειάστηκα να φτάσω στο σπίτι πέρασαν όλα αυτών των ημερών από μπροστά μου. Το Βαρώσι πέρασε τρέχοντας.

Για κάποιους.

Για άλλους δεν τάραξε καν, μπλοκαρισμένο πάντα στην κατοχή της μιζέριας.

Πέρασε ακόμα και η μικρή Α. που έγραψε προχθές στον πίνακα της κόρης μου Μ., ανάμεσα σε λουλούδια: “A loves M”. Ήρθαν να μας δουν τις προάλλες με τους γονείς της. Το λουλουδάτο μήνυμα σβήστηκε από την σκληρή κόρη μετά που έφυγαν. Ίσως δεν ήθελε να λυπηθεί, γιατί κατάλαβε, πως η Α. πρέπει να φύγει. Οι ασιάτες γονείς της δεν έκαναν καλά και έγκαιρα τις διαδικασίες, και η ψυχρή γραφειοκρατία τους διώχνει.

 Ήταν και ψύχραιμοι και αξιοπρεπείς, σχεδόν δεν έκλαψαν.

Η Α. πρέπει να καταλαβαίνει, γι’ αυτό αγαπά διπλά τη Μ.

Η Μ. δεν κοιμόταν. Ούτε ο Κ, και δεν άντεξα, πήγα να τους καληνυχτίσω.

Τι ήθελα να ανοίξω φάλιες. Ο Κ. που πάντα θέλει κάτι, και όταν το θέλει, το θέλει τώρα και δεν μπορεί να περιμένει, θυμήθηκε ένα αρκουδάκι που του έκανε παρέα όταν ήταν μικρότερος.

Άρχισε να φωνάζει πως το θέλει. Δεν ήξερε κανείς που είναι. Η μάμμα του λέει πως το δώσαμε στα φτωχά παιδάκια μαζί με άλλα παιγνίδια που είχαν όταν ήταν μικρότεροι.

Κρίση!

«Ήταν το αγαπημένο μου, και δεν μπορώ να κοιμηθώ χωρίς αυτό, και το θέλω τώρα και πρέπει να μου αγοράστε άλλο, και δεν θα κοιμηθώ και θα κλαίω όλη νύχτα. Και θα κλαίω και αύριο στο σχολείο.»

– Καλά ρε γιε μου του λέω, πότε είδες για τελευταία φορά αυτό το αγαπημένο σου παιγνίδι;

-Όταν ήμουν τεσσάρων.

-Και καλά, γιατί δεν το αναζήτησες καθόλου τα τελευταία 4 χρόνια;  

– Το αναζήτησα! Και το γύρευα κάθε νύχτα, και αν δεν μου το φέρεις μέχρι το Σάββατο  θα σκοτωθώ.

-Όοοοχι…, μέχρι την Παρασκευή!

Με αυτή την αυθαίρετη απόφαση ηρέμησε, και τον χάσαμε σε λίγο.

Μέσα στην αναμπουμπούλα όμως, έκανε κάποιες έρευνες η κόρη.

Μου έφερε ένα κουνελάκι από το πολύ μακρινό παρελθόν.

–          Ποιού είναι αυτό, μου λέει;

–          Ουπς, δικό μου, της λέω.

–          Και γιατί φοράει στρογγυλά γυαλιά;

–          Γιατί τέτοια γυαλιά φορούσα τότε.

–          Που το βρήκες;

–          Ε… μου το είχε χαρίσει μια φίλη.

–          Και γιατί γράφει πάνω «I love you»;

…….

Σε λίγο είχε πάει να κοιμηθεί και εκείνη. 

26 Σχόλια leave one →
  1. 29 Μαρτίου, 2012 11:49

    Δεν μπορείς να ξεφύγεις από την ανάκριση της κόρης!

    Το κείμενό σου μου άφησε τη λέξη : Προτεραιότητες.

    Το τι σημαντικό θεωρεί ο καθένας κάθε στιγμή της ζωής του…

    Μου αρέσει!

  2. Χαμάλης permalink
    29 Μαρτίου, 2012 13:40

    Κουβέντες του φούρνου; Ενόμισα ότι ήταν να γράψεις κουβέντες του φούρπου. Αλλά που!
    Τότε που δέρετε την Ρωσσικήν ομάδαν 2-1, εφουμίστηκες ότι εταπεινώσετε τους Ρώσσους! Τωρά εκλειοστομιάσετε! Τωρά έπιαες τες κουβέντες του . . . . . φούρνου. Για τα ματσικόριδα πότε εν να μας πεις; Μετά το δεύτερον παιγνίδιν; Καλάν! Τώρα να δούμεν πον να βκει η σούμα. Εν να σπάσει το καντάριν χα χα χα χα χα χα . . . . . . . . . Έσιει να τραβήσει ξατιμασιάν ο Γριστόφκιας χα χα χα χα χα χα . . . . . . . . . . . . . . . . Διότι κάτι εν να φταίει τζιαί τζιείνος χα χα χα χα χα χα έν γίνεται να φταίουν ούλλοι οι άλλοι τζιαί τζιείνος να μεν ιφταίει χα χα χα χα χα χα χα χα . . . . . . . . . . . . . . Έπρεπεν να γνωρίζει, κατά το πόρισμαν του Πολυβίου.

    Μου αρέσει!

    • 29 Μαρτίου, 2012 15:23

      Χαμάλη,
      επιβεβαιώνεις αυτό που είπα!

      Τι θεωρεί σημαντικό ο καθένας την κάθε στιγμή χαχαχαχα

      Μου αρέσει!

      • Χαμάλης permalink
        29 Μαρτίου, 2012 18:55

        Φυσικά το επιβεβαιώνω! Πιό πολύ ο καθένας ενδιαφέρεται για τον πονόδοντον του παρά για τον σεισμό στην Κίνα που σκότωσε δέκα εκατομμύρια. Εν αθθυμούμαι ποιος το είπεν, αλλά εν αλήθκεια.

        Μου αρέσει!

  3. 29 Μαρτίου, 2012 20:30

    Αντρεΐστικοι δοκησισοφισμοί…

    Μου αρέσει!

  4. ιων σκεπτικός permalink
    30 Μαρτίου, 2012 16:37

    Καλησπέρα,

    Εκαστος έφ΄ω έτάχθη.

    Καλό Σαββατοκυρίακο.

    Μου αρέσει!

  5. Χαμάλης permalink
    31 Μαρτίου, 2012 03:27

    Αν έδερνεν το Αποέλ όμως ήταν να ταχθούν πολλοί!

    Μου αρέσει!

    • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΗΚΟΣ permalink
      1 Απριλίου, 2012 19:05

      Οι κουβέντες του φούρνου είναι πολύ καλές αλλά η πυρά που έρχεται δεν μας σώζει με τίποτε. Χρειάζονται όμως και αυτές οι κουβέντες ώστε να κάνουμε την προθέρμανση. Και ποιός ξέρει. ίσως αντέξουμε. Καλή εβδομάδα και καλό κουράγιο.

      Μου αρέσει!

  6. ιων σκεπτικός permalink
    2 Απριλίου, 2012 07:23

    Α, δηλαδή,
    ΄Υστερα φέρνει ο φούρνος την πυράν…..
    ή Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά,
    όμως θα έπρεπε

    Του φρονίμου τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν,
    διότι

    ΄Οπως έστρώσαμεν θα τζοιμηθούμεν.

    Χαμάλη, δεν είμαι ποδοσφαιρόφιλο άτομο, ούτε υποστηρίζω ομάδαν.Βλέπω ότι υπάρχει απο κάποιους πάααρα πολλλλλύς φανατισμός, τζιαι τα νεαρά άτομα φανατίζουνται περισσότερον, εξ απαλών ονύχων. Είναι τζιαι τούτος ένας τρόπος πολιτικοποίησης τζιαι μαντρίσματος αφού στην Κύπρον είναι ταυτισμένο το ποδόσφαιρο με κόμματα τζιαι ιδεολογίες.

    Εσιει τζιαιρόν που σκέφτουμαι να κάμω μιαν εισηγησην στα σωματεία τζιαι τους φιλάθλους. Κυρίως όμως στες διοικήσεις των σωματείων.

    Παντού διάφοροι «φίλαθλοι» λερώνουν τοίχους με συνθήματα για τες ομάδες τους ή υβριστικά λόγια – ξιμαρόλογια – για τες αντίπαλες ομάδες. Ακόμα και τα γυάλινα ηχοπετάσματα που τοποθετήθηκαν σε διάφορους δρόμους εκάμαν τα λέσιην.

    Θα έρτουν λοιπόν οι διοικήσεις των σωματείων σε όλες τες πόλεις τζιαι θα συμφωνήσουν να πάσιν μαζίν σιερκές σιερκές οι Αποελίστες με τους Ομονοιάτες, κλπ να καθαρίσουν τζια να βάψουν τους τοίχους που εβρωμίσαν. τούτον να γίνει σε όλες τις πόλεις με όλες τες ομάδες. Να έβρουν τζιαι κίνητρα να λάβουν μέρος τζιαι οι οπαδοί τους, μονιασμένοι, σε τούτην την γιορτήν της καθαριότητας τζιαι τρόπους να την συντηρήσουν.

    Ακόμα θα εισηγούμουν άμα καθαρίσουν τα γυιάλλενα ηχοπετάσματα θα μπορούσαν να βάλουν τα εμβλήματα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ, ομορφα τζιαι συσταρισμένα.
    ΄Οσοι ασχολούνται με τον αθλητισμόν να έβρουν τρόπους να περάσουν τα μηνύματα τα σωστά. Τρόποι υπάρχουν πολλοί να είναι η κάθε αθλητική συνάντηση γιορτή τζιαι όχι πόλεμος. Εκτός και εάν τους βολεύουν οι πολέμοι τζιαι οι αντιπαραθέσεις.

    Καλή βδομάδα τζιαι καλόν μήνα να έχουμε.

    Μου αρέσει!

    • Χαμάλης permalink
      2 Απριλίου, 2012 11:04

      Φίλε, ούτε εγώ είμαι φανατικός με μιαν ομάδαν. Συνήθως μιλώ για μάππαν για να σατυρίσω. Θυμούμαι όμως ότι ο φίλτατος Στροβολιώτης, που κατά το συνήθειον του, όπως τζιαί κατά το συνήθειον αρκετών άλλων θαμώνων του μπλοκ του (αντιπολιτευόμενος, χωρικός, οθέλλος, έλενα, πανανιστάνος, αγρινός), δεν έχουν κάτι αξιόλογον να πουν εκτός που μπηκτές για να πικκάρουν ιδεολογικούς τους αντιπάλους, τον τζιαιρόν που ομάδα τους έδερεν την Ρωσσικήν ομάδαν στη Λευκωσία εφουμίστηκεν ότι το Αποέλ ΕΤΑΠΕΙΝΩΣΕΝ τους Ρώσσους! Τζιαί τούτον βέβαια είπεν το σσώμαχα για να πικκάρει αριστερούς θαμώνες του μπλοκ του που ξέρει ότι την Ρωσσίαν συμπαθούμεν την για διάφορους λόγους. Ε κατά που σου κάμνουν κάμνε τζιαί κατζιήαν μεν κρατείς, που λαλεί τζι’ η παροιμία. Εντάξει μπορείς να επικαλεστείς το άλλον: Κι’ αν γάδαρος κλωτσήσε σε, και σύ κλωτσήσεις αυτόν; Ναι και γω κλωτσήσει αυτόν! Για πλάκαν! Σιγά τα ωά για το κακόν που εκάμαμεν δηλαδή.

      Καλήν φτομάδαν τζιαί καλόν μήναν επίσης.

      Μου αρέσει!

  7. Χαμάλης permalink
    2 Απριλίου, 2012 11:16

    Όσον αφορά τες ρομαντικές ιδέες σου περί ομάδων τζιαί ειρηνικών οπαδών, εν καλές αλλά στη σφαίραν της φαντασίας. Φίλε μου η μάππα εν ανταγωνιστικόν παιχνίδιν. Τζιαί όπου υπάρχει ανταγωνισμός υπάρχουν αναγκαστικά μίση, πάθη, εγκλήματα τζιαί γενικά ότι χειρότερον μπορεί να διαπράξει η ανθρώπινη επιθετικότητα. Μιαν επιθετικότηταν από την οποίαν το ανθρώπινον είδος δεν θα μπορέσει ποττέ να απαλλαγεί. Αν οι οπαδοί της μάππας ειρηνεύκαν, δεν θα τους άρσκεν πιον η μάππα. Ήταν νά ‘βρουν άλλον παιχνίδιν τζιαί άλλες ομάδες ή άλλους τομείς ανταγωνισμού για να φανατιστούν πάλε.

    Μου αρέσει!

    • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΗΚΟΣ permalink
      2 Απριλίου, 2012 15:46

      Χαμάλη θέλει στάλιν η υπόθεση δαμέ τζιαι να δείς πώς διορθώνονται όλα και στο ποδόσφαιρο. Οι Άγγλοι ποιά τακτική εφάρμοσαν και ιδού που όλα βαίνουν ομαλώς. Θα πρέπει εάν παραστεί φυσικά ανάγκη κάποιοι να θυμυθούν ότι το ξύλο βγήκε απο τον παράδεισο για να σώσει τελικά τους δεινοπαθούντες. Τί γίνεται τώρα στο ποδόσφαιρο??? Η συντριπτική μειοψηφία επιβάλλει την θέληση της στην συντριπτική πλειοψηφία. Μου αρέσει το ποδόσφαιρο αλλά με τέτοιες συνθήκες δεν πάω.Προτιμώ να το βλέπω απο την τηλεόραση. Κάποιοι εδώ μου στερούν το ΔΙΚΑΙΩΜΑ. ΕΤΣΙ ΤΖΕΡΟΥΣ ΕΦΤΑΣΑΜΕΝ. Φυσικά και εδώ θα καταλήξω με το εξής. ΥΣΤΕΡΑ ΦΈΡΝΕΙ Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΗΝ ΠΥΡΑ.ΞΥΠΝΑ ΛΑΕ.

      Μου αρέσει!

      • Χαμάλης permalink
        3 Απριλίου, 2012 00:36

        Άλλον Αγγλία άλλον Κύπρος. Στην Αγγλίαν δεν υπήρχε θέμα πολιτικοποίησης της μάππας. Όποιος έτρωεν ξύλον, έτρωεν το γιατί επαραφέρετουν σαν οπαδός της όποιας ομάδας, τζιαί ο κόσμος γενικά ήταν υπέρ της αστυνομίας. Στην Κύπρον οι ομάδες τζιαί οι οπαδοί τους εν πολιτικοποιημένοι. Αν τες φάει ο δεξιός οπαδός θα φωνάζουν ούλλοι ότι ήταν αθώος αλλά εδέραν τον αριστεροί αστυνομικοί επειδή εν δεξιός! Αν τες φάει ο αριστερός οπαδός θα φωνάζομεν ούλλοι ότι ήταν αθώος αλλά εδέραν δεξιοί αστυνομικοί τον επειδή εν αριστερός.

        Στην Αγγλίαν οι πολιτικοί το πρόβλημαν ελύσαν το! Στην Κύπρον οι πολιτικοί το πρόβλημαν εδημιουργήσαν το. Γι’ αυτόν καλά κάμνομεν να συνηθίσομεν να ζούμεν ΤΖΙΑΙ με τούν’ το πρόβλημαν διότι μια πιο δυναμική επέμβαση μπορεί να δημιουργήσει τζιαί εμφύλιον πόλεμον.

        Μου αρέσει!

        • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ permalink
          3 Απριλίου, 2012 17:59

          Καταρχή ναί είναι πολιτικοποιημένο το ποδόσφαιρο αλλά είναι λίγοι σήμερα που κόπτονται να σφακτούν για την ομάδα τους. Το πρόβλημα αγαπητέ είναι οι ντοπαρισμένοι που έρχονται στα γήπεδα και αυτοί ακριβώς έρχονται αποφασισμένοι για να δημιουργήσουν τα γνωστά προβλήματα. Χρειάζεται ναί δυναμική επέμβαση διότι δεν μπορεί η μειοψηφία να επιβάλλεται στην πλειοψηφία.Η δημοκρατία έχει το δικό της κόστος και οποιο και εάν είναι η πολιτεία οφείλει να επιβάλει τον νόμο και την τάξη με οποιοδήποτε κόστος.Ο κυπραίος δεν καταλάβει διαφορετικά. Ο φούρνος ήδη επύρωσε στα θέματα αυτά για καλά και ήρθε η ώρα κάποιοι να ψηθούν για να επιβληθεί η τάξη και η ευνομία στο κράτος. Η πολιτεία έχει το λόγο. Δημοκρατία έχουμε.

          Μου αρέσει!

  8. ιων σκεπτικός permalink
    2 Απριλίου, 2012 13:09

    Οκ, εγώ όμως εννα πιστεύκω τζιαι να ονειρεύκουμαι ότι μπορεί κάποτε οι άνθρωποι να βάλουν λλίην παραπάνω αγάπην στην ζωήν τους, τζιαι συμπάθειαν, τζιαι συγκατάνευση, τζιαι καταδεκτικότηταν, τζιαι να ιλαρέψουν ……… τζιαι ότι μπορεί τούτη η γη να γινεί παράδεισος για ούλλους ……

    Μου αρέσει!

  9. Ελενα permalink
    2 Απριλίου, 2012 18:39

    Χαμάλη,δυστυχώς η ομάδα μου εδώ και κάτι χρόνια δεν ταπεινώνει κανέναν πέραν του εαυτού της….προς αποκατάστασην της αλήθειας.ΑΝ δεν φύουν οι κομματικοί που το συμβούλιο και αν συνεχίσουν να επεμβαίνουν στις επιλογές του Λαρκου μόνο με τα κυάλια θα θωρούμεν πλέον τις πρώτες θέσεις…ξεφτίλα….

    Μου αρέσει!

  10. Ελενα permalink
    3 Απριλίου, 2012 15:55

    OMONOIA!..ξέρεις τζι άλλες ομάδες ,δηλαδή,που το κόμμα ανακατώνεται μες τα του συμβουλίου τους?

    Μου αρέσει!

    • Χαμάλης permalink
      3 Απριλίου, 2012 18:54

      Α εκατάλαβα. Ούλα τα στραβα ψουμιά εν της στραβής της νύφφης. Φταίει ο Γριστόφκιας τζιαί το ΑΚΕΛ πάλε!

      Μου αρέσει!

  11. Χαμάλης permalink
    3 Απριλίου, 2012 20:00

    @ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ

    Η πολιτεία έχει το λόγο; Έχουμε Δημοκρατία; Μακάρι να ήταν έτσι!

    Αθθυμάσαι που ξατίμαζεν ο Νικολάκης Ιωαννίδης δολοφόνον τον πρόεδρον όταν επήεν να δώσει κατάθεσιν στον Πολυβίου; Επενέβηκεν ένας αστυνομικός να τον φοητσιάσει να σιωπήσει τζιαί μονομιάς εσηκώστησαν 100 επίσημοι μούλοι της πολιτείας να δηλώσουν που τα μέσα τα επίσημα τους, ότι «σήμερα εκαταργήθηκεν η Δημοκρατία»! Χωρίς αντροπήν χωρίς τσίππαν. Οι μούλοι! Νομίζεις για τους δικούς τους στην μάππαν εν να συμπεριφερτούν διαφορετικά τούτοι οι επίσημοι μούλοι; Εν χεσμένοι φίλε μου μου τζιαί όπου πάσιν οι χεσμένοι πάλε βρωμούν.

    Μου αρέσει!

    • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΗΚΟΣ permalink
      3 Απριλίου, 2012 22:53

      Δεν διαφωνώ ότι στην Κύπρο εβκάλαμεν τζιαι το σσινί τζιαι το παλλούτζι. Βλέπεις όμως πού φτάσαμε σήμερα. Υστερα ήρτεν η πυρά του φούρνου. Για αυτό εάν θέλουμε δημοκρατία η πολιτεία έχει το λόγο. Ο πολίτης είναι μέρος της πολιτείας και ο ρόλος του είναι πρωτεύων στη διασφάλιση της τάξης και της δημοκρατίας.

      Μου αρέσει!

    • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΗΚΟΣ permalink
      3 Απριλίου, 2012 22:58

      Και κάτι άλλο ακόμη .Μιάς και ο λόγος για το φούρνο η δική μου πρόβλεψη είναι ότι τό πύρωμα του συνεχίζεται και θα συνεχιζεται διότι οι καταχρήσεις των προηγούμενων χρόνων είναι πολλές ,πάμπολλες . Για αυτό προσοχή. Η κρίση στην Ελλάδα δεν ξεπεράστηκε ακόμα.Ο φούρνος πυρώνει. Η κρίση στην Ιταλία , Ισπανία επιδεινώνεται και εκεί ο φούρνος πυρώνει.Νότια της Κύπρου οι φούρνοι πυρώνουν . Παντού οι φούρνοι πυρώνουν .Ο θεός να βοηθήσει.

      Μου αρέσει!

  12. Χαμάλης permalink
    5 Απριλίου, 2012 01:10

    Ας πυρώνουν οι φούρνοι, εμείς έν φοούμαστεν! Εν νάρτει ο κράντε μασκαράς με τες φουστανέλλες να μας σώσει! Ξέρει τον τρόπον. Εν μαθητής τους τζιείνους που μας εσώσαν το 55 τζιαί το 74.

    Μου αρέσει!

  13. ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΗΚΟΣ permalink
    5 Απριλίου, 2012 23:45

    Στροβολιώτη περιμένουμε νέο έπίκαιρο θέμα.
    όπως π.χ. Πού πάμε , ποιές οι προοπτικές σε σχέση με τα οικονομικά του τόπου ,πόσο βαθειά προβλέπεται η κρίση η οποία ακόμη ΔΕΝ έχει αρχίσει και πώς η κοινωνία αντιμετωπίζει τα νέα απότομα φαινόμενα . Θα φθάνουν οι εισπράξεις απο το φυσικό αέριο κ.λ.π. για την εξόφληση των οφειλομένων???Γιατί συνεχίζουν να πέφτουν οι μετοχές των τραπεζών. Μήπως προμηνύουν την έναρξη του δευτέρου σταδίου δηλαδή της φάσης όπου θα διαγραφούν και τα υπολοιπα τρία δύς??? Και ποιά είναι τα προβλήματα που προκύπτουν απο την απώλεια και των ανείσπρακτων ποσών απο τα δάνεια στην Ελλάδα??? Θα φτάνουν οι εισπράξεις απο το φυσικό πλούτο??? Κάποιοι βιάστηκαν να προτείνουν την δημιουργία ταμε’ίου για τις επόμενες γενιές. Η παρούσα γενεά άφησε όμως ανοικτή αυτή τη δυνατότητα???Και πολλά άλλα που θα τα πούμε στην συνέχεια.Ο φούρνος πυρώνει και δυστυχώς θα φέρει ακόμα πολλή πυρά .Υπομονή.

    Μου αρέσει!

  14. Χαμάλης permalink
    6 Απριλίου, 2012 11:57

    Αφήνιαεν ο Κουλλίας πάλε! Εν το αντέχει το παλλούτζιην έν το αντέχει!

    «Κατασκοτώσετε τον κόσμο στο Μαρί με 13 νεκρούς σε μια ματζιελλεμένη πλαγιά . . . » αγγάνιζεν μεσ’ την βουλήν ο νεκρόφιλος καρακιόζης. Άμπα τζιαί ησυχάσουν οι γονειοί τζι’ οι συγγενείς τζιείν’ των πλασμάτων. Πως τον αντέχεις αξιοσέβαστη κυρία, χαροκαμένη μάνα του νεκρού ναύτη, του νεκρού πυροσβέστη; Πως τον αντέχεις ακόμα; Πως τον αντέχεις να κάμνει χάζιν μεσ’ την βουλήν πάσ’ την πάσιην του γιού σου τζιαί να κερδίζει που τον χαμόν του; Διότι μεν μου πεις ότι έννεν για κέρδος τζιαί χάζιν του που τα σύρνει τούτα ούλα, όποτε θέλει να πικκάρει τους πολιτικούς του αντιπάλους, τζιαί να φκάλει φκάλει το αρρωστημένον άχην του. Ο προδότης του κόμματος του, ο προδότης του αρχηγού του, ο Ιούδας της Κυπριακής πολιτικής σκηνής! Πάρε το θάρρος κυρία μου τζιαί πετάκτου ως το γραφείον του, τζι’ άστραψε του θκυό βιζινόπατσους του κκιλίντζιηρου του φελλά, να μεν ιξαναπιάσει τον γιόν σου στο βρωμόστομαν του το κτιτζιασμένον!

    Ορίστε τα έργα σου τζιαί σέναν «κύριε» Πολυβίου. Καμάρωνε τα τωρά! Κόρτωνε για την Πολυβκιάν σου. Έδωσες του άρρωστου νεκρόφιλου σάρκαν τζιαί αίμαν νεκρών να φάει να χορτάσει! Εύγε σου για την εισφοράν σου στο τραπέζιν των βρυκολάκων.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.