Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σφάκτη μου, αμάρτησα! (Συνέντευξη με έναν παχουλλόν πουλλίν.)

17 Δεκεμβρίου, 2013

Του συνεργάτη μας, δημοσιογράφου Νικολάκη Γιαννάκη:

Δίκαιη χαρακτηρίζεται η οργή της πλειοψηφίας των συμπατριωτών μας μετά που πληροφορήθηκαν για τη νέα προβοκατόρικη ενέργεια σε βάρος της Εθνικής Φρουράς, και κατ’ επέκταση σε βάρος του αγώνα για απελευθέρωση, σε βάρος της επιστροφής  όλων των προσφύγων στις πατρογονικές εστίες, σε βάρος της απόσυρσης όλων των κατοχικών στρατευμάτων και φυσικά σε βάρος της ολοκληρωτικής αποχώρησης των εποίκων.

Η νέα πρόκληση διαπιστώθηκε μετά από προγραμματισμένο έλεγχο που έγινε σε φορτίο πουλιών που είχαν παραδοθεί σε στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς με σκοπό να καταναλωθούν κατά τη διάρκεια λουκούλλειου γεύματος το προσεχές σαββατοκύριακο.

Δυστυχώς όμως, άλλαι αι βουλαί των εθνοφρουρών, και άλλαι του πετεινού.

Όπως μας περιέγραψε καλά ενημερωμένη πηγή, την προβοκάτσια έφερε στο φως εθνοφρουρός, γόνος σημαντικού στελέχους πολιτικού κόμματος, του οποίου το όνομα είχε στο παρελθόν εμπλοκή με οχυρωματικά έργα της δύναμης.

Ο λαμπρός μιτσής διαισθάνθηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά αφού τα κατεψυγμένα πουλιά εκοτσιηνοπατούσαν.

Με πειθαρχημένη επιμονή και ιώβειο υπομονή μερίμνησε να ξεπαγώσει ένα από τα πουλιά, και τότε με τρόμο βρέθηκε αντιμέτωπος με την ασύλληπτη πραγματικότητα: το πουλλίν έφερε πάνω στην εσωτερική του συσκευασία τη σημαία της Τουρκίας.

Ο συναγερμός σήμανε αμέσως, οι αρμόδιες υπηρεσίες επιστρατεύτηκαν και οργανώθηκαν πάραυτα, έγινε αποτύπωση των δεδομένων, και σε χρόνο μηδέν διαπιστώθηκε πως ο κίνδυνος ήταν δυνατό να ελεγχθεί – με κάποιες μικρές παράπλευρες απώλειες. Διατάχτηκε απόσυρση όλων των αποθεμάτων, αποφασίστηκε όμως πως τα στρατευμένα μας νιάτα θα πετάξουν το σαββατοκύριακο που έρχεται *μόνο* τις σαλάτες, αφού δεν υπάρχει χρόνος να αντικατασταθούν τα πουλιά. Το λουκούλλειο γεύμα για πέταμα, υποβιβάστηκε μοιραία σε γεύμα υγιεινής διατροφής για πέταμα.

Εν τω μεταξύ, ο προμηθευτής των πουλιών βρίσκεται ήδη στον αστυνομικό σταθμό της Πύλης Πάφου για να ανακριθεί από την ΚΥΠ.

Πουλλίν.

Πουλλίν.

Σε Παγκύπρια αποκλειστικότητα, συνεργάτης του μπλοκ  κατάφερε να μιλήσει με ένα από τα πουλιά, και παραθέτουμε πιο κάτω την αυθεντική συνομιλία, χωρίς ούτε μια παρέμβαση:

Δημοσιογράφος, Νικολάκης Γιαννάκη(ΝΓ): Πουλλίν, σας κατηγορούν πως στόχο είχατε την υπονόμευση της μαχητικότητας της Εθνικής Φρουράς.

Πουλλίν, Όρνιθα Πετεινού (ΟΠ): Οι κατηγορίες είναι αστήρικτες, εμείς τα πουλιά έχουμε στόχο την ικανοποίηση και την ευχαρίστηση αυτών που μας αξιοποιούν.

ΝΓ: Οι ιδιαιτερότητες της Κύπρου όμως, επιβάλλουν προσοχή σε όλες μας τις ενέργειες, και αντιλαμβάνεστε πως η παρουσία ισλαμικού συμβόλου επί της πέτσας σας δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί ως πρόκληση.

ΟΠ: Όπως θα σας συμβουλεύσει ο γιατρός σας, η πέτσα καλό είναι να αφαιρείται, για να γίνει η ικανοποίηση και η ευχαρίστηση πιο έντονη και πιο υγιεινή. Πόσο μάλλον ό,τι υπάρχει πάνω από την πέτσα.

ΝΓ: Η απάντηση σας είναι επιφανειακή και δεν λαμβάνει υπόψιν τις ευαισθησίες των στρατιωτών μας….

ΟΠ (Διακόπτει): Συγνώμη, γνωρίζετε τι κάνουν κάθε σαββατοκύριακο με τα πουλιά οι στρατιώτες σας;

ΝΓ (Χαμογελά με χάρη): Οι αναγνώστες μας γνωρίζουν εκείνα που πρέπει να γνωρίζουν… Ας πάμε παρακάτω όμως. Πείτε μας λίγο για τη ζωή σας. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, άφησε να νοηθεί ότι περάσατε τα παιδικά σας χρόνια στην Τουρκία – κάτι που όπως αντιλαμβάνεστε σφραγίζει την υπόθεση της προβοκάτσιας.

ΟΠ: Ξέρετε πολύ καλά πως τα πουλιά δεν έχουν καλή μνήμη. Δε θυμάμαι, ούτε είμαι σε θέση να γνωρίζω που πέρασα τους παιδικούς μου μήνες. Δυστυχώς ούτε κανένα άλλο από τα πουλιά αυτής της φόρτωσης. Εκείνο που γνωρίζω σίγουρα είναι πως στους εφηβικούς μου μήνες έβλεπα την αντανάκλαση πολύχρωμων τουλιπών στη γυάλινη σκεπή των συγχρόνων γουμάδων που μας είχαν. Η κουλτούρα μου από τον καιρό που νοιώθω και θυμούμαι ήταν ολλανδέζικη και ολλανδέζικο πουλλίν νοιώθω. Άλλωστε με βάση τους Ευρωπαϊκούς νόμους, ακόμα και η κυρία Σιακαλλή η δική σας, θα όφειλε να παραδεχτεί πως είμαι ένα γνήσιο, νόμιμο ευρωπαϊκό πουλλίν.

ΝΓ: Αυτό το εκλαμβάνω ως υπεκφυγή. Αλλά ακόμα και βάση να υπάρχει σε αυτή τη θεωρία, η ουσία είναι πως το ισλαμικό σύμβολο μόνο ως πρόκληση μπορούσε να ερμηνευθεί.

ΟΠ (Η ένταση του κακαρίσματος ανεβαίνει): Ακούστε, έχετε αρχές και θεσμούς σε αυτή τη χώρα; Είστε ευρωπαίοι στο όνομα ή στην πράξη; Ο ίδιος ο υπουργός σας, εκείνος ο διαχρονικός εκλογικευτής, ο κύριος Φώτης είπε την αλήθεια: το πρόβλημα με τα ακατάλληλα – μίσιημου-  πουλιά έγκειται στο ότι ήταν λίγο παχουλλά, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.   Όλα τα άλλα είναι παράπλευρες συνέπειες της περιρρέουσας αντιπουλλικής ατμόσφαιρας.

Και αν πρέπει να κρατήσω τη ψυχραιμία και την αξιοπρέπεια μου, ε, ναι, παραδέχομαι και εγώ  πως είμαι λλίον παχουλλόν.

Αν αυτό είναι κακούργημα, ας με κρίνει ένα αναμάρτητο στομάχι!

18 Σχόλια leave one →
  1. superman permalink
    17 Δεκεμβρίου, 2013 19:02

    Ενοχλησαν σας τα τουρκικα κοτοπουλα στην εθνικη φρουρα? Τα 50 εκατομυρια για αγορα πυραβλακατου εν καιρο κρισης δεν ενοχλησαν κανενα? Θα δωσουμε 50 εκ γιατι καποιοι πατριωτες νομιζουν με το να σασουν τα γεριμα τα ελικοπτερα μας και να πιασουμε 2 πλοια θα καμνουμε κουμαντο στην ΑΟΖ και θα ελεγχουμε τους Τουρκους. Τα πλοια μας για τους τουρκους αν θελουν να καμουν κατι θα εν εν οπως τα καρυδοτσουφλα.
    Το προβλημα δεν ειναι τα κοτοπουλα, το προβλημα ειναι στα μυαλα μας και το πως μας εκαθαν να σκεφτομαστεν. Και κατι που ειπεν ο Μαντελα και ετσι καποτε πρεπει να το κανουμε »Αν θέλεις να κάνεις ειρήνη με τον εχθρό σου,πρέπει να δουλέψεις μαζί του. Και τότε,γίνεται σύμμαχός σου».

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      17 Δεκεμβρίου, 2013 19:10

      Συμφωνώ πλήρως με το τελευταίο. Και για τα άλλα συμφωνώ, αλλά δεν έγραψα τίποτα γιατί τα 100 εκατομμύρια (τα 50 είναι η πρώτη δόση), για τες βαρκούλες, είναι μπανάλ θέμα…. Τα πουλιά προσφέρονται περισσότερο…

      Μου αρέσει!

  2. strovoliotis permalink*
    17 Δεκεμβρίου, 2013 19:34

    Όταν έγραφα το κείμενο, νόμιζα πως πρωτοτυπούσα…:

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    Μολυσμένα κοτόπουλα: Να ερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση
    Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρεί πολύ σοβαρή την καταγγελία για διοχέτευση μολυσμένων κοτόπουλων στην Εθνική Φρουρά. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σοβαρό περιστατικό που προκάλεσε δικαιολογημένα ανησυχίες.

    Η παρουσία μάλιστα στο περιτύλιγμα και στη συσκευασία εμβλημάτων που παραπέμπουν στην κατοχική Τουρκία, προκάλεσε περισσότερη αναστάτωση. Πέραν τούτου όμως και επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζονται τέτοια περιστατικά με τις προμήθειες της Εθνικής Φρουράς, καλούμε τις αρμόδιες αρχές να προβούν σε πλήρη και ενδελεχή έρευνα και εάν εντοπιστούν λάθη και παραλείψεις, να επιβληθεί η δέουσα τιμωρία.
    Είναι επίσης καιρός η Κυπριακή Δημοκρατία, να διεκδικήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση παρέκκλιση του Ευρωπαϊκού κανονισμού για το ελεύθερο εμπόριο ώστε να τεθεί – έστω και προσωρινά – εμπόδιο στην εισαγωγή προϊόντων που μπορούν να παρασκευάσουν Κύπριοι παραγωγοί. Μια τέτοια πολιτική απόφαση, ενώ ελάχιστο οικονομικό κόστος έχει για την Ευρωπαϊκή αγορά, θα βοηθήσει πολύ την Κυπριακή οικονομία.

    ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ

    Μου αρέσει!

  3. bananistanos permalink
    17 Δεκεμβρίου, 2013 19:59

    Υστερα ελπίζεις για λύση….τοιχον όσο πιο ψηλό γίνεται, τούτη εν η λύση μας

    Μου αρέσει!

  4. Ανώνυμος permalink
    17 Δεκεμβρίου, 2013 20:01

    Διασκεδαστικόν, φίλτατε! Σχεδόν όσο το ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ…

    Μου αρέσει!

  5. matilta permalink
    17 Δεκεμβρίου, 2013 22:40

    https://www.facebook.com/DefteriAnaynosi

    Δεφτερη Ανάγνωση καλεί Περδίκη!!!

    ΧαΧαΧα..!!
    Αν ευσταθεί τούτο που εψάρεψα που το fishbook μιλούμε για μεγάλη πλάκα:

    «Ποια τούρκικη σημαία; Εν κάμνει κανένας έρευνα πλέον; Το σύμβολο του ισλάμ που εν πάνω στην συσκευασία εν για να δείξει ότι εν κατάλληλα για βρώση από ισλαμιστές…(εν για τούτο που εν μολυσμένα;) Τζιαι μετα γυρέφκουν άλλες δικαιολογίες για να τα στείλουν πίσω… τάχα εν πιο μεγάλα που τες προδιγραφές! τσ τσ τσ..»

    http://www.cytoday.eu/index.php?id=357&nid=2640111

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      18 Δεκεμβρίου, 2013 07:32

      Α, πήρα αναδημοσίευση στη Δεύτερη Ανάγνωση! Δεν τέλειωσαν όλα!

      Μου αρέσει!

  6. Απο Πλατεία Βάθης permalink
    18 Δεκεμβρίου, 2013 09:55

    … μια ενημερωση σας απο τον εδω -ψηφιακο- Τυπο :
    Κύπρος: Πλησιάζει η ώρα της κρίσης
    της ειδικής συνεργάτιδας του Inprecor,Άννας Μπαλλή
    – See more at:
    http://www.inprecor.gr/index.php/archives/244577#sthash.V3dFptIZ.dpuf

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      18 Δεκεμβρίου, 2013 13:46

      Καλώς την Πλατεία! Μα που χάθηκες;

      Διάβασα με προσοχή την κυρία Μπαλλή. Πρόκειται περί κλασσικής περίπτωσης ηττημένων μυαλών, ο συντηρητισμός των οποίων δε τα αφήνει να δουν τίποτα με θετικό μυαλό. Ευτυχώς τέτοιοι τύποι περιθωριοποιούνται σιγά σιγά στην Κύπρο.

      Μου αρέσει!

    • Απο Πλατεία Βάθης permalink
      18 Δεκεμβρίου, 2013 16:48

      Δεν περιμενα να ειναι αισθητη η απουσία μου, Στρωβολιώτη.
      Και τουτο διότι «εγω για Χιο τραβαω και εσυ για Μυτιλινη».
      Αλλα, χαιρουμαι που έγκριτα μαθαινω οτι η «περιπτωση» της κας Μπαλλη κρινεται «συντηρητισμός και αρνηση-μανια».
      Επισης χαιρουμαι που » τέτοιοι τύποι περιθωριοποιούνται σιγά σιγά στην Κύπρο.»
      Η μιση Ελλαδα εχει επισης «περιθωριοποιηθεί»… ξερεις.
      καλη συνεχεια

      Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        18 Δεκεμβρίου, 2013 16:58

        Ηττημένα *μυαλά* απέδωσα στην κυρία Μπαλλή – στο πιο πάνω σχόλιο η λέξη είχε γραφτεί λανθασμένη. Αν αυτοί οι τύποι είχαν περιθωριοποιηθεί έγκαιρα στην Ελλάδα δε θα βρισκόταν στα χάλια που ειναι τώρα…

        Μου αρέσει!

      • Απο Πλατεία Βάθης permalink
        18 Δεκεμβρίου, 2013 17:57

        Ηττημένα… οκ.
        Γιατι σχολιαζεις την Ελλαδα, Στροβωλιώτη, αφου δεν ασχολησαι μαζι της… και με αναγκάζεις άκοντα να επανελθω…
        Την Ελλαδα, Στροβωλιώτη, την ετοιμαζαν 40-50 χρόνια για να την φέρουν «στα χάλια που ειναι τωρα».
        Την Κυπρο, φαινεται, να την «ξεπεταξαν» σε λιγους μήνες, απο τα γεγονοτα του Μαρι. Ενα ισχυρο «χαρτι» ειχατε, και σας το καψανε.
        Μηπως κανω λάθος;;
        Ευχομαι, ειλικρινεστατα, τα γκάζια και τα πετρέλαια να αποτελεσουν μοχλο αμυνας και -μακαρι- επιθεσης.
        Καληνυκτα

        Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          18 Δεκεμβρίου, 2013 18:19

          *Εσύ* αναφέρθηκες πρώτος στην Ελλάδα αγαπητέ μου φίλε! Την Ελλάδα κανείς δεν την «ετοίμαζε» για την χρεοκοπία, εκτός αν εννοείς τον τρόπο που *εσείς* είχατε μάθει να λειτουργείτε από το κεφάλι μεχρι τα νύχια.

          Εμείς φτασαμε εδώ για άλλους λόγους, αλλά και πάλι αποκλειστικά λόγω *δικών* μας λαθών, ηλιθιοτήτων, άθλιας διαχείρισης. Το Μαρί ήταν το αποκορύφωμα της ανικανότητας μας…

          Εύχομαι και νομίζω μπορούμε να βγούμε από πάνω *πριν* τα γκάζια, για τα οποία φοβάμαι μπας και μας θαμπώσουν…

          Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.