Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στο Μάλι, ένα ζεστό απόγευμα Κυριακής.

8 Απριλίου, 2012

Πέντε το απόγευμα, και η θερμοκρασία ακόμη στους 28 βαθμούς.

Ναι, από αύριο θα αλλάξει, αλλά το ποτάμι δε γυρίζει πίσω.

Στην Μπαμάκο, πρωτεύουσα του Μάλι, η μέση μέγιστη θερμοκρασία για τον Απρίλη είναι 39 βαθμοί. Βρίσκονται στον προθάλαμο της βροχερής τους περιόδου που κρατά όλο το δικό μας «καλοκαίρι».

Βρέχει πολύ. Πάρα πολύ!

Στο Μάλι λοιπόν είχαμε πραξικόπημα. Που φαίνεται να καταρρέει κάτω από την πίεση των συνασπισμένων αφρικανών της περιοχής. Πραξικόπημα που συνδυάστηκε με ανακήρυξη κράτους από τη φυλή των Τουαρέγκ. Όλα αυτά τα όμορφα δηλαδή που κρατούν ακόμα την Αφρικανική Ήπειρο δεμένη στην ιστορία και τις διαμάχες της.

Το Μάλι είναι μια ζεστή, εν πολλοίς έρημη χώρα, αλλά ξεχωρίζει για την τρομερή μουσική της σκηνή.  Έχω γράψει δυο φορές για αφρικάνικη μουσική σε αυτό το ιστολόγιο, και  συνειδητοποιώ τώρα πως και ο Toumani Diabaté, και οι Tinariwen είναι μουσικοί από το Μάλι! Άλλωστε ένας που γνωρίζει λίγο αυτά τα τέρατα της αφρικάνικής μουσικής και ακούσει και τα ονόματα των πολιτικών τους, θα γελάσει, αφού φαίνεται πως όλοι ονομάζονται Toumani, Traore, Toure ή  Diabate.

Αν θα διαβάσετε το κείμενο αυτό, και χρειάζεστε ηρεμία, σας συνιστώ σήμερα ένα άλλο ζευγάρι μουσικών από το Μάλι. Τους τυφλούς Amadou & Mariam. Ένα ζευγάρι που θεωρείται εκ των βασικών εκπροσώπων των αφρικάνικων μπλουζ, ένα ζευγάρι που λίγα από τα τραγούδια που έχει βγάλει *δεν* είναι αριστουργήματα.

Ίσως φυσικά να το γράφω αυτό γιατί είμαι προκατειλημμένος υπέρ της αφρικάνικης μουσικής.

Άρα ο λόγος μου δεν μπορεί να κριθεί αντικειμενικά.

Κατ’ αναλογία, οι πολιτικές μου σκέψεις αυτό το ζεστό απόγευμα της Κυριακής δεν μπορούν να κριθούν αντικειμενικά αφού έχω ήδη καταγραφεί ως άσπονδος εχθρός της κυβέρνησης αυτής, και του ιδίου του προέδρου που έχουμε για 4 τώρα χρόνια.  Φυσικά, η υποκρισία και η τυφλή παραταξιακή ανάλυση δεν αντιλαμβάνεται πως  οι εκτιμήσεις μου δεν ξεκινούν από την όποια διαφορετική ιδεολογία του άλλου, αλλά από τις ικανότητες και την αποτελεσματικότητα του.

Διαβάζοντας λοιπόν Πολίτη και Καθημερινή μου έμειναν διάφορα:

  1. Φαίνεται πως ο πρόεδρος Χριστόφιας είχε μια σπάνια στιγμή  αυτοσυγκέντρωσης και διαλογισμού, και αποφάσισε να μην προσφέρει τις υπηρεσίες του στην πατρίδα για άλλη μια πενταετία.  Αλλά λέει, για να γλυτώσει από το κόμμα του την υποχρέωση να αγωνιστούν για μια χαμένη υπόθεση, θα πρέπει να δεσμευτούν πως όποιο άλλο και να βάλουν θα πρέπει να στηρίξει τα έργα της παρούσας κυβέρνησης.
  2. Αυτό όμως, θα φέρει το κόμμα σε δύσκολη θέση λέει ο Τσαγκάρης στην Καθημερινή, αφού υποτίθεται πως ο πρόεδρος ακολουθούσε την πολιτική του κόμματος. Αν φύγει αποτυχημένος, και το κόμμα διαλέξει άλλο, αλλά δεν θα μπορεί να κάνει κριτική στον Χριστόφια…. Ε, κάτι δεν κολλά εδώ!
  3. Η Χόπλαρου στον Πολίτη αναφέρεται πάλι σε αυτόν τον άθλο συντηρητισμού της κυβέρνησης σχετικά με το μάθημα της βιολογίας, το σεξ εντός και εκτός γάμου, με τρόπο που θα έκανε τον Αθανάσιο περήφανο. Την ίδια στιγμή η  … αριστερή μας κυβέρνηση τα ρίχνει στην ελευθερία της έκφρασης!
  4. Η αδυναμία της αριστερής μας κυβέρνησης να συμπεριφερθεί προοδευτικά σε *οποιοδήποτε* τομέα φαίνεται και από την περίπτωση της εκδίωξης των νέων που είχαν καταλάβει ένα σπίτι στην πράσινη γραμμή, εκεί στη Λήδρας και έκαναν αγώνα ενάντια στην μη – λύση, μαζί με τον αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό. Για το πρώτο η ψυχή μου ήταν μαζί τους, για το δεύτερο, χμμμ…. Η προοδευτική μας κυβέρνηση λοιπόν, έπεψε την αστυνομία να συνάξει τους μιτσιούς, για αδιευκρίνιστους λόγους. Α! Ήβραν και ένα γραμμάριο χόρτου κάτω στο πάτωμα. Τωρά ήταν των καταληψιών το χόρτο, ή έππεσε που το σακκάκι κανενός οργάνου; Για το θέμα αυτό μπορείτε να βρείτε πολλές αναφορές σε διάφορα ιστολόγια:
Λινοπάμπακος
 
Νέος Ελληνοκύπριος. 
 
Επανένωση
 
Νίκος Τριμικλινιώτης.
 
OSR.
 
5. Πίσω στις εφημερίδες. Ο Πολίτης αναφέρει μια σειρά ονομάτων που μπορεί να παίξουν για προεδρία: Ομήρου, Κάρογιαν, Μαρκουλλή, Θεοχάρους, Πολυβίου, Ζένιος, Θεοχάρους.  Ερωτώ ευθέως: δεν θα έπρεπε να περνούν τεστ Αι Κιου οι υποψήφιοι μας;  Γιατί ναι, ενώ από τα ανωτέρω ονόματα κάποιοι ξεχωρίζουν αντικειμενικά, κάποιοι άλλοι  ξεχωρίζουν για την ανεπάρκεια και την ανικανότητα τους: δηλαδή να στείλουμε στα αζήτητα τον ανίκανο Χριστόφια και να βάλουμε στη θέση του μια ανίκανη Θεοχάρους, ένα ανίκανο Κάρογιαν, ή ένα αχάπαρο Ομήρου;
 
6. Ο Λιλλήκκας είναι ειδική περίπτωση. Θυμάμαι ακόμα τον πόλεμο που του έκανε ο Λάζαρος Μαύρος και το υποβαθμισμένο τότε εθνικιστικό μπλοκ, επί Βασιλείου. Για να  βοηθήσει στη συνέχεια ο κ. Λιλλήκκας στην ανάσταση του εθνικιστικού αυτού μπλοκ, με την ευγενή στήριξη και του ΑΚΕΛ φυσικά, και  τώρα να γυρεύει την ηγεσία του!
 
7. Διάβασα και για την οικονομία. Τα πράγματα είναι ξανά πολύ άσχημα.  Τα παραμύθια για εναλλακτικές πηγές δανεικών φαίνεται δεν έκατσαν, και φαίνεται πως ντε φάκτο θα μπούμε σε στήριξη, είτε χρειαστούν βοήθεια οι τράπεζες είτε όχι.  Ο Περσιάνης στην Καθημερινή λέει πως κάποιος πρέπει να εξηγήσει στον πρόεδρο πως δεν βρισκόμαστε σε ύφεση. Σε κρίση, μέγιστη κρίση βρισκόμαστε.
 
8. Και μέσα σε όλα αυτά διαβάζω και τον Δρουσιώτη, διαβάζω για το τελευταίο ελληνικό Πάσχα στο Μπέλα Παις, το οποίο όποιοι και να το κατοικούν είναι  πανέμορφο. Και διαβάζω τις αναφορές του τότε αμερικανού πρέσβη, πως  οι πράξεις των τούρκων ήταν αδικαιολόγητες και κατακριτέες (μπα, αμερικάνος και να κατηγορεί τους τούρκους;), αναφέρεται όμως και  στις δικές μας ευθύνες εκείνες που στη δεκαετία του εξήντα ξεκίνησαν το γαϊτανάκι του Κυπριακού…

Και σκέφτομαι πως μέσα σε όλα αυτά τα απαισιόδοξα, αυτό το ζεστό απόγευμα του Απρίλη, εκείνο που με κάνει να στενοχωριέμαι περισσότερο είναι η απουσία ελπίδας για οτιδήποτε. Μένει μόνο η προσπάθεια για συντήρηση και  ολοκλήρωση της μέρας, του μήνα του χρόνου. 

Και αυτό δεν έχει να κάμει με ιδεολογία.

Απλή εκτίμηση της κατάστασης κάνω…  

28 Σχόλια leave one →
  1. 8 Απριλίου, 2012 19:23

    Το ίδιον το Πέλα Παϊς ήταν ψιλο-απογοήτευση. Αλλά η θέα εν πολλά όμορφη. Ακόμα πιο καλή που τον Άγιον Ιλαρίωνα.
    Η αισιοδοξία εν στοιχίζει τόσον (ελαίω πρόσκαιρης απογοήτευσης) όσον η απαισιοδοξία (τζι’ας εν πιο «θεαματική» η διάψευση της).

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      8 Απριλίου, 2012 21:45

      Μιχάλη, ας διαψευσθούν τα απαισιόδοξα και εδώ θα είμαστε. Βλέπεις, η εκτίμηση νου δεν είναι ιδεολογική.

      Μου αρέσει!

  2. 8 Απριλίου, 2012 21:08

    Από την πόλη ερχοαμι και στην κορφή κανέλα!!!

    Μου αρέσει!

  3. 8 Απριλίου, 2012 21:09

    *ερχομαι

    Μου αρέσει!

  4. Χαμάλης permalink
    8 Απριλίου, 2012 22:28

    Π π π ε ε ε ε ε ε ε !
    Επήρεν μας ποτζιεί, έφερεν μας ποδά, εθκιάνεψεν μας καμπόσον, για να μας πει: Άδετε πούζαν πόχω για τον Γριστόφκιαν;

    Πε μας τζιαί για τον έρωταν σου τον κύριο Χρυσάνθου, τον Γκράντε Μάσκαραν ολάν. Με το ψηλόν IQ. Τόσο ψηλόν που εγίνηκεν ρεζίλιν τότες που επήεν να φάει τζιαί τούτος λλία που το χρηματιστήριον χρησιμοποιώντας το πατρικόν του όνομαν, χωρίς να σκεφτεί ο ηλίθιος ότι εν με τον αριθμόν της ταυτότητας που παρπατούμεν σήμερα τζιαί όι με το όνομαν. Ο καθένας που μας εν ένας αριθμός! Ο Αναστασιάδης όμως εν έναν νούμερον! Έναν νούμερον που ‘πιαεν τες στράτες τζιαί παρακαλά τον κάθε καννίβαλλον: Κάμετε με πρόεδρον σας παρακαλώ! Κάμετε με τζιαί μέναν πρόεδρον ασέν τζιαί λλίον τζιαί θα κάμνω ότι θέλετε! Διώ σας τζιαί την μάναν μου. Κάμετε με πρόεδρον να χαρείτε!

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      9 Απριλίου, 2012 06:54

      Ρε φίλε δεν είχα όρεξη να γράφω για έρωτες, δεν με άφηναν οι πούζες.

      Μου αρέσει!

  5. 8 Απριλίου, 2012 22:46

    Στρόβο σε χαιρετώ. Πρέπει να ομολογήσω πως με εξέπληξε κάπως η σημερινή ειδησεογραφία για τον Χριστόφια, αλλά όχι πολύ. Το γεγονός ότι έκανε στροφή 180 μοιρών στο θέμα της επαναδιεκδίκησης της προεδρίας -όταν πριν δυο βδομάδες μας έλεγε πως ήταν και ο εκλεκτός των ξένων ηγετών, το έκανε για να μας προϊδεάσει για το ότι θα ξανακατέβαινε υποψήφιος-, δεν αποτελεί και μεγάλη έκπληξη.

    Κι αυτό γιατί ο άνθρωπος αυτός μας έχει συνηθίσει σε μια συμπεριφορά που χαρακτηρίζει δειλία, όπως έγινε π.χ. το 2004 στο δημοψήφισμα όταν κρύφτηκε πίσω από μια φαρυγγίτιδα ώστε να αποφύγει να δώσει εξηγήσεις για το Όχι του, ή ακόμη και πέρσι μετά το Μαρί, όπου για τρεις μέρες έμεινε κρυμμένος στο προεδρικό αποφεύγοντας να δώσει την παραμικρή εξήγηση στον κόσμο για τις ολέθριές του αποφάσεις.

    Επειδή είχε μάλιστα πει τότε πως επειδή «ο λαός τον εξέλεξε και στο λαό θα λογοδοτήσει» πίστεψα πως θα ήταν και διατεθειμένος, αφού αρνήθηκε να παραιτηθεί, πως θα απευθυνόταν τουλάχιστον το 2013 στους ψηφοφόρους ώστε να υπερασπίσει την πολιτική του.

    Τώρα, αφού κατάλαβε πως ό,τι κι αν κάνει, μετά από ό,τι έχει ήδη κάνει, δεν υπάρχει πιθανότητα επανακλογής του, ή καλύτερα, βάζει την ουρά στα σκέλια για να αποφύγει το ρεζιλίκι.

    Το πιο ανησυχητικό όμως που διάβασα κι εγώ στο κείμενο του Περσιάνη είναι αυτό που άφησε να εννοηθεί πως θα προτιμούσαν να ξεσπάσει τραπεζική κρίση παραμονές των εκλογών!

    Εγώ τους έχω ικανούς πλέον αυτούς τους ανθρώπους για όλα. Όπως το 2004, όταν για χάριν της καρέκλας θυσίασαν την επανένωση της Κύπρου, γιατί να μην θυσιάσουν την οικονομία της για χάριν των κομματικών σκοπιμοτήτων;

    Μου αρέσει!

    • Χαμάλης permalink
      8 Απριλίου, 2012 23:02

      Ου καλάν!
      Να δω ίνταμπον να πεί ο Αναστασιάδης όταν ζητήσει συγγνώμην που τους ιμίσσιημου κεντρώους για το ΝΑΙ του στο σχέδιον Ανάν! Αλλα ξέρω! Έννεν για την καρέκλαν εν να πεί. Εν για να ενώσει δυνάμεις. Να ενώσεις δυνάμεις για ίντα πράμαν όμως ρε χαϊβάνιν κουρτιστόν;
      Μόνο τζιαί μόνον που πήες τζι’ εφίλησεν τον κώλον του Συλλούρη έπρεπεν να σ’ ασσικτηρίσει τζι’ ο ίδιος ο Κληρίδης! Αλλά η πούζα σου για τον Γριστόφκιαν κάμνει σε όι μόνον να φιλήσεις λλίον κώλον αλλά τρώεις τζιαί σκατά άμα λάχει! Κύριε χρυσάνθου!

      Μου αρέσει!

      • 9 Απριλίου, 2012 01:32

        Χυδαίε Χαμάλη, αν ο Αναστασιάδης έκανε τέτοια λάθη, ο Χριστόφιας γιατί το βάζει στα πόδια και δεν δίνει τη μάχη;

        Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        9 Απριλίου, 2012 07:03

        Χαμάλη, ξέρεις ποια εν η διαφορά μας; Όταν εγώ έχω κριτική για τον Αναστασιάδη την γράφω όμορφα και επώνυμα. Το ίδιο και για τον Χριστόφια.

        Εσύ εκόλλησες, και δεν έχεις τα κκότσια, ούτε όμως και την εντιμότητα να κρίνεις τον δικό σου.

        Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      9 Απριλίου, 2012 07:00

      Αντιπολιτευόμενε, μεταξύ μας δεν πολυπιστεύω τα Κυριακάτικα δημοσιεύματα. Θα δούμε τι θα γίνει τις επόμενες βδομάδες και με το Κυπριακό και με την οικονομία.

      Και μη ξεχνάς κάτι: αφού ο Χριστόφιας είναι δειλός (εδώ νομίζω συμφωνούμε), δε θα έκανε κάτι τόσο τολμηρό όπως να αφυπηρετήσει…

      Μου αρέσει!

      • 9 Απριλίου, 2012 09:56

        Στρόβο νομίζω πως τελικά θα δούμε σίριαλ του στιλ «κατεβαίνει-δεν κατεβαίνει», ίσως επειδή νομίζει πως έτσι η κοινή γνώμη θα κρατά την ανάσα της…

        Από την άλλη, ας μην ξεχνάμε πως όταν ο πρύτανης τον Φεβράρη του είπε πως χρειαζόμαστε «περισσότερη δημοκρατία και περισσότερη λογοδοσία», ο Χριστόφιας τα πήρε στο κρανίο. Άκουσε, είπε, «τα εξ αμάξης».

        Μου αρέσει!

  6. 9 Απριλίου, 2012 01:22

    Προβληματίζει με αν είναι δυνατόν τούτο που γυρεύκει ο Χριστόφιας. Ποιος δέχεται να κατεβεί υποψήφιος που το ΑΚΕΛ για να υπερασπιστεί την πολιτική Χριστόφια; Δαμέ ο ίδιος ο Χριστόφιας εν δέχεται… Εν γίνουνται τούντα πράματα. Ή κατεβαίνεις τζιαι λαλείς έτο έργο μου, να αποφασίσει ο λαός, τζιαι δοκιμάζεις να συσπειρώσεις όσο παραπάνω το ΑΚΕΛ, ευελπιστώντας ότι μπορεί να κατεβάσει κάτι η κκελλέ σου για να το χρησιμοποιήσεις μεταξύ 1ης και 2ης Κυριακής αν περάσεις. Ή βρίσκεις υποψήφιο από ΑΚΕΛ και περίχωρα τζιαι αποδεσμεύκεις τον που όσο παραπάνω βάρος μπορείς (που τη δική σου διακυβέρνηση).

    Αρέσει σε 1 άτομο

    • strovoliotis permalink*
      9 Απριλίου, 2012 07:04

      Ρε αβέβαιε, μα που ζεις; Σε ένα κόσμο ορθολογισμού; Κύριε ελέησον!

      Μου αρέσει!

  7. Χαμάλης permalink
    9 Απριλίου, 2012 12:15

    Στροβ:
    Χαμάλη, ξέρεις ποια εν η διαφορά μας; Όταν εγώ έχω κριτική για τον Αναστασιάδη την γράφω όμορφα και επώνυμα. Το ίδιο και για τον Χριστόφια.

    » . . . . να στείλουμε στα αζήτητα τον ανίκανο Χριστόφια . . . . »

    Αν τούτα εν όμορφα, εν τζιαί τα δικά μου όμορφα!

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      9 Απριλίου, 2012 21:26

      Τα δικά μου είναι όμορφη (μάλλον άσχημη) αντικειμενική πραγματικότητα. Τα δικά σου, εν ξιτιμασιές.

      Μου αρέσει!

      • Χαμάλης permalink
        9 Απριλίου, 2012 21:56

        Δεν υβρίζω είπαμεν βρε! Περιγράφω χαρακτήρες! Αλλά ειδικά για τον Αβέρωφ, άμα δώσεις πάνω σε κανέναν Αρκατζιώτην ρώτα τον να δείς ότι οι μισοί χωρκανοί του λαλούν τον «ο μαϊμούνας της Αρκάκας». Τζιαί δεν μπορούμεν εμείς να αμφισβητήσουμεν την γνώμην τους χωρκανούς του! «Κοράζινον π’ ανάγιωσα τα χούγια του εν τα ξέρω;» λαλεί η παροιμία.

        Για τον Αναστασιάδην έχω την ισχυράν πεποίθησιν ότι εν λάθος η λέξη «μεταλλάξεις» που χρησιμοποιεί το ΑΚΕΛ. Η σωστή λέξη είναι «μασκάρεμαν» διότι ο εν λόγω πολιτικός εφόρησεν την μάσκαν του «απορριπτικού» για να καλάρει τους . . . . απορριπτικούς να τον εψηφίσουν για πρόεδρον. Ενώ όπως ξέρεις καλά τζι’ εσύ, γι’ αυτόν τζιαί τον υποστηρίζεις, στο πίσω μέρος της κκελλές του έσιει το σχέδιον Ανάν τζι’ ακόμα πάρατζιει. Είναι δηλαδή ένας μασκαράς που δεν έσιει μεγαλλύττερον του μασκαράν η Κύπρος μεσ’ τους πολιτικούς. Γι’ αυτόν τζιαί η λέξη Γκράντε!
        Είναι ο Γκράντε Μασκαράς της πολιτικής ζωής του τόπου.

        Μου αρέσει!

  8. Χαμάλης permalink
    9 Απριλίου, 2012 14:41

    Π π π ε ε ε ε ε ! Ο μαϊμούνας της Αρκάκας που το ΡΙΚ πριν λλίον έταξεν μας με τον τρόπον του ο φετεινός Ιούλιος ναν πιο μαύρος που τον Ιούλιον του 2011! Κάτι σχεδιάζουν πάλε. Έν τους ιφκαίνει η υποψηφιότητα του Γκράντε Μάσκαρα τζιαί γυρεύκουν άλλην πράτικαν. Εν να ανατινάξουν τίποτε πάλε; Καλά κάμνομεν να φυλάομεν τους φράκτες τζιαί τα αεροδρόμια μας.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      9 Απριλίου, 2012 21:36

      Τζιαι τούτον δείχνει να είναι μάλλον εν λλιον εξίκκιν: δεν ξέρω αν ο Αβέρωφ σχεδιάζει κάτι για τον Ιούλη. Ξέρω όμως πως πέρσι είναι *άλλοι* που εκάμαν ό,τι εκάμαν.

      Α, τζιαι για να σε βοηθήσω δεν αναφέρομαι στις λίγες μέρες που προηγήθηκαν του μπουμ (που εσκότωσεν 13 πλάσματα), κάτι που σου αρέσκει πολλά να κάμνεις. Αναφέρομαι στις εβδομάδες τζιαι τους μήνες, τζιαι τα χρόνια – που οδήγησαν στο μπουμ (που εσκότωσεν 13 πλάσματα) .

      Μου αρέσει!

      • Χαμάλης permalink
        9 Απριλίου, 2012 22:05

        Ούτε εβδομάδες ούτε μήνες ούτε χρόνια ένει, αφού θέλεις να περιπαίζεις τον εαυτόν σου! Είναι αιώνες ολόσωστοι! Φταίει ο ππεζεβέγγης που ανακάλυψεν το παρούτιν, τζι’ ‘εν είπεν τίποτε στους μονιμάες μας για την επικινδυνότηταν του. Τζι’ άμα πήρεν φωθκιάν, εθωρούσαν το τζιαί νομίζασιν ότι εν πυροτεχνήματα! Τί να πεις κουμπάρε! Άσσιημη ανακάλυψη το παρούτιν! Νάεν καεί η ώρα τζι’ η σταλαμή που ανακαλύφτηκεν έτσι κακόν!

        Μου αρέσει!

        • 9 Απριλίου, 2012 22:20

          Ε, φυσικά. Ποττέ να φταίξει για κάτι ο Ακελικός; Θα έρθετε εσείς τα ανδρίκελα να τον υπερασπιστείτε.

          Θυμάμαι μάλιστα ένα άλλο φρούτο του κόμματός σου που συχνάζει εδώ που έριξε την ίδια μέρα την έκρηξη στον μιλιταρισμό…

          Μου αρέσει!

      • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΗΚΟΣ permalink
        10 Απριλίου, 2012 16:08

        Νομίζω πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους . Ποιοί άλλοι. Να κατονομαστούν και μάλιστα να αιτιολογηθεί και η θέση. Και ερωτώ μέχρι σήμερα ακούσατε κανένα να μας λέει για την αιτία που προκάλεσε την έκρηξη??? Ακόμα και ο Αβέρωφ να φανταστείτε δεν τόλμησε να μπή στα βαθειά. Με λίγα λόγια ούτε κυβέρνηση τόλμησε να αναφερθεί αλλά ούτε και η αντιπολίτευση διότι όλοι έχουν βαμμένη την φωλιά τους .Αυτή είναι η πραγματικότητα.

        Μου αρέσει!

        • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΗΚΟΣ permalink
          10 Απριλίου, 2012 16:12

          Και κάτι άλλο . Ακούσατε ή καλύτερα βγήκε κανένε επίσημο πόρισμα για τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου της Ε.Φ στην Πάφο ??? Τίποτα δεν ανακοινώθηκε. Ε ούτε τώρα θα μάθουμε τίποτε .

          Μου αρέσει!

  9. Ελενα permalink
    9 Απριλίου, 2012 20:48

    Στροβολιώτη, νομίζω να επαναφέρεις το σύστημα με τις κάρτες. Ή ο Χαμάλης θα αφήσει τις «χαμαλιές» και θα συμπεριφέρεται με στοιχειώδη ευγένεια( ούτε τζείνην εν την έσιει) ή έξω της πόρτας. Νομίζω ανεκτήκαμεν αρκετά….δεν ξέρω τι παθαίνει αλλά ενώ έχει να πει πράματα μιλά σαν να τζιαι εκατέβασεν «μιαν πότσαν βέσοπε» τζιαι «εξαπολύθηκεν η γλωσσα του»…

    Ευχαριστώ για τις πληροφορίες περι μουσικής. Απίστευτα χρήσιμες για μένα.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      9 Απριλίου, 2012 21:38

      Η ευγένεια δεν ταιρκάζει του προφίλ που επέλεξε ο Χαμάλης. Συμφωνώ όμως πως ώρες ώρες έχει διάφορα ενδιαφέροντα να πει. Μάλιστα φαίνεται πως μελετά αρκετά – όταν συμφέρει.

      Μου αρέσει!

  10. Χαμάλης permalink
    9 Απριλίου, 2012 22:11

    ΡΙΚ:
    «Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου θα επενδύσει εκατομμύρια στα αέρια»

    Φαίνεται επρόσεξεν την παραγωγικότηταν του Νίκαρου!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.