Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η λύση για τα οικονομικά της Κύπρου (και της Ελλάδας…): η Τράπεζα της Ανατολής!

18 Ιουλίου, 2012

Κυκλοφορεί αυτές τις μέρες το πιο κάτω συγκλονιστικό μήνυμα:

«Αγαπητέ μου .. ελπίζω να είσαι καλά.

 

Παίρνω αυτή την ευκαιρία να σου πω για τα πιο κάτω γιατί πρώτο μας αφορά όλους αλλά και κατά δεύτερο γιατί ξέρω ότι έχεις φίλους πολιτικούς.

 

Θέλω να μιλήσω για κάτι που αφορά την Κύπρο αλλά και όλους μας πρακτικά. Αφορά στο δανεισμό της Κύπρου και την Κυπριακή Κυβέρνηση. Θέλω να σου πω ότι είμαι άμεσα σχετική με τα όσα θα σου πω και θα σε παρακαλούσα αν μπορείς να βοηθήσεις και εσύ με τις γνωριμίες σου. Πρέπει να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας να μην μπει και η Κύπρος στα δίκτυα του ΔΝΤ. Είμαι σίγουρη η πορεία της Κύπρου που θα καταλήξει αν μπει. Και μετά θα είναι σίγουρη η μοίρα των επιχειρήσεων, βιοτικό επίπεδο και πολλά άλλα για το νησί.

 

 

 

Επισυνάπτω τις πληροφορίες για να διαβάσεις και για ότι χρειαστεί μιλάμε.

 

Παρακαλώ όμως το θέμα χαίρει άκρας σοβαρότητας και δεν θα θέλαμε, για λόγους πολιτικής μέχρι νεωτέρας, να κοινοποιηθεί σε κανένα media (καμία εφημερίδα, κανένα κανάλι καμία φυλλάδα γενικά μακριά από τον τύπο).

 

Γίνονται απίστευτες προσπάθειες από το εξωτερικό και τοπικά, από μεγάλη ομάδα ανθρώπων που αγαπάνε την Ελλάδα και την Κύπρο, που είναι προβληματισμένοι όπως και όλοι εμείς και που προσπαθούν με ότι έχουν για να μπορέσει να πετύχει αυτό που θα διαβάσετε τόσο απλά σε ένα χαρτί όπως αυτό.

Κανένας δεν προσπαθεί να προωθήσει τον εαυτό του, γι’αυτό και δουλεύουμε αθόρυβα. Δεν το κάνουμε για το άτομο μας. Το κάνουμε για όλους εμάς που αποτελούμε το σύνολο του Ελληνισμού και το μέλλον αυτού του τόπου.

 

Θα πρέπει με πολύ προσοχή να δοθεί μόνο σε ψηλά στελέχη/ μέλη της Κυβέρνησης (Υπουργούς και γενικούς γραμματείς), αντιπολίτευση, τοπικούς και ξένους επιχειρηματίες που χαίρουν εκτίμησης και που μπορούν να θέσουν τα ανάλογα ερωτήματα και πιέσεις στην Κυβέρνηση, νομικούς, Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου, Εκκλησία Κύπρου και αλλού και όποιο θα μπορούσε να βοηθήσει στο να σταματήσει να γίνει και στην Κύπρο ότι και στην Ελλάδα.

 

Είναι μέλημα όλων μας να βοηθήσουμε την Κύπρο και μέσω αυτής την Ελλάδα.

 

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να μείνουμε αμέτοχοι και μετά να έχουμε απλά την «αναίδεια» να κρίνουμε και να επικρίνουμε.

Είναι η ώρα να μαζέψουμε μικρές και μεγάλες δυνάμεις για να μην γίνει το λάθος στην Κύπρο.

 

Ότι μπορεί ο κάθε ένας ξεχωριστά. Και στο κάτω κάτω, χειρότερα δεν μπορούν να γίνουν.

 

Οπότε ας χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο και μακάρι στην πορεία να βρεθεί κάτι καλύτερο και να ακολουθηθεί μια πιο καλή λύση από αυτή!

Με πολύ προσοχή όμως για να μη γίνει ζημιά.

 

Το κείμενο σας το στέλνω για να μπορέσετε και εσείς με τη σειρά σας να ενημερώσετε προφορικώς τους ανάλογους και να έχετε απαντήσεις.

 

Βρίσκουμε όλων των ειδών τις απαντήσεις αλλά θα πρέπει να μην το σταματάμε. Η κυβέρνηση είτε γιατί το επιθυμεί είτε γιατί πιέζεται προχωράει στο να υπογράψει με ΔΝΤ.

Αυτή τη φορά όμως, τα πράγματα δεν θα μείνουν χαλαρά όπως έγινε στην Ελλάδα. Η Κύπρος είναι μικρή και παίζονται πολλά. Θα γίνουν και πολλά. Οπότε ότι μπορούμε ας το κάνουμε.

Ο σκοπός είναι να μην αποκοιμηθεί το θέμα και να μπει και αυτό σε ένα συρτάρι με την επικεφαλίδα και την εύκολη δικαιολογία «Μη σοβαρό» όπως έγινε στις παρόμοιες περιπτώσεις στην Ελλάδα.

 

Είναι 100 % Σοβαρό και εφικτό.

 

Κάθε απάντηση ή/ και ερώτηση που σας δοθεί που θα πρέπει να αντικρουστεί ή και να συμπληρωθεί/ απαντηθεί, παρακαλώ στείλτε μου την με εμαιλ για να μπορέσουμε να απαντήσουμε στοιχειοθετημένα.

 

Φιλικά»

Οι συναπτόμενες πληροφορίες είναι ακόμη πιο συγκλονιστικές:

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ “END”                        

 

28/06/2012

 

Ο ΜΚΟ με την ονομασία «END» (End National Dept) παρέδωσε στην Κυπριακή Κυβέρνηση μέσω του Κυπριακού Προξενείου στην Αμερική και συγκεκριμένα μέσω της κας Σοφιανού Κ. την κάτωθι προσφορά. Η κα Σοφιανού επικύρωσε ότι έχει σταλεί στην Κυβέρνηση η προσφορά στις 29/06/12.

 

Την προσφορά την έχουν λάβει οι

 

• Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κος Χριστόφιας

• ο Υπουργός Οικονομικών

• ο Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας

• Κα Σοφιανού Κ. Προξενείο Κύπρου στην Ν.Υ.

• Υπουργός Εξωτερικών

 

Ο ΜΚΟ με δικούς του πόρους και εχέγγυα αγόρασε και μπορεί να διαθέσει στην Κυπριακή Κυβέρνηση Ομόλογα Αμερικανικού Δημοσίου αξίας 11 Δισεκατομμυρίων Ευρώ για να μπορέσει η Κύπρος ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς, που βάζουν σε κίνδυνο την εδαφική κυριότητα της Κύπρου κτλ, να δανειοδοτηθεί χρησιμοποιώντας τα με όποιο τρόπο χρειαστεί.

 

Με αυτό τον τρόπο η Κύπρος μπορεί να δανειστεί με πολύ χαμηλό επιτόκιο, προστατεύει την οικονομική της επάρκεια αλλά και δεν υποβιβάζεται η αξία της και κατά συνέπεια η πιστοληπτική της ικανότητα.

 

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι δεν οδηγείται σε κανένα αδιέξοδο η χώρα από τους δανειστές, διαχειριστές και εποπτικές τους αρχές οι οποίοι θα επιβάλουν με τη σειρά τους ανέφικτους όρους τέτοιους που η υλοποίησή τους θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα σε μακροχρόνια ύφεση και με τεράστιους πολιτικούς, οικονομικούς και πολιτιστικούς κινδύνους.

 

Την ίδια στιγμή, οι δανειοδότες έχουν την ασφάλεια του Αμερικανικού Δημοσίου αντί των Κυπριακών ομολόγων και άρα δεν έχουν να φοβηθούν.

 

Το επιτόκιο είναι 0 %.

 

Η πληρωμή θα γίνει σε 10 χρόνια ή και περισσότερα όπως αυτό θα συμφωνηθεί.

 

Η εκχώρηση των ομολόγων θα γίνει χωρίς δεσμευτικούς όρους όπως ενεχυρίαση ή υποθήκευση εδαφικών κυριοτήτων ή άλλων πόρων όπως επιβάλλουν οι «εταίροι μας», το ΔΝΤ και άλλοι.

 

Οι υπογράφοντες του ΜΚΟ είναι Κος Αρτέμιος Σώρρας και ο Δρ Εμμανουήλ

Λαμπράκης.

 

 Οι μόνοι όροι που θα χρειάζονται να τηρηθούν είναι οι εξής:

 

1. Αφού χρηματοδοτηθούν τα ομόλογα θα χρειαστεί να επιστραφεί 1 Δις προς τον οργανισμό έναντι της αποπληρωμής του δανείου.

 

Άρα η Κύπρος θα μείνει να χρωστά 10 Δις το οποίο και θα αποπληρώσει σταδιακά όπως συμφωνηθεί και θα δοθούν οι ανάλογες αποδείξεις με την παραλαβή.

 

2. Επί Προεδρίας της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή ένωση, θα πρέπει να υποστηρίξει την Ελλάδα. (Θα κατατεθεί σύντομα πρόταση για την Ελλάδα όπου θα προταθεί να αλλαχθούν τα Ελληνικά ομόλογα, που έχουν υποβιβαστεί με αντίστοιχα του Αμερικανικού Δημοσίου ύψους 300 Δις. Η συμπαράσταση της Κύπρου θα είναι σημαντική και γι’ αυτό αναμένεται η υποστήριξη της).

 

03/ 07/ 2012

 

Στάλθηκε εμαιλ προς το Προξενείο, από τον Πρόεδρο του Μ.Κ.Ο. Δρ Εμμανουήλ Λαμπράκη ο οποίος ζητεί να μάθει πότε θα μπορούσε να έχει μία απάντηση για το θέμα, ενώ γνωρίζουμε ότι η ΤΡΟΙΚΑ ήδη βρίσκεται στο νησί και ετοιμάζει τους όρους που θα πρέπει να επιβληθούν στο νησί για την δανειοδότηση και την εποπτεία του ΔΝΤ και της ΕΚΤ!

 

09/ 07/ 2012

 

Στάλθηκε η κάτωθι επιστολή από τον Πρόεδρο του ΜΚΟ όπου γίνεται επισήμανση ότι 10 ημέρες μετά την προσφορά του οργανισμού, η Κυπριακή Κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε ακόμα και ζητεί να ενημερωθεί γιατί γίνεται αυτό.

 

«Κον Δημήτριον Χριστόφια

Πρόεδρον Εὐρωπαικῆς Ἐνώσεως

Πρόεδρον τῆς Κυπριακῆς Δημοκρατίας

Σεβαστέ κε Πρόεδρε τῆς Κυπριακῆς Δημοκρατίας

Παρῆλθον δέκα (10) ἡμέραι ἀπο τήν 26ην Ἰουνίου ὃτε μέσω τῶν προξενικῶν ἀρχῶν τῆς Νέας Ὑόρκης σᾶς ἀποστείλαμεν προσφοράν τοῦ κου Ἀρτεμίου Σώρρα ὁμοῦ μετά τῆς ἡμετέρας ὁργανώσεως προτιθεμένων νά συνάψουν ἂτοκον δάνειον ὓψους $11.000.000.000 (δισσεκατομυρίων δολλαρίων Ἀμερικῆς) μέ τήν κυβέρνησιν τῆς Κυπριακῆς Δημοκρατίας δεκαετοῦς διαρκείας διά τήν ἂμεσον ἐξυπηρέτησιν τῶν οἰκονομικῶν ἀναγκῶν τοῦ Κυπριακοῦ κράτους .

Οὐδεμία προυπόθεσις ἐτέθη ἐκ μέρους ἡμῶν διά τήν σύναψιν τοῦ έν λόγω δανείου ἐπί πλέον δέ σαφῶς ἐξεφράσθη ἡ πρόθεσις τῶν δανειστῶν νά συζητήσουν οἰανδήποτε περαιτέρω διεύκόλυνσιν εἲτε ἐπιμήκύνσεως τοῦ χρόνου ἀποπληρωμῆς ἢ ἀκόμη καί ἐπί πλέον χρηματοδοτήσεως τῶν ἀναγκῶν τοῦ Κυπριακοῦ Κράτους.

Τήν παρελθοῦσαν ἑβδομάδα δύο γεγονότα ἐλθόντα εἰς τό φῶς τῆς δημοσιότητος μᾶς ὡδήγησαν είσ τήν ἀπόφασιν ὃπως ἐπανελθωμεν διά τῆς παρούσης ἐπιστολῆς .

Πρῶτον ὃτι καί οἱ δύο δανεισταί εἰς τούς ὁποίους εἶχεν ἀπευθυνθῆ προηγουμένως ἡ Κυπριακή Δημοκρατία ἢτοι Κίνα καί Ρωσία ἐπανῆλθον μέ συμφερώτερες τῶν πρώην γενομένων προσφορῶν.

Δεύτερον ὃτι ὁ ὑπουργός Οἰκονομικῶν τῆς Κύπρου ἐδήλωσεν δημοσίως ὃτι ἡ Κύπρος προτίθεται νά συζητήση τό δάνειον ἐκ Ρωσίας ὓψους πέντε (5) Δισσεκατομυρίων euro ὃμως ἐντός τῶν πλαισίων ἑνός «χαλαροῦ» ὃπως τό ἐχαρακτήρισεν μνημονίου μέ τήν ἒγκρισιν καί τήν ἐποπτείαν τοῦ ΔΝΤ καί τῆς ΕΚΤ.

Μέ ὃλον τόν ἀπαιτούμενον σεβασμόν ἐπιθυμοῦμεν ὃπως λάβωμεν ἐπισήμως μίαν ἐπίσημον ἀπάντησιν ἀπό τήν κυβέρνησιν τῆς Κυπριακῆς Δημοκρατίας διά τήν ἡμετέραν προσφοράν ἐντός

πέντε ἡμερῶν ἀπό σήμερον.

Ἐπιθυμοῦμεν νά πληροφορήσωμεν τήν ἡμετέραν ἐξοχότητα ὃτι ἀναγνωρἰζωμεν τήν εὐαισθησίαν τοῦ θέματος καί παρέχωμεν χρόνον διά τήν διευθέτησιν τοῦ θέματος μέσω τῶν καταλλήλων διπλωματικῶν χειρισμῶν.

Ἐπίπλέον ὃμως ἐπιθυμοῦμεν νά ἀνακοινώσωμεν εἰς τήν ἡμετέραν ἐξοχότητα ὃτι ἡ οργάνωσις μας εἶναι ἀπολύτως ἀποφασισμένη νά ἐμποδίση διά παντός θεμιτοῦ μέσου τήν ὑπαγωγήν τῆς Κυπριακῆς Δημοκρατίας εἰς τόν λεγόμενον Ἑὐρωπαικόν Ὀργανισμόν στήριξης καί τό ΔΝΤ ἒστω καί ἐάν τῦτο συνεπάγεται κάθετον ρῆξιν μέ τήν κατά τά ἂλλα σεβαστήν Κυβέρνησιν τῆς Κύπρου.

Ὁ Ἑλληνισμός καί τό μέλλον του διακυβεύονται καί ἡ Κύπρος εἶναι ἀναπόσπαστον τμῆμα τοῦ Ἑλληνισμοῦ. 4

Σᾶς βιαβεβαιῶμεν μετά λόγου γνώσεως ὃτι αἱ τελικαί ἀποφάσεις διά τήν τύχην τοῦ Ἑλληνισμοῦ δέν εὐρίσκονται εἰς τήν διακριτικήν δικαιοδοσίαν οἰασδήποτε κυβερνήσεως ἂνευ τῆς μετά ἀπό πληροφόρησιν ἀμέσου ἑτυμηγορίας τοῦ λαοῦ τῶν ΕΛΛΗΝΩΝ.

Καθ᾽ ὃτι ἡ ἐξαγορά τοῦ Ἑλληνικοῦ χρέους τοποθετεῖται χρονικῶς ἐντός τοῦ πρότερον ἀναφερθέντος πλαισίου ἀναμένωμεν μετά Ἐθνικῆς ἐξάρσεως καί ὑπερηφανείας τήν ἐπίσημον ἐντός πενθημέρου τοποθέτησιν τῆς Κυβερνήσεως σας».

 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

 

1. Έχουμε πληροφορηθεί ότι η Κυβέρνηση υποβιβάζει τη σοβαρότητα της προσφοράς εστιάζοντας στον δωρητή κο Σώρρα και το αν κατά πόσο είναι σοβαρός ή μη.

 

Οποιοσδήποτε είναι ο «Μεταφορέας» των ομολόγων, εάν και εφόσον αυτά δεν συνοδεύονται με όρους δεν έχει καμία σημασία. Αυτό που θα έπρεπε να κάνει μια σοβαρή πλευρά είναι να ελέγξει εάν τα Ομόλογα είναι Νόμιμα στην κατοχή του οργανισμού, εάν είναι σε ισχύ, εάν επικυρώνονται από το Αμερικάνικο Δημόσιο και εάν δεν πρόκειται για μορφή τρομοκρατικής πράξης ή ξέπλυμα χρήματος. Εάν τα πιο πάνω είναι εντάξει, τότε δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γιατί καθυστερεί κανείς να επεξεργαστεί την προσφορά σοβαρά και να έλθει σε κατ’ ουσίαν διαπραγματεύσεις.

Όλα τα άλλα είναι άχρηστα και δεν καλύπτουν τίποτα άλλο από του να αποπροσανατολίζεται η κοινή γνώμη προς λάθος κατευθύνσεις.

 

2. Γιατί η Κυπριακή Κυβέρνηση, μέχρι σήμερα αγνοεί την προσφορά και το ίδιο διάστημα προσανατολίζεται στη σύναψη συνεργασίας με το ΔΝΤ?

 

3. Δεν θα έπρεπε να δοθεί μια υπεύθυνη απάντηση επί του θέματος?

 

4. Με τι δικαιολογία θα προχωρήσει η Κύπρος στο να επισυνάψει σχέση με το ΔΝΤ όταν η πρόσφατη εμπειρία της Ελλάδας αλλά και των άλλων χωρών πριν από αυτή, έδειξε ποια ήταν η πορεία της οικονομίας αλλά και των κοινωνικών προβλημάτων που εξελιχθήκαν μετά από αυτή τη δανειακή σύμβαση?

 

5. Με ποια δικαιολογία ο Πρόεδρος θα ανακοινώσει ότι ήταν υποχρεωτική η ένταξη της Κύπρου στο μηχανισμό στήριξης γιατί καμία χώρα δεν μπορούσε να δανείσει την Κύπρο έναντι των Κυπριακών ομολόγων της?

 

6. Ποια θα είναι η δικαιολογία του Προέδρου για τα επιτόκια που θα αναγκαστεί να πληρώσει η Κύπρος για να μπορέσει να δανειστεί?

 

7. Με ποια δικαιολογία ο Πρόεδρος θα αναγκαστεί να εκχωρήσει τα δικαιώματα επί της ΑΟΖ, να κάνει άλλες εδαφικές/ πολιτικές αλλά και πολιτισμικές παραχωρήσεις εις διασφάλιση των δανειστών ακόμα και να υπογράψει την επίλυση του Κυπριακού (που θα είναι ενάντια στην στα όσα οι πολίτες ψήφισαν)?

 

8. Με ποια δικαιολογία ο Πρόεδρος της Κυπριακής Κυβέρνησης θα αναγκαστεί να ανακοινώσει νέα φορολογικά μέτρα που θα καταστρέψουν την οικονομία της χώρας?

 

Με δυο λόγια: πριν πολλά χρόνια υπήρχε μια τράπεζα που συγχωνεύτηκε με κάποια άλλη. Χρόνια αργότερα κάποιοι ισχυρίζονται πως δεν είχε κλείσει η πράξη, πως οι μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής ισχύουν ακόμα, και έχουν αξία …. 670 δις η κάθε μια!!!!

Δεν βρήκα εξήγηση για αυτή την μετεωρική αύξηση στην αξία μιας μετοχής που είχε εκδοθεί πριν από 100 ας πούμε χρόνια. Ακόμα και αν η μετοχή ήταν εκφρασμένη τότε σε χρυσό, η αξία που αναφέρεται κάνει κάποια λογικά και λογιστικά άλματα που μου διαφεύγουν!

Η υπόθεση έπληξε πρώτα την Ελλάδα, όπου το θέμα ανέλαβαν διάφορα αστέρια της ακροδεξιάς,  φέρνοντας το μέχρι το ελληνικό κοινοβούλιο – προσέξτε την καθαρεύουσα και τις χαρακτηριστικές πολιτικές αναφορές για τον ελληνισμό την κυριαρχία κλπ.

Ο σάλος ανάγκασε την Εθνική Τράπεζα να βγάλει ανακοίνωση:

«Το έτος 1932 υπεγράφη σύμβαση συγχώνευσης δι’ εξαγοράς της Τράπεζας Ανατολής από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Η σύμβαση αυτή εγκρίθηκε με την υπουργική απόφαση 72186/5-11-1932.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της σύμβασης συγχώνευσης (η οποία είχε εγκριθεί από τις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων των δύο τραπεζών), η Εθνική Τράπεζα ανέλαβε την υποχρέωση να καταβάλει στους μετόχους της Τράπεζας Ανατολής ως τίμημα εξαγοράς το ποσό των 200 δραχμών (και όχι σε οποιοδήποτε άλλο νόμισμα) ανά μετοχή. Από το ποσό αυτό, οι 50 δρχ. ήταν το τίμημα εξαγοράς της πελατείας της Τράπεζας της Ανατολής (goodwill) και οι 150 δρχ. ήταν προκαταβολή έναντι του προϊόντος της ειδικής εκκαθάρισης της Τράπεζας της Ανατολής. Η ειδική εκκαθάριση ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο 1936 και το αποτέλεσμά της όχι μόνο δεν κάλυψε τις προκαταβληθείσες 150 δρχ. ανά μετοχή, αλλά άφησε και υψηλόποσο «άνοιγμα» σε βάρος της Εθνικής Τράπεζας. Έτσι, πέραν των αρχικώς καταβληθεισών 200 δρχ. ανά μετοχή, καμία άλλη καταβολή δεν έγινε, ούτε θα γινόταν στο μέλλον προς τους τέως μετόχους Τράπεζας της Ανατολής (άρθρα VI και VIII σύμβασης συγχώνευσης).

Συνακόλουθα, μετά την εξαγορά, όλες οι μετοχές της Τράπεζας Ανατολής ακυρώθηκαν και οι όποιοι νόμιμοι δικαιούχοι τους είχαν πλέον μόνο χρηματική απαίτηση από την ΕΤΕ, να λάβουν το ανωτέρω τίμημα των 200 δρχ. ανά μετοχή. Αυτές οι απαιτήσεις, όπως και κάθε άλλη χρηματική απαίτηση, υπήχθησαν στο καθεστώς του Ν.18/1944 (Νόμος Σβώλου), με τον οποίο ορίστηκε σχέση ανταλλαγής 1 νέας δρχ. για κάθε 50 δισ. προϋφιστάμενες δραχμές και, έτσι, ουσιαστικά εκμηδενίστηκαν. Επιπλέον, σε κάθε περίπτωση οι απαιτήσεις εκείνες έχουν παραγραφτεί.

Για όλα τα ανωτέρω (την ακύρωση των εν λόγω τίτλων από έτους 1932 και την εντεύθεν έλλειψη οποιασδήποτε αξίωσης κατά της Τράπεζάς μας) έχει επανειλημμένα ενημερωθεί εγγράφως από την Τράπεζα ο ενδιαφερόμενος κ. Σώρρας και ο πληρεξούσιος δικηγόρος του. Επίσης, σχετική απάντηση έχει δοθεί σε ερώτημα της ΔΟΥ Πατρών. [Καθημερινή]»

Υπάρχει ένα θεματάκι εδώ, και αφορά τη διαδικασία ακύρωσης των μετοχών.

Πως είχε γίνει αυτό; Δεν διευκρινίζεται στην ανακοίνωση που λογικά έπρεπε να κλείνει το θέμα.

Είναι ενδιαφέρουσα και η πληροφορία της τιμής ανταλλαγής των νέων με τις παλιές δραχμές το 1944: 1 προς 50 δισεκατομμύρια…

Μετά ήρθε φυσικά η σειρά της Κύπρου, με τα κείμενα που δημοσιεύω πιο πάνω.

Και εδώ υπάρχει κάτι ενδιαφέρον:

«Ο ΜΚΟ με δικούς του πόρους και εχέγγυα αγόρασε και μπορεί να διαθέσει στην Κυπριακή Κυβέρνηση Ομόλογα Αμερικανικού Δημοσίου αξίας 11 Δισεκατομμυρίων Ευρώ»

Ναι; Πως έγινε αυτό, και πως αποδεικνύεται πως ο ΜΚΟ έχει στην κατοχή του αυτά τα ομόλογα.

Μια πρόταση δανεισμού συνεπάγεται και απόδειξη εκ του δανειστή πως πράγματι βαστά τα ριάλια.

Φυσικά η πιο κάτω αναφορά δίνει και την εξήγηση:

«Αφού χρηματοδοτηθούν τα ομόλογα θα χρειαστεί να επιστραφεί 1 Δις προς τον οργανισμό έναντι της αποπληρωμής του δανείου.»

Με δυο λόγια μας λένε: σας δίνουμε 11 δις αμερικανικά ομόλογα, να μπορέσετε να δανειστείτε από αλλού, δε σας ενδιαφέρει που τα βρήκαμε, και μας επιστρέφετε 1 δις σε cash!

Αυτό, ούτε και η κυβέρνηση Χριστόφια δεν θα μπορούσε να το χάψει 🙂

Για όσους θέλουν να μάθουν πόση πελλάρα κυκλοφορεί, ας κάνουν κλικ εδώ:

Η μετοχή «τέρας».

Δωρεά μετοχής 670 δισ. Ευρώ.

H υπόθεση των μετοχών του Αρτέμη Σώρρα και η απάντηση της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος.

Δωρεά μετοχής 670 δισ. ευρώ κατετέθη στην Γ’ ΔΟΥ Πατρών από τον Πατρινό Αρτέμη Σώρρα!!!

Το θέμα της δωρεάς μετοχής του Αρτέμη Σώρρα πάει στην Βουλή…

Επιμένει ο ιδιοκτήτης της νανοβιονικής μετοχής των 640 δις ευρώ Αρτέμιος Σώρρας.

18 Σχόλια leave one →
  1. 18 Ιουλίου, 2012 08:44

    Καλά, έστω κι αν κάποιος κάτοχος μιας αξίας έχει μια απαίτηση 670 δις ευρώ από κάποιον άλλον, ας πάει να τα εισπράξει πρώτα και μετά ας διαθέσει την είσπραξη όπως θέλει. Η Ελλάδα άνοιξε ειδικό λογαριασμό για όσους μπορούν να δώσουν ελεημοσύνη (ΙΒΑΝ GR 04 010 0024 0000000026132462 και SWΙFT/BIC BNGRGRAA), ας κάνει κάτι ανάλογο και η Κύπρος 😉

    Μου αρέσει!

  2. 18 Ιουλίου, 2012 11:19

    Τα Νεφελίιιιιμμμμμ… βάι βάι βάι…

    Οι Ελλλλλλλλλλ…. βάι βάι βάι….

    Η πυρρρράααααααααααα… βάι βάι βάι…

    Μου αρέσει!

  3. 18 Ιουλίου, 2012 11:54

    Θυμίζει πλυντήριο-στεγνοκαθαριστήριο…
    Σιδερωμένα και με τσάκιση τα μηδενικά των δις;
    (Δε μας φτάνει η πυρά…)

    Μου αρέσει!

  4. Χαρίτων permalink
    18 Ιουλίου, 2012 12:53

    Έλεος… Θυμίζει μου την απάτη μέσω email που κάμνουν οι «Νιγηριανοί»…

    Μου αρέσει!

  5. 19 Ιουλίου, 2012 03:48

    Παρακαλώ όπως στέλλονται και μένα τέτοιου περιεχομένου e-mails. Χρειάζομαι λίγη δροσιά μέσα στο καλοκαίρι. Ευχαριστώ!

    Μου αρέσει!

  6. Ανώνυμος permalink
    30 Ιουλίου, 2012 14:53

    Γιάννο, παρόλη την εκτίμηση που τρέφω στο πρόσωπό σου.. θα ήταν σωστό να πληροφορείσαι καλύτερα σε παρακαλώ όταν ανεβάζεις κάτι που θεωρητικά δεν το ξέρεις και από πάνω χλευάζεις…

    Η Υπόθεση αυτή των ομολόγων και της δανειοδότησης σου είχε σταλεί για άλλο σκοπό!
    Και τουλάχιστον, έστω και αν το θεωρούσες ανοησία (είναι δικαίωμά σου) δεν θα έπρεπε να το ανεβάσεις σε κοινή θέα στο ιντερνετ. Δεν είναι γραμμένο από κάποιο άγνωστο σου ούτε σου το έστειλε ανώνυμα κάποιος..
    Η εισαγωγή σου είναι και άτοπη αλλά και τελείως λανθασμένη…

    Α. Και για του λόγου να μην μείνουν οι παρερμηνίες. Για ότι αφορά τις μετοχές της τράπεζας της Ανατολής:.

    Υπάρχει μεγάλη προϊστορία και για να κάνεις σχόλια καλό θα ήταν να τα στηρίξεις σε δεδομένα που να τα έχεις ψάξει και όχι απλά σε εικασίες που δεν είναι καν εύστοχες γιατί διάβασες κάτι αφερέγγυο στο ιντερνετ…Και μην μου πεις οτι διάβασες.. γιατί τα στοιχεία δεν υπάρχουν όλα στο ιντερνετ.. Αν ήθελες μπορούσες να ρωτήσεις.

    Η τράπεζα Εθνική έχει αφήσει θολό τοπίο με τις τότε μετοχές. Υπάρχει ένας τεράστιος φάκελος. Οι μετόχοι για χρόνια και δεκαετίες προσπαθούν να βρουν το δίκαιο τους. Κάποια δεδομένα τώρα υπάρχουν για να φανεί τελικώς του τι έγινε τότε. Και ούτως ή αλλιώς θα φανεί στα δικαστήρια.

    Αυτό το δικαίωμα που πηγάζει από το κεφάλαιο δίδεται ακόμα και σήμερα γιατί το καταστατικό του τότε καιρού της ίδρυσης της τράπεζας προέβλεπε ότι «οι Λογαριασμοί ενεργητικού και παθητικού της τρ. Ανατολής, εξαιρούνται της μεταβιβάσεως ενώ το εταιρικό κεφάλαιο θα τοποθετηθήτο σε ειδικό έντοκο λογαριασμό με 7 % επιτόκιο μέχρι της τελικής εκκαθαρίσεως και ο οποίος λογαριασμός εξαιρείτο από όποιες υποχρεώσεις προς τρίτους».
    Η εκκαθάριση ορίστηκε στην συγχώνευση αλλά ποτέ δεν αποπερατώθηκε.

    Για χρόνια προσπαθούσαν οι ιδιοκτήτες να φτάσουν να εκδικαστεί η υπόθεση αλλά ποτέ δεν έφτανε στα δικαστήρια από πολλά εμπόδια.
    Η απάντηση μέσω της γενικής επιστολής που διάβασες της Εθνικής, ότι δηλαδή είχε περατωθεί η εκκαθάριση, δεν αποδείχθηκε ποτέ και αυτός ήταν και ο λόγος που τεκικώς δικάστηκε πριν λίγες μέρες..

    Και έτσι για πληροφοριακούς και μόνο λόγους.. το δικαστήριο, έβγαλε απόφαση πριν σχεδόν δέκα μέρες και υποχρεώνει την εθνική να παρουσιάσει την εκκαθάριση του 1935 την οποία η Εθνική επικαλείται ότι έγινε, αλλά μέχρι σήμερα κανένα στοιχείο δεν προσαρτήθηκε.

    Τελικώς μετά από πολλά χρόνια αγώνες, η απόφαση του δικαστή υποχρεώνει την Εθνική να αποδείξει τα όσα επικαλείται με αποδεικτικά στοιχεία. Και αν η Εθνική δεν θα μπορέσει, οι ιδιοκτήτες θα απαιτήσουν να γίνει η εκκαθάριση. Οπότε κοντός ψαλμός αλληλούια, θα φανει σύντομα του η αλήθεια.

    Β. Για ότι αφορά το θέμα του δανεισμού της Κύπρου:

    Τα ΟΜΟΛΟΓΑ του Αμερικανικού Δημοσίου δεν έχουν να κάνουν με τις μετοχές τις Ανατολής..
    Πρόκειται για ομόλογα καθαρά που μπορεί να δανειοδοτηθεί με αυτά η Κύπρος με χαμηλό επιτόκιο.

    Μπορεί εύκολα κανείς να τα ελέγξει. Υπάρχουν τραπεζικοί μηχανισμοί που μπορούν να ελεγχθούν.

    Ποιος είναι ο μεταφορέας, END ή άλλος, δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Η ουσία είναι:

    1. Δόθηκαν τα ομόλογα? ΝΑΙ
    2. Είναι υπαρκτά και πραγματικά? ΝΑΙ
    3. Είναι νόμιμα αποκτημένα? ΝΑΙ
    4. Μπορούν να ελεγχθούν εάν είναι νόμιμα ή όχι? ΝΑΙ
    5. Έχουν κωδικούς τέτοιους που μπορεί να τους ελέγξει ο ελεγκτικός φορέας και να φανεί εάν είναι σοβαρό ή οχι? ΝΑΙ
    6. Συνοδεύονται με παράξενους όρους? ΟΧΙ
    7. Μπορεί με αυτή την εγγύηση η Κύπρος να πετύχει καλύτερους όρους δανειοδότησης έχοντας τα? ΝΑΙ
    8. Ζητήθηκαν χρήματα για να δοθούν? ΟΧΙ
    9. Προσφέρθηκαν μέσω νόμιμης οδού? ΝΑΙ (Προξενείο στην Νέα Υόρκη)
    10. Είναι συμφέρουσα ως πρόταση? ΝΑΙ
    11. Κοστίζει να την ελέγξει κανείς? ΟΧΙ
    12. Γλυτώνει η Κύπρος από τους τοκογλύφους δανειστές ή όχι? ΝΑΙ
    13. Υπάρχει επιτροπή με σοβαρούς εμπειρογνώμονες να παρουσιάσουν την πρόταση με ότι χρειαστεί σε συνάντηση με την Κυβέρνηση εάν ζητηθεί? ΝΑΙ

    Και μόνο με τα πιο πάνω, για να μην μπαίνουμε σε άσκοπες συζητήσεις, κλείνω το θέμα εδώ.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      30 Ιουλίου, 2012 17:57

      Ανώνυμε, δεν γνωρίζω ποιος είσαι, το σχετικό μήνυμα με τις πληροφορίες στάληκε σε φιλικό μου πρόσωπο, που θεώρησε ορθό να το δημοσιοποιήσει μέσω του ιστολογίου μου.

      Για την υπόθεση δεν μπορώ να πιστέψω ούτε στιγμή πως είναι σοβαρή. Για ένα σωρό λόγους, αλλά κυρίως για αυτό: τέτοια θέματα δεν γίνονται στα κρυφά, και υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες: κεντρική τράπεζα, υπουργείο οικονομικών. Το γεγονός και μόνο πως γίνεται επίκληση σε γνωριμίες κάποιων για να επηρεάσουν δείχνει τη σοβαρότητα ή μη της υπόθεσης.

      Αν θέλεις να συζητήσεις την οικονομική σωτηρία της Κύπρου και της Ελλάδας σε αυτό το χώρο με τεκμηριωμένα στοιχεία, είσαι ευπρόσδεκτος, άλλωστε όλη μέρα αυτό κάνουμε 🙂

      Μου αρέσει!

      • Ανώνυμος permalink
        30 Ιουλίου, 2012 20:20

        Αγαπητέ Γιάννο,
        Το άτομο που σου έστειλε αυτό το εμαιλ ήταν για τα δικά σου μάτια και μόνο όχι να κοινοποιηθεί στο ίντερνετ.. Γι’ αυτό και σου έγραψε σε αυτό:
        «αρακαλώ όμως το θέμα χαίρει άκρας σοβαρότητας και δεν θα θέλαμε, για λόγους πολιτικής μέχρι νεωτέρας, να κοινοποιηθεί σε κανένα media (καμία εφημερίδα, κανένα κανάλι καμία φυλλάδα γενικά μακριά από τον τύπο)».

        Ο λόγος ήταν για να αποφευχθούν συζητήσεις τέτοιου είδους που μόνο σύγχυση μπορεί να φέρουν και όχι αποτέλεσμα!

        Η κατάθεση στο Κράτος έγινε μέσω της ευθείας οδού και με ότι προνοεί ο νόμος. Και για να μην θαφτεί σε κανένα συρτάρι.. δόθηκε με πρωτόκολλο μέσω της πρεσβείας της Κύπρου στην Αμερική.

        Το άτομο αυτό που σου έστειλε το εμαιλ, το έγγραψε με δικά της λόγια σε περιγραφή και το κοινοποίησε σε άτομα δικά της που πίστευε ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν μέσω των γνωριμιών ή και των γνώσεών τους να μην θαφτεί.
        Υπάρχει και συνέχεια από τότε αλλά φαίνεται λόγω της αντίδρασής σου αυτής προφανώς δεν σου έστειλε τα επόμενα στοιχεία..
        Τα Ομόλογα είναι Υπαρκτά, Μπορούν να ελεγχθούν από όποιο φορέα χρειαστεί και όλα είναι πεντακάθαρα χωρίς κανένα μελανό στοιχείο.

        Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          30 Ιουλίου, 2012 20:58

          Ανώνυμε επαναλαμβάνω: το άτομο που μου έστειλε αυτό το μήνυμα ήταν ο απευθείας λήπτης του πρωτότυπου, (δεν γνωρίζω από πού το πήρε) , και το έκανε για να δημοσιοποιηθεί, αφού ούτε και εκείνο το άτομο πιστεύει σε αυτή την ιστορία!
          Θα ήθελα να δω ποιος νομπελίστας οικονομολόγος υπολόγισε την ισχυριζόμενη τιμή της κάθε μετοχής αυτής της φοβερής τράπεζας στα 670 δις! Έτσι για να ξέρεις με τις σημερινές τιμές, η ΕΤΕ αξίζει λίγο περισσότερο από 1.5 από αυτές τις μετοχές, γιατί ξέρεις, ακόμα και να υπάρχει δίκιο σε αυτή την ιστορία, ε, κάποιος πρέπει να πληρώσει τις αξίες των μετοχών, και όποιος τον έβρει, κερδίζει άλλη μια μετοχή 
          Τώρα όσον αφορά τα αμερικανικά ομόλογα. Μα ειλικρινά, σοβαρολογείς; Είναι τα αμερικανικά ομόλογα μια αξία που μπορεί να κυκλοφορεί στα κρυφά, και μακριά από τη δημοσιότητα, μπας και χαλάσει η πράξη!!! Κύριε ελέησον, αυτό υπερβαίνει τα όρια της αφέλειας!
          Α, και κάτι άλλο: για να γίνει κάποιος κάτοχος αμερικάνικων ομολόγων θα πρέπει να τα είχε αγοράσει από κάπου, σωστά; Πως , με ποια ριάλια;
          Και κάτι τελευταίο: τα αμερικανικά ομόλογα είναι από τις πιο ρευστοποιήσιμες αξίες που υπάρχουν στον κόσμο: γιατί δεν τα ρευστοποιούν οι κάτοχοι και να πάνε με τα cash στην κυβέρνηση;

          Μου αρέσει!

  7. strovoliotis permalink*
    23 Αυγούστου, 2012 21:18

    Συνέχεια στο μεγάλο θέμα της Τράπεζας της Ανατολής και των διεκδικήσεων όσων κατέχουν τίτλους μετοχών. Πρόκειται για το θέμα που προκάλεσε πανελλήνιο σάλο πέρυσι τον Σεπτέμβριο, με αφορμή τον πρώτο Έλληνα ο οποίος εμφανίστηκε να κατέχει τέτοιο τίτλο, ο Πατρινός Αρτέμης Σώρρας. Για όλους αυτούς τους μήνες που το θέμα δεν μονοπωλούσε το ενδιαφέρον, υπήρχε σε εξέλιξη ο δικαστικός αγώνας κατόχων τίτλων μετοχών από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι είχαν προσφύγει στην Ελληνική δικαιοσύνη. Και ζητούσαν αν δεν τους καταβληθούν τα χρήματα που αντιστοιχούν στην αξία των μετοχών, όπως τουλάχιστον από τη δική τους πλευρά ισχυρίζονται, να τους προσκομιστούν τα έγγραφα γύρω από την εκκαθάριση ή ό,τι άλλο αφορούσε την Τράπεζα της Ανατολής. Το Πρωτοδικείο της Αθήνας εξέδωσε την υπ’ αριθμ 6341/2012 απόφαση η οποία κοινοποιήθηκε στις 4 Ιουλίου και βάσει αυτής δικαιώνονται σε απόλυτο βαθμό όσοι έκαναν την προσφυγή! Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι η Εθνική Τράπεζας της Ελλάδος είναι υποχρεωμένη, με δικαστική απόφαση πια, να δώσει όλα τα έγγραφα στους δικαιούχους. Και επειδή δεν είχε ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της Τράπεζας της Ανατολής, οι προσφυγόντες «βλέπουν» τώρα ανοικτό τον δρόμο για νέες δικαστικές ενέργειες οι οποίες να αποσκοπούν στην διεκδίκηση των χρημάτων που αντιστοιχούν στις μετοχές που έχουν στα χέρια τους! Βέβαια θυμίζουμε ότι από την άλλη πλευρά η στάση που έχει τηρηθεί εξ αρχής στο ζήτημα, είναι πως όλοι οι τίτλοι που έχουν στην κατοχή τους οι πολίτες δεν έχουν καμία απολύτως αξία. Μένει πάντως να δούμε τη συνέχεια, η οποία αναμένεται να δοθεί εντός Οκτωβρίου στις δικαστικές αίθουσες, ύστερα από άλλες νομικές πρωτοβουλίες που πρόκειται να πάρουν οι ενδιαφερόμενοι.

    Το ιστορικό
    Ως γνωστόν η υπόθεση ξεκινά το 1904, όταν η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύει την «Τράπεζα της Ανατολής». Το 1932 η «Τράπεζα της Ανατολής» εξαγοράζεται και συγχωνεύεται με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος αλλά η εκκαθάριση που προβλεπόταν δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Κατά τους ισχύοντες νόμους η Εθνικής Τράπεζα ισχυρίζεται πώς η αξία των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής έχει εκμηδενιστεί. Οι κάτοχοι ισχυρίζονται πως αυτό θα ίσχυε αν οι μετοχές ήταν σε δραχμές. Αντιθέτως όμως, ήταν σε χρυσό.

    Η αξία των μετοχών και το δημόσιο χρέος
    Ο κ. Θεόδωρος Καρυώτης, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Maryland στις ΗΠΑ, είχε αποτιμήσει κάθε τέτοια μετοχή στα 670 δισ. ευρώ! Τουτέστιν μία φορά και μισή τους σημερινού χρέους της Ελλάδας το οποίο ανέρχεται στα 450 δις ευρώ κατά προσέγγιση. Η συνολική αξία των 40 μετοχών πλησιάζει τα 30 τρισ.! Μάλιστα, η οικογένεια Σώρρα είχε προχωρήσει και δωρεά τεσσάρων μετοχών στην Γ’ Δ.Ο.Υ. Πατρών, ώστε το ελληνικό κράτος να εκδώσει υποχρεωτικά διπλότυπο είσπραξης του ανάλογου φόρου δωρεάς (που για τις Μ.Κ.Ο. είναι της τάξης του 0,5%) και να εισπράξει φόρο της τάξης των 13,5 δισ.. Τα χρήματα αυτά επαρκούν για τον μηδενισμό του δημοσίου και του ιδιωτικού χρέους.

    http://www.dete.gr/news.php?article_id=105371

    Μου αρέσει!

  8. strovoliotis permalink*
    6 Οκτωβρίου, 2012 16:02

    http://cyprusnews.eu/sigma-live/602050

    Μου αρέσει!

  9. strovoliotis permalink*
    19 Μαρτίου, 2013 13:43

    Αποκάλυψη: Η απάτη των 600 δισ., ο Σώρρας, ο καθηγητής Καρυώτης και η Τράπεζα της Ανατολής
    Μια τεράστια «μπίζνα» ο πυρήνας της οποίας είναι οι περιβόητες μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής» κρύβεται πίσω από την υπόθεση των 600 δισ. δολαρίων που υποτίθεται ότι προσφέρουν οι ομογενείς της οργάνωσης End National Debt στην ελληνική κυβέρνηση, για την εξαγορά του δημοσίου χρέους της χώρας.

    Το iefimerida.gr αποκαλύπτει σήμερα όλες τις πτυχές αλλά και το παρασκήνιο μιας απίστευτης ιστορίας. Με τον τρόπο αυτό, φωτίζονται οι αληθινές προθέσεις αλλά και οι μεθοδεύσεις ενός ανθρώπου.

    Ο κ. Αρτεμις Σώρρας, ο φερόμενος ως πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, για τον οποίο δεν έχουν γίνει γνωστές κανενός είδους επιχειρηματικές ή άλλες οικονομικές δραστηριότητες είναι τελικά ο μοναδικός, παρά τις αρχικές φήμες περί ομάδας ομογενών, χρηματοδότης της End, και «κύριος» των 650 δισ. δολαρίων που… βρίσκονται στη διάθεση της Ελλάδας και της Κύπρου.

    Είναι ο ίδιος άνθρωπος που είχε στην κατοχή του τις μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής και διεκδικούσε, για αυτές, το ποσό των 675 δισ. Ευρώ.

    Την αποτίμηση των μετοχών αυτών -μιας τράπεζας που έχει σταματήσει να υφίσταται από το 1932- έκανε ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης, που σήμερα καταγγέλλει την End ως οργάνωση που αποτελείται από χρυσαυγίτες και Δωδεκαθεϊστές, ζητάει συγνώμη για τη συμμετοχή του σε αυτήν και εκφράζει τη λύπη του γιατί άργησε τόσο πολύ να τους καταλάβει.

    Ο κ. Καρυώτης, όμως, είναι αυτός που σκέπασε με το διεθνές του ακαδημαϊκό κύρος -καθηγητής οικονομικών σε αμερικανικό πανεπιστήμιο- τους ισχυρισμούς του κ. Σώρρα και επίσης είναι αυτός που υπέγραψε την αποτίμηση των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής. Με βάση τη δική του υπογραφή και με την επίκληση του δικού του ονόματος ο κ. Σώρρας ανακίνησε την όλη υπόθεση.

    Και όταν ο κ. Σώρρας δεν κατάφερε να αποδείξει το «δίκαιο» του αιτήματός του τότε ξαφνικά από το πουθενά εμφανίστηκε στο προσκήνιο μια οργάνωση -η End- η οποία ισχυρίζεται ότι προωθεί τα συμφέροντα της Ελλάδας με την διάθεση 600 δισ. δολαρίων για την αποπληρωμή των χρεών της χώρας.

    Οι μετοχές που έγιναν αμερικανικά χρεόγραφα

    Με κάποιο μαγικό τρόπο, αν φυσικά έχουν την παραμικρή βάση οι ισχυρισμοί του κ. Σώρρα, έχει γίνει μετατροπή των μετοχών σε αμερικανικά χρεόγραφα που, όπως γράφουν τα χαρτιά τα οποία οι ίδιοι διακινούν, έχουν ημερομηνία ρευστοποίησης τον Αύγουστο του 2014.

    Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι να καταγραφεί η επιμονή γνωστών προσώπων όπως ο ομογενής γιατρός Μανώλης Λαμπράκης και ο δικηγόρος Γιώργος Παπαδάκης οι οποίοι εξακολουθούν ακόμη και σήμερα -παρά τις διαψεύσεις και την κατακραυγή- να επιμένουν ότι τα χρήματα υπάρχουν. Υπαινίσσονται δε, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια συνωμοσία με στόχο να πληγεί η χώρα υποτασσόμενη στις επιταγές των δανειστών μας και του Μνημονίου.

    Ο ρόλος του καθηγητή Καρυώτη

    Ο κ. Καρυώτης, όπως ο ίδιος ομολογεί στην αποκαλυπτική του χθεσινή ανακοίνωση, ο οποίος προσεγγίστηκε από τον κ. Λαμπράκη λόγω των θέσεών του στην υπόθεση της ελληνικής ΑΟΖ, δέχθηκε -αφού έκανε αρχικά την αποτίμηση της μετοχής της Τράπεζας της Ανατολής- να καταλάβει και τη θέση του αντιπροέδρου στην οργάνωση End την οποία και διατήρησε, όπως λέει ο ίδιος, ως τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2012.

    Ανεξαρτήτως του ότι μόλις χθες έκανε δημοσίως γνωστή την απεμπλοκή του, ο κ. Καρυώτης όλο το διάστημα του τελευταίου μήνα όταν και βρισκόταν σε εξέλιξη ο δημόσιος διάλογος για την υπόθεση με τα 600 δισ. σιώπησε και επέτρεψε στους Ομογενείς της End να χρησιμοποιούν έστω και εμμέσως το όνομά του. Και τους αποκήρυξε μόνον όταν άρχισαν οι διαψεύσεις και η αποκάλυψη του ρόλου τους.

    Και δεν είναι πλέον μόνον ένας διαπρεπής Ελληνας καθηγητής αλλά και υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα στην 4η θέση που υπό άλλες προϋποθέσεις θα μπορούσε άνετα να είναι και εκλόγιμη θέση.

    Επίσης, είναι γνωστό ότι ο κ. Καρυώτης διατηρεί στενή σχέση με τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. Και όπως ο ίδιος αναφέρει στην ανακοίνωσή του βρισκόταν σε συζητήσεις για να του ανατεθεί σημαντική δημόσια θέση στον κρατικό μηχανισμό, προφανώς κατόπιν προτάσεως του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

    Ολα αυτά, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, προσέδιδαν κύρος στους ομογενείς της End και τον κ. Σώρρα στην προσπάθειά τους να εμφανιστούν ως σωτήρες του Εθνους και του Ελληνικού λαού.

    Και τελικά, ο κ. Καρυώτης ήταν απλώς ένας αφελής -όπως φέρεται να ομολογεί ο ίδιος μέσα από την ανακοίνωσή του- ή μέρος ενός γενικότερου σχεδιασμού που θα απέφερε σημαντικά χρηματικά ποσά στους εμπνευστές αλλά και τους συνεργάτες τους;

    Οι οικονομικοί στόχοι…

    Αυτό που κυκλοφορεί πάντως ως φήμη και μένει να εξακριβωθεί είναι το πλήρες σχέδιο του κ. Σώρρα και των συνεργατών του. Τι ήθελαν δηλαδή να πετύχουν φέρνοντας από το παράθυρο με ένα έμμεσο τρόπο, ως εθνική υπόθεση, στη δημοσιότητα της υπόθεση των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής.

    Αν δηλαδή, όπως αναφέρουν πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες, πρόκειται απλώς για ένα τρικ προκειμένου να υπάρξει μια διαπραγμάτευση ώστε να επιτύχουν έναν χρυσοφόρο συμβιβασμό στην υπόθεση της Τράπεζας της Ανατολής. Και αν οι εμπνευστές του σχεδίου αυτού πιστεύουν ότι με τον τρόπο αυτό θα ασκήσουν πολιτική πίεση ώστε να κληθούν για ένα διακανονισμό.

    … και οι πολιτικοί σχεδιασμοί

    Εκτός και εάν, όπως επίσης υποστηρίζεται από άλλους υποκρύπτονται και πολιτικοί στόχοι -παρότι οι πρωτεργάτες της End το διαψεύδουν.

    Και ίσως οι αναφορές του κ. Καρυώτη σε χρυσαυγίτες αποτελούν κλειδί για να ερμηνευθούν τυχόν παράλληλοι πολιτικοί σχεδιασμοί δε δεύτερο ή και σε τρίτο επίπεδο.

    Η Τράπεζα της Ανατολής

    Η Bank d’ Orient ιδρύθηκε το 1904 ως θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας και επεκτάθηκε γρήγορα σε περιοχές του ελληνισμού όπως η Θεσσαλονίκη που τότε ακόμη βρισκόταν υπό τουρκική κατοχή, η Σμύρνη και η Αλεξάνδρεια.

    Ομως, για λόγους που παρέλκει να εξεταστούν, το έτος 1932 υπεγράφη σύμβαση συγχώνευσης δι’ εξαγοράς της Τράπεζας Ανατολής από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Η σύμβαση αυτή εγκρίθηκε με την υπουργική απόφαση 72186/5-11-1932.

    Η θέση της Εθνικής Τράπεζας

    Και όπως αναφέρεται σε παλαιότερη ανακοίνωση της σημερινής διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, απάντηση στους ισχυρισμούς του κ. Σώρρα:
    Σύμφωνα με το περιεχόμενο της σύμβασης συγχώνευσης (η οποία είχε εγκριθεί από τις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων των δύο τραπεζών), η Εθνική Τράπεζα ανέλαβε την υποχρέωση να καταβάλει στους μετόχους της Τράπεζας Ανατολής ως τίμημα εξαγοράς το ποσό των 200 δραχμών (και όχι σε οποιοδήποτε άλλο νόμισμα) ανά μετοχή. Από το ποσό αυτό, οι 50 δρχ. ήταν το τίμημα εξαγοράς της πελατείας της Τράπεζας της Ανατολής (goodwill) και οι 150 δρχ. ήταν προκαταβολή έναντι του προϊόντος της ειδικής εκκαθάρισης της Τράπεζας της Ανατολής. Η ειδική εκκαθάριση ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο 1936 και το αποτέλεσμά της όχι μόνο δεν κάλυψε τις προκαταβληθείσες 150 δρχ. ανά μετοχή, αλλά άφησε και υψηλόποσο «άνοιγμα» σε βάρος της Εθνικής Τράπεζας. Έτσι, πέραν των αρχικώς καταβληθεισών 200 δρχ. ανά μετοχή, καμία άλλη καταβολή δεν έγινε, ούτε θα γινόταν στο μέλλον προς τους τέως μετόχους Τράπεζας της Ανατολής (άρθρα VI και VIII σύμβασης συγχώνευσης).

    Συνακόλουθα, μετά την εξαγορά, όλες οι μετοχές της Τράπεζας Ανατολής ακυρώθηκαν και οι όποιοι νόμιμοι δικαιούχοι τους είχαν πλέον μόνο χρηματική απαίτηση από την ΕΤΕ, να λάβουν το ανωτέρω τίμημα των 200 δρχ. ανά μετοχή. Αυτές οι απαιτήσεις, όπως και κάθε άλλη χρηματική απαίτηση, υπήχθησαν στο καθεστώς του Ν.18/1944 (Νόμος Σβώλου), με τον οποίο ορίστηκε σχέση ανταλλαγής 1 νέας δρχ. για κάθε 50 δισ. προϋφιστάμενες δραχμές και, έτσι, ουσιαστικά εκμηδενίστηκαν. Επιπλέον, σε κάθε περίπτωση οι απαιτήσεις εκείνες έχουν παραγραφεί.

    Για όλα τα ανωτέρω (την ακύρωση των εν λόγω τίτλων από έτους 1932 και την εντεύθεν έλλειψη οποιασδήποτε αξίωσης κατά της Τράπεζάς μας) έχει επανειλημμένα ενημερωθεί εγγράφως από την Τράπεζα ο ενδιαφερόμενος κ. Σώρρας και ο πληρεξούσιος δικηγόρος του. Επίσης, σχετική απάντηση έχει δοθεί σε ερώτημα της ΔΟΥ Πατρών.

    Οι ισχυρισμοί και οι απαιτήσεις Σώρρα

    Από την άλλη πλευρά ο κ. Σώρρας και οι δικηγόροι του υποστηρίζουν ότι:

    Με την υπ’ αριθμ. 6342/2012 απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που εξέτασε αίτημα για την επίδειξη εγγράφων που υπέβαλε με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων η οικογένεια Σώρα και η εταιρεία «ΕL (end National Debt-End)» κατά της Εθνικής Τράπεζας αναγνωρίζεται ότι οι μετοχές δεν ακυρώθηκαν και ότι η αξία τους έχει μετατραπεί πλέον σε χρεωστικό ομόλογο και επιπλέον ότι οι μέτοχοι δεν ζητούν το ενεργητικό των μετοχών αυτών, δηλαδή την αξία τους, αλλά το παθητικό υπέρ των μετόχων.

    Σύμφωνα με τον δημοσιευθέντα ισολογισμό της «Τράπεζας της Ανατολής» κατά το έτος 1932 (έτος κατά το οποίο έγινε η συγχώνευση) το παθητικό της ανερχόταν στο ποσό των 83.451.093,90 χρυσών γαλλικών φράγκων, ποσό το οποίο θα τοκιζόταν με σταθερό επιτόκιο 7% ετησίως, έως ότου οι μέτοχοι εμφανίσουν τις μετοχές τους στην Εθνική Τράπεζα και εισπράξουν την αξία τους απ’ αυτή, μετά την περάτωση της εκκαθάρισης.

    Το δικαστήριο, σύμφωνα πάντα με την άποψη της πλευράς του κ. Σώρρα, με την απόφασή του όχι μόνο αναγνωρίζει ότι οι μετοχές αυτές έχουν αξία αλλά διατάσσει και την Tράπεζα να δώσει αναλυτικά στοιχεία για την εκκαθάριση που έκανε αλλά και για το πού διατέθηκαν τα χρήματα του παθητικού!

    Συμπέρασμα

    Από όλα τα παραπάνω συνάγεται το ασφαλές συμπέρασμα ότι προφανώς δεν μπορεί να υπάρχει περιουσία ύψους 650 δισ. δολαρίων στα χέρια ενός και μόνον ανθρώπου χωρίς να το γνωρίζει κανένας επίσημος φορέας ή χρηματοπιστωτικός οργανισμός στη Γη. Ακόμη θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να έχει βρεθεί κάποιος να έχει μετατρέψει αμφισβητούμενες μετοχές μιας Τράπεζας που έπαψε να υφίσταται εδώ και 80 χρόνια σε χρεόγραφα του αμερικανικού δημοσίου.

    Ακόμη κι αν δεχθούμε ότι τελικά οι κάτοχοι των μετοχών θα δικαιωθούν από τη Δικαιοσύνη, απλώς τα χρήματα αυτά που διεκδικούν απλώς δεν υπάρχουν πουθενά.

    Ενδεικτικό του έωλου των ισχυρισμών είναι το ότι η ίδια η Τράπεζα του Καναδά στην οποία ισχυρίζονται ότι κατέθεσαν τα 600 δισ. για την Ελλάδα έχει σύνολο καταθέσεων που μόλις φτάνει τα 150 δισ.

    Πηγή: Αποκάλυψη: Η απάτη των 600 δισ., ο Σώρρας, ο καθηγητής Καρυώτης και η Τράπεζα της Ανατολής | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/70907#ixzz2Nz8qXMzM

    Μου αρέσει!

  10. strovoliotis permalink*
    19 Μαρτίου, 2013 13:52

    600 Δισεκατομμύρια
    VIDEO ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!

    Ο Αρτέμης Σώρρας διατίθεται να εξαγοράσει όλο το δημόσιο χρέος της Ελλάδας και να προσφέρει και χρήματα για ανάπτυξη. Ληξιπρόθεσμα ομόλογα αξίας 600 δισεκατομμύρια $ έχουν ήδη κατατεθεί σε λογαριασμό με δικαιούχο την Ελληνική Δημοκρατία και 50 δισεκατομμύρια δολάρια για την Κύπρο, σε τράπεζες του Τορόντο ,Οντάριο του Καναδά αντίστοιχα. .

    Υπό κάποιους συγκεκριμένους όρους…

    -να αποδεχθεί η ελληνική κυβέρνηση την εξαγορά του χρέους που βρίσκεται στα χέρια οργανισμών και κρατών από τρίτους
    -να γίνει λογιστικός έλεγχος των χρεών της χώρας. Να εξεταστούν όλα τα οποία κλήθηκε και πλήρωσε το ελληνικό δημόσιο, να υπάρξει διαφάνεια και δικαιοσύνη
    -να γίνει άρση της βουλευτικής ασυλίας

    Ο Αρτέμιος Σώρρας δηλώνει: “Δεν Θα μπορούσαν να πτωχεύσουν την Ελλάδα, γιατί είναι ήδη κατατεθειμένα 600 δις δολάρια στο λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας με κάποιους όρους. Ο βασικός όρος είναι να γίνει εξονυχιστικός λογιστικός έλεγχος για το πού πήγαν τα λεφτά. Και αυτοί που μαγειρέψανε το έλλειμμα θα λογοδοτήσουν”

    Στη συνέχεια καταγγέλλει το Μνημόνιο και την παράγραφο που απαγορεύει την εξαγορά του δημόσιου χρέους από τρίτες χώρες. “Δεν μπορούν να εξαγοράσουν το δημόσιο χρέος της Ελλάδος ούτε Ρώσοι, ούτε Κινέζοι ούτε κανείς εάν δεν είναι αυτόχθων Έλληνας. Αυτό ίσως το έκαναν οι δανειστές, γιατί σκέφτηκαν, ποιος Έλληνας θα βρεθεί να έχει τόσα χρήματα για να ξεχρεώσει το χρέος της Ελλάδος.

    Ε, λοιπόν τους λέμε, εμείς είμαστε εδώ, είμαστε Έλληνες , τα χρήματα υπάρχουν σε ληξιπρόθεσμα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου και τα έχουμε ήδη καταθέσει”.Το περιεχόμενο του υπό κηδεμονία λογαριασμού(custodian account) ήδη ανήκει, είναι κτήμα, του ελληνικού μας λαού, ο οποίος όμως, μόνον θεσμικά ως χώρα μπορεί να ρευστοποιήσει τα CDRs.

    Η ελληνική κυβέρνηση είναι ενήμερη και παρόλα αυτά δεν μας έχει δεχτεί για επίσημες διαβουλεύσεις, κάτι που έκανε η Κύπρος μετά από επίσημη πρόσκληση του κ. Χριστόφια.

    Eχει αποστείλει επιστολές στον Α. Σαμαρά όσο και στους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου αλλά και τον υπουργό οικονομικών και τον πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλο. Εάν τελικά γίνει αποδεκτή η πρόταση, η αποπληρωμή του χρέους θα γίνει με επιτόκιο 0,5% με χρόνο αποπληρωμής τα 100 χρόνια.

    img_1623

    Μου αρέσει!

Trackbacks

  1. Οι έντεκα υποψήφιοι είναι τρεις. Ο εξής ένας: « Στροβολιώτης
  2. Αρτέμιος Σώρρας: ένας φρενοβλαβής θα σώσει την Κύπρο! | Στροβολιώτης
  3. Το παγκόσμιο καταπίστευμα και ένα σ(ω)ρρό ανοησίες | Στροβολιώτης
  4. Το ρολόι κτυπά για τη συμμορία του Σώρρα. | Στροβολιώτης
  5. Ο Σώρρας πληρώνει όλα, μα όλα σας τα χρέη! | Στροβολιώτης

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.