Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιωτικοποίηση: βήμα εκσυγχρονισμού.

5 Δεκεμβρίου, 2013

Γεγονότα (πολλά γεγονότα):

 

  1. Η ΑΗΚ, ΑΤΗΚ και ΑΛΚ και όλοι οι λεγόμενοι «ημικρατικοί» – ατυχής όρος – οργανισμοί, είναι πράγματι εθνικός πλούτος.
  2. Ως τέτοιος βρίσκεται υπό διαχείριση από το κράτος προς όφελος του συνόλου των πολιτών, των φορολογουμένων  αυτής της χώρας.
  3. *Δεν* ανήκουν οι οργανισμοί στους  εκεί εργοδοτούμενους, και οι εργοδοτούμενοι σε  αυτούς δεν είναι λογικό να έχουν οποιοδήποτε επιπρόσθετο προνόμιο σε σχέση με άλλους εργαζόμενους.
  4. Αν έχουν άποψη οι εργοδοτούμενοι να την πουν, αλλά η τελική απόφαση ανήκει στους μετόχους, και τον εκπρόσωπο αυτών, το κράτος.
  5. Το κράτος οφείλει να λειτουργήσει ως εκπρόσωπος των πολιτών, όχι των εργαζομένων.
  6. Αν τίθεται θέμα ουσιαστικού διαλόγου, αυτός θα πρέπει να γίνει με τους μετόχους των οργανισμών, τους φορολογούμενους που τους συντηρούν.
  7. Εξ άλλου με παραδοχή των *ιδίων* των συντεχνιακών οι οργανισμοί αυτοί θα μπορούσαν να λειτουργήσουν με τον ίδιο ή και καλύτερο τρόπο με πολύ λιγότερο προσωπικό.
  8. Η καθαρή σημερινή αξία αυτών των οργανισμών είναι προφανώς χαμηλότερη από την μέγιστη που είχαν ποτέ λόγω υφιστάμενου (ΣΥΤΑ)  ή επερχόμενου ανταγωνισμού, εντός της Κύπρου (ΑΗΚ), ή στην περιφέρεια μας (ΑΛΚ).
  9. Είναι δεδομένο πως η ένταση του ανταγωνισμού εντός και εκτός Κύπρου θα σημαίνει μείωση του μεριδίου των οργανισμών αυτών, άρα και μείωση της αξίας τους.
  10. Νομοτελειακά, ένας ιδιωτικός πιο ευέλικτος  οργανισμός, έχοντας περισσότερη ευχέρεια πρόσβασης σε απαιτούμενα κεφάλαια, θα σμικραίνει τους οργανισμούς αυτούς με αποτέλεσμα την τελική επικράτηση του ιδιωτικού τομέα.
  11. Άρα το σημερινό μοντέλο έχει ημερομηνία λήξης και ο χρόνος είναι σημαντικός. Και αφού έχει παρέλθει το σημείο της μεγίστης αξίας, τρέπει να στοχεύσουμε σε ένα σημείο Β με μέγιστη *σχετική* αξία κάτω από τις συνθήκες.
  12. Τις οποίες (δημοσιονομικές) συνθήκες πρέπει να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε, άρα είναι δεδομένη η ανάγκη να έχουμε όσο το δυνατό λιγότερη την ανάγκη των δανειστών μας την ώρα που θα προσφέρουμε τους οργανισμούς προς πώληση.
  13. Στο μεταξύ, ειναι σημαντικό για το κράτος να οργανώσει τους θεσμούς, τους κανόνες και της υποχρεώσεις όσων ιδιωτών θέλουν να μπουν στο παιγνίδι.
  14. Τα όποια έσοδα προκύψουν από την πώληση των οργανισμών αυτών δεν αποτελούν αμαρτωλό χρήμα. Πουλάμε εθνικό πλούτο για να ξοφλήσουμε εθνικό χρέος.
  15. Όλοι αυτοί που κλαψουρίζουν για την απώλεια του εθνικού πλούτου, καλύτερα να επικεντρώσουν την κριτική τους σε όσους έκτισαν τόσο εθνικό χρέος που μεταξύ άλλων μας έφερε εδώ.
  16. Είναι μάταιο να ζυγίζουμε τυχόν αποτυχημένες απόπειρες ιδιωτικοποίησης σε άλλους τόπους. Κανένα σύστημα καμιά συνταγή δεν είναι τέλεια. Εξαρτάται πως στήνεις το παιγνίδι, εξαρτάται ποιοι θα ειναι υπεύθυνοι  Δες ξανά το σημείο 9 και 10.
  17. Στην εταιρεία που εργάζομαι, η ΜΤΝ μας έχει κάνει μια εξαιρετική, λεπτομερή προσφορά η οποία εκ πρώτης όψεως είναι πολύ καλύτερη από την ΣΥΤΑ. Επειδή εμπιστεύομαι τη ΣΥΤΑ μέχρι τώρα δεν είχαμε κάνει αλλαγές, αλλά τώρα οι διαφορές είναι συντριπτικές. Θέλω να βρω κάποιο άτομο στη ΣΥΤΑ που να μπορεί να μελετήσει την προσφορά της ΜΤΝ και να κάνει κάτι πιο ανταγωνιστικό.
  18. Γίνεται;

 

34 Σχόλια leave one →
  1. Γιαγκος permalink
    5 Δεκεμβρίου, 2013 19:39

    Εργαζομαι στην Cyta , στειλε μου πληροφοριες για τις αναγκες σας και θα προσπαθησουμε να φανουμε ανταξιοι της εμπιστοσυνης σας

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      6 Δεκεμβρίου, 2013 07:29

      Ευχαριστώ. Έχω ήδη πάρει μήνυμα και από άλλο συνάδελφό σου και γνωστό μου, και θα του στείλω όλα τα στοιχεία. Ελπίζω πραγματικά να μπορείτε να δουλέψετε με τρόπο ανταγωνιστικό!

      Μου αρέσει!

  2. superman permalink
    5 Δεκεμβρίου, 2013 19:44

    Μα πως τα κομματα και οι συντεχνιακοι θα κανονιζουν τους δικους τους αμαν αποκρατικοποιηθουν οι ημικρατικοι?

    Με πιασαν απο την ΜΤΝ σημερα και εμενα και με 8,5 ευρώ το μήνα μου δινουν 350λεπτα δωρεαν ομιλιας προς ολους τους συνδρομητες και 100 δωρεαν μυνηματα. Στην CYTA πληρωνω 15-25 ευρώ το μήνα και μιλώ πολύ λιγοτερο χρονο απο τα 350 λεπτα. Εχω και γω το διλλημα για το αν θα παραμεινω συνδρομητης στον κερδοφορο ημικρατικο οργανισμο η να παω στους ιδιωτες…….

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      6 Δεκεμβρίου, 2013 07:30

      Εγώ φαίνεται θα έχω δυο προσφορές να διαλέξω 🙂 Θα το ονόμαζα παράπλευρο όφελος του μπλοκ 🙂

      Μου αρέσει!

    • Γιαγκος permalink
      6 Δεκεμβρίου, 2013 14:36

      Ψαξε το λιγο φιλε, η cyta εχει τωρα και τα προγραμματα κινητης τηλεφωνιας RED που σου δινουν αρκετα μεχρι απεριοριστα , αν θελεις στειλε ενα tweet στο @cytasupport η παρε 132 η στειλε μου με email το τηλεφωνο σου να βοηθησω

      Μου αρέσει!

  3. bananistanos permalink
    5 Δεκεμβρίου, 2013 19:51

    Θεωρητικά είμαι υπερ των ιδιωτικοποιήσεων αλλά ανησυχώ ότι με τη βλακεία που μας δέρνει πάλε θα τα κάμουμε θάλασσα.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      6 Δεκεμβρίου, 2013 07:31

      Μπορούμε απλώς να ελπίσουμε πως *δεν*…

      Μου αρέσει!

    • Παν permalink
      6 Δεκεμβρίου, 2013 17:09

      Πιο χειρότερα από τι είναι δεν γίνονται για αυτό να μην αγχωνομαστε. Είμαστε στο ναδίρ, στο πάτο, σαπίλα και βρωμιά. Ας ξεκινήσουμε από την αρχή τουλάχιστον. Οι ιδιωτικοποιήσεις θα φαντάζουν αγγελλουδια με το τι έρχεται τα επόμενα χρόνια. Και εμείς ασχολούμαστε ακόμα αν θα ιδιωτικοποιηθεί η ΑΗΚ ή η ΣΥΤΑ κλπ.

      Μου αρέσει!

  4. Ανώνυμος permalink
    5 Δεκεμβρίου, 2013 20:16

    Ενστάσεις: «Είναι δεδομένο πως η ένταση του ανταγωνισμού», «Νομοτελειακά, ένας ιδιωτικός πιο ευέλικτος οργανισμός»: παρουσιάζεις μια υπόθεησ/ εκτίμηση ως δεδομένο επί του οποίου πρέπει να ληφθεί μια απόφαση.

    «Η καθαρή σημερινή αξία αυτών των οργανισμών»: χάριν συζήτησης ναι, αλλά είναι και η αξία της αγοράς στην οποία δραστηριοποιούνται (τηλεπικοινωνίες, ηλεκτρισμός κλπ), που έχουν διαφορετική αξία από την ίδια την αποτίμηση της σημερινής αξίας τους.

    «Πουλάμε εθνικό πλούτο για να ξοφλήσουμε εθνικό χρέος.»: εθνικό χρέος 6 πατταξιήδες και οι αστοχιές των τραπεζών; χμ…

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      6 Δεκεμβρίου, 2013 07:33

      Την πρώτη και τη δεύτερη παράγραφο δεν την κατάλαβα. Στην τρίτη παράγραφο έχεις λάθος: Το 1.4 δις αφορά αποκλειστικά δημόσιο χρέος. Απολύτως καμιά σχεση με τράπεζες.

      Μου αρέσει!

  5. 5 Δεκεμβρίου, 2013 23:41

    Απόδειξη της ανταγωνιστικότητας του κυπριακού ιδιωτικού τομέα:

    Ποιότητα τζιαι τιμές των ξενοδοχείων 4 τζιαι 5 αστέρων (5 αστέρες τζιαι να βρωμεί βόθρους το δωμάτιο, ή να σε ταΐζουν ανούσιαν ιντερνάσιοναλ κουζίνα του 70 για gastro)
    Ποιότητα τζιαι τιμές των ξενοδοχείων 2-3 αστέρων (επισκέφτηκα 6 υποστατικά στην Πάφο πριν να έβρω έναν που να μεν έχει ποσκατίθκια των προηγούμενον μες τον απόπατο)
    Ποιότητα τζιαι τιμές των ξενοδοχείων 1-2 αστέρων στην Λαρνάκ (εκτός από τους βόθρους του αποχετευτικού που αναθυμιάζουν ακόμα τζιαι άμα κλείσεις την τουαλέτα με σπιτφίξ, το λόμπι είναι γεμάτο πουτάνες από τις ανατολικές χώρες τζιαι νταβατζιήδες από την Ψημολόφου)
    Ποιότητα τζιαι τιμές του γάλακτος (ίσως το πιο ακριβό γάλα της Ευρώπης με κατσέλλες βασανισμένες μες την ακινησία να στέκουν μέσα σε μισό μέτρο σκατά. Η αραδίππου βρωμεί μέχρι την Ορόκλινη)
    Ποιότητα τζιαι τιμές του ψουμιού… άσε
    Ποιότητα τζιαι τιμές της κατοικίας (τιμές Ελβετίας, ποιότητα Ζιμπάπουε).
    Τιμές των γιατρών – εμπιστοσύνη του Κυπραίου πελάτη προς τον γιατρόν του (μόλις έβρει μια μπακκίρα πάει στο Ισραήλ αν εν φτωχός, στην Αγγλίαν αν εν μεσέα τάξη ή πολιτικός)
    Τιμές δικηγόρων: αρωτάτε τον Πολυβίου πόσα χρεώννει. Είπεν τζιόλας σαν έγκριτος δικαστικός ότι τωρά που άλλαξεν ο γεννικός εισαγγελέας τζιαι έμπην ο Κληρίδης με τον Ρίκκον θα αλλάξει η απόφαση για τον Χριστόφκια (άρα η Κυπριακή δικαιωσύνη κατά τον έγκριτον νομικόν δεν είναι πάνω σε συντάγματα, νόμους τζιαι αρχές που βασίζεται, αλλά πάνω σε άτομα σαν τζιείνον για παράδειγμαν τζιαι σαν τον Ρίκκον).

    Τί άλλον αξιόλογον παράγει ο ιδιωτικός τομέας:
    Εστίασην: τρώεις ποσκούπηα με 50 €, τηανιτά ψάρκα που σου τα σερβίρουν Ρουμάνοι που δεν μιλούν την γλώσσαν σου
    Αυτοκίνητα ενοικίασης: 10 χρονών αυτοκίνητα που λες τζιαι εκουβαλούσαν κουέλλες 49€ την ημέραν, να σε εξυπηρετεί η Βουλγάρα που πιάννει 3.9 € την ώραν τζιαι με την οποίαν επικοινωνείς με τσαππιστά εγγλέζικα
    Αλουμίνια της Μουσκίτα, πλάκες των πεζοδρομίων της Νταλίκο, παντελόνια Jet.

    Εν τζιαι η Ήλιος του Αβέρωφ Νεοφύτου που ήταν να ανταγωνιστεί τες Κυπριακές αερογραμμές.

    Εν τζιαι τα ΜΜΕ, με τον Τσουρούλλην που ανταγωνίζεται σε ποιότηταν τζιαι σε ήθος τον Καρεκλάν τζιαι την βαφτιστιτζιήν του Τάσσου του ανεξσυχρόνιστου δημόσιου ΡΙΚ

    Α. Ναι, εν τζιαι η υπεραγορά Ορφανίδης… (Σαν τους υπαλλήλους του Ορφανίδη θα καταντήσουν τζιαι οι υπαλλήλοι της Σύτα)

    Άτε. Δωστε τους τζιαι την Σύτα τζιαι την Ηλεκτρικήν. Αν είσιεν τζιαι κάτι που εδούλεφκεν εις την Κύπρον να το φάσιν τζιαι τζιείνον τζιείνοι που ξέρουν να συνάουν το κεφάλαιον.

    Χά. Τζιαι όποιος θέλει να μάθει που εν τα καλλύττερα, τα πιό σίουρα, τα πιό άνετα, τα πιό ακριβή στην ώραν τους δημόσια τρένα ας αρωτήσει για τα τρένα της Ελβετίας. Όποιος θέλει να μάθει που εν η πιό οικολογική, η πιό φτηνή τζιαι η πιό σίουρη παραγωγή ηλεκτρικής Ενέργειας, ας αρωτήσει να μάθει πως λειτουργούν οι δημόσιες τζιαι οι δημοτικές εταιρείες ηλεκτρισμού στην Ελβετία. Όποιος θέλει να μάθει σε ποιάν χώραν στέλλεις το γράμμαν σήμμερα η ώρα 6 το δείλις τζιαι έσιει το ο παραλήπτης εγγυημένα την επόμενην μέχρι τες 9 το πρωίν στο γραμματοκυβώτιον, ας ρωτήσει να μάθει πως λειτουργεί η κρατική εταιρεία της Ελβετικής Πόστας.

    Όποιος θέλει να μάθει σε ποιάν χώραν πληρώννεις το πιο ακριβόν τηλέφωνον, ας ρωτήσει να μάθει για την ιδιωτικοποιημένην Swisscom, πάλε στην Ελβετίαν.

    Αυτά που γράφεις αγαπητέ Στροβολιώτη, θα τα έβρεις μες το λευκόν βιβλίον του φιλελευθερισμού που εγράψαν κάποιοι παλιομοδίτες (πλέον) νεοφιλελεύθεροι που ακάμναν θραύσεις δακάτω το 1996 τζιαι εκαταφέραν να συσπειρώσουν την αριστεράν με την κεντρώαν τζιαι νούσιμη δεξιάν τζιαι επεριφρουρίσαν τες 100 ετών κατακτήσεις του Ελβετικού λαού. Εκτός που την «Cyta» τους που εγίνην η Swisscom τζιαι που εν η πιο ακριβή εταιρία τζιαι την «Swissair» που επάττησεν τζιαι την έφαεν η Λουφθάντζα που εγίνην φτηνόν παραμάγαζον των γερμανών για να συνάουν τα λευτά των πλούσιων Ελβετών, τες άλλες ούλλες εκαταφέραν να τες κρατήσουν τζιαι να τες εκσυχρονίσουν. Η Πόστα εν το καλλύττερον ταχυδρομίον τζιαι η καλλύττερην λαϊκή τράπεζα της Ελβετίας, φκάλλει κέρδη (που τα διά στο κράτος), πληρώννει τους υπαλλήλους της καλλύττερα που όποιανδήποτε άλλην παρόμοιαν ανταγωνιστικήν DHL, οι υπαλλήλοι της έχουν δικαιώματα, είναι περήφανοι για την εταιρίαν τους (που τους ανοίκει σαν Ελβετούς πολίτες τζιαι στην οποίαν έχουν λόγον μέσα που την συμμετοχήν τους στες κοινές επιτροπές για την χάραξην πολιτικής)

    Όλα αυτά που γράφεις σε καμιάν χώραν δεν εδουλέψαν για το καλόν του πλυθισμού αλλά για το καλόν 3 κεφαλαιοκρατόν που θα τα κάτσουν πούγκαν.

    Πρόσφατα παραδείγματα η Πορτογαλλία που επούλησεν την ηλεκτρικήν της στους Κινέζους με εντολές Τρόικας τζιαι το ρεύμαν ακρίβωσεν όσον ποττέ, οι Βουλγαρία με τον λαόν στους δρόμους που δεν μπορεί να βαστάξει τες αυξήσεις στην τιμήν του ρεύματος…

    Στην Κύπρον το ρεύμαν εν ακριβόν. Με τους ιδιώτες θα ακριβώσει τζιαι άλλον, όπως το αφαλατωμένον νερόν του Καραμοντάνη, όπως το Γάλαν Χαραλαμπίδη τζιαι όπως το Ψωμίν Ζορμπά.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      6 Δεκεμβρίου, 2013 07:58

      Απόδειξη της ανταγωνιστικότητας του κυπριακού ιδιωτικού τομέα:
      Ποιότητα τζιαι τιμές των ξενοδοχείων 4 τζιαι 5 αστέρων (5 αστέρες τζιαι να βρωμεί βόθρους το δωμάτιο, ή να σε ταΐζουν ανούσιαν ιντερνάσιοναλ κουζίνα του 70 για gastro)

      -Σωστή παρατήρηση. Δεν ισχυρίζομαι πουθενά και ποτέ πως ο ιδιωτικός τομέας είναι τέλειος.

      Ποιότητα τζιαι τιμές των ξενοδοχείων 2-3 αστέρων (επισκέφτηκα 6 υποστατικά στην Πάφο πριν να έβρω έναν που να μεν έχει ποσκατίθκια των προηγούμενον μες τον απόπατο)
      Ποιότητα τζιαι τιμές των ξενοδοχείων 1-2 αστέρων στην Λαρνάκ (εκτός από τους βόθρους του αποχετευτικού που αναθυμιάζουν ακόμα τζιαι άμα κλείσεις την τουαλέτα με σπιτφίξ, το λόμπι είναι γεμάτο πουτάνες από τις ανατολικές χώρες τζιαι νταβατζιήδες από την Ψημολόφου)

      -Για τη Ψημολόφου δε γνωρίζω, αλλά για τα λοιπά μάλλον έχεις δίκιο πάλι.

      Ποιότητα τζιαι τιμές του γάλακτος (ίσως το πιο ακριβό γάλα της Ευρώπης με κατσέλλες βασανισμένες μες την ακινησία να στέκουν μέσα σε μισό μέτρο σκατά. Η αραδίππου βρωμεί μέχρι την Ορόκλινη)
      Σωστός.

      Ποιότητα τζιαι τιμές του ψουμιού… άσε

      -Χμμμ, αν ξέρεις που να παεις, έχουμε καλές επιλογές.

      Ποιότητα τζιαι τιμές της κατοικίας (τιμές Ελβετίας, ποιότητα Ζιμπάπουε).

      -Γίνονται διορθώσεις.

      Τιμές των γιατρών – εμπιστοσύνη του Κυπραίου πελάτη προς τον γιατρόν του (μόλις έβρει μια μπακκίρα πάει στο Ισραήλ αν εν φτωχός, στην Αγγλίαν αν εν μεσέα τάξη ή πολιτικός)

      -Και ναι, και όχι.

      Τιμές δικηγόρων: αρωτάτε τον Πολυβίου πόσα χρεώννει.

      -Ε, μα είναι καλός δικηγόρος, γι’ αυτό άλλωστε τον διάλεξε ο Χριστόφιας 🙂

      Είπεν τζιόλας σαν έγκριτος δικαστικός ότι τωρά που άλλαξεν ο γεννικός εισαγγελέας τζιαι έμπην ο Κληρίδης με τον Ρίκκον θα αλλάξει η απόφαση για τον Χριστόφκια (άρα η Κυπριακή δικαιωσύνη κατά τον έγκριτον νομικόν δεν είναι πάνω σε συντάγματα, νόμους τζιαι αρχές που βασίζεται, αλλά πάνω σε άτομα σαν τζιείνον για παράδειγμαν τζιαι σαν τον Ρίκκον).

      -Σχόλιο για άλλη ανάρτηση.

      Τί άλλον αξιόλογον παράγει ο ιδιωτικός τομέας:
      Εστίασην: τρώεις ποσκούπηα με 50 €, τηανιτά ψάρκα που σου τα σερβίρουν Ρουμάνοι που δεν μιλούν την γλώσσαν σου

      -Γίνονται διορθώσεις.

      Αυτοκίνητα ενοικίασης: 10 χρονών αυτοκίνητα που λες τζιαι εκουβαλούσαν κουέλλες 49€ την ημέραν, να σε εξυπηρετεί η Βουλγάρα που πιάννει 3.9 € την ώραν τζιαι με την οποίαν επικοινωνείς με τσαππιστά εγγλέζικα

      -Νομίζω απαγορεύεται να είναι δέκα χρόνων, η Βουλγάρα τι σου έφταιξεν;

      Αλουμίνια της Μουσκίτα, πλάκες των πεζοδρομίων της Νταλίκο, παντελόνια Jet.

      -Γίνονται διορθώσεις.

      Εν τζιαι η Ήλιος του Αβέρωφ Νεοφύτου που ήταν να ανταγωνιστεί τες Κυπριακές αερογραμμές.

      -Ε, ναι πέφτουν αεροπλάνα…

      Εν τζιαι τα ΜΜΕ, με τον Τσουρούλλην που ανταγωνίζεται σε ποιότηταν τζιαι σε ήθος τον Καρεκλάν τζιαι την βαφτιστιτζιήν του Τάσσου του ανεξσυχρόνιστου δημόσιου ΡΙΚ

      -Δεν βλέπω τηλεόραση.

      Α. Ναι, εν τζιαι η υπεραγορά Ορφανίδης… (Σαν τους υπαλλήλους του Ορφανίδη θα καταντήσουν τζιαι οι υπαλλήλοι της Σύτα)

      -Ε, ναι πάντα παττίζουν επιχειρήσεις: Την Eurocypria τη θυμάσαι;

      Άτε. Δωστε τους τζιαι την Σύτα τζιαι την Ηλεκτρικήν. Αν είσιεν τζιαι κάτι που εδούλεφκεν εις την Κύπρον να το φάσιν τζιαι τζιείνον τζιείνοι που ξέρουν να συνάουν το κεφάλαιον.

      -Το ερώτημαν είναι αν πράγματι εδουλεύκαν σωστά, και κατά πόσον μπορούν να δουλεύκουν *και* σωστά και φτηνότερα.

      Χά. Τζιαι όποιος θέλει να μάθει που εν τα καλλύττερα, τα πιό σίουρα, τα πιό άνετα, τα πιό ακριβή στην ώραν τους δημόσια τρένα ας αρωτήσει για τα τρένα της Ελβετίας. Όποιος θέλει να μάθει που εν η πιό οικολογική, η πιό φτηνή τζιαι η πιό σίουρη παραγωγή ηλεκτρικής Ενέργειας, ας αρωτήσει να μάθει πως λειτουργούν οι δημόσιες τζιαι οι δημοτικές εταιρείες ηλεκτρισμού στην Ελβετία. Όποιος θέλει να μάθει σε ποιάν χώραν στέλλεις το γράμμαν σήμμερα η ώρα 6 το δείλις τζιαι έσιει το ο παραλήπτης εγγυημένα την επόμενην μέχρι τες 9 το πρωίν στο γραμματοκυβώτιον, ας ρωτήσει να μάθει πως λειτουργεί η κρατική εταιρεία της Ελβετικής Πόστας.

      -Άρα η Ελβετία έχει ένα κράτος που όχι μόνο προσφέρει καλές υπηρεσίες, αλλά έχει και τα οικονομικά του σε τάξη, δεν χρειάζεται δανεικά, και επίσης κατάφερε να αφήσει πολιτικούς, συντεχνιακούς και άλλα παράσιτα, μακριά από τις υπηρεσίες της. Μακάρι να ζούσα με σε με Κυπριακή Ελβετία!

      Όποιος θέλει να μάθει σε ποιάν χώραν πληρώννεις το πιο ακριβόν τηλέφωνον, ας ρωτήσει να μάθει για την ιδιωτικοποιημένην Swisscom, πάλε στην Ελβετίαν.

      -Α, μάλιστα! Άρα δεν είναι όλα τέλεια στην Ελβετία! Είναι τέλεια κάπου άλλου που δεν γνωρίζουμε;

      Αυτά που γράφεις αγαπητέ Στροβολιώτη, θα τα έβρεις μες το λευκόν βιβλίον του φιλελευθερισμού που εγράψαν κάποιοι παλιομοδίτες (πλέον) νεοφιλελεύθεροι που ακάμναν θραύσεις δακάτω το 1996 τζιαι εκαταφέραν να συσπειρώσουν την αριστεράν με την κεντρώαν τζιαι νούσιμη δεξιάν τζιαι επεριφρουρίσαν τες 100 ετών κατακτήσεις του Ελβετικού λαού. Εκτός που την “Cyta” τους που εγίνην η Swisscom τζιαι που εν η πιο ακριβή εταιρία τζιαι την “Swissair” που επάττησεν τζιαι την έφαεν η Λουφθάντζα που εγίνην φτηνόν παραμάγαζον των γερμανών για να συνάουν τα λευτά των πλούσιων Ελβετών, τες άλλες ούλλες εκαταφέραν να τες κρατήσουν τζιαι να τες εκσυχρονίσουν. Η Πόστα εν το καλλύττερον ταχυδρομίον τζιαι η καλλύττερην λαϊκή τράπεζα της Ελβετίας, φκάλλει κέρδη (που τα διά στο κράτος), πληρώννει τους υπαλλήλους της καλλύττερα που όποιανδήποτε άλλην παρόμοιαν ανταγωνιστικήν DHL, οι υπαλλήλοι της έχουν δικαιώματα, είναι περήφανοι για την εταιρίαν τους (που τους ανοίκει σαν Ελβετούς πολίτες τζιαι στην οποίαν έχουν λόγον μέσα που την συμμετοχήν τους στες κοινές επιτροπές για την χάραξην πολιτικής)
      Όλα αυτά που γράφεις σε καμιάν χώραν δεν εδουλέψαν για το καλόν του πλυθισμού αλλά για το καλόν 3 κεφαλαιοκρατόν που θα τα κάτσουν πούγκαν.

      -Δεν έχω κανένα λόγο να διαφωνήσω με τα πιο πάνω. Στην Κύπρο όμως τα κάμαμε σκατά. Τώρα με το πιστόλι στον κρόταφο προσπαθούμε να τα διορθώσουμε. Επειδή για δεκαετίες δεν θέλαμε να αλλάξουμε τίποτα. Ίσως σε πενήντα χρόνια να γίνουμε και εμείς Ελβετία….

      Πρόσφατα παραδείγματα η Πορτογαλλία που επούλησεν την ηλεκτρικήν της στους Κινέζους με εντολές Τρόικας τζιαι το ρεύμαν ακρίβωσεν όσον ποττέ, οι Βουλγαρία με τον λαόν στους δρόμους που δεν μπορεί να βαστάξει τες αυξήσεις στην τιμήν του ρεύματος…
      Στην Κύπρον το ρεύμαν εν ακριβόν. Με τους ιδιώτες θα ακριβώσει τζιαι άλλον, όπως το αφαλατωμένον νερόν του Καραμοντάνη, όπως το Γάλαν Χαραλαμπίδη τζιαι όπως το Ψωμίν Ζορμπά.

      -Ελπίζω να έχεις άδικο – δεν μπορώ να εγγυηθώ οτιδήποτε. Μπορώ όμως να σου πω με σιγουριά πως ο τρόπος που διαχειριζόμασταν αυτούς τους οργανισμούς μέχρι τώρα, *δεν* ήταν δυνατό να συνεχίσει.
      Α, και αν παραθέτεις ένα ή εκατό παραδείγματα στα οποία μια κίνηση απέτυχε, μπορώ παραθέσω άλλα τόσο που πέτυχε. Και ελπίζω τα δικά μας παραδείγματα να ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία.

      Μου αρέσει!

      • Kykkos permalink
        12 Δεκεμβρίου, 2013 08:39

        Φιλε Γιάννο, ειδίκα για τα αλουμίνια της Muskita θα ήθελα να μου πεις τις διορθώσεις που γίνονται

        Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          12 Δεκεμβρίου, 2013 08:54

          «Αλουμίνια της Μουσκίτα, πλάκες των πεζοδρομίων της Νταλίκο, παντελόνια Jet.
          -Γίνονται διορθώσεις.»

          Το «γίνονται διορθώσεις» αφορούσε όλο το πιο πάνω σχόλιο. Για τα αλουμίνια (γενικά) γνωρίζω πως έχουν γίνει βελτιώσεις για παραγωγή καλύτερης ποιότητας , με καλή μόνωση. Πλάκες πεζοδρομίων δεν παράγει μόνο η Δαλίκο, υπάρχει ανταγωνισμός με άλλα καλής ποιότητας προϊόντα. Έχω ίδια πείρα.
          Ε, δεν ξέρω αν ακόμη φτιάχνει παντελόνια ο Jet!

          Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      6 Δεκεμβρίου, 2013 08:12

      Σχετικόν – άσχετον: πέρσι δόθηκαν άδειες για παραγωγή ηλεκτρισμού σε φωτοβολταικά πάρκα με κόστος περίπου το μισό της ΑΗΚ. Η απορία μου ειναι αν ειναι δυνατόν να γίνει συνολικό σχέδιο βασισμένο σε αυτό, και με την ΑΗΚ φυσικά να σμικρύνεται ανάλογα.

      Μου αρέσει!

      • Christos permalink
        7 Δεκεμβρίου, 2013 00:07

        Μια από αυτές τις άδειες την έχει εξασφαλίσει η ΑΗΚ. Μέχρι τώρα μόνο το έργο της ΑΗΚ βρίσκεται στο στάδιο της κατασκευής. Το σημαντικό όμως είναι ότι μιλούμε για φωτοβολταικά χωρίς αποθήκευση ενέργειας. Μέχρι τώρα η αποθήκευση είναι πολύ δαπανηρή και άρα αναγκαστικά στηριζόμαστε σε συμβατική παραγωγή. Με βάση μελέτες που έγιναν στην Αμερική το κόστος αυτή της στήριξης είναι της τάξης των 5 σέντ ανα kWh. Για το δικό μας μικρό σύστημα το κόστος αυτό είναι μεταξύ 6-7 σεντ. Σχεδόν εξαφανίζεται η διαφορά στην οποία αναφέρεσαι. Η ΑΗΚ κατέβαλε πολλές προσπάθειες να εξασφαλίσει τις άδειες για ένα ηλιοθερμικό σταθμό 50MW με αποθήκευση αντιμετωπίζοντας εχθρική στάση. Τελικά η προσπάθεια εγκαταλείφθηκε και προχωρούμε με φωτοβολταικά αν εξασφαλίσουμε αδεια γιατί οι ηλιοθερμικοί είναι ακόμα δαπανηροί.

        Πραγματικά όμως με εντυπωσιάζετε με την περιορισμένη μνήμη: Πέστε μου ξεχνάτε ότι μετά την ολική καταστροφή του Βασιλικού σας δώσαμε ρεύμα σε 2 εβδομάδες; Ξεχνάτε ότι οι εμπειρογνώμονες της ΕΕ ειχαν εκτιμήσει το κόστος ανοικοδόμησης από 300-600 εκατομμύρια ενώ εμείς το κάναμε με 165 εκ. Θέσαμε ολοκληρο τον σταθμό σε λειτουργία σε περίπου 18 μήνες. Πέστε μου πόσα έργα ξέρετε αυτής της έκτασης που ολοκληρώθηκαν σε τόσο σύντομο χρόνο. Όχι στην Κύπρο μόνο αλλά οπουδήποτε στον κόσμο.

        Η ΑΗΚ, ΑΤΗΚ κ.λ.π ναι δεν ανοικει στους εργοδοτουμενους. Αλλα ακριβώς ανοίκει στους καταναλωτές. Είναι η βασική υποδομή της οικονομίας και της λειτουργίας της κοινωνίας. Ποιος διαβουλεύτηκε με τους πολίτες θετωντας τα πραγματικά στοιχεία μπροστά τους για να αποφασίσουν αν θέλουν κάποιος να πωλήσει την περιουσία τους και να ρίξει τα έσοδα σε μια μαύρη τρύπα. Το ότι θα ακριβώσει ι το ρεύμα, τα τηλέφωνα κ.τ.λ. δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία.

        Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          7 Δεκεμβρίου, 2013 09:10

          Χρίστο, δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως θα ακριβώσουν οι υπηρεσίες. Και δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί πως *δεν* θα ακριβώσουν. Μαύρη τρύπα όμως; Αν οι οργανισμοί ειναι εθνικός πλούτος, το χρέος είναι το ίδιο εθνικό, άρα το ερώτημα ειναι πως το πληρώνεις. Με φόρους, αποκοπές ή κούρεμα. Η μήπως ορθολογιστική πώληση περιουσιακών στοιχείων;

          Μου αρέσει!

  6. Ανώνυμος permalink
    6 Δεκεμβρίου, 2013 00:37

    Και οι προεκλογικές δεσμεύσεις του κυρίου Νίκου Χρυσάνθου Αναστασιάδη πού πάνε;

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      6 Δεκεμβρίου, 2013 18:34

      Το είχα διαβάσει, όπως και τις πλείστες παραπομπές. Δεν υπάρχει ευαγγέλιο. Εκ του αποτελέσματος το υφιστάμενο καθεστώς δεν δουλεύει σωστά. Να δοκιμάσουμε και το άλλο. Και να μην ακούσω κανένα έξυπνο επιχείρημα του στυλ: αφού λες να δοκιμάσουμε το «άλλο», γιατί είσαι τόσο ενάντια στην αντικατάσταση του καπιταλισμού; Πολύ απλό: στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων υπάρχουν και επιτυχημένα παραδείγματα, ίσως τα περισσότερα. Πέραν του καπιταλισμού όμως δεν υπάρχει δυστυχώς άλλη λειτουργική επιλογή…

      Μου αρέσει!

  7. ΤΟΞΟΤΗΣ permalink
    6 Δεκεμβρίου, 2013 15:34

    σε ότι αφορά το τελευταίο. Εξ όσων γνωρίζω γίνεται αυτό που ζητάς. Πάρε με τηλ όταν θέλεις. Στα υπόλοιπα συμφωνούμε απολύτως.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      6 Δεκεμβρίου, 2013 18:36

      Ειλικρινά χαίρομαι, και ήταν μάλιστα ευχάριστη έκπληξη που το κειμενο διαβάστηκε πολύ μέσα στη Συτα, και ήδη έχω έρθει σε επαφή για τη δική τους προσφορά. Είδες τι κάνει η τρόικα; 🙂

      Μου αρέσει!

  8. superman permalink
    7 Δεκεμβρίου, 2013 14:49

    8,5 ευρώ το δινουν 350λεπτα δωρεαν ομιλιας προς ολους τους συνδρομητες απο MTN.
    Τι αντιπροτεινει η CYTA?

    Μου αρέσει!

  9. stelios papalangi permalink
    8 Δεκεμβρίου, 2013 09:56

    η ιδιωτικοιποίηση εν πίσω που εννά μας πάρει όχι μπροστά.
    Το εξηγά άλλωστε και η καπιταλιστική θεωρεία η ίδια
    Το πρόβλημα δεν είναι αν ένας οργανισμός είναι κρατικός ή δημόσιος. Το πρόβλημα είναι ότι η συγκεκριμένες «αγορές» (για σένα, αγαθά για κάποιους άλλους – να θυμούμαστεν πάντα ότι η διαφορά στες λέξεις καταδυκνύει ιδεολογία) είναι εκ φύσεως μονοπωλιακές ή ολιγοπωλιακές.

    ΄Έτσι όταν ο σσιυλασμένος για ρυάλια ιδιωτής (άλλος χομο οικονομικους) θα κόψει μισθούς – εσύ θα σσιέρεσαι ότι «αυξήθηκεν η παραγωγικότητα» τζαι «εκσυχρονιστήκαν’ οι οργανισμοί. Και θα το κάμει γιατι όπως λέει η θεωρεία θα «έχει κίνητρο».
    Όταν δεν θα σου βελτιώσει το «σέρβις», τζαι όταν δεν θα σου μειώσει τες τιμές (αντίθετα θα σου τες αυξήσει) – πάλε το εξηγά η καπιταλιστική θεωρεία. Θα είναι μονοπώλειο – και θα είναι σσιηλασμένος για μπακκίρες.

    Για την ιστορία, τη περασμένη εφτομάδα έκαμα 2 δεκάλεπτα αναμονής (όπου δεν το εσύκωνε κανένας τζαι έκλεισα το) , και άλλο ένα δεκάλεπτο ώστι να δεηθεί η ιδιωτική εταιρεία τηλεφωνίας να απαντήσει…. Τζαι έχουν είδη «ανταγωνισμό»…

    Τέλος για το «εθνικό χρέος».

    Αν θέλουμε να μιλούμε για χρέη ή εννα τα βάλουμε ούλλα κάτω ή τίποτε.
    Δεν μας εππάτισεν μόνο το κράτος, αλλά τζαι οι ιδιώτες.
    20 «παραγωγικοί ιδιώτες» εφεσώσαν μας 6 δις…. 2 τράπεζες σύνολο 10…. με το συνεργατισμό που τζιαμέ τζαι πάνω
    Τούτο πόθεν ως τα πόθεν εν δικό μου χρέος ;
    Στο κάτω κάτω ακόμα τζι αν δεκτούμε την (αντι-οικονομική κατά τα άλλα) άποψη ότι για το χρέος ευθύνεται αποκελιστικά ο χριστόφκιας – τον εψηφίσεν ο λαός.
    Τούτους τους αχόρταγους, ποιός εν που τους εψήφισεν, σε ποιόν είναι υπόλογοι τζαι γιατί πρέπει να πκιερώνω εγώ για λόου τους ;
    Αλλά η έγνοια μας είναι αν πιάνει ο υπάληλος της ΑΗΚ 2500 ευρώ το μηνα.
    Για τα μάλια τα δικά τους τι να κάμουμε ; έχει το σύστημα τες αδυναμίες του.

    Πόθεν να τα βρουν (πέρα που το ότι υπήρξε πρόταση που τους ίδους τους οργανισμούς να τα βάλουν οι ίδιοι τζαι μίσσιμου δεν δέχεται η τροίκα) ;
    πρώτα από όλα, δήμεφκεται η περιουσία τους τούτους ούλλους που μας εππατίσαν, τζαι τους προσλαμβάνεις με κατώτατο μισθό να δουν ίντα ωραία που ένι..
    Όποταν αν ακόμα θυμούμαστεν τι πα να πει δικαιοσύνη , πριν να ζητάς να πουληθεί δημόσιος πλούτος για δημόσιο χρέος, καλό θα ήταν να εξεκίνας να ζητάς να δημευτεί ιδιωτικός πλούτος για το ιδιωτικό χρέος….

    Ούτα καν απασχολεί, το περι δικαίου αίσθημα.
    Μεν ξαφνιάζεστε ύστερα που τα χρυσά αυγά πιάνουν 13% τζαι αύριο εν να παν στα 25%.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      8 Δεκεμβρίου, 2013 17:12

      Στέλιο δε βλέπω διαφορά: είτε μας αρέσει είτε όχι, το σύστημα που έχουμε προς το παρόν, είναι αυτό της αγοράς.
      Τρόπους καλύτερης διαχείρισης γυρεύουμε, τρόπους να χαλάσουμε τις στρεβλώσεις και τις παθογένειες όπου υπάρχουν, έστω και αν κάποιοι δεν τις αποδέχονται: εκείνοι που αξιολογούν τα πάντα με το: «μισώ τον καπιταλισμό»! Όλα τότε γίνονται εύκολα και απλούστατα!
      Αν δουλέψει το σημείο 13 ο ιδιώτης δεν θα μπορεί να κάνει ό,τι θέλει.
      Από την άλλη, η μείωση μισθού δεν είναι ντερ φάκτο κακό πράγμα. Γιατί αν μειώνεται το κόστος μιας υπηρεσίας, και γίνονται ανταγωνιστικές άλλες 1000 εταιρείες, ε, τότε το συνολικό όφελος θα είναι απείρως μεγαλύτερο.
      Το ιδιωτικό χρέος είναι (και μένει) απλώς ιδιωτικό χρέος. Η μέθοδος που επιλέχτηκε δεν κοινωνικοποίησε το κόστος των τραπεζών, έτος από το 1.5 δις του με «ανθρώπινη μορφή» συνεργατισμού!
      Είμαι 100% υπέρ του να ξηλωθούν οι μεγάλοι χρεώστες της τράπεζας! Το θεωρώ τόσο απλό και δεδομένο που δεν το ανέφερα – άσε που δεν ταιριάζει στην ανάρτηση.

      Και αυτό φυσικά, με τον καλύτερο διαχειριστικό τρόπο – όπως θα πρέπει να γίνει με τις ιδιωτικοποιήσεις.

      Τι είναι το 13 και το 25%;

      Μου αρέσει!

      • 9 Δεκεμβρίου, 2013 15:23

        το σημείο 13 ανήκει σε ένα ανύπαρκτο ουτοπικό σύστημα.
        Ο ιδιώτης άμαν δρατζιάσει τζαι ύστερα, δεν ελέχγεται που το κράτος, αλλά ελέχγει το κράτος.

        Εξού τζαι ο άνταμ είπεν (όχι ο μαρξ , ο άνταμ) ¨

        Civil government, so far as it is instituted for the security of property, is in reality instituted for the defense of the rich against the poor, or of those who have some property against those who have none at all.

        Μου αρέσει!

  10. Παν permalink
    8 Δεκεμβρίου, 2013 10:42

    Πολύ απλά, δεν είμαστε έτοιμοι και ώριμοι σαν κράτος να διαχειριζόμαστε κρατικούς οργανισμούς όπως άλλες πιο ανεπτυγμένες χώρες. Να αρχίσουμε με ιδιώτες και βλέπουμε στο μέλλον για κρατικοποιήσεις όταν η πολιτική ζωή φτάσει σε σημείο που να μπορεί να τους διαχειριστεί. Και φυσικά ο λαός προτιμά οι εργαζόμενοι σε κρατικούς να πληρώνονται λογικους μισθούς για να μην μας πίνουν το αίμα μας με το καλαμακι. Εκαταντησαμεν να χρυσό πληρώνουμε τους εργαζόμενους με κόστος ο απλός ο κόσμος να μην μπορεί να εχει ούτε ρεύμα ούτε νερό ούτε Ίντερνετ. Αν θελουμε κρατικούς να βάλουμε πλαφόν 2000 ευρώ μηνιαίως για όλους στο δημόσιο για να είναι βιώσιμοι και ο κόσμος να μπορεί να πληρώνει τους λογαριασμούς .Έτσι όπως πάμε χειρότερα ΔΕΝ γίνονται αν ιδιωτικοποιηθούν. Οι μόνοι δημόσιοι που φοβούνται την ιδιωτικοποίηση είναι οι υψηλόμισθοι που θα χάσουν από το μισθό και τα επιδόματα. Οι χαμηλό μισθοί δεν θα χάσουν ούτε τη δουλειά τους ούτε το μισθό τους.

    Μου αρέσει!

    • stelios papalangi permalink
      8 Δεκεμβρίου, 2013 18:48

      ενώ οι ιδιώτες είναι ;
      Αφού το επιχείρημα για τις κυπριακές αερογραμμές ήταν ότι δεν ήταν κερδοφόρες.
      Τούτες που ένι, μαζ ενοχλούν οι ωήλοί μισοί των εργαζομένων.
      Τη στιγμή που το εργασιακό κόστος (μισθοί για άλλους) για την ΑΗΛ δεν είναι παρά 7%. Το μεγαλύττερο κόστος της ΑΗΚ είναι το πετρέλαιο.

      Να μπεί πλαφόν ανώτατου μισθού στα 2000 ευρώ, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
      Και να μπει παρόμοι για τον ιδιωτικό τομέα.
      Καθώς επίσης και ένας κατώτατος που θα σου διά την δυνατότητα να ζήσεις αξιοπρεπώς

      Μου αρέσει!

  11. strovoliotis permalink*
    8 Δεκεμβρίου, 2013 17:13

    Ενδιαφέρουσα συζήτηση με αφορμή τα ανωτέρω και εδώ, στου φίλου μου του Άνευ:

    http://aneforiwn.blogspot.com/2013/12/1772013-blogger-strovolioti-acera.html

    Μου αρέσει!

  12. ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΗΚΟΣ permalink
    8 Δεκεμβρίου, 2013 20:14

    Η πώληση των ημικρατικών οργανισμών είναι παράνομη και παράτυπη για τους ακόλουθους λόγους:
    1. Αντίκειται στο σύνταγμα διότι Πρόεδρος που εκλέγεται απο το λαό εκλέγεται για να διαχειριστή τα του κράτους και ΟΧΙ για να αποφασίσει για την πώληση κρατικής περιουσίας η οποία μπορεί να πωληθεί με δημοψήφισμα ΜΟΝΟ.
    2. Η ενέργεια πώλησης είναι προιόν εξαναγκασμού και παράνομα και παράτυπα υπογράφτηκε το μνημόνιο. Για τέτοια θέματα που έχουν σχέση με την εξάρτηση της κρατικής κυριαρχίας μόνο με δημοψήφισμα αποφασίζονται.ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ.
    3.Κανένας μα κανένας δεν είχε το δικαίωμα να αποφασίσει τόσο για το μνημόνιο όσο και για την πώληση οποιασδήποτε κρατικής περιουσίας ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ.Οι αναφορές ότι δήθεν έγιναν για να σωθεί ο τόπος δεν αποδεικνύουν αλλά ούτε και δίδουν το δικαίωμα σε οποιαδήποτε κυβέρνηση η οποία οφείλει να σέβεται το Σύνταγμα.Το σύνταγμα δεν εκχωρεί εξουσίες στην ΤΡΟΙΚΑ. ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ? Σύντομα κάποιοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν.
    Αναφορικά με την κατάσταση τώρα στους ημικρατικούς οργανισμούς είναι παραδεκτό ότι χρειάζονται εκσυγχρονισμό και οφείλουν για την κατάσταση αυτή να λογοδοτήσουν οι εκάστοτε κυβερνώντες .
    Αναφορικά με το εθνικό χρέος για το οποίο κάνης αναφορά Στροβολιώτη τα μαθηματικά μιλούν εντελώς διαφορετικά δηλαδή 4,5 δύςεκατομύρια απώλεια απο την απομείωση των ελληνικών ομολόγων , συν 3,5 δυςεκατομύρια απώλεια απο την πώληση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα συν τα 6 δύς που χρωστούν στην τράπεζα Κύπρου οι γνωστές είκοσι εταιρείες ΣΥΝΟΛΟ ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ ΔΥΣ.ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΦΡΟΥΣ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑ ΠΛΑΝΟΝΤΑΙ. Οι αριθμοί ήδη μίλησαν απομένει να μιλήσει ο λαός.

    Μου αρέσει!

  13. ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΗΚΟΣ permalink
    8 Δεκεμβρίου, 2013 20:26

    Και κάτι ακόμα σε σχέση με το πιο πάνω σχόλιο μου. Τί σχέση είχε το κράτος και έχει εμπλακεί σε μία διαδικασία χωρίς επιστροφή? Τα πιο πάνω αναφερόμενα 14 ΔΥΣ αφορούσαν τον ιδωτικό τομέα και μπήκε το κράτος να ξεμπλέξει. ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ. Με βάση ποιά πρόνοια της νομοθεσίας ΄η /και του συντάγματος λήφθηκαν τέτοιες αποφάσεις?? Κια κάτι ακόμη που λίγοι γνωρίζουν.Ο ιδιώτης μπορεί να κ’ανει και να αποφασίζει ότι θέλει στην δική του εταιρεία.Το κράτος και οι αξιωματούχοι του οφείλουν για κάθε πράξη και ενέργεια να δρούν και να ενεργούν με βάση τις πρόνοιες της νομοθεσίας.Ας μας πούν με βάση ποιά πρόνοια προχώρησαν.Και ας μήν μας πούν ότι είναι με τον περί εξυγίανσης νόμο διότι και πάλι ο νόμος αυτός αντίκειται στο σύνταγμα λόγω έμμεσης εκχώρησης κρατικών εξουσιών.

    Μου αρέσει!

  14. Νεοκύπριος permalink
    11 Δεκεμβρίου, 2013 13:35

    Οι ιδιωτικοποιήσεις και η εκχώρηση των κερδών των υπηρεσιών κοινής ωφελείας στους μεγαλοκαρχαρίες, που δεν θα είναι ούτε καν κύπριοι αυτοί που θα αρπάξουν, θα μεγαλώσουν το ταξικό χάσμα. Το μόνο «καλό», θα είναι η επέκταση της λίστας των εκατομυριούχων, και η ισοπέδωση των μισθών των υπολοίπων στα χαμηλά επίπεδα. Ισότητα, δηλαδή, με χαμηλά τον πύχη. Το αστείο είναι ότι παίζουν με την νοημοσύνη μας, και λένε οι της ΟΕΒ και του ΚΕΒΕ ότι χρειάζεται οι κερδοφόροι ημικρατικοί να ιδωτικοποιήθουν γιατί πρέπει να εξυγχρονιστούν, άκουσον άκουσον. Μα για πιο λόγο, πιο το νόημα να ευαγγελίζονται εκσυγχρονισμό και την ίδια στιγμή να τους ξεπουλήσουν.
    Μέχρι τώρα, οι κερδοφόροι επέστρεφαν αρκετά εκατομύρια, από τα κέρδη τους, στο κράτος. Όποιος δεν καταλαμβαίνει ότι αυτό σήμαινε και έμμεση έστω ωφέλεια του κύπριου πολίτη, δεν έχει υπόθεση. Αυτά τα εκατομύρια, με το ξεπούλημα, θα πηγαίνουν στις τζέπες των ολίγων. Εσύ λαέ βασανισμένε θα υποφέρεις….

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.