Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πόσο ηλίθιος είναι ο Αλέξης Τσίπρας;

8 Μαΐου, 2012

Οι άξονες που βάζει πιο κάτω ο άνθρωπος θα μπορούσαν να αποτελέσουν πλαίσιο διαπραγμάτευσης. Όλο και κάπου μπορεί να προστεθεί και να αφαιρεθεί κάτι για να νοιώσουν όλοι πιο  ικανοποιημένοι, νοουμένου ότι αντιλαμβανόμαστε  πως το πρόβλημα δεν είναι σαπουνόφουσκα που θα σκάσει και θα εξαφανιστεί.

 

Το επιχείρημα που λέει ότι οι ηγέτες συμφώνησαν μεν, αλλά ο λαός το θέλει αλλιώς, δίνει νομιμοποίηση στην προσπάθεια βελτίωσης κάποιων παραμέτρων…

 

Αλλά…

 

Αλλά  ο όρος που βάζει ο κ. Τσίπρας σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δείχνει (α) την κακοπιστία του, αφού είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να γίνει κάτι τέτοιο, και (β) δείχνει πόσο ηλίθιος και πόσο ανεύθυνος είναι. Ο κ. Τσίπρας ουσιαστικά ζητεί από τους γιατρούς να κόψουν το οξυγόνο στον ασθενή γιατί θέλει να συζητήσει ξανά το είδος της θεραπείας!

 

Ο κ. Τσίπρας προφανώς ποντάρει ήδη στις επόμενες εκλογές, και νομίζει πως με αυτά τα τσαλίμια θα μπορέσει να αποσείσει από πάνω του το μέρος της ευθύνης που του αναλογεί για την αδυναμία δημιουργίας κυβέρνησης.

 

Ειλικρινά, φαίνεται δεν υπάρχει πάτος στην Ελλάδα!

 

«Να στείλουν μέχρι αύριο επιστολή στους ηγέτες της ΕΕ, με την οποία θα δηλώνουν ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις τους που απορρέουν από τις εγγυητικές επιστολές τους για το μνημόνιο, κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο Αλέξης Τσίπρας, σε περίπτωση που θέλουν πραγματικά να υπάρξει μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Σε δηλώσεις του από τη Βουλή, μετά την ανάθεση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της διερευνητικής εντολής, ο κ. Τσίπρας παρουσίασε πέντε άξονες που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ ως ελάχιστη προϋπόθεση στον διάλογο για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Οι πέντε άξονες διαλόγου είναι:

1. Η αναγνώριση της ανάγκης ακύρωσης των μέτρων του μνημονίου και των επαίσχυντων νόμων που περικόπτουν περαιτέρω τους μισθούς και τις συντάξεις.
2. Η κατάργηση νόμων που καταλύουν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, όπως ο νόμος που ορίζει ότι λήγει η μετενέργεια στις 15 Μαΐου και καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις.
3. Η προώθηση αλλαγών στο πολιτικό σύστημα για εμβάθυνση της δημοκρατίας, όπως η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η καθιέρωση της απλής αναλογικής, καθώς και η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
4. Να τεθεί σε δημόσιο έλεγχο το τραπεζικό σύστημα και να δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση της Black Rock.
5. Να δημιουργηθεί μια διεθνής επιτροπή που θα ελέγξει το επαχθές δημόσιο χρέους και να τεθεί ένα μορατόριουμ στην αποπληρωμή του.»

 

(………………)

 

Πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231194880

36 Σχόλια leave one →
  1. Χριστόδουλος καλλίνος permalink
    8 Μαΐου, 2012 17:43

    γειά σου Τσίπρα είσαι παλληκάρι κράτα όσον μπορείς
    και στις επόμενες εκλογές θα τους εξαφανίσουμε!

    Μου αρέσει!

  2. ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΗΚΟΣ permalink
    8 Μαΐου, 2012 18:37

    Στροβολιώτη δεν μπορούν οι ευρωπαίοι να επιβιώσουν με τέτοιες νοοτροπίες παρά το γεγονός ότι και το ελληνικό κράτος έκανε τεράστιες καταχρήσεις. όταν λέω το ελληνικό κράτος εννοώ τους εκάστοτε κυβερνώντες. Πού ήταν οι ευρωπαίοι να τους σταματήσουν??? Δεν μπορεί ένας λαός να σκλαβωθεί για τα επόμενα τριάντα με πενήντα χρόνια διότι άλλοι αποφάσισαν για τον ίδιο τον λαό. Τώρά τί γίνεται??? όλοι οι ευρωπαίοι και ειδικά οι Γερμανοί τρέμουν και δεν μπορούν να διανοηθούν την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή .Γιατί όμως διότι το πρόβλημα δεν θα λυθεί. Για την ευρωζώνη θα επικρέμμεται ως δαμώκλεια σπάθη το επόμενο συμβάν.Δηλαδή η επόμενη χώρα που θα ακολουθήσει την Ελλάδα. Και κατα πάσα πιθανότητα θα είναι η Πορτογαλλία. Και εδώ όμως δεν τελειώνει το πρόβλημα διότι θα εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα της επόμενης που θα ακολουθήσει κ.λ.π. Αντιλαμβάνεστε τί σημαίνει αυτό???? Την νομισματική διάλυση της Ευρώπης που σημαίνει ότι οι μεγάλοι της Ευρώπης δεν θα μπορούν πλεόν να ελέγχουν ευθέως.
    Κατα συνέπεια το Ελληνικό έθνος δεν μπορεί να μείνει υπόδουλο νομισματικά στην Ευρώπη. Απο την άλλη όμως με την επιστροφή της Ελλάδας στην δραχμή εμείς ως Κύπρος θα πατώσουμε.Το γιατί είναι γνωστό και τα είπαμε πολλές φορές.
    Δικαιολογημένα στροβολιώτη κάποιοι στην Ελλάδα φωνάζουν και μαζί η Πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.
    Η μόνη επιλογή για να σταθεροποιηθούν οι αγορές και η μόνη διέξοδος είναι το τύπωμα χρήματος απο την ΕΚΤ . Σε αντίθετη περίπτωση η Ελλάδα οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στην δραχμή με όλες τις συνεπαγόμενες συνέπειες. Απόδειξη του τί έχω πεί είναι η Αγγλία και κοιτάξτε που είναι η στερλίνα σήμερα με όλα φυσικά τα προβλήματα. Η Ευρώπη δεν μπορεί να νατέξει άλλο ταρακούνημα για αυτό η Μέρκαλ οφείλει να συνθηκολογήση ώστε να ηρεμήσουν οι αγορές νααλλάγει η ψυχολογία των επενδυτών , να δοθεί ένα σπρώξιμο και μετά τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν. Εάν δεν το κάνουν αυτό σημαίνει ότι κάποιοι στην Ευρώπη σκέπτονται πονηρά και κατα συνέπεια να αναλάβουν και την ευθύνη.

    Μου αρέσει!

  3. 8 Μαΐου, 2012 18:42

    Γιάννο σε χαιρετώ. Η ρητορική είναι πολλές φορές αποτέλεσμα της ημιμάθειας, όπως είναι και η ημιμάθεια απόρροια της άρνησης ενός ανθρώπου να μάθει, και κι αυτό είναι σύμπτωμα παράνοιας.
    Αυτό που (λέγει πως θέλει να) κάνει τώρα ο Τσίπρας είναι ανάλογο με αυτό που και είπε και έκανε ο δικός μας παρανοϊκός ηγέτης, η ρητορική του οποίου συγκρινόμενη με τα αποτελέσματά που είχε η εφαρμογή της πολιτικής που εξέφραζε, μπορεί να μας προσφέρει μια εικόνα του τι θα επακολουθήσει στην Ελλάδα σε περίπτωση που γίνει ο Τσίπρας πρωθυπουργός.
    Τρέμω με την ιδέα του τι θα γίνει σε μια τέτοια περίπτωση σε μας τους Κύπριους, αν συνδυαστεί η βλακεία του μεν με αυτήν του δε.

    Μου αρέσει!

    • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΗΚΟΣ permalink
      8 Μαΐου, 2012 20:46

      Αντιπολιτευόμενε να τρέμης ΝΑΙ διότι όπως μαγείρεψαν οι τράπεζες θα φάμε δυστυχώς . Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο κίνδυνος στον οποίο εκτέθηκαν οι τράπεζες στο οποίο δεν αναφέρεσαι καν και διερωτούμαι ΓΙΑΤΙ??? Πού σού νέφκω πού πάεις. Εδώ το ΑΜΕΣΟ πρόβλημα το έχουν οι τράπεζες και εσύ το βιολί σου.

      Μου αρέσει!

      • 9 Μαΐου, 2012 01:17

        Αποφασιστικέ, καμιά τράπεζα όσον υγιής κι αν είναι, μπορεί να αντέξει πολιτικές αποφάσεις που παίρνουν ελαφρά τη καρδία άνθρωποι με τα μυαλά του Τσίπρα ή του ισάξιού του, του κυπρίου προέδρου Χριστόφια.

        Μου αρέσει!

        • ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΗΚΟΣ permalink
          9 Μαΐου, 2012 20:03

          Πάλι το πάεις αλλού για αυτό και θα επιμείνω να τοποθετηθής ευθέως. Φταίνε οι τραπεζίτες για τις αποφάσεις που πήραν και μαζί με τις αποφάσεις τους θέτουν σε κίνδυνο όλα όσα κτίστηκαν μέχρι σήμερα??? Ξεπούλησαν με λίγα λόγια όλα όσα για δεκαετίες παρήγαγε ο κύπριος πολίτης. Χάθηκε ο πλούτος τον οποίο πρέπει να ξαναπαράξουμε??? Τοκράτος τί φταίει για τις π΄ραξεις άλλων.???

          Μου αρέσει!

        • 10 Μαΐου, 2012 11:32

          Αποφασιστικέ, ή δεν καταλαβαίνεις ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις.
          Και στις δύο περιπτώσεις, δεν έχει νόημα να σου επαναλάβω όσα σου έχω ξαναπεί.

          Μου αρέσει!

  4. anonymous permalink
    8 Μαΐου, 2012 18:50

    Τουτοι θελουν να καμουν οτι εκαμαν το ’17. Συνεργασιες με τραπεζιτες, μπολσεβικους και αλλες σαυρες, αλλα απο την αλλη να το παιζουν ‘αριστεροι’ και του λαου. Τωρα αν εν παλλικαρι ο Τσιπρας, ζητω που καηκαμε. Ποση τσιπα πανω του ο Τσιπρας; Σκεφτου οι αλλοι ακραιοι καπηλευτες τι παλλικαρια ειναι. Τελικα εισαι με το Κκε η με το Συριζα; Οξα και με τα δυο και λιγο που το τριτο; Γραφετε οτι γραφετε μονο που πικκα χωρις κανενα ιχνος λογικης και διακρισης πλεον. Η αριστερα δαμεσα εν οπως τον ανηλικο που πιανει το αυτοκινητο του παπα του κρυφα τζιαι παει ττουμπαρισκει το. Ετσι εκαμετε με τη Κυπρο, με υποκλοπη ψηφων εγελασετε τους τζιαι εφκηκετε, εττουμπαρετε μας αλλα τωρα θα πρεπει να δωσετε παρα πολλες εξηγησεις. Τζιαι τα κλειδια του ‘αυτοκινητου’ θα τα κρατουμε πανω μας απο εδω και στο εξης.

    Εν τω μεταξυ εδω, μονο οι αριστεροι χαιρονται και γιουχαϊζουν με την τραγικη κατασταση στην Ελλαδα. Μια συντριπτικη μειοψηφια συγχυσμενων του 15-18% που ακομα επενδυουν στο Χριστοφια και στη λυση τον Ιουλη το ’12. Ειναι ολοι με ενα χαμογελο στο στομα, εν ουλλοι χαρουμενοι οχι επειδη εδερεν η ομαδα τους αλλα που ‘πιανουν ποντους’ κομματικα, σαν βυθιζεται η Ελλαδα και η Κυπρος μαζι της. Δεν εξανειδα. Εγραψετε Ιστορια. Παντως εχετε πολλες ομοιοτητες με θρησκεια καποιου ειδους.

    Μου αρέσει!

    • ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΩΝΙΔΙΟ permalink
      22 Μαΐου, 2012 23:44

      Καλε μου φιλε anonymous. Μαλλον δε γνωριζεις τι εχει υποστει ο Ελληνικος Λαος τα δυο τελευταια χρονια και τι τον περιμενει συμφωνα με οσα αναφαιρονται στο μνημονιο ΙΙ, τα επομενα. ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ 2000 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ
      ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. Αν υπηρχε Κυβερνηση των δυο (ΝΔ ΠΑΣΟΚ) στις 7 Μαιου τωρα θα συζητουσαμε για 12 δις και πλεον περικοπες τον Ιουνιο, κυριως απο μισθους συνταξεις και κοινωνικες παροχες και οχι για χαλαρωση του μνημονιου που μας τσαμπουνανε τωρα οι κκ Βενιζελος και Σαμαρας. Σε αυτο «ευθυνεται» αποκλειστικα ο Τσιπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Τους ευγνωμονουμε και στις 17 Ιουνιου αποφασιστικα θα τους δωσουμε την ψηφο μας. Ισως μεταξυ αλλων να επανακτισουμε και τη χαμενη μας αξιοπρεπεια σαν λαος. Ειναι καιρος μετα απο 38 χρονια διακυβερνησης των δυο πρωην μεγαλων κομματων.

      Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        23 Μαΐου, 2012 07:40

        Βασίλη, η αξιοπρέπεια του ζητιάνου είναι δύσκολη φάση.

        Να ψηφίσεις όποιον θέλεις. Κι αν βγει, ελπίζω να έχεις δίκιο εσύ, και όχι το σύνολο περίπου των τρίτων που προειδοποιούν και αξιολογούν τα πράγματα πολύ διαφορετικά από σένα.

        Μου αρέσει!

  5. Othellos permalink
    8 Μαΐου, 2012 19:18

    Νομίζω ότι ο λόγος που ο Τσίπρας βάζει όλους αυτούς τους όρους είναι διότι δεν θέλει να κυβερνήσει. Καλύτερα έτσι διότι η μειωμένη αντίληψη του σε σχέση με την σκληρή πραγματικότητα δεν του επιτρέπει να αναλάβει μια τέτοια ευθύνη.

    Μου αρέσει!

  6. Melathkiotis permalink
    8 Μαΐου, 2012 23:09

    Αγαπητέ Στροβολιώτη

    Σου το’πα και παλιά. Αν είχαμε κάνει την Ένωση, αυτή τη στιγμή θα ήμασταν όλοι στα βουνά να κάνουμε αντάρτικο για να απελευθερωθούμε από αυτή την αυτοκαταστροφική χώρα που ονομάζεται Ελλάς!!
    Δυστυχώς όμως για μας έστω και χωρίς την Ένωση, φοβούμαι ότι δεν θα γλιτώσουμε την καταστροφή. Η Κύπρος που οικονομικά μιλώντας κατάφερε να επιζήσει τόσα χρόνια μέσα από συμπληγάδες, βασικά λόγω καλής τύχης (βλέπε κρίση στο Λίβανο το 1976) και ιδιωτικών πρωτοβουλιών (βλέπε Μιχ. Ζαμπέλας και υπεράκτιες εταιρείες) έχει τώρα την ατυχία να κυβερνάται από μια κυβέρνηση που δεν έχει το Θεό της. Για τρία χρόνια τώρα και ο τελευταίος άνθρωπος αυτού του τόπου έβλεπε ότι έπρεπε να παρθούν μέτρα για να σταματήσει αυτή την κατρακύλα πριν ήταν αργά . Αντί αυτού, για να μη φανεί ότι η Κυβέρνηση της εργαθκιάς παίρνει αντιλαϊκά μέτρα, μας διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα τζαι εμάς τους έξυπνους εν μας τζίζει η κρίση! Μετά από τόσα χρόνια απραξίας και ποινικής ασυδοσίας τα φόρτωσαν όλα στον Ορφανίδη που όντως μπορεί να φέρει κάποιο μερίδιο ευθύνης αλλά σίγουρα όχι στο βαθμό που φέρει η Κυβέρνηση Χριστόφια.
    Τώρα φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού και περιμένουμε το τέλος μας ανήμποροι να πάρουμε έστω και τυπικά οποιαδήποτε μέτρα.
    Η Ελλάδα στο σημείο που βρίσκεται τώρα και που νομίζει ότι μπορεί να εμπαίζει τους πιστωτές της (βασικά να παίζει και να ξιπαίζει κατά το δοκούν), πιστεύω ότι δεν της μένει άλλη επιλογή παρά να πάει πίσω στη δραχμή. Με το ευρώ ούτε μέχρι τη δευτέρα παρουσία δεν θα μπορέσει να ξοφλήσει τα χρέη της. Αυτό θα είναι και το δικό μας τέλος αφού τόσο η Λαϊκή όσο και η Τράπεζα Κύπρου θα μπορούν οριστικά να ξεχάσουν οποιαδήποτε αποπληρωμή των δανείων που τόσο αφειδώλευτα μοίραζαν στους Έλληνες αδελφούς. Επιπλέον η επιστροφή στη δραχμή θα μειώσει σημαντικά τα τουριστικά πακέτα προς την Ελλάδα και θα πλήξει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό τη ανταγωνιστικότητα της πανάκριβης σχετικά Κύπρου.

    Η τελευταία πράξη θα παιχτεί όταν το ΔΝΤ μας εξαναγκάσει να αυξήσουμε τον εταιρικό μας φόρο από το 10% στο 15% ή 20%. Αυτό θα είναι και το τελευταίο καρφί στο φέρετρο των εταιρειών διεθνών δραστηριοτήτων που για τόσα χρόνια κρατούσαν την οικονομία της Κύπρου.

    Μου αρέσει!

  7. 9 Μαΐου, 2012 00:43

    Ο Ελληνικός ξύπνησε και θα πετάξει από τη πλάτη του τα λαμόγια που όλα αυτά τα χρόνια κατάντησαν αυτό το κράτος να είναι επαίτης της Ευρώπης… Δεν ζείτε στην Ελλάδα για να βιώσετε αυτά που ζούμε εμείς εδώ. δεν προλαβαίνουμε να πληρώνουμε φόρους..δεν μένει ούτε για να αγοράσουμε εφημερίδα.. Και επειδή έχω ζήσει χρόνια και στη Κύπρο προσέξτε μην κάνετε τα ίδια …

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      9 Μαΐου, 2012 06:45

      Dacourt,

      Άλλο να ξεφορτωθείς τα λαμόγια, άλλο να ξεφορτωθείς το κράτος. Γιατί εκεί οδηγούν οι περιγραφόμενες συμπεριφορές.

      Μου αρέσει!

  8. Παύλος permalink
    9 Μαΐου, 2012 02:10

    «ηλίθιος» ο Τσίπρας…

    …χαρακτηρισμός απέραντα κενός, ανάλυση εντελώς επιφανείακή.
    …λυπούμαι που το λέω αλλά ειδικά με αυτό το επίθετο που επέλεξες να χρησιμοποιήσεις, the joke is on you.

    Δεν σε ήξερα απο πριν Στροβολιώτη, απο το blog σου σε έμαθα, και πάλι όμως, κάποτε οι απόψεις σου ήταν πιο μεστές. Έχεις αρχίσει να φεύγεις.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      9 Μαΐου, 2012 06:48

      Παύλο, υποθέτω επηρεάζομαι από, και αντανακλώ όλα αυτά που γίνονται γύρω μου.

      Μου αρέσει!

  9. Άρης permalink
    9 Μαΐου, 2012 02:13

    Αυτό ίσως πιστεύεις εσύ strovoliotis. Γι αυτό και το αναδημοσίευσες προφανώς.

    Εγώ πάλι, αισθάνομαι πως η αλήθεια είναι αυτή που περιγράφει εδώ:

    «Το “άντε γαμηθείτε” του Αλέξη Τσίπρα»

    Το “άντε γαμηθείτε” του Αλέξη Τσίπρα

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      9 Μαΐου, 2012 06:52

      Άρη, αναδημοσιεύω μόνο την είδηση με παράθεση της πηγής.

      Οι εκτιμήσεις είναι απόλυτα δικές μου. Το «άντε γαμηθείτε» μπορεί (και πρέπει) να προσφέρει περιστασιακή, αλλά πάντως προσωρινή ευχαρίστηση. Βεβαίως, όταν παρέλθει η ηδονή, ο κόσμος γύρω επανέρχεται, και είναι όλως παραδόξως ξανά, ο ίδιος.

      Μου αρέσει!

  10. 9 Μαΐου, 2012 05:25

    Καλώ όσους εγκαλούν τον ελληνικό λαό επειδή ψήφισε όπως ψήφισε και την ελληνική αριστερά ως ατελέσφορη, στείρα και αναποτελεσματική, να έρθουν στην Αθήνα και να δοκιμάσουν να ζήσουν με 375 ευρώ, επίπεδο στο οποίο βρίσκεται πλέον ο κατώτατος μισθός, με τον οποίο θα πρέπει να πληρώνουν ενοίκιο, λογαριασμούς, χαράτσια, τροφή και φάρμακα.
    Ευχαριστώ για την ανοχή 🙂

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      9 Μαΐου, 2012 07:12

      Κροτ, δεν έχω ψευδαισθήσεις. Δε ζει κανείς με €375. πολύ λιγότερο όμως ζει με €0.

      Γιατί με τα λίγα οικονομικά που γνωρίζω αν η χώρα ακολουθήσει τις παραινέσεις του κ. Τσίπρα, ε, θα μείνει από μετρητά.

      Δεν εγκαλώ το λαό και τις αποφάσεις του. Το συλλογικό σύστημα του αποφασίζειν που έχουμε είναι εκεί, και κανένα αποτέλεσμα δεν είναι πιο ποιοτικό από οποιοδήποτε άλλο.

      Κάθε αποτέλεσμα όμως έχει τις συνέπειες του. Και αυτές έρχονται πίσω στους αποφασίζοντες.

      Ο πατριωτικός Κυπριακός λαός αποφάσισε με δραματικό τρόπο να πει το μεγάλο ΟΧΙ το 2004. Ο θυμός που είχα ως μέρος τότε της μειοψηφίας μετατράπηκε τελικά σε κυνισμό και αναισθησία, αφού φάνηκε πως οι συνέπειες της επιλογής των πολλών ήταν ακριβώς εκείνες που είχαν προβλέψει οι λίγοι. Η δημοκρατία όμως αποφάσισε, η λύση πάππαλλα και οι συνέπειες μας σφραγίζουν όλους.

      Κατ’ αναλογία και εδώ.

      Η αριστερά του κ. Τσίπρα είναι κάτι πολύ περισσότερο από τα επίθετα που αναφέρεις: είναι ανεύθυνη. Γιατί με το Modus operandi που έχει επιλέξει, χάνει και το σύνολο των συμπαθούντων και φιλικά προσκειμένων προς την Ελλάδα, οι οποίοι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν στη λογική που αναφέρω στην πρώτη και τη δεύτερη παράγραφο της ανάρτησης μου.

      Και θα επαναλάβω κάτι βαρετό: από τη στιγμή που τα χαρακτηριστικά και οι κανόνες του συστήματος που καλείται να διαχειριστεί ο κ. Τσίπρας σήμερα, είναι τα ίδια με εκείνο που υπήρχε το περασμένο Σάββατο, οι παλικαριές κερδίζουν ίσως χειροκροτήματα, αλλά αμφιβάλλω αν θα φέρουν λύσεις.

      Μου αρέσει!

      • 9 Μαΐου, 2012 15:09

        Ξέρουμε εξαρχής,Στροβολιώτη, πως δεν θα συμφωνήσουμε εμείς οι δυο, γιατί ξεκινάμε από διαφορετική αφετηρία ανάλυσης. Αυτό που θέλω να πω είναι πως η οικονομία δεν είναι θετική επιστήμη να μιλάς με βεβαιότητες, οπότε δεν αντιλαμβάνομαι την επιμονή των νεοσυντηρητικών να παρουσιάζουν τις λύσεις τους σαν πανάκεια. Δυο χρόνια τώρα δοκιμάζουμε τις λύσεις τους και η ανεργία έχει φτάσει σε πρωτόγνωρα επίπεδα, η εξαθλίωση στα αστικά κέντρα επίσης, και η ύφεση δεν σταματά να αυξάνεται. Πόση άλλη πίστωση χρόνου θέλουν; Ε, ο ελληνικός λαός δεν τους δίνει άλλη. Είπε, αρκεί, θα δοκιμάσω άλλη συνταγή.
        Ας τον αφήσουν να τη δοκιμάσει.
        Αυτό που με προβληματίζει είναι πως γενικώς ο νεοσυντηρητισμός δεν έχει δείξει μεγάλο σεβασμό στο δημοκρατικό πολίτευμα, θυμίζω τη Χιλή, τη Βολιβία, την Ινδονησία, τη Νότια Αφρική, τη Ρωσία και ένα σωρό άλλα παραδείγματα. Για να δούμε ως πού θα φτάσει.

        Το βέβαιο είναι πως μια χώρα και ένας λαός δεν είναι επιχείρηση να κυρήξουν πτώχευση και να εξαφανιστούν. Η χώρα και ο λαός της θα συνεχίσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Οι κοινωνίες έχουν δυναμισμό και οι συσχετισμοί αλλάζουν. Εγώ δεν είμαι σίγουρη πως οι επιλογές του Σύριζα θα φέρουν όντως επιθυμητές λύσεις. Οι προηγούμενες πάντως απλά αύξησαν τα προβλήματα και το χρέος. Για να δούμε τι θα κάνει και τούτη.
        Τώρα, τις τρομοκρατίες περί κατάρρευσης και δε θα υπάρχουν λεφτά και θα καταστραφούμε, εγώ προτιμώ να μην τις λαμβάνω υπόψη μου. Δεν εξαφανίζεται έτσι μια χώρα. Στο κάτω κάτω της γραφής, αυτοί τους οποίους απειλούν, πίστεψέ με, δεν έχουν και πολλά λεφτά να χάσουν: απλήρωτοι για μήνες ή άνεργοι είναι.
        Αυτοί που πιθανώς θα χάσουν λεφτά, χμ, είναι αυτοί που σπέρνουν και την τρομοκρατία και μάλλον αυτοί που μας έφεραν εδώ. Λυπάμαι για τη χασούρα τους, αλλά θυμίζω πως στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα 🙂

        Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          9 Μαΐου, 2012 16:21

          Κροτ, ναι υπάρχει διαφορά. Εγώ προσπαθώ να αναλύσω και να θεραπεύσω (λέμε τώρα), ή να βελτιώσω ένα σύστημα σε λειτουργία, υπαρκτό, με κανόνες, καλούς ή κακούς, αλλά πάντως κανόνες.

          Και φάρμακα.

          Που δεν υπάρχει εγγύηση πως θα δουλέψουν, γιατί δεν υπάρχει πουθενά εγγύηση ή υποχρέωση πως ο κόσμος πρέπει να είναι πάντα και παντού τέλειος. Γιατί συντηρείς αυτή τη ψευδαίσθηση;

          Το σύστημα που έχουμε είναι καπιταλιστικό, και οι κρίσεις είναι μέρος της φύσης του, όχι η εξαίρεση. Ε, σε μια νέα Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια νέα νομισματική ένωση, ε, είναι δυνατόν η κρίση να πάει σε πολύ βάθος χρόνου, και τα φάρμακα να κάνουν πολύ χρόνο να δουλέψουν.

          Εγώ λέω πάντα πως μπορεί να μη δουλέψουν καν. Και πως υπάρχει και κάτι άλλο που δεν είναι εγγυημένο: η παρουσία μας στη γη και η συνέχιση του κόσμου και του ανθρώπου όπως τον ξέραμε. Ακόμα και αυτά μπορεί να μας τελειώσουν.

          Και δεν θα υπάρχει τίποτα μεμπτό σε αυτό. Η Ουτοπία δε βρίσκεται σε αυτό τον κόσμο.

          Ο κύριος Τσίπρας ας δοκιμάσει ό,τι θέλει. Από τη στιγμή που του έδωσε το δικαίωμα ο λαός, μπορεί να καταφέρει να του το δώσει και η βουλή, ας το κάνει. Δεν είναι τυχαίο που ανέφερα το πρωί το δικό μας παράδειγμα, του δημοψηφίσματος του 2004. Και εκείνο ήταν μια απόλυτα (λέμε τώρα) δημοκρατική διαδικασία, ο λαός διάλεξε… και μας έμεινε η μη λύση και η διχοτόμηση ως συνέπεια.

          Τρομάζω να σκεφτώ ποιες θα είναι οι συνέπειες αν η επιλογή του κ. Τσίπρα, η νομιμοποιημένη επιλογή του κ. Τσίπρα αποτύχει.

          Ναι, στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Είναι δυνατόν όμως να υπάρξει *και* αδιέξοδο.

          Μου αρέσει!

  11. strovoliotis permalink*
    9 Μαΐου, 2012 07:16

    Άλλη μια συνέπεια των επιλογών των Ελλήνων ψηφοφόρων. (Εννοείται πως δεν συνδέω με τον Τσίπρα).

    ΕΛΑΜ: «Δεν ερχόμαστε, ΗΡΘΑΜΕ»

    Εισήλθε στο Ελλαδικό Κοινοβούλιο ο μοναδικός πολιτικός σχηματισμός που τάσσεται ξεκάθαρα ενάντια στην λύση Ομοσπονδίας για το Κυπριακό, που στόχο έχει να βάλει φραγμό στη λαθρομετανάστευση και να απαγκιστρώσει το Ελληνικό κράτος από τα νομοθετικά κείμενα εκείνα που εκχωρούν την Εθνική Κυριαρχία αλλά και από αυτούς που τα υπέγραψαν.

    Είναι μετά μεγάλης μας ευχαρίστησης που διαπιστώσαμε ότι το τέλος του δικομματισμού ταυτίζεται με στροφή προς τον Εθνικισμό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι πριν αλλά και μετά την λήξη αυτής της εκλογικής μάχης που έδωσε ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή, τόσο τα Μ.Μ.Ε όσο και όλα τα κόμματα ανεξαρτήτως αποχρώσεως συστρατεύθηκαν εναντίον του.

    Το σύστημα έχει πανικοβληθεί διότι αντιλαμβάνεται πως έχει χάσει πλεόν την πλήρη επιρροή του, καθώς αναλαμβάνει πολιτική ισχύ ένα κόμμα που δεν εξυπηρετεί κανένα ιδιωτικό συμφέρον παρά μόνον την Ιδεολογία που πρεσβεύει για το καλό του Έθνους.

    Συγκεκριμένα στην πολιτική ζωή της Κύπρου, είναι πολύ ενδιαφέρουσα η πλήρης συστράτευση εναντίον αυτού του εκλογικού αποτελέσματος όλων των πολιτικών ανεξαρτήτως παρατάξεως. Και αυτό έγινε διότι γνωρίζουν πως ανά το πανελλήνιο (δηλαδή και στην Κύπρο μας) ο κόσμος απορρίπτει την διαιώνιση της εξουσίας των παλαιών κομμάτων και στρέφεται προς την μόνη εγγύηση για την επιβίωση και ανάπτυξη μας ως Έθνος, τον Εθνικισμό.

    Εμείς ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) οφείλουμε να υποσχεθούμε στους εκλεκτούς Συναγωνιστές μας του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή πως θα φανούμε αντάξιοι τους στον Αγώνα για τα Δίκαια και την Επιβίωση του Ελληνισμού. Γνωρίζουμε πως το πολιτικό κατεστημένο αντιλήφθηκε πως έχει ημερομηνία λήξης μέσα από την άνοδο του Εθνικισμού.

    Το σύστημα προσπάθησε να απορροφήσει αυτή την αναμενόμενη αντίδραση με την παρουσία δήθεν πατριωτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Κύπρο (ΛΑΟΣ και ΕΥΡΩΚΟ αντίστοιχα), όμως ήταν μια αποτυχημένη συνταγή φθηνών εραστών της εξουσίας. Η δικτατορία των κομματικών μηχανισμών φθάνει στο τέλος της. Δεν ερχόμαστε, ΗΡΘΑΜΕ.

    Μαρίνος Αριστείδου

    Ευχαριστούμε
    Ε.ΛΑ.Μ.
    Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο
    Καμιά υποταγή
    Κύπρος γη Ελληνική
    http://www.elamcy.com/

    Μου αρέσει!

  12. Θωμάς permalink
    9 Μαΐου, 2012 08:32

    Αφού «θέλουν» να στηρίξουν (ΝΔΣΟΚ) μια κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ) που δεν αναγνωρίζει το μνημόνιο κλπ, δηλαδή να αλλάξουν πολιτική. Το λιγότερο που έχουν να κάνουν είναι να το δηλώσουν και επειδή είναι κολουτούμπες, ας το δηλώσουν εγγράφως.
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ;

    Μου αρέσει!

  13. 9 Μαΐου, 2012 08:55

    O Λαός αποφάσισε όχι στο μνημόνιο .Οι προηγούμενες πολιτικές απέτυχαν .
    Ας αφήσουν και τον Τσίπρα να κάνει μια προσπάθεια .Το πολύ να πτωχεύσει η χωρά και επίσημα.
    Εκτός και αν ο ίδιος τώρα που από την θεωρία πηρέ εντολή για πράξεις καταφέρει ότι κατάφερε η αριστερά και στην Κύπρο.

    Μου αρέσει!

  14. strovoliotis permalink*
    9 Μαΐου, 2012 10:23

    Τα διεθνή ΜΜΕ για τον Τσίπρα:

    http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=144947&catID=4

    Μου αρέσει!

  15. perastikos00 permalink
    10 Μαΐου, 2012 23:33

    υπαρχουν και αλλα μεσα βεβαια
    http://cyprusnews.eu/vima-kosmos/230335

    Μου αρέσει!

  16. perastikos00 permalink
    10 Μαΐου, 2012 23:34

    και παρολο που δε συμφωνω απολυτα
    http://www.palmografos.com/permalink/14394.html

    Μου αρέσει!

  17. perastikos00 permalink
    10 Μαΐου, 2012 23:38

    σε ρευστες εποχές όπως αυτές που ζουμε , πρέπει να ειμαστε λιγοτεροι απολυτοι στο τι ειναι σωστο/ λαθος. Η ευκολια με τη οποια Σαμαρας και Βενιζελος θυμηθηκαν οτι μπορουν να επαναδιαπραγματευθούν το μνημονιο που μεχρι χθες ηταν θεσβατο πρέπει να μας κανει καχυποπτους γενικα … νομιζω . Τελικα η περαστική μου επισκεψη δεν ηταν τοσο περαστική 🙂 kαλη συνεχεια
    http://www.skai.gr/news/finance/article/202548/to-minuma-ton-eklogon-se-ellada-gallia-/

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      11 Μαΐου, 2012 07:19

      Περαστικέ, ενδιαφέροντες οι σύνδεσμοι που έβαλες.

      Η εξ αντιδράσεως απολυτότητα των χαρακτηρισμών μου οφείλεται στην απολυτότητα της θέσης του κ. Τσίπρα: ε, δεν ζητάμε μέσω μικροφώνων αποκήρυξη συμφωνιών, που είχαν αναληφθεί εν ονόματι της χώρας!

      Επαναλαμβάνω όμως αυτό που γράφω και στην ανάρτηση, στην αρχή αρχή μάλιστα: η επιδίωξη επαναδιαπραγμάτευσης είναι θεμιτή, όχι μόνο γιατί φαίνεται πως το φάρμακο ήταν ατελές ή ελλιπές, αλλά και γιατί η λαϊκή εντολή επιβάλλει μια τέτοια κίνηση πλέον. Άλλο όμως διαπραγμάτευση, και κατά πάσαν πιθανότητα κάποιος νέος συμβιβασμός, και άλλο εν ψυχρώ αποκήρυξη.

      Μέσα σε όλο αυτό το χάος πάντως, επισημαίνω την χαμηλών τόνων, ευέλικτη στάση του Βενιζέλου.

      Μου αρέσει!

    • 12 Μαΐου, 2012 10:00

      Παιδιά, βγάλτε από το μυαλό σας πως είναι πιθανή η όποια επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, έστω κι αν συμφωνήσουν όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα.

      Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξουν πρόσθετες πιστώσεις προς την Ελλάδα ούτως ώστε να μπορέσει να καθυστερήσει σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη όπως τον τερματισμό της καταβολής επιδομάτων σε απατεώνες, συντήρηση προνομίων των φοροφυγάδων κ.ο.κ.

      Κανένα, και τονίζω, κανένα ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, δεν θα εγκρίνει πρόσθετες πιστώσεις προς την Ελλάδα πέραν του τι έχει ήδη εγκριθεί.

      Θα ήταν καλά να δουν οι Έλληνες τους τυφλούς που βλέπουν, να μετρούν τα πρόβατα του κάθε βοσκού που επιχορηγεί το κράτος τους, να αναδιαρθρώσουν το σύστημα είσπραξης φόρων, να εισαγάγουν μια πραγματική ισονομία και ισοπολιτεία και να ενδυναμώσουν τους θεσμούς τους, διαφορετικά τίποτα δεν τους σώζει. Είτε βγουν από την ευρωζώνη είτε μείνουν.

      Μου αρέσει!

      • strovoliotis permalink*
        12 Μαΐου, 2012 18:38

        From the Economist:

        It is worst of all in Greece. The half-truth in Athens is that bigoted northern Europeans give Greeks no credit for the hardship they have borne. Greece really has suffered: between 2007 and 2012 its economy is expected to have shrunk by almost a fifth. The economy is being strangled by a severe credit and liquidity crunch, with more budget cuts and tax rises to come. Even if all goes well, Greece’s debt will be 161% of GDP next year. Whatever the make-up of its next government, the idea that Greece can repay this is the biggest fantasy of all.

        Does that mean Greece is still better off in the euro? Probably, though the judgment gets ever finer. An exit, and the ensuing default, would lighten its debt, re-establish competitiveness and challenge its politicians to grasp their own destiny. Yet leaving the euro would also create chaos and destroy savings and, as often in the past, its advantages might rapidly inflate away. The rest of the euro zone is also better off with Greece “in”, if only because of the risk of contagion (and the inadequate preparations for that). But again, not at any price.

        If Greece rejects the second bail-out or falls drastically behind in its programme, its exit could become inevitable. Mrs Merkel and Mr Hollande may have as little as a month to prepare for that. They have a lot of work to do.

        Μου αρέσει!

Trackbacks

  1. 10 του Τσίπρα. | Στροβολιώτης
  2. Όπου η Μέρκελ σώζει την Ελλάδα. | Στροβολιώτης

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.